De ce cred eu ca William Branham este considerat pe drept Cuvant a fi Ilie pentru Biserica dintre Natiunile din vremea sfarsitului – l –

Cititorii care urmaresc acest blog cu interes sincer pentru adevar ( nu doar cu ganduri de a cauta pricini de galceava religioasa ), au citit cu siguranta articolele pe care le-am scris de-a lungul anilor despre acest subiect .

Pentru cei care, probabil, nu au inteles corect ce am prezentat vreau sa actualizez , pe scurt, ce stiu eu , bazat pe ceea ce este scris .

Profetia care incheie Vechiul Testament al Bibliei ( Maleahi 4.5+6) ma duce cu gandul la ce a spus Domnul Isus despre Ioan Botezatorul :”Adevarat va spun ca, dintre cei nascuti din femei, nu s-a sculat niciunul mai mare decat Ioan Botezatorul. Totusi, cel mai mic in Imparatia cerurilor este mai mare decat el. (Mat.11:11)(Luc.7:28) Motivul este acesta : Domnul l-a identificat pe Ioan Botezatorul cu ” Ilie care trebuia sa vina „(Mat.11:14), conform profetiei lui Maleahi 4 Insa identificarea lui Ioan Botezatorul a fost facuta si cu profetia lui Maleahi din cap.3.1 :”. „Iata, voi trimite pe solul Meu; el va pregati calea inaintea Mea. Si deodata va intra in Templul Sau Domnul pe care-L cautati: Solul legamantului pe care-L doriti; iata ca vine – zice Domnul ostirilor. Si, de asemenea, cu prima parte din versetul 6 din Maleahi 5: „Va merge inaintea lui Dumnezeu, in duhul si puterea lui Ilie, ca sa intoarca inimile parintilor la copii si pe cei neascultatori la umblarea in intelepciunea celor neprihaniti, ca sa gateasca Domnului un norod bine pregatit pentru El.” (Luc.1:17)

Talcuirea corecta a profetiilor este facuta doar atunci cand se iau bine in considerare toate referintele biblice care apartin de acestea Talcuirea profetiilor a fost facuta si implinita de Domnul Isus Hristos, de apostolii Lui si de evanghelistii care au scris Noul Testament . Noua nu ne-a ramas decat sa citim cu atentie si buna credinta Biblia si cu siguranta ca vom afla tot adevarul , revelat prin Duhul Sfant fagaduit : „Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare. (Ioan.16:13)

Sa vedem , deci , ce putem sti despre duhul lui Ilie si slujba lui incincita . Am scris ” incincita ” fiindca 5 este numarul biblic al Harului lui Dumnezeu Teologii educati in seminariile denominationale nu stiu decat de 4 slujbe, insa Biblia ne arata ca sunt 5 .

Nu vreau sa zabovesc in acest articol cu prea multe citate, cred ca un credincios adevarat le poate gasi singur pe acelea care ne vorbesc deespre Ilie Tisbitul, despre Elisei , ucenicul lui Ilie care, fiind martor la rapirea profetului a primit de la Dumnezeu o dubla masura din duhul lui . Unde vreau sa zabovesc si sa arat detaliat cum stau lucrurile, sunt locurile unde este aratata a treia si a patra slujba , apoi a cincea si ultima, cu care se si incheie lucrarea completa de mantuire a celor 2 Case ale lui Israel , pe care le-a slujit duhul lui Ilie de-a lungul epocilor vechiului si Noului Testament cu scopul de a intoarce pe toti fiii si fiicele lui Abraham de pe tot Pamantul la Domnul, Dumnezeul nostru . Trebuie neaparat sa stiti si sa constientizati faptul ca mantuirea intra numai in casa in care se gaseste samanta lui Abraham ( vezi articolul https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2019/09/10/doua-feluri-de-pocainta-si-care-din-ele-ne-asigura-mantuirea/ )

Inainte de a continua expunerea mea, as vrea sa stiu ce parere au cititorii , in special aceia care au citit articolele pe care le-am scris incepand din luna Aprilie 2011 . Pentru aceasta, scrieti doar cuvantul ” Ilie ” in chenarul dreptunghiular de cautare din partea dreapta de sus a paginii si dati click pentru ca sa apara toate titlurile articolelor care se refera la el .

Voi continua , daca vrea si altcineva sa se bucure de straduinta mea ……

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la De ce cred eu ca William Branham este considerat pe drept Cuvant a fi Ilie pentru Biserica dintre Natiunile din vremea sfarsitului – l –

 1. cherie zice:

  Apreciez cunoștințele de programator pe care le conține blogul. Blogul este foarte bine organizat,
  De Ilie însă sunt mai puțin interesată deși permanenta apariție a sa în textele biblice ar fi o motivare pentru interesul meu referitor la mult discutata reîncarnare a sufletului sau reîntruparea spiritului cum mai este prezentată de unii. Voi reveni la acest suiect.

  • Teoria reincarnarii este o idee gresita, asa ceva nu s-a intamplat si nu va fi niciodata Duhul de viata al fiecarui om este strict personal , daca nu ar fi asa atunci invatatura biblica despre judecata de apoi ar fi de asemenea o minciuna gogonata
   Este scris ca atunci cand vine moartea fizica, duhul se intoarce la Dumnezeu, care l-a dat . (Ecl.12:7). Nu gasim in Biblie nici macar o farama de idee favorabila reiacarnarii asa cum este prezentata in stiinta impotrivitoare la Cuvant . Despre Duhul lui Hristos , ca si despre Duhul lui Ilie este aratat clar si intr-un mod usor de inteles ca este o lucrare speciala facuta de Dumnezeu prin care El a format o familie de oameni diferiti ca infatisare si ca personalitate dar care au aceeasi provenienta genetica supranaturala , dintr-o ” samanta care nu poate putrezi ” (1Pet.1:23) si care se inmulteste prin credinta o substanta de asemenea supranaturala, din care sunt facute lucrurile care nu se vad , adica acelea spirituale ..

 2. cherie zice:

  Nici eu nu cred în reîntrupare sau reîncarbnare dar se insistă în anumite cercuri bisericești ca Ioan este revenirea lui Ilie pe pământ și mai sunt unii care spun ca Ilie va reveni.
  … 🙂

  • Ilie ne este prezentat in Scripturi ca al doilea om care inca nu a vazut moartea, dupa Enoh . Mai stim si despre Moise ca nu i s-a gasit mormantul , desi a murit, fiindca a fost ingropat de Dumnezeu . Toti ceilalti oameni sunt trecuti prin moarte si un mormant identificat pe Pamant , chiar si acela al Domnului Isus, care este gol , trupul fiind inviat si vazut viu de multi oameni din generatia aceea .
   Cuvantul lui Dumnezeu ne spune insa ca fiecare om trebuie sa moara ” oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata, (Evr.9:27) asa ca si cei doi profeti din vremea din urma care, dupa ceea ce este profetit ca vor face in zilele marturiei lor, pot fi identificati cu Moise si cu Ilie ni se spune ca vor fi omorati in locul in care a fost rastignit si Domnul lor , in Ierusalim .
   Cuvantul lui Dumnezeu ne spune, nu ” unii oameni ” ca Moise si Ilie , cei originali, vor apare in Ierusalim in zilele din urma . Cum sa fie oare lucrul acesta ciudat, de unde apar ei ? . Am citit o relatare trecuta cu vederea de catre teologi, in Evanghelie, in care se spune asa : „. De la ceasul al saselea pana la ceasul al noualea s-a facut intuneric peste toata tara. Si pe la ceasul al noualea, Isus a strigat cu glas tare: „Eli, Eli, lama sabactani?”, adica: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?”
   Unii din cei ce stateau acolo, cand au auzit aceste vorbe, au zis: „Striga pe Ilie!”
   Si indata, unul din ei a alergat de a luat un burete, l-a umplut cu otet, l-a pus intr-o trestie si I-a dat sa bea.
   Dar ceilalti ziceau: „Lasa sa vedem daca va veni Ilie sa-L mantuiasca.”
   Isus a strigat iarasi cu glas tare si Si-a dat duhul.
   . Si indata perdeaua dinauntrul Templului s-a rupt in doua, de sus pana jos, pamantul s-a cutremurat, stancile s-au despicat, mormintele s-au deschis, si multe trupuri ale sfintilor care murisera au inviat.Ei au iesit din morminte, dupa invierea Lui, au intrat in sfanta cetate si s-au aratat multora. (Mat.27:53)
   Dumnezeu a facut lucruri ciudate , chiar si prin moartea Domnului Isus , lucruri care nu au putut sa fie intelese pe deplin inainte ca Mesajul Orei sa faca ordine si lumina in toate relatarile Scripturilor

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.