De ce a fost Moise oprit sa intre in Canaan impreuna cu poporul pe care l-a condus prin pustie, dupa iesirea din sclavie ?

” Afirmatia  apostolului Pavel  „Aceste lucruri li s-au intamplat ca sa ne slujeasca drept pilde si au fost scrise pentru invatatura noastra, peste care au venit sfarsiturile veacurilor.” (1Cor.10:11) ne duce pe calea aflarii adevarului  duhovnicesc  si in  privinta   raspunsului la aceasta intrebare

In alt  loc,  Pavel a spus :”Caci cei ce au fost luminati odata – si au gustat darul ceresc, si s-au facut partasi Duhului Sfant,si au gustat Cuvantul cel bun al lui Dumnezeu si puterile veacului viitor  si care totusi au cazut, este cu neputinta sa fie innoiti iarasi si adusi la pocainta, fiindca ei rastignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu si-L dau sa fie batjocorit.                                                                                                                                         Cand un pamant este adapat de ploaia care cade adesea pe el si rodeste o iarba folositoare celor pentru care este lucrat, capata binecuvantare de la Dumnezeu.”

Povestea Biblica  a vietii lui Moise  in care este relatata  lovirea stancii din pustie pentru a doua oara , si si de doua ori, in cartea Numeri , capitolul 20 ,pentru a scoate din ea  apa supranaturala , judecata  duhovniceste ( vorba lui Pavel  din  (1Cor.2:14) , ne duce la  intelegerea  a ceea ce a spus apostolul in scrisoarea citata mai sus ( Evrei 6.4-6)                        Asa cum a fost oprit fizic Moise , in vremea lui, sa intre in Tara  fagaduita  pentru ca  a lovit in Stanca , despre care stim ca a fost Hristos(1Cor.10:4)  in loc sa  vorbeasca Cuvantul , cum a fost indemnat  de Dumnezeu,  tot asa  si omul care in zilele noastre  se erijeaza in conducator spiritual   si loveste Biserica Lui  in loc sa marturiseasca Cuvantul vorbit al Mesajului orei, va fi oprit  sa aiba parte de intrarea in  Imparatia lui Dumnezeu fagaduita de Domnul nostru Isus Hristos , care le zice si lor , precum celor din vremea cand a umblat pe pamant :

„Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati sa intre. (Mat.23:13)

Faptul ca Dumnezeu a poruncit lui Moise  sa loveasca  Stanca , ( Exodul 17) la prima lipsa de apa  din calatoria prin pustie , preumbreste  lovirea lui Isus Hristos  la rastignire, pentru a  elibera  apa vie  care  ne da viata vesnica .  Dar, asa cum o a doua rastignire  pentru mantuire  nu este posibila,  pentru ca Moise  a mai lovit  Stanca , i-a fost interzis sa  aiba parte de Imparatia fizica, odata cu poporul  .  Daca  prima data  a fost nevoie de rastignirea Cuvantului facut Mantuitor intr-un trup de carne omenesc ( Isaia 63.8 ) , a doua oara  este necesar doar sa fie  vorbit Cuvantul si sa fie  crezut de ascultatorii care  doresc sa fie  salvati astazi de  pacatul  locuitor in firea omeneasca  (Evrei 3.15 )

„Luati seama, dar, fratilor, ca niciunul dintre voi sa n-aiba o inima rea si necredincioasa, care sa va desparta de Dumnezeul cel Viu. Ci indemnati-va unii pe altii in fiecare zi, cata vreme se zice: „astazi”, pentru ca niciunul din voi sa nu se impietreasca prin inselaciunea pacatului. Caci ne-am facut partasi ai lui Hristos, daca pastram pana la sfarsit increderea nezguduita de la inceput,cata vreme se zice: „Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile, ca in ziua razvratirii.”                                                          Cine au fost, in adevar, cei ce s-au razvratit dupa ce auzisera? N-au fost oare toti aceia care iesisera din Egipt prin Moise? Si cine au fost aceia de care S-a dezgustat El patruzeci de ani? N-au fost oare cei ce pacatuisera si ale caror trupuri moarte au cazut in pustiu?Si cui S-a jurat El ca n-au sa intre in odihna Lui? Nu S-a jurat oare celor ce nu ascultasera? Vedem, dar, ca n-au putut sa intre din pricina necredintei lor.”

Puteti vedea  clar aici o fotografie a celor care se declara  ex-mesaj ?

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la De ce a fost Moise oprit sa intre in Canaan impreuna cu poporul pe care l-a condus prin pustie, dupa iesirea din sclavie ?

 1. Dan zice:

  …?
  Pentru ca astepta pe Acela caruia I-a fost facuta fagaduinta si care a intrat in LOCUL Preasant siTara Fagaduintei, dupa cum se spune si a intrat, dupa ce a castigat si rascumparat cu insusi Sangele Sau inainte Mergator!
  Cote: 8 Prin aceasta, Duhul Sfânt arăta(!) că drumul în Locul Preasfânt nu era încă deschis câtă vreme stătea în picioare cortul dintâi.
  9 Aceasta era o asemănare pentru vremurile de acum, când se aduc daruri şi jertfe care nu pot duce pe cel ce se închină în felul acesta la desăvârşirea cerută de cugetul lui.
  10 Ele sunt doar nişte porunci pământeşti, date ca toate cele privitoare la mâncăruri, băuturi şi felurite spălături, până la o vreme de îndreptare.
  11 Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare şi mai desăvârşit, care nu este făcut de mâini, adică nu este din zidirea aceasta,
  12 şi a intrat, o dată pentru totdeauna, în Locul Preasfânt nu cu sânge de ţapi şi de viţei, ci cu însuşi sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veşnică.
  13 Căci, dacă sângele taurilor şi al ţapilor şi cenuşa unei vaci, stropite peste cei întinaţi, îi sfinţesc şi le aduc curăţirea trupului,
  14 cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine Însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţi cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui viu!
  15 Şi tocmai de aceea este El Mijlocitorul unui legământ nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru răscumpărarea din abaterile făptuite sub legământul dintâi, cei ce au fost chemaţi să capete veşnica moştenire care le-a fost făgăduită.

  (detaliile le cunoasteti!)

 2. Dan zice:

  Pavel, Silvan şi Timotei, către Biserica Tesalonicenilor, care este în Dumnezeu, Tatăl nostru, şi în Domnul Isus Hristos:
  2 Har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos!
  3 Trebuie să mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, fraţilor, cum se şi cuvine, pentru că credinţa voastră merge mereu crescând şi dragostea fiecăruia din voi toţi faţă de ceilalţi se măreşte tot mai mult.
  4 De aceea ne lăudăm cu voi în Bisericile lui Dumnezeu pentru statornicia şi credinţa voastră în toate prigonirile şi necazurile pe care le suferiţi.
  5 Aceasta este o dovadă lămurită despre dreapta judecată a lui Dumnezeu, întrucât veţi fi găsiţi vrednici de Împărăţia lui Dumnezeu, pentru care şi suferiţi.
  6 Fiindcă Dumnezeu găseşte că este drept să dea întristare celor ce vă întristează 7 şi să vă dea odihnă atât vouă, care sunteţi întristaţi, cât şi nouă, la descoperirea Domnului Isus din cer,
  cu (IN) Ingerii Puterii Lui, 8 într-o flacără de foc, ca să pedepsească pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu şi pe cei ce nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos.
  9 Ei vor avea ca pedeapsă o pierzare veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui, 10 când va veni în ziua aceea, ca să fie proslăvit în sfinţii Săi şi privit cu uimire în toţi cei ce vor fi crezut; căci voi aţi crezut mărturisirea făcută de noi înaintea voastră.

  • Dan zice:

   Si nu in urma…Rezultatele căutării dumneavoastră ce vazu Moise.
   rezultate si la care puse „umarul”

   1 Tesaloniceni 1:5 În adevăr, Evanghelia noastră v-a fost propovăduită nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfânt şi cu o mare îndrăzneală. Căci ştiţi că, din dragoste pentru voi, am fost aşa printre voi.
   2 Tesaloniceni 2:14 Iată la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastră, să căpătaţi, impartasirea in Slava Domnului nostru Isus Hristos.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.