Painea din cort si privilegiul de a manca de la altar

Noi avem un altar din care n-au drept sa manance cei ce fac slujba in Cort. (Evr.13:10)

In capitolul 13 din scrisoarea catre Evrei apostolul Pavel ne da cateva sfaturi care probabil ca pentru acei care nu recunosc Cuvantul vorbit de Dumezeu astazi prin unsii Lui nu au nici o legatura intre ele . Pavel a scris ( in cele din urma ) „ Va rog, fratilor, sa primiti bine acest cuvant de sfatuire, caci v-am scris pe scurt.

Daca cititi cu atentie, ati putea sa observati ca toate au la baza cunostinte temeinice despre regulile date de Dumnezeu in privinta slujbei de slujire legata de inchinarea ceruta de El de la copiii Lui si in special de la aceia care erau delagati in aducerea jertfei supreme la Altarul ispasirii pacatelor .Legea acelei jertfe adusa in Locul preasfant era asa : „ 

” In adevar, trupurile dobitoacelor al caror sange este adus de marele preot in Locul Preasfant, pentru pacat, „sunt arse de tot afara din tabara.”

Implinirea completa si desavarsita a acestei Legi a fost facuta pe crucea ridicata la Calvar , dupa cum este scris pentru noi , ca sa intelegem bine lucrul acesta ; „De aceea si Isus, ca sa sfinteasca norodul cu insusi sangele Sau, a patimit dincolo de poarta.”

Carnea jertfelor aduse la Cortul intalnirii oamenilor cu Dumnezeu era mancata de preoti si de ceilalti Leviti care slujeau acolo , dar ce se manca de la Altar, daca jertfa adusa acolo de Marele Preot era arsa de tot ? Raspunsul ne este dat in Cuvantul vorbit . Eu cred ca acea lege era preumbrire pentru hrana noastra spirituala , a crestinilor care cunosc si iubesc Mesajul Orei aceleia in care traieste fiecare om al lui Dumnezeu a celor carora Domnul Isus ne-a spus , ca sa intelegem bine vorbirea Lui :

Eu sunt Painea vie care s-a coborat din cer. Daca mananca cineva din painea aceasta, va trai in veac; si painea pe care o voi da Eu este trupul Meu pe care Il voi da pentru viata lumii.” (Ioan.6:51) Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi. (Ioan.6:54 ) Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane in Mine, si Eu raman in el. (Ioan.6:56)

Vorbirea apostolului Pavel nu este una obisnuita, ci duhovniceasca , cu intelesuri bine definite doar in contextul Sfintei Scripturi . Astfel, cand el a scris : „Sa nu va lasati amagiti de orice fel de invataturi straine; caci este bine ca inima sa fie intarita prin har, nu prin mancari, care n-au slujit la nimic celor ce le-au pazit.” a avut in vedere Cuvantul vorbit de Domnul Isus Hristos ( despre care a zis ca ” este Acelasi, ieri, azi si in veci ( vers.anterior ) ” : „ „Este scris: „Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu.” (Mat.4:4)

Noi stim ca Dumnezeu este Marele Duh Sfant si ca El vorbeste astazi prin oamenii alesi de El sa vesteasca Evanghelia Imparatiei lui Isus Hristos, Domnul nostru, al tuturor , fara nici o deosebire cu privire la cine suntem, fiecare .. Si depinde, de asemenea, doar de alegerea lui Dumnezeu cine sa recunoasca pe cei trimisi si vorbirea lor.

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Painea din cort si privilegiul de a manca de la altar

 1. Dan zice:

  „ „Este scris: „Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu.”
  Alta traducere cu mica diferenta dar totusi mare insemnatate ar fi:
  _„Omul nu traieste cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu.”
  Ioan 6:63 – „Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă.”
  Destoinicia Apostolului
  Începem noi iarăşi să ne lăudăm singuri? Sau nu cumva avem trebuinţă, ca unii, de epistole de laudă către voi sau de la voi?
  2 Voi sunteţi epistola noastră, scrisă în inimile noastre, cunoscută şi citită de toţi oamenii,
  3 voi sunteţi arătaţi ca fiind epistola lui Hristos, scrisă de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu; nu pe nişte table de piatră, ci pe nişte table care sunt inimi de carne!
  4Avem încrederea aceasta tare în Dumnezeu, prin Hristos.
  5Nu că noi prin noi înşine, suntem în stare să gândim ceva ca venind de la noi.
  Destoinicia noastră, dimpotrivă, vine de la Dumnezeu,
  6 care ne-a şi făcut în stare să fim slujitori ai unui legământ nou, nu al slovei, ci al Duhului, căci slova omoară, dar Duhul dă viaţa.

  Nu orice jertfa adusa se mananca, fie daca este pentru pacat, sau ca ardere de tot sau pentru vina.
  Important de retinut este ca nu orice sange al jertfelor nu este adus dincolo de perdeaua dinlauntru. Despre Jertfele pentru ispăşire,
  1Domnul a vorbit lui Moise şi a zis:
  2„Vorbeşte copiilor lui Israel şi spune:‘Când va păcătui cineva fără voie împotriva vreuneia din poruncile Domnului, făcând lucruri care nu trebuie făcute, şi anume:
  Cat si despre darul de mancare Osea 9:1 – „Nu te bucura, Israele, nu te veseli ca popoarele, pentru că ai curvit, părăsind pe Domnul, pentru că ai iubit o plată necurată în toate ariile cu grâu!”
  2Aria şi teascul nu-i vor hrăni şi mustul le va lipsi.
  3Nu vor rămâne în ţara Domnului, ci Efraim se va întoarce în Egipt şi vor mânca în Asiria mâncăruri necurate…
  4Nu vor aduce Domnului vin ca jertfă de băutură, căci nu-I va fi plăcută. Pâinea lor le va fi ca o pâine de jale; toţi cei ce vor mânca din ea se vor face necuraţi, căci pâinea lor va fi numai pentru ei, nu va intra în Casa Domnului!

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.