INCERCARE DE PROSTEALA pentru cine vrea KABALA

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la INCERCARE DE PROSTEALA pentru cine vrea KABALA

 1. cherie zice:

  Aceste neconcordante intre conceperea cuplului Adam si Eva si a omului in general le-am observat si eu dar… nu le-am comentat… Nu se poate ca teologii sa nu fi observat ca omul este creat in a sasea zi cand pamantul era gol, fara verdeata astfel ca Dumnezeu face pentru Adam si apoi pentru cuplul cu Eva gradina Edenului (geneza 2.4…5…7…24) …. desi tot conform versiunii biblice verdeata este creata in ziua a treia ( geneza1,9).iar omul parte barbateasca si paere femeiasca dupa chipul sau in ziua a sasea (geneza 1.27-31)
  Asta … se complica succesiunea bblica…
  Deci unde si cand sunt creati ” Adam apoi Eva” si unde si cand „Omul parte barbateasca si feleiasca in general” ?
  Acestea sunt totusi intrebari la care este greu sa raspundem….

  • In Mesajul orei exista raspuns simplu si clar la toate intrebarile pe care le-ar putea pune cineva in legatura cu Biblia., deci si la aceasta asa zisa dilema provocata de teologi . Astfel, daca ai citit vreodata acest verset ” Tot pamantul sa se teama de Domnul! Toti locuitorii lumii sa tremure inaintea Lui!
   Caci El zice si se face; porunceste, si ce porunceste ia fiinta. (Ps.33:9), poate iti vei aminti si ca ai citit candva , intr-unul din basmele copilariei aceasta vorba : ” Zis si facut ” Din pacate , la noi, oamenii, de multe ori cuvantul se opreste la ” zis ”
   Dumnezeu a facut un plan al Sau in privinta creatiei un PLAN intocmit in Sine insusi (Efeseni 1.9) inainte de intemeierea lumii Descoperirea Cuvantului Creatiei ne-a fost data prin proorocul Isaia : „De multa vreme am facut cele dintai prorocii, din gura Mea au iesit si Eu le-am vestit: deodata am lucrat, si s-au implinit. (Isa.48:3)
   Astfel, pentru cine vrea sa stie si sa invete corect despre Adevar, in Genez 1 Dumnezeu a zis ” Sa fie ….” in viitor , ceea ce inseamna ca atunci din gura Lui au iesit cele dintai profetii . Iar in relatarea pe care o citim in capitolul 2 este aratat modul de implinire a profetiilor vorbite in capitolul unu , adica a fost exact asa cum a vorbit Cuvantul Domnului prin profetul Isaia ( in versetul citat mai sus ), omul care a spus cele mai importante profetii ale Vechiului Testament privitoare si la lucrarea de mantuire a omenirii . Este oare ceva ” foarte complicat ” aici ?
   Eu cred ca nu fara rost a ingaduit Dumnezeu sa fie tradus in limba romana versetul din Geneza 2 .4 asa : ” Iata istoria cerurilor si a pamantului in ziua cand au fost facute ” Cuvantul ” istorie” inseamna ” desfasurarea evenimentelor „,pe care Dumnezeu a facut-o dupa logica Lui, nu a noastra , asa cum citim ca a zis El prin acelasi prooroc : „Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul. (Isa.55:8)
   Dar stai sa vezi numai o alta incercare de prosteala , mai tare ca in Kabala prin acest video : https://youtu.be/Vx2OEdyhjag
   Si a mai aparut una, citita dintr-o noua si neavenita biblie a unui dumnezeu Chinezoaica , ce-si zice ” atotputernic ”

 2. Fiul Omului zice:

  Prosteală totală, îndeosebi faza cu „împreunarea Evei cu Şamael” (Satana) 😀

  Mă întreb, dacă şi ultimul „Purtător de Cuvânt” al lui Dumnezeu nu o fi înghițit și el vro perlă Zoharică? 😉 😛

 3. cherie zice:

  Nu putem trece cu vederea ca Torraa din care face parte si cartea genezei este veche (si in „varianta scrisa” ) circula la evrei de cel putin 700 ani inainte de Cristos iar prin anii 100 si ceva tot inainte de Hristos a fost tradusa in limba greaca de un numar de 72 eruditi astfel incat daca erau chestii care nu erau in regula ar fi fost corectate dar evreii au spus ca oamenii vor trebui sa inteleaga mesajul Torei si nu Torra sa fie corectata dupa intelegerea omului cartea fiind un mesaj de la Iahve .
  Este usor sa critici mai greu este sa intelegi…
  Nu sunt adepta variantei evreului care mentiona acea pesteraa..a mormantului dar sunt deschisa la ideea ca Adam este stramosul unui anumit om. Poate a omului credincios intr-un unic Dumnezeu, Poate a omului alb arian sau nu…. Acest mit al lui Adam si Evei poate merita o gandire mai profunda decat o simpla negare.
  Adam si NOUL ADAM au o importanta de necontestat in creatie…
  Dar nu afirm ca stiu ce importanta au, doar mentionez ca ma gandesc la ce scrie in biblie…. la uriasi si al „ficele omului”….

  • Este adevarat ca este greu sa intelegi daca neglijezi sa ccitesti cu atentie si sa gandesti ca este sau a fost odata exact asa cum este scris . Ce poate sa fie greu de inteles dintr-o relatare asa de simpla si de clara ca aceea din Geneza , cap. 6 ? anume ca odata cu inmultirea oamenilor s-au inmultit si fetele care li s-au nascut . . Daca ne amintim ce am citit in capitolele anterioare, intelegem ca atunci cand Eva a nascut primul ei copil, pe Cain, ea a spus ca ” Am primit un om , de la Domnul „.. Deci, primul ” om ” care a aparut fizic dupa Adam a fost copilul Cain. , iar urmatorul a fost copilul Abel, care era geamanul lui Cain . Despre copiii nascuti de Eva dupa genemi nu mai stim nimic pana la baiatul Set, despre care este scris ca avea chipul si asemanarea lui Adam .Este insa scris ca Eva a nascut fete , si ca in intervalul dintre prima si a doua nastere de baieti a fost o perioada lunga de timp in care neamul lui Cain a ajuns numeros ( vezi Geneza 4 ) Oare nu este normal ca fetele nascute in familia largita a lui Cain, cu nepoti si stranepoti, sa fie numite fetele oamenilor ?
   Este scris despre Set, al treilea baiat al mamei tuturor celor vii ( asa a fost numita Eva )ca dupa ce a avut primul baiat din neamul lui, ei au inceput sa cheme Numele Domnului.. Deci, daca Adam era fiul lui Dumnezeu, nu este normal ca urmasii lui nsacuti dupa chipul si asemanarea lui sa fie si ei numiti fiii lui Dumnezeu ? . Tot asa, daca despre Cain este scris ca era de la cel rau, nu este normal sa intelegem ca nu putea sa primeasca titlul de fiu al lui Dumnezeu, ci el a ramas cu titlul de om nascut cu ajutorul Domnului, cum l-a definit Eva .
   Prin urmare , fiii lui Dumnezeu din cap. 6 nu pot sa fie ingeri ceresti fiindca in primul rand ingerii nu se casatoresc, nu au organe si dorinte sexuale si nu au samanta care sa se amestece cu aceea umana . Este oare imposibil sa admitem ca urmasii lui Set au fost acei fii ai lui Dumnezeu care s-au indragostit de fetele urmasilor lui Cain , ceea ce Dumnezeu a dat porunca lui Adam sa nu se intample ? In Geneza 5 este scris Cartea neamului lui Adam si se insista cu privire la asemanarea cu Dumnezeu iar In Geneza 4 este scrisa cartea neamului lui Cain . De ce sunt aceste doua carti diferite ? De ce nu este prins si Cain in Cartea neamului lui Adam ?
   In vers. 3 din Geneza 6 citim ca Dumnezeu a hotarat ca Duhul Lui sa nu ramana in oameni mai mult timp decat 120 de ani si a transmis aceasta hotarare luata chiar dupa ce a fost amestecata samanta lui Cain cu aceea a lui Set Urmasii lui Set aveau Duhul Domnului in ei , au trait viata lunga si erau numiti ” fiii lui Dumnezeu ” Unul dintre ei, numit Enoh ( se spune ca ) a umblat cu Dumnezeu 300 de ani si s-a facut nevazut .

   • Razvan zice:

    …doua carti a neamului, doua case, doua obiceiuri, doua doua, doua doar, eih. Totusi un singur neam si anume cel pamantesc ii asemuieste:
    Tarana esti si in tarana te vei intoarce…

 4. Razvan zice:

  1 Dacă stai la masă la unul din cei mari, ia seama ce ai dinainte:
  2 pune-ţi un cuţit în gât, dacă eşti prea lacom.
  3 Nu pofti mâncărurile lui alese, căci sunt o hrană înşelătoare!
  4 Nu te chinui ca să te îmbogăţeşti, nu-ţi pune priceperea în aceasta!
  5 Abia ţi-ai aruncat ochii spre ea, şi nu mai este; căci bogăţia îşi face aripi şi, ca vulturul, îşi ia zborul spre ceruri.
  6 Nu mânca pâinea celui pizmaş şi nu pofti mâncărurile lui alese,
  7 căci el este ca unul care îşi face socotelile în suflet! „Mănâncă şi bea”, îţi va zice el, dar inima lui nu este cu tine.
  8 Bucata pe care ai mâncat-o o vei vărsa şi cuvintele plăcute pe care le vei spune sunt pierdute.
  9 Nu vorbi la urechea celui nebun, căci el nesocoteşte cuvintele tale înţelepte!
  10 Nu muta hotarul văduvei şi nu intra în ogorul orfanilor,
  11 căci Răzbunătorul lor este puternic: El le va apăra pricina împotriva ta.
  12 Deschide-ţi inima la învăţătură şi urechile la cuvintele ştiinţei!

  Este o mancare, aleasa si o hrana inselatoare, dar unde este bogatia acolo si inima. „Abia ţi-ai aruncat ochii spre ea, şi nu mai este; căci bogăţia îşi face aripi şi, ca vulturul, îşi ia zborul spre ceruri. ” Proverbele 23:5
  Se va face si o triere pana la sfarsit! Si cel istet va fi bine cernut.

  • Dan zice:

   …se pare ca Enoh a fost o bogatie pentru neamul lui…!

   • Cineva zice:

    …””şi „bogăţia” face aripi şi, ca vulturul, îşi ia zborul spre ceruri. ””
    …doua neamuri, fiecare cu bogatia lui; invatatura e o bogatie pentru cel priceput, si prin stiinta lui ca vulturul, îşi ia zborul spre ceruri._baca va voi, Dumnezeu cel dintai.
    „Domnul zice: „Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine şi frica pe care o are de Mine nu este decât o învăţătură de datină omenească.” Isaia 29:13

    • Cineva zice:

     Frica de DOMNUL: În dreapta ei este o viaţă lungă; în stânga ei, bogăţie şi slavă. (oare aripile heruvimului? „Ca vulturul care îşi scutură cuibul, Zboară deasupra puilor, Îşi întinde aripile, îi ia Şi-i poartă pe penele lui, ” Deuteronomul 32:11)
     Proverbele 22:1 Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare şi a fi iubit preţuieşte mai mult decât argintul şi aurul.
     Daniel 4:30 împăratul a luat cuvântul şi a zis: ‘Oare nu este acesta Babilonul cel mare(vulturul) pe care mi l-am zidit eu, ca loc de şedere împărătească, prin puterea bogăţiei mele şi spre slava măreţiei mele?’
     „Înfumurarea ta, îngâmfarea inimii tale, te-a rătăcit pe tine, care locuieşti în crăpăturile stâncilor şi care stai pe vârful dealurilor. Dar, chiar dacă ţi-ai aşeza cuibul tot atât de sus ca al vulturului, şi de acolo te voi prăbuşi”, zice Domnul.” Ieremia 49:16
     Mai mult face un nume bun decât untdelemnul mirositor, şi ziua morţii decât ziua naşterii.
     Isaia 56:5 le voi da în Casa Mea şi înăuntrul zidurilor Mele un loc şi un nume mai bun decât fii şi fiice; le voi da un nume veşnic, care nu se va stinge.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.