Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1Tim.2:5)

In articolul anterior am prezentat prin cele doua videoclipuri invatatura despre un dumnezeu trinitar, pe care apostolul Ioan a numit-o invatatura Nicolaitilor . Nici un scriitor al Bibliei, nici in V.T. si nici in N.T nu a spus ca Dumnezeu este 3 persoane .. Numai intelepciunea lumeasca a teologilor crestini a fost si este in stare sa rastalmaceasca afirmatiile Domnului Isus si ale apostolilor Sai. punandu-si intrebari total eronate si dandu-si raspunsuri si mai si , cu versete scoase din context si luate separat, apoi puse impreuna in asa fel ca sa inteleaga ce vor ei , nu ceea ce ar trebui sa spuna cu adevarat, in concordanta cu toate celelalte Scripturi, rezultand o intelegere clara, care sa nu mai admita nici un semn de intrebare .

Invatatura gresita cum ca Dumnezeu este o treime ar trebui sa va dea de gandit de la insusi cuvantul acesta , fiindca o treime este doar a treia parte dintr-un intreg Smecheria acestei invataturi , care fura privirea ( distrage atentia ) oamenilor lipsiti de intelepciunea divina este ca promotorii ei , numiti de Domnul ” nicolaiti „, au introdus in vocabularul lor un cuvanr nebiblic : Trinitate . Insa ei spun totusi Sfanta Treime , nu Sfanta Trinitate . De ce folosesc doua cuvinte ? Tocmai ca fraierii sa nu observe ca au schimbat in mod miselesc intelesul Cuvantului prin invatatua lor .

Cu ajutorul Cuvantului lui Dumnezeu, cred ca voi reusi , in acest articol, sa demasc felul in care oamenii trinitari sunt pacaliti ca ei ar fi crestini veritabili, in timp ce se situeaza pe aceeasi pozitie in credinta lor cu aceea a dracilor .. Astfel, ei afirma ca dumnezeul trinitar este unu . totusi ei vad trei, parca ar fi permanent sub influienta alcoolului. Permiteti-mi, va rog, sa va ilustrez aceasta situatie jenanta pentru un om respectabil

Un vapor de croaziera ( turistic ) a acostat la un port de pe traseul lui si cativa marinari au coborat si ei pe uscat . Dupa un timp, s-au intors pe vas, fiecare dupa ce si-a ispravit treaba pentru care coborasera . Ion , caruia -i placea bautura tare a trecut pe la un bar si a plecat de acolo pe trei carari . Cand a ajuns clatinandu-se la scara vaporului, Capitanul il astepta pe punte . Ion si-a dus mana la chipiu si l-a salutat, zicand :” Sa traiti, domnule Capitan, imi dati voie sa trec printre dumneavoastra ? ” Si Capitanul, fiind si el afumat binisor, fiindca avea provizii pe vas inca de la pornirea in cursa , zice ” ” Da, baieti, treceti, doar cate unul, pe rand ” Motrala : amandoi vedeau cel putin dublu ! Este o situatie ca aceea descrisa in scrisoarea lui Iacov : ” Tu crezi ca Dumnezeu este unul si bine faci; dar si dracii cred… si se infioara! (Iac.2:19) Oare cum cred dracii ca Dumnezeu este Unul ? Probabil ei cred ca e unul din trei ( scris cu” u” mic ), sau poate unul din(tre)ei , ca doar nu degeaba este scris despre Satan ca ”  se inalta mai presus de tot ce se numeste „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de inchinare. Asa ca se va aseza in Templul lui Dumnezeu, dandu-se drept Dumnezeu. (2Tes.2:4)

Dupa cum ati citit, am folosit ca titlu versetul in care apostolul Pavel spune ca Este un singur mijlocitor intre un singur Dumnezeu si om, si ca mijlocitorul este Omul Isus Hristos . Si as vrea sa ne punem o singura intrebare la care sa raspundem in tot acest articol, prin cuvinte din Sfanta Scriptura, ca sa vedem cat de nulte din ele evita , adica trec cu vederea aceia care explica Trinitatea : Cine este Omul Isus Hristos ?

Daca cineva iubeste Cuvantul lui Dumnezeu, cu siguranta ca a citit si stie istorisirea lui Luca despre intalnirea celor doi ucenici care plecau de la Ierusalim spre satucul Emaus , cu Domnul Isus inviat doar cu putin timp in urma . Vreau doar sa va amintesc aceste cuvinte ale Domnului , cu care li s-a adresat in semn de dojana parinteasca : „Atunci Isus le-a zis: „O, nepriceputilor si zabavnici cu inima, cand este vorba sa credeti tot ce au spus prorocii! (Luc.24:25) Nu trebuia sa sufere Hristosul aceste lucruri si sa intre in slava Sa?” Si a inceput de la Moise si de la toti prorocii si le-a talcuit, in toate Scripturile, ce era cu privire la El.

As vrea, cu draga inima, sa puteti avea rabdare sa reluam impreuna acel drum in Scripturi pe care i-a calauzit Domnul atunci, cu rugaciunea ca El sa ne calauzeasca si pe noi, astazi . Sa ne mai amintim si alte cuvinte spuse de Isus catre cei care in timpul acela, faceau ceea ce facem si noi acuma si sa luam aminte la importanta lor pentru fiecare dintre noi : „Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine. (Ioan.5:39)

Incepem cu Cartea Geneza . Dupa ce Domnul Dumnezeu l-a format pe Adam din elementele pamantului, a suflat peste el duh de viata si ditr-o forma de lut omul s-a facut atunci un suflet viu . Dumnezeu a zis ca l-a facut dupa chipul si asemanarea Sa . Atentie, ” Sa ” este la singular. Dumnezeu nu a spus ” dupa asemanarea lor ( plural ) fiindca la inceputul creatiei nu era nimeni langa Dumnezeu , si El a inceput creatia de pa pamant cu omul, asa cum a relatat Moise in cap. 2 din carte , incepand cu vers. 4. Dumnezeu a intarit acest adevar si prin gura profetului Isaia :Asa vorbeste Domnul, Rascumparatorul tau, Cel ce te-a intocmit din pantecele mamei tale: „Eu, Domnul, am facut toate aceste lucruri, Eu singur am desfasurat cerurile, Eu am intins pamantul. Cine era cu Mine? (Isa.44:24) Ar putea spuna cineva si sa dovedeasca invatatura trinitara ca Fiul era alaturi de El in vesnicie ? Eu nu cred ! Cred insa ca Fiul era in gandurile lui Dumnezeu inca inainte ca singurul om ( facut de El la inceput ) sa devina doi , mai tarziu, in timp, abia dupa ce au fost create plantele mai intai si apoi toate vietuitoarele Eva , partea feminina a omului , sa fie scoasa din el ca o creatie secundara . Profetul Isaia ne spune tot el in profetie : „Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii.” (Isa.9:6)

Cine urma sa fie acel Fiu, care ni S-a dat ? Si cu ce scop ? Dupa cele cinci denumiri pe care le citim in Isaia 9.5, pare a fi Insusi Domnul Dumnezeu , fiindca acestea sunt caracteristice numai Lui. Insa daca ne amintim ce este scris in Geneza, ca atunci cand Domnul Dumnezeu a judecat pacatul originar , citim ce a zis sarpelui, ca pedeapsa pentru ca a amagit-o pe Eva care este, dupa Cuvant , mama tuturor celor vii : . Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul.”

Pana in ziua de azi se stie ca femeile nu au samanta a lor insile, pentru a procrea ci o primesc de la barbat .. Am citit ca Adam s-a impreunat cu Eva si ea a nascut pe Cain .

Eva a crezut ca acel baiat era samanta promisa, de aceea a zis ca a capatat un om de la Domnul . Insa la scurt timp dupa aceea a mai nascut inca un baiat, si atunci si-a dat seama ca a primit samanta de la barbatul ei si ca prima samanta a primit-o nu de la Domnul, ci de la Sarpe, fiindca mai intai facuse dragoste cu el , apoi cu Adam

Cand s-a nascut Samanta promisa a venit mai intai un Inger la o Fecioara logodita cu un Barbat din Betleem, care locuia in Nazaret si i-a vestit nasterea miraculoasa, fara ca aceasta sa cunoasca pe barbatul ei . Maria a primit o samanta unica, direct de la Dumnezeu . Cum s-a intamplat lucrul acela ? Este relatat in Evanghelie ! Acolo este scris ca Dumnezeu este Duh, si ca El este Sfant . De asemenea, este scris ca este un singur Duh Sfant , deci Duhul Sfant este Dumnezeu insusi, El nu este Persoana , fiindca nu se poate vedea cu ochii de carne . Cuvantul ” persoana ” descrie doar fiinta umana, ca persoana fizica sau ca persoana juridica atunci cand este angajat intr-o afacere personala Deci, Ingerul Gabriel a zis Mariei „Duhul Sfant Se va cobori peste tine, si puterea Celui Preainalt te va umbri. De aceea Sfantul care Se va naste din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu. (Luc.1:35) : ”

Va rog sa va asigurati ca veti avea si mai multa rabdare si sa reveniti maine seara, fiindca relatarea din poveste inainte mult mai este !

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1Tim.2:5)

 1. cherie zice:

  Si pana la urma care este situatia? Exista un singur Dumnezeu, dar la cine se inchina cei care cred in Dumnezeu Iisus? La Dumnezeu Tatal sau la Dumnezeu Fiul? Ma gandeam la biblia care spuneL : Eu sunt Dumnezeu sa nu aveti alti Dumnezei
  • 6 ‘Eu sunt* Domnul Dumnezeul tău, care te-am scos din ţara Egiptului, din casa robiei.
  • * Exod 20:2; Lev 26:1; Deut 6:4; Ps 81:10;
  • 7 Să* n-ai alţi dumnezei afară de Mine.

 2. mihaela zice:

  si totusi apocalipsa ne vorbeste despre o trinitate satanica. daca in ceea ce numim noi trinitate n-ar fi nimic adevarat de ce satan si-ar da silinta sa imite?

  De acord. Dumnezeu e unul singur. La fel cum si tu esti unul singur dar ai in acelasi timp „functii” diferite (esti un barbat dar in acelasi timp esti si tata, si sot, si inginer si bloger 🙂 ) In exact acelasi sens Isus este Dumnezeu sau Duhul Sfant este Dumnezeu. Aceeasi natura dar functii diferite. (si daca mai vrei o explicatie – un cuvant fi un substantiv dar poate fi si subiect in acelasi timp)

  • Dan zice:

   Oricand se spune „Dumnezeu” acela se refera la Tatal,
   chiar Isus de ar fi,
   Mihaela! Cum zic unii ca Isus e Dumnezeu?
   Parca fariseilor, sau iudeilor Isus le spune: Nu este scris in Legea voastra „sunteti dumnezei” Problema era ca ei nu au pazit acea Lege.
   Daca ar fi pazit, ar fi fost facuti parte din Dumnezeii aceia (Elohim) totusi nu una cu Dumnezeu?
   Aceia’s, asemenea Dumnezeirii, dar nu Dumnezeu.
   Tot Unul Este ” la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor şi prin care a făcut şi veacurile.
   3 El,(FIUL) care este oglindirea Slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui şi care ţine toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui, a făcut curăţirea păcatelor şi a şezut la dreapta Măririi, în locurile preaînalte,
   4 ajungând cu atât mai presus de îngeri, cu cât a moştenit un Nume mult mai minunat decât al lor.
   5 Căci căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu eşti Fiul Meu, astăzi Te-am născut”? Şi iarăşi: „Eu Îi voi fi Tată, şi El Îmi va fi Fiu”?
   6 Şi, când duce iarăşi în lume pe Cel Întâi Născut, zice: „Toţi îngerii lui Dumnezeu să I se închine!”

 3. Dan zice:

  Asa e dezbinare mita multa…!
  Dar El, Cel ce Este Unul si Singurul Dumnezeu Adevarat si care ne-a chemat prin Harul Sau, prin Fiul Sau nu mituieste pe nimeni.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.