Cine este singurul Dumnezeu si Cine este mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni ?

” Am fost vinovati si necredinciosi fata de Domnul, am parasit pe Dumnezeul nostru; am vorbit cu apasare si razvratire, am cugetat si vorbit cuvinte mincinoase;si astfel izbavirea s-a intors inapoi, si mantuirea a stat deoparte; caci adevarul s-a poticnit in piata de obste, si neprihanirea nu poate sa se apropie. Adevarul s-a facut nevazut, si cel ce se departeaza de rau este jefuit. Domnul vede cu privirea manioasa ca nu mai este nicio neprihanire.El vede ca nu este niciun om si Se mira ca nimeni nu mijloceste. Atunci bratul Lui Ii vine in ajutor, si neprihanirea Lui Il sprijina. (Isa.59:16)

” Mi se pierde suflarea, mi se sting zilele, ma asteapta mormantul.Sunt inconjurat de batjocoritori, si ochiul meu trebuie sa priveasca spre ocarile lor. Pune-Te singur zalog pentru mine inaintea Ta; altfel, cine ar putea raspunde pentru mine?Caci le-ai incuiat inima in fata priceperii. De aceea nici nu-i vei lasa sa biruie. ” ( Iov 17.1- 4 )

” Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal. Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar.” (Ioan.4:24) Si tot astfel si Duhul ne ajuta in slabiciunea noastra: caci nu stim cum trebuie sa ne rugam. Dar insusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite. (Rom.8:26) Si Cel ce cerceteaza inimile stie care este nazuinta Duhului; pentru ca El mijloceste pentru sfinti dupa voia lui Dumnezeu. (Rom.8:27) Cine-i va osandi?( pe sfinti ) Hristos a murit! Ba mai mult, El a si inviat, sta la dreapta lui Dumnezeu si mijloceste pentru noi! (Rom.8:34) Daca sunteti batjocoriti pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindca Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneste peste voi. (1Pet.4:14)

Isus i-a zis: „De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: „Arata-ne pe Tatal”? (Ioan.14:9) Tot asa si voi: acum sunteti plini de intristare; dar Eu va voi vedea iarasi, inima vi se va bucura, si nimeni nu va va rapi bucuria voastra. In ziua aceea, nu Ma veti mai intreba de nimic. Adevarat, adevarat va spun ca orice veti cere de la Tatal, in Numele Meu, va va da. Pana acum n-ati cerut nimic in Numele Meu: cereti, si veti capata  V-am spus aceste lucruri in pilde. Vine ceasul cand nu va voi mai vorbi in pilde, ci va voi vorbi deslusit despre Tatal. In ziua aceea, veti cere in Numele Meu, si nu va zic ca voi ruga pe Tatal pentru voi. Am iesit de la Tatal si am venit in lume; acum las lumea si Ma duc la Tatal.” Ucenicii Sai I-au zis: „Iata ca acum vorbesti deslusit si nu spui nici o pilda ( Ioan 16 )

Crestine , care citesti aceste cuvinte , intelegi tu ca in ele este revelat adevarul absolut : Mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni este Dumnezeu insusi Este Duhul Sfant in trup omenesc, este Domnul nostru Isus Hristos . Ceea ce au stiut toti proorocii si apostolii , cum se face ca nici unul din teologii zilelor noastre nu stiu ? Cum de nu au si ei ochi sa vada si sa inteleaga corect ceea ce citesc in Biblie ? A fost o zi in care Isus nu a mai spus nici o pilda despre Sine , atunci a vorbit deslusit despre Tatal : ” Daca nu fac lucrarile Tatalui Meu, sa nu Ma credeti. Dar daca le fac, chiar daca nu Ma credeti pe Mine, credeti macar lucrarile acestea, ca sa ajungeti sa cunoasteti si sa stiti ca Tatal este in Mine, si Eu sunt in Tatal.” (Ioan.10:38)Nu crezi ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatal, care locuieste in Mine, El face aceste lucrari ale Lui. (Ioan.14:10) Credeti-Ma ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine; credeti cel putin pentru lucrarile acestea. (Ioan.14:11)

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Cine este singurul Dumnezeu si Cine este mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni ?

 1. Dan zice:

  Cred ca atunci cand spune mijlocitor Scriptura se refera la „preot”!
  Iata ce mai spune ea: preot si Mijlocitor al Legii si a Fagaduintei.
  Este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni : omul Isus Hristos!
  Apostolul scriind aceasta, despre Dumnezeu si oameni, a ales sa scrie ca mijlocitor, nu oamenii si nici Dumnezeu, ci Mijlocitor: omul Isus Hristos.
  In aceiasi Epistola catre Galateni spune: Ioan 1:17 Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos.
  Galateni 3:19 Atunci pentru ce este Legea? Ea a fost adăugată din pricina călcărilor de lege, până când avea să vină „Sămânţa”, căreia Îi fusese făcută făgăduinţa; şi a fost dată prin îngeri, prin mâna unui mijlocitor.( preot la vremea Legii date, si preot la Fagaduintei date! (de unde si doua Legaminte)
  Evrei 7:28 În adevăr, Legea pune mari preoţi pe nişte oameni supuşi slăbiciunii, dar cuvântul jurământului, făcut după ce a fost dată Legea, pune pe Fiul, care este desăvârşit pentru veşnicie.

 2. Dan zice:

  Si chiar in vecinicie El este preot si ramane inaintea lui Dumnezeu:
  „3 Mai mult, acolo au fost preoţi în mare număr, pentru că moartea îi împiedica să rămână pururea.
  24 Dar El, fiindcă rămâne „în veac”, are o preoţie care nu poate trece de la unul la altul. 25 De aceea şi poate să mântuiască în chip desăvârşit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăieşte pururea ca să mijlocească pentru ei.
  26 Şi tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfânt, nevinovat, fără pată, despărţit de păcătoşi şi înălţat mai presus de ceruri,
  27 care n-are nevoie, ca ceilalţi mari preoţi, să aducă jertfe în fiecare zi, întâi pentru păcatele sale şi apoi pentru păcatele norodului, căci lucrul acesta l-a făcut o dată pentru totdeauna, când S-a adus jertfă pe Sine Însuşi.

  • Dan zice:

   Dumnezeu nu mijloceste intre Sine si oameni caci Dumnezeu nu este om.
   Pe cand Fiul, care a fost partasi sangelui si carnii, DA!
   Epistola catre Evrei:
   Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi sângelui şi cărnii, tot aşa şi El 9Hristos Isus, Însuşi a fost deopotrivă părtaş la ele, pentru ca, prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul,
   15 şi să izbăvească pe toţi aceia care, prin frica morţii, erau supuşi robiei toată viaţa lor.
   16 Căci, negreşit, nu în ajutorul îngerilor vine El, ci în ajutorul seminţei lui Avraam.
   17 Prin urmare, a trebuit să Se asemene fraţilor Săi în toate lucrurile,
   (nu Dumnezeu ci Hristos) ca să poată fi, în ceea ce priveşte legăturile cu Dumnezeu, un mare preot milos şi vrednic de încredere, ca să facă ispăşire pentru păcatele norodului.
   18 Şi prin faptul că El Însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi. (desigur dupa voia si planul pe care Dumnezeu l-a alcatuit in Sine Insusi, inainte de intemeierea lumii)

 3. Dan zice:

  Face sens si dreapta este si logic ratiunea, chiar omeneste vorbind!
  … Se cuvenea, în adevăr, ca Acela pentru care şi prin care sunt toate şi care voia să ducă pe mulţi fii la slavă să desăvârşească, prin suferinţe, pe Căpetenia mântuirii lor.
  11 Căci Cel ce sfinţeşte şi cei ce sunt sfinţiţi sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este ruşine să-i numească fraţi,
  12 când zice: „Voi vesti Numele Tău fraţilor Mei; Îţi voi cânta lauda în mijlocul adunării.”
  13 Şi iarăşi: „Îmi voi pune încrederea în El.” Şi în alt loc: „Iată-Mă, Eu şi copiii pe care Mi i-a dat Dumnezeu!”

  • Dane, este prea devreme sa corectez acum felul tau de gandire asupra versetelor pe care le-ai citat cu intentia de a contrazice pe acelea date de mine in articol . Mai am cateva subiecte de postat si dupa ce voi termina de prezentat descoperirea lui Isus Hristos iti voi aminti ce ai comentat si Dumnezeu va corecta , daca esti sincer sa primesti corectarea . Pana atunci insa te rog sa te mai gandesti cum faci sa elimini contradictia pe care ai vazut-o intre versetele citate de mine si de tine , la care mai adaug si acest verset care vorbeste despre Domnul Isus Hristos :” Spuneti celor slabi de inima: „Fiti tari, si nu va temeti! Iata Dumnezeul vostru, „razbunarea va veni, rasplatirea lui Dumnezeu; El insusi va veni si va va mantui.” (Isa.35:4)

   • Dan zice:

    …n-am facut nicio completare si nici modificare descoperirilor tale!
    Si asa, nu vad rostul comentariului …

    • Nu am avut ganduri de condamnare pentru tine, fiindca ai comentat cu citate din Biblie.ci vreau numai sa stii ca sunt lucruri pe care poti sa le intelegi daca vrei cu adevarat. Gandeste-te mai bine , citind cu atentie ce a zis Pavel : ” .. Totusi ceea ce propovaduim noiprintre cei desavarsiti este o intelepciune; dar nu a veacului acestuia, nici a fruntasilor veacului acestuia, care vor fi nimiciti.
     Noi propovaduim intelepciunea lui Dumnezeu, cea tainica si tinuta ascunsa, pe care o randuise Dumnezeu, spre slava noastra, mai inainte de veci, si pe care n-a cunoscut-o niciunul din fruntasii veacului acestuia; caci, daca ar fi cunoscut-o, n-ar fi rastignit pe Domnul slavei. ( intelegi tu pe Cine au rastignit iudeii ? Despre Mantuitorul profetul a spus : ” Dar Tu esti un Dumnezeu care Te ascunzi, Tu, Dumnezeul lui Israel, Mantuitorule! (Isa.45:15))
     Dar, dupa cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.”
     Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau. Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu.
     In adevar, cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului, afara de duhul omului care este in el? Tot asa, nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu, afara de Duhul lui Dumnezeu.
     Si noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca sa putem cunoaste lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau.
     Si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca pentru lucrurile duhovnicesti.
     Medicii contemporani au aflat despre noii nascuti ca ei sunt constienti de viata de dincolo de burta mamei lor inainte de a se naste , de pilda , ei deosebesc vocea mamei , si li se transmite starea ei sufleteasca, bucuriile si ingrijorarile ei .. Ochii lor firesti insa nu li se deschid decat dupa ce inttra in lume , si nu chiar imediat, ci numai dupa un oarecare timp ei incep sa deosebeasca formele si culorile .
     Prin experienta crestinilor stim ca si la nasterea din nou se trece prin faze asemanatoare , incepem sa deosebim lumea duhovniceasca de cand samanta Cuvantului este germinata prin auzirea Evangheliei . Apoi incepe procesul de formare al omului nou inauntrul trupului firesc Suntem cetateni ai Imparatiei lui Dumnezeu chiar si in starea actuala . Este scris ca ” imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru ” si ” nu vine in asa fel ca sa izbeasca privirile ”
     Omul cel vechi se formeaza si vine in lume prin samanta fireasca, naturala , prin voia parintilor . Intram in lume ca samanta fireasca, si iesim din incubator ca trup firesc .
     Despre omul cel nou , comparat cu un miel al lui Dumnezeu, Domnul Isus a zis ca este la fel ( omul duhovnicesc despre care a scris Pavel in 1 Cor. 2.14-16 ) : ” Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit; va intra si va iesi si va gasi pasune. ” (Ioan.10:9) Omul cel nou vine din samanta divina si se naste ca trup spiritual . Asa a fost si atunci cand Domnul slavei a coborat pe pamant in trupul copilului nascut de fecioara Maria, la varsta maturitatii lui :”De aceea, cand intra in lume, El zice: „Tu n-ai voit nici jertfa, nici prinos; ci Mi-ai pregatit un trup; (Evr.10:5). Dumnezeu a intrat in lumea noastra pacatoasa pentru a croi pentru noi calea inversa, aceea de intoarcere in Lumea lui Dumnezeu . Este scris in profetie ca „Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea sfanta: niciun om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinti; cei ce vor merge pe ea, chiar si cei fara minte, nu vor putea sa se rataceasca. (Isa.35:8). Si este iarasi scris ca Domnul Isus a zis : ” Eu sunt Calea , adevarul si viata . Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine ”
     Dupa nasterea din nou se dezvolta simturile spirituale si incepem sa percepem realitatea vesniciei incare am intrat si necesitatea de a iesi odata definitiv din trupul firesc ( vezi iarasi explicatia lui Pavel in Romani 7 )

 4. Dan zice:

  .. Totusi ceea ce propovaduim noi (pr)intre cei desavarsiti este o intelepciune; dar nu a veacului acestuia,,,,
  Asta nu exclude ca si dintre fruntasii intelepti ai lumii veacului acestuia sa nu se intoarca la credinta in Hristos Isus. ..Dar asta s-a si intamplat datorita slujbei de mijlocire a Marelui Preot si rascumprator Robului Domnului,Isus Hristos, odata ce au cunoscut, crezut si luat la cunostinta de Slava care I-a fost data de Dumnezeu Tatal…ca tot vorbeam despre El spre a cunoaste Harul Lui mai indeaproape. da!
  Astfel sa ramana si ei fara minte si sa nu se poata ratacii totusi._dupa cum zice Isaia. ca la ce sa le foloseasca mintea lor, daca nu duce la nimic bun?
  Poate un orb sa calauzeasca un alt orb…cat timp ei sunt orbiti de dumnezeul veacului acela trecator…?
  9 De aceea şi noi, din ziua când am auzit aceste lucruri, nu încetăm să ne rugăm pentru voi şi să cerem să vă umpleţi de cunoştinţa voiei Lui, în orice fel de înţelepciune şi pricepere duhovnicească; pentru ca astfel să vă purtaţi într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fiţi plăcuţi în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune şi crescând în cunoştinţa lui Dumnezeu,
  11 întăriţi cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare şi îndelungă răbdare cu bucurie, 12 mulţumind Tatălui, care v-a învrednicit să aveţi parte de moştenirea sfinţilor, în lumină.
  13 El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui, (macar ca n-am ajuns desavarsiti si pe undeva suntem de o alta parere, fara indoiala ca:)
  14 în (El avand, iar in timp ce cei facuti desavarsiti, acum au…) avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor.
  15 El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, Cel Întâi Născut din toată zidirea.
  _Marire Lui Dumnezeu prin Isus Hristos, Amin!

  • Dan zice:

   …caci atunci cand Duhul prin Prooroci vorbeste, fie prin Apstoli cand spune acele cuvinte : „Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.”” 1 Corinteni 2:9 este Slava Puterea si Intelepciunea data de Dumnezeu Celui ce a strabatut cerurile s-a inaltat dupa ce a patimit , castigat o rascumparare vecinica pentru noi si asezat la dreapta lui Dumnezeu pentru totdeauna sa mijloceasca peste toate cele inaltate in sfintenie!
   Si despre care prooroceste Isaia, a carui obarsie se trage din vrenurile stravechi si care dupa cum se ruga Isaia pentru popor, la vremea cuvenita a implinit rugaciunea lui prin venirea Lui „1 O, de ai despica cerurile şi Te-ai coborî, s-ar topi munţii înaintea Ta,
   2 ca de un foc care aprinde vreascurile, ca de un foc care face apa să dea în clocot! Ţi-ar cunoaşte atunci vrăjmaşii Numele şi ar tremura neamurile înaintea Ta! 3 Când ai făcut minuni la care nu ne aşteptam, Te-ai coborât, şi munţii s-au zguduit înaintea Ta,n4 cum niciodată nu s-a pomenit, nici nu s-a auzit vorbindu-se şi cum nici n-a văzut vreodată ochiul aşa ceva: anume ca un alt dumnezeu afară de Tine să fi făcut asemenea lucruri pentru cei ce se încred în El.
   5 Tu ieşi înaintea celor ce împlinesc cu bucurie dreptatea, celor ce umblă în căile Tale şi îşi aduc aminte de Tine. Dar Te-ai mâniat pentru că am păcătuit.

 5. Angelyca Petre zice:

  Ca sa vezi, sa intelegi Dumnezeirea lui Isus Cristos, ca El Este totul in toate si Dumnezeu Adevarat, trebuie sa fii Predestinat la a avea Minunata Descoperire, si ma rog Domnului sa ti-o dea si tie frate Dan, sa vezi cata bucurie ti-a duce, si ce Minunat Este El privindu-L prin Descoperire.
  VEZI TOTUL DIFERIT, O BUCURIE NEGRAITA, NU SUNT CUVINTE DE EXPLICAT…
  Sa stii ca, cu adevarat devii un „ciudat” pentru cei din jur dar nu conteaza si Domnul nostru a Fost si Este un Ciudat pentru lume!
  FITI BINECUVANTATI!
  SHALOM!

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.