Astazi S-a nascut Cel fara ‘nceput, cum au zis profetii …( fragment din colinda romaneasca)

In adevar, fratilor, de ce folos v-as fi eu, daca as veni la voi vorbind in alte limbi si daca cuvantul meu nu v-ar aduce nici descoperire, nici cunostinta, nici prorocie, nici invatatura? (1Cor.14:6) Daca mergi cu colindul iarna si canti frumos , fara sa iei seama la ce spui, daca este sau nu ” dupa Scripturi „, asa cum vorbea apostolul Neamurilor(1Cor.15:3)  (Fapt.17:2) ai marea sansa de a nu vedea niciodata Imparatia lui Dumnezeu si nu ai dreptul sa te autodenumesti ” crestin ” ( este bine de stiut ca ” Pentru intaia data, ucenicilor li s-a dat numele de crestini in Antiohia). (Fapt.11:26)

Orice nastere ( pe aceasta lume ) inseamna un inceput, inseamna ca vine la viata ceva ce nu exista mai dinainte in mod vizibil si tactil . Existenta a tot ce apare in lumea noastra isi are insa originea in gandurile lui Dumnezeu si El este Cel ce pune viata in ele : „ca nici chiar intunericul nu este intunecos pentru Tine; ci noaptea straluceste ca ziua, si intunericul, ca lumina.Tu mi-ai intocmit rinichii, Tu m-ai tesut in pantecele mamei mele: Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!. Trupul meu nu era ascuns de Tine, cand am fost facut intr-un loc tainic, tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului Cand nu eram decat un plod fara chip, ochii Tai ma vedeau; si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele.( Psalm 139 )

Oamenii, avem cu totii un inceput al zilelor si un sfarsit al vietii pamantesti .

Cum este insa cu Mantuitorul ? Cine este, dupa Scripturi, Cel fara inceput ? Ce au zis Profetii despre El ?

Astept raspunsuri de la cititorii carora nu le merge doar vestea ca traiesc …..

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Astazi S-a nascut Cel fara ‘nceput, cum au zis profetii …( fragment din colinda romaneasca)

 1. Dan zice:

  Avem tot dreptul sa ne numin crestini_ si slaveste pe Dumnezeu pentru numele acesta, as zice fara sa gasesc in aceasta tema o impotrivire si piatra de poticnire si pacatuire pentru mine si pentru alti.

 2. Dan zice:

  …Cum este insa cu Mantuitorul ? Cine este, dupa Scripturi, Cel fara inceput ? Ce au zis Profetii despre El ?

  Asa cum este cu si asemenea chipului Fiului lui Dumnezeu, tot asa si cu cei ce cred in El_ spre Slava lui Dumnezeu!
  Sa nu se implineasca tot ce au spus Proorocii si Legea?
  Da, Doamne Isuse, Hristos Domnul cum au zis proorocii si Sfintii Tai!

  • Dan zice:

   Mie nici vestea ca traiesc nu-mi merge…! ca sunt mort, nici asta!
   (luptand in toate privintele)
   Si totusi ce s-a scris se implineste in privinta lucrurilor ascunse ale Imparatiei si stapanirii Hristosului lui Dumnezeu.

 3. Ce poate sa fie mai usor astazi pentru crestini sa gasim decat ce au zis Proorocii ? Cu atata informatie computerizata , testam rapid cuvantul ” mantuitor ” ( spre exemplu) la Biblia online si ne da sa citim :
  „Acesta va fi pentru Domnul ostirilor un semn si o marturie in tara Egiptului. Ei vor striga catre Domnul din pricina asupritorilor, si El le va trimite un mantuitor si un aparator care sa-i izbaveasca. (Isa.19:20)
  Eu, Eu sunt Domnul, si afara de Mine nu este niciun mantuitor! (Isa.43:11)
  Spuneti-le si aduceti-i incoace, ca sa se sfatuiasca unii cu altii! Cine a prorocit aceste lucruri de la inceput si le-a vestit demult? Oare nu Eu, Domnul? Nu este alt Dumnezeu decat Mine, Eu sunt singurul Dumnezeu drept si mantuitor, alt Dumnezeu afara de Mine nu este. (Isa.45:21)
  „Dar Eu sunt Domnul Dumnezeul tau din tara Egiptului incoace. Tu cunosti ca nu este alt Dumnezeu afara de Mine si nu este alt Mantuitor afara de Mine. (Osea.13:4)
  astazi, in cetatea lui David, vi S-a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul. (Luc.2:11)
  Pe acest Isus, Dumnezeu L-a inaltat cu puterea Lui si L-a facut Domn si Mantuitor, ca sa dea lui Israel pocainta si iertarea pacatelor. (Fapt.5:31)
  Din samanta lui David, Dumnezeu, dupa fagaduinta Sa, a ridicat lui Israel un Mantuitor, care este Isus. (Fapt.13:23)
  Dar cetatenia noastra este in ceruri, de unde si asteptam ca Mantuitor pe Domnul Isus Hristos. (Filip.3:20)
  asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Hristos. (Tit.2:13)
  Citimnd aceste versete, cati Domni si Mantuitori vezi in mintea ta, Dan ?
  Citeste , te rog si acestea :
  „Dumnezeu este stanca mea, la care gasesc un adapost, scutul meu si puterea care ma mantuieste, turnul meu cel inalt si scaparea mea. Mantuitorule! Tu ma scapi de silnicie. (2Sam.22:3)
  Dar Tu esti un Dumnezeu care Te ascunzi, Tu, Dumnezeul lui Israel, Mantuitorule! (Isa.45:15)
  Unde si cum se tinea ascuns Dumnezeul lui Israel, Mantuitorul lor si al nostru ?

  • „De aceea si noi, din ziua cand am auzit aceste lucruri, nu incetam sa ne rugam pentru voi si sa cerem sa va umpleti de cunostinta voii Lui, in orice fel de intelepciune si pricepere duhovniceasca; pentru ca, astfel, sa va purtati intr-un chip vrednic de Domnul, ca sa-I fiti placuti in orice lucru, aducand roade in tot felul de fapte bune si crescand in cunostinta lui Dumnezeu,
   Avand in vedere cele spuse pana acum, sa vedem ce ” lucruri grele de inteles ” (2Pet.3:16) a prezentat Pavel intr-una din epistole :
   ” Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El si sa impace totul cu Sine prin El, atat ce este pe pamant, cat si ce este in ceruri, facand pace prin sangele crucii Lui.
   Si pe voi, care odinioara erati straini si vrajmasi prin gandurile si prin faptele voastre rele, El v-a impacat acum prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sa va faca sa va infatisati inaintea Lui sfinti, fara prihana si fara vina;”
   Al Cui era trupul de carne prin care Dumnezeu ne-a impacat cu Sine ?
   Un alt reper pentru intelegerea corecta a Scripturilor este si aceasta declaratie a apostolului :
   .” Astfel, dar, dupa cum ati primit pe Hristos Isus, Domnul, asa sa si umblati in El, fiind inradacinati si ziditi in El, intariti prin credinta, dupa invataturile care v-au fost date, si sporind in ea cu multumiri catre Dumnezeu.
   . Luati seama ca nimeni sa nu va fure cu filozofia si cu o amagire desarta, dupa datina oamenilor, dupa invataturile incepatoare ale lumii, si nu dupa Hristos. Caci in El locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii. ( nu doar jumatate, sau a treia parte )
   Cine primeste binecuvantarea sa-L vada azi pe Domnul Isus Hristos, nu vede pe Fiul, ci pe Tatal, asa cum El S-a prezentat si lui Filip , odinioara , cand acela a vrut sa-L vada . : ” De atata vreme sunt cu voi, si nu M-ai cunoscut , Filipe ? „

 4. Dan zice:

  Truly happy with His grace, brothers nu duc lipsa de nimic in Hristos Isus!
  Acum vorbesti pe limba binecuvantata si plina de focul dragostei Duhului lui Hristos!
  Dar ce sa facem noi pentru oamenii aceia din Romania a caror suflet dupa ajutor, striga toata ziua?
  Cum crezi ca i-am putea ajuta? Ai vro ideie sau indemn in privinta asta?
  Cum ne-am putea organiza?

  • Cuvantul lui Dumnezeu a zis ca omul nu poate nici macar atata cat sa-si adauge ceva la inaltimea staturii lui, oricat s-ar ingrijora ( Matei 6.27), daramite sa faca amuce pentru altii. Trebuie ca Dumnezeu sa aiba mila Asadar, nu atarna nici de cine vrea, nici de cine alearga, ci de Dumnezeu care are mila. (Rom.9:16)
   In ce priveste organizarea omeneasca in domeniul religios, credinta mea zice ca aceea este de origine satanica (fiindca inlatura suveranitatea Duhului Sfant din Biserica )

 5. Iosif zice:

  Va învârtiti neîncetat în citate biblice, în jurul Cuvântului AAAE, neputând sa-Ï atingeti macar poala hainei, pentru a fi eliberati, vindecati, luminati si înaltati în Vaz & Duh.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.