Atentie, crestini ! Viata vesnica nu se poate castiga, se poate doar pierde !

Am pus o intrebare in articolul  precedent  si nimeni  nu se inghesuie  cu vre-un raspuns  concret                                                                                                                                                                      Cuvintele vietii vesnice  sunt  multe si ele sunt  repartizate  in toate Sfintele Scripturi . Toti oamenii, absolut toti  care se nasc  omeneste, au, potential, viata vesnica in ei , fiindca  viata este in Dumnezeu  si El a pus-o si in  oameni  chiar la inceputul  creatiei  pamantene .  Viata nu are nici inceput, nici sfarsit , altfel, cum ar fi ea  vesnica ? Dumnezeu i-a aratat fratelui William Branham  unde si cum sa gaseasca  Cuvintele vietii vesnice si el  ne-a spus si noua, vorbind despre ele in toata viata lui misionara , explicand tot ce pentru  oameni au fost pana acum  TAINELE LUI DUMNEZEU , potrivit versetului din cartea lui Moise : „Lucrurile ascunse sunt ale Domnului Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre si ale copiilor nostri, pe vecie, ca sa implinim toate cuvintele Legii acesteia. (Deut.29:29)

Cuvintele  din titlul acestui articol  sunt parte din  cele ale vietii vesnice  si , cu voia Domnului, voi reveni cu explicatii  amanuntite  asupra lor , detaliind  Mesajul orei , prin care au fost scoase la lumina  pentru noi toti .Deocamdata, sunt curios daca  cineva rezoneaza  la ideea din tema propusa de mine  si  are curajul sa- si exprime atitudinea in  cateva comentarii pertinente, in cunostinta  de cauza .

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

46 de răspunsuri la Atentie, crestini ! Viata vesnica nu se poate castiga, se poate doar pierde !

 1. Dan zice:

  Convingator si fara nici o indoiala este scris:
  Marcu 10:17 Tocmai când era gata să pornească la drum, a alergat la El un om care a îngenuncheat înaintea Lui şi L-a întrebat: „Bunule Învăţător, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?”
  Luca 10:25 Un învăţător al Legii s-a sculat să ispitească pe Isus şi I-a zis: „Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?”
  Luca 18:18 Un fruntaş a întrebat pe Isus: „Bunule Învăţător, ce trebuie să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?”
  INTREBARE_ CE SA FAC?

  …la loz in plic sau la loto 649 nu o poti castiga…si noi nu inchinam norocului si nici sortii.
  Iar daca este vorba de a castiga ceva este cu certitudina in urma unui efort, unei munci potrivit unui plan de lucru bine elaborat.(dupa cum ESTE SCRIS in Cartea Intelepciunii lui Dumnezeu, nu a prostiei si nici nebuniei) cu nadejdia in invierea lui Hristos!
  Apoi cum sa pierzi ceva ce inca nu ai dobandit?
  Zicea cineva si bine zicea: Ask me a real question and I will give you a real answer. Nu raspunde la minciuni.

  • Dan zice:

   Please dar sa nu vorbesc prosti!
   Faptele apostolilor 16:25 „Pe la miezul nopţii, Pavel şi Sila se rugau şi cântau cântări de laudă lui Dumnezeu, iar cei închişi îi ascultau.
   26 Deodată, s-a făcut un mare cutremur de pământ, aşa că s-au clătinat temeliile temniţei. Îndată, s-au deschis toate uşile şi s-au dezlegat legăturile fiecăruia.
   27 Temnicerul s-a deşteptat şi, când a văzut uşile temniţei deschise, a scos sabia şi era să se omoare, căci credea că cei închişi au fugit.
   28 Dar Pavel a strigat cu glas tare: „Să nu-ţi faci niciun rău, căci toţi suntem aici.”
   29 Atunci, temnicerul a cerut o lumină, a sărit înăuntru şi, tremurând de frică, s-a aruncat la picioarele lui Pavel şi ale lui Sila,
   30 i-a scos afară şi le-a zis: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?”
   31 Pavel şi Sila i-au răspuns:
   „Crede în Domnul Isus şi vei fi mântuit, tu şi casa ta.””

   Oare despre ce mantuire vorbea? VIATA VECINICA?
   …dupa tine o avea.
   Din nou ROMANI cap 6 vers 20 Căci, atunci când eraţi robi ai păcatului, eraţi slobozi faţă de neprihănire.
   21 Şi ce roade aduceaţi atunci? Roade de care acum vă este ruşine, pentru că sfârşitul acestor lucruri este moartea.
   22 Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat şi v-aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, aveţi ca rod sfinţirea, iar ca sfârşit: viaţa veşnică.”

   – dupa tine „cand erati robi ai pacatului” inseamna ca aveai viata vecinica?
   … NU, erati MORTI…!
   Bine zice Domnul _ tare va mai rataciti…!

   • Dupa mintea ta, asa s-ar parea !Insa daca ai sti si ai vrea sa iei seama la toata Scriptura, gandurile tale pripite nu ar mai avea deloc folos in mintea ta. De exemplu, „Cand Se va arata Hristos, viata voastra, atunci va veti arata si voi impreuna cu El in slava. (Col.3:4) Viata vesnica se mosteneste : „Si oricine a lasat case, sau frati, sau surori, sau tata, sau mama, sau nevasta, sau feciori, sau holde, pentru Numele Meu, va primi insutit si va mosteni viata vesnica. (Mat.19:29). Asta inseamna ca oricare mostenitor al vietii vesnice se naste cu ea si traieste in ea apartinand de familia lui Faptul ca mosteneste ne arata ca -i va apartine si in continuare .
    „Cine crede in Fiul are viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el.” (Ioan.3:36)Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:16)
    Multi oameni care traiesc astazi nu pot vedea viata vesnica, nu pentru faptul ca nu ar avea-o, ci pentru ca nu au credinta in Cuvantul lui Dumnezeu intrupat . Si pentru ca nu au credinta, nu sunt constienti de valoarea a ceea ce au si o vor pierde, intocmai cum Esau si-a pierdut dreptul de intai nascut privitor la cuantumul mostenirii in familia lui
    Viata vesnica este o continuare fara sfarsit a vietii acesteia, asa cum si aceasta viata in trup de carne este o continuare a vietii noastre traita in prezenta lui Dumnezeu inainte de intemeierea lumii .
    A fi mort in pacat se refera la viata trecatoare a trupului de carne , si nu inseamna ca nu ai viata vesnica , pentru ca Hristos are infierea , adica rascumpararea trupului nostru, in planul Sau de mantuire , desavarsit pe crucea Golgotei .
    Apostolul Pavel , explicand cum va fi invierea mortilor, a zis :”Nebun ce esti! Ce semeni tu nu invie, daca nu moare mai intai. (1Cor.15:36) Fiind vorba de o samanta, care are viata in sine, conservata ( prin deshidratare), atunci cand se hidrateaza din nou, viata din ea incepe sa formeze un trup nou, tocmai din trupul vechi intrat in putrezire
    Dupa ce Dumnezeu a format din tarana trupul lui Adam, a suflat viata in narile lui , deci, viata este altceva decat trupul . Desi avem viata, noi nu o vedem, vedem doar carnea . adica sufletul viu ( Geneza 2.7 )”De aceea este scris: „Omul dintai, Adam, a fost facut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost facut un duh datator de viata. (1Cor.15:45) Conditia ca sa vedem viata care ne-a fost aratata si sa traim in continuare , dupa parasirea trupului pamantesc, este sa ne nastem din nou cata vreme traim in trupul acesta . Pentru asta , musai sa deosebim cuvintele vietii , sa traim prin ele

 2. Cateva versete suport pentru afirmatia pe care am facut-o mai sus ;
  ” Apoi a chemat la El norodul impreuna cu ucenicii Sai si le-a zis: „Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine insusi, sa-si ia crucea si sa Ma urmeze.
  Caci oricine va vrea sa-si scape viata, o va pierde; dar oricine isi va pierde viata din pricina Mea si din pricina Evangheliei, o va mantui. (Marc.8:35)
  „. Adevarat, adevarat va spun ca daca grauntele de grau care a cazut pe pamant nu moare, ramane singur; dar daca moare, aduce mult rod.Cine isi iubeste viata o va pierde; si cine isi uraste viata in lumea aceasta o va pastra pentru viata vesnica. (Ioan.12:25)
  ” Caci Eu n-am vorbit de la Mine insumi, ci Tatal, care M-a trimis, El insusi Mi-a poruncit ce trebuie sa spun si cum trebuie sa vorbesc. Si stiu ca porunca Lui este viata vesnica. De aceea lucrurile pe care le spun, le spun asa cum Mi le-a spus Tatal.” ( Ioan 12.50)
  ” Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. (Ioan.17:3)
  „. Ce era de la inceput, ce am auzit, ce am vazut cu ochii nostri, ce am privit si ce am pipait cu mainile noastre, cu privire la Cuvantul vietii -pentru ca viata a fost aratata, si noi am vazut-o si marturisim despre ea si va vestim viata vesnica, viata care era la Tatal si care ne-a fost aratata – „. (1Ioan.1:2). deci ce am vazut si am auzit, aceea va vestim si voua, ca si voi sa aveti partasie cu noi. Si partasia noastra este cu Tatal si cu Fiul Sau, Isus Hristos.
  Si va scriem aceste lucruri pentru ca bucuria voastra sa fie deplina.”

  • Un alt verset important pentru noi, care vedem viata vesnica, este cel prin care Pavel spune lui Timotei : „Adevarat este cuvantul acesta: daca am murit impreuna cu El, vom si trai impreuna cu El. (2Tim.2:11) Este de stiut ca Domnul Isus Hristos nu si-a pierdut viata vesnica atunci cand a lasat pentru timp de trei zile trupul intr-un mormant sapat in stanca de calcar din Ierusalim . Sa ne amintim ca El a zis : „Tatal Ma iubeste, pentru ca Imi dau viata, ca iarasi s-o iau. Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau si am putere s-o iau iarasi: aceasta este porunca pe care am primit-o de la Tatal Meu.” Porunca despre care vorbeste aici este tocmai Cuvantul vietii vesnice , dupa cum a zis si in Ioan 12.50, ca sa traim prin El si impreuna cu El

   • Dan zice:

    Pai cum atunci spunea Isus: „Şi pe la ceasul al nouălea, Isus a strigat cu glas tare: „Eli , Eli, Lama Sabactani?” Adică: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?”” Matei 27:46

    Dar noi nu avem puterea nici sa o dam si nici sa o luam pentru ca nu am avut-o si nici capatat-o decat cand am crezut in El.
    Dar si asta data daca si dupa cum voieste Dumnezeu atat asupra noastra personal cat si asupra altora.
    Dar sa-ti spun o taina: nu ti s-a dat nici o putere decat asupra ta!
    Si ia seama sa nu pierzi Harul si nu fi nepasator! Pentru tine insuti vei raspude la judecata in fata Scaunului Sau de Domnie!
    (eu as lasa pe un altul)

    • Spui ca noi am capatat viata doar atunci cand am crezut in El . Asta este invatatura veche, denominationala, dupa mintea omeneasca , insa cuvintele vietii vesnice ne spun ca noi am primit viata vesnica inainte de nasterea noastra in trup, inainte chiar si de intemeierea lumii, : „Cand nu eram decat un plod fara chip, ochii Tai ma vedeau; si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele. (Ps.139:16)

     „. Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvantat cu tot felul de binecuvantari duhovnicesti, in locurile ceresti, in Hristos.
     In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui,
     ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale,
     spre lauda slavei harului Sau pe care ni l-a dat in Preaiubitul Lui. caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant.
     In El am fost facuti si mostenitori, fiind randuiti mai dinainte, dupa hotararea Aceluia care face toate dupa sfatul voii Sale,
     ca sa slujim de lauda slavei Sale, noi, care mai dinainte am nadajduit in Hristos.
     Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit
     si care este o arvuna a mostenirii noastre,
     pentru rascumpararea celor castigati de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui. ( Efeseni 1 )
     „Si acum, Tata, proslaveste-Ma la Tine insuti cu slava pe care o aveam la Tine, inainte de a fi lumea. (Ioan.17:5)
     Nu mai comentez la aceste versete fiindca eu cred ca este asa cum este scris si sunt pentru mine cuvinte ale vietii vesnice. Amnezia spirituala despre care a vorbit Dumnezeu lui Iov atunci cand l-a intrebat „Unde erai tu cand am intemeiat pamantul? Spune, daca ai pricepere.” (Iov.38:4) a fost luata si de la mine , de cand am recunoscut binecuvantarile date de Dumnezeu in aceste zile de pe urma prin Mesajul orei

 3. Dan zice:

  Nu eu am scris : citez „…Toti oamenii, absolut toti care se nasc omeneste, au, potential, viata vesnica in ei , fiindca viata este in Dumnezeu si El a pus-o si in oameni chiar la inceputul creatiei pamantene .”
  _ ci tu in textul expus !
  Nu mai pretinde ca nu sti despre ce scriu si la ce ma refer.
  …si nu era decat o neclaritate sa nu zic greseala pe care ai facut-o.

  Cat priveste argumentele care le-ai adus nici nu sunt referitor la greseala care ai facut-o, caci cum ar putea spune cineva ca omul se naste stiind si cunoscand pe Fiul lui Dumnezeu?
  Da, viata este aceasta sa cunosti cine este Isus, si pe Cel ce L-a nascut.
  Dar nu asta era de nedumerit sau neinteles, ci ideia textul pe care l-ai scris.

  • Dan zice:

   … In al doilea tau comentariu, atingi cumva, macar ca esti departe de a suporta orice adevar cand citezi:”Caci oricine va vrea sa-si scape viata, o va pierde; dar oricine isi va pierde viata din pricina Mea si din pricina Evangheliei, o va mantui.” (Marc.8:35)

   …caci omul nu se poate mantui prin sangele-si proriu ci prin sangele lui Isus, sangele de ispasire a pacatosului mort in pacat, dupa cum si Isus a trait si nu s-a iubit pe sine ci s-a jertfit pentru multi.
   Viata este desigur una fie ea cea de acum sau cea viitoare, data in sangele lui Isus, jertfa ispasitoare si de rascumparare.
   Dupa cum este scris Numelui Sau:
   Isus viata de acum si Hristos nemuritor, vecinic
   = viata vecinica= Isus Hristos
   „Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine insusi, sa-si ia crucea si sa Ma urmeze._spune Isus,
   Daca face cineva asa cum zice Isus, nu mai traieste „eu-l pamantesc rob al pacatului” ci traieste Isus in el si sangele lui Isus ii va da viata!

   • Dan zice:

    …repet : viata nu aveam, dar prin Isus am capatat viata pentru ca am fost iertati si adusi la viata… nu readusi la viata, repet caci viata nu am avut si nici nu am cunoscut, nici pe Tatal si nici pe Fiul Sau, Isus care se mai numeste si HRISTOSUL, pentru ca Singurul inviat din morti dupa ce a castigat pentru noi IERTARE.
    Noi nu am castigat viata ci din mila lui Dumnezeu ni s-a dat prin credinta in sangele lui si ajunsi in aceasta stare de Har_ viata in urma hotararii de iertare a lui Dumnezeu inainte de vecinici!

    • Dane, stii tu cui a spus Domnul Isus „”Voi nu Ma cunoasteti nici pe Mine, nici pe Tatal Meu. Daca M-ati cunoaste pe Mine, ati cunoaste si pe Tatal Meu.” (Ioan.8:19) ? Desigur, unora care erau inconstienti de natura lor divina, unora care persistau in amnezia spirituala, de care continui sa suferi si tu . Ei nu se lasau calauziti de Duhul Sfant, care ar fi putut sa le aminteasca faptul ca Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul Sau .

     • Dan zice:

      …””Dane, stii tu cui a spus Domnul Isus „”Voi nu Ma cunoasteti nici pe Mine, nici pe Tatal Meu. Daca M-ati cunoaste pe Mine, ati cunoaste si pe Tatal Meu.” (Ioan.8:19)

      Pai citeste pasajul in discutie, inregistrat in Evanghelia dupa Ioan.
      Deci carturarii, fariseii, ei carora Isus le zicea: tatal vostru este diavolul” si „voi faceti poftele tatalui vostru” in consecinta tatal lor era de o natura divina?

      …iti ingreunezi situatia amestecandu-te in lucruri nefolositoare…daca nu taci voi merge inainte si voi ignora ce ai scris, sa nu-ti fiu o pricina de pacatuire.

      • Tu ignori din obicei ce scriu, insa pricina de poticnire nu-mi esti, dimpotriva, Dumnezeu sa te binecuvinteze, Dane, prin interventiile tale imi esti de mare ajutor ! Raspunzand comentariilor tale am ocazia sa explic mai bine si cu mai multe versete biblice adevarurile revelate in Cuvantul lui Dunezeu, pentru cititorii neobisnuiti cu studiul Bibliei .
       Stii tu oare ca Duhul Sfant ne aduce aminte de tot ce este scris ? Tie ti-a amintit doar faptul ca tatal celor care cereau moartea Domnului este diavolul. Ei nu erau altii decat iudeii, acea parte din Israel pe care i-a orbit insusi Dumnezeu, dupa cum este scris, ca sa-si desavarseasca prin ei planul Sau de mantuire . Daca as intelege versetul acela asa cun tu l-ai interpretat, cum sa inteleg un alt Cuvant vorbit printr-un prooroc aceluiasi popor cu care a facut Dumnezeu Legamant : „N-avem toti un singur Tata? Nu ne-a facut un singur Dumnezeu? ”
       Ma gandesc si asa. daca tatal acelora este diavolul, a pus oare diavolul viata pamanteasca in ei ? Cuvantul spune ca numai Isus Hristos este Duh datator de viata, in postura celui de-al doilea Om=Adam Si mai zice ca atunci cand se va arata Hristos, viata noastra, ne vom arata si noi impreuna cu El in slava .
       La intrebarea ta daca diavolul ar fi de natura divina, iti raspund si eu cu intrebarea : Care este originea Diavolului ? nu este scris despre el in alegorie in cartea lui Ezechiel ca era un heruvim ocrotitor ?

       • Dan zice:

        Poporul parasind Legamantul facut cu Dumnezeu, au parasit si pe Tatal.
        Asta nu mai inseamna ca El nu este Singurul Dumnezeu si Tatal.
        Dar fiind amegiti, dupa cum Sarpele a amagit pe Eva:
        „dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul .””_astfel atribuindu-le calitati si divinitate aparenta- Geneza 3:5
        au mancat , au baut si s-au inchinat altuia decat Singurului Dumnezeu si Tatal.
        Dupa dictionarul roman divinitate este atribuita Unui zeu (la feminin zeiță) este o entitate supranaturală, imaginară, care este adorată sau respectată de către oameni. Dar pentru noi ar fi egala cu Dumnezeirea ce o poseda decat Unul Singurul. Vezi tu proorocia lui Ezechel spune despre heruvim ocrotitor : Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua când ai fost făcut până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine.
        Deci marturiseste Ezechel dupa cum vad : ziua cand ai fost facut, nu spune ai fost „nascut” Cum este cu cel nascut din Dumnezeu este cum tot se spune Ioan 1:13 născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. _ nu heruvim, inger sau ce nu este Dumnezeu.
        Unul facut prin creatie, altul facut prin nastere, nascut din…
        Si cam asta este ceeace au parasit poporul.
        Isus nu cred ca avea ceva cu iudei ca si oameni ci impotriva Ioan 8:41 Voi faceţi faptele tatălui vostru… faptelor lor rele.
        Stiu ca sunteti samanta lui Avraam…spunea Isus!

     • Angelyca Petre zice:

      Oare ai uitat ca „bebelusii nu se hranesc cu carne”? Si „gainile nu vad mai sus de gardul gospodarului”? Da „cane proaspata vulturului si el va fi fericit si va zbura pe cei mai inali munti”! Interesant ca o gaina nu poate face nici vedea ce face vulturul,pe cad vulturul poate totul si chiar sa manance gaina, viceversa este imposibil… etc… etc…

      • Angelyca Petre zice:

       ESTE VORBA DE PREDESTINARE CA SA POTI VEDEA VIATA VESNICA SI SA INTELEGI DACA O AI SAU NU!
       Se pare ca cei ce nu o vad si nu o pricep, au o alta predestinare…
       Si unii si altii indiferend de vedere, toti sunt predestinati „INAINTE DE INTEMEIEREA LUMII”!
       Tuturor cum le este DAT DE SUS!

      • Dan zice:

       Intotdeauna am cautat sa inteleg Scripturile si dupa cum ziceti, nu va laudati bine cu vulturul si pui lui! Se vede ca n-ati inteles nimic nici din proorocia lui Iov cu privire la aceste lucruri. voi chiar sunteti in stare sa mancati orice hoit?
       _ Pai ce are, ca e tot carne, zice nebunul ! Proaspata!
       Doamne ai mila de ei ca nu stiu ce vorbesc „invatatorii astia” ce se bucura de orice este necurat, ce Tu ai spus sa nu se manance?

       28 El locuieşte în stânci, acolo îşi are locuinţa, pe vârful zimţat al stâncilor şi pe vârful munţilor. De acolo descoperă el prada şi îşi cufundă privirile în depărtare după ea.
       30 Puii lui îi beau sângele; şi acolo unde sunt hoituri, acolo-i şi vulturul.”
       Vă spun* că, în noaptea aceea, doi inşi vor fi în acelaşi pat, unul va fi luat şi altul va fi lăsat; două femei vor măcina împreună: una va fi luată şi alta va fi lăsată. Doi bărbaţi vor fi la câmp: unul va fi luat şi altul va fi lăsat.”
       37 Ucenicii L-au întrebat: „Unde, Doamne?” Iar El a răspuns: „Unde* va fi trupul, acolo se vor strânge vulturii.”
       Deci, dacă vă vor zice: ‘Iată-L în pustie’, să nu vă duceţi acolo! ‘Iată-L în odăiţe ascunse’, să nu credeţi. Căci, cum iese fulgerul de la răsărit şi se vede până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului omului.
       28 Oriunde va fi stârvul (hoit, mortaciune) , acolo se vor aduna vulturii.

       Angelica, mult mai buna gainusa cu puii ei!
       6 Adevărat vă spun că toate acestea vor veni peste neamul acesta.
       odata cu Pedeapsa Ierusalimului, si iata ca se intampla si ei nu sunt in stare sa ia aminte!
       37 Ierusalime , Ierusalime, care omori pe proroci şi ucizi cu pietre pe cei trimişi la tine! De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum îşi strânge găina puii sub aripi, şi n-aţi vrut!
       38 Iată că vi se lasă casa pustie;
       39 căci vă spun că de acum încolo nu Mă veţi mai vedea până când veţi zice: ‘Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului!’”

       • De-ar fi sa gandesc in felul tau omenesc, Dane, cuvintele Domnului in care compara pe iudeii necredinciosi cu puii de gaina care ignora strigatul clostii la aparitia umbrei vulturului, , nu m-as bucura sa ma compar cu aceia si nici nu ma pot gandi ca , fiind pui de gaina as putea sa manac puiul vulturului . Cred ca nici tie nu ti-ar placea sa ti se lase casa pustie, deci, ma mir ca-ti place sa te stii in pozitia de puiul clostii !
        Pe de cealalta parte, gandind duhovniceste, cand Domnul Isus vorbeste despre hoit, se refera la ceva din care a iesit viata pamanteasca , asa cum a fost trupul Sau pe cruce . Asa cum a zis El, a avut puterea sa-si dea viata, devenind hoit, adica hrana pentru noi, crestinii, vulturii scuturati din cuib , ca sa si-o ia inapoi , impreuna cu noi, cei care am mancat trupul Lui si am baut sangele Lui. Cuvantul facut trup nu se putea intoarce inapoi fara rod , asa cum viata noastra vesnica nu poate sa dispara odata cu traiul in invelisul de tarana .

        • Dan zice:

         Tu, Ioane desfintezi tot ce este scris!
         Omeneste gandind si tot am dreptate, tu nici atat ca ai parasit si intelepciunea omeneasca vorbind impotriva firii !!!
         Isus a zis cumva ” De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum îşi strânge” uluil sau vulturul pui sai ?
         Nu stiu de ce contrazici ce este scris si tu si Angelica!
         Poate fi din prea multa ta mandrie nu dai dreptate a ceea ce este scris sau pentru a inalta pe Branham, dar asta ar fi inchinare la idoli.
         Pe mine ma poti contrazice cat vrei, daca am gresit, dar n-am facut greseala in ceeace am scris.

         Daca este scris ca litera omoara, asta nu inseamna ca desfiintam ce este scris, copile! Ati inteles gresit si nici alte pilde de a scoate in evidenta lucrurile Duhovnicesti nu puteti inventa, intelegeti voi macar atat, oare?

   • Dan zice:

    …dupa cum spune Isus: Cuvintele acestea pe care vi le spun, (virgula)
    Eu sunt(virgula) Duh si Viata.

    …bine traducerea Cornilescu, king James nu scrie asa, le punctueaza anapoda!

 4. Dan zice:

  Atentie crestini… !!!

 5. Soimul Patriei zice:

  Anjelico, soro, tu nu esti o gaina denominationala. Tu esti o papagalita cuminte de colivie, careia Branham si slugile lui i-au amputat creierii si i-au inlocuit cu un fel de card SD (inainte erau casete audio, dar tehnica de manipulare a progresat intre timp). Sunt insa aceleasi lozinci demente pe care le repeti fara greseala, ca doar asa fac aparatele electronice…

  Acum s-o vedeti pe prea-cuvioasa si prea-ipocrita cum o sa il roage pe Doamne-Doamne ca sa aiba „mila” de gainile salbatice ale bisericilor ecunmenice care „prigonesc” mireasa, ca doar si programul de victimizare este implementat perfect…

  PS: E adevarat ca vulturul poate manca gaina, dar si gaina poate manca papagali…

  • Tu nu esti decat unul care nu ai putut sa fii scris in Cartea vietii, fiindca nu ai nume propriu . Cel rau se foloseste de amnezia ta spirituala ( nu-ti mai recunosti nici macar numele dat de mama ta naturala) ca sa te puna la discutii prostesti, , cu o pretentie de inteligenta pagana care scoate si mai mult in evidenta intentia rea ascunsa in spatele ei .
   Ferice de aceia care evita discutia cu tine !

   • Vulturul Sam zice:

    Behaila, tie ti se fâlfâie de „Cartea Vietii” , precum lui Joianis de Constitutie…

    Ce te roade pe tine, oaie securistoida, este sa afli NUMELE PROPRII ale celor cu care intrii in contact, pentru a-i putea ataca in maniera ta binecunoscuta.

    Daca ai fi catusi de putin trezit (din amnezia ta spirituala), ai cunoaste ca „Numele” date de mama si de tata si inscrise pe „certificatul de nastere” sau pe „cartea de identitate” nu definesc esenta naturii mele divine. Poate pentru tine sunt importante, eu nu ma identific cu aceste „Nume”, vrednice de a fi tiparite pe hartie moale si date spre intrebuintare corecta.

    • Mai, dar distept te-o mai facut mama ta !Cum reusesti tu sa te dai de trei ori peste cap ( aruncat fiind de la balcon de tatal tau scris pe hartia de care pomenesti in comentariu ) si in loc sa dai cu ciocul de asfalt , te transformi din soim in vultur ! Uluitor, te-ai transpus in povestile din basmele copilariei Asta da , performanta ! Ma intreb daca nu cumva in faza a treia vei ajunge sa fii iarasi un uliu – soim salbatic de data asta – care se da in vant dupa gainile denominationale si ouale lor ! caci, in cuibul vulturilor nu gasesti nimic din cele de trebuinta sa supravietuiesti .

     • Vulturul Sam zice:

      Nu atat de distept si dibaci ca tine… 😀

      Dar cine este oare Lupul camuflat in cacareze de Oaie, care se da peste cap (si cu coarnele de toti peretii) pe toate blogurile „gainilor denominationale”, cautand ca disperatu atentie si admiratie, caci la stâna lui râde lumea de el…?


      paradoxuri(.)com
      mazgalica(.)ro
      mariuscruceru(.)ro
      apologeticum(.)ro
      biblicalarchaeology(.)org
      alexpop7620(.)wordpress(.)com
      mariuscruceru(.)ro
      peginduri(.)com
      loribalogh(.)ro
      tatonari(.)wordpress(.)com

      …si câte si mai câte…

      • Poti tu sa opresti vulturul sa priveasca in curtile gospodarilor care au gaini in batatura lor ? Nici nu stii tu in cate alte curti a fost vazuta umbra lui si cat de tare s-a zbarlit creasta cocosilor de acolo din pricina lui !
       Daca ai fi si tu un vultur adevarat , nu ai avea pene vopsite crestineste si nici aripi jumulite de prada pe care vrei s-o vanezi miseleste .

 6. Angelyca Petre zice:

  „Nu incerca sa desfunzi prostimea ca te inunda”!?!

  • Cuvantul lui Dumnezeu ne invata despre doua feluri de a vorbi nebunului, Angelica ! Cred ca stii foarte bine care sunt acelea .

   • Dan zice:

    …adica ce vrei sa zici…tare as vrea sa aud care sunt acele doua calitati pe care pretinzi ca le ai? Oi gandi tot asa cum vorbesti in doi peri?

    … faci de rusine adunarea la care mergeti !
    Sunt convins ca nu toti din adunarea la care mergeti sunt magi din rasarit, trebuie sa fie si exceptii !
    In ce fel?

    • Daca zici ca vrei cu adevarat sa auzi, citeste cu voce tare aceste doua versete :
     Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu semeni si tu cu el. – (Prov.26:4)
     Raspunde insa nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu se creada intelept. – (Prov.26:5)

     • Dan zice:

      Interesant, credeam ca ai sa te ostenesti o leaca, dar te-ai intrebat vro data de ce spune nebunul nebuni?
      zici _ pentru ca n-are minte!
      Si atunci cum nebunul ar invata ceva daca i-ai vorbi in limbajul lui, nu ar fi tot una pentru el, si mai degraba ti-ar zice: bine fratele meu!
      NU raspunde nebunului dupa nebunia lui ca sa nu se creada intelept
      Si nu manca vanatul fara sa il frigi, as zice! (Cornilescu)
      Cuvintele unui înţelept sunt plăcute, dar buzele nebunului îi aduc pieirea.
      13 Cel dintâi cuvânt care-i iese din gură este nebunie, şi cel din urmă este o nebunie şi mai rea.
      14 Nebun cel ce spune o mulţime de vorbe, măcar că nu ştie ce se va întâmpla. Şi cine-i va spune ce va fi după el?
      15 Truda nebunului oboseşte pe cel ce nu cunoaşte drumul spre cetate.
      16 Vai de tine, ţară al cărei împărat este un copil şi ai cărei voievozi benchetuiesc de dimineaţă!

      Este adevarat totusi ca nimeni nu se naste invatat, dar lenesul?
      Proverbele 12:27 Leneşul nu-şi frige vânatul, dar comoara de preţ a unui om este munca.Proverbele 13:4 Leneşul doreşte mult, şi totuşi n-are nimic, dar cei harnici se satură.Proverbele 15:19 Drumul leneşului este ca un hăţiş de spini, dar cărarea celor fără prihană este netezită. De ce?
      Pentru ca munceste in mina intelepciunii de unde scoate aurul si argintul si toate pitrele scumpe si stralucitoare, mai trebuie sa mentionez?
      Proverbele 19:24 Leneşul îşi vâră mâna în strachină şi n-o duce înapoi la gură.Proverbele 20:4 Toamna, leneşul nu ară; la secerat, ar vrea să strângă roade, dar nu este nimic!
      Proverbele 21:25 Poftele leneşului îl omoară, pentru că nu vrea să lucreze cu mâinile.
      Proverbele 26:14 Cum se învârteşte uşa pe ţâţânile ei, aşa se învârteşte leneşul în patul lui.
      Proverbele 26:15 Leneşul îşi vâră mâna în blid şi-i vine greu s-o ducă iarăşi la gură.
      Proverbele 26:16 Leneşul se crede mai înţelept decât şapte oameni care răspund cu judecată.
      De aceea lenesul nu este decat un nebun, lenea l-a aruncat in nebunia lui.
      „Ca o potârniche care cloceşte nişte ouă pe care nu le-a ouat ea, aşa este cel ce agoniseşte bogăţii pe nedrept; trebuie să le părăsească în mijlocul zilelor sale, şi la urmă nu este decât un nebun.”” Ieremia 17:11

      Tot asa _ nu te lauda cu munca altuia, cand n-ai nimic in punga !

      • Dan zice:

       Si astfel se face ca Intelepciunea si-a zidit Casa, si-a taiat cei sapte stalpi.
       2. Si-a injunghiat vitele, si-a amestecat vinul, si-a pus masa.
       3. Si-a trimis slujnicele si striga, de pe varful inaltimilor cetatii
       _ dupa cum a amintit si Angelyca in referintele biblice mai jos!
       (sau a incercat sa sugereze, sper. Nu stiu exact ce a vrut ea sa spuna, Angelyca, dar asa Dumnezeu mi-a dat sa pricep)

 7. Angelyca Petre zice:

  PROVERBE 9;
  INTELEPCIUNEA: 1. Intelepciunea si-a zidit casa, si-a taiat cei sapte stalpi.
  2. Si-a injunghiat vitele, si-a amestecat vinul, si-a pus masa.
  3. Si-a trimis slujnicele si striga, de pe varful inaltimilor cetatii:
  4. „Cine este prost, sa vina incoace!” Celor lipsiti de pricepere le zice:
  5. „Veniti de mancati din painea mea si beti din vinul pe care l-am amestecat!
  6. Lasati prostia si veti trai, si umblati pe calea priceperii!”
  7. Cel ce mustra pe un batjocoritor isi trage dispret si cel ce cauta sa indrepte pe cel rau se alege cu ocara.
  8. Nu mustra pe cel batjocoritor, ca sa nu te urasca; mustra pe cel intelept, si el te va iubi!
  9. Da inteleptului, si se va face si mai intelept; invata pe cel neprihanit, si va invata si mai mult!
  10. Inceputul intelepciunii este frica de Domnul; si stiinta sfintilor este priceperea.

  NEBUNIA: Ea sade totusi la usa casei sale, pe un scaun, pe inaltimile cetatii,
  15. ca sa strige la trecatorii care merg pe calea cea dreapta:
  16. „Cine este prost, sa vina aici!” Iar celui fara minte ii zice:
  17. „Apele furate sunt dulci, si painea luata pe ascuns este placuta!”
  18. El nu stie ca acolo sunt mortii si ca oaspetii ei sunt in vaile Locuintei mortilor.
  PROV, 10;
  1 Pildele lui Solomon. Un fiu intelept este bucuria tatalui, dar un fiu nebun este mahnirea mamei sale.
  PROV 17;
  24. Intelepciunea este in fata omului priceput, dar ochii nebunului o cauta la capatul pamantului. –
  25. Un fiu nebun aduce necaz tatalui sau si amaraciune celei ce l-a nascut. – etc… etc…

 8. Angelyca Petre zice:

  PROV 26
  1. Cum nu se potrivesc zapada vara si ploaia in timpul secerisului, asa nu se potriveste slava pentru un nebun.
  2. Cum sare vrabia incoace si incolo si cum zboara randunica, asa nu nimereste blestemul neintemeiat. –
  3. Biciul este pentru cal, fraul pentru magar, si nuiaua pentru spinarea nebunilor.
  4. Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu semeni si tu cu el. –
  5. Raspunde insa nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu se creada intelept.
  6. Cel ce trimite o solie printr-un nebun isi taie singur picioarele si bea nedreptatea. –
  7. Cum sunt picioarele ologului, asa este si o vorba inteleapta in gura unor nebuni. –
  8. Cum ai pune o piatra in prastie, asa este cand dai marire unui nebun. –
  9. Ca un spin care vine in mana unui om beat, asa este o vorba inteleapta in gura nebunilor. –
  10. Ca un arcas care raneste pe toata lumea, asa este cel ce tocmeste pe nebuni si pe intaii veniti. -11. Cum se intoarce cainele la ce a varsat, asa se intoarce nebunul la nebunia lui. –
  12. Daca vezi un om care se crede intelept, poti sa ai mai multa nadejde pentru un nebun decat pentru el. –
  Eclesiastul 10
  1. Mustele moarte strica si acresc untdelemnul negustorului de unsori; tot asa putina nebunie biruie intelepciunea si slava.
  2. Inima inteleptului este la dreapta lui, iar inima nebunului la stanga lui.
  3. Si pe orice drum ar merge nebunul, peste tot ii lipseste mintea si spune tuturor ca este un nebun!
  ETC…ETC…

 9. Angelyca Petre zice:

  Am dat doar cateva Scripturi, dar sunt mult mai multe si cred ca se stiu, nu vreau sa supar pe nimeni dar, doar am citat Scripturi si sunt valabile pentru noi toti, Ele ne invata, indeamna, la ADEVAR SI DREPTATE! DOAR SA LUAM SEAMA… SHALOM!

  • Dan zice:

   In limba engleza este un proverb, ingaduie-mi sa-l mentionez; poate fi de folos tie care esti inca cu noi si printre noi, aripile iti pot fi smulse si usa se poate inchide si ramai in afara intelepciunii !
   Caci ” the door swings both ways”
   …daca intadevar vrei sa urezi pace, nu cu o inima de ura si amara.
   Nu-i asa Ioane?

   • Nu-i asa, Dane ! Usile batante se monteaza doar la intrarea in baruri sau in unele magazine comerciale, unde lumea intra de-a valma . , si unora neatenti se poate sa le dea cu usa in nas . La orice casa care se respecta, usa se deschide doar intr-un singur sens .dupa cum am vazut eu .

    • Dan zice:

     Vorbesti de patul lenesului?
     Ti-am explicat cursul lucrurilor pe scurt in comentariul de mai sus folosind referinte biblice!
     Nu caut cearta si nici jignirii sa arunc asupra altora.
     Nimeni nu se naste intelept, fara a muncii! In contradictie cu ce spui ca sunt unii care s-au nascut mai dinainte predestinati.
     Predestinat este ca cel harnic si muncitor va avea o mostenire imbelsugata si va fi saturat_ „Daţi , şi vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura.”” Luca 6:38

     Este o Lege a Harului fata adevarata a tuturor lucrurilor ?
     Nu caut sa ma scot pe mine insumi in evidenta, asa e scris in Calea Dreptului ! Nu asta cautati !

 10. Dan zice:

  behaitul oilor si Glasul Pastorului zice:
  octombrie 25, 2019 la 9:43 am
  Tu nu esti decat unul care nu ai putut sa fii scris in Cartea vietii, fiindca nu ai nume propriu . Cel rau se foloseste de amnezia ta spirituala

  < dar ma rog ca nici tu sa nu cazi in aceea "amnezie" si sa uiti ce este scris!

  • Daca nu te superi, stimabile, te atentionez ca am raspuns asa celui ce se considera soimul patriei . Nu m-as mira daca ar posta o poza in care s-a legat la gat cu o cravata rosie , cantand acel slogan ” Am cravata mea, sunt pionier si ma mandresc cu ea, sunt pionier ! Si nu m-as mira daca ne-ar povesti cum l-a aruncat tata-su , de la balcon, cu cravata cu tot, zicand : ” Zboara, soim al Patriei ! „

 11. Dan zice:

  Continuare la subiectul despre (divinitate) Dumnezeire capatata prin NASTERE !
  (sper ca nu ganditi ca as fi manios scriind cu majuscule, ci accentuez dragoste Lui Dumnezeu fata de noi, dand pe Singurul Sau nascut, pricepeti?)
  Dati o sansa rabdarii in beneficiul dobandirii intelegerii Dragostei Tatalui si Fiului Sau in care sa avem viata si aceasta din belsiug ca dar Dumnezeiesc, nu dela oameni, ci dela DUMNEZEU ! (reevaluati cuvintele Lui in adevarata Sa valoare)
  Daca Heruvimul a fost facut cu slava, cu cat mai mare Slava a fost proslavit ISUS? Pentru Dumnezeu Heruvimul n-a fost de ajuns, Fiul a fost facut DESAVARSIT pentru vecinicie, si nu se va ridica altul mai sus ca EL in Slava Glorie Maretie, Putere Sfintenie Dumnezeiasca (divinitate).
  Galateni 4:4 Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege,
  Coloseni 1:15 El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, Cel Întâi Născut din toată zidirea.
  1 Petru 1:3 Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou, prin învierea lui Isus Hristos din morţi, la o nădejde vie
  1 Petru 1:23 fiindcă aţi fost născuţi din nou nu dintr-o sămânţă care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu şi care rămâne în veac.
  1 Ioan 3:9 Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.
  1 Ioan 4:7 Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu.
  1 Ioan 5:1 Oricine crede că Isus este Hristosul este născut din Dumnezeu şi oricine iubeşte pe Cel ce L-a născut iubeşte şi pe cel născut din El.
  1 Ioan 5:4 pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruieşte lumea; şi ceea ce câştigă biruinţă asupra lumii este credinţa noastră.
  1 Ioan 5:18 Ştim că oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, ci Cel născut din Dumnezeu îl păzeşte şi cel rău nu se atinge de el.

 12. Dan zice:

  Viata nu este vecinica daca nu este suprema,
  da El este si are suprematia vecinica! ( a Dumnezeirii sau vorbire mai recenta si moderna : divinitate) asta nu inseamna ca Heruvimul nu este inca Heruvim, dar intelegeti_patru aripi, cu doua zburau si cu doua isi acoperea fata.
  (oare ce insemnatate are? oricum mare simtamant patrunde pe cel ce aude numai !)

 13. Dan zice:

  Sunt multe lucruri cu care nu agreez pe care le-ai scris, iar daca nu raspund nu inseamna ca le trec cu vederea sau ca le ignor chiar de ar fi gresite, de exemplu:
  …zici: <>
  Sterge te rog ce-ai scris, si zic numai atat in privinta asta!
  Hoitul este cel ce nu a primit Duhul Fiului, fara El orice trup este mort(aciune)
  daca marturisesti ca in El avem viata! Trupul lui este si a fost totdeauna viu prin Tatal. Daca l-a parasit nu inainte de ai da Puterea invierii. „De aceea mai zice şi în alt psalm: ‘Nu vei îngădui ca Sfântul Tău să vadă putrezirea.’” Faptele apostolilor 13:35
  Dumnezeu sa te ierte!

 14. Dan zice:

  Faptele apostolilor 13:34 „Că L-a înviat din morţi, aşa că nu Se va mai întoarce în putrezire, a spus-o când a zis: ‘Vă voi împlini cu toată credincioşia făgăduinţele sfinte pe care le-am făcut lui David.’”
  Dupa parerea mea traducerea nu este corecta si anume : că nu Se va mai întoarce în putrezire_ ar fi trebuit scris: „nu va intra in putrezire”

  Pentru ca Isus nu este cum si cu David despre care spune ca trupul lui a murit si fiind ingropat a vazut putrezirea, dar el nu se va intoarce in putrezire, este corect spus de David, nu tot asa despre Isus.
  Dar nici despre David nu poti spune ce ai spus despre trupul lui Isus, intelegi ?
  De tot nu intelegi, macar nu mai spune asa ceva, rogu-te omule!

 15. Angelyca Petre zice:

  Fratioare eu nu am nimic cu tine ori cu altcineva, referitor la versetele despre „hoit si vulturi, este o descoperire, nu este obligaroru sa vezi ca mine si nici sa facem discutii pe tema asta!
  Pavel spune in Efeseni 1-17 . Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui,
  Filipeni 3 ,15-16 Gandul acesta, dar, sa ne insufleteasca pe toti care suntem desavarsiti; si, daca in vreo privinta sunteti de alta parere, Dumnezeu va va lumina si in aceasta privinta.
  16. Dar, in lucrurile in care am ajuns de aceeasi parere, sa umblam la fel.
  Ce zici, putem vorbi aceeasi limba care a vorbit-o Pavel?

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.