Nasterea lui Dumnezeu in firea pamanteasca …..

…..s-a facut cu scopul ca oamenii sa se poata naste in firea dumnezeiasca .

De aceea, daca omul religios neglijeaza nasterea din nou poruncita de Domnul Isus Hristos si nu accepta credinta ca El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica, este lipsit de viitor , este  fara Hristos, fara drept de cetatenie in Israel, straini de legamintele fagaduintei, fara nadejde si fara Dumnezeu in lume. (Efes.2:12)

Cititorule, ia aminte la ce-ti zic ! Nu te lasa inselat in gandurile proprii, fiindca, daca pentru tine trupul lui Hristos nu este cu adevarat o hrana si sangele Lui nu este cu adevarat o bautura,(Ioan.6:55) tu nu esti inca nascut din nou !

 https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2014/10/18/constientizarea-nasterii-din-nou-lll-sa-nu-marturisim-ganduri-omenesti-in-cuvinte-care-nu-sunt-scrise-in-scripturi/

https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/?s=Constientizarea+nasterii+din+nou

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Nasterea lui Dumnezeu in firea pamanteasca …..

 1. Dan zice:

  …nasterea lui Dumnezeu in firea pamanteasca!
  Esti colosal!
  Nu vrei sa accepti deloc termenii Scripturii ca de exemplu _ partasi firii pamantesti_ ceeace tot nu ar insemna „nascut in firea pamanteasca” ca sens de intelegere, Caci firea nu se supune voi lui Dumnezei, caci vrajmasie fiind, iar pe de alta parte Dumnezeu supunand-o desertaciunii se aude si mai neadevarata constructia ta lexicala privind aceste lucruri despre care voiesti a impartasi.
  Domnul sa se indure de noi!

  • Ce este scris in Biblie si cum citesti tu, Dan ?
   ” El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu,
   ci S-a dezbracat pe Sine insusi si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor.
   La infatisare a fost gasit ca un om,
   S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce.”
   Aceasta este partea de titlu, iar urmatoarea este prima fraza din articol „Caci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a si hotarat mai dinainte sa fie asemenea chipului Fiului Sau, pentru ca El sa fie Cel intai nascut dintre mai multi frati. (Rom.8:29) Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui, prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea care este in lume prin pofte.
   Nu este nici o exagerare in felul cum am prezentat taina lui Hristos

 2. Dan zice:

  Cuvintele acestea_”” El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu” EL le gandea pe cand era cu Dumnezeu, si iesind dela Dumnezeu si intrand in lume, nu inseamna ca s-a nascut in lume, ci asa cum spune_ si mi-ai pregatit un trup _” S-a dezbracat pe Sine insusi si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor. La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce.”
  Precizez : nu ca Dumnezeu s-a nascut in firea pamanteasca, caci Fiul lui Dumnezeu era inainte de intemeierea lumii dar venind in lume sa izbaveasca pe aceeia care vor crede in El.
  Evrei 2:14 – „Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi sângelui şi cărnii, tot aşa şi El Însuşi a fost deopotrivă părtaş la ele, pentru ca, prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul,”
  Da si Amin! …” daruind totul in cea ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui, prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea care este in lume prin pofte. _ stricaciunea care este in lume prin pofte”
  (in noi sa nu se mai ivesca uneori macar, lastari de amaraciune) Despre care firea pamanteasca, Apostolul Pavel zice_ voi nu mai sunteti ai firii pamantesti… sau, chiar in acelasi loc, „omul cel vechi”! Sunt convins ca in mare gandim la fel macar ca exprimarea si alegerea cuvantului este diferentiat in Scriptura. Deci sa tinem cum este scris!
  PS Cam in asta sta obiectia mea si impotrivirea mea de a numii aceasta veste buna propovaduita noua dupa cum scri tu _ nasterea lui Dumnezeu in firea pamanteasca, nu exista asa chiar daca cantecele colindului de sfarsit de an ar implica asa ceva. Dar nici macar, caci cantecul spune
  _astazi s-a nascut Mesia, macar ca „El era dela inceput” si totusi” fara inceput al zilelor”
  tutusi El a trezit gandul, vecinicia si Dumnezeirea astazi in mine prin auzire de venirea Sa, in mine care altadata eram mort, Slava lui Dumnezeu !

  • Dan zice:

   Luca spune in evanghelie : „Şi iată că un înger al Domnului s-a înfăţişat înaintea lor, şi slava Domnului a strălucit împrejurul lor. Ei s-au înfricoşat foarte tare.” – Luca 2:9 ,
   10 Dar îngerul le-a zis: „Nu vă temeţi, căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul:
   11astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.

   Hai sa facem un mic exercitiu _ crezi ca degeaba este traducerea ,,,vi s-a nascut un Mantuitor,,,” si de ce nu ar fi scris _ „”astazi in Cetatea lui David s-a nascut Mantuitorul, care este Hristos Domnul” ? Nu ar fi acelasi lucru. Nu crezi?
   Si care e diferenta?
   Una foarte mica literal, dar profund gresit si foarte semnificativ.

   • /Intre-bare / pentru Dan : Daca s-a nascut un Mantuitor, ( nu Mantuitorul, dupa cum ai precizat mai sus ) cati mantuitori sunt de fapt ?
    Daca dupa N.t, Mantuitorul este Fiul lui Dumnezeu, cine este Mantuitorul ” cum au zis profetii”, adica conform V. t. ?

    • Dam zice:

     Cred , presupun as zice mai degraba ca nu vrei sa mai discuti tema nasterii lui Dumnezeu in firea pamanteasca si treci la alt aspect pe care este inutil de discutat.
     Totusi ca ai pomenit de asa ceva Dumnezeu este Mantuitor, cat priveste Hristos in Dumnezeu_ Mantuirea Celui ce Este.

  • Fara inceput al zilelor si fara sfarsit al vietii este Melchisedec. si El este Imparat si Preot . Isus Hristos este Preot in veac, dupa randuiala lui Melchisedec . Cati mari preoti avem, de fapt ? Dumnezeu este un ” Imparat vesnic „, Isus vine si El ca Imparat , pe tronul Tatalui Sau. Inseamna ca exista 3 Imparati diferiti ? V.T spune ca este Unul singur , care are vesnicia (1Cron.29:1) si nemurirea 1Tim.6:14-16) zice si Pavel asa .
   Unde este descoperirea care face sa dispara contradictia din mintea crestinului credincios ( nevoie mare !) ?

 3. Dan zice:

  Cred , presupun as zice mai degraba ca nu vrei sa mai discuti tema nasterii lui Dumnezeu in firea pamanteasca si treci la alt aspect pe care este inutil de discutat.
  Totusi ca ai pomenit de asa ceva Dumnezeu este Mantuitor, cat priveste Hristos in Dumnezeu:
  _ Mantuirea Celui ce Este.

 4. Dan zice:

  /Intre-bare / pentru Dan : Daca s-a nascut un Mantuitor, ( nu Mantuitorul, dupa cum ai precizat mai sus ) cati mantuitori sunt de fapt ?
  Contradictia se iveste din pricina ca nu redai textul Biblic exact ci doar niste supozitii si nascociri ale tale a textului cum ai facut si in cazul de fata.

 5. Dan zice:

  Sigurul aspect care ar putea fi tangential oarecum cu tema articolului si ideii ce te straduiesti sa o abordezi ar fi de gasit in 2 Corinteni 13 pe care Apostolul Pavel o abordeaza in fata Corintenilor si celor ce se cred tari in credinta/
  _În adevăr, El a fost răstignit prin slăbiciune, dar trăieşte prin puterea lui Dumnezeu. Tot astfel, şi noi suntem slabi în El, dar, prin puterea lui Dumnezeu, vom fi plini de viaţă cu El faţă de voi.
  5Pe voi înşivă încercaţi-vă dacă sunteţi în credinţă. Pe voi înşivă cercaţi-vă. Nu recunoaşteţi voi că Isus Hristos este în voi? Afară numai dacă sunteţi lepădaţi.
  6Dar trag nădejde că veţi recunoaşte că noi nu suntem lepădaţi.

  (dar cine sa iti dezvaluie acele lucruri ascunse din tarina ta)

  • _ zice:

   (si abordarea Apostolului nu a fost pentru a le determina slabirea, amagirea si intristarea ci dimpotriva intarirea si zidirea in privinta lucrurilor si suferintelor ce aveau sa vina peste ei,
   Deci descoperirea puterii care biruieste totul fiind in ei)

   • Dan zice:

    Toti suntem slabi cand este vorba de a crede in Puterea lui Dumnezeu spre mantuire, si numai prin slabiciunea care este in Hristos, noi cu tarie traim!
    PS _Uite dar, ca iti place sa te aventurezi in cele necunoscute si care nu sunt scrise textual biblic !

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.