Ne vorbeste Dumnezeu, sau noi doar credem ca vorbim cu El ?

Cum ” arata „ o conversatie adevarata cu Dumnezeu ? Obisnuim noi sa vorbim adesea cu El, sau doar ne inchipuim ca avem o conversatie, pe cand aceasta este doar un monolog ?

Sunt doar cateva intrebari la care Mireasa Domnului Isus Hristos trebuie sa aiba raspunsuri clare si sigure Cine oare si le pune astazi, pentru a cauta si gasi raspunsurile care aduc pacea si binecuvantarea sufletului rascumparat prin jertfa Mielului lui Dumnezeu care a ridicat pacatul lumii ?

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Ne vorbeste Dumnezeu, sau noi doar credem ca vorbim cu El ?

 1. cherie zice:

  Zici ca mireasa domnului, adica biserica trebuie sa raspunda daca vorbim singuri cand ne adresam lui Dumnezeu ?
  Nu am vazut nici o biserica (ortodoxa, catolica sau protestanta) care sa spuna ca oamenii vorbesc singuri cand se adreseaza lui Dumnezeu si de fapt nu am intalnit nici oameni care sa creada ca vorbesc singuri cand se roaga la Dumnezeu chiar daca vad ca Dumnezeu nu le indeplineste dorințele ….. Totdeauna se gasesc explicatii si speranta intr-o convorbire cu Dumnezeu…

  • Nu este vorba despre faptul ca oamenii nu se adreseaza lui Dumnezeu sau ca Dumnezeu nu-i aude cand se roaga, problema pe care am vrut s-o pun in evidenta este daca El ne ascuta sau nu Avem noi o dovada palpabila,concreta, pentru noi insine, in primul rand ? si apoi, este aceasta dovada pretinsa de noi insine in concordanta cu Biblia crestinilor , al caror Dumnezeu este neschimbator ? Asta inseamna ca daca Dumnezeu a vorbit vreodata cu un om intr-un anumit fel, El trebuie sa vorbeasca in acelasi fel cu toti ceilalti oameni care traiesc pe Pamant .
   Fiindca ” tot ce a fost scris mai inainte a fost scris pentru invatatura noastra, pentru ca, prin rabdarea si prin mangaierea pe care o dau Scripturile, sa avem nadejde. (Rom.15:4)
   Aceste lucruri li s-au intamplat ( oamenilor din trecut ) ca sa ne slujeasca drept pilde si au fost scrise pentru invatatura noastra, peste care au venit sfarsiturile veacurilor. (1Cor.10:11)

   • cherie zice:

    Am vazut pe blog aici, mai jos ca cineva crede ca detine un secret al convorbirilor cu Dumnezeu adica ar fi ca si cum el are un unic fir de telefon direct catre CREATOR… 🙂
    Din punctul meu de vedere … nimeni nu detine monopolul discutiilor cu Dumnezeu si daca Dumnezeu ne-a creat pe toti chiar si pe cei țâcniți… nu pot eu să discut ceea ce crede fiecare ca i-a spus lui Dumnezeu.
    Probabil sunt unii care au nevoie de acea indrumare pe care ai fdscut-o aici pe blog… Dumnezeu nu face nimic fara rost.

 2. mihaela zice:

  singur ai pusmarturia asta (si chiar altele) si mai intrebi cum vorbeste Dumnezeu? Cum probabil ai remarcat si tu Dumenzeu nu vorbeste mult, adica nu face fraze lungi si nici discursuri. Doar cateva cuvinte. Esenta. Dar ca sa iti vorbeasca e o cale pe care trebuie s-o urmezi, caci nu vorbeste oricui. Unii il vad doar ca fiul tamplarului in timp ce altii il vad Dumnezeu. Unora le-a vorbit si altora nu.

  • Am scris aceasta intrebare fiindca eu cred ca daca intr-adevar a sosit timpul ca Domnul Isus Hristos sa se intoarca printre oamenii vii este mai necesar decat oricand sa stim cum ne vorbeste El si cel mai important lucru este sa intelegem ce ne spune .. Nu ne ajuta cu nimic sa stim ceva despre experienta altora daca a noastra proprie lipseste cu desavarsite .
   Domnul Isus a zis fariseilor din epoca Lui : „ Pentru ce nu intelegeti vorbirea Mea? Pentru ca nu puteti asculta Cuvantul Meu. (Ioan.8:43). In vremea aceea Dumnezeu era inconjurat de acei oameni, era prezent inaintea ochilor lor intr-o Persoana ce purta Numele Isus din Nazaret . Si El era , este si va fi vesnic Imparatul Iudeilor .
   Dar astazi, cum vorbeste Dumnezeu astazi oamenilor ? ( daca a vorbit odata in felul acela prezentat de catre apostolul Pavel :”Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostri prin proroci, in multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu, la sfarsitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus mostenitor al tuturor lucrurilor si prin care a facut si veacurile. (Evr.1:1-2)

   • mihaela zice:

    daca crezi ceea ce zici (adica ca Dumnezeu ne vorbeste direct) tu de ce ai nevoie de intermediari? Ori nu crezi ce zici ori nu zici ceea ce crezi.

    „Doamne, ascultă-mi pricina nevinovată, ia aminte la strigătele mele, pleacă urechea la rugăciunea mea, făcută cu buze neprefăcute!
    Să se arate dreptatea mea înaintea Ta şi să privească ochii Tăi neprihănirea mea!
    Dacă îmi vei încerca inima, dacă o vei cerceta noaptea, dacă mă vei încerca, nu vei găsi nimic, căci ce-mi iese din gură, aceea şi gândesc..” (Psalm 17)

    • Este un singur Intermediar intre Dumnezeu si oameni (1Tim.2:5)
     Religiosii , de oricare cult ar apartine, nu vor sa stie , de aceea se lasa calauziti de cine nu te astepti .
     In judecata ta ar trebui totusi sa tii seama de cuvintele vorbite prin apostolul Pavel :
     „Caci, chiar daca ati avea zece mii de invatatori in Hristos, totusi n-aveti mai multi parinti; pentru ca eu v-am nascut in Hristos Isus, prin Evanghelie. (1Cor.4:15)

     • mihaela zice:

      voiam doar sa zic ca intermediarul nu e branham ci Isus. Or pe blogul tau toate drumurile duc spre branham si nu spre Isus.

      • Pentru ca tot ce a predicat El- nu omul, ci Duhul lui Dumnezeu prin fratele Branham – corespunde cu Biblia si in special cu tot ceea ce apostolul Pavel a fost calauzit sa invete Biserica, dupa ce Domnul Isus i-a vorbit in acel eveniment petrecut pe drumul Damascului.. De aceea fratele Branham , daca ar trai si astazi pe pamant, ar fi indreptatit sa zica si el : ” Cum am spus, cand am fost de fata a doua oara, tot asa si azi, cand nu sunt de fata, spun iarasi mai dinainte celor ce au pacatuit mai inainte si tuturor celorlalti ca, daca ma voi intoarce la voi, n-am sa crut deloc;
       caci cautati o dovada ca Hristos vorbeste in mine: El care nu este slab fata de voi, ci este plin de putere intre voi.” (2Cor.13:3)
       Aminteste-i , te rog, si aceasta declaratie a lui Pavel : ” Toti cei ce au pacatuit fara Lege vor pieri fara Lege; si toti cei ce au pacatuit avand Lege vor fi judecati dupa Lege. Pentru ca nu cei ce aud Legea sunt neprihaniti inaintea lui Dumnezeu, ci cei ce implinesc Legea aceasta vor fi socotiti neprihaniti.
       Cand Neamurile, macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, isi sunt singuri lege; si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se dezvinovatesc intre ele. Si faptul acesta se va vedea in ziua cand, dupa Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor. (Rom.2:16)
       „Iar Aceluia care poate sa va intareasca, dupa Evanghelia mea si propovaduirea lui Isus Hristos – potrivit cu descoperirea tainei care a fost tinuta ascunsa timp de veacuri, . dar a fost aratata acum prin scrierile prorocilor si, prin porunca Dumnezeului celui Vesnic, a fost adusa la cunostinta tuturor neamurilor, ca sa asculte de credinta –
       a lui Dumnezeu, care singur este intelept, sa fie slava, prin Isus Hristos, in vecii vecilor! Amin.(Rom.16:25- 27)
       Ti-ai pus vreodata intrebarea de ce dupa Evanghelia mea ?. Oare nu tocmai din pricina celor spuse si citate mai sus, in versetele 25 si 26 ?
       De asemenea, ceea ce am subliniat in epistola catre Romani, ar trebui , cred eu , sa -ti dovedeasca o diferenta neta intre Evanghelia lui Pavel si aceea care se predica astazi in comunitatile religioase . Adica, el spune ca cei care au Legea,evreii si chiar si acei care o au nescrisa , insa intiparita in inimile lor, , Biserica , vor fi judecati, insa cei care nu au Legea lui Dumnezeu vor pieri . Judecata incepe de la casa lui Dumnezeu si toti acei care primesc ascultarea de credinta nu vor merge la judecata, , fiindca Dumnezeu a platit El insusi pretul eliberarii de pacate . Asa i-a spus Dumnezeu lui Pavel si asa ne-a transmis el si noua : „Si tot astfel si Duhul ne ajuta in slabiciunea noastra: caci nu stim cum trebuie sa ne rugam. Dar insusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite.
       Si Cel ce cerceteaza inimile stie care este nazuinta Duhului; pentru ca El mijloceste pentru sfinti dupa voia lui Dumnezeu.
       De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau.Caci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a si hotarat mai dinainte sa fie asemenea chipului Fiului Sau, pentru ca El sa fie Cel intai nascut dintre mai multi frati.
       Si pe aceia pe care i-a hotarat mai dinainte, i-a si chemat; si pe aceia pe care i-a chemat, i-a si socotit neprihaniti; iar pe aceia pe care i-a socotit neprihaniti, i-a si proslavit.
       Deci ce vom zice noi in fata tuturor acestor lucruri? Daca Dumnezeu este pentru noi, cine va fi impotriva noastra?
       El, care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, impreuna cu El, toate lucrurile?
       Cine va ridica para impotriva alesilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socoteste neprihaniti!
       Cine-i va osandi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a si inviat, sta la dreapta lui Dumnezeu si mijloceste pentru noi! ( Romani 8.26-34)

 3. Angelyca Petre zice:

  Cu ani in urma am citit din cartile lui, cred ca le mai am pe undeva… mi-au fost recomandate ca fiind ceva extraordinar… dar acest om, el vorbeste si tot el isi raspunde, dupa placul inimii lui. A vorbi cu Dumnezeu este un lucru maret si Dumnezeu vrea sa vorbeasca cu noi, dar nu ne gaseste! De cele mai multe ori cand noi vorbim cu Dumnezeu, de fapt „dam dim gura ” ca inima si mintea e plecata la alte treburi… doar ne inchipuim ca vorbim cu Dumnezeu… spunem poezii… monologam…
  Cand ii vorbesti cu adevarat LUI, El iti raspnde, vibreaza intreaga ta fiinta si lucruri se intampla, ii simti prezenta Sa, este minunat! Trebuie doar o data sa experimentezi si vei face orice sa-I simti prezenta in conversatia ta cu El, avand rabdare cu tine si cu El, cred ca asta este principalul motiv ca nu ne raspunde. Tot o data si raspuns la articolul respectiv, RABDAREA DE A ASCULTA PE DUMNEZEU!
  SHALOM!

  • V-ati gandit oare ca , in calitate de crestini, ar trebui sa cautam raspunsul, ca de altfel pentru oricare alta intrebare , in Biblie ? . Citind in cartea aceeea rau-comandata de cel ce se pretinde Fiul omului , la pagina 6 am gasit idei care contravin flagrant invataturii crestine din Biblie
   Nale zice : ” Iata ce a spus Dumnezeu : In primul rand sa schimbam cuvantul a vorbi cu a comunica , Eate un cuvant mai bun, mai plin, mai potrivit …..Cea mai obisnuita forma prin care Eu comunic o reprezinta sentimentele . Sentimentul este limbajul sufletului …...cele mai ascunse si mai profunde sentimente reprezinta cel mai mare adevar .”
   Aceste afirmatii nu pot sa prosteasca pe nici un crestin autentic , ci doar pe habarnistii care nu sunt deloc interesati de Cine este si ce vorbeste adevaratul Dumnezeu Pentru acestia . ” Asa vorbeste Domnul ” ( asa este scris in Biblia crestinilor ) ” La inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu „( Ioan 1.1)Ce era de la inceput, ce am auzit, ce am vazut cu ochii nostri, ce am privit si ce am pipait cu mainile noastre, cu privire la Cuvantul vietii – (1Ioan.1:1) pentru ca viata a fost aratata, si noi am vazut-o si marturisim despre ea si va vestim viata vesnica, viata care era la Tatal si care ne-a fost aratata – deci ce am vazut si am auzit, aceea va vestim si voua, ca si voi sa aveti partasie cu noi. Si partasia noastra este cu Tatal si cu Fiul Sau, Isus Hristos.
   Si va scriem aceste lucruri pentru ca bucuria voastra sa fie deplina.”
   Minimalizand Cuvantul ridicam omul intr-o pozitie care-l defineste pe Anticrist , si tocmai asta a facut acel Nale in cartea scrisa de el cu pretentia ca i-ar fi fost dictata . Oare el nu a fost constient ca dictatorul lui este Diavolul ?
   In Biblie este scris, de asemenea ca Dumnezeu a vorbit asa : „”Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul. (Isa.55:8)
   Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre. (Isa.55:9)
   Eu cred asa, ca daca Duhul Domnului Dumnezeu a vorbit in vechime prin prooroci , apoi a vorbit ca Persoana fizica in Isus Hristos, , in intervalul dintre prima Lui venire pe Pamant intre oamenii pacatosi ( inainte ca omul sa pacatuiasca Domnul Dumnezeu se plimba in Gradina Eden in forma (alegorica a ) Pomului vietii alaturi de Adam ) si a doua Lui venire , El ( si avem numeroase dovezi ) vorbeste la fel ca in vechime, prin oameni alesi dupa voia Lui , prin care ni se adreseaza prin Cuvantul vorbit ( nu sugerat in sentimente ). De asemenea, daca in vechime l-a ales pe Abraham, spre exemplu, caruia i-a vorbit cu voce omeneasca si a stat cu el la masa intr-un trup omenesc, atunci Dumnezeu poate si chiar face la fel cu oricine alege El sa comunice astazi ( vorba lui Nale )
   Eu cred ca asa se va intampla cu fiecare crestin cand Domnul Isus Hristos se va intoarce pentru a-si lua Mireasa din mijlocul oamenilor nelegiuiti , fiindca si ei, crestinii, sunt fiii lui Abraham , sunt acele oi pierdute intre Neamuri ale Casei lui Israel si de aceea mostenesc fagaduinta lui Dumnezeu facuta tatalui nostru ” Atunci Domnul a zis: „Sa ascund Eu oare de Avraam ce am sa fac?… (Fac.18:17)
   Dupa cat am citit eu in Biblie, tatal evreilor din vechime este Abraham, iar tatal ( spiritual al ) crestinilor este apostolul Pavel Deci, daca Dumnezeu i s-a adresat lui intr-un fel, se va adresa in acelasi fel tuturor celer nascuti din Duhul Sfant : „El mi-a zis: „Dumnezeul parintilor nostri te-a ales sa cunosti voia Lui, sa vezi pe Cel Neprihanit si sa auzi cuvinte din gura Lui; (Fapt.22:14)

   • Despre felul cum vorbeste Dumnezeu oamenilor gasim in Biblie si opinia lui Elihu, al patrulea mangaietor al lui Iov , care a zis si el ca este inspirat de Dumnezeu ( sa nu uitam insa ca Dumnezeu a poruncit lui Iov sa aduca o jertfa de iertare si pentru gandurile lui (Iov.42:7)
    „. Dumnezeu vorbeste insa, cand intr-un fel, cand intr-altul, dar omul nu ia seama.
    . El vorbeste prin vise, prin vedenii de noapte, cand oamenii sunt cufundati intr-un somn adanc, cand dorm in patul lor.
    Atunci El le da instiintari si le intipareste invataturile Lui,
    ca sa abata pe om de la rau si sa-l fereasca de mandrie,
    ca sa-i pazeasca sufletul de groapa si viata de loviturile sabiei.” ( Iov.33.14-180

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.