Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1Tim.2:5) -ll –

Evanghelistii au scris ca fecioara Maria a nascut un Sfant . Cand S-a nascut, Domnul Isus a devenit si El un suflet viu , iar in Cuvantul lui Dumnezeu este numit omul al doilea .

Ce are Isus deosebit fata de Adam ? Isus s-a nascut fara pacat si a murit cu pacatele omenirii luate asupra Lui. Adam nu a fost nascut, insa a murit doar pentru pacatul personal pe care insa l-a transmis si tuturor urmasilor sai si urmasilor acestora , pana cand toate duhurile create dinainte de facerea lumii vor veni pe pamant sa locuiasca in trupuri umane .

Un alt lucru deosebit , care este mai greu de inteles pentru cei care nu cunosc bine Biblia , este ca Adam a fost facut suflet viu, iar Isus a fost facut duh datator de viata , de catre acelasi Dumnezeu, Tatal nostru al tuturor  (1Cor.15:45)Este un singur Dumnezeu si Tata al tuturor, care este mai presus de toti, care lucreaza prin toti si care este in toti. (Efes.4:6) Aici se nasc mai multe intrebari, insa nu vreau sa pierdem firul discutiei acum fiindca scopul este de a prezenta felul in care Dumnezeu ne-a dat descoperirea lui Isus Hristos, prin apostolul Ioan , care si-a inceput scrisoarea catre Biserici pe insula Patmos , cu aceste cuvinte : Descoperirea lui Isus Hristos pe care i-a dat-o Dumnezeu, ca sa arate robilor Sai lucrurile care au sa se intample in curand. Si le-a facut-o cunoscut, trimitand, prin ingerul Sau, la robul Sau Ioan (Apoc.1:1) Cui i-a dat Dumnezeu descoperirea? Ucenicului lui Hristos numit Ioan, acela ca a scris a patra Evanghelie , trei epistole catre Biserici si Cartea Apocalipsa . Subliniez acest raspuns la intrebare fiindca unii interpreteaza Cuvantul in alt fel, anume ca Dumnezeu a dat lui Isus Hristos o descoperire asupra lucrurilor viitoare .Daca trinitarii interpreteaza asa, cum de mai considera ei ca Isus este atotstiutor de la inceputul creatiei ? Eu cred ca Dumnezeu a descoperit ucenicilor tocmai identitatea Mantuitorului, spunandu-le Cine este El . De aceea apostolul Ioan a stiut ce zice cand a scria in prima lui scrisoare : ” Stim ca suntem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in cel rau. (1Ioan.5:19-21) Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe Cel ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica. Copilasilor, paziti-va de idoli. Amin.

Si Apostolul Pavel a pretins ca a primit-o ( descoperirea lui Isus Hristos ) si el : ” Iar Aceluia care poate sa va intareasca, dupa Evanghelia mea si propovaduirea lui Isus Hristos – potrivit cu descoperirea tainei care a fost tinuta ascunsa timp de veacuri,. dar a fost aratata acum prin scrierile prorocilor si, prin porunca Dumnezeului celui Vesnic, a fost adusa la cunostinta tuturor neamurilor, ca sa asculte de credinta – a lui Dumnezeu, care singur este intelept, sa fie slava, prin Isus Hristos, in vecii vecilor! Amin. (Rom.16:25-27)

Sa mergem deci sa citim scrierile proorocilor ca sa vedem despre ce taina este vorba si cum a fost aratata . Am vazut pana acuma, in prima parte a articolului, ca Isus este Samanta femeii, nu Cain . In Cartea lui Moise gasim aceasta profetie ( Deut, 17.18 ), pe care martirul Stefan a adus-o in atentia tortionarilor sai „Acest Moise a zis fiilor lui Israel: „Domnul Dumnezeul vostru va va ridica dintre fratii vostri un Proroc ca mine: de El sa ascultati.” (Fapt.7:37) Ce a reusit Stefan sa le sugereze despre Domnul Isus , ceva ce i-a taiat la inima si nu l-au mai putut asculta mai departe ? Eu cred ca taina le-a fost aratata in cuvintele : ” Dumnezeu nu locuieste in case facute de maini omenesti „. Insa ei vedeau altceva in imaginile redate prin cuvantarea lui Stefan fiindca erau calauziti de un alt duh, nu de Duhul Sfant . Gandurile lui Stefan erau insa de acord intru totul cu ale celorlalti ucenici, dintre care Pavel , a scris evreilor : „De aceea, cand intra in lume, El zice: „Tu n-ai voit nici jertfa, nici prinos; ci Mi-aipregatit un trup; (Evr.10:5)

Asa-i ca vorbirea lui Dumnezeu este greu de inteles ? A confirmat si apostolul Petru ca este asa, cand s-a referit la scrierile lui Pavel : ” Sa credeti ca indelunga rabdare a Domnului nostru este mantuire, cum v-a scris si preaiubitul nostru frate Pavel, dupa intelepciunea data lui, ca si in toate epistolele lui, cand vorbeste despre lucrurile acestea. In ele sunt unele lucruri grele de inteles pe care cei nestiutori si nestatornici le rastalmacesc ca si pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.” (2 Petru 3.15-16 )

Pentru cine a fost pregatit Trupul lui Isus ? pentru Fiul lui Dumnezeu ? Nicidecum !fiindca chiar acel trup era Fiul . Trupul a fost pregatit pentru Tatal Fiului, pentru Duhul Sfant, adica Tatal care L-a conceput cu scopul sa fie locuinta Lui . Pavel a zis asa : „…Dumnezeuera in Hristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor, si ne-a incredintat noua propovaduirea acestei impacari. (2Cor.5:19) Cand L-au rastignit, mai marii de atunci , religiosii iudei, nu au putut sa vada ca -L rastignesc pe Domnul Slavei , fiindca Dumnezeu i-a orbit spiritual, ca sa nu inteleaga Cuvantul adevarului descoperit in pielea umana .

Acestea fiind zise, puteti oare pricepe acum de ce a scris apostolul Pavel asa ? : ” Si invatatura si propovaduirea mea nu stateau in vorbirile induplecatoare ale intelepciunii, ci intr-o dovada data de Duhul si de putere, pentru ca credinta voastra sa fie intemeiata nu pe intelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu. Totusi ceea ce propovaduim noi printre cei desavarsiti este o intelepciune; dar nu a veacului acestuia, nici a fruntasilor veacului acestuia, care vor fi nimiciti. Noi propovaduim intelepciunea lui Dumnezeu, cea tainica si tinuta ascunsa, pe care o randuise Dumnezeu, spre slava noastra, mai inainte de veci, si pe care n-a cunoscut-o niciunul din fruntasii veacului acestuia; caci, daca ar fi cunoscut-o, n-ar fi rastignit pe Domnul slavei.„( 1 Cor.2. 4-8 ) La fel au gandit despre Isus si Iacov (Iac.2:1) si chiar si Psalmistul ( Psalmii 24 ) Cine este acest Imparat al Slavei , in profetie ? Domnul Dumnezeu insusi. Cine esye El in implinirea profetiei ? Domnul Isus Hristos . Acelasi Dumnezeu care a vorbit in vechime prin prooroci a vorbit si prin Fiul si a fost vestit de Moise ca va apare intre oameni in chipul unui prooroc ca el . Nu a zis si Pavel asa? Haideti sa citim impreuna :

Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostri prin proroci, in multeranduri si in multe chipuri, Dumnezeu, (Evr.1:1-6 ) la sfarsitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus mostenitor al tuturor lucrurilor si prin care a facut si veacurile.. El, care este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui si care tine toate lucrurile cu cuvantul puterii Lui, a facut curatarea pacatelor si a sezut la dreapta Maririi in locurile preainalte,ajungand cu atat mai presus de ingeri, cu cat a mostenit un Nume mult mai minunat decat al lor. Caci, caruia dintre ingeri a zis El vreodata: „Tu esti Fiul Meu; astazi Te-am nascut”? Si iarasi: „Eu Ii voi fi Tata, si El Imi va fi Fiu”?Si, cand duce iarasi in lume pe Cel intai nascut, zice: „Toti ingerii lui Dumnezeu sa I se inchine!” ” Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El si sa impace totul cu Sine prin El, atat ce este pe pamant, cat si ce este in ceruri, facand pace prin sangele crucii Lui. Si pe voi, care odinioara erati straini si vrajmasi prin gandurile si prin faptele voastre rele, El v-a impacat acum prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sa va faca sa va infatisati inaintea Lui sfinti, fara prihana si fara vina; „

Ce a spus apostolul Pavel ? Ca Dumnezeu a impacat totul cu Sine prin trupul Lui de carne Trupul de carne este Sinea lui Dumnezeu si a fost numit Fiul Sau. Dumnezeu este Duh, nu persoana , dar a locuit in Isus Hristos si S-a lasat sa fie rastignit ca Om ce purta chipul Dumnezeului celui nevazut ! ( citeste Coloseni 1.15 )

Guvernatorul roman Pilat a dat ordin sa se scrie pe o piatra mare , pusa langa crucea lui Isus ca Isus Nazarineanul este Imparatul Iudeilor . Nici Pilat nu a stiut ca El este Imparatul Slavei . Si nici teologii vestiti de astazi se vede ca nu stiu ! Pentru ca ei studiaza Biblia dupa mintea si intelepciunea veacului acestuia, nu dupa descoperirea pe care numai intelepciunea lui Dumnezeu o poate da oamenilor placuti Lui.

Pentru a detalia mai mult descoperirea lui Isus Hristos prin intelepciunea divina, asa cum ne-a fost aratata in Mesajul orei , voi continua maine seara cu partea a treia a acestui articol

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1Tim.2:5) -ll –

 1. cherie zice:

  Scrii :
  Guvernatorul roman Pilat a dat ordin sa se scrie pe o piatra mare , pusa langa crucea lui Isus ca Isus Nazarineanul este Imparatul Iudeilor. Nici Pilat nu a stiut ca El este Imparatul Slavei . .

  Conform legislatiei din acele timpuri, Pilat nu putea sa il judece pe Iisus pentru probleme de religie iudaica asa cum au cerut preotii templului. Dreptul roman este totusi o legislatie…
  Iisus a fost judecat de Pilat pentru afirmatia ca este imparatul iudeilor nu al SLAVEI lui Dumnezeu si acel inscris era o batjocura. Afirmatia ca este imparatul iudeilor era o jignire la adresa Romei care considera iudeea teritoriu cucerit, supus imparatului Romei si nu accepta din partea nimanui sa se considere imparat pe teritoriu sau.
  Sigur ca se pot face speculatii privind cuvintele dar chestia cu slava nu sunt cuvintele lui Iisus si nu l-ar fi afectat pe Pilat si nici pe Tiberiu imparatul cuceritor de drept al iudeilor din acele timpuri …

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.