„…ce lipseste suferintelor lui Hristos, pentru trupul Lui…” ? – l –

In epistola catre fratii din Colose, apostolul Pavel   a scris  despre Domnul Isus Hristos si despre el insusi :

„Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El si sa impace totul cu Sine prin El, atat ce este pe pamant, cat si ce este in ceruri, facand pace prin sangele crucii Lui. Si pe voi, care odinioara erati straini si vrajmasi prin gandurile si prin faptele voastre rele, El v-a impacat acumprin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sa va faca sa va infatisati inaintea Lui sfinti, fara prihana si fara vina;negresit, daca ramaneti si mai departe intemeiati si neclintiti in credinta, fara sa va abateti de la nadejdea Evangheliei pe care ati auzit-o, care a fost propovaduita oricarei fapturi de sub cer si al carei slujitor am fost facut eu, Pavel.                                                                                                                  Ma bucur acum in suferintele mele pentru voi; si in trupul meu implinesc ce lipseste suferintelor lui Hristos, pentru trupul Lui, care este Biserica.#

Cine ar putea sa raspunda  la aceasta intrebare,  fara sa aiba o descoperire de sus ? Totusi , raspunsul este la indemana oricarui cititor  sincer al Scripturilor . Haideti sa vedem  daca  puteti careva sa dati un raspuns  biblic .

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la „…ce lipseste suferintelor lui Hristos, pentru trupul Lui…” ? – l –

 1. Dan zice:

  …jertfa ta, fiu al credintei, jertfa dragostei tale pentru aproapele tau…!
  That wasn’t hard was it ?

 2. Dan zice:

  Menirea Evangheliei lui Hristos
  …este o crima sa condamni si sa osandesti, dar este un balsam videcator sa ierti si sa indrepti, iar un Duh de viata mireasma lui Hristos de adus la viata(si-a inviat)!

  2 Corinteni 2:14 Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruinţă în Hristos şi care răspândeşte prin noi în orice loc mireasma cunoştinţei Lui.
  2 Corinteni 2:15 În adevăr, noi suntem înaintea lui Dumnezeu o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii şi printre cei ce sunt pe calea pierzării:
  2 Corinteni 2:16 pentru aceştia, o mireasmă de la moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasmă de la viaţă spre viaţă. Şi cine este de ajuns pentru aceste lucruri?

 3. Regele Salamon zice:

  Este crima, a demasca homosexualitatea, pedofilia si orice fel de abuz fizic si emotional, mai ales daca sunt comise în si de catre membrii sau chiar stapanii „Bisericii”…???

  Pai daca este, atunci… la dracu cu procurorii, cu judecatorii, cu politia si cu statu de drept!
  Sa desfiintam centrele de detentie si de reeducare si sa-l lasam pe Jesus sa-i ierte si sa-i indrepte pe toti violatorii, criminalii si pedofilii.
  Sa inmultim deci pacatul, ca sa se inmulteasca „Harul”, asta vrei sa spui?

  youtube.com/watch?v=jRzZjFFZhXM

  Vote for Jesus!

  • Dan zice:

   Tu vorbesti de pedeapsa trupeasca, Evanghelia vorbeste despre iertarea si primirea la viata in Imparatia Sa.
   Pe cei ce i-ai mentionat ii v-a judeca tot Dumnezeu !
   Viata asta nu este chiar adevarata viata , crestine!

   • Dan zice:

    …caci chiar viata acesta ce o traiesti El Marele, Atotputernicul Judecator ti-o poate socoti ca jertfa de ispasire ori o arunca in ghena ca gunoi !
    De acea ne invedereaza Scriptura cand Zice:
    1 De aceea, cu atât mai mult trebuie să ne ţinem de lucrurile pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtaţi de ele.
    2 Căci, dacă Cuvântul vestit prin îngeri s-a dovedit nezguduit şi dacă orice abatere şi orice neascultare şi-a primit o dreaptă răsplătire,
    3 cum vom scăpa noi dacă stăm nepăsători faţă de o mântuire aşa de mare, care, după ce a fost vestită întâi de Domnul, ne-a fost adeverită de cei ce au auzit-o,
    4 în timp ce Dumnezeu întărea mărturia lor cu semne, puteri şi felurite minuni şi cu darurile Duhului Sfânt, împărţite după voia Sa!
    5 În adevăr, nu unor îngeri a supus El lumea viitoare despre care vorbim.

 4. Dan zice:

  Caci El a zis pe undeva prin Prooroci; Ezechiel 17:19 De aceea, aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Pe viaţa Mea că, întrucât a nesocotit jurământul făcut în Numele Meu şi a rupt legământul Meu, voi face să se întoarcă asupra capului lui lucrul acesta.
  Romani 14:11 Fiindcă este scris: „Pe viaţa Mea Mă jur, zice Domnul, că orice genunchi se va pleca înaintea Mea şi orice limbă va da slavă lui Dumnezeu.”

 5. Dan zice:

  And again: Ezechiel 17:16 Pe viaţa Mea’, zice Domnul Dumnezeu, ‘că, în ţara împăratului pe care l-a pus să domnească, faţă de care şi-a călcat jurământul şi al cărui legământ l-a rupt, lângă el, în mijlocul Babilonului vor muri!

  Intelegi tu acuma fratioare? Scuza-ma sa nu dau prea multe explicati referitoare la referinta ta si text biblic, ca tu insuti intelegi.

 6. In orasul Paphos din Cipru , in parcul arheologic al unei biserici catolice vechi , este o bucata lunguiata de piatra despre care se spune ca ar fi stalpul de care a fost legat apostolul Pavel cand a fost biciuit de catre potrivnicii lui din acelasi neam de iudei . Eu am fost acolo si am vazut acea piatra in locul unde este asezata . Cheia raspunsului la intrebarea acestui articol este in acel eveniment al biciuirii lui Pavel pe motiv ca raspandeste invatatura falsa si minciuni religioase .
  Trupul lui Hristos este Biserica, Isus este Capul Bisericii, conform invataturii data de Pavel . El a zis ucenicului Timotei ” De altfel, toti cei ce voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos Isus vor fi prigoniti.” (2Tim.3:12) Si in scrisoarea catre corinteni , facand analogie cu trupul omenesc
  „Si daca sufera un madular, toate madularele sufera impreuna cu el; daca este pretuit un madular, toate madularele se bucura impreuna cu el.” (1Cor.12:26) Si iarasi, in scrisoarea catre Romani : „Si, daca suntem copii, suntem si mostenitori: mostenitori ai lui Dumnezeu si impreuna mostenitori cu Hristos, daca suferim cu adevarat impreuna cu El, ca sa fim si proslaviti impreuna cu El. ” (Rom.8:17)
  Punand toate aceste cuvinte impreuna si cu cele din scrisoarea catre evrei : ” Se cuvenea, in adevar, ca Acela pentru care si prin care sunt toate si care voia sa duca pe multi fii la slava sa desavarseasca, prin suferinte, pe Capetenia mantuirii lor. ( Evrei 2.10 ) intelegem duhovniceste rolul suferintelor (provocate chiar de cei din casa lor ( Matei 10.36) de care au parte toti crestinii lasati de Dumnezeu sa infrunte aceasta viata pacatoasa in locuinta unui trup de carne .
  In vremea cand a suferit Capul suferinta respingerii si pedeapsa trupeasca pentru ca si-a afirmat identitatea de Fiu a lui Dumnezeu, suferintele celorlalte madulare ale Trupului lipseau , insa de cand a inceput sa fie format si pana la desavarsirea lui, aceleasi suferinte fizice si spirituale trebuie sa se arate, fara a putea fi ocolite , pentru ca ” El, care n-a crutat – de suferinta – nici chiar pe Fiul Sau, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, impreuna cu El, toate lucrurile? (Rom.8:32) .
  Suferinta de orice natura pentru ca stai de partea Adevarului este conditia sine qua non pentru a beneficia de slava cereasca .
  Guvernatorul Pilat din Pont, acel om care s-a spalat pe maini de aceasta datorie , L-a intrebat pe Isus Hristos : ” Ce este Adevarul ? ” si Domnul nu S-a simtit deloc dator sa-i explice, . El stia ca Dumnezeu l-a orbit sa vada clar ca Adevarul statea in fata lui, asteptand sa fie condamnat la moarte

  • Ma mira faptul ca nimeni nu se inghesuie sa gaseasca raspunsul la intrebare, desi este asa de simplu si aproape ca vi l-am pus pe tava ,in articol si in comentarii
   Va mai spun ceva , inainte de a da eu raspunsul negru pe alb, adica in scris, prin acest comentariu . Este vorba de Iov si povestea lui, omul care a trait cu evlavie in Isus Hristos, si de aceea Satan a cerut sa fie supus la toate felurile de suferinta, fizica si spirituala . De ce zic ca Iov a trait cu evlavie in Isus Hristos ? Fiindca Dumnezeu i-a dat si lui Iov cea mai mare descoperire in Mesajul orei in care a trait el . Ma bazez pe doua citate din cartea lui Iov . Unul, in care Iov zice lui Dumnezeu ” Pune-Te singur zalog pentru mine inaintea Ta; altfel, cine ar putea raspunde pentru mine? (Iov.17:3).
   si al doilea, cand Iov isi depune marturia de credinta , in urma descoperirii lui Isus Hristos pe care a primit-o , el singur din toata generatia lui si inca din multe altele care au urmat, pana la Mesajul orei din timpul in care traim noi. ” Dar stiu ca Rascumparatorul meu este viu si ca Se va ridica la urma pe pamant. (Iov.19:25) Chiar daca mi se va nimici pielea si chiar daca nu voi mai avea carne, voi vedea totusi pe Dumnezeu.. Il voi vedea si-mi va fi binevoitor; ochii mei Il vor vedea, si nu ai altuia. Sufletul meu tanjeste de dorul acesta inauntrul meu. ”
   Iov a crezut descoperirea divina, ca adica Rascumparatorul este nimeni altul decat Dumnezeu singur, ca S-a pus pe sine insusi zalog pentru pacatosi, inaintea Sa , venind in trup uman pe Pamant.
   Ce lipseste suferintelor lui Hristos pentru trupul Lui,? Ce sa lipseasca altceva decat suferintele crestinilor ! ne spune asta si profetia : „De altfel, toti cei ce voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos Isus vor fi prigoniti. (2Tim.3:12) si a zis-o chiar Domnul Isus Hristos ( apropo la soarta lui Iov ) Domnul a zis: „Simone, Simone, Satana v-a cerut sa va cearna ca graul. (Luc.22:31)Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca sa nu se piarda credinta ta; si, dupa ce te vei intoarce la Dumnezeu, sa intaresti pe fratii tai.” „Doamne”, I-a zis Petru, „cu Tine sunt gata sa merg chiar si in temnita si la moarte.”
   Mai este un Cuvant prin care este deosebita suferinta dupa felul lumii de suferinta dupa voia lui Dumnezeu : „Preaiubitilor, nu va mirati de incercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca sa va incerce, ca de ceva ciudat care a dat peste voi; dimpotriva, bucurati-va, intrucat aveti parte de patimile lui Hristos, ca sa va bucurati si sa va inveseliti si la aratarea slavei Lui. Daca sunteti batjocoriti pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindca Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneste peste voi.” (1Pet.4:14) Nimeni din voi sa nu sufere ca ucigas sau ca hot, sau ca facator de rele, sau ca unul care se amesteca in treburile altuia.

   16. Dimpotriva, daca sufera pentru ca este crestin, sa nu-i fie rusine, ci sa proslaveasca pe Dumnezeu pentru numele acesta. Caci suntem in clipa cand judecata sta sa inceapa de la Casa lui Dumnezeu. Si, daca incepe cu noi, care va fi sfarsitul celor ce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?
   Si, daca cel neprihanit scapa cu greu, ce se va face cel nelegiuit si cel pacatos?
   Asa ca cei ce sufera dupa voia lui Dumnezeu sa-si incredinteze sufletele credinciosului Ziditor si sa faca ce este bine.”

 7. Dan zice:

  El de asemenea spunea ucenicilor Sai: nu toti pot primii lucrul acesta!
  si „cine poate sa primeasca sa primeasca!” potrivit, asemenea chipului Fiului Sau.

  Eclesiastul 6:2 Este, de pildă, un om căruia i-a dat Dumnezeu avere, bogăţii şi slavă, aşa că nu-i lipseşte nimic din ce-i doreşte sufletul, dar Dumnezeu nu-l lasă să se bucure de ele, ci unui străin sa se bucură de ele: aceasta este o deşertăciune şi un rău mare?
  Matei 19:20 Tânărul I-a zis: „Toate aceste porunci le-am păzit cu grijă din tinereţea mea. Ce-mi mai lipseşte?”
  21 „Dacă vrei să fii desăvârşit”, i-a zis Isus, „du-te de vinde ce ai, dă la săraci şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino şi urmează-Mă.”

  Apostolul este dintre cei desavarsiti, pentru ca Harul lui Hristos sa se intinda si peste cei chemati si credinciosi. Dupa cum spune el:
  Că adică neamurile sunt împreună-moştenitoare cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi şi iau parte cu noi la aceeaşi făgăduinţă în Hristos Isus, prin Evanghelia aceea7 al cărei slujitor am fost făcut eu, după darul harului lui Dumnezeu, dat mie prin lucrarea puterii Lui.
  8 Da, mie, care sunt cel mai neînsemnat dintre toţi sfinţii, mi-a fost dat harul acesta să vestesc neamurilor bogăţiile nepătrunse ale lui Hristos
  9 şi să pun în lumină înaintea tuturor care este isprăvnicia acestei taine ascunse din veacuri în Dumnezeu, care a făcut toate lucrurile,
  10 pentru ca domniile şi stăpânirile din locurile cereşti să cunoască azi, prin Biserică, înţelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu,
  11 după planul veşnic pe care l-a făcut în Hristos Isus, Domnul nostru.

  Multumim lui Dumnezeu pentru Apostol Pavel, pentru slujba , jertfa , suferinta ce lipsea suferintelor lui Hristos, si sa fie slujitorul lui Isus Hristos între Neamuri. împlinit cu scumpătate slujba Evangheliei lui Dumnezeu, pentru ca Neamurile să-I fie o jertfă bine primită, sfinţită de Duhul Sfânt.
  Marire lui Dumnezeu!

 8. Dan zice:

  ….Dar in ce sta aceasta implinire a suferintelor lui Hristos pentru trupul Lui?
  Ce trebuie sa faca cineva, daca e lesne sila indemana oricui de a raspunde ?
  In ce consta a implini suferintele pentru Biserica si nu a patimi,si ati lua cruce in fiecare zi ?
  – ca as spune ca este mare deosebire intre cele doua.

  • Dan zice:

   Where do we as gentiles fit into it, and what can we hope for according to the promise presented in the Gospel, not by the Gospel?
   Ca se pare ca by the Gospel one can present many gospels, Gal cap 1, scrie mai mult.

   Da, zi frate, ascult!

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.