” Caci voia lui Dumnezeu este ca, facand ce este bine, sa astupati gura oamenilor nestiutori si prosti. (1Pet.2:15)

Profetul Mica a zis asa : „Ti s-a aratat, omule, ce este bine, si ce alta cere Domnul de la tine decat sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau? (Mica.6:8)” Si Domnul Isus a zis omului care intreba ce bine trebuie sa faca pentru a ajunge sa traiasca in Imparatia lui Dumnezeu :” Binele este Unul singur. Dar daca vrei sa intri in viata, pazeste poruncile.” (Mat.19:17)

Dupa cum citim si in cartea evanghelistului Luca, ( 18.18-19)  („Nimeni nu este bun decat Unul singur: Dumnezeu. ” ) binele si bunatatea sunt calitatile Unuia singur, ale unicului Dumnezeu . Insa pentru noi, oamenii, acestea au fost traduse in limbaj omenesc prin mai multe porunci . Astfel, de la Moise noi am aflat ca sunt 10 porunci a caror sfaturi trebuie sa le memoram bine si sa facem asa cum se spune in ele, ca sa putem trai mult si bine pe Pamantul celor vii . In afara de acele 10 porunci, aflam de la Mica inca trei : sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeu .

Aflam apoi din raspunsul dat de Domnul Isus unui tanar bogat material ca daca vrem cu adevarat sa intram in viata, trebuie sa pazim poruncile , adica sa devenim bogati si pe taramul spiritual . Mai este insa si o alta conditie, de care putini dintre noi am luat seama cand le-am citit pe celelalte : Atunci cand devenim bogati pe taramul spiritual, trebuie neaparat sa ne descotorosim de bogatiile lumii , adica sa scapam de ceva ce ne deranjeaza , ce ne ingreuna mersul pe calea cea sfanta despre care ne-a informat proorocul Isaia „Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea sfanta: niciun om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinti; cei ce vor merge pe ea, chiar si cei fara minte, nu vor putea sa se rataceasca. (Isa.35:8)

Judecand duhovniceste, pricepem fara efort simbolurile prin care ne vorbeste Dumnezeu si intelegem Cuvantul vorbit prin Isus : ” Eu sunt Calea ( cea sfanta ) Adevarul ( absolut) si Viata ( eterna )” Vedem deslusit eroarea in care se afla chinezii despre a caror invatatura am aflat in articolele anterioare si care este gresita fiindca au pornit de la o citire falsificata a textului Biblic si s-au oprit la o concluzie tot atata de falsificata ca si ipoteza lor . Ei au citit ” Dumnezeu S-a intrupat „, insa este scris altfel : „ Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi plin de har si de adevar . si noi am vazut slava Lui  o slava intocmai ca slava Singurului nascut din Tatal. – (Ioan.1:14) si avem o imagine diferita de aceea data de cuvintele ” S-a intrupat ” folosite de chinezi .

Astfel, cand zicem ” s-a intrupat ” intelegem ca a intrat intr-un corp ” comfectionat ” in alt mediu , dinafara, dar cand zicem ” s-a facut ” inseamna o transformare venita din interior .. Citind prezentarea lui Dumnezeu pe care apostolul Ioan a facut-o prin revelatie divina, ar trebui ca in inima noastra sa aiba loc aceeasi revelatie pentru a sti ca avem intelegerea corecta , potrivita cu toate celelalte cuvinte folosite in toate descrierile Lui facute si de ceilalti apostoli si prooroci ai lui Hristos, prin Duhul .( citeste . (Efes.3:5)

Cititorule, ingaduie-ma si pe mine sa te intreb precum isi intreba odinioara Domnul Isus partenerii la conversatie :  „Ce este scris in Lege? Cum citesti in ea?” (Luc.10:26) Fiindca Biblia, Cuvantul scris, ar trebui sa fie Litera de Lege pentru noi toti si ” sa invatam sa nu trecem peste ce este scris ”  (1Cor.4:6)

Asa zicand, sa citim corect ” La inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu El era la inceput cu Dumnezeu . Intr-un mesaj pe care un frate din Cluj mi l-a trimes astazi prin telefon, , frate care a fost poate primul din tara care a pornit rebeliunea impotriva Mesajului orei, a scris : ” Explicatiile trinitare si unitare nu folosesc nimanui , ci credinta in El ” Bine zice el,pentru sinea lui, dar de unde stie ca nu folosesc totusi cuiva ? Cine este ” El ” caruia-i acorda toata credinta? Este Unicul, sau al doilea Dumnezeu ? Fiindca Scripturile ne prezinta un Dumnezeu unic, raportat la doi oameni : primul Adam si al doilea Om , Cuvantul vorbind despre primul ca fiind pamantesc, facut din pamant, iar al doilea Duh coborat din cer. Apoi, Duhul lui Dumnezeu ne invata lamurit ca cei doi reprezinta doua naturi diferite, care ne caracterizeaza , dar nu pe toti oamenii, ci doar pe unii dintre noi pe care Dumnezeu ne-a ales dinainte de intemeierea lumii, ca sa fim un fel de parga a fapturilor Lui. ” El, de bunavoia Lui, ne-a nascut prin Cuvantul adevarului, ca sa fim un fel de parga a fapturilor Lui. (Iac.1:18) Prima noastra natura , fireasca, materiala, a vazut lumina zilei de sub soare prin manifestarea iubirii tatalui si mamei noastre, care au vrut sa-si vada si sa-si mangaie urmasii naturali care le-au fost promisi de Dumnezeu prin legamantul casatoriei . A doua noastra natura, care era in interiorul primei si pe care Dumnezeu a pus-o acolo cand a suflat viata in narile pruncului caruia i s-a taiat legatura cu viata din sangele mamei lui , a venit la existenta printr-o nastere din nou, in lumina Soarelui neprihanirii , o lumina divina , aceea care exista mai inainte de creatia soarelui natural . Despre aceasta a doua nstere care are loc pe pamant, Domnul Isus a spus ca nu se face din singe ( acolo fiind locasul vietii trecatoare ) nici prin voia firii personale, nici prin voia unui alt om , ci direct din Dumnezeu  (Ioan.1:13)

Discutia din filmul chinezilor care bat timp de un ceas bun apa in piua cu expresia ” Dumnezeu a luat forma umana de doua ori „si ” Dumnezeu s-a intrupat pentru ca omul sa devina Dumnezeu ” a carei concluzie este ” Dumnezeul atotputernic este Domnul Isus „intors „si este identificat in persoana de gen feminin a unei anume chinezoaica Anonima , care nu este Domnul Isus Hristos , ci un hristos mincinos !

In primul rand, citind Biblia precum fratii din Bereea , aflam ca Dumnezeu S-a aratat cu trup uman de mai multe ori in istorie, inainte de nasterea Domnului Isus , prima data fiind atunci cand l-a facut pe Adam, prima faptura umana cu care a vorbit direct , apoi a umblat cu Enoh timp de trei sute de ani, a stat la masa cu Abraham, a cinat cu el cand l-a intampinat la intoarcerea din razboiul Sodomei, S-a luptat cu Iacov caruia i-a spus ca este Capetenia ostirii Domnului, S-a lasat vazut de Moise despre care a zis ca nu este doar un prooroc ca si ceillalti ci vorbeste cu el gura catre gura si Moise ” vede chipul Domnului ”  (Num.12:8) .Au fost si alte evenimente povestite in Biblie despre intalnirea unor oameni cu Dumnezeu, despre care a relatat si apostolul Pavel , zicand ” Dumnezeu a vorbit in vechime parintilor nostri prin prooroci, in multe randuri si in multe chipuri „( Evrei 1.1) Stiind acestea, observam falsitatea discutiilor difuzate pe you tube de acei chinezi nenorociti care au cazut in patima rationamentelor omenesti si s-au departat de la Evanghelia mantuirii , Cuvantul adevarului prin care suntem pecetluiti cu Duhul Sfant ( citeste (Efes.1:13) Desigur , ei se folosesc chiar de unele idei a caror perceptie ne-a fost adusa de Mesajului orei, pe care le deturneaza de la intelesul si destinatia lor originala .

Cum este deci cu aratarea lui Dumnezeu in vremea de pe urma ? Cum vine Hristos in Trup ? Raspunsul este foarte simplu : printr-o nastere din nou, din interior . Aceasta nastere este descrisa de apostolul Pavel in comparatia cu germinarea unei seminte de plante , a carei fire veche trebuie sa moara si sa putrezeasca, fiindca continutul aceleia este baza noii vieti care din una devine cinci, zece, o suta sau o mie de noi vieti , care , in mod miraculos, exista in interior, in acel infim germene de viata adormita pe care umiditatea apei naturale il trezeste la viata , apoi il creste si-l multiplica de multe ori .

Filozofand in inima lui, profetul Iov a privit natura inconjuratoare si a observat ca un pom taiat la suprafata pamantului odrazleste din nou, din radacinile lui ridicandu-se mai multi lastari, si a vazut ca viata unor plante coboara iarna din ramuri si tulpini in radacina, ca apoi sa urce iarasi si sa dea frunze si rod odata cu venirea anotimpurilor calduroase , si a cugetat asa : „Un copac, si tot are nadejde: caci cand este taiat odrasleste din nou si iar da lastari Cand i-a imbatranit radacina in pamant, cand ii piere trunchiul in tarana, inverzeste iarasi de mirosul apei si da ramuri de parca ar fi sadit din nou. Dar omul cand moare, ramane intins; omul, cand isi da sufletul, unde mai este? si si-a exprimat o dorinta inspirata de Duhul Sfant : „Ah! de m-ai ascunde in Locuinta mortilor, de m-ai acoperi pana-Ti va trece mania si de mi-ai randui o vreme cand Iti vei aduce iarasi aminte de mine! Daca omul odata mort ar putea sa mai invie, as mai trage nadejde in tot timpul suferintelor mele, pana mi se va schimba starea in care ma gasesc. Atunci m-ai chema, si Ti-as raspunde, si Ti-ar fi dor de faptura mainilor Tale. ” ( Iov 14 )

Iov s-a gandit la un pom care inverzeste la mirosul apei, Psalmistul a facut comparatia omului cu un pom sadit langa rauri de ape, iar Isus i-a raspuns: lui Nicodim”Adevarat, adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu. (Ioan.3:5) si l-a indrumat spre intelegerea spirituala , transpunand imaginile din taramul material in lumea transcendenta a Duhului lui Dumnezeu ” . Ce este nascut din carne este carne, si ce este nascut din Duh este duh.Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar.” (Ioan.4:24)

Si profetull Ezechiel a prezentat celor din vremea lui nasterea din nou, ca profetie, zicand : „Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne. (Ezec.36:26)  Voi pune Duhul Meu in voi si va voi face sa urmati poruncile Mele, si sa paziti, si sa impliniti legile Mele. Toata lucrarea lui Dumnezeu pentru reabilitarea alesilor Lui este in legatura cu Cuvantul facut trup, fiindca  din prisosul inimii vorbeste gura. (Luc.6:4) Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit. (Rom.10:9)

Pe cine a inviat Dumnezeu din morti ? Cuvantul vorbit ne spune ca pe Fiul Sau . Cine este Fiul Sau si cati fii are Dumnezeu ? Cuvantul vorbit ne spune ca Fiul Sau nascut din fecioara Maria si al carui Nume este Isus ,( pe evreieste Iahshuah) este Unic , insa este si „ Cel intai nascut dintre mai multi frati. (Rom.8:29) ” deci Dumnezeu mai are multi fii si fiice intre oamenii pe care i-a predestinat sa fie schimbati in acelasi chip cu al Lui .

Domnul Isus este descris ca fiind Capul unui Trup duhovnicesc a carui madulare sunt crestinii , a caror multime are denumirea de Biserica lui Hristos si Mireasa Mielului lui Dumnezeu .

Pe de alta parte, Fiul lui Dumnezeu Isus Hristos este Cuvantul lui Dumnezeu facut trup, adica manifestarea directa a lui Dumnezeu in lumea creata de El printr-un trup uman de gen masculin si apostolul Pavel ne -a spus ca aceasta este taina evlaviei, adica taina divinitatii „ „Cel ce a fost aratat in trup a fost dovedit neprihanit in Duhul, a fost vazut de ingeri, a fost propovaduit printre Neamuri, a fost crezut in lume, a fost inaltat in slava.” (1Tim.3:16)

Domnul Isus Hristos este prezentat de apostol ca fiind chipul Dumnezeului celui nevazut, Cel intai nascut din toata zidirea. (Col.1:15) De ce zice ca este cel intai nascut ? Fiindca atunci cand Dumnezeu a facut omul material dupa chipul Sau, a facut mai intai partea barbateasca , si a luat partea feminina afara din el, dupa aceea , adaugand -o ca o creatie secundara . Observati ca si lucrarea Lui duhovniceasaca este dupa acelasi principiu ?

Dumnezeu „, cand duce iarasi in lume pe Cel intai nascut, zice: „Toti ingerii lui Dumnezeu sa I se inchine!” (Evr.1:6) Caci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a si hotarat mai dinainte sa fie asemenea chipului Fiului Sau, pentru ca El sa fie Cel intai nascut dintre mai multi frati. (Rom.8:29)

Apostolul Pavel a adancit si mai mult intelegerea noastra cu privire la masculinitatea si feminitatea lui Dumnezeu,( omul fiind facut si el dupa chipul lui Dumnezeu ,ca parte barbateasca si parte femeiasca ) cand a scris Evrei 12.22-25: ” Ci v-ati apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui Viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea in sarbatoare a ingerilor, de Biserica celor intai nascuti, care sunt scrisi in ceruri, de Dumnezeu, Judecatorul tuturor, de duhurile celor neprihaniti, facuti desavarsiti, de Isus, Mijlocitorul legamantului celui nou, si de sangele stropirii, care vorbeste mai bine decat sangele lui Abel.Luati seama ca nu cumva sa nu voiti sa ascultati pe Cel ce va vorbeste! Caci, daca n-au scapat cei ce n-au vrut sa asculte pe Cel ce vorbea pe pamant, cu atat mai mult nu vom scapa noi, daca ne intoarcem de la Cel ce vorbeste din ceruri…”

Acesti ” mai multi frati ” au fost luati din El, care este numit ” al doilea Adam ” si descris ca fiind „, Duh datator de viata ” atunci cand, dupa 50 de zile dupa inaltarea trupului Sau ( denumit si Fiul Omului ), Dumnezeul facut trup si-a impartit Duhul cu ucenicii Lui , care au fost nascuti din nou in botezul cu apa facut in Numele Domnului Isus Hristos urmat de botezul cu Duhul Sfant , adica exact cum a descris Domnul Isus nasterea din nou : din apa si din Duh . Scriptura este minunata cand intelegerea ei corecta este prezentata inimilor noastre ! Partea masculina din Duhul lui Dumnezeu a fost pusa in Omul Isus Hristos , iar partea Lui feminina in oamenii alesi sa fie Biserica Lui.. Conducerea Universului a fost pusa de Dumnezeu in partea superioara a Trupului Sau, Capul trupului, al Bisericii, „caci barbatul este capul nevestei, dupa cum si Hristos este Capul Bisericii, El, Mantuitorul trupului. (Efes.5:23)El este Capul trupului, al Bisericii. El este Inceputul, Cel intai nascut dintre cei morti, pentru ca in toate lucrurile sa aiba intaietatea. (Col.1:18)Voi aveti totul deplin in El, care este Capul oricarei domnii si stapaniri. „(Col.2:10) iar celelalte atributii prin care sa se desfasoare lucrarile Lui precum si sentimentele Lui au fost puse in celelalte madulare peste care inima este aceea care distribuie viata Duhului , Cuvantul fiind acela care coordoneaza simtirile si gandurile inimii.(Evrei 4.12)

Apostolul Pavel este negat vehement de hristosul mincinos de origine comunisto- chineza pentru ca el este parintele spiritual al credinciosilor nascuti din nou, datorita faptului ca Duhul lui Dumnezeu a pus Cuvantul Evangheliei vesnice pe inima si in gura lui. De aceea a zis el ca simte in trupul lui durerile nasterii Bisisericii lui Hristos, ca parte divina feminina,pe care dupa maturizare a logodit-o cu un Barbat , zicea el ca sa va infatisez inaintea lui Hristos ca pe o fecioara curata. (2Cor.11:2) Prezentand starea reala a Bisericii, intr-o alta epistola, Pavel a spus : „Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr-o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului. (2Cor.3:18)

Imi doresc sa stiu ca toti cititorii acestui blog au ajuns sau vor ajunge sa traiasca evenimentul acestei schimbari . Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa confirme dorinta mea . Amin !

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la ” Caci voia lui Dumnezeu este ca, facand ce este bine, sa astupati gura oamenilor nestiutori si prosti. (1Pet.2:15)

 1. Observatiile si aprecierile negative din acest articol se refera la video clipul numit ” Rapirea in pericol „din articolul precedent, facut de Gruparea chineza a dumnezeului atotputernic , cu d mic.

 2. Dan zice:

  …daca este dumnezeu cu „d” mic nici nu trebuie mentionat !
  si fara indoiala este de ignorat.
  Totusi aratarea adevarului si fagaduinta cuvantului propovaduit si Pecetea Dumnezeului Celui Viu a fost aratat(a) singura inlesnire de zi cu zi dupa cum spune Mica _ ti s-a aratat omule.
  …daca vrei sa intri in viata, pazeste poruncile!
  Isus spune si invata facand binele nu cu superficialitate sau in afara Legii, ci cum spunea Moise din toata inima ta, din tot sufletul tau si cu toata puterea ta (care o fi puterea fiecaruia la care face referire?) _ ci cu devasarsire si cu pretul vietii.
  Si nu In afara acelor 10 porunci, aflam de la Mica : sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeu .ci potrivit celor zece porunci
  avand o dragoste suprema fata de aproapele tau, precum Isus a patimit pentru cei pacatosi si s-a dat pe Sine insusi pentru noi.
  (ar fi intaia mea corectie)

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.