De ce ” este treaba noastra ” sa discutam despre ce a propovaduit fratele Branham ?

In primul rand, pentru ca noi stim ca William Marrion Branham a trait in prima jumatate a acestui secol si ca Dumnezeu a facut prin el cea mai mare lucrare de descoperire a Cuvantului lui Dumnezeu legitimata prin lucrari de vindecare divina prin rugaciuni facute pentru bolnavi care se vindecau instantaneu pe platforma amvonului, de cele mai multe ori cand se tineau astfel de adunari.
Apoi, fiindca treaba altora este de a blama , batjocori si mistifica toata lucrarea lui Dumnezeu numita Mesajul orei, prin acest mesaj divin fiind date pe fata toate duhurile de draci care au fost lasate sa se dezlantuie si sa stapaneasca peste oamenii care nu primesc samanta lui Dumnezeu in inima lor, care poate schimba pe orice pacatos intr-un copil al lui Dumnezeu
Exista pe internet mai multe bloguri care redau predicile tinute de fratele Branham, care , la numar sunt peste 1200. Din acestea, aproximativ 800 sunt traduse si in limba romana, astfel oricine este sincer si cinstit fata de Dumnezeu si cu sine insusi ar trebui sa le citeasca inainte de a accepta o parere sau alta a unora care si-o exprima viz-a-viz de aceasta lucrare . Traducerile in limba romana au diferiti autori, unele sunt mai bune, altele mai lasa de dorit , insa esentialul este bine reliefat in toate. Avem aici cateva legaturi :
https://branham.org/en/MessageAudio
https://infomesaj.ro/
http://www.cuvantulvorbit.ro/
Chiar si in Biblie, evanghelistii relateaza acelasi eveniment , fiecare insa in cuvinte proprii, ceea ce da impresia ca nu spun toti la fel. Duhul lui Dumnezeu ne-a invatat ca descoperirea lui Isus Hristos se face individual, nu dupa ceea ce spun alti oameni despre El .
” Intr-o zi, pe cand Se ruga Isus singur deoparte, avand cu El pe ucenicii Lui, le-a pus intrebarea urmatoare: „Cine zic oamenii ca sunt Eu?” zice Luca (Luc.9:18) Ei I-au raspuns: „Unii zic ca esti Ioan Botezatorul; altii zic ca esti Ilie; altii zic ca a inviat un proroc din cei din vechime.” „Dar voi”, i-a intrebat El, „cine ziceti ca sunt?” „Hristosul lui Dumnezeu!”, I-a raspuns Petru. Isus le-a poruncit cu tarie sa nu spuna nimanui lucrul acesta. ”
Marcu zice : ” Isus a plecat cu ucenicii Sai in satele Cezareii lui Filip. Pe drum le-a pus urmatoarea intrebare: „Cine zic oamenii ca sunt Eu?” (Marc.8:27) . Ei I-au raspuns: „Ioan Botezatorul; altii: Ilie; altii: unul din proroci.” „Dar voi”, i-a intrebat El, „cine ziceti ca sunt Eu?” „Tu esti Hristosul!”, I-a raspuns Petru.
Isus le-a poruncit cu tarie sa nu spuna nimanui lucrul acesta despre El.
Matei zice si el : ” Isus a venit in partile Cezareii lui Filip si a intrebat pe ucenicii Sai: „Cine zic oamenii ca sunt Eu, Fiul omului?” (Mat.16:13) . Ei au raspuns: „Unii zic ca esti Ioan Botezatorul; altii: Ilie; altii: Ieremia sau unul din proroci.”
„Dar voi”, le-a zis El, „cine ziceti ca sunt?”
Simon Petru, drept raspuns, I-a zis: „Tu esti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui Viu!”
Isus a luat din nou cuvantul si i-a zis: „Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindca nu carnea si sangele ti-a descoperit lucrul acesta, ci Tatal Meu care este in ceruri.
Si Eu iti spun: tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui.
Iti voi da cheile Imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant va fi legat in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant va fi dezlegat in ceruri.”
Atunci a poruncit ucenicilor Sai sa nu spuna nimanui ca El este Hristosul.
Prin descoperirea Mesajului orei stim ceea ce nu a stiut nici o generatie crestina dinaintea noastra , anume ca Matei a primit inspiratia completa in acest eveniment, pe cand ceilalti evanghelisti au avut-o doar partial.
Evreii stiau ca prin cuvintele ” fiul Omului ” erau definiti proorocii . Cand Isus a intrebat (conform relatarii lui Matei ) ” Cine zic oamenii ca sunt eu, PROOROCUL ? ” le-a sugerat ( sau amintit ) vorbele lui Moise : ” Domnul Dumnezeul tau iti va ridica din mijlocul tau, dintre fratii tai, un proroc ca mine: sa ascultati de el! (Deut.18:15)
Dintre toti ucenicii, numai Petru a primit inspiratia sa inteleaga perfect intrebarea, dupa felul in care a fost pusa , de aceea Domnul Isus l-a binecuvantat si i-a dat lui insarcinarea mai importanta, aceea de a incepe , la Cincizecime, propovaduirea Evangheliei Imparatiei lui Dumnezeu , in lipsa Lui fizica .
Si totusi, pe tot parcursul Epocilor Bisericii, descoperirea lui Isus Hristos nu a fost inteleasa pe deplin , asa cum a fost in prima epoca, in care Dumnezeu a completat-o prin chemarea si insarcinarea data lui Pavel, ca apostol al Neamurilor
Pavel a fost instruit direct de Dumnezeu , care i S-a aratat intr-o lumina orbitoare si i-a vorbit fara nici o pilda ” Eu sunt Isus, pe care-L prigonesti ! Du-te acuma in Damasc si acolo va fi cineva sa spuna si sa faca ceea ce trebuie pentru tine ca sa-ti recapeti vederea si ce sa faci de acum incolo ” Pentru Pavel , descoperirea a fost facuta direct si asa se intampla si astazi fiecarui copil de Dumnezeu, insa instruirea necesara pentru a urma Calea cea sfanta se face prin barbati tematori de Dumnezeu, de genul lui Anania din Damasc . Unul dintre acestia a fost si fratele Branham, la timpul lui.
Cand a scris epistolele catre diferite Biserici, Pavel a stiut si el ceea ce i-a fost descoperit ucenicului iubit de Isus, numit Ioan ( evanghelistul )
Ioan a relatat, in prima lui scrisoare ,un raspuns la intrebarea pe care Isus Hristos o pune crestinilor din zilele noastre, cand toata lumea stie ca El este Fiul lui Dumnezeu , pentru ca marturia lui Petru, care in vremea cand Isus era cu ucenicii, l-a fost interzis s-o faca public a fost facuta cunoscuta tuturor la Rusalii , aceasta descoperire a Lui fiind totusi una partiala , fiindca era data inainte de a aduce jertfa de ispasirea a
pacatului lumii si de aceea toata lumea o poate avea si astazi.
Ceea ce lumea nu poate avea si este rezervata numai copiilor lui Dumnezeu, este acea descoperire data cand Isus a intrat fara sa aiba nevoie ca sa-I deschida cineva usa, in adunarea ucenicilor , dupa invierea Sa , aratandu-se in trup uman cu ranile primite la rastignire si confirmata in ziua cand a venit iarasi, dupa inaltare, intr-un vajait de vant puternis si sub forma de limbi de foc vizibile deasupra fiecaruia, ca sa implineasca Cuvantul vestit prin Ioan Botezatorul valabil si astazi ,exact asa cum a fost spus si implinit atunci: ” El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc. (Luc.3:16)
Caci Ioan a botezat cu apa, dar voi, nu dupa multe zile, veti fi botezati cu Duhul Sfant.” (Fapt.1:5)
Ioan, cel care a fost invitat sa intre prin usa deschisa in cer ( ca si Pavel, de altfel ) unde i-a fost aratat Tronul ceresc si Cel ce sta pe el , precum si evenimentele ce urmau sa se desfasoare pana la a doua Lui venire in trup pe pamant,( ca si raspuns la intrebarea actuala pusa noua de catre Mantuitorul , pentru ca noi sa ne verificam autenticitatea descoperirii ) a scris asa :” Stim ca oricine este nascut din Dumnezeu nu pacatuieste, ci Cel nascut din Dumnezeu il pazeste, si cel rau nu se atinge de el.
Stim ca suntem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in cel rau.
Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe Cel ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica.
Copilasilor, paziti-va de idoli. Amin. ca suntem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in cel rau. (1Ioan.5:19)
Concluzia celor relatate mai sus este aceasta :
Ca si Fiu al omului, sau Prooroc, Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu iar ca si Fiul lui Dumnezeu, El este Singurul Dumnezeu adevarat si viata vesnica .
oricare altfel de cunoatere a Lui este o inchinare idolatra ( ca , de exemplu, Trinitatea )

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la De ce ” este treaba noastra ” sa discutam despre ce a propovaduit fratele Branham ?

 1. Acest articol a fost inceput aseara si a fost completat prin inspiratia pe care am primit-o in dimineata aceasta de 23 iulie 2019

 2. Iosif zice:

  Beh, dragule, daca nu mi-ai fi banat acel comentariu care nu a convenit orgoliului tau, as fi crezut ca esti într-adevar un om a lui Dumnezeu, însa prin acest gest ti-ai dat „arama pe fatza”, iar atâta timp cât îl vei slavi si lauda pe Branham, am convingerea ferma ca nu vorbeste Duhul Sfânt prin gura ta, ci, este doar duhul întelepciunii tale firesti, teologie seaca, goala, lipsita de Lumina Adevarului si de ungerea divina.
  Nu cred ca esti constient de inutilitatea acestor articole lungi, plictisitoare si obositoare, care sunt sigur, îti rapesc din timpul pretios al rugaciunii si bucuria reala a relatiei personale cu Cel ce este Calea, Adevarul si Viata, strapungându-te cu tot felul de resentimente si frustrai, care-ti îmbolnavesc si îmbatrânesc fiinta, consumându-te înainte de vreme fara nici un rezultat pozitiv pentru zidirea sufleteasca si duhovniceasca a madularelor Bisericii lui Hristos, Mireasa Mielului…
  Fiti binecuvântati si luminati de Duhul Adevarului, dragi copilasi !

 3. Iosif, dragule ( fii si pentru mine asa cum sunt si eu pentru tine ) nu te gandi ca esti singurul pentru care scriu articole pe bloguri . Chiar azi sunt deja 21 de cititori , pana la ora asta . Dumnezeu te foloseste si pe tine cu scopul ca prin comentariile tale si raspunsurile pe care ti le dau , alti frati sa poata intelege mai bine faptul ca Mesajul este bine ancorat in Scripturi si ca nici un vant de invatatura omeneasca nu-l poate atrage in largul lumii , ale carei furtuni au intentia sa-l scufunde prin denigrare si negare fara nici un temei real .
  Fii sigur ca acei copilasi care-l citesc sunt cu adevarat binecuvantati si luminati de Duhul adevarului, asa cum ai scris tu in incheierea comentariului denigrator de mai sus Pentru ei, aceste articole lungi nu sunt nici plictisitoare, nici obositoare, daca ar fi asa, nu ar deschide zilnic paginile lui.
  Daca pentru tine sunt asa cum spui, ceea ce inseamna ca nu le citesti, pentru ce mai comentezi aiurea-n tramvai ? Nu este aceasta dovada faptului ca Dumnezeu lucreaza si cu si si pentru tine ?

 4. Dan zice:

  Pentru mine toate argumentele biblice sunt binevenite, interesante dar bine structurate si organizate.
  As vrea sa fac o mentiune, sa insist asupra unui lucru si anume:
  Apostolul Pavel istoriseste cum ca pe drumul Damascului i s-a aratat o lumina care intrecea pe cea a soarelui si a auzit un glas care-i zicea…
  Dupa aceea Domnul a vorbit lui Anania spunandu-i : Du-te,căci el este un vas pe care l-am ales ca să ducă Numele Meu înaintea neamurilor , înaintea împăraţilor şi înaintea fiilor lui Israel… !
  Faptele Apostolilor cap 9 semnificativ!
  În Damasc era un ucenic numit Anania. Domnul i-a zis într-o vedenie: „Anania!” „Iată-mă, Doamne”, a răspuns el.
  11 Şi Domnul i-a zis: „Scoală-te, du-te pe uliţa care se cheamă Dreaptă şi caută în casa lui Iuda pe unul zis Saul, un om din Tars . Căci iată, el se roagă.
  12 Şi a văzut în vedenie pe un om, numit Anania, intrând la el şi punându-şi mâinile peste el, ca să-şi capete iarăşi vederea.”
  Anania a plecat; şi, după ce a intrat în casă, a pus mâinile peste Saul şi a zis: „Frate Saule, Domnul Isus, care ţi S-a arătat pe drumul pe care veneai, m-a trimis ca să capeţi vederea şi să te umpli de Duhul Sfânt.”
  18 Chiar în clipa aceea, au căzut de pe ochii lui un fel de solzi, şi el şi-a căpătat iarăşi vederea. Apoi s-a sculat şi a fost botezat.
  19 După ce a mâncat, a prins iarăşi putere. Saul a rămas câteva zile cu ucenicii care erau în Damasc.
  20 Şi îndată a început să propovăduiască în sinagogi că Isus, EL Este, Fiul lui Dumnezeu.
  De ce este atat de important a cunoaste pe Fiul, mai mult decat a cunoaste pe, sa zicem Adam?

  • Dan zice:

   Isus nu este prooroc, ci cel mai de seama , Proorocul despre care a vorbit Moise in Lege!
   Dupa cum zice „Filip a găsit pe Natanael şi i-a zis: „Noi am găsit pe Acela despre care au scris Moise, în Lege, şi prorocii: pe Isus din Nazaret, fiul lui Iosif.”” Ioan 1:45
   Isus este Acela pe care Legea si ceilalti prooroci marturiseste.
   Isus chipul duhului proorociei vazut de toti de mai nainte.
   In El ni se vesteste prin credinta in El, iertarea pacatelor. ” şi oricine crede este iertat prin El de toate lucrurile de care n-aţi putut fi iertaţi prin Legea lui Moise.
   Evrei 7:19 „căci Legea n-a făcut nimic desăvârşit – şi, pe de alta, se pune în loc o nădejde mai bună, prin care ne apropiem de Dumnezeu.”
   Astfel, pe de o parte, se desfiinţează aici o poruncă de mai înainte din pricina neputinţei şi zădărniciei ei –
   Care este porunca aceia de mai inainte ce se desfiinteaza pe de o parte?
   Cum adica „pe de o parte” ? El stie !
   El mi-a zis: ‘Frate Saule, capătă-ţi din nou vederea!’ Chiar în clipa aceea, mi-am căpătat vederea şi m-am uitat la el. „El mi-a zis: ‘Dumnezeul părinţilor noştri te-a ales să cunoşti voia Lui, să vezi pe Cel Neprihănit şi să auzi cuvinte din gura Lui;” Faptele apostolilor 22:14
   Evanghelia propovăduită de mine nu este de obârşie omenească,
   * 1 Cor 15:1;
   12 pentru că n-am primit-o, nici n-am învăţat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos Cel inviat din morti!
   (Se desfinteaza astfel o porunca mai dinainte , pe de o parte firesca _si de pe alta se inlocuieste cu o nadajdie cu mult mai buna prin care ne-apropiem de Dumnezeu_prin invierea lui Hristos)

   Hai zii _ ce prostie , crezi ca noi nu stim?
   N-ai inteles ramificatiile invataturii Lui. Caci si El a fost om si partasi acelorasi slabiciuni ca si noi.
   Dumnezeu nu este supus slabiciunii frii pamantesti, nu este om.

 5. „Frate ” Dan, roagate Domnului sa iti descopere Cuvantul Sau, care este asa de minunat! Doar stii ca „litera” omoara, doar Duhul Domnului Este Acel Ce Insufleteste Cuvantul si-L vezi prin Descoperire!
  Domnul sa-ti dea Descoperirea Sa prin Duhul Sau Cel Sfant, nu prin duhul tau al mintii tale carnale!
  Sper sa nu te superi ca aceat indemn vine de la o femeie (fica a Domnului), Gal,3, 28. Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte barbateasca, nici parte femeiasca, fiindca toti sunteti una in Hristos Isus.Amin! SHALOM!

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.