Unitatea versus trinitate in Divinitate .Partea a treia din seria de articole Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1Tim.2:5)

Domnul , Dumnezeul lui Israel si al crestinilor este un singur Domn : Isus Hristos

Dumnezeul veacului acesta este Trinitatea, si a fost inventat de religia Babilonului, al carui dumnezeu este , conform Bibliei, trei Baali : Baal Berit. Baal Peor si Baal Zebub. Domnul Isus Hristos a numit acest dumnezeu trinitar Beelzebul

Pentru conformitate, cititi Numeri 25.3+5 : Judc.8:33 ;  2Reg.1:2+3 ; Matei 12.24

Apostolul Pavel a scris in legatura cu aceasta invatatura falsa a trinitatii care inca din prima epoca crestina se infiltra intre credinciosi propovaduita prin invatatura nicolaitilor : „Caci chiar daca ar fi asa numiti „dumnezei” fie in cer, fie pe pamant (cum si sunt in adevar multi „dumnezei” si multi „domni”), ( cu ” d ” mic ) totusi pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu: Tatal, de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile, si prin El si noi. Dar nu toti au cunostinta aceasta.  (1Cor.8:5-7)

Invatatura Mesajului orei a venit de la Dumnezeu prin acelasi duh al lui Ilie care in vechime a luptat impotriva trinitatii Baalilor pe muntele Carmel . Aceasta lucrare facuta prin duhul lui Ilie a fost promisa si implinita de Dumnezeu prin cinci slujbe ale duhului lui Ilie, de-a lungul veacurilor, incepand cu persoana lui Ilie Tisbitul , continuand prin profetul Elisei, prin Ioan Botezatorul , prin William Branham si se va incheia prin revenirea aceluiasi profet Ilie pe care Dumnezeu l-a pastrat in viata undeva, intr-un loc tainic dupa ce l-a ridicat de pe pamant intr-un car de foc, sub privirile ucenicului Elisei . Este profetit ca Ilie va fi iarasi trimes pe pamant in zilele din urma, impreuna cu Moise, care nici el nu are un mormant cunoscut pe pamant , fiindca la presupusa lui moarte trupul i-a fost luat de catre ingeri . O alta profetie biblica zice ca cei doi profeti din vechime vor fi trimesi iarasi in lumea noastra si vor muri si ei, ucisi in Ierusalim, pe locul in care a fost rastignit si Domnul lor .  (Apoc.11:8) Cine, spune Biblia ca este Domnul lor ? Pe vremea aceea nu era inca cunoscut Numele lui Isus Hristos, insa ei stiau ca nu este alt Domn afara de Iahweh , precum ar trebui si noi , toti crestinii, sa stim astazi ca Isus Hristos este Iahweh

Cine a spus prima data aceasta taina, descoperita lor prin Duhul Sfant ? Desigur , chiar Isus Hristos , care este numit si Fiul omului si Fiul lui Dumnezeu , apoi apostolul Ioan in prima lui scrisoare ( 1 Ioan 5.20 ) , apostolul Toma ( in relatarea din Evanghelia lui Ioan cap.20.28 ) , Iuda, fratele Domnului ( Iuda 4) si apoatolul Pavel, de mai multe ori in scrisorile lui , in care detaliaza aceasta taina a Mantuitorului omenirii de pacatul venit in lume prin Eva, care este numita ” mama tuturor celor vii „. De ce spun ca pacatul nu a venit prin Adam ?  (1Tim.2:14) Fiindca el nu este ” tatal tuturor celor vii „, insa este cel dintai fiu al lui Dumnezeu . Curios lucru este ca despre primul copil nascut de Eva este scris ca ” era de la cel rau „, , nu de la Adam . Datorita Evei, toti oamenii sunt zamisliti in pacat si se nasc pe pamant datorita poftei sexuale , numita in Biblie pofta firii pamantesti, care nu este de la Tatal ceresc .

Dumnezeu a stabilit insa o alta Lege pentru inmultire pentru om, diferita de aceea a sexualitatii animalice in care duhul lui Satan a initiat-o pe Eva, prin Sarpele cel vechi . Legea aceasta este de fapt prima Lege , cuprinsa in singura porunca originara data omului atunci cand a fost facut ( Facerea 1.28). Fiindca partea feminina a omului a calcat aceasta Lege si barbatul Adam a devenit si el parte vatamata al lui Satan doar din dragoste ( prost inteleasa si astazi) pentru sotia lui, Dumnezeu a stabilit pentru copiii Lui , oamenii duhovnicesti, o nastere din nou , reactualizand Legea Lui data prin acea prima porunca care defineste dragostea adevarata Nasterea omului duhovnicesc este aratata in Biblie : „fiindca ati fost nascuti din nou nu dintr-o samanta care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvantul lui Dumnezeu, care este viu si care ramane in veac. (1Pet.1:23) Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu; nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.”( Ioan 1.12-13 )

A patra slujba a duhului lui Ilie a fost profetita chiar de Domnul Isus Hristos, pentru timpul care precede a doua Lui venire sa-si ia cu El in slava si Trupul Lui, care este Biserica dintre Neamuri ( conform invataturii apostolului Neamurilor , Pavel ). Domnul a zis celor trei ucenici care erau martori la intalnirea de pe munte cu profetii Moise si Ilie din vechime : „ Ilie va veni intai si va saeza din nou toate lucrurile „  (Marc.9:12) Ce inseamna aceea ” asezare din nou ” ? ( despre care a profetit prima data Maleahi in cap. 4.4-6 : ” Aduceti-va aminte de Legea lui Moise, robul Meu, caruia i-am dat in Horeb randuieli si porunci pentru tot Israelul! Iata, va voi trimite pe prorocul Ilie inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata. El va intoarce inima parintilor spre copii si inima copiilor spre parintii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, sa lovesc tara cu blestem!” Prima parte a acestei profetii a fost implinita de duhul lui Ilie prin Ioan Botezatorul , despre care este scris in Evanghelie : „Va merge inaintea lui Dumnezeu, in duhul si puterea lui Ilie, ca sa intoarca inimile parintilor la copii si pe cei neascultatori la umblarea in intelepciunea celor neprihaniti, ca sa gateasca Domnului un norod bine pregatit pentru El.” (Luc.1:17)

Ioan Botezatorul a implinit numai prima parte a versetului de mai sus , intocmai asa cum la prima Sa venire intre oameni in Trup, Dumnezeu a implinit doar prima parte a versetului din Isaia 61.2 „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, caci Domnul M-a uns sa aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sa vindec pe cei cu inima zdrobita, sa vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de razboi, izbavirea; sa vestesc un an de indurare al Domnului si o zi de razbunare a Dumnezeului nostru; sa mangai pe toti cei intristati;”

Dupa cum am citit, Duhul Domnului Dumnezeu era peste Isus, iar duhul lui Ilie peste Ioan Botezatorul . Va este descoperita acuma taina Divinitatii ? Intelegeti modul in care Dumnezeu insusi lucreaza in oamenii alesi de El ? Cine este Ilie si Cine este Duhul care lucreaza prin el ? Nu este acelasi Cuvant care i-a dat porunca sa faca semne si minuni prin care sa inalte Numele Lui inaintea poporului ? Si nu este scris despre Isus ca este chiar Cuvantul facut trup ? Isus S-a nascut fara sa aiba loc o impreunare sexuala omeneasca, deci El nu a fost nascut in pacat , de aceea Duhul lui Dumnezeu a locuit in El in toata plinatatea Lui , Dumnezeu era in Hristos impacand lumea cu Sine . El este chipul Dumnezeului celui nevazut caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea ( dumnezeirii 0  sa locuiasca in El si sa impace totul cu Sine prin El, atat ce este pe pamant, cat si ce este in ceruri, facand pace prin sangele crucii Lui. Si pe voi, care odinioara erati straini si vrajmasi prin gandurile si prin faptele voastre rele, El v-a impacat acum prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sa va faca sa va infatisati inaintea Lui sfinti, fara prihana si fara vina; „

In toti ceilalti profeti , pe care Dumnezeu ii numeste fii ai omului, la fel ca si in toti oamenii care suntem fii de Dumnezeu, Duhul Lui , adica Duhul Sfant ne este dat doar intr-o anumita masura, cat este necesar pentru a ne pregati pentru infiere, adica pentru rascumpararea trupului nostru din moartea venita in el datorita nasterii prin pofta firii pamantesti , dupa ce sufletul nostru a fost nascut din nou duhovniceste . Insa in Omul Isus Hristos Dumnezeu a putut sa locuiasca de la inceput in plinatate, datorita nasterii Lui imaculate , printr-o noua celula de sange data Mariei de insusi Duhul Sfant , care a umbrit-o , si ea a nascut un Om Sfant , numit Omul al doilea, care este Duh din cer . Intelegeti acuma de ce Domnul Isus a spus ucenicilor, raspunzand cererii lui Filip : „. Cum ( de ce ) zici tu ” Arata-ne pe Tatal ” ? Nu ai inteles tu oare ca

Aceasta este marturia intregii Biblii . Voi reveni cu multe alte versete ca argumente de necontestat ale Unitatii si Unicitatii Dumnezeului nostru, al crestinilor si al poporului Israel din care facem si noi parte fireasca , fiindca Abraham este tatal nostru, al tuturor  (Rom.4:16)

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Unitatea versus trinitate in Divinitate .Partea a treia din seria de articole Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1Tim.2:5)

 1. Dan zice:

  Acestea sunt spicuiri a versetelor biblice pe care le-ai gasit de cuvinta sa le folosesti in a reda punctul tau de vedere, mai mult sau mai putin convingator.
  _ca nu toate reflecta in toata plinatatea subiectul ce ti l-ai propus a dezbate cu privire la „divinitate”
  Dar iarasi un cuvant pe care nu-l gasesti scris in biblie. Iar dictionarul roman este foarte confuz in a-l explica.
  Parerea mea este ca nu-i chiar asa dupa cum le -ai expus tu.
  De exemplu cu privire la Adam si Eva in lucrurile expuse de tine:
  1) Datorita Evei, toti oamenii sunt zamisliti in pacat si se nasc pe pamant datorita poftei sexuale
  2) Si Adam „Fiindca el nu este ” tatal tuturor celor vii „, ”
  Adam este tatal tuturor celor vii iar Eva este mama tuturor celor vii!
  Iar daca cumva prin neascultare in urma ispitirii celui rau, pacatul a intrat in lume si prin el Satana si moartea, asta nu schimba cu nimic faptul ca ei sunt ceeace Dumnezeu a facut si i-au numit, ca numele lor nu au fost schimbate.
  Ei sunt ceeace dupa insasi insemnatatea numelor lor.
  Dar pare ca faci o confuzie dar nu sti de ce.
  Sa-ti spun eu?

  • Baiete, Adam nu este tatal lui Cain ! Primii doi copii din omenire au fost gemeni si frati numai de mama . Vrei tu sa crezi sau nu ce zice Scriptura, situatia nu se mai poate schimba .Duhul cel rau s-a frolosit de sarpe pentru a capata inchinatori cu trup uman,asupra carora numai Duhul Domnului Dumnezeu are dreptul deplin de stapanire . Prin amagirea Evei, Satan a uzurpat dreptul lui Dumnezeu si a devenit Stapanitorul lumii acesteia, avand curajul sa-L ispiteasca si pe Isus Hristos Tot ce am scris eu in articol si in acest comentariu are sprijin in versete Biblice . Ar trebui insa sa cunosti si tu Biblia, sa nu fie neaparat nevoie sa precizez numai pentru tine toate numerele versetelor pe care le-am citat , fiindca fratii mei pentru care scriu nu duc lipsa de asta .. dar, daca tu stii mai multe decat Dumnezeu, te rog sa ne arati si noua unde este scris ca Adam este tatal tuturor celor vii , fiindca eu am citat versetul in care este scris despre Cain ca este de la cel rau . Si sa ne spui, de asemenea, unde este scris ca Adam era” cel rau ” Apoi sa ne spui unde si de ce faci tu confuzia, daca reusesti sa-ti dai seama pana la urma . Si te rog sa fii mai atent cu felul in care compui frazele, fiindca multe dintre ele nu au nici cap, nici coada !Ar fi trebuit sa-ti spun mai demult lucrul acesta, insa am vrut sa te menajez, crezand ca te vei corecta singur , insa constat ca inca nu ai de gand s-o faci din proprie initiativa

 2. Dan zice:

  Pacatul nu a intrat in lume nici prin Adam si nici prin Eva.
  Ci datorita neascultarii.
  Faptul ca Dumnezeu a creat pe Adam ca om este si a fost un lucru bun, ca si Eva. Daca pacatul a intrat in lume si prin PACAT, nu prin Adam sau Eva pacatul a intrat in lume si prin pacat a venit moartea peste toti oamenii, nu ar fi neintelept sa socotesti pe Adam sau Eva ca fiinte pacatoase?
  Este drept ca din pricina pacatului venit asupra lui a suferit pedeapsa si unul si altul pana la moarte, dar pana la o vreme de indreptare si hotarare de iertare, pana cand avea sa se nasca Samanta…
  Intelegi tu diferenta? Dumnezeu a facut pe om pe pamant fara stricaciune.
  Atat deocamdata ca sa ne intelegem, de accord?
  Sper ca gandesti ceeace scri si scri ceeace gandesti.
  Altfel daca gandesti dar scri altceva nu ne mai intelegem si eu cred ca ai in Ceace ESTE SCRIS un cuget BUN.
  Dumnezeu sa te binecuvinteze!

 3. Dan zice:

  Sper ca ai inteles_ prin NEASCULTARE a intrat pacatul in lume care a pricinuit moartea, unealta Satanei, una dintre ele fiind neascultarea.
  Neascultarea unealta si samanta Satanei, nu Adam si nici Eva.
  Cat priveste Abel sau Cain pentru ca au fost oameni, deopotriva au fost plamaditi din aceiasi plamadeala, din tarana!
  Indemnul ce l-au avut si primit nu a fost chiar dela Acelasi Creator. Cain fiinca nu a vegheat rau a pandit la usa.
  Mai mult nici Abel nu a fost inregistrat in geneologia neamului lui Isus, dar nici Cain, ca pilda a sangelui ascultator si a celui neascultator, Cain care macar ca este mort vorbeste.
  Sper ca nu te-am jignit cu ceva cand am scris asa ceva, frate !

  • Eu nu stiu ce vorbeste Cain, poate ne spui tu, daca stii cum si daca esti in stare sa chemi mortii

  • Fiindca ai venit cu aceasta idee ca pacatul a intrat in lume prin neascultare, nu prin femeie, cum am demonstrat eu, vreau sa-ti mai arat ceva ce este scris .
   „Dar cine se indoieste si mananca este osandit, pentru ca nu mananca din incredintare. Tot ce nu vine din incredintare e pacat. (Rom.14:23)
   Tu ce zici, cand Eva a mancat din pomul cunostintei , a mancat din incredintare, adica a fost sau nu convinsa ca este bine ce face ?
   „Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui si a mancat; a dat si barbatului ei, care era langa ea, si barbatul a mancat si el. (Fac.3:6) Daca luam de bun cuvantul citit in Rom.14, de ce a fost osandita Eva sa nasca cu durere si nu sa o doara maseaua mintii si dintii cand mananca ?

   • Dan zice:

    Ai o nuanta de batjocoritor, pacat; eu am luat lucrurile in serios.
    Este vrun blestem cumva sa te doara dintii?
    In tine persista pacatul neascultarii inca!.
    Noi nu ne luptam inpotriva sangelui si carnii…
    Iar Dumnezeu va osandi si pedepsi orice neascultare. Cam in asta sta blestemul Legii.

   • Dan zice:

    Eva fiind ispitita de sarpe sa nu asculte de porunca data de Domnul, a mancat din neincredintare sub indrumarea si puterea ispititorului care-i zicea…
    Incredintarea ce i-a fost indusa ca si tie, a fost falsa si minciuna si nu a venit dela Domnul si nici din porunca Lui.

    • Dan zice:

     A carui porunca si cuvant il iei tu ca incredintare, asa de ratacit nu cred ca esti sa pui asemenea intrebare.
     Keep up the good do not stand in people’s way, but The Lord’s way!
     Ce citesti in Lege? Ce scrie in ea!
     Sunt unii care citesc in necunostiinta mergand din neascultare in necredinta si necredinciosie.

 4. Fratioare Dan, ia spune tu cum a intrat „pacatul neascultarii” , daca nu prin Adam si Eva, si de ce totusi au fost blestemati si alungati din gradina daca nu au pacatuit?

  • Dan zice:

   Fiecare isi va purta sarcina lui insasi si a gravitatii vinei de care va fi gasit vinovat: Incepand cu Satana_
   Cerceteaza, iar dupa gravitatea pedepsei vei gasi raspunsul, daca vei cauta cu toata sinceritatea.
   Domnul vrea !

  • Dan zice:

   Prin ispitire a profitat de slabiciunea femei; dragostei ei fata de Domnul Dumnezeu, cand i-a spus veri fi ca Dumnezeu…!
   (nu ca Adam nu ar fi avut frica de Dumnezeu, dupa cum stia si Eva)
   Angelica, nimeni nu a spus ca Adam s-a facut vinovat de calcarea poruncii? Adevarat?
   1 Timotei 2:14 „Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii.”
   Cel ce amageste are o mai mare vina decat cea amagita! cine o fi oare?

   • Dan zice:

    …veti fi ca Dumnezeu cunoscand binele si raul… ?

    • Dan zice:

     Apropo, am citit tocmai ceeace scrie Apostolul si care nu chiar afost tradus bine in intregime, Angelyca, ca veni vorba : Femeii nu trebuie sa-i fie rusine ca este femeie, dimpotriva: „Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe,” 1 Timotei 2:9

     Apostolul nu spune „cu rusine si sfiala” tradus gresit.
     As crede mai degraba ca scrie „cu frica de Domnul fara sfiala”
     Frica de Domnul inceputul intelepciunii, si fara sfiala de oameni.
     _ dar cu asta nu ma sustrag dela intrebarea ce ai pus-o, as gasi mai degraba cheeia rabdarii si biruintei ispitei in ea si anume credinciosia fata de Dumnezeu in Hristos Domnul.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.