10, 100, 1000 – Deceniul, secolul, veacul .

 „Ascultati! Iata, semanatorul a iesit sa semene.

Pe cand semana, o parte din samanta a cazut langa drum: au venit pasarile si au mancat-o. O alta parte a cazut pe un loc stancos, unde n-avea mult pamant: a rasarit indata, pentru ca n-a dat de un pamant adanc; dar, cand a rasarit soarele, s-a palit; si, pentru ca n-avea radacina, s-a uscat. O alta parte a cazut intre spini; spinii au crescut, au inecat-o si n-a dat rod. O alta parte a cazut in pamant bun: a dat rod, care se inalta si crestea; si a adus: una treizeci, alta saizeci, si alta o suta.” Apoi a zis: „Cine are urechi de auzit sa auda.” ( Marcu 4.3-9 )

Odata, pe cand citeam acest pasaj din Biblie, mi-am amintit ca la ora de biologie am invatat ca unele buruieni sunt capabile sa produca chiar 25000 de seminte pe o singura planta .Apoi, m-am gandit ca plantele de cultura nu au asemenea posibilitati , totusi, unele pot avea un numar de seminte chiar mai mare decat 100. .

Dintr-o samanta ( bob ) de grau , de exemplu, iese la inceput o singura planta care, mai tarziu se ” infrateste „si da mai multe tulpini ,fiecare spic avand 20-30 de boabe in el . Deci graul poate sa dea mai mult de 100 boabe pe o planta .

Apoi, un stiulete de porumb , de asemenea, poate avea chiar mai mult de 1000 de boabe . Eu am reusit sa numar peste 900 pe un stiulete din pod, cultivat de mine in gradina . Pe unii stiuleti mai mici am numarat intre 700 si 900 de boabe .

Mi-am dat seama de curand ca viata pe pamant este , absolut toata , bazata pe legile reproducerii in timp . Si m-am intrebat : oare are timpul o limita ? Dar reproducerea, cat de multa ar putea sa fie si ce durata ar putea sa aiba si ea ?

Raspunsul l-am gasit in Cuvantul lui Dumnezeu .

Voi, cititorilor, ce credeti si ce stiti in legatura cu acest subiect ?

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la 10, 100, 1000 – Deceniul, secolul, veacul .

  1. Dan zice:

    In Evanghelia sa, privitor la descoperirile Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos,
    Marcu foloseste trei pilde: Pilda semănătorului, Lumina si Pilda cu sămânţa aruncata in pamant.
    potrivit propovaduirii Domnului Isus să-i înveţe multe lucruri în pilde; şi în învăţătura pe care le-o dădea, pot spune :
    Samanta incoteste din pamant sa imbratiseze lumina aducand roada si dand jertfa ca daruri pentru Dumnezeu si pentru oameni.

    Numarul lor pot fi dupa cum spune Domnul asemenea celor treizeci, saisezeci si o suta.
    sau de zece ori zece mii si mii de mi.
    Gresesc?

    • _ zice:

      …toata ziua, oricat de indelungata, in ciuda arsitei si caldurii arzatoare a campiei si a vantului uscat de miazazi, nu conteneste sa-si intoarca fata, ci sa priveasca soarele si bucurandu-se de orice raza de lumina a lui, imbarbatandu-se si nepierzandu-l din ochi in amiaza in zaduf pan”la”sfintit.
      Chiar peste noapte, sufletul sau parca n-are odihna si plange!
      Isi strange racoarea noptii ca roua in frunze, iar dis dedimineata inviorata e gata cu fata spre gloriosul sau mire!

  2. Dan zice:

    Sarbatory fericite in Hristos Domnul !!!

nimic

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.