„Nimeni nu s-a suit in cer …” (Ioan.3:13)

vorbind unul cu altul, ( sau alta ) intr-o”  adunare  online ” pe blogul https://tatonari.wordpress.com/2019/09/03/ochelari-de-cal-ochelari-de-om/      am scris aceasta  Carte de aducere aminte  care sper sa fie  publicata si in cer ,  marturisind  Descoperirea lui Isus  Hristos  revelata in Mesajul orei, prin fratele William Branham  :

Nici nu vei intelege vreodata  citind ,Scripturile :  trebuie ca sa vina in mintea ta , prin  auzire,  ( stiind ca Dumnezeu vorbeste insa, cand intr-un felcand intr-altul, dar omul nu ia seama. (Iov.33:14 descoperirea  reala a lui Dumnezeu, care este Duh, nu Persoana fizica . Este Cuvantul , ” iesit ” dintr-un GAND desavarsit , si cand s-a materializat, gandul desavarsit al lui Dumnezeu ” S-a facut trup, ” devenind Prima Persoana nascuta din Dumnezeu  in care  Duhul , adica Cel vesnic , a locuit  in plinatatea calitatilor ( atributelor ) ,cu toata placerea Lui ” , devenind , fizic, Cel intai nascut intre mai multi frati „( A urmat ” Biserica celor intai nascuti, ( din nou, bineinteles ) care sunt scrisi in ceruri, de Dumnezeu, Judecatorul tuturor, de duhurile celor neprihaniti, facuti desavarsiti, (Evr.12:23)
Este ( exista) un singur Duh Sfant ., El este Creatorul si Sustinatorul lumilor ( oricate ar fi ele , oriunde si oricand ) si este asa cum zice si ortodoxia, omipotent, omnistient , omniprezent > Adica, dupa intelegerea mea, ar fi ca un om care este pretudindeni in acelasi timp si care stie perfect ce se intampla oriunde in univers, in fiecare fractiune, cat de mica, de secunda omeneasca .
Ori, Biblia ne spune deslusit, si prin textul despre care spui ca nu-L intelegi, ca acel Unic Dumnezeu este Cel care S-a aratat lumii in chipul omului Isus Hristos, care este Domnul tuturor , dupa cum citim :
„El a trimis Cuvantul Sau fiilor lui Israel si le-a vestit Evanghelia pacii, prin Isus Hristos, care este Domnul tuturor. (Fapt.10:36)
„Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.
Si toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a impacat cu El prin Isus Hristos si ne-a incredintat slujba impacarii;ca adica, Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor, si ne-a incredintat noua propovaduirea acestei impacari. (2Cor.5:19)
Asfel, ” nimeni nu s-a suit la cer, afara de Fiul omului, care este in cer ”
Descoperirea este si mai multa , cand intelegem ca Isus este Capul, Trupului , al Bisericii.( citeste textele din Efes.5:23) (Col.1:18) El a venit primul , si, asemanator unei nasteri firesti, urmeaza neaparat si trupul intreg, pana la ultima unghiuta a degetului cel mic de la picior , acest trup fiind numit Biserica lui Hristos

La fel ca si Cherie, multi crestini nu stiu  ca  in Ev. dupa Ioan nu este singurul text  in Biblie  in care  ni se descopera  ce este nastera din nou                                                                   Invatatura  primita de la apostolul Pavel  : „Asa este si invierea mortilor. Trupul este semanat in putrezire, si invie in neputrezire; este semanat in ocara, si invie in slava; este semanat in neputinta, si invie in putere. Este semanat trup firesc, si invie trup duhovnicesc. Daca este un trup firesc, este si un trup duhovnicesc.De aceea este scris: „Omul dintai, Adam, a fost facut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost facut un duh datator de viata. Dar intai vine nu ce este duhovnicesc, ci ce este firesc; ce este duhovnicesc vine pe urma.Omul dintai este din pamant, pamantesc; Omul al doilea   este din cer. Cum este cel pamantesc, asa sunt si cei pamantesti; cum este Cel ceresc, asa sunt si cei ceresti.                                                                                                                                          Si dupa cum am purtat chipul celui pamantesc, tot asa vom purta si chipul Celui ceresc.

Nasterea din nou duce  la invierea mortilor in Hristos . Aceasta inviere  mai intai spirituala, trebuie sa fie  precedata  de o moarte similara , ( „Nebun ce esti! Ce semeni tu nu invie, daca nu moare mai intai. (1Cor.15:36) ) si  este explicata si ea  in Biblie : „Adevarat, adevarat va spun ca daca grauntele de grau care a cazut pe pamant nu moare, ramane singur; dar daca moare, aduce mult rod. (Ioan.12:24)       Acum, daca am murit impreuna cu Hristos, credem ca vom si trai impreuna cu El, (Rom.6:8) Moartea impreuna cu Hristos  duce la  o nastere  din nou  si o  viata traita  in continuare pe Pamant  dupa principiile  descoperite  in  Cuvintele lui Isus Hristos,  acestea fiind scrise nu numai in  Noul Testament ci si in Vechiul, adica in Lege , pe care Isus Hristos a venit ca s-o impluneasca , nu sa o desfiinteze.  Fiindca  proorocii  din toate timpurile vechi testamentare ” cercetau sa vada ce vreme si ce imprejurari avea in vedere Duhul lui Hristoscare era in ei, cand vestea mai dinainte patimile lui Hristos si slava de care aveau sa fie urmate. (1Pet.1:11)

Intelegem ca  Duhul lui Hristos  este vesnic, neschimbator, fiindca este plinatatea Duhului Sfant , pe cand trupul  omenesc al lui Isus Hristos  a fost si el  schimbat  PRIN INVIERE , ca sa poata cuprinde  si trupurile noastre , ca si ” cetatea Dumnezeului celui Viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea in sarbatoare a ingerilor, „(Evr.12:22) in care va locui neprihanirea   Multe sunt de spus in descoperire si despre  cetatea pe care apostolul Ioan a vazut-o coborandu-se din cer , intre care si  aceea ca ea se formeaza pe pamant si este intai ridicata le cer , ca sa revina  inpreuna cu Domnul  pentru a  fi asezata in Imparatie de o mie de ani  . Pavel ne-a spus, referindu-se la  trupul acesta firesc : ”   Eu socotesc ca suferintele din vremea de acum nu sunt vrednice sa fie puse alaturi cu slava viitoare, care are sa fie descoperita fata de noi. (Rom.8:18) Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr-o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului. (2Cor.3:18)

Mesajul orei este vinul cel nou pus in burdufuri  noi  ( Luca 5.38)

A NAȘTE SĂMÂNȚA CORECTĂ

 

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la „Nimeni nu s-a suit in cer …” (Ioan.3:13)

 1. cherie zice:

  De fapt am mai citit ce scrii mai de mult dar nu prea inteleg. Sincera fiind dacă analizez ce ai scris doar aici pare o amestecătură….
  Uite. scrii de exemplu:
  „Nebun ce esti! Ce semeni tu nu invie, daca nu moare mai intai. (1Cor.15:36) ) si este explicata si ea in Biblie : „Adevarat, adevarat va spun ca daca grauntele de grau care a cazut pe pamant nu moare, ramane singur; dar daca moare, aduce mult rod. (Ioan.12:24)
  Eu văd aici ceva așa de simplu! Cine nu stie ca sămânța moare ca să dea naștere plantei ? Poate pe vremea lui Pavel lumea era mai lipsită de noțiunile elementare de viață !
  Este cea mai elementară lege a lui Dumnezeu. Simplu și minunat ! Ce de cuvinte suplimentare s-au scris aici în plus!
  Dar totuși, ce legătură sămânța din care naște o plantă cu nasterea din nou despre care a vorbit Iisus lui Nicodim? Dece să amestecăm lucruile așa ca să fie complicat? Unde este logica ?
  Eu cred că înțeleg lucrurile si fără arabescurile acestor parabole ! Au trecut 2000 de ani de la Iisus Petru și Pavel…. Lumea a evoluat !

 2. Dupa opinia mea,cunostintele despre lume si materie si inteligenta ta ( superioara altora dintre crestini ) nu-ti permite o gandire duhovniceasca conform Scripturilor , de aceea mantuirea lui Hristos nu se va putea atinge de tine , Cherie !Nu stii tu oare ca lucrurile lumii se schimba in mod continuu, precum trece timpul, insa lucrurile lui Dumnezeu raman neschimbate ,

 3. cherie zice:

  Imi inchipuiam ca te vei lega de ceva care crezi ca ma va supăra, Inteligenta mea care nu este la nivelul celui pe care il pretend. Nu mă deranjează dar caută să citesti ce vreau să spun mai departe.Vreau să explic ce cred eu că voia Iisus să ii spună lui Nicodim
  Planta care se naste dintr-o samanta asa cum ai spus , ….în Corintieni, etc. … este la fel cu cea din care a fost culeasă sămânța.
  Iisus lui Nicodim însă îi spune să se nască din nou, adică să se schimbe. Este ca si cum dintr-o sămânță de mar padureț a iieșit un pom la fel, tot mar pădureț, dar Iisus vrea să se nască din nou, altfel, mai bun. Cred că Iisus vrea să spună că nașterea din nou este ca și cum un pom sălbatic este altoit cu lăstari de altoire, astfel ca și cum s-ar naște din nou, să fie un măr de gradină, un soi superior. Vrea ca acestui pom sa I se taie lăstarii vechi si să fie altoit cu mlădițe de măr ionatan de exemplu, mar nou, SUPERIOR.
  O credintă nouă, credința lui și a apostolilor.
  Astfel planta ca și omul se va naste din nou, de o calitate mult mai bună. Deci nasterea din nou nu este nasterea naturală din sămânță ci altoirea pe un trup vechi a unor mlădițe noi, superioare….Iisus nu neagă tot ce este Nicodim ci doar să fie alt om. Să se schimbe.
  Asta voiam să spun si asta vreau să explic acum. Cred că textele, exemplele date de tine, nu sunt chiar la obiect. Iisus nu vorbeste de o semanare cu sămânță obișnuită ci de un fel de altoire a unui pom déjà crescut cu o credință nouă (ca să păstram termenii agricoli din parabolă ).

  • Perceptia ta este incorecta, Cherie, fiindca ” altoirea” nu reprezinta nasterea din nou, ci ” infierea ” crestinului Altoirea botanica este trecerea unei ramuri vii pe un alt trunchi purtator de viata si Cuvantul ne spune ca ” Infierea este rascumpararea trupului nostru ” (Rom.8:23) care are deja roadele Duhului lui Dumnezeu in el, deci este deja plin de noua viata .. Pe cand ” nasterea din nou ” este explicata de Pavel si de Domnul Isus avand loc doar dupa o moarte si o putrezire fara sansa de restaurare a vietii anterioare, traita sub legea pacatului si a mortii
   Mihaela a punctat bine cand si-a inceput comentariul , scriind : ” dupa ce te-ai nascut din nou „, nu inainte .
   Ea a mai scris, citand pe Pavel : ” Iar dacă cele dintâi roade* sunt sfinte, şi plămădeala este sfântă; şi dacă rădăcina este sfântă, şi ramurile sunt sfinte. ” Sper sa intelegi si sa nu te mai superi fara temei biblic pentru ceea ce ti se spune

 4. mihaela zice:

  uite aici cum esti dupa ce te-ai nascut din nou. In limbaj „horticol”, exact la cererea ta 🙂

  Întreb dar: „S-au poticnit ei ca să cadă?” Nicidecum! Ci, prin* alunecarea lor, s-a făcut cu putinţă mântuirea neamurilor, ca să facă pe Israel gelos;
  12 dacă, deci, alunecarea lor a fost o bogăţie pentru lume şi paguba lor a fost o bogăţie pentru neamuri, ce va fi plinătatea întoarcerii lor?
  13 V-o spun vouă, neamurilor: Întrucât sunt* apostol al neamurilor, îmi slăvesc slujba mea
  14 şi caut ca, dacă este cu putinţă, să stârnesc gelozia celor din neamul meu şi să* mântuiesc pe unii din ei.
  15 Căci, dacă lepădarea lor a adus împăcarea lumii, ce va fi primirea lor din nou, decât viaţă din morţi?
  16 Iar dacă cele dintâi roade* sunt sfinte, şi plămădeala este sfântă; şi dacă rădăcina este sfântă, şi ramurile sunt sfinte.
  17 Iar dacă unele* din ramuri au fost tăiate şi dacă tu**, care erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit în locul lor şi ai fost făcut părtaş rădăcinii şi grăsimii măslinului,
  18 nu* te făli faţă de ramuri. Dacă te făleşti, să ştii că nu tu ţii rădăcina, ci rădăcina te ţine pe tine.
  19 Dar vei zice: „Ramurile au fost tăiate, ca să fiu altoit eu.”
  20 Adevărat: au fost tăiate din pricina necredinţei lor, şi tu stai în picioare prin credinţă: Nu* te îngâmfa dar, ci teme-te**!
  21 Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu ramurile fireşti, nu te va cruţa nici pe tine.
  22 Uită-te dar la bunătatea şi asprimea lui Dumnezeu: asprime faţă de cei ce au căzut şi bunătate faţă de tine, dacă* nu încetezi să rămâi în bunătatea aceasta; altminteri, vei fi tăiat şi** tu.
  23 Şi chiar ei, dacă* nu stăruiesc în necredinţă, vor fi altoiţi, căci Dumnezeu poate să-i altoiască iarăşi.
  24 Fiindcă, dacă tu, care ai fost tăiat dintr-un măslin care din fire era sălbatic, ai fost altoit, împotriva firii tale, într-un măslin bun, cu cât mai mult vor fi altoiţi ei, care sunt ramuri fireşti în măslinul lor?

 5. cherie zice:

  Nu prea stiu de unde sunt textele cu altoirea pe care le expune Mihaela. Nu retin unde a spus Iisus ceea ce scrie Mihaela despre altoire dar dacă Iisus a spus asta, cu atât mai mult eu cred că am dreptate. Dar o rog pe Mihaela să îmi scrie de unde este textul citat . Dacă sunt textele lui Pavel este altceva. Discutăm altfel.

 6. mihaela zice:

  of! dar Cherie doar se preface ca e crestina si doar se preface ca-l cauta pe Dumnezeu.

 7. cherie zice:

  Chiar discut cu pereții !

 8. Dan zice:

  Scriptura spune ca: „NImeni nu s-a suit in cer afara de cel ce s-a pogorat din Cer!”
  si :Ioan 1:14 „Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl.” deci Fiul omului care este in Cer. Unul Singurul Isus Hristos.
  Scriptura nu spune NOI TOTI, ci, decat „Si noi am privit Slava( ceice au tradus Biblia a cam gresit cand au scris „slava ” in loc de „Slava” pentru ca Unuia a fost data Slava lui Dumnezeu.

 9. Dan zice:

  Iar daca unii au privit Slava Lui, este pentru ca El s-a pogorat din Cer…si nu ca noi am urcat, suit la Cer.
  Corect?

 10. Dan zice:

  …de s-ar zgudui muntii, de s-ar clatina pamantul si ” ca Fulgerul ce strabate si lumineaza de la o margine a pamantuui pana la cealalta” este si nu se poate ca suflet sa nu simta VENIREA LUI in Slava!

 11. Dan zice:

  Dupa cum „monstruozitatea dela Caracal” s-a extins si cuprins in tara multe suflete nevinovate, tot asa si venirea lui si veninul maniei focalizat a celui ce stapaneste lumea celui rau.
  …si nu sti ce sa osandesti?

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.