„….a carui obarsie se suie pana in vremuri stravechi, pana in zilele vesniciei.” (Mica.5:2)

M-am intrebat  care  au fost acele  zile ale vesniciei  in care au trait stramosii  Domnului Isus si m-am gandit ca aceia  ar trebui sa fie si astazi vii , daca ei au trait acele zile ale vesniciei . As putea gasi  vreo dovada biblica, as putea gasi  acele cuvinte ale vietii vesnice  care sa mi dovedeasca  ca  asa este ?. Eu cred ca  da, si cred ca  m-ar putea ajuta cineva sa le gasesc. Ar putea fi  dovada ca  mostenitorii vietii vesnice  au parte de ea , impreuna cu Domnul  nostru Isus Hristos , chiar  la venirea lor  in aceasta lume  materiala , cand primesc viata trecatoare .

Sunt sigur ca si aceasta taina  este descoperita  pentru copiii lui Dumnezeu , in Mesajul orei.  Exista  si un verset  cheie, pe care l-am gasit, scris de apostolul iubirii : Oricine uraste pe fratele sau este un ucigas; si stiti ca niciun ucigas n-are viata vesnica ramanand in el. (1Ioan.3:15)

DE CE MICUL BETLEEM?

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la „….a carui obarsie se suie pana in vremuri stravechi, pana in zilele vesniciei.” (Mica.5:2)

 1. Angelyca Petre zice:

  Cred ca stramosii Domnului Isus sunt Samanta lui Avram binecuvantata de Dumnezeu, incepand cu Avram, Isac, Iacov, Iosif,Tamar, Rahav etc. si toata spita pana in zilele lui Isus, inclusiv noi cei in viata azi daca ramanem in Cuvantul Adeverit al zilei, nu al zilei din urma. Dupa intelegerea meat toti cei prdestinati de Dumnezeu traiesc in ziua vesniciei, neavand nici inceput si nici sfarsit, vorbind spiritual, greu de rumegat pentru unii
  Da stiu ca se pot spune multe… dar… trebuie intelegere din partea unora daca se poate, daca nu nici o problema, nu pot sa ne ia ce am primit de Sus de la Domnul Slavei!
  SHALOM!

 2. Daca intelesul cuvintelor ” vremurile stravechi ” s-ar opti la familia lui Abraham, ar fi prea putin pentru descoperirea Domnului Dumnezeu in mijlocul oamenilor , fiindca este scris : „Isus le-a zis: „Adevarat, adevarat va spun ca mai inainte ca sa se nasca Avraam, sunt Eu.” (Ioan.8:58) In
  registrul genealogic al lui Isus Hristos prin Fecioara Maria sunt scrisi toti inaintasii , pana la Adam, primul fiu, creat chiar de mana lui Dumnezeu : „fiul lui Enos, fiul lui Set, fiul lui Adam, fiul lui Dumnezeu. (Luc.3:38)
  Lucrul cel mai minunat care ne-a fost descoperit este ca noi, crestinii, care suntem nascuti din nou prin acelasi Cuvant (mana dreapta ) al lui Dumnezeu care S-a facut trup si S-a numit Unsul Domnului sau Hristosul, avem aceeasi obarsie si aceeasi destinatie a calatoriei noastre in timp . Stiti unde este scris asa? Ati invatat sa cititi printre randurile Scripturii cuvintele vietii vesnice ?

 3. Angelyca Petre zice:

  O, acest Cuvant chiar spune CEVA : Mica capitolul 5.2:
  „Şi tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel, şi a cărui obârşie se suie până în vremurile străvechi, până în ZILELE VESNICIEI”
  Toată Biblia este inspirată. Fiecare Cuvânt al ei este inspirat si de El atarna destintia vesnica a sufletelor, pentru ca ea este Cuvantul Dumnezeului celui vesnic si nemuritor.AMIN!
  Lui Dumnezeu. nu-i trebuie un credincios de granita, de jumătate, ci vrea unul hotarat, predat deplin pentru Împaratia Lui. De aceia El da inspiratii, descoperiri celor cu DESTINATIE VESNICA! AMIN!

 4. Dan zice:

  Mica 5: 2 vorbeste numai despre capetenia -fiind unul _ măcar că eşti mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel, şi a cărui obârşie se suie până în vremurile străvechi, până în ZILELE VESNICIEI” Isaia, de altă parte, strigă cu privire la Israel:„Chiar dacă numărul fiilor lui Israel ar fi ca nisipul mării, numai rămăşiţa va fi mântuită.
  28 Căci Domnul va împlini pe deplin şi repede, pe pământ, cuvântul Lui.”
  29 Şi, cum zisese Isaia mai înainte: „Dacă nu ne-ar fi lăsat Domnul Savaot o sămânţă, am fi ajuns ca Sodoma şi ne-am fi asemănat cu Gomora.”
  Cuvantul lui Dumnezeu a venit prin Isus Hristos, tot Acelasi este Cel din vremurile straveghi, Iar voi slujitori ai intelepciunii vremurilor stravechi, ar trebui !
  Vecinicia este a lui Dumnezeu ca si adanc al intelepciunii Lui.

  Cat il priveste pe slujitor: Iacov 4:12 „Unul singur este dătătorul şi judecătorul Legii: Acela care are putere să mântuiască şi să piardă. Dar tu cine eşti de judeci pe aproapele tău?”
  Ascultaţi, acum, voi care ziceţi: „Astăzi sau mâine ne vom duce în cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie şi vom câştiga” şi nu ştiţi ce va aduce ziua de mâine! Căci ce este viaţa voastră? Nu sunteţi decât un abur, care se arată puţintel şi apoi piere.
  Voi, dimpotrivă, ar trebui să ziceţi: „Dacă va vrea Domnul, vom trăi şi vom face cutare sau cutare lucru.” Pe când acum vă făliţi cu lăudăroşiile voastre! Orice laudă de felul acesta este rea. Deci cine ştie să facă bine şi nu face săvârşeşte un păcat!

 5. Trecand cu vederea peste comentariile publicate pana acum, sa ne oprim privirile si gandul asupra acestui verset biblic in care gasim raspuns la intrebarea din articol : ” Cat priveste invierea mortilor, oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu, cand zice:
  . „Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov”? Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii.” ( Matei 22.32)
  Aici este dovada ca viata vesnica era in cei trei patriarhi in vremea traita pe pamant si aceasta viata a ramas in ei si dupa trecerea in lumea cealalta .
  Mai avem si marturia lui Iov despre viziunea pe care a primit-o de la Dumnezeu, cand a vorbit personal cu El
  :”. Oh! As vrea ca vorbele mele sa fie scrise, sa fie scrise intr-o carte;
  as vrea sa fie sapate cu un priboi de fier si cu plumb in stanca pe vecie…
  Dar stiu ca Rascumparatorul meu este viu si ca Se va ridica la urma pe pamant.
  Chiar daca mi se va nimici pielea si chiar daca nu voi mai avea carne, voi vedea totusi pe Dumnezeu. Il voi vedea si-mi va fi binevoitor; ochii mei Il vor vedea, si nu ai altuia. Sufletul meu tanjeste de dorul acesta inauntrul meu.
  Mai poate cineva sa adauge inca o marturie , la acestea , prin care sa fie intarit adevarul descoperirii cuvintelor vietii vesnice despre care vorbim in aceste articole?

 6. Dan zice:

  Ce sa insemna pentru voi ” obarsie din vremurile stravechi” si de ce sunt vremurile stravechi mai bune decat orice alte vremuri?
  Si ce conteaza daca ai 100 de ani ori mai tanar?
  Ioan zice sa trecem peste comentari si sa vedem lucrurile in sens biblic si sa gasim raspunsul si cu asta sunt de acord.
  Isus s-a nascut in Betleemul Iudeii, ce sa insemne si asta?

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.