Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1Tim.2:5) – lV –

Pentru ca sa intelegem mai bine unicitatea lui Dumnezeu, in acest articol voi prezenta in paralel felul cum este descris El in Vechiul Testament si in Noul Testament . Biblia ni-L prezinta pe Dumnezeu prin insusirile Lui de Creator, Stapanitor= Imparat, Mijlocitor = Mare Preot sau advocat , Judecator, Rascumparator, Independent de timp si spatiu, insusiri care ne sunt familiare tuturor oamenilor Prin Cuvantul Sau, Dumnezeu ne spune ca are suflet, are inima , are ochi si brate si are ganduri si sentimente Si El are si Cuvant prin care sa vorbeasca cu oamenii . Dar cu toate acestea , omul obisnuit nu – L poate vedea .fiindca in esenta Lui, Dumnezeu este Duh. Insa Sinea lui Dumnezeu este Omul Isus Hristos , in care Duhul lui Dumnezeu locuieste in plinatatea divinitatii  (Col.2:9) De aceea este scris ” Omul al doilea este din cer ” . (1Cor.15:47) si este ” duh datator de viata ” (1Cor.15:45) Daca stam bine sa ne gandim, nici noi , oamenii, nu ne vedem unii pe altii si nici macar eu-L nostru personal nu-l putem vedea. Ceea ce vedem cu ochii firii pamantesti este doar trupul de carne, care -si schimba permanent infatisarea, deodata cu trecerea anilor.

Omul pamantean, in sinea lui, nu-i decat tarana .  (Fac.3:19) Ceea ce -l face viu este duhul si suflarea lui Dumnezeu , si nu se pot vedea cu ochiul firesc.

 Dar adu-ti aminte de Facatorul tau in zilele tineretii tale, pana nu vin zilele cele rele……  .pana nu se intoarce tarana in pamant, cum a fost, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, carel-adat. (Ecl.12:7) Este asa cum a zis Iov : ” Daca ( Dumnezeu ) nu S-ar gandi decat la El, daca Si-ar lua inapoi duhul si suflarea, tot ce este carne ar pieri deodata, si omul s-ar intoarce in tarana. „ Ceea ce face un trup de carne sa fie om si-l face deosebit de animal, este un duh de viata coborat din Duhul lui Dumnezeu

Se presupune ca Dumnezeu l-a facut pe om ca trup a carui viata sa fie foarte lunga pe Pamant , practic nemuritor Viata care a fost suflata in narile lui era mai puternica decat oricare microb , asa ca omul nu se putea imbolnavi . Stim astazi, de asemenea, ca daca mancam doar fructe si legume ,asa cum a hotarat Domnul la inceput sa fie hrana noastra , acestea au asemenea proprietati incat vitaminele si diferitele substante generate de acestea ( clorofila, rezveratrol, enzime si hormoni , etc.) omoara toti germenii patogeni care ataca corpul omului.. Cand Omul (barbatul si femeia ) a pacatuit prin impreunarea sexuala de tip animalic, ceva s-a schimbat in ADN-ul lor , in special in copiii a caror gene s-au amestecat cu genele de animal ale semenilor lor nascuti ca urmasi ai fiului de sarpe Cain .

Cine a comis pacatul originar ? Adam a negat, Eva a negat si ea, si cand acuzatia a fost intoarsa spre sarpe, acesta nu a mai gasit nici o scuza iar Dumnezeu l-a blagoslovit cu pedeapsa cea mai aspra , blestemul : „Domnul Dumnezeu a zis sarpelui: „Fiindca ai facut lucrul acesta, blestemat esti intre toate vitele si intre toate fiarele de pe camp; in toate zilele vietii tale sa te tarasti pe pantece si sa mananci tarana. (Fac.3:14) Apostolul Pavel a spus ca Dumnezeu nu l-a acuzat pe barbat de calcarea poruncii, ci pe femeie. Iar pedeapsa femeii a fost aceea asupra modului in care va naste urmasii : cu durere , si a supunerii dorintelor ei sexuale la voia barbatului ei. Nesupunerea a fost catalogata prin cuvantul curvie si socotita ca si pacat in trup .”Fugiti de curvie! Orice alt pacat, pe care-l face omul, este un pacat savarsit afara din trup; dar cine curveste pacatuieste impotriva trupului sau. (1Cor.6:18) Eva fiind sotia lui, Adam nu a savarsit curvie , vina lui a fost alta, aceea ca a acceptat sa traiasca cu ea in continuare .Constient de greseala ei Adam a calcat o alta lege care a fost evidentiata de Domnul Isus : „. Eu, insa, va spun ca oricine isi lasa nevasta, afara de pricina de curvie, si ia pe alta de nevasta preacurveste; si cine ia de nevasta pe cea lasata de barbat preacurveste.” (Mat.19:9) ( in acest verset este definita preacurvia , ca fiind deosebita in mod clar de curvie ) Dumnezeu nu l-a pedepsit pe Adam direct, ci El a blestemat Pamantul din pricina lui. Omul creste si se dezvolta trupeste ( fizic) prin mancarea pe care o obtine prin cresterea plantelor si animalelor, prin cules si vanatoare . Blestemul pamantului s-a rasfrant asupra tuturor oamenilor, care nu mai puteau sa manance orice plante cu seminte, fiindca pamantul a inceput sa inverzeasca buruieni otravitoare iar omul sa invete sa le deosebeasca pe cele rele de cele bune , fiindca primise cunostinta binelui si a raului. Pana la Potop, omul nu a mancat animale . Numai dupa ce a coborat Noe din corabie Dumnezeu i-a zis : „Tot ce se misca si are viata sa va slujeasca de hrana: toate acestea vi le dau, ca si iarba verde. (Fac.9:3)

De ce a trebuit Dumnezeu sa faca schimbari in lucrarea lui de zidire si ce fel de zidire a inceput El pe Pamant ? Va las sa va ganditi la aceasta intrebare si voi arata un raspuns intr-un articol in viitor .

Adam fiind primul Sau fiu, ( Luca 3.38 ) Dumnezeu a luat pacatul omului asupra Lui si a suportat El insusi pedeapsa , in locul lui . aproband , aparent, si cererea lui Iov : „Pune-Te singur zalog pentru mine inaintea Ta; altfel, cine ar putea raspunde pentru mine? (Iov.17:3) Dumnezeu a presarat in Biblie cuvinte cheie prin care cei din Neamul Lui sa poata intelege taina divinitatii Domnului Isus Hristos pe care a descoperit-o in totalitate in timpul generatiei fratelui Branham , prim Mesajul incredintat lui „De aceea poporul Meu va cunoaste Numele Meu; de aceea va sti in ziua aceea ca Eu vorbesc si zic: „Iata-Ma!” (Isa.52:6)

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1Tim.2:5) – lV –

 1. cherie zice:

  De unde paba unde ideea ca Dumnezeu voia ca omul sa nu manance decat fructe si verdeata? Daca asa a dost dece Dumnezeu a privit mai cu placere jertfa de mancare a lui Abel – ciobanuldecat pe cea a lui Cain – agricultorul ?

  4 Abel a adus şi el o jertfă de mâncare din oile întâi* născute ale turmei lui şi din grăsimea lor. Domnul a privit cu plăcere** spre Abel şi spre jertfa lui,
  * Num 18:17; Prov 3:9; ** Evr 11:4;
  5 dar spre Cain şi spre jertfa lui n-a privit cu plăcere. Cain s-a mâniat foarte tare şi* i s-a posomorât faţa.

  Jerfa de mancare nu este crima…..

  • Dan zice:

   …si nici ca isi mai aduce aminte 1 Corinteni 4:20 „Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu stă în vorbe, ci în putere.” sau „Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt.” Romani 14:17
   Dezamagitor este faptul ca persista in niste povesti dintre cele mai copilaresc alcatuite, Cherie…dar imi pare tare amuzant, trist as fi daca unii ar crede chiar ce spune el.
   Apropo Cherie, ai intentionat sau accidental ai copiat si paste si referintele biblice ale fiecarui verset?
   Ma intrebam, de ce unele versete au semne o steluta – sau asterisk doua, sau cruce etc. folosite din anichitate in manuscripte sacre!
   King James de pilda foloseste _a,b,c,d etc tot alfabetul ,dar numai in Biblia romana gasesti asa ceva anume up to sapte segnificativ (asta e cuvant romanesc ca nu mai stiu) (dar intelegi,nu?)

  • Dan zice:

   …dar poate fi neplacuta!

  • Dan zice:

   Cherie, nu este chiar pe langa articol comentariul tau!
   Si as completa acele pucte puncte ca pe un formular…CI DRAGOSTEA este mult placut lui Dumnezeu, este unicitatea Lui caci Dumnezeu este…in toate ca prin dragoste si noi in El, Amin, salavit sa fie El!

   …dar fratele are o alta parere desii…

 2. cherie zice:

  Nu am copiat intentionat notele…. Alta data voi avea grija sa le sterg si sa verific si ce am scris ca am scris cu „greseli !” 🙂

  • Dan zice:

   _n-am zis ca ai gresit, ba chiar as zice ca trimeterile sunt chiar nimerite pentru intelegerea Scripturii. dupa cum prorociile sunt descoperite Proorocilor care se descopera scriptura prin scriptura.
   Prin lumina Ta vedem lumina_ zicea cineva, iar tot inl in acelasi acord zicea_caci la Tine este izvorul vietii: dupa cum zice insusi Domnul: Dar (in dar Lui) ele, Scripturile, cuvintele proorocilor incepand dela Moise, vorbesc despre EL.Domnul, izvorul vietii .
   Dupa inviere tot astfel Isus s-a aratat zicand: „Atunci Isus le-a zis: „O, nepricepuţilor şi zăbavnici cu inima, când este vorba să credeţi tot ce au spus prorocii!” Luca 24:25
   Dar nu numai sa credem ci sa si intelegem trebuiesc referintele biblice.

 3. Dan zice:

  …de gresit mai degraba greseste cel ce nu consulta in deaproape referintele celor sapte Duhuri trimese de Dumnezeu _resfrangerea luminii prin frangerea painii !

  Nu crezi?

 4. Dan zice:

  @ Cherie_
  …dar referintele biblice nu sunt ale tale, Cherie, nu trebuie sa-ti ceri scuzechiar daca le-ai redat! ;as zice bine ai facut!

 5. Constat ca cei mai interesati comentatori sunt doua persoane care sunt mai degraba cititori in stele decat cititori ai Bibliei . Cherie , de exemplu, probabil ca nu a citit niciodata pana acuma aceste versete pe care le copiez aici „. Omului i-a zis: „Fiindca ai ascultat de glasul nevestei tale si ai mancat din pomul despre care iti poruncisem: „Sa nu mananci deloc din el”, blestemat este acum pamantul din pricina ta. Cu multa truda sa-ti scoti hrana din el in toate zilele vietii tale;
  spini si palamida sa-ti dea si sa mananci iarba de pe camp.
  „Si Dumnezeu a zis: „Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta si care este pe fata intregului pamant si orice pom care are in el rod cu samanta: aceasta sa fie hrana voastra.
  De asemenea, nici unul din animalele asa zise preistorice si nici una dintre celelalte vietati nu mancau carne, ci numai plante „Iar tuturor fiarelor pamantului, tuturor pasarilor cerului si tuturor vietatilor care se misca pe pamant, care au in ele o suflare de viata, le-am dat ca hrana toata iarba verde.” Si asa a fost. (Fac.1:30)
  De asemenea, Dan cand se apuca de comentat scrie orice, intr-o veselie fara margini, numai sa nu ramana la obiect cu discutia propusa de mine , fie pe motiv ca nu stie despre ce e vorba si unde este scris in Biblie ceea ce includ in textul meu ca sa argumentez ideea expusa in articol, fie ca o face intentionat ca sa incurce pe alti cititori si sa le intoarca atentia spre nimicurile de care se leaga el cu pretentii intelectuale

  • Dan zice:

   …si crezi tu ca Cherie chiar este unaware despre ce ai citat tu din Biblie ?
   Personal nu cred ca ea ar fi.
   Dar eu sunt mai tare de cap de cat ea, nu nu inteleg ce vrei sa spui si ce relevanta are fiarele preistorice cu mantuirea mea? Imi arata ele calea mantuirii? …zic ca nu, alte lucruri sunt de mai mare insemnatate_ vorbirea de bine a patriarhilor inclusiv Eva si Adam. Pe mine ma poti jigni cat iti sta in putinta, tot fratele meu esti, chiar de nu sunt de acord cu tine.

   Ps. ..dar nu baga in seama nota de subsol explicativa, a mea ar fi, ci urmeaza-ti cursul cugetarii tale ca nu am prins ideia.
   _multumesc, ascult!
   dar te rog mai concis si nu folosi pre multe amanunte neimportante ca sa nu ne pierzi in ele.
   parerea mea, dar sa vedem ce zice celalalt cititor, cu tot respectul si dragostea.

 6. religiesaucredintablog zice:

  Daca nu comentezi strict la subiect si vrei alte subiecte cauta alte articole sau alte bloguri care sa te multumeasca, omul fratele cum vrei tu sa-i zici, scrie ce vrea el pe blogul sau , nu te obliga nimeni sa comentezi, mai ales daca esti pe langa subiecte. Asta se intampla la toti care nu cunosc Cuvantui si nici Puterea lui Dumnezeu! Nu vreau sa supar pe nimeni, dar daca nu stiu sau nu cunosc subiectul nu comentez, ma imformez, pun intrebari pertinente fara atacuri la persoane. Fiti binecufantati cu Pricepere si Intelepciune! SHALOM!

 7. Dan zice:

  Si crezi ca prin cenzura comentariilor vei cenzura si Veselia care o da
  Dumnezeu?
  Sangele lui Abel vorbeste di pamant, iar tu crezi ca e naluca!

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.