Dorul dupa Adevar – ll –

Ce era pierdut

In aceasta propozitie verbul este la trecut si ne sugereaza ca adevarul exprimat prin ea pentru noi nu mai este de actualitate, fiindca intre timp s-a putut intampla o schimbare .

Ieri mi-am pierdut telefonul . Cand mi-am dat seama ca lipseste, de suparare pur si simplu nu mi-am putut aminti cum s-ar fi putut intampla pierderea lui, in adevar. Am rugat pe seful meu sa-mi sune numarul, cu gandul ca acel chirias din al carui apartament plecasem impreuna cu o jumatate de ora in urma, va raspunde in caz ca l-am uitat acolo , dar n-a raspuns nimeni si ingrijorarea mi-a crescut, amintindu-mi ca am mai pierdut un telefon cu 2 ani in urma in aceleasi imprejurari, calatorind cu aceeasi masina . Atunci, telefonul cred ca mi-a cazut din buzunar in timp ce urcam sau coboram din masina si nu l-am mai gasit . Seful a sunat mai apoi numarul omului pentru care facusem mici reparatii in casa in acea dupa amiaza si el a zis ca tocmai plecase de acasa si nu stie daca telefonul meu este acolo sau nu si ca nu se mai intoarce pana maine .Informatiile stocate in telefon sunt pentru oricare din noi foarte importante astazi, fara sa ne dam seama ca depindem de ele pana in momentul in care le pierdem . Cel mai important lucru , in lipsa lor, este pierderea legaturii cu semenii nostri care se afla mai departe decat putem noi sa ajungem in timp util pentru a le putea fi de folos ( noi lor, sau ei, noua )

Ce puteam face ? Doar sa-mi pun la incercare rabdarea , nimic mai mult !Mi-am amintit o expresie folosita des intr-o emisiune TV dupa Revolutia din ’89 : ” Noaptea e un sfetnic bun ” Somnul limpezeste gandurile care se isca din virtutea? repeziciunii cu care se deruleaza in minte evenimentele din momentul cand , inconstient , intru in panica .

Revenind la prima idee exprimata pe aceasta pagina, referitoare la un adevar exprimat la trecut , Adevarul prezent este ca am gasit in dimineata aceasta lucrul pierdut ieri .Aceasta situatie m-a dus la concluzia ca adevarul omenesc din lumea aceasta este unul temporal . Cred ca multe adevaruri exprimate de Dumnezeu in Biblie pentru beneficiul nostru , sunt de asemenea, temporale . Nu toate !

In Biblie sunt exprimate si Adevaruri vesnice , valabile in toate conjugarile verbelor ( verbul este : VERB verbe n. lingv. 1) Parte de vorbire care cuprinde cuvinte ce indică acțiunea, starea sau existența unui obiect. ◊ ~ auxiliar verb care ajută la formarea timpurilor și modurilor compuse. 2) la sing. livr. Mod de exprimare prin cuvânt; limbaj. )

Adevarul vesnic este adevarul lui Dumnezeu valabil totdeauna si pentru oricine atat la timpul prezent cat si la trecut sau viitor asa cum si-a exprimat El Numele in auzul urechilor lui Moise „EU SUNT „ si , de asemenea, in auzul celor care erau de fata cand a vorbit Domnul Isus Hristos : „De aceea v-am spus ca veti muri in pacatele voastre; caci, daca nu credeti ca Eu sunt, veti muri in pacatele voastre.” (Ioan.8:24)

V-am spus ( in trecut ) caci daca nu credeti ( in prezent ) veti muri ( in viitor )

Cuvantul lui Dumnezeu ne asigura ca toti oamenii am fost pierduti, dar numai aceia care-L cred nu mai sunt asa, credinta lor fiind dovada ca sunt gasiti de Acela care a fost trimis sa-i caute

Pentru ca Fiul omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut.” (Luc.19:10)

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.