Pocainta -lll-

Am vazut si constatat din comentarii . Cititorii blogului nu stiu si nu vor sa stie ce este pocainta reala , asa cum a dorit-o Dumnezeu sa fie manifestata de poporul Sau, atat cei de sub Vechiul Legamant, cat si cei care I se inchina in zilele noastre, in Noul Legamant.

Se pare ca majoritatea inchinatorilor nu stiu sa citeasca Biblia ca pe o Carte in care Dumnezeu insusi a pus Litere de Lege, conform carora El a incheiat un Legamant Unilateral cu inchinatorii Sai.

El nu a intrebat pe nimeni, nu s-a consultat cu ingeri sau cu oameni, sa vada daca este cineva de acord cu planul Sau de creatie si cu mersul lumii pamantesti , ci doar a gandit, a vorbit si a dat porunci drepte ,legi adevarate, invataturi si oranduiri minunate. (Neem.9:13)Si care este neamul acela asa de mare incat sa aiba legi si porunci asa de drepte, cum este toata Legea aceasta pe care v-o pun astazi inainte? (Deut.4:8) Citind Biblia cu credinta ca este numai adevarul absolut,fara nici un cuvant in contradictie cu toate celelalte, si cerand de la Dumnezeu intelepciune si descoperire in intelegere corecta,vom putea sa stim ce este pocainta, asa cum o cere El de la noi, nu dupa cum vrea fiecare om sa se pocaiasca

Daca vreti, sa citim impreuna si sa credem asa cum este scris

Pocainta este in legatura cu felul de inchinare.Pocainta este intoarcerea de la inchinarea la idoli spre slujirea si ascultarea de ceea ce ne spune Cuvantul Lui . Voi va ganditi ca nu se poate un crestin care crede ca Isus Hristos este Mantuitorul lui, sa se inchine la idoli. Cuvantul lui Dumnezeu spune ca se poate.De aceea este scris : calea care duce la pierzare este lata si multimea merge pe ea .

Ce ne spune Scriptura despre inchinarea la idoli ?

Primul om care a renuntat la idoli in favoarea unui Dumnezeu viu a fost Avram si faptul acesta a fost determinat de evenimentele in care Dumnezeu i-a vorbit , chemandu-l la o separare de toti inchinatorii la alti dumnezei, chiar si la o separare de familia lui. Dumnezeu i-a schimbat si numele. Au trecut insa multe generatii ale neamului lui Abraham, pana cand profetul Moise a interzis inchinarea la idoli prin Lege , dupa poruncile primite direct din mana lui Dumnezeu .El a stabilit ce sunt idolii : orice lucru la care oamenii aleg ei insisi sa se inchine , atribuind calitati omenesti acelor lucruri fara viata si de la care cer ajutor platit catre preotii care reprezinta idolul respectiv . Chiar si un lucru inchipuit doar in mintea unui om si apoi venerat ca dumnezeu, este idol.

Definitia si clasificarea idolilor a fost facuta in prima si a doua porunca a Decalogului :”

 „Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei.Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii, pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.

„Sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici chip cioplit, nici stalp de aducere aminte; sa nu puneti in tara voastra nicio piatra impodobita cu chipuri, ca sa va inchinati inaintea ei; caci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. (Lev.26:1) ….caci toti dumnezeii popoarelor sunt idoli, dar Domnul a facut cerurile. (1Cron.16:2) Au pus imparati fara porunca Mea si capetenii fara stirea Mea; au facut idoli din argintul si aurul lor: de aceea vor fi nimiciti. (Osea.8:4) Si acum ei pacatuiesc intruna, isi fac chipuri turnate din argintul lor, idoli nascociti de ei, lucrare facuta de mesteri. Acestora le vorbesc ei si, jertfind oameni, saruta vitei! (Osea.13:2)

Cei ce se lipesc de idoli deserti indeparteaza indurarea de la ei. (Iona.2:8)La ce ar putea folosi un chip cioplit, pe care-l ciopleste lucratorul? La ce ar putea folosi un chip turnat care invata pe oameni minciuni, pentru ca lucratorul care l-a facut sa-si puna increderea in el, pe cand el faureste numai niste idoli muti? (Hab.2:18)

Iata motivatia data de Dumnezeu poporului pentru ca sa-i faca sa renunte la obiceiul de a face idoli, adica dumnezei inchipuiti : „Si Domnul v-a vorbit din mijlocul focului; voi ati auzit sunetul cuvintelor Lui, dar n-ati vazut niciun chip, ci ati auzit doar un glas. Fiindca n-ati vazut niciun chip in ziua cand v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheati cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca nu cumva sa va stricati si sa va faceti un chip cioplit sau o infatisare a vreunui idol sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,sau chipul vreunui dobitoc de pe pamant sau chipul vreunei pasari care zboara in ceruri, sau chipul vreunui dobitoc care se taraste pe pamant sau chipul vreunui peste care traieste in apele dedesubtul pamantului. Vegheaza asupra sufletului tau, ca nu cumva, ridicandu-ti ochii spre cer, si vazand soarele, luna si stelele, toata ostirea cerurilor, sa fii tarat sa te inchini inaintea lor si sa le slujesti: caci acestea sunt lucruri pe care Domnul Dumnezeul tau le-a facut si le-a impartit ca sa slujeasca tuturor popoarelor, sub cerul intreg.(Deut.4:12-19)

In tot Vechiul Testament gasim doar cativa oameni despre care ni se spune ca L-au vazut pe Dumnezeu in chipul unui inger de aceea Ingerul Domnului este prezentat ca fiind Domnul Dumnezeu , Citeste la Exodul 23.20-25 }in chip de barbat , imbracat omeneste cu o manta lunga pana la pamant. Aceia au fost numai oamenii pe care Dumnezeu i-a ales sa faca o lucrare speciala, sub calauzirea Lui directa , prin Cuvantul vorbit.

In Noul Testsment insa, tot poporul din vremea cat a trait Domnul Isus Hristos, a vazut Chipul real al lui Dumnezeu, fara insa sa fie catusi de putin constienti ca Dumnezeu umbla printre oameni . Chiar si cei mai pacatosi oameni au putut sa-L vada si sa traiasca , ceea ce in V.T. era imposibil „Domnul a zis lui Moise : „Fata nu vei putea sa Mi-o vezi, caci nu poate omul sa Ma vada si sa traiasca!” (Exod.33:20) Un prooroc din vechime a exclamat :Dar Tu esti un Dumnezeu care Te ascunzi, Tu, Dumnezeul lui Israel, Mantuitorule! (Isa.45:15) Apostolul Pavel s-a intalnit si el cu Dumnezeu, insa numai dupa ce Isus S-a inaltat de pe Pamant la Cer .De aceea a putut sa ni- L prezinte si noua ,

prin aceste cuvinte :” Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostri prin proroci, in multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu, la sfarsitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus mostenitor al tuturor lucrurilor si prin care a facut si veacurile. El, care este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui si care tine toate lucrurile cu cuvantul puterii Lui, a facut curatarea pacatelor si a sezut la dreapta Maririi in locurile preainalte,… (Evrei 1.1-3) El este chipul Dumnezeului celui nevazut, Cel intai nascut din toata zidirea. (Col.1:15)

In scrisorile Sale catre diferite adunari , Pavel le spunea fratilor ca inchinarea la idoli este un pacat la fel de ucigator ca si celelalte, precum „Caci stiti bine ca niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un inchinator la idoli, n-are parte de mostenire in Imparatia lui Hristos si a lui Dumnezeu. (Efes.5:5)De aceea, omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este o inchinare la idoli(Col.3:5)

Ce spunea Pavel ? Toti cei care nu respecta interdictiile Legii lui Dumnezeu data prin Moise sunt inchinatori la idoli. Apostolul Ioan largeste si el lista : „

 • Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.” (Apoc.21:8)Afara sunt cainii, vrajitorii, curvarii, ucigasii, inchinatorii la idoli si oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna! (Apoc.22:15)

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la Pocainta -lll-

 1. Dan zice:

  …nu „in legatura” ci impotriva inchinarii idolilor.
  Invatarea celor dintai adevaruri ale cuvintelor?
  Dar cine ne va invata silabisirea lor?
  Tinzi oare sa avansezi sau dai inapoi?
  Daca Smochinul aduce rod se numesc smochine.
  Ai uitat cum ii vei cunoaste pe proorocii mincinosi: Roade de care sa te rusinezi!
  _ 15 Păziţi-vă de proroci mincinoşi. Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori.
  16 Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
  17 Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.
  18 Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune.
  19 Orice pom care nu face roade bune este tăiat şi aruncat în foc.
  20Aşa că după roadele lor îi veţi cunoaşte

 2. Iosif zice:

  Mi-ar place tare mult sa întâlnesc în aceasta dimensiune 3D, un Om „pocait” adevarat, desavârsit, neprihanit si sfânt, care sa-mi spuna cu certitudinea lui Pavel… „Calcati pe urmele mele…”

  • ST zice:

   Pai in dimensiunea asta 3D (si dimensiunea in care vorbeste este 4D) un om astfel pocait ca Pavel ai intalnit…Si la ce ti-ar folosi un altul atata timp cat pocainta depinde de tine acum?
   !Macar ca nu l-ai vazut la fata, Si De ce ti-ar mai trebui un altul?
   Cata fatarnicie, Doamne!
   Omul pocait nu este si desavarsit, dupa cum cel neprihanit nu este si sfant, daca cumva nu intelegi poate referinta lui Pavel te va ajuta, cea gasita si scrisa in privinta asta:
   Romani 6:22 – „Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat şi v-aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, sa aveţi ca rod sfinţirea, iar ca sfârşit: viaţa veşnică.”
   2 Corinteni 5:21 – „Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.”
   „Şi voi, prin El, sunteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare,” – 1 Corinteni 1:30

   • FC zice:

    @ ST.
    _Iosif nu face decat sa toarne apa rece peste apa fierbinte se pare!
    Pe cand autorul articolului tulbura apa cu picioarele.

    • ST zice:

     TAINA Evlavia si dragostei (iubirea fierbinte) este singura care are fagaduinta vietii de acum si a celei viitoare…
     Iosua 3:14 – „Poporul a ieşit din corturi ca să treacă Iordanul şi preoţii care duceau chivotul legământului au pornit înaintea poporului. 15 Când preoţii care duceau chivotul au ajuns la Iordan şi când li s-au înmuiat picioarele în marginea apei – căci Iordanul se varsă peste toate malurile lui în tot timpul secerişului –,
     16 apele care se coboară din sus s-au oprit şi s-au înălţat grămadă, la o foarte mare depărtare de lângă cetatea Adam, care este lângă Ţartan, iar cele ce se coborau spre marea câmpiei, care este Marea Sărată, s-au scurs de tot. Poporul a trecut în faţa Ierihonului.
     17 Preoţii care duceau chivotul legământului Domnului s-au oprit pe uscat, în mijlocul Iordanului, în timp ce tot Israelul trecea pe uscat, până a isprăvit tot poporul de trecut Iordanul. „

 3. FC zice:

  Dan explica-le cum stau lucrurile, se pare ca nu’nteleg unui din ceice stau aici?

 4. Iosif zice:

  Adevarata pocainta a exprimat-o Dumnezeu prin Cuvântul întrupat în Fiul omului Hristos, iar dpmdv. toti cei nascuti din Samânta Dumnezeiasca, trebuie sa moara mai întâi total fatza de sinele vechi, firesc, mostenit de la protoparintii AdamEva, apoi, hranindu-se zilnic cu „laptele duhovnicesc” sa creasca, sa se maturizeze si sa aduca roduri bune, pentru Împaratia lui Dumnezeu.
  „Cand a auzit Isus aceste vorbe, i-a zis: „Iti mai lipseste un lucru: vinde tot ce ai, imparte la saraci, si vei avea o comoara in ceruri. Apoi, vino si urmeaza-Ma.” Cand a auzit el aceste cuvinte, s-a intristat de tot; caci era foarte bogat.”

 5. Iosif zice:

  …Amin !

  • ST zice:

   Daca ai fi primit cuvantul vietii,
   si macar avand toate in ceea ce priveste viata,
   totusi esti copil si fara sa sti ce e a fi matur,
   sa le primesti pe toate.
   Stiu atat ca m-a nascut.Si ca le am pe toate date!

 6. Am mai adaos cateva Cuvinte la articol ( nu la Scriptura !)

 7. Iosif zice:

  „Tu ieşi înaintea celor ce împlinesc cu bucurie dreptatea, celor ce umblă în căile Tale şi îşi aduc aminte de Tine. Dar Te-ai mâniat pentru că am păcătuit. Vom suferi noi veşnic sau putem fi mântuiţi?
  Toţi am ajuns ca nişte necuraţi şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită. Toţi suntem ofiliţi ca o frunză şi nelegiuirile noastre ne iau ca vântul.
  Nu este nimeni care să cheme Numele Tău sau care să se trezească şi să se alipească de Tine, de aceea ne-ai ascuns Faţa Ta şi ne laşi să pierim din pricina nelegiuirilor noastre.”

 8. FC zice:

  Nu e blogul meu, daca a fi fost, tu de mult n-ai mai fi fost …postat comentarii.

  • Barbu zice:

   …probabil ca colaboreaza impreuna, FC!

   • FC zice:

    Iata marturisirea cugetului pocait :
    Voi va ganditi ca nu se poate un crestin care crede ca Isus Hristos este Mantuitorul lui, sa se inchine la idoli. Cuvantul lui Dumnezeu spune ca se poate.De aceea este scris : calea care duce la pierzare este lata si multimea merge pe ea .
    Ce ne spune Scriptura despre inchinarea la idoli ?

    Zi nu mai mult…!
    Acum am inteles vazand comentariile lui IOSIF…!
    Sa bem si sa petrecem caci maine vom muri…!

    • Barbu zice:

     – „Dar ce zice Scriptura? „Izgoneşte pe roabă şi pe fiul ei, căci fiul roabei nu va moşteni împreună cu fiul femeii slobode.””

 9. FC zice:

  Daniel 9:3 – „Şi mi-am întors faţa spre Domnul Dumnezeu ca să-L caut cu rugăciune şi cereri, postind în sac şi cenuşă.”…

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.