Duminica si Sabatul – l –

In toate intervalele de timp cand Dumnezeu a facut ceva deosebit pe Pamant , El a trezit in inima oamenilor dorinta de a trai dupa invatatura primita prin Cuvantul Lui.

Dumnezeu a avut permanent oameni numiti Profeti carora le-a vorbit in diferite moduri ( viu grai, visuri de noapte si vedenii) Acei oameni au vorbit, la randul lor, oamenilor poporului din care faceau parte si in mijlocul carora traiau , cuvintele lor au fost scrise si mai tarziu au fost impartasite tuturor locuitorilor Pamantului In introducerea scrisorii trimise Evreilor din Biserica, primara, Apostolul Pavel a scris : ‘

. Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostri prin proroci, in multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu, la sfarsitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus mostenitor al tuturor lucrurilor si prin care a facut si veacurile.

Nu toti oamenii care au auzit sau citit cuvintele profetilor, din pacate , s-au si hotarat sa urmeze invataturile care le-au fost date prin ele, asa cum au fost vorbite si scrise, fiindca pe multe din ele nu le-au inteles corect . Astfel, au aparut in mintile oamenilor probleme, ei au avut intrebari si prin raspunsurile date conform cunostintelor fiecarora, parerile oamenilor i-au divizat. Asa au aparut doctrinele, adica invataturile religioase si in comunitatile crestine. Aceasta trista constatare , despre care citim in Psalmul 14 ‘ Domnul Se uita de la inaltimea cerurilor peste fiii oamenilor, sa vada de este vreunul care sa aiba pricepere si care sa caute pe Dumnezeu. Dar toti s-au ratacit, toti s-au dovedit niste netrebnici; nu este niciunul care sa faca binele, niciunul macar. a facut pe Dumnezeu sa se gandeasca la posibilitatea de a reaseza din nou toate lucrurile in pozitia si forma originala, prin acelasi Cuvant vorbit originar, dat sub forma de Mesaj al orei de fiecare data cand invataturile omenesti au inlocuit descoperirea adevarului aratat prin Cuvantul vorbit prin Prooroci si ajuns si la cunostinta noastra , acei oameni despre care a scris Pavel : ‘ Aceste lucruri li s-au intamplat ca sa ne slujeasca drept pilde si au fost scrise pentru invatatura noastra, peste care au venit sfarsiturile veacurilor. (1Cor.10:11 Unul dintre acele sfarsituri -la plural -ale veacurilor inseamna pentru noi revenirea pe Pamant a Domnului nostru Isus Hristos )

Mesajul orei aceasta , in care suntem astazi, la inceputul anuluin 2022, face parte din promisiunea lui Dumnezeu data in Evanghelia lui Marcu si in Cartea Faptelor Apostolilor . Astfel, Domnul Isus Hristos , raspunzand la o intrebare a ucenicilor Lui, aceia care urmau sa-i fie Apostoli, a zis : „Ilie va veni intai; si va aseza din nou toate lucrurile; tot asa dupa cum este scris despre Fiul omului ca trebuie sa patimeasca mult si sa fie defaimat. (Marc.9:12) Unul dintre ucenicii care a fost martor la acel eveniment in urma caruia Isus a vorbit cuvintele citate mai sus, Petru, a redeschis subiectul reasezarii din nou a invataturilor corecte , dupa ce Duhul Sfant i-a amintit exact si tot ce a spus Domnul Isus , in timp ce vorbea despre El iudeilor, in Templu :

Prin credinta in Numele lui Isus, a intarit Numele Lui pe omul acesta, pe care-l vedeti si-l cunoasteti; credinta in El a dat omului acestuia o tamaduire deplina, cum vedeti cu totii. Si acum, fratilor, stiu ca din nestiinta ati facut asa, ca si mai marii vostri.Dar Dumnezeu a implinit astfel ce vestise mai inainte prin gura tuturor prorocilor Lui: ca, adica, Hristosul Sau va patimi. Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare . si sa trimita pe Cel ce a fost randuit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos,

pe care cerul trebuie sa-L primeasca, pana la vremurile asezarii din nou a tuturor lucrurilor; despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfintilor Sai proroci din vechime.

Mi-am propus ca in acest articol, cu ajutorul Duhului lui Dumnezeu, sa va prezint invataura corecta despre odihna Domnului , asa cum este scris despre ea in Biblie, atat pe plan firesc, pamantesc, cat si pe plan spiritual, ceresc ( adica asa cum privim noi , omeneste, si asa cum ne-o descopere Dumnezeu, in plan duhovnicesc – si cu duhul, si cu mintea, vorba apostolului Pavel )

Voi continua ….in mai multe articole, fiindca acest subiect este foarte cuprinzator, in Scripturi

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.