Cum si de unde stiu eu ca Isus Hristos este singurul Dumnezeu si ca nu este altul afara de El ?

In acest articol pun pe prima pagina doua comentarii recente de la rubrica „Raspunsuri la false acuzatii :

cheriezice:februarie 27, 2020 la 8:26 am

Unde și când a spus Iisus că EL este singurul Dumnezeu ? Nu a spus el mereu că ”TATĂL” este cel de la care are putere? Ce tot spuneți că Iisus este singurul Dumnezeu? Atunci TATĂL este doar Dumnezeul evreilor?
Da, așa a spus Iisus, EU și TATĂL una suntem, dar ca gânire, ca faptă, Nu a spus EL totdeauna că sunt două persoane ? Nu s-a rugat și a îmvățat oamenii să se roage la TATĂL nu la EL ? Atunci cine minte?. Ce este SFANTA TREIME ? Face cineva rugăciuni la Sfânta Treime ?
Dar văd că este un subiect la care am mai scris în anul 2018….. Am intrat în discuție aiurea !

behaitul oilor si Glasul Pastoruluizice:februarie 29, 2020 la 8:37 am

Nu este ” aiurea „interventia ta, Cherie ! Cunoasterea lui Dumnezeu este singurul lucru care ne da mantuirea „Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. (Ioan.17:3)
Iata ce este scris in Biblie, si trebuie inteles in legatura corecta cu toate celelalte afirmatii, care pentru multii sunt confuzii sau contradictii. Pavel foloseste cuvantu „nebunie ” in loc ” contradictie ” sau ” confuzie ”
Daca vrei, Cherie, sa citim impreuna 1 Corinteni 2
„Cat despre mine, fratilor, cand am venit la voi, n-am venit sa va vestesc taina lui Dumnezeu cu o vorbire sau intelepciune stralucita.
Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Isus Hristos, si pe El rastignit.
Eu insumi, cand am venit in mijlocul vostru, am fost slab, fricos si plin de cutremur.
Si invatatura si propovaduirea mea nu stateau in vorbirile induplecatoare ale intelepciunii, ci intr-o dovada data de Duhul si de putere,
pentru ca credinta voastra sa fie intemeiata nu pe intelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu.
Totusi ceea ce propovaduim noi printre cei desavarsiti este o intelepciune; dar nu a veacului acestuia, nici a fruntasilor veacului acestuia, care vor fi nimiciti.
Noi propovaduim intelepciunea lui Dumnezeu, cea tainica si tinuta ascunsa, pe care o randuise Dumnezeu, spre slava noastra, mai inainte de veci,
si pe care n-a cunoscut-o niciunul din fruntasii veacului acestuia; caci, daca ar fi cunoscut-o, n-ar fi rastignit pe Domnul slavei.
Dar, dupa cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.”
Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau. Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu.
In adevar, cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului, afara de duhul omului care este in el? Tot asa, nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu, afara de Duhul lui Dumnezeu.
Si noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca sa putem cunoaste lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau.
Si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca pentru lucrurile duhovnicesti.
Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste.
Omul duhovnicesc, dimpotriva, poate sa judece totul, si el insusi nu poate fi judecat de nimeni.
Caci „cine a cunoscut gandul Domnului, ca sa-I poata da invatatura?” Noi insa avem gandul lui Hristos. ”
Acum , sa ne gandim intai omeneste la afirmatia lui Isus ca Tatal este singurul Dumnezeu adevarat , conjunctia ” si ” si cuvantul trimis parand a ne arata spre o alta persoana Isus Hristos . Apoi, sa luam aminte la ce a zis Pavel <Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste. Acum, care este judecata duhovniceasca a lui Pavel si din ce Scripturi vine ea ? Care este acea intelepciune a lui Dumnezeu, tainica si tinuta ascunsa timp de veacuri trecute in lipsa careia mai marii vremii au rastignit pe Domnul Slavei ? Cine este Cel Rastignit, care este adevarata Lui Identitate , care a ramas ascunsa de inteleptii veacului acela si chiar si a celor din generatia noastra ? Ne spune profetia din Psalmul 24.3-10 :. Cine va putea sa se suie la muntele Domnului? Cine se va ridica pana la locul Lui cel sfant? –
Cel ce are mainile nevinovate si inima curata, cel ce nu-si deda sufletul la minciuna si nu jura ca sa insele.
Acela va capata binecuvantarea Domnului, starea dupa voia Lui data de Dumnezeul mantuirii lui.
Iata partea de mostenire a celor ce-L cheama, a celor ce cauta fata Ta, Dumnezeul lui Iacov. – (Oprire)
. Porti, ridicati-va capetele; ridicati-va, porti vesnice, ca sa intre Imparatul slavei! –
„Cine este acest Imparat al slavei?” – Domnul cel tare si puternic, Domnul cel viteaz in lupte.
Porti, ridicati-va capetele; ridicati-le, porti vesnice, ca sa intre Imparatul slavei! –
„Cine este acest Imparat al slavei?” – Domnul ostirilor: El este Imparatul slavei! – (Oprire)
Este clar din textul acesta identitatea Lui, sau inca nu ? Atunci, vezi si urmatoarele : „Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu
ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii.” (Isa.9:6)
„Slavit sa fie Numele Tau pe vecie si sa se zica: „Domnul ostirilor este Dumnezeul lui Israel.” Si casa robului Tau David sa ramana inaintea Ta! (2Sam.7:26)Asa vorbeste Domnul care a facut soarele sa lumineze ziua, care a randuit luna si stelele sa lumineze noaptea, care intarata marea si face valurile ei sa urle, El, al carui nume este Domnul ostirilor: (Ier.31:35)
Care este, dupa cunostinta lui Pavel , fata Dumnezeului lui Iacov ? aflam din (Col.1:15) ca Isus este chipul Dumnezeului celui nevazut „si din (2Cor.4:6) ” Caci Dumnezeu, care a zis: „Sa lumineze lumina din intuneric”, ne-a luminat inimile, pentru ca sa facem sa straluceasca lumina cunostintei slavei lui Dumnezeu pe fata lui Isus Hristos” Tot asa a stiut si evanghelistul Ioan impreuna cu toti ucenicii, dupa ce Toma a cerut lui Isus sa le arate pe Tatal „”Doamne”, I-a zis Filip, „arata-ne pe Tatal, si ne este de ajuns.”
Isus i-a zis: „De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: „Arata-ne pe Tatal”? (Ioan.14:9)
De cata minte este nevoie ca sa credem aceste afirmatii citite din Cuvantul lui Dumnezeu ? Proorocul a zis :”Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea sfanta: niciun om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinti; cei ce vor merge pe ea, chiar si cei fara minte, nu vor putea sa se rataceasca. (Isa.35:8) Isus a confirmat implinirea proorociei in umanitatea Lui , zicand „ Eu sunt Calea, Adevarul si Viata . Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine Tatal este In Mine si Eu sunt in Tatal ” Dovada ca apostolul Pavel detinea adevarul absolut al descoperirii identitatii lui Isus Hristos , pe care majoritatea crestinilor de astazi o ignora si o socotesc fara importanta o avem in relatarea intalnirii Lui cu El pe drumul spre Damasc (Fapt.26:15) Dupa aceasta descoperire, Pavel a zis ca nu a mai avut nevoie sa intrebe pe nimeni despre Evanghelie, ci a inceput sa o propovaduiasca chiar inainte sa se sfatuiasca cu ceilalti apostoli , si a numit-o Evanghelia mea dupa care Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor. (Rom.2:16) Pavel a stiut atunci ca ” adica Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine „( 2 Cor.5.19)

Un alt verset cheie care ne poate da , prin credinta, descoperirea lui Dumnezeu in trupul uman si in Chipul =fata Domnului Isus Hristos a fost scris de apostolul Ioan „Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe Cel ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica. (1Ioan.5:20) Copilasilor, paziti-va de idoli ! Amin !

Iertata sa-mi fie supararea pe care o voi cauza crestinilor denominationali prin aceasta afirmatie repetata in mai multe articole pe blogul acesta si nu numai : Credinta in sfanta Treime este o credinta in idoli , prin faptul ca induce o imagine hidoasa, a unui asa zis dumnezeu cu trei fete , pentru unii ortodocsi sau a unui Dumnezeu cu trei trupuri diferite , asa cum a fost pictat in icoane puse in locurile de cult : un mos batran,( Tatal,) un tanar cu barba ( matur ) Fiul ) si un porumbel ( Duhul Sfant )

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Cum si de unde stiu eu ca Isus Hristos este singurul Dumnezeu si ca nu este altul afara de El ?

 1. Unde a spus Isus ca El este singurul Dumnezeu ?
  Eu cred ca a spus asta de mai multe ori , in afara de raspunsul dat la intrebarea lui Saul din Tars , cand lumina Lui l-a orbit pe drumul Damascului.
  Prima data a spus ca El este Domnul ostirilor si Dumnezeul lui Israel cand s-a adresat lui Ioan Botezatorul, prin ucenicii aceluia : ” Drept raspuns, Isus le-a zis: „Duceti-va de spuneti lui Ioan ce auziti si ce vedeti: (Mat.11:4) orbii isi capata vederea, schiopii umbla, leprosii sunt curatati, surzii aud, mortii invie si saracilor li se propovaduieste Evanghelia. Ferice de acela pentru care Eu nu voi fi un prilej de poticnire.” Ce a insemnat ” prilejul de poticnire ” ? Pentru a intelege raspunsul dat de Isus, Ioan a trebuit sa recunoasca profetia lui Isaia , care zice : „Spuneti celor slabi de inima: „Fiti tari, si nu va temeti! Iata Dumnezeul vostru, razbunarea va veni, rasplatirea lui Dumnezeu; El insusi va veni si va va mantui.”(Isa.35:4) Atunci se vor deschide ochii orbilor, se vor deschide urechile surzilor;. atunci schiopul va sari ca un cerb, si limba mutului va canta de bucurie;”
  Domnul Isus a mai afirmat ceva la confruntarea cu fariseii, dupa ce l-a vindecat pe un om orb din nastere :”De aceea v-am spus ca veti muri in pacatele voastre; caci, daca nu credeti ca Eu sunt, veti muri in pacatele voastre.” (Ioan.8:24) „Cine esti Tu?”, I-au zis ei. Isus le-a raspuns: „Ceea ce de la inceput va spun ca sunt.Am multe de zis despre voi si de osandit in voi; dar Cel ce M-a trimis este adevarat; si Eu, ce am auzit de la El, aceea spun lumii.”
  Ei n-au inteles ca le vorbea despre Tatal.
  Isus deci le-a zis: „Cand veti inalta pe Fiul omului, atunci veti cunoaste ca Eu sunt si ca nu fac nimic de la Mine insumi, ci vorbesc dupa cum M-a invatat Tatal Meu.
  Cel ce M-a trimis este cu Mine; Tatal nu M-a lasat singur, pentru ca totdeauna fac ce-I este placut.” Aceasta vorbire este legata strans si de inteles impreuna cu alta de aceeasi natura spirituala :
  ” Daca nu fac lucrarile Tatalui Meu, sa nu Ma credeti. Dar daca le fac, chiar daca nu Ma credeti pe Mine, credeti macar lucrarile acestea, ca sa ajungeti sa cunoasteti si sa stiti ca Tatal este in Mine, si Eu sunt in Tatal.”(Ioan.10:38)
  Domnul Isus Hristos a mai facut in prezenta ucenicilor o afirmatie tainica, pe care aceia trebuiau s-o inteleaga mai tarziu, , in cursul evenimentelor care aveau sa urmeze
  ” In ziua aceea, nu Ma veti mai intreba de nimic. Adevarat, adevarat va spun ca orice veti cere de la Tatal, in Numele Meu, va va da.
  Pana acum n-ati cerut nimic in Numele Meu: cereti, si veti capata, pentru ca bucuria voastra sa fie deplina.
  V-am spus aceste lucruri in pilde. Vine ceasul cand nu va voi mai vorbi in pilde, ci va voi vorbi deslusit despre Tatal.
  In ziua aceea, veti cere in Numele Meu, si nu va zic ca voi ruga pe Tatal pentru voi.
  Caci Tatal insusi va iubeste, pentru ca M-ati iubit si ati crezut ca am iesit de la Dumnezeu.
  Am iesit de la Tatal si am venit in lume; acum las lumea si Ma duc la Tatal.”
  Taina Dumnezeirii, tradus de Cornilescu taina evlaviei este edescoperita de Domnul Isus in aceste cuvinte am iesit de la Dumnezeu si acum Ma duc inapoi la Tatal . Am iesit ca si Cuvantul facut trup i (Ioan.1:14) Ma intorc ca Duh datator de viata (1Cor.15:45) . Am murit in trup si am inviat in Duh (1Pet.3:18), dupa cum a aratat si Pavel aceasta mare taina : „: „Cel ce a fost aratat in trup a fost dovedit neprihanit in Duhul, a fost vazut de ingeri, a fost propovaduit printre Neamuri, a fost crezut in lume, a fost inaltat in slava.” (1Tim.3:16)
  Unde mai este scris ca Isus este nu numai Fiul, ci insusi Tatal ceresc ?
  Asa vorbeste Domnul, Imparatul lui Israel si Rascumparatorul lui, Domnul ostirilor: „Eu sunt Cel dintai si Cel de pe Urma, si afara de Mine, nu este alt Dumnezeu. (Isa.44:6)
  Cand L-am vazut, am cazut la picioarele Lui ca mort. El Si-a pus mana dreapta peste mine si a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel Dintai si Cel de pe Urma, (Apoc.1:17)
  Ingerului Bisericii din Smirna scrie-i: „Iata ce zice Cel Dintai si Cel de pe Urma, Cel ce a murit si a inviat: (Apoc.2:8)
  Eu sunt Alfa si Omega, Cel Dintai si Cel de pe Urma, Inceputul si Sfarsitul.” (Apoc.22:13)
  Acelasi Domn si Dumnezeu care S-a revelat profetilor Vechiului Testament i S-a aratat si lui Ioan, descoperit ca Domnul Isus Hristos , inviat in chipul Fiului Omului si recunoscut de toti aceia fata de care El si-a implinit promisiunea : ” Peste putina vreme, lumea nu Ma va mai vedea, dar voi Ma veti vedea; pentru ca Eu traiesc, si voi veti trai. (Ioan.14:19) ”
  Dumnezeu S-a descoperit oamenilor prin Cuvant : El este Domnul Isus Hristos, Cuvantul facut Trup , Marele nostru Dumnezeu si Mantuitor (Tit.2:13) Duhul Sfant locuind printre oameni in trup de carne umana
  ” Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El si sa impace totul cu Sine prin El, atat ce este pe pamant, cat si ce este in ceruri, facand pace prin sangele crucii Lui.
  Si pe voi, care odinioara erati straini si vrajmasi prin gandurile si prin faptele voastre rele, El v-a impacat acum prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sa va faca sa va infatisati inaintea Lui sfinti, fara prihana si fara vina; (Col.1:22)
  Este posibil sa fie explicata taina Divinitatii prin alte cuvinte si imagini mai graitoare, insa eu nu stiu sa fie una mai simpla si mai explicita , doar ca in sprijinul ei se mai pot gasi o multime de alte Scripturi din Vechiul si din Noul Testament. Chipul lui Dumnezeu este Cuvantul vorbit printr-un Om : Omul Isus Hristos. Tot6i ceilalti oameni au fost facuti dupa chipul Sau
  „Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, „(1Tim.2:5) Oare ce viziune a avut Iov, ce descoperire divina l-a determinat sa zica : „. Pune-Te singur zalog pentru mine inaintea Ta; altfel, cine ar putea raspunde pentru mine? ( Iov 17.3 ). Eu cred ca , fiind profet, a vazut ziua jertfei de pe Calvar si a stiut cine va fi crucificat, a stiut ca insusi Dumnezeu era Duhul care locuia si se manifesta in Trupul Lui de carne . Omul Isus era chiar trupul Lui, nu a unei alte persoane egale cu El fiindca nu este nimic care sa-i poata fi pus alaturi ca sa se asemene cu El (Isa.40:25)(Isa.46:5) Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au strapuns. Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu, si-L vor plange amarnic cum plange cineva pe un intai nascut. Si daca-l va intreba cineva: „De unde vin aceste rani pe care le ai la maini?”, el va raspunde: „In casa celor ce ma iubeau le-am primit.” (Zah.13:6)

 2. Dan zice:

  Unora li se vorbeste in icoana de piatra, argint si aur zugravite. Altora doar in icoana de vorbire si tot nu inteleg si nu pricep.
  Evlavia este Puterea, creatoare, schimbatoare si transformare Dumnezeiasca si izbavitoare chiar prin moarte!
  Viata vecinica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine Singurul, Dumnezeul, Adevarat (pr)in Isus Hristosul pe care L-ai trimis !
  („Spunea cuvintele acestea despre Duhul, pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El. Căci Duhul Sfânt încă nu fusese dat, fiindcă Isus nu fusese încă proslăvit.” Ioan 7:39 in pasajul scris despre Isus, Apa vietii, Hristosul lui Dumnezeu.
  Isus, EL insusi spunea tuturor, duhurilor rele chiar si ucenicilor Sai, sa nu spuna nimanui lucrul acesta despre el. citez: Isus le-a poruncit cu tărie să nu spună nimănui lucrul acesta despre El_
  Isus vesteşte patimile şi in moartea Sa, iertarea pacatelor si rascumpararea
  31 Atunci a început să-i înveţe că Fiul omului trebuie să pătimească mult, să fie tăgăduit de bătrâni, de preoţii cei mai de seamă şi de cărturari, să fie omorât şi după trei zile să învieze.)
  Tot asa si acum. Cel ce s-a pogorat din Cer este acelasi cu Cel ce s-a suit la Cer
  (Ceresc) Omul cel dintai a fost facut un suflet viu, cel de-al doilea un Duh datator de viata.
  Si dupa inviere vor vedea pe cel ce au strapuns!

  • _ zice:

   1 Astfel dar, fiindcă Hristos a pătimit în trup, înarmaţi-vă şi voi cu acelaşi fel de gândire. Căci Cel ce a pătimit în trup a sfârşit-o cu păcatul;
   2 pentru ca, în vremea care-i mai rămâne de trăit în trup, să nu mai trăiască după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu.
   3 Ajunge, în adevăr, că în trecut aţi făcut voia neamurilor şi aţi trăit în desfrânări, în pofte, în beţii, în ospeţe, în chefuri şi în slujiri idoleşti neîngăduite.
   4 De aceea se miră ei că nu alergaţi împreună cu ei la acelaşi potop de desfrâu şi vă batjocoresc.
   5 Dar au să dea socoteală înaintea Celui ce este gata să judece viii şi morţii.
   6 Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia şi celor morţi, pentru ca să fie judecaţi ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu în duh.
   7 Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiţi înţelepţi dar şi vegheaţi în vederea rugăciunii.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.