Tragedia veacurilor : Ai Sai nu L-au primit !

Este cineva care sa nu fi simtit, macar o data in viata lui , o respingere din partea celor pe care-i iubeste care-l iubesc , de asemenenea? Si asta din cauza ca , probabil, gandurile si telurile urmarite sunt diferite si nu sunt intelese reciproc .

Si daca-l va intreba cineva: „De unde vin aceste rani pe care le ai la maini?”, el va raspunde: „In casa celor ce ma iubeau le-am primit.” (Zah.13:6)

Atunci , acelei respingeri i-a urmat doar o indiferenta din partea celor care au provocat ranile trupesti , dar astazi ? Astazi este vorba despre Acelasi Cuvant intrupat in Hristos ,este vorba despre ranile spirituale provocate unui trup spiritual .

. Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci si ucizi cu pietre pe cei trimisi la tine; de cate ori am vrut sa strang pe fiii tai, cum isi strange gaina puii sub aripi, si n-ati vrut! Iata ca vi se va lasa casa pustie; dar va spun ca nu Ma veti mai vedea pana veti zice: „Binecuvantat este Cel ce vine in Numele Domnului!” ( Luca 13.34-35)

Atunci, cei care L-au respins – fiindca nu L-au recunoscut , au fost facuti pribegi, au fost risipiti printre popoare . Cred ca multi dintre cei plecati sa lucreze in strainatate au experimentat ce inseamna ” a se lasa casa pustie „. Pe vremea aceea a fost facuta o promisiune de revedere ,insa in zilele noastre respingerea inseamna doar plansul si scrasnirea dintilor ( Matei 8.12) (Luca 13.28)

Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au strapuns. Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu, si-L vor plange amarnic cum plange cineva pe un intai nascut. (Zah.12:10)

. La miezul noptii, s-a auzit o strigare: „Iata mirele, iesiti-i in intampinare!” Atunci toate fecioarele acelea s-au sculat si si-au pregatit candelele. Cele nechibzuite au zis celor intelepte: „Dati-ne din untdelemnul vostru, caci ni se sting candelele.” Cele intelepte le-au raspuns: „Nu; ca nu cumva sa nu ne ajunga nici noua nici voua; ci mai bine duceti-va la cei ce vand untdelemn si cumparati-va.”Pe cand se duceau ele sa cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el in odaia de nunta si s-a incuiat usa.Mai pe urma, au venit si celelalte fecioare si au zis: „Doamne, Doamne, deschide-ne!” Dar el, drept raspuns, le-a zis: „Adevarat va spun ca nu va cunosc!”. Vegheati, dar, caci nu stiti ziua, nici ceasul in care va veni Fiul omului.

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Tragedia veacurilor : Ai Sai nu L-au primit !

 1. cherie zice:

  Chestia cu candelele este după părerea mea că… porcul nu se îngrașă în ajun… (asta este zicala pe limba română…)

  • Stii ca bine zici, Cherie, cine n-a putut sa invete pana acum ( de 50 de ani incoace ) sa joace dupa melodia cantecului ( vezi vorba Domnului Isus din Luca 7.32 ) va fi descalificat la concursul despre care a vorbit si apostolul Pavel in (2Tim.2:5
   1 Corinteni 15
   1. Va fac cunoscut, fratilor, Evanghelia pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas
   2. si prin care sunteti mantuiti, daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o; altfel, degeaba ati crezut.

 2. Dan zice:

  ….si care este diferenta intre cele cinci intelepte si cele cinci neintelepte, si ce infatisaza ele?
  …ca zicala din limba romana nu se potriveste!

 3. Dan zice:

  ….si care este diferenta intre cele cinci intelepte si cele cinci neintelepte, si ce infatisaza ele?
  …ca zicala din limba romana nu se potriveste!
  Textual Biblic poate ca te candesti la pilda fiului risipitor care zice:
  Luca: Pilda fiului risipitor
  11 El a mai zis: „Un om avea doi fii.
  12 Cel mai tânăr din ei a zis tatălui său: ‘Tată, dă-mi partea de avere ce mi se cuvine.’ Şi tatăl le-a împărţit averea.13 Nu după multe zile, fiul cel mai tânăr a strâns totul şi a plecat într-o ţară depărtată, unde şi-a risipit averea* , ducând o viaţă destrăbălată.
  14 După ce a cheltuit totul, a venit o foamete mare în ţara aceea, şi el a început să ducă lipsă.
  15 Atunci, s-a dus şi s-a lipit de unul din locuitorii ţării aceleia, care l-a trimis pe ogoarele lui să-i păzească porcii.16 Mult ar fi dorit el să se sature cu roşcovele pe care le mâncau porcii,

 4. dan zice:

  …cunoasteti voi intelepciunea cum cunosc porcii roscovele

 5. Bine ca stii si tu ce-s alea , roscove ! Ma intreb daca stii intr-adevar cum arata si cat de bune sunt, Noi le mancam aproape zilnic ,facute praf sau sirop , in loc de cacao . Bem si suc de papadie si de urzici , nu numai de morcovi, tomate, telina ,sfecla si vraza rosie !

  • Chiar ma gandeam zilele trecute cat de neintelepti erau batranii nostri, hranind porcii cu urzici si tarate, si ei erau falosi mancand paine din faina de 3 nulla ( cea mi alba , care este numai gluten, fara elementele benefice din coaja ) Si au facut si alte greseli , in privinta modului de lucrare a pamantului, saracindu-l in materie organica benefica , prin faptul ca dadeau foc la resturi, in loc sa le composteze

   • Dan zice:

    Don’t worry you will be fine, Domnul nu se uita la fata omului si nici nu-mi pasa de ce el mananca, Imparatia lui Dumnezeu nu sta in mancare si bautura. Cel neprihanit prin credinta va trai, tot prin aceiasi credinta prin care a fost intreptatit si socotit neprihanit.
    Harul Sau fie cu voi prin Numele Sau Isus, Hristos Domnul nostrum fie Laudat!

    • Pentru cine nu stie : Roscovele sunt fructul unui pom mediteranean numit Karob . Au forma de pastai , ca acelea de fasole si cand sunt verzi si coapte sunt foarte dulci, si din ele se face melasa , sirop si chiar si zahar. Daca se usuca, devin tari si au culoarea maro inchis iar samburii devin foarte tari.. Din pastaile uscate macinate se obtine praful de karob, care inlocuieste cu succes praful de cacao. Pastaile zdrobite sunt bune pentru ceaiul de karob . Karobul are proprietati antioxidante la un nivel ridicat .

     • Dan zice:

      Proverbele 13:9 Lumina celor neprihăniţi arde voioasă, dar candela celor răi se stinge.
      Proverbele 21:4 Privirile trufaşe şi inima îngâmfată, această candelă a celor răi, nu sunt decât păcat.
      Iov 18:6 Se va întuneca lumina în cortul lui şi se va stinge candela deasupra lui.
      Iov 21:17 Dar de multe ori se întâmplă să li se stingă candela, să vină sărăcia peste ei, să le dea şi lor Dumnezeu partea lor de dureri în mânia Lui, (Dar ce la nesarsit? Si ce vor invata ei oare?)
      Psalmii 119:105 Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. Psalmii 132:17 Acolo voi înălţa puterea lui David, voi pregăti o candelă unsului Meu,
      Proverbele 6:23 Căci sfatul este o candelă, învăţătura este o lumină, iar îndemnul şi
      (sunt) mustrarea sunt calea vieţii. (UNTDELEMNUL)

 6. Dan zice:

  Nici eu n-am cef de cearta!
  Pentru ca batrinii nostri sunt mai intelepti, ca_ „Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a scris la oaste. „Şi cine luptă la jocuri nu este încununat, dacă nu s-a luptat după rânduieli.” 2 Timotei 2:5″ 2 Timotei 2:4 Stutu ceva da somehow iti scapa uneori!
  „Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji.” 1 Corinteni 9:25
  Batranii nostri parinti suneau si ne indemnau prin cuvinte pline de dragoste si duiosie ca fiilor sai: „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.” Iacov 1:12 „Şi, când Se va arăta Păstorul cel mare, veţi căpăta cununa care nu se poate veşteji, a slavei.” 1 Petru 5:4
  7 Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul: ‘Celui ce va birui îi voi da să mănânce din pomul vieţii, care este în raiul lui Dumnezeu.’
  8 Îngerului Bisericii din Smirna a celui curat, scrie-i: ‘Iată ce zice Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel ce a murit şi a înviat: 9 «Ştiu il cunosc si Eu am trecut prin el, necazul tău şi sărăcia ta dar eşti bogat; şi batjocurile din partea celor ce zic că sunt iudei şi nu sunt, ci sunt o sinagogă a Satanei.
  10 Nu te teme nicidecum de ce ai să suferi. Iată că diavolul are să arunce în temniţă pe unii din voi, ca să vă încerce. Şi veţi avea un necaz de zece zile. Fii credincios până la moarte şi-ţi voi da cununa vieţii.»’
  11 Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul: ‘Cel ce va birui nicidecum nu va fi vătămat de a doua moarte.’

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.