Paste fericit ! – un alt fel de abordare (este vorba despre mancare)

Domnul Isus Hristos a facut mai multe afirmatii ciudate , uneori numai in auzul ucenicilor ( vorbind numai in prezenta lor ) alteori strigand in auzul intregii multimi care se tinea deseori dupa El, oamenii asteptand sa fie vindecati de boli si scapati de saracia si mizeria in care traiau , fiind sub ocupatie si asuprirea Romei imperiale .

El a comparat pe oamenii din popor cu oile si despre Sine a zis ca este Pastorul cel Bun .

Ioan Botezatorul a zis si El, fiind sub inspiratie divina, atunci cand Isus a venit la Iordan sa fie botezat :”

 Aceste lucruri s-au petrecut in Betabara, dincolo de Iordan, unde boteza Ioan.A doua zi, Ioan a vazut pe Isus venind la el si a zis: „Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii! El este Acela despre care ziceam: „Dupa mine vine un Om care este inaintea mea, caci era inainte de mine. Eu nu-L cunosteam, dar tocmai pentru aceasta am venit sa botez cu apa: ca El sa fie facut cunoscut lui Israel.”Ioan a facut urmatoarea marturisire: „Am vazut Duhul coborandu-Se din cer ca un porumbel si oprindu-Se peste El. Eu nu-L cunosteam; dar Cel ce m-a trimis sa botez cu apa mi-a zis: „Acela peste care vei vedea Duhul coborandu-Se si oprindu-Se este Cel ce boteaza cu Duhul Sfant.”. Si eu am vazut lucrul acesta si am marturisit ca El este Fiul lui Dumnezeu ( Ioan 1.28-34)

Fiul lui Dumnezeu a fost identificat in cea mai sfanta Carte din lume ca fiind cel mai bland si neajutorat pui de animal domestic, destinat sa fie hrana pentru omul muritor ! Ba mai mult decat atat, in Cartea vietii este scris ca Isus a zis si El acelasi lucru :”Isus le-a zis: „Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva. (Ioan.6:53) Caci trupul Meu este cu adevarat o hrana, si sangele Meu este cu adevarat o bautura. (Ioan.6:55) Omul traieste in trupul de carne si isi mentine viata fireasca prin mancare .Asta stie oricine .

Insa nu oricine stie ca ca omul mai are un trup,un alt fel de trup,de alta natura , diferit de acela material, care nu pote nici el sa traiasca fara hrana , un altfel de mancare : una de aceeasi natura cu acel trup : hrana spirituala. Intelegand ca Isus este Cuvantul facut trup al lui Dumnezeu si ca Biserica este Trupul lui Hristos , intelegem corect si aceste cuvinte „Dupa cum Tatal, care este viu, M-a trimis pe Mine, si Eu traiesc prin Tatal, tot asa, cine Ma mananca pe Mine va trai si el prin Mine. (Ioan.6:57) fiindca „ „Este scris: „Omul nu va trai numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu.” (Luc.4:4)

Atunci cand Domnul Isus l-a abordat pe ucenicul Sau caruia i-a schimbat numele din Chifa in Petru cu intrebarea pusa de trei ori : ” Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti tu mai mult decat acestia?” ia dat o porunca , de asemenea intreita : „Paste oile Mele „ A paste oile inseamna a le hrani . Regele David, care era si un Profet al lui Dumnezeu, a facut o cantare ( Psalm ) in ale carei versuri a zis :

„(O cantare a lui David.) Domnul este pastorul meu: nu voi duce lipsa de nimic. (Ps.23:)El ma paste in pasuni verzi si ma duce la ape de odihna; imi invioreaza sufletul si ma povatuieste pe carari drepte, din pricina Numelui Sau. Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie. Tu imi intinzi masa in fata potrivnicilor mei; imi ungi capul cu untdelemn, si paharul meu este plin de da peste el.Da, fericirea si indurarea ma vor insoti in toate zilele vietii mele, si voi locui in Casa Domnului pana la sfarsitul zilelor mele.” Este lesne de inteles ca prin David vorbea Duhul Domnului, insa nu intr-o vorbire obisnuita omeneasca, ci in una spirituala, cum se zice , in parabole sau ” bate saua ca sa priceapa calul ”

Vorbeste trupului, ca sa priceapa sufletul si sa se invioreze ,sa scape de tristete si mahmureala in asa fel ca si trupul sa se trezeasca , sa scape de amorteala si sa mearga pe Calea cea dreapta despre care este scris intr-o alta profetie Biblica : „Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea sfanta: niciun om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinti; cei ce vor merge pe ea, chiar si cei fara minte, nu vor putea sa se rataceasca. (Isa.35:8)

O alta realitate spirituala pe care am putea sa o vedem toti in textul citat mai sus in cuvintele voi locui in Casa Domnului pana la sfarsitul zilelor mele este faptul ca si noi, crestinii botezati cu Duhul Sfant ( daca suntem asa cu adevarat si nu doar intr-o inchipuire personala ) avem acest trup pamantesc doar ca o locuinta temporala a sufletului nostru ( pana la sfarsitul zilelor mele ) impreuna cu Duhul Sfant , cu viata lui Hristos , fiindca trupul nostru este si Casa Domnului nostru : „Nu stiti ca trupurile voastre sunt madulare ale lui Hristos? Voi lua eu madularele lui Hristos, si voi face din ele madulare ale unei curve? Nicidecum! (1Cor.6:15)

Frati ai mei si ai lui Hristos si surorile mele , intelegi voi cat de bogat in descoperire si de minunat este Mesajul Orei dat noua de Domnul Isus Hristos prin gura fratelui Branham ? Prin el Dumnezeu a readus in actualitate toate Cuvintele Domnului rostite prin gura proorocilor si apostolilor Sai si a reasezat in pozitie corecta , pentru privirea noastra, absolut toate lucrurile divine , incepand cu descoperirea identitatii Fiului lui Dumnezeu si incheind descoperirea adevaratei noastre identitati, de asemenea .

Daca ati inteles, puteti voi sa marturisiti ca pasteti fericiti ? Dupa cum este scris : „

  1. Adevarat, adevarat va spun ca cine nu intra pe usa in staulul oilor, ci sare pe alta parte, este un hot si un talhar. (Ioan.10:1)
  2. Dar cine intra pe usa este pastorul oilor. (Ioan.10:2)
  3. Isus le-a mai zis: „Adevarat, adevarat va spun ca Eu sunt Usa oilor. (Ioan.10:7). Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit; va intra si va iesi si va gasi pasune.
  4. Eu sunt Pastorul cel bun. Eu Imi cunosc oile Mele, si ele Ma cunosc pe Mine, cum Ma cunoaste pe Mine Tatal si cum cunosc Eu pe Tatal; si Eu Imi dau viata pentru oile Mele. Mai am si alte oi, care nu sunt din staulul acesta; si pe acelea trebuie sa le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, si va fi o turma si un Pastor.

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.