Deoebirea evidenta intre Fiul Omului si ceilalti oameni – chiar si crestinii, tot oameni suntem !

Isus a luat din nou cuvantul si le-a zis: „Adevarat, adevarat va spun ca Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decat ce vede pe Tatal facand; si tot ce face Tatal face si Fiul intocmai. (Ioan.5:19)

Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare. (Ioan.16:13)

Cine citeste, sa inteleaga ! fiul este cu ” zis”-ul , iar Fiul este cu ” facut”-ul , sau noi suntem responsabili sa marturisim ceea ce face Domnul Isus Hristos Noi avem fiecare doar o masura din Duhul lui Dumnezeu, dat fiecaruia asa cum vrea El „Dar fiecaruia din noi harul i-a fost dat dupa masura darului lui Hristos. (Efes.4:7)pe cand Fiului Duhul i-a fost dat fara masura , adica in intregime  Caci in El locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii.(Col.2:9)

 Cel ce vine din cer este mai presus de toti; cel ce este de pe pamant este pamantesc si vorbeste ca de pe pamant. Cel ce vine din cer este mai presus de toti. ( Ioan 3.31 )

Chiar daca cineva pretinde a fi botezat cu Duhul Sfant, chiar daca predica Evanghelia , aceasta diferenta ramane : Fiul face ce vede pe Tatal facand , iar fiul lui Dumnezeu nascut din nou vorbeste tot ce a auzit , fiind calauzit si imputernicit prin Duhul lui Dumnezeu sa marturiseasca cu gura pe Hristos ca Domn , pentru ca El sa-si intinda mana facand semne si minuni binefacatoare pentru cei care cred marturia auzita .

Se intampla sa fie mereu si intotdeauna conform rugaciunii apostolilor din vremea Cincizecimii, pe care Dumnezeu i-a auzit si i-a ascultat : „Si acum, Doamne, uita-Te la amenintarile lor, da putere robilor Tai sa vesteasca Cuvantul Tau cu toata indrazneala si intinde-Ti mana, ca sa se faca tamaduiri, minuni si semne prin Numele Robului Tau celui sfant, Isus.”( Fapte 4.29+30 )

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Deoebirea evidenta intre Fiul Omului si ceilalti oameni – chiar si crestinii, tot oameni suntem !

 1. Dan zice:

  …””Cine citeste, sa inteleaga ! fiul este cu ” zis”-ul , iar Fiul este cu ” facut”-ul , sau noi suntem responsabili sa marturisim ceea ce face Domnul Isus Hristos Noi avem fiecare doar o masura din Duhul lui Dumnezeu, dat fiecaruia asa cum vrea El””
  _ O marturisire ce da peste cap orice ratiune.
  ma intreb de multe ori ,daca nu cumva s-ai avea vreun frate de al tau sa-ti faca un serviciu spre binele tau si ajutorul cititorilor acestui blog care sa fie mai concis asupra acestor lucruri cu care te straduiesti a le expune, judecandu-le.
  Dupa parerea altora fiul, oricare ar fi el, al Domnului Hristos si al lui Dumnezeu sunt responsabili, chiar de ei nu s-ar socoti vrednici, si cu zis-ul si cu facut-ul; Raspunderea va fi a lor si pentru asta vor fi si judecati.! Dar ce ai zis pare o iresponsabilitate mai degraba, care nici macar nu ar trebui enuntata .. Dar cine te poate opri sau sfatui…?
  Dispret in osteneala, cam asta zici?

 2. Dan zice:

  „”… Noi avem fiecare doar o masura din Duhul lui Dumnezeu, dat fiecaruia asa cum vrea El””
  _pare ca vorbesti de cel putin doua masuri. Darul si Harul este una. Si masura este potrivit Singurului Har, mai mare sau mai smerit, totusi primit de Dumnezeu, nu ca n-as umbla dupa darul primit!
  Despre care El vorbesti: El sau el? Caci nimanui nu-i da Duhul sa zica si sa nu faca!

 3. Dan zice:

  …””Cine citeste, sa inteleaga ! fiul este cu ” zis”-ul , iar Fiul este cu ” facut”-ul , sau noi suntem responsabili sa marturisim ceea ce face Domnul Isus Hristos Noi avem fiecare doar o masura din Duhul lui Dumnezeu, dat fiecaruia asa cum vrea El””

  PS. de fapt scris este gramatical gresit si usor ar fi corectat astfel:
  „”””Cine citeste, sa inteleaga ! Fiul este cu ” zis”-ul, macar ca El face ce este peste puterile noastre chiar, , iar fiul este cu ” facut”-ul a ceeace este de zi cu zi ca rob si slujitor al Domnului Hristos. „”
  Si nu-i o presupunere si nici macar nu zic, credinta fiind izvorul vietii, ca e zis sau facut.

 4. cherie zice:

  Nu știu dacă nu cumva este mai bine să nu scriu… căci părerile mele nu sunt ”religioase” în spiritul protestant …
  Știu că religia spune că fiu este cel născut nu făcut, că omul este făcut nu născu,t dar coborând la ideea că creația este copilul lui Dumnezeu, eu consider OMUL copilul lui Dumnezeu, așa cum ceea ce crează omul este copilul său deși are si copii născuți .
  De exemplu, tabloul CINA CEA DE TAINĂ a lui Leonardo da Vinci este copilul său și din câte știu altfel de copii, născuți nu a mai fi avut…
  Fiul omului este partea omenească a fiului lui Dumnezeu așa cum partea divină este născută de Dumnezeu din Dumnezeu – și pentru ortodocși Iisus are două naturi una dumnezeească și una umană.
  Deși știu că doctrina ortodocsă nu este agreată pe blogul ăsta, mentionez că din punt de vedere al ortodoxismului Iisus are o parte divină născută din Dumnezeu (care s-a înălțat la cer) și o parte omenească, născută din ”MARIA” (care a trăit ca om și a murit pe cruce).
  Există o deosebire evidentă între ce este divin și ce este omenesc…. (zic eu !)

  • dan zice:

   Fara doar si poate ca Apostolul Pavel si cuvantul scris catre Romani cap 1 incepand cu vers 1 face descoperirea deplin cunoscuta folosind o icoana de vorbire mult mai adecvata cu propovaduirea adevarului : 1 Pavel, rob al lui Isus Hristos, chemat să fie Apostol, pus deoparte ca să vestească Evanghelia lui Dumnezeu,
   2 pe care o făgăduise mai înainte prin prorocii Săi în Sfintele Scripturi.
   3 (privitor la) Fiul Său, născut din sămânţa lui David, în ce priveşte trupul,
   4 iar în ce priveşte Duhul (in) sfinţenie, dovedit cu putere că este Fiul lui Dumnezeu_ prin învierea (din) morţi(lor), adică pe Isus Hristos, Domnul nostru,
   5 prin care am primit harul …”
   nu se poate confunda fatul cu facutul sau faptura cu Dumnezeirea.

   • Dan zice:

    …ce ieste din materie este materie,
    ce se naste din carne, carne se numeste,
    si bineinteles din Dumnezeu este Duh.
    60 Mulţi din ucenicii Lui, după ce au auzit aceste cuvinte, au zis: „Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate s-o sufere?”
    61 Isus, care ştia în Sine că ucenicii Săi cârteau împotriva vorbirii acesteia, le-a zis: „Vorbirea aceasta este pentru voi o pricină de poticnire?
    62 Dar dacă aţi vedea pe Fiul omului suindu-Se unde era mai înainte?…
    63 Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă.
    64 Dar sunt unii din voi care nu cred.” Căci Isus ştia de la început cine erau cei ce nu cred şi cine era cel ce avea să-L vândă.
    _ cel intinat in carne: si indoielnic si necredincios. Si in orice ratacitor, pribeag.

  • Fiul Omului zice:

   Ma Cherie, scrie ca bine scrii. Am apreciat mereu viziunile tale si tot ce ai scris (pe diferite bloguri).

 5. Dan zice:

  Cherie_”Fiul omului este partea omenească a fiului lui Dumnezeu așa cum partea divină este născută de Dumnezeu din Dumnezeu – și pentru ortodocși Iisus are două naturi una dumnezeească și una umană.”
  _pentru ortodocsi si catolici, dar nu pentru Dumnezeu!
  Proorocul lui Dumnezeu zice; si Legea zice: Dumnezeu nu este om si nici fiu al omului!
  Daca ar fi vro asemanare intre faptura si statuie sau chiar chip idolesc?
  Nu vad niciuna. Doar o anumita infatisare, dar departe de a fi aceiasi natura, dupa cum zice Domnul sunt cuvintele si gandurile voastre, asa pamantul si cerul.

  • Dan zice:

   Apropo!
   Muştele moarte strică şi acresc untdelemnul negustorului de unsori; tot aşa, puţină nebunie biruieşte înţelepciunea şi slava.
   2 Inima înţeleptului este la dreapta lui, iar inima nebunului, la stânga lui.(stanga nebunului nu a lui Dumnezeu) Şi pe orice drum ar merge nebunul, peste tot îi lipseşte mintea şi spune tuturor că este un nebun! Deci: Când izbucneşte împotriva ta mânia celui ce stăpâneşte, nu-ţi părăsi locul, căci sângele rece te păzeşte de mari păcate.
   Si ca atare: Este un rău pe care l-am văzut sub soare, ca o greşeală care vine de la cel ce cârmuieşte:
   6 nebunia este pusă în dregătorii înalte, iar bogaţii stau în locuri de jos.
   7 Am văzut robi călări şi voievozi mergând pe jos, ca nişte robi.( pana la o schimbare, si o vreme de indreptare.)
   Nu a venit inca, dar s-a aratat !

   • Dan zice:

    Apostolul Pavel a zis bine despre El, ca si Negustorul de unsori, Intelept.
    Dar al Cuvantul „ungereai” este tradus in engleza „Dead flies cause the ointment of the Apothecary to send forth a stinking sauour: so doeth a little folly (to) him that is in (search of) reputation for wisedome and honour.”
    ca avertizare celor ce se straduiesc cu pastrarea si conservarea ungerii Domnului.
    Evanghelia, Ungerea si Binecuvantarea
    (Exodul 35:28) mirodenii(lor) şi untdelemn(ului), pentru sfeşnic, pentru untdelemnul ungerii şi pentru tămâia mirositoare.
    (Leviticul 7:36) Iată ce porunceşte Domnul să le dea copiii lui Israel din ziua ungerii lor; aceasta va fi o lege veşnică printre urmaşii lor.’”
    (Leviticul 10:7) Voi să nu ieşiţi din uşa cortului întâlnirii, ca să nu muriţi, căci untdelemnul ungerii Domnului este peste voi.” Ei au făcut cum zisese Moise.
    Leviticul 21:12 Să nu iasă din Sfântul Locaş şi să nu necinstească Sfântul Locaş al Dumnezeului său, căci untdelemnul ungerii Dumnezeului său este o cunună pe el. Eu sunt Domnul.
    Numeri 18:8 Domnul a zis (fagaduit) lui Aaron, in asemenea dar nu mai mare FIULUI Harului, Marele Preot: „Iată, din toate lucrurile pe care Mi le închină copiii lui Israel, îţi dau pe cele care Îmi sunt aduse prin ridicare; ţi le dau ţie şi fiilor tăi ca drept al ungerii, printr-o lege veşnică. (Cel Dintai rod)

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.