Viata mea intr-o alta realitate

Traducerea corecta , foarte simpla, a cantecului din articol suna asa :
„Sunt un biet pelegrin calatorind prin aceasta lume a razboiului . Nu este boala nici truda, nici pericol in acea tara luminoasa in care merg. Ma duc acolo sa-mi vad tatal, ma duc acolo unde nu mai este rau, ( gresit ), ma duc doar dincolo de Iordan, ma duc doar intr-o alta casa Stiu ca nori negri se vor aduna in jurul meu, cararea-mi va fi aspra ( dura) si abrupta . Dar campuri glorioase se astern inaintea mea unde rascumparatii lui Dumnezeu nu vor mai plange
Ma duc acolo sa-mi vad mama ,ea a spus ca ma va intalni ( intampina ) cand voi ajunge , doar sa trec Iordanul, doar sa merg in casa cealalta
Lumea asta nu-i casa mea, eu doar trec prin ea . Comorile mele se afla acolo sus undeva dupa albastrul cerului, ingerii ma insotesc de la poarta deschisa a Raiului si eu nu m-as mai putea simti acasa niciodata in aceasta lume de jos. Curand voi fi liber de orice incercare forma aceasta( trupul ) se va odihni sub soare . Voi lasa crucea cu cuiele ei ( de siguranta )si voi intra in locuinta la care merg . Merg acolo sa-mi vad Salvatorul care si-a jertfit pretiosul sange pentru mine . Eu doar merg sa trec Iordanul, eu doar merg in cealalta locuinta ( casa). Sunt strain si calator , lumea asta nu mai este casa mea adevarata .”

Sunt si alte variante, in engleza americanilor si in limba romana de asemenea, insa aceasta interpretare cred eu ca este cea mai frumoasa si mai expresiva

Am postat din nou acest cantec pentru ca sa pot sa va marturisesc , legat de ce se canta aici, ca am ajuns sa certific : tot ce exprima versurile ca dorinta este deja realitate in viata mea .
In primul rand, prin descoperirea Mesajului Orei Il vad pe Domnul si ma intalnesc cu El in fiecare zi , prin Cuvantul vorbit . Apoi, nu mai sunt fara de tara, am acum trei tari , doua in care locuiesc temporar, pe pamant si am si Tara fagaduita de mostenire in vesnicii, de care am parte chiar si fara” sa trec Iordanul” si fara sa prezint vre-un pasaport la granita ei fiind recunoscut acolo fiindca m-am nascut in ea prin Duhul Sfant . Nu mai simt nici o povara si nu mai am de castigat nici o lupta de cand am acceptat biruinta Domnului Isus Hristos asupra eu-lui meu , de care am fost eliberat si trecut in siguranta oilor din staulul Blandului Pastor Sunt acasa, oricand si oriunde , fiindca atunci cand pornesc spre alte locuri din lume nu fac altceva decat sa fiu primit in vizita de fratii si surorile mele, traind in armonie ca madulare ale trupului lui Hristos .
Daca cineva se indoieste de adevarul acestei marturii, invit pe toti scepticii sa experimenteze impreuna cu mine ceea ce si eu am experimentat impreuna cu apostolul Pavel, dupa cum a spus el :
” . Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin voia lui Dumnezeu, catre sfintii care sunt in Efes si credinciosii in Hristos Isus:
Har si pace de la Dumnezeu, Tatal nostru, si de la Domnul Isus Hristos.
Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvantat cu tot felul de binecuvantari duhovnicesti, in locurile ceresti, in Hristos. In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui, ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale, spre lauda slavei harului Sau pe care ni l-a dat in Preaiubitul Lui. In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Saupe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere; caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. In El am fost facuti si mostenitori, fiind randuiti mai dinainte, dupa hotararea Aceluia care face toate dupa sfatul voii Sale, ca sa slujim de lauda slavei Sale, noi, care mai dinainte am nadajduit in Hristos.
Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit
si care este o arvuna a mostenirii noastre, pentru rascumpararea celor castigati de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui. „
Eu am crezut tot ce este scris, de aceea am vorbit ! si astept ca si voi, cititorii sa depuneti marturia voastra zicand : „ si noi credem, si de aceea vorbim.” (2Cor.4:13)

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Viata mea intr-o alta realitate

 1. Dan zice:

  … Viata este realitatea tuturor, depinde in care-i parte este omul, oricare ar fi el;
  Iarasi, daca la inceputul ei sau spre sfarsitul ei..
  Toti traim aceiasi realitate si faptele unora te ingrozeste.
  Cea ce face omul azi va secere si culege roadele pentru totdeauna,
  Bine …sau rau… el alege!
  Bine ar fi de s-ar lasa indrumat.

 2. Dan zice:

  „ si noi credem, si de aceea vorbim.”
  4 Doar, dacă un om are un fiu care vede toate păcatele tatălui său,
  le vede, dar nu face la fel,
  dacă fiul acela nu mănâncă pe munţi şi nu ridică ochii spre idolii casei lui Israel, nu necinsteşte pe nevasta aproapelui său,
  nu asupreşte pe nimeni, nu ia niciun zălog, nu răpeşte, ci dă din pâinea lui celui flămând şi acoperă cu o haină pe cel gol,
  Ci îşi abate mâna de la nelegiuire, nu ia nici dobândă, nici camătă,
  si păzeşte poruncile Mele şi urmează legile Mele,
  _acela nu va muri pentru nelegiuirea tatălui său, ci va trăi negreşit.

 3. Angelyca Petre zice:

  ACESTA ESTE ADEVARUL SI EU Î-L CRED, SI-L VORBESC…
  Filip. 3)12 Nu ca am si castigat premiul sau ca am si ajuns desavarsit; dar alerg inainte, cautand sa-l apuc, intrucat si eu am fost apucat de Hristos Isus.
  13. Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat inca; dar fac un singur lucru: uitand ce este in urma mea si aruncandu-ma spre ce este inainte,
  14. alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus.
  15. Gandul acesta, dar, sa ne insufleteasca pe toti care suntem desavarsiti; si, daca in vreo privinta sunteti de alta parere, Dumnezeu va va lumina si in aceasta privinta.
  16. Dar, in lucrurile in care am ajuns de aceeasi parere, sa umblam la fel.
  AMIN!
  SHALOM!

 4. Dan zice:

  Da, apucat de Hristos aidoma in vremea sfarsitului:
  I will stick to the Lord’s side ca e de preferat.
  Ca s-a crăpat de ziuă, îngerii au stăruit de Lot zicând: „Scoală-te, ia-ţi nevasta şi cele două fete, care se află aici, ca să nu pieri şi tu în nelegiuirea cetăţii.”
  16 Şi, fiindcă Lot zăbovea, bărbaţii aceia i-au apucat de mână pe el, pe nevastă-sa şi pe cele două fete ale lui, căci Domnul voia să-i cruţe; l-au scos şi l-au lăsat afară din cetate.
  17 După ce i-au scos afară, unul din ei a zis: „Scapă-ţi viaţa; să nu te uiţi înapoi şi să nu te opreşti în vreun loc din câmpie. Scapă la Munte ca sa nu pieri!

 5. Angelyca Petre zice:

  Matei 19-11. El le-a raspuns: „Nu toti pot primi cuvantul acesta, ci numai aceia carora le este dat.

 6. Dan zice:

  Cei ce iubesc pe Domnul primesc totul si primenesc
  (.PRIMENÍ, primenesc, vb. IV. Refl. și tranz. 1. A(-și) schimba rufăria, lenjeria purtată, murdară cu alta curată; p. ext. a (se) îmbrăca frumos, a (se) găti. 2. Fig. A înlocui sau a fi înlocuit (parțial ori total) cu altceva (nou), a (se) reînnoi; a-și schimba sau a face să-și schimbe (în bine) înfățișarea, forma, conținutul; a (se) modifica, a (se) preface; a (se) regenera. ** Tranz. A împrospăta aerul (dintr-o incintă) Pe cand unora ca acestia le este dat din belsug, altora insa le este poruncit, chiar suferind pedeapsa nepriceperii sau neascultarii lor spre indreptare si capatarea priceperii care duce la viata.
  Insa tuturor oamenilor le este propovaduit cuvantul si ceeace sare in evidenta prin reflectia bunului simt porunceste prin mustrare pocainta; dar cine iubeste viata, pocainta si iesirea din pacat o va vedea ca mustrarea dragostei, averea rasplatirii… Ca mai sunt si indaratnici, asta nu contesta nimeni.
  Dar nu vor rezista mult in fata nenorocirilor ce vor veni peste ei ca au facut rau, ar fi.

 7. Dan zice:

  Crezi si tu ca Sodoma si Gomora nu ca nu au auzit de bunatatea lui Dumnezeu, ca Domnul saraceste si tot El imbogateste, dupa cum amintea si gazda noastra, dar intre timp a sters comentariu !
  Dar nu au tinut si implinit primenirea data ceruta si poruncita lor de cuvant si nu ca „nu le-a fost dat”, soro Angelyca! Ce ar fi sa nu le-a fost dat?
  Am o anumita retinere de a continua, ca n-as sti exact la ce te referi !
  Si incerc sa inteleg:
  Lot insa in clipa cand a fost scos din Sodoma, una_ ca era vremea sfarsitului si nu inceputul vietii ce tuturor le-a fost prezentat.
  Si a doua ideie ar fi ca a data ce Lot a fost apucat si scos afara din Sodoma,
  scapand spre munte a fost mantuit.
  Deci mantuit prin cuvant de sodomitati pentru ca a ascultat si primenit, iar ca sfarsit al rabdarii lui si aproape de disperare ajuns, totusi apucat cu indurare de Ingerii Slavei Sale si ridicat_ ar fi parerea mea.

  • Nu te supara ca-ti spun o alta parere, mai aproape de realitatea relatata in Biblie , despre Lot . Ti-ai pus vreodata intrebarea de ce, cu toate ca Dumnezeu il declara neprihanit , totusi el trece prin evenimentul gresit si nedorit al relatiei sexuale cu fiicele lui, din care rezulta 2 popoare pagane care se lupta si astazi impotriva acelora pe care-i sustine Dumnezeu ?
   Lot este un tipar sau sablon Biblic pentru membrii din bisericile denominationale din vremea sfarsitului, tiparul crestinului caldicel ce nu -si poate continua calea impreuna cu credinciosul Abraham si fiii lui , asa ca Mantuirea nu a putut sa intre si in casa lui , care sunt poporul Amorit si cel Madianit , inchinatori de azi la un dumnezeu facut de oameni .
   Citeste mai cu atentie Biblia si vei vedea ca Lot nu a scapat la Munte, unde era unchiul Abraham,, fiul lui Dumnezeu. ci a cerut sa ramana intr-o cetate mai mica , numita Toar . Lot nu era fiu, ci nepot de frate
   ! Ori, Cuvantul lui Dumnezeu nu vorbeste nicaieri despre nepoti mantuiti, ci numai despre fii din Casa Lui
   ” Caci fagaduinta aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri si pentru toti cei ce sunt departe acum, in oricat de mare numar ii va chema Domnul Dumnezeul nostru.” (Fapt.2:39)

   • Dan zice:

    behaitul oilor si Glasul Pastorului zice:
    noiembrie 15, 2019 la 11:19 pm
    >> …Ori, Cuvantul lui Dumnezeu nu vorbeste nicaieri despre nepoti mantuiti,
    ….Si de ce sa nu fie si nepotii mantuiti?
    Chiar a doua porunca spune( bine pentru alti ar fi prima sau a treia ca fiecare grupeaza dupa cum voieste sau crede de cuvinta, sa formulez asa ca sa nu par ca as mustra) despre neamuriile de care Domnul Dumnezeu se va indura, parca pana la al miilea neam? Deci cei nepot?
    Iar daca indurarea lui nu este mantuire atunci…we are completely unaware.

 8. Dan zice:

  Cred ca s-ar putea specula multe din textul biblic in privinta intamplarilor petrecute cu Lot. Insa nu m-as aventura in speculati, ci incerc sa am in vedere claritatea celor petrecute in masura a ceeace e scris.
  …insaToaar unde ar fi ?…ca ideia ce o expui ar fi ca nu a fost izbavit, dela piieire.
  dar Biblia marturiseste „”înseamnă că Domnul ştie să izbăvească din încercare pe oamenii cucernici şi să păstreze pe cei nelegiuiţi ca să fie pedepsiţi în ziua judecăţii:” 2 Petru 2:9
  Un singur indiciu as dori sa mentionez, nu sa desconsider cele mentionate de tine in comentariul facut, ci sa luam fiecare lucru in parte si sa analizam.
  Iar daca a analiza este un termen prea savant si folosindu-l sunt privit cu dispret, atunci sa folosesc „sa luam o mai indeaproape privire la cele intamplate” dupa cum sugerezi.poate e mai potrivit cu smerenia.
  Deci intrebarea mea ar fi Una: unde este situat Toar( dupa insemnatatea ei ca vorbim de smerenie, Micuta Cetate) si tot in privinta Toarului_
  Poate ca Ingerii la tocmai Toar s-ar fi gandit pentru Lot sa scape cand i-au spus:
  „Scapa la Munte” paca mi se pare normal dupa cum zici si tu ca nu a scapat pe Munte, ci asa cum au spus Ingerii Domnului „la munte”
  Nu vad gresit cu nimic si nici nu as putea spune ca interpretarea cu ce ar fi facut Lot apoi…cu fetele…Moab si Edom ar fi corecta interpretare.
  PS. ceace am comentat nu este din suparare si nici din interpretare si mandrie.
  Si nici nu invinuiesc pe cineva de nestiinta, ci doar mentionez!
  Which is it?

  • Dan zice:

   Poate a fost o greseala a mea prin faptul ca am scris „munte” cu Capital „M” Dar poate ca am vrut sa spun intr-un fel codificat stiind cu totii ca „Munte” ar reprezenta scris Munte al Imparatiei lui Dumnezeu, acesta fiind
   una cu Ierusalimul ceresc.
   Deci a scapa la „munte” acesta fiind Toarul nu schimba cu nimic lucrurile ca Lot nu ar fi fiu al lui Avraam. Si eroarea sa fie a mea dar numai in ochii tai, frate.

   • Dan zice:

    Al doilea rand, ceeace am scris in privinta apucarii lui Lot de ingeri cand l-au scos din Sodoma, era de fapt un comentariu la ceeace a comentat Angelyca mentionat culminand cu: „Nu toti pot primi cuvantul acesta, ci numai aceia carora le este dat” .
    Trebuie iar sa mentionez ca nu cunosc inima fiecaruia, nici a lui Angelyca, ci comentez, nu asupra inimii, ci asupra celor comentate in delurarea facuta in context personal facut.
    Referitor la biblie este alta nuanta.

    • Dan zice:

     Concluzionand despre muntele la care a fost scapat Lot, acel munte Toar tot in si sub autoritatea Marelui Munte al Sionului este.
     (parerea mea, de ce? Pentru ca as zice Toar se mai cheama micuta cetate a smereniei.)
     De unde si miss understanding asupra Fiilor lui Avraam.

 9. Dan zice:

  Pilda uneia dintre cele 7 Biserici nuse refera la o persoana ci lucrarile Duhului, asa ca never mind Lot, toti vom trece prin vremea sfarsitului dar incepand cu inceputul.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.