Cum poate mintea sa ne minta incat ajungem sa o credem mai degraba decat pe Cuvantul lui Dumnezeu

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Cum poate mintea sa ne minta incat ajungem sa o credem mai degraba decat pe Cuvantul lui Dumnezeu

 1. Cherir zice:

  Mintea mea nu este de la Dumnezeu? Dece mintea mea nu ar avea acces la Dumnezeu și ar trebui sa ascult ce spune un altcineva ca vorbește cu Dumnezeu?
  Dece nu vorbește Dumnezeu direct cu mine și ar vorbi cu vecinul?

  • Pentru ca Dumnezeu a pus o conditie
   ” Tot asa, oricine dintre voi, care nu se leapada de tot ce are, nu poate fi ucenicul Meu.
   Sarea este buna; dar daca sarea isi pierde gustul ei de sare, prin ce i se va da inapoi gustul acesta?Atunci nu mai este buna nici pentru pamant, nici pentru gunoi, ci este aruncata afara. Cine are urechi de auzit sa auda.” (Luca14.33-35)

 2. Iosif zice:

  Când m-am pogorât în casa olarului, iată că el lucra pe roată. 4 Vasul pe care-l făcea n-a izbutit – cum se întâmplă cu lutul în mâna olarului. Atunci, el a făcut un alt vas, cum i-a plăcut lui să-l facă. 5 Şi Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: 6 „Nu pot Eu să fac cu voi ca olarul acesta casă a lui Israel?” zice Domnul. „Iată, cum este lutul în mâna olarului, aşa sunteţi voi în mâna Mea, casă a lui Israel! 7 Deodată zic despre un neam, despre o împărăţie, că-l voi smulge, că-l voi surpa şi că-l voi nimici, 8 dar, dacă neamul acesta despre care am vorbit astfel se întoarce de la răutatea lui, atunci şi Mie Îmi pare rău de răul pe care Îmi pusesem în gând să i-l fac. 9 Tot aşa însă, deodată zic despre un neam, sau despre o împărăţie, că-l voi zidi sau că-l voi sădi. 10 Dar, dacă neamul acesta face ce este rău înaintea Mea şi n-ascultă glasul Meu, atunci Îmi pare rău şi de binele pe care aveam de gând să i-l fac.

  • Este un neam de oameni care se crede curat si totusi nu este spalat de intinaciunea lui. (Prov.30:12)
   Si pentru ca ai adus vorba despre neam , este un Cuvant, printre multe altele, , in care Dumnezeu certifica ceea ce am subliniat in repetate randuri cu privire la faptul ca Dumnezeu a ales sa binecuvinteze si sa se ingrijeasca , dintre toate popoarele, ,numai pe oamenii nascuti din samanta originara a lui Abraham, si anume aceeia carora El insusi le ofera , prin har ( si numai aceia o accepta si o manifesta public, fara sa se rusineze de Vestea cea Buna ) nasterea din nou in Domnul Isus Hristos . Ei si numai ei sunt adevaratii crestini . Lumea nu-i cunoaste, asa cum nu L-a cunoscut nici pe El, nici atunci cand L-au crucificat, nici acum, cand , dupa vorba lui Pavel, il rastignesc din nou (Evr.6:6)
   Este oare pe pamant un singur neam care sa fie ca poporul Tau, ca Israel, pe care a venit sa-l rascumpere Dumnezeu, ca sa faca din el poporul Lui, ca sa-Si faca un Nume si ca sa faca pentru el, pentru tara Ta, minuni si semne, izgonind dinaintea poporului Tau, pe care l-ai rascumparat din Egipt, neamuri si pe dumnezeii lor? (2Sam.7:23)
   Vedeti ce a spus apostolul Simon Petru, la conferinta apostolilor dezorientati de evenimentul botezului cu Duhul Sfant a Israelitilor nascuti in sanul diferitelor Neamuri , intorsi la Hristos prin indemnul lui ? Apostolii nu primisera inca toti descoperirea pe care Dumnezeu a dat-o lui Pavel, ( citeste Efeseni 3.5-6 )) insa a certificat-o prin vorbele lui Iacov ” Simon a spus cum mai intai Dumnezeu Si-a aruncat privirile peste Neamuri, ca sa aleaga din mijlocul lor un popor care sa-I poarte Numele. (Fapt.15:14)
   De aceea zic si eu ca daca omul nu accepta botezul in Numele Domnului Isus Hristos ci ramane cu ideea Trinitatii si cu botezul in Tutluri, dovedeste ca este din numarul celor care umbla in intunerec , adica unii dintre credinciosi nu sunt inca constienti de faptul ca sunt din Neamul Lui ( neamul lui Abraham, nascuti prin fagaduinta ) si ca trebuie sa -I implineasca porunca, nu sa o repete precum papagalii , fara sa se gandeasca ce inseamna cuvintele pe care le vorbesc . Scopul Mesajului orei sa ne aduca pe toti in fata luminii care straluceste in timpul de seara, sa fim bine pregatiti , cu untdelemnul in candele si in vase, inainte sa vina intunericul total al religiei ecumenice mondiale

   • Dan zice:

    ..chiar poti sa te inchini si in fata unei lumanari e treaba ta si vei rataci,,,!
    „Căci iată, vine ziua care va arde ca un cuptor! Toţi cei trufaşi şi toţi cei răi vor fi ca miriştea; ziua care vine îi va arde”, zice Domnul oştirilor, „şi nu le va lăsa nici rădăcină, nici ramură. 2 Dar pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea va fi sub aripile Lui; veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajd.
    3Şi veţi călca în picioare pe cei răi, căci ei vor fi ca cenuşa sub talpa picioarelor voastre în ziua pe care o pregătesc Eu”, zice Domnul oştirilor.
    4„Aduceţi-vă aminte de Legea lui Moise, robul Meu, căruia i-am dat în Horeb rânduieli şi porunci pentru tot Israelul!
    5 Iată, vă voi trimite pe prorocul Ilie înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată. 6 El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!”
    Vezi tu deosebirea, de ce nu deosebesti tu paiele de grau?
    _ Ca n-ai ureche nu, ci n-ai auz !

 3. _ zice:

  .. saducheii zic că nu este înviere, nici înger, nici duh, pe când fariseii le mărturisesc pe amândouă.
  Faptele apostolilor 24:14
  Îţi mărturisesc că slujesc Dumnezeului părinţilor mei după Calea pe care ei o numesc partidă; eu cred tot ce este scris în Lege şi în Proroci ( si nu e chiar Mesajul Orei 👍 tu chiar ce crezi )
  Romani 3:21
  Dar acum s-a arătat o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, fără lege – despre ea mărturisesc Legea şi Prorocii – „şi anume neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credinţa în Isus Hristos, pentru toţi şi peste toţi cei ce cred în El. Nu este nicio deosebire.” – Romani 3:22
  Vorbesti ca un om beat_apropo ! ✔ Ti-am zis si iti mai zic :
  Romani 10:2
  Le mărturisesc că ei au râvnă pentru Dumnezeu, dar fără pricepere,
  Galateni 5:3 Şi mărturisesc iarăşi încă o dată oricărui om care primeşte tăierea împrejur că este dator să împlinească toată Legea… dar cel neprihanit, prin credinta va trai.
  „Unii, fiindcă s-au depărtat de aceste lucruri, au rătăcit şi s-au apucat de flecării.7Ei vor să fie învăţători ai Legii şi nu ştiu nici măcar ce spun, nici ce urmăresc.
  8Noi ştim că Legea este bună dacă cineva o întrebuinţează bine,
  9căci ştim că Legea nu este făcută pentru cel neprihănit, ci pentru cei fărădelege şi nesupuşi, pentru cei nelegiuiţi şi păcătoşi, pentru cei fără evlavie, necuraţi, pentru ucigătorii de tată şi ucigătorii de mamă, pentru ucigătorii de oameni,
  10pentru curvari, pentru sodomiţi, pentru vânzătorii de oameni, pentru cei mincinoşi, pentru cei ce jură strâmb şi pentru orice este împotriva învăţăturii sănătoase –
  11potrivit cu Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu care mi-a fost încredinţată mie. ” – 1 Timotei 1:

 4. Iosif zice:

  16 Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: 2 „Fiul omului, arată Ierusalimului urâciunile lui! 3 Şi spune-i: ‘Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu, către cetatea Ierusalimului: Prin obârşia şi naşterea ta eşti din ţara canaaniţilor; tatăl tău era amorit şi mama ta, hetită. 4 La naştere, în ziua când te-ai născut, buricul nu ţi s-a tăiat, n-ai fost scăldată în apă, ca să fii curăţită, nici n-ai fost frecată cu sare şi nici n-ai fost înfăşată în scutece. 5 Ochiul nimănui nu s-a îndurat de tine ca să-ţi facă măcar unul din aceste lucruri din milă pentru tine, ci ai fost aruncată pe câmp, aşa de scârbă le era de tine în ziua naşterii tale. 6 Atunci, Eu am trecut pe lângă tine, te-am văzut tăvălită în sângele tău şi am zis: «Trăieşte chiar şi în sângele tău!» Da, ţi-am zis: «Trăieşte chiar şi în sângele tău!» 7 Te-am înmulţit cu zecile de mii, ca iarba de pe câmp. Şi ai crescut, te-ai făcut mare, ai ajuns de o frumuseţe desăvârşită, ţi s-au rotunjit ţâţele, ţi-a crescut părul. Dar erai tot goală, goală de tot. 8 Când am trecut Eu pe lângă tine, M-am uitat la tine, şi iată că îţi venise vremea, vremea dragostei. Atunci am întins peste tine poala hainei Mele, ţi-am acoperit goliciunea, ţi-am jurat credinţă, am făcut legământ cu tine, zice Domnul, Dumnezeu, şi ai fost a Mea! 9 Te-am scăldat în apă, te-am spălat de sângele de pe tine şi te-am uns cu untdelemn. 10 Ţi-am dat haine cusute cu fir şi o încălţăminte de piele de viţel de mare, te-am încins cu in subţire şi te-am îmbrăcat în mătase. 11 Te-am împodobit cu scule scumpe, ţi-am pus brăţări la mână şi o salbă la gât; 12 ţi-am pus o verigă în nas, cercei în urechi şi o cunună minunată pe cap. 13 Astfel, ai fost împodobită cu aur şi cu argint şi ai fost îmbrăcată cu in subţire, cu mătase şi cusături cu fir. Ai mâncat floarea făinii, miere şi untdelemn. Erai de o frumuseţe desăvârşită, ba ajunseseşi chiar împărăteasă. 14 Ţi s-a dus vestea printre neamuri pentru frumuseţea ta, căci era desăvârşită de tot datorită strălucirii cu care te împodobisem, zice Domnul, Dumnezeu. 15 Dar te-ai încrezut în frumuseţea ta şi ai curvit la adăpostul numelui tău celui mare; ţi-ai revărsat curviile înaintea tuturor trecătorilor şi te-ai dat lor. 16 Ai luat şi din hainele tale, ţi-ai făcut înălţimi pe care le-ai împodobit cu toate culorile şi ai curvit pe ele – aşa cum nu s-a întâmplat şi nici nu se va mai întâmpla vreodată. 17 Ţi-ai luat până şi minunatele tale podoabe de aur şi de argint pe care ţi le dădusem şi ţi-ai făcut nişte chipuri de bărbaţi cu care ai curvit. 18 Ţi-ai luat şi hainele cusute la gherghef, le-ai îmbrăcat cu ele şi ai adus acestor chipuri untdelemnul Meu şi tămâia Mea. 19 Pâinea pe care ţi-o dădusem, floarea făinii, untdelemnul şi mierea cu care te hrăneam, le-ai adus înaintea lor, ca nişte tămâie cu un miros plăcut. Iată ce s-a întâmplat, zice Domnul, Dumnezeu! 20 Apoi ţi-ai luat fiii şi fiicele pe care Mi-i născuseşi şi i-ai jertfit lor, ca să le slujească de mâncare. Nu erau oare de ajuns curviile tale, 21 de Mi-ai mai junghiat fiii şi i-ai dat, trecându-i prin foc în cinstea lor? 22 Şi, în mijlocul tuturor urâciunilor şi curviilor tale, nu ţi-ai adus aminte de vremea tinereţii tale, când erai goală, goală de tot, şi te zbăteai în sângele tău! 23 După toate aceste răutăţi ale tale (vai, vai de tine! zice Domnul, Dumnezeu), 24 ţi-ai zidit case de curvie, ţi-ai făcut înălţimi în toate pieţele. 25 La toate colţurile uliţelor ţi-ai făcut înălţimi, ţi-ai necinstit frumuseţea, ţi-ai desfăcut picioarele înaintea tuturor trecătorilor, ai făcut tot mai multe curvii. 26 Ai curvit cu egiptenii, vecinii tăi, cu trupul plin de vlagă, şi ţi-ai înmulţit curviile, ca să Mă mânii. 27 Dar iată că Mi-am întins mâna împotriva ta, am micşorat partea de întreţinere pe care ţi-o rânduisem, te-am lăsat în voia vrăjmaşelor tale, fiicele filistenilor, care au roşit de purtarea ta nelegiuită. 28 Apoi ai curvit cu asirienii, pentru că erai fără saţ; ai curvit cu ei, şi tot nu te-ai săturat. 29 Ţi-ai înmulţit curviile cu ţara Canaanului şi până în Haldeea, dar nici acolo nu te-ai săturat. 30 Ce slăbiciune de inimă ai avut, zice Domnul, Dumnezeu, de ai făcut toate aceste lucruri, care sunt fapta unei ibovnice dedate la curvie, 31 zidindu-ţi case de curvie la toate colţurile uliţelor şi făcându-ţi înălţimi în toate pieţele! N-ai fost nici măcar ca o curvă care-şi cere plata. 32 Ai fost femeia preacurvă, care primeşte pe străini în locul bărbatului ei! 33 Tuturor curvelor li se plăteşte o plată, dar tu ai dat daruri tuturor ibovnicilor tăi, i-ai câştigat prin daruri, ca să-i tragi la tine din toate părţile şi să curveşti cu ei. 34 Ai fost cu totul altfel decât celelalte curve, întrucât nimeni nu umbla după tine, ci tu plăteai celor ce veneau la tine, în loc ca tu să fii plătită de ei. De aceea ai fost cu totul altfel decât altele.’ 35 De aceea, ascultă, curvo, Cuvântul Domnului! 36 Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ‘Pentru că ţi-ai risipit banii în felul acesta şi ţi-ai descoperit goliciunea în curviile tale cu ibovnicii tăi şi cu toţi idolii tăi urâcioşi şi din pricina sângelui copiilor tăi, pe care li i-ai dat, 37 de aceea, iată, voi strânge pe toţi ibovnicii cu care te dezmierdai, pe toţi aceia pe care i-ai iubit şi pe toţi aceia pe care i-ai urât, da, îi voi strânge împotriva ta din toate părţile, îţi voi dezveli goliciunea înaintea lor şi îţi vor vedea toată goliciunea. 38 Te voi judeca aşa cum se judecă femeile preacurve şi ucigătoare de copii şi voi face din tine o jertfă sângeroasă a urgiei şi geloziei. 39 Te voi da în mâinile lor; îţi vor surpa casele de curvie şi îţi vor nimici înălţimile; te vor dezbrăca de hainele tale, îţi vor lua toată podoaba de pietre scumpe şi te vor lăsa goală, goală de tot. 40 Vor aduce gloata împotriva ta, te vor ucide cu pietre şi te vor străpunge cu lovituri de sabie. 41 Îţi vor arde casele cu foc şi se vor răzbuna pe tine înaintea unei mulţimi de femei. Voi face să înceteze astfel curvia ta şi nu vei mai da plată de curvă. 42 Îmi voi potoli mânia împotriva ta şi nu voi mai fi gelos pe tine; Mă voi linişti, nu voi mai fi supărat. 43 Pentru că nu ţi-ai adus aminte de vremea tinereţii tale, ci M-ai aţâţat prin toate aceste lucruri, iată, voi face ca purtarea ta să cadă asupra capului tău, zice Domnul, Dumnezeu, ca să nu mai săvârşeşti alte nelegiuiri cu toate urâciunile tale! 44 Iată că toţi cei ce spun zicători vor spune despre tine zicătoarea aceasta: «Cum este mama aşa şi fata!» 45 Tu eşti fata mamei tale, care s-a dezgustat de bărbatul şi copiii ei. Tu eşti sora surorilor tale care s-au dezgustat de bărbaţii şi copiii lor. Mama voastră era o hetită şi tatăl vostru, un amorit. 46 Sora ta cea mai mare, care locuieşte la miazănoapte de tine, este Samaria, ea şi fiicele ei, şi sora ta cea mai mică este Sodoma, şi fiicele ei, şi locuieşte la miazăzi de tine. 47 Tu nu numai că ai umblat pe căile lor şi ai săvârşit aceleaşi urâciuni, ci, ca şi cum atât ar fi fost prea puţin, ai fost mai stricată decât ele în toate purtările tale. 48 Pe viaţa Mea, zice Domnul, Dumnezeu, că sora ta Sodoma şi fiicele ei n-au făcut ce aţi făcut voi, tu şi fiicele tale. 49 Iată care a fost nelegiuirea surorii tale Sodoma: era îngâmfată, trăia în belşug şi într-o linişte nepăsătoare, ea şi fiicele ei, şi nu sprijinea mâna celui nenorocit şi celui lipsit. 50 Ele s-au semeţit şi au făcut urâciuni blestemate înaintea Mea, de aceea le-am şi nimicit când am văzut lucrul acesta. 51 Samaria n-a făcut nici jumătate din păcatele tale; urâciunile tale au fost mai multe decât ale ei, aşa că ai uşurat vina surorilor tale prin toate urâciunile pe care le-ai făcut acum. 52 Tu, care uşurai vina surorilor tale prin purtarea ta, suferă acum urmările răutăţii tale; prin păcatele tale, prin care te-ai făcut mai urâcioasă decât ele, acum le faci mai uşoară vina decât a ta, de aceea acoperă-te de ruşine şi poartă-ţi ocara, fiindcă ai uşurat vina surorilor tale! 53 Voi aduce înapoi pe prinşii lor de război, pe prinşii de război ai Sodomei şi ai fiicelor ei, pe prinşii de război ai Samariei şi ai fiicelor ei şi pe prinşii tăi de război în mijlocul lor, 54 ca să-ţi suferi ocara şi să roşeşti pentru tot ce ai făcut, slujindu-le ca o pricină de mângâiere. 55 Astfel, surorile tale: Sodoma şi fiicele ei se vor întoarce iarăşi la starea lor de mai înainte şi Samaria şi fiicele ei se vor întoarce iarăşi la starea lor de mai înainte, şi tu şi fiicele tale vă veţi întoarce iarăşi la starea voastră de mai înainte. 56 Nu vorbeai deloc despre sora ta Sodoma în vremea mândriei tale, 57 mai înainte de vădirea răutăţii tale, când ai primit batjocurile fiicelor Siriei, ale tuturor vecinilor tăi şi ale fiicelor filistenilor, care te dispreţuiesc de jur împrejur! 58 Trebuie să-ţi porţi, în adevăr, nelegiuirile şi urâciunile, zice Domnul.’ 59 Căci aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ‘Îţi voi face întocmai cum ai făcut şi tu, care ai nesocotit jurământul, rupând legământul! 60 Dar Îmi voi aduce aminte de legământul Meu făcut cu tine în vremea tinereţii tale şi voi face cu tine un legământ veşnic. 61 Atunci îţi vei aduce aminte de purtarea ta, te vei ruşina când vei primi la tine pe surorile tale, mai mari şi mai mici, pe care ţi le voi da ca fiice, dar nu pe temeiul legământului făcut cu tine. 62 Voi face legământul Meu cu tine şi vei şti că Eu sunt Domnul, 63 ca să-ţi aduci aminte de trecut şi să roşeşti şi să nu mai deschizi gura de ruşine când îţi voi ierta tot ce ai făcut’, zice Domnul, Dumnezeu.”

 5. Dan zice:

  2 „”O, deşertăciune a deşertăciunilor! zice Eclesiastul, o, deşertăciune a deşertăciunilor! Totul este deşertăciune…cum poate mintea sa ne minta,,,!
  Pilda vameşului şi a fariseului _si mesajul fariseului catre ceilalti.
  9 A mai spus şi pilda aceasta pentru unii care se încredeau în ei înşişi că sunt neprihăniţi şi dispreţuiau pe ceilalţi._
  10„Doi oameni s-au suit la Templu să se roage; unul era fariseu şi altul, vameş.
  11Fariseul stătea în picioare şi a început să se roage în sine astfel: ‘Dumnezeule , Îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi oameni, hrăpăreţi, nedrepţi, preacurvari, sau chiar ca vameşul acesta.
  12Eu postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate veniturile mele.’
  _13 Vameşul stătea departe şi nu îndrăznea nici ochii să şi-i ridice spre cer, ci se bătea în piept şi zicea: ‘Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!’
  14Eu vă spun că mai degrabă omul acesta s-a coborât acasă socotit neprihănit decât celălalt. Căci oricine se înalţă va fi smerit şi oricine se smereşte va fi înălţat.”

 6. Ce imi place la Iosif si la Dan as putea exprima prin cuvintele din limba poporului care m-a adoptat : ” They d’ont give up ” ( ei nu renunta )

 7. _ zice:

  Toti suntem pribegi calatori acum impreuna in lumea aceasta,
  12De aceea şi Isus, ca să sfinţească norodul cu însuşi sângele Său, a pătimit dincolo de poartă.
  13Să ieşim dar afară din tabără la El şi să suferim ocara Lui.
  14Căci noi n-avem aici o cetate stătătoare, ci suntem în căutarea celei viitoare.
  Totusi nu suntem dintr-aceia sa daramam ci sa zidim.
  Cine se ingrijeste de sine a se imbogati darama, fura si prapadeste, ca si IMF si Bancile Centrale din orice tara/ si produce in toata lumea razboaie.
  De aceia isi iau ei mereu partea lor si vand popoare.
  Ei te=au adoptat?

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.