Cine sunt ingerii cazuti si cum au primit ei trup uman ?

Inainte de existenta unei lumi materiale, era Duhul lui Dumnezeu . El a creat intai cerurile, ca niste spatii infinite in multe dimensiuni , locuite de duhuri, ca fiinte spirituale . Tot in acele locuri ceresti a creat Dumnezeu si duhurile care urmau sa devina in cursul timpului, prin nastere in lumea materiala , fiintele umane vii locuitoare ale Pamantului

Un suflet viu este fiinta cu trup de carne format timp de 9 luni in burta mamei, fiinta care este animata de duhul de viata creat de Dumnezeu inainte de intemeierea lumii,in mod special pentru trupul respectiv , duh care este trimis sa locuiasca in bebelusii nou nascuti . Prezenta duhului de viata este recunoscuta prin strigatul ( plansul ) cu care se incepe respiratia noului venit in sanul familiei . Daca respiratia nu apare, acesta este numit ” lepadatura ” si este socotit mort .

Conceptia si nasterea trupului de carne se face prin pofta firii pamantesti a parintilor, adica prin voia firii lor , fiindca Adam a ales acest mod de inmultire, in Eden, cand Domnul Dumnezeu l-a lasat sa aleaga intre bine si rau in modul de a implini singura porunca : „ Cresteti, inmultiti-va , umpleti pamantul si stapaniti -l...” in care cuvantul cheie este inmultiti-va la varsta maturitatii, conditia fara de care nu este posibila nici umplerea pamantului nici stapanirea lui. Dumnezeu a trimis apoi, la fiecare nastere , cate un duh de viata din acelea pe care El le-a creat inainte de intemeierea lumii, sa locuiasca si sa puna in miscare trupul , dupa separarea de viata mamei lui , la taierea cordonului ombilocal .

Fiindca inainte de a se naste pe pamant in postura de suflet viu, fiecare om era un duh care urma sa fie trimis la un trup de carne, era de fapt un inger = trimis . Asa citim in Biblie, ca ” ingerii sunt duhuri slujitoare trimise sa faca o lucrare pentru cei ce vor mosteni mantuirea . ” Cine vrea sa inteleaga adevarul, trebuie sa creada asa cum este scris in Biblie , fiindca aceasta nu este numai parerea mea . . In cartea lui Iov este scris unul dintre argumente , dupa cum citim : ” …… Carnea i se prapadeste si piere, oasele care nu i se vedeau raman goale; sufletul i se apropie de groapa, si viata de vestitorii mortii.Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru el, unul din miile acelea care vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze, Dumnezeu Se indura de el si zice ingerului: „Izbaveste-l, ca sa nu se coboare in groapa; am gasit un pret de rascumparare pentru el!”

Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru el, unul din miile acelea care vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze, (Iov.33:23) Aceasta este taina ingerului mijlocitor : un vestitor al Evangheliei Iar pretul de rascumparare este viata din sangele Domnului Isus Hristos

Relatarea apostolului Petru despre duhurile din inchisoare se refera la acea razvratire a duhurilor a caror capetenie este Satana , pe care Dumnezeu le-a aruncat pe pamant , acestea urmand sa se nasca sub infatisare omeneasca in spita de neam a lui Cain, provenita din samanta sarpelui . Acesti „oameni ” care au fost numiti asa doar de mama Eva, care stia ca provenienta lor este prin sex animalic, nu accepta in ruptul capului adevarul Evangheliei si, desi sunt oameni religiosi , interpreteaza Biblia prin intelepciunea lor, evitand cu sarguinta si incapatanare afisata deschis cele mai importante versete din Cuvantul lui Dumnezeu , cum este acesta ” ….Domnul, Dumnezeul nostru este singurul Domn „ De ce ? Fiindca aceasta descoperire, daca cititi in Biblie acest verset (Deut.6:4) este data numai poporului Israel , din care fac parte si crestinii dintre Natiuni , dupa cum a spus apostolul : „…. va puteti inchipui priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos care n-a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum a fost descoperita acum sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos, prin Duhul. Ca, adica, Neamurile sunt impreuna mostenitoare cu noi, alcatuiesc un singur trup cu noi si iau parte cu noi la aceeasi fagaduinta in Hristos Isus, prin Evanghelia aceea, (Efes.3:6)  al carei slujitor am fost facut eu ….

Planul lui Dumnezeu a fost ascuns timp de milenii pentru ca judecata lui sa poata fi facuta in mod fayr-play = cinstit, doar la vremea din urma, cand acest plan sa fie aratat in mod deschis= descoperit tuturor oamenilor, dovedind felul lor de alegere , care le-a fost dat fiecaruia pe mana ( vezi expresia viata in mainile tale promovata de Lica Nemes pe blogul lui antiMesaj din 2011 )

Deci, Dumnezeu a trimis duhurile ascultatoare de Cuvantul Sau sa locuiasca in fiii luminii, care au acceptat jertfa lui Isus Hristos si au primit prin descoperire divina taina evlaviei= taina divinitatii Fiului lui Dumnezeu , devenind , prin nasterea din nou, fii si fiice ale Lui, frati si surori cu Isus, Cel intai nascut. Isus Hristos fiind numit Fiul lui Adam, fiul lui Dumnezeu, si fratii lui au, in consecinta, aceiasi parinti, fiind samanta lui Abraham, intemeietorul celor de trei ori 14 generatii din genealogia Domnului Isus Hristos

Cine citeste, sa inteleaga in acest articol raspunsul la intrebarea din titlul lui.

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Cine sunt ingerii cazuti si cum au primit ei trup uman ?

 1. Daca am spus ca ” ingerii sunt duhuri slujitoare trimisi sa faca o lucrare pentru cei ce mostenesc mantuirea ” se poate ca sa se refere la ingerii buni, adica misionarii crestini . Poate unii se vor intreba cum sunt atunci ingerii rai slujitori pentru oamenii buni ? Eu pot sa le raspund ca sunt in acelasi fel cum au fost prietenii lui Iov , care incercau sa-l convinga de faptul ca a gresit impotriva lui Dumnezeu . Eu cred ca prietenii lui Iov erau de fapt duhurile influentate de Satana, caruia Domnul i l-a dat pe iov , pentru o vreme, pe mana . Daca nu este asa, de ce S-a maniat si Dumnezeu pe ei si l-a pus pe Iov sa mijloceasca pentru ei, printr-o jertfa ?

  • Dan zice:

   Faci o confuzie, prietenii lui Iov nu erau duhuri influentate de Satana!
   Ca pe undeva ei fiind oameni, dar din pricina slabiciunii lor cazuti in pacat sub influenta duhurilor rele, a poruncit Domnul aducerea jertfei si pentru ispasirea pacatului lor.
   Deci ei fiind oameni ca si noi, au avut parte de iertare prin mijlocirea ingerilor buni si rugaciunea lui Iov.
   Cat priveste oamenii ce se lasa calauziti de invataturi rele totusi si nu se pocaiesc de rautatea lor ingereasca vor sfarsi foarte rau.
   Se vor amagi pe ei insisi si pe ceice ii asculta.
   Inteles ca focul ghenei.

   • Dan zice:

    Deci_
    Ce sunt ingerii cazuti spre deosebire de ingerii duhuri slujitoare trimisi sa faca o lucrare pentru cei ce mostenesc mantuirea,
    Focul altarului lui Dumnezeu si focul ghenei.
    There you have it. Deosebirea in esenta si in invatatura.
    care crezi ca e folositor?
    Nevoit este sa le cunosti pe toate, dar ca un carturar priceput sau pescar de oameni pe toate le sorteaza dupa voia lui Dumnezeu precum si INGERII 47 Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu un năvod aruncat în mare, care prinde tot felul de peşti.
    48 După ce s-a umplut, pescarii îl scot la mal, şed jos, aleg în vase ce este bun şi aruncă afară ce este rău.
    49 Tot aşa va fi şi la sfârşitul veacului. Îngerii vor ieşi, vor despărţi pe cei răi din mijlocul celor buni
    50 şi-i vor arunca în cuptorul aprins; acolo vor fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.”
    51 „Aţi înţeles voi toate aceste lucruri?”, i-a întrebat Isus. „Da, Doamne”, I-au răspuns ei.
    52 Şi El le-a zis: „De aceea, orice cărturar, care a învăţat ce trebuie despre Împărăţia cerurilor, se aseamănă cu un gospodar care scoate din vistieria lui lucruri noi şi lucruri vechi.”

    Este lucrarea pe care nu o intelegem inca. dar asta ar fi cam rau.

 2. Am spus, de asemenea in articol ca Abraham este intemeietorul celor de trei ori 14 generatii din genealogia Domnului Isus Hristos, conform capitolului 1 din Evangheia lui Matei .
  Am de facut insa o completare , atragandu-va atentia ca in a treia enumerare de generatii nu sunt 14 ci doar 13 . Va rog sa numarati cu atentie ! Care este taina ultimei generatii a lui Hristos, din cele trei grupari de 14 ? O puteti gasi, cu siguranta, in predicile Mesajului Orei, publicate pe blogul http://www.infomesaj.ro Exista, de asemenea, un articol pe aceasta tema, pe blogul meu, daca cineva si-l mai aminteste

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.