Ale cui sunt lucrurile ? (Deut.29:29) Articol din ciclul „secrete divulgate „

https://truthvids.net/

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la Ale cui sunt lucrurile ? (Deut.29:29) Articol din ciclul „secrete divulgate „

 1. Iosif zice:

  Totuşi, fiindcă ştim că omul nu este socotit neprihănit prin faptele Legii, ci numai prin credinţa în Isus Hristos, am crezut şi noi în Hristos Isus, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţa în Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentru că nimeni nu va fi socotit neprihănit prin faptele Legii.
  Dar, dacă, în timp ce căutăm să fim socotiţi neprihăniţi în Hristos, şi noi înşine am fi găsiţi ca păcătoşi, este oare Hristos un slujitor al păcatului? Nicidecum!
  Căci, dacă zidesc iarăşi lucrurile pe care le-am stricat, mă arăt ca un călcător de lege.
  Căci eu, prin Lege, am murit faţă de Lege, ca să trăiesc pentru Dumnezeu.
  Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine.
  Nu vreau să fac zadarnic harul lui Dumnezeu; căci dacă neprihănirea se capătă prin Lege, degeaba a murit Hristos.

 2. _ zice:

  Vrea sa ne convinga in video, prin analaza stiintifica a ultimelor descoperiri arhiologice ca de fapt nazismul neo marxismul si comunismul tot dela cei ce au parasit tara lui Israel si Dumnezeul lui Israel a pornit si au fost inventiile lor? Si ca au ajuns pana in America, instaurat democratia care tot o forma a sclavacismului este ca sa se inchine la Wallstreet in casa alba tuturor zeilor pagani antici si se pretind acum ca se trag din Sem? Asta nu e decat anitisemitic, nu cred ca ei au zidit lagarele de exterminare, asa o fi? Peste tot numai goymi,,,

 3. Dan zice:

  Are dreptate Iosif lucru bun si adevarat chiar acum l-a amintit si merita mentionat!
  Samanta lui Avraam sunt cei ce prin credinta in Isus Hristosul lui Dumnezeu se nasc din nou din apa si din DUH PRECUM ZICE prin Apostolul Domnului : tuturor celor ce au crezut in Isus le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui.

 4. Iarasi te-ai grabit sa comentezi , Dane, si ai sarit peste cal .Mai studiaza si ce se spune aici :https://www.instagram.com/tv/CD9i7pugatJ/

   • Dan zice:

    Ce se spune aici este incorect ! Despre tine ma voi abtine sa mai comentez ca se stie cata Biblie cunosti si de aceea tinzi sa crezi ce scrie in articolul posta pe Instagram.

    Este asa cum este scris in Apocalipsa @ 3;9 si traducerea este corecta.
    This guy care scrie vrea sa faca un argument dar nu stie ce vorbeste, ca si tine de fapt,
    …Domnul zice bine „ei zic ca sunt iudei, dar nu sunt” caci numai Domnul cunoaste inima si nu se uita la fata omului. vorbind in ceeace priveste Duhul.
    Acelasi argument il intareste Apostolul Pavel cand spune iudeilor despre taierea imprejur
    _Adevărata tăiere împrejur
    25Tăierea împrejur, negreşit, este de folos, dacă împlineşti Legea, dar, dacă tu calci Legea, tăierea ta împrejur ajunge netăiere împrejur.
    26Dacă deci cel netăiat împrejur păzeşte poruncile Legii, netăierea lui împrejur nu i se va socoti ea ca o tăiere împrejur?
    27Cel netăiat împrejur din naştere, care împlineşte Legea, nu te va osândi el pe tine, care o calci, măcar că ai slova Legii şi tăierea împrejur?
    28Iudeu nu este acela care se arată pe dinafară că este iudeu, şi tăiere împrejur nu este aceea care este pe dinafară, în carne.
    29Ci iudeu este acela care este iudeu înăuntru, şi tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de iudeu îşi scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.

    PS. Mai bine ai tacea si ai invata, dar nu este neaparat nevoie sa fi silit, caci darul este primit cand este facat din voie si cu toata bunavointa, Behehe sau Ioan daca te chema asa!

    • _ zice:

     Argumentul lui Stefan catre isreeliti la Faptele Apostolilor este aceiasi ideie si anume:
     _ nu conteaza din ce te tragi de neam ci carui Dumnezeu slujesti si te inchini.
     Daca te inchini si slujesti Dumnezeului lui Israel, prin indurarea si bunovointa Lui vei fi chemat Israelit , Pe cand Stefan le spunea ca parintii lor au purtat in pustie cortul lui Moloch si nu ca popor al Dumnezeului lui Israel in consecinta facand mai rau decat parintii lor . Iudeu de asemenea inseamna a fi lider si conducator, capetenie a poporului tau.

     • + zice:

      Pe cand oameni se uita si judeca dupa infatisare uitanduse la om socotesc ca sunt iudei, Israeliti iar cand vad faptele lor hulesc !
      Dupa cum spune Apostolul si Legea care nu au implinit-o :
      „Căci din pricina voastră este hulit Numele lui Dumnezeu între neamuri”, după cum este scris.

     • Desigur, argumentul lui Stefan este corect, conteaza carui Dumnezeu te inchini, este insa si un amendament biblic la aceasta afirmatie : daca nu esti din samanta lui Abraham nu te vei inchina niciodata cu adevarat Dumnezeului adevarat propovaduit de apostolii Domnului Isus Hristos ( vezi 1 Ioan 5.19-21), ci Trinitatii, care este o inchipuire omeneasca

      • Dan zice:

       Asta chiar este minciuna, esti nimic decat un mincinos Behaitule!
       >>daca nu esti din samanta lui Abraham nu te vei inchina niciodata cu adevarat Dumnezeului adevarat propovaduit de apostolii Domnului Isus Hristos<<

       • Asa zici tu, dar iata ce zice Scriptura : „Voi pune legamantul Meu intre Mine si tine si samanta ta dupa tine, din neam in neam; acesta va fi un legamant vesnic, in puterea caruia Eu voi fi Dumnezeul tau si al semintei tale dupa tine. (Fac.17:7)
        „Caci fagaduinta aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri si pentru toti cei ce sunt departe acum, in oricat de mare numar ii va chema Domnul Dumnezeul nostru.” (Fapt.2:39)

        • Dan zice:

         MInti iarasi, vorbesti in doi peri.
         Sti ce ai spus si daca ai vro speranta ca vei scapa te inseli.
         Citez tot din Fapte cap 2 Daca ai fi fost destept cat de cat n-ai fi dat referinta asta a textului unde este clar mentionat ca cei ce au primit botezul lui Isus nu erau iudei numai ci si dintre neamurile din prejur:
         Şi se aflau atunci în Ierusalim iudei, oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer.6Când s-a auzit sunetul acela, mulţimea s-a adunat şi a rămas încremenită, pentru că fiecare îi auzea vorbind în limba lui.
         7Toţi se mirau, se minunau şi ziceau unii către alţii: „Toţi aceştia care vorbesc nu sunt galileeni*? 8Cum dar îi auzim vorbind fiecăruia din noi în limba noastră, în care ne-am născut?
         9Parţi, mezi, elamiţi, locuitori din Mesopotamia, Iudeea, Capadocia, Pont, Asia,
         10Frigia, Pamfilia, Egipt, părţile Libiei dinspre Cirene, oaspeţi din Roma, iudei sau prozeliţi,
         11cretani şi arabi, îi auzim vorbind în limbile noastre lucrurile minunate ale lui Dumnezeu!”

        • Dane, te rog sa fii mai atent in ce priveste aprecierile la adresa mea , atata timp cat ai cunostinte sumare despre Mesajul orei si descoperirea lui Isus Hristos ,adica descoperirea Cuvantului care este deja scris si care a fost data sfintilor Lui in aceste vremuri de pe urma. Pentru a ajunge la deplina cunostinta a adevarului (2Pet.1:8) trebuie si sa inveti cum citesti Scripturile (Luc.10:26) (Fapt.8:30)
         De exemplu, este scris ca in ziua Cincizecimii, canda inceput sa vorbeasca multimii adunate in Ierusalim, apostolul a zis ” barbati israeliti „(,vers.22 si la incheiere a zis ” sa stie bine toata casa lui Israel „..) (Fapt.2:36) insa cand s-a adresat celor batjocoritori a zis ” barbati iudei si voi care locuiti in Ierusalim „(vers.14 ). Sa nu spui cumva ca asta este ” tot un drac ” cum ai comentat ieri ., ci mai degraba cauta sa raspunzi la intrebarea ” cine erau acei care ziceau:intelegem fiecare in limba noastra in care ne-am nascut ?” Ti-am spus intr-un comentariu anterior ca nepoata mea este nascuta in Anglia , este deci englezoaica, dar limba in care s-a nascut este aceea a parintilor si a stramosilor lor, adica limba romana . Sa zicem ca peste mai multi ani,nefolosind fregvent limba romana, ci engleza, ea va uita multe cuvinte auzite in copilarie , dar atunci cand le va auzi iarasi, isi va aminti intelesul lor . Acest lucru este promis ca-l va face Duhul Sfant, cand a zis ucenicilor ” va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu „(Ioan 14.26)
         Deci, poti sa intelegi ca acei oameni cucernici care erau adunati in Ierusalim ca sa serbeze Cincizecimea israelitilor nu erau altii decat ” oile pierdute ale casei lui Israel, ” care au fost ” imprastiati printre toate neamurile care sunt sub cer „, si pe care Duhul Sfant i-a adus inapoi la originea lor, facandu-i constienti de aceasta cerinta de pocainta despre care le vorbea Petru, pusa de El in inima lor .
         Sa stii si sa intelegi, Dane ca este important sa intelegi ce citesti si ce asculti in postarile pe care le fac pe acest blog, fiindca ar putea sa fie si pentru tine descoperiri de jaloane importante pe drumul spre rapire pe care merge Biserica lui Hristos astazi . Noi trebuie sa stim cine suntem, de unde venim si incotro mergem fiindca toti vom fi invatati in Cuvantul lui Dumnezeu prin Mesajul orei in care traim , deci ” astazi, daca auziti Glasul Lui, nu va impietriti inimile ” ( Voice of God Recordings, Jeffersonville, Indiana, USA , tara ca are in ea numar 13, numarul Neamurilor lui Israel . Se pot asculta si citi predicile din seria Israelul si Biserica ) http://www.misia.sk/books/669?locale=ro

    • Ma gandeam ca ai fi bucuros sa mai inveti cate ceva, insa dumneata ….kanci ! n-ai de gand sa renunti la ideile tale , nici in ruptul capului .

     • _ zice:

      …tot n-ai inteles ce inseamna „iudeu”

      • _ zice:

       Te faci singur de ras , Iosif ti=a dat un citat din Scriptura si s-a nimerit sa fie din cuvintele rostite chiar dintre unul dintre Apostoli ai Lui Isus Hristos Domnul pe care IL nedreptatesti spunand ce spui dar nunumai pe El si Apostolii Sai cat si toti dintre Neamuri care s-au intors catre Domnul, Dumnezeul lui Israel, caci Este El Dumnezeul lui Israel numai si nu al Neamurilor?
       Si mai mult, uite si ce zice tot el, Apostolul Pavel deopotriva si iudeilor :
       Romani 3:9 Ce urmează atunci? Suntem noi mai buni decât ei? Nicidecum. Fiindcă am dovedit că toţi, fie iudei, fie greci, sunt sub păcat,
       Galateni 2:15 Noi suntem iudei din fire, iar nu păcătoşi dintre neamuri. 6 Totuşi, fiindcă ştim că omul nu este socotit neprihănit prin faptele Legii, ci numai prin credinţa în Isus Hristos, am crezut şi noi în Hristos Isus, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţa în Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentru că nimeni nu va fi socotit neprihănit prin faptele Legii.
       Deci el Pavel si citez cuvintele lui insusi despre el insusi Filipeni cap 3;2Păziţi-vă de câinii aceia; păziţi-vă de lucrătorii aceia răi; păziţi-vă de scrijeliţii aceia!
       3Căci cei tăiaţi împrejur suntem noi, care slujim lui Dumnezeu prin Duhul lui Dumnezeu, care ne lăudăm în Hristos Isus şi care nu ne punem încrederea în lucrurile pământeşti.
       4Măcar că eu aş avea pricină de încredere chiar în lucrurile pământeşti. Dacă altul crede că se poate încrede în lucrurile pământeşti, eu şi mai mult;
       5eu, care sunt tăiat împrejur a opta zi, din neamul lui Israel, din seminţia lui Beniamin, evreu din evrei; în ceea ce priveşte Legea, fariseu;
       6în ceea ce priveşte râvna, prigonitor al Bisericii; cu privire la neprihănirea pe care o dă Legea, fără prihană.
       7Dar lucrurile care pentru mine erau câştiguri le-am socotit ca o pierdere din pricina lui Hristos.

 5. Iosif zice:

  Dragi copilasi mioritici …naravasi, nu va ciorovaiti din e Goï ism, mai bine cântati un imn. 🙂

  Căci cei ce au fost luminaţi odată, şi au gustat darul ceresc, şi s-au făcut părtaşi Duhului Sfânt, 5 şi au gustat Cuvântul cel bun al lui Dumnezeu şi puterile veacului viitor, 6 şi care totuşi au căzut, este cu neputinţă să fie înnoiţi iarăşi şi aduşi la pocăinţă, fiindcă ei răstignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu şi-L dau să fie batjocorit. 7 Când un pământ este adăpat de ploaia care cade adesea pe el şi rodeşte o iarbă folositoare celor pentru care este lucrat, capătă binecuvântare de la Dumnezeu. 8 Dar, dacă aduce spini şi mărăcini, este lepădat şi aproape să fie blestemat şi sfârşeşte prin a i se pune foc. 9 Măcar că vorbim astfel, preaiubiţilor, totuşi de la voi aşteptăm lucruri mai bune şi care însoţesc mântuirea. 10 Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră şi dragostea pe care aţi arătat-o pentru Numele Lui, voi, care aţi ajutorat şi ajutoraţi pe sfinţi. 11 Dorim însă ca fiecare din voi să arate aceeaşi râvnă, ca să păstreze până la sfârşit o deplină nădejde, 12 aşa încât să nu vă leneviţi, ci să călcaţi pe urmele celor ce, prin credinţă şi răbdare, moştenesc făgăduinţele.

  • Dan zice:

   Da-mi te rog voie Iosif sa spun raspund si sa mai mentionez numai un lucru pe care Ionica nu l poate percepe si anume macar ca am citat cuvintele Apostolului Pavel ii dau un indiciu de a reflecta si nu-si pierde timpul cu articole prostesti:
   De ce el, Pavel, Saul din Tarsul Ciliciei spune : „eu, care sunt tăiat împrejur a opta zi, din neamul lui Israel, din seminţia lui Beniamin, evreu din evrei; în ceea ce priveşte Legea, fariseu;” si apoi cu prilejiul incidentului dela Galateni 2 stand impotriva lui Petru si celorlalti veniti cu Petru, afirma ca, el nascut din Beniamin este Iudeu, ca apoi sa primeasca taierea imprejur a lui HRISOS impreuna cu toti cei ce cred dintre Neamuri?
   Este Saul din Beniamin sau iudeu?
   si referitor la posterul de pe instagaram, sper ca intelegi engleza, spune acelasi lucru”

   • _ zice:

    RECTIFIC ultima fraza din raspunsul de mai sus:
    …si referitor la posterul de pe instagaram, sper ca intelegi engleza, spune acelasi lucru?

   • Casa lui Iuda impreuna cu a lui Beniamin si jumatate din Leviti au constituit un singur regat, dupa separarea facuta pe vremea lui Roboam : Regatul lui Iuda in care a fost si Isus nascut la Betleemul Iudeii, desi Maria si Iosif erau cetateni locuitori in Nazaretul Galileii, , care este in Samaria, regatul lui Israel .De aceea Pavel s-a considerat a fi iudeu , tot la fel cum era si cetatean roman , fiind nascut in Tarsul Ciliciei, , care era una din cetatile Imperiului Roman inainte de turci . Cam asa cum era Pavel iudeu sunt acum si eu britanic in UK pe baza de cetatenie.Nepoata mea este declarata englezoaica dupa certificatul de nastere si pasaportul englezesc care i-a fost dat , dar de origine romanca , dupa nationalitate . Este o diferenta intre a fi englez si britanic . Scotienii si Irlandezii sunt si ei britanici

 6. _ zice:

  Pavel Apostolul cunoaste mai bine pe iudei, nu noi, ci ce spune el!
  Numai daca ai rastalmacit cu totul cuvintele scrise!

 7. _ zice:

  Lasa-te de divulgarea secrectelor despre cultivarea tomatelor si apuca-te serios de invata Evanghelia lui Isus Hristos, nu vorbi din auzite, nici nu te baza pe zvonuri ca in felul in care prezinti pe Blog ideile tale este deplorabil, esti penibil.

  • Tot asa cum multi cultivatori de tomate stiu prea putine lucruri despre felul in care pot obtine rezultate maxime in munca lor, multi cititori ai Bibliei cunosc prea putine lucruri despre descoperirea lui Isus Hristos, care inseama viata vesnica (Ioan.17:3) Dumnezeu este Cuvantul, Isus Hristos este Cuvantul facut trup , adica Dumnezeu locuieste in mijlocul oamenilor Astazi, Trupul lui Dumnezeu este Biserica , Cel care locuieste fiind Duhul Sfant , fiindca Dumnezeu este Duh si cine I se inchina o face in duh si in adevar .
   Nu vreau sa cred ca tu, Dane, ai fi unul din aceia carora nu le este dat sa cunoasca taina Imparatiei lui Dumnezeu

   • Te-ai intrebat vreodata de ce a fost chemat Pavel sa fie ” apostol al neamurilor ” si nu Petru sau Ioan, sau altul din ce 12 apostoli ? Crezi ca nu are importanta faptul ca Pavel este al 13 -lea, ca numar ? De ce a trebuit sa se nasca el in Tarsul Ciliciei , o cetate a neamurilor si apoi sa mearga in Ierusalim la scoala lui Gamaliel ? O, daca ai intelege ca Efraim, fiul lui Iosif reprezinta ( si semintia lui este tocmai) neamurile de acum , fiind considerat asa de Dumnezeu , care a incrucisat mainile lui Israel atunci cand a dat fagaduinta, asezandu-l pentru a fi a 13 -a semintie . Chiar Pavel a vorbil despre asta cand a scris Efesenilor (Efes.3:6)
    Scriptura contine multe taine, pe care Dumnezeu le tine inca ascunse pana la vremea considerata de El a fi propice sa fie descoperite, vreme in care Satan nu mai poate face nimic ca sa zadarniceasca implinirea fagaduintei data alesilor Lui.
    Pavel a zis ca implineste in trupul lui ranile care lipseau trupului lui Hristos astfel, prin el Dumnezeu ne-a avertizat ca Biserica, fiind dintre neamuri, Israelul care a fost lepadat de Dumnezeu din cauza idolatriei lui Efraim, trebuie sa treaca prin suferinta prigoanei (2Tim.3:12) pe drumul de intoarcere la Domnul, Dumnezeul lor , care ” si-a aruncat privirile peste Neamuri, sa aleaga din mijlocul lor un popor ( nu mai multe) care sa-i poarte Numele Crezi ca acel popor ar putea fi altul decat acela al semintei lui Abraham ? Din momentul in care Abraham a fost declarat ” Parintele credintei ” se cuvine ca toti urmasii lui sa capete acea credinta care inviaza mortii . Nu degeaba a scris Pavel cuvintele din scrisoare : „Daca numai pentru viata aceasta ne-am pus nadejdea in Hristos, atunci suntem cei mai nenorociti dintre toti oamenii! „(1Cor.15:19)
    Pavel a mai zis ceva foarte important, cuvinte care in ochii predicatorilor denominationali trec neobservate, fiind deasupra intelegerii duhului lor : „De aceea mostenitori sunt cei ce se fac prin credinta, pentru ca sa fie prin har, si pentru ca fagaduinta sa fie chezasuita pentru toata samanta lui Avraam: nu numai pentru samanta aceea care este sub Lege, ci si pentru samanta aceea care are credinta lui Avraam, tatal nostru al tuturor, (Rom.4:16)”
    Oare a spus Pavel ceva neadevarat ? Se poate sa nu fie Abraham tatal tuturor celor care cred Evanghelia ? Desteapta-te si tu , ROMANE ! si Hristos te va lumina .
    In zilele noastre, cand vremea pribegiei s-a incheiat, Dumnezeu cheama pe poporul lui Israel afara din orice neam, orice semintie si orice limba, din toate popoarele cu care s-a amestecat de cand a fost risipit , facandu-ne constienti ca suntem poporul Lui. rascumparat prin jertfa de la Calvar .

   • Dan zice:

    …se intampla ca si eu sa fiu dintre aceia care nu cunosc mesajul orei si nici nu pot intelege ceva dela tine despre el, macar ca Harul Domnului Hristos ne este de ajuns, Pana si celor ce tu nu le dai vro sansa pentru ca nu cunosc mesajul orei tale!
    Si incepand in descoperirile tainei ceasului tau, ce e mai trist este ca scriind tu despre al tau mesaj pui la indoiala si cele mai simple lucruri bine stabilite de Scriptura pe care orice om le poate afla din Evanghelie!
    Taina Imparatiei lui Dumnezeu nu este mesajul orei ci Evanghelia lui Isus Hristos .
    (si las-o pe nepoata, Dumnezeu sa o binecuvinteze, sau pe alti; momentan nu despre ei in corelare la neintelegerea creata vorbim)

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.