Daca este un singur Dumnezeu …

….conform Bibliei, nu poate fi altul decat Domnul Isus Hristos !
Toate Cartile Bibliei confirma ca EL ESTE si a promis ca rasplateste pe cei ce-L cauta .
Eu sunt unul dintre aceia rasplatiti de El !

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

32 de răspunsuri la Daca este un singur Dumnezeu …

 1. Dan zice:

  Toate cartile Scripturii vorbeste despre…si confirma…pe Cel ce ESTE, si nicidecum „daca este Dumnezeu” …

  A te intreba sau a te supune unei astfel de intrebari ca de exemplu : „daca este Dumnezeu…?” n-ar fi decat o prostie, pe care multi si-o pun azi.
  De ce?
  Pentru ca induce o eroare si indoiala contrara credintei din start.
  Si care nu duce la nimic bun.
  Apostolul Ioan incepe Evanghelia sa cu: „La inceput era Cuvantul…” ca fiind de neconceput atfel, caci Dumnezeu ESTE fara indoiala si prezentand credinta si increderea neclintita in CEl ce .ESTE CREATORUL si Puterea Cuvantului Sau..

  • Gandul care m-a determinat sa scriu asa este de a scoate in evidenta Adevarul descoperit numai Miresei lui Hristos, prin invatatura Mesajului pentru ora ( ceasul ) aceasta din vremea de pe urma, pe care o traim acum
   Taina Divinitatii poate sa fie patrunsa numai de catre acei copii ai lui Dumnezeu carora le-a fost dat acest har maret de a -L vedea, auzi si atinge pe Unicul Dumnezeu Mantuitor .
   Acela care se ascunde de cei care cauta sa-L abordeze prin intelepciunea lumii acesteia , dar se tine aproape si se lasa gasit cu usurinta de catre cei chemati,alesi si credinciosi .
   Crestinii autentici stiu bine ca El ESTE ISUS HRISTOS, primul OM DESAVARSIT venit pe lume ( este Capul trupului care se arata lumii prin nastere din nou ) nu o trinitate inchipuita de fii lui Cain, pe care nici un om cu minte n-are vre-o sansa s-o puna vreodata in evidenta, fiindca este o minciuna a Diavolului.

 2. Dan zice:

  …”negreşit (bine inteles) dacă rămâneţi şi mai departe întemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, fără să vă abateţi de la nădejdea Evangheliei pe care aţi auzit-o, care a fost propovăduită oricărei făpturi de sub cer şi al cărei slujitor am fost făcut eu, Pavel.24 SI Mă bucur acum în suferinţele mele pentru voi în trupul meu sa împlinesc ce lipseşte suferinţelor lui Hristos, pentru trupul Lui, care este Biserica.
  25 Slujitorul ei am fost făcut eu, după isprăvnicia pe care mi-a dat-o Dumnezeu pentru voi, ca să întregesc Cuvântul lui Dumnezeu:
  26 Vreau să zic: taina ţinută ascunsă din veşnicii şi în toate veacurile, dar descoperită acum sfinţilor Lui,
  27 cărora Dumnezeu a voit să le facă cunoscut care este bogăţia slavei tainei acesteia între neamuri, şi anume Hristos în voi, nădejdea slavei.
  28 Pe El Îl propovăduim noi şi sfătuim pe orice om şi învăţăm pe orice om în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe ORICE om desăvârşit în Hristos Isus.
  29 Iată la ce lucrez eu şi mă lupt după lucrarea puterii Lui, care lucrează cu tărie în mine. ” Coloseni 1:

  Pare ca sunetul trambitei lui Dumnezeu cu care taina lui Dumnezeu s-a sfarsit este slujba Apostoliei, pentru neamuri _Pavel. Caci cel din urma este cel dintai!

  „Nu sunt oare toţi duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea?” Evrei 1:14…după isprăvnicia pe care -a dat-o Dumnezeu pentru voi, ca să întregesc Cuvântul lui Dumnezeu:
  26 Vreau să zic: taina ţinută ascunsă din veşnicii şi în toate veacurile, dar descoperită acum sfinţilor Lui,
  27 cărora Dumnezeu a voit să le facă cunoscut care este bogăţia slavei tainei acesteia între neamuri, şi anume Hristos în voi, nădejdea slavei.
  …1 Petru 1:12 Lor le-a fost descoperit că nu pentru ei înşişi, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovăduit Evanghelia prin Duhul Sfânt trimis din cer şi în care chiar îngerii doresc să privească.
  1 Petru 4:6 Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia şi celor morţi, pentru ca să fie judecaţi ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu în Duh.(prin credinta in Isus, Hristos Domnul)

 3. Dan zice:

  Cat priveste pe cice au primit propovaduirea Apostolului, dupa cum il sfatuieste si pe Timotei, tot asa si pe noi chemati dintre neamuri:

  …9 Iată un Cuvânt, Adevărat şi in Totul (toti) vrednic de primit!

  10 Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor şi mai ales al celor credincioşi. 11 Porunceşte şi învaţă aceste lucruri.
  12 Nimeni să nu-şi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.
  13 Până voi veni, ia seama bine la citire, la îndemnare şi la învăţătura pe care o dai altora.
  14 Nu fi nepăsător de darul care este în tine, care ţi-a fost dat prin prorocie, cu punerea mâinilor de către ceata prezbiterilor1.
  15 Pune-ţi pe inimă aceste lucruri, îndeletniceşte-te în totul cu ele, pentru ca înaintarea ta să fie văzută de toţi.
  16 Fii cu luare aminte asupra ta însuţi şi asupra învăţăturii pe care o dai altora; stăruieşte în aceste lucruri, căci, dacă vei face aşa, te vei mântui pe tine însuţi şi pe cei ce te ascultă.

  • Vezi tu, Dane, si ceilalti cititori ca tine, 41 la numar, pe langa tine, care au dat astazi cu ochii peste acest blog dar care n-au habar ca ar trebui sa-si arate si ei gandurile despre ceea ce citesc, apostolul Pavel da tuturor lumina Adevarului, ” mura in gura ” ( vorba romaneasca din batrani ), cand zce : „…ne-am pus nadejdea in Dumnezeul cel viu, care este Mantuitorul tuturor oamenilor si mai ales al celor credinciosi ”
   In invatatura apostolilor, Mantuitorul este Isus Hristos, fiindca numai El este Dumnezeul cel viu, dupa cum citim si descoperirea data lui Ioan ” Cand L-am vazut, am cazut la picioarele Lui ca mort. El Si-a pus mana dreapta peste mine si a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel Dintai si Cel de pe Urma, ” Cel Viu. Am fost mort, si iata ca sunt viu in vecii vecilor. Eu tin cheile mortii si ale Locuintei mortilor.” Nu este nicaieri loc pentru o trinitate, oricat de sfanta ar vrea cineva s-o considere , dupa invatatura nicolaitilor contemporani.

   • Dan zice:

    …daca ar avea ganduri bune le-ar arata!
    Chiar de nu le arata, nu inseamna ca nu sunt bune, ci de pace si bucurie in Domnul si asta ar fi si mai imbucurator!
    Dumnezeu este Acela sa-i binecuvinteze, dupa cum a zis, apropo de citatul dat: „Nu te teme! Eu sunt Cel Dintai si Cel de pe Urma, ” Cel Viu. Am fost mort, si iata ca sunt viu in vecii vecilor. Eu tin cheile mortii si ale Locuintei mortilor.”

    {(discutia despre trinitate o voi lasa la adresa fiecaruia s-o aprecieze, este testul fiecaruia printre altele) Si de altfel Domnul zice: Eu te voi invata ce-i de folos! Si iarasi spune Invatatorul : Daca ma iubeste cineva, va pazi poruncile Mele…si Eu si Tatal ne vom arata lui… ca sa se implineasca ce spune in Prooroci:
    Exodul 4:12 Du-te dar; Eu voi fi cu gura ta şi te voi învăţa ce vei avea de spus.”
    Exodul 24:12 Domnul a zis lui Moise: „Suie-te la Mine pe munte şi rămâi acolo. Eu îţi voi da nişte table de piatră cu Legea şi poruncile pe care le-am scris pentru învăţătura lor.”
    Psalmii 32:8 „Eu, zice Domnul, te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.”
    Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău.}

 4. Iosif zice:

  E plin virtualul de teorii, teologii, si sofisme, care mai de care mai sifist(r)icate, care induc turmele în eroare, ratacindu-le prin sistemul labirintic virtual (cerc vicios închis) go(l)ogle, pustiu, întunecat, slabite, înfometate, însetate, bolnave pe moarte, lipsitte de Pastorul Cel Adevarat, Hristosul lui Dumnezeu !
  „Caut printre ei un om care sa înalte un zid si sa stea în mijlocul sparturii înaintea Mea pentru tara, ca sa n-o nimicesc, dar nu gasesc nici unul !”

  • Dan zice:

   Atunci este bine totusi, nu?
   Cu toate teoriile de pe virtual care nu folosesc altui scop decat sa duca turmele in ratacire, totusi turmele nu se ratacesc, numai daca ar fi deja ratacite, Slava Domnului, Singurului Pastor!

   Si totusi Domnul Dumnezeu a gasit un om sa pastoresca turma in Hristos
   Departe de mine sa ma plang, ci dinpotriva ma bucur si cant de lauda si bucurie Mielului ce ne-a rascumparat!

 5. Dan zice:

  Daca este deci UNUL Singurul Dumnezeu, El Este ce va calauzi pe fiecare!
  ( prin Invatatorul Lui, desigur)

 6. Care o fi Invatatorul Singurului Dumnezeu, dupa parerea ta? Mai sus spui: {(discutia despre trinitate o voi lasa la adresa fiecaruia s-o aprecieze, este testul fiecaruia printre altele)… de ce o lasi altora spune-ti parerea ta, nu te fofila si ascunde printre citate care de multe ori nu au nici o legatura intre ele si nici cu subiectul prezentat…
  Mai spui: „Pare ca sunetul trambitei lui Dumnezeu cu care taina lui Dumnezeu s-a sfarsit este slujba Apostoliei, pentru neamuri _Pavel. Caci cel din urma este cel dintai!” Cu aceasta ce vrei sa spui, ca Taina lui Dumnezeu sa sfarsit cu ap. Pavel? Si el este cel dintai si cel din urma? Cel putin asa se intelege! Explica mai in detaliu…(Ap. Pavel ii spune lui Timotei : (e bine sa luam aminte, la citire la vorbire…)
  13. Pana voi veni, ia seama bine la citire, la indemnare si la invatatura pe care o dai altora.
  16. Fii cu luare aminte asupra ta insuti si asupra invataturii pe care o dai altora; staruie in aceste lucruri, caci, daca vei face asa, te vei mantui pe tine insuti si pe cei ce te asculta.
  Dane fratioare nu vreau sa intelegi gresit, nu am nimic cu tine, ci cum spune Cuvantul : sa ne corectam, sa ne indemnam uni pe altii fara suparare, aceasta e valabil mai intai pentu mine! SHALOM!

 7. Dan zice:

  Cu siguranta nu sunt ofensat, macar ca intrebarea este elementara si raspunsul bine vine dela Sine.
  Dar Invatatorul Singurului Dumnezeu nu e invatator dupa parerea mea, ci dupa buna placere a voiei Sale, Angelica.
  Este totusi curios ca intrebarea ta se refera la Numele Invatatorului de parca asta ar spune totul si nu ce spune El ar defini cunoasterea Numelui Invatatorului!.
  Si daca ti-ar spune „cel ce vorbeste cu tine este Acela” ar fi fost mare lucru pentru Domnul?
  Cat priveste Apostolul Pavel da este Invatatorul dat de Dumnezeu sa invete neamurile credinta, cel dintai si cel de pe urma , ca altul nu este sa explice mai bine .. de aceea si spune lui Timotei…”pana voi veni eu”
  daca am zis „cel dintai si cel de pe urma” nu am zis ce, dar trebuie sa mentionez se pare, in descoperirea Dumnezeiasca ca duhuri slujitoare. (dar parca am mentionat si asta in comentariu)
  Si astfel vei da cu ochii de El, Cel Dintai si Cel de pe urma.
  In ce priveste slujba Apostolica deci: cel dintai si cel de pe urma.
  La Apocalipsa vei vedea vorbind despre cei sapte ingeri cu trambitele lor.
  Apocalipsa 10:7 că, în zilele în care îngerul al şaptelea va suna din trâmbiţa lui, se va sfârşi taina lui Dumnezeu, după vestea bună vestită de El robilor Săi prorocilor. Apocalipsa 11:15 Îngerul al şaptelea a sunat din trâmbiţă. Şi în cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: „Împărăţia lumii a trecut în mâinile Domnului nostru şi ale Hristosului Său. Şi El va împărăţi în vecii vecilor.”
  (alta traducere scrie: „Împărăţia lumii a trecut în mâinile Dumnezeului nostru şi ale Hristosului Său. Şi El va împărăţi în vecii vecilor.”_ asta ca paranteze)

  Ce sunt Ingerii, spune Apostolul Pavel in Epistola catre Evrei
  Si iata ca si Ingerii sunt dintai si de pe urma. Si parerea mea Apostolul va fi dintre Sfintii Ingeri, ba mai mult el Apostolul spune: „În adevăr, nu unor îngeri a supus El lumea viitoare despre care vorbim.” Evrei 2:5
  Galateni 4:14 „Şi n-aţi arătat nici dispreţ, nici dezgust faţă de ceea ce era o ispită pentru voi în trupul meu, dimpotrivă, m-aţi primit ca pe un înger al lui Dumnezeu, ca pe Însuşi Hristos Isus.”

  • Dane , oare nimeni nu ti-a mai spus ca esti tare confuz ? Iata ca m-am trezit eu sa fac aceasta observatie .Nu stiu ce o fi acolo in capul tau, dar vad ce iese si nu sunt deloc fericit pentru asta .
   Cu raspunsurile pe care le dai tu, ca si Iosif, de altfel, complet nesatisfacatoare, ramaneti cu siguranta corigenti la studiul Bibliei . Si nu ma mira faptul, din moment ce nu stii Cine este Invatatorul si modul in care preda El invatatura , Asta da de banuit ca chiuliti in stil barbar de la orele Lui de clasa , amagindu-va cu parerea ca puteti fi autodidacti ! Ar trebui sa stiti ca studiul Biblic se face ” la zi ” nu „la seral „( cum am facut eu Facultatea de Constructii Civile si Industriale dupa programul de lucru si nu pot avea aceleasi beneficii cu cei care au urmat cursuri la zi , chiar daca ma consider mai indemnatic decat multi fosti colegi de liceu care au studiat ziua .)

 8. Iosif zice:

  Beh, eu nu sunt, si nu ma consider NIMIC, nici macar nu ma laud ca sunt crestin, de nici o culoare confesionala cunoscuta sub soare. Sunt doar un credincios iubitor de Cuvânt, cautator al Adevarului absolut, ascultator de Tatal meu, Cel ce m-a întocmit din apa si din Duh, m-a îngrijit si m-a crescut, eliberându-ma prin har de Legea si de Locuinta mortii, spalându-mi ranile cu vin si untdelemn, si curatându-ma de lut, m-a dus la hanul Lui de pe pamânt, unde sub ocrotirea Duhului Sau Sfânt, astept Împaratia Lui, si, sa se faca voia Domnului, „…precum în cer si pe pamânt.”

  • Zici ca nu te consideri Nimic ? Asta inseamna ca te consideri in vre-un fel si este un lucru bun, sa ai constiinta de sine . Este iarasi bine ca nu te lauzi cu pozitia de crestin credincios iubitor de Cuvant si ar fi cu mult mai bine daca ai putea sa recunosti Cuvantul vorbit astazi de Dumnezeu , nu numai ceea ce a lucrat El prin Cuvant in trecut pentru copiii Sai.
   A astepta Imparatia Lui nu inseamna numai a contempla , ci a fi parte activa in Manifestarea Duhului Sfant intr-o adunare a sfintilor., nu intr-un azil de bolnavi spirituali, fie el si sub aspect de han de pe pamant

 9. Iosif zice:

  …sunetul melodios, atinge inima copiilor nascuti din Domnul Dumnezeu, prin jertfa lui Iisus Hristos !

  • A asculta un cantec precum acesta, nu inseamna neaparat a fi plin de Duhul Sfant. Seamana mai degraba cu un cantec firesc de dragoste erotica . Este scris in Scriptura Noului Testament ca atunci cand va veni adevaratul Mangaietor ne va invata si ne va aduce aminte de tot ce a spus Domnul Isus si-i va proslavi Numele .
   Ori, in acet cantec nici pomeneala de asa ceva . Melodia ca melodie, buna pentru gadilarea firii pamantesti, insa Duhul adevarului, asa cum este definit in Biblie, lipseste cu desavarsire la toti cei din cultul penticostal

 10. Dan zice:

  Nu, tu si Angelica sunteti singurii..!
  Probabil ca mergeti impreuna la acelasi adunare. Voi faceti de ras pe toti fratii vostri de la adunarea la care mergeti., si-i umpleti de rusine.
  Si Angelica pentru ca iti permite sa vorbesti asa.
  Ar trebuie sa va cereti iertare Domnului si invatatorului pe care ziceti ca il aveti.
  Probabil ca nici invatatorul vostru nu intuieste ce rezulta din comentariul meu.

 11. Dan zice:

  Mai era un blogar, Vaisamar, care spunea acelasi lucru si avea aceiasi atitudine dispretuitoare la adresa tuturor care pretindea sa i te adresezi cu „domnule” ca de el a facut studiile de litere si urmat universitatea llaaaa Oxforddd!
  Dar care nu stie biblia insa pretinde ca o traduce aducandu-i nenumarate imbunatatirii! Si el ca si voi, stapaniti de idolatrie si inchinatori la terafimii!
  Nu, mersi!

  • Vai Si Amar de cine ? De bolgher, sa de vre-unul dintre noi ? n-am auzit de el pana acuma ce l-ai introdus tu in discutie . Ai comentat cumva si pe acel blog? Sunt curios sa citesc ce i-ai scris si lui

  • Eu am absolvit Universitatea la Cluj -Napoaca, copiii mei , unii la Cluj, altii la Derby , putin mai incolo de Oxford . Faptul acesta insa nu are nimic de-a face pentru sau impotriva dragostei pentru Domnul Isus Hristos, descoperit noua prin Cuvantul lui Dumnezeu. Nu avem nevoie sa mai traducem Biblia, fiindca a tradus-o Cornilescu , se zice ca dupa versiunea King James , care este cea mai buna traducere facuta in limba Engleza , si apoi pe romaneste .
   Este insa adevarat ca sunt unele versete la traducerea carora Cornilescu a dat chix , din fericire doar cateva, din pricina ca pe vremea lui descoperirea Cuvantului nu era completa . Spre exemplu, definitia credintei, din evrei 11.1 unde Cornilescu a scris „. Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. ” iar originalul zice : ” Credinta este substanta lucrurilor nadajduite ….” Lucrarea lui Dumnezeu facuta prin fratele Branham a demonstrat existenta acestei substanta divina, atunci cand el s-a rugat pentru o fetita care nu avea ochi si , dupa rugaciunea lui, ea a putut sa vada cu ochii de culoarea pe care si-a dorit-o,
   si in multe alte cazuri care sunt relatate in predicile ce pot fi citite pe blogul Infomesaj.ro -The Five Fold Ministry .
   Mai dau un exemplu de traducere neadecvata a lui Cornilescu, canr a scris despre ” taina evlaviei „, evlavie fiind un cuvat neromanesc, care nu poate sa fie inteles corect de nimeni , fara sa capete descoperire de la Dumnezeu, fiindca in traducerea pe inteles romanesc din engleza este : ” Mare este taina Divinitatii „. Si aceasta mare taina a incetat de cand se vesteste Mesajul orei, care ne-a spus ca ” „Cel ce a fost aratat in trup a fost dovedit neprihanit in Duhul, a fost vazut de ingeri, a fost propovaduit printre Neamuri, a fost crezut in lume, a fost inaltat in slava.” (1Tim.3:16) nu este Altul decat Insusi Dumnezeul cel adevarat venit printre oameni intr-o locuita de carne umana , ca sa vada cu ochii Lui si sa simta pe pielea Lui oroarea pacatului care ne despartea de fata Lui . Biblia ne adevereste ca fata lui Dumnezeu , care nu putea fi vazuta de oamenirea pacatoasa este chipul lui Isus Hristos prin a carui sange varsat la Calvar pacatul omenirii a fost spalat si indepartat de la toti cei alesi de El ca sa creada si sa-L vada chiar in timpul in care ei traiesc in aceasta lume. Pe aceasta tema am scris cateva comentarii si pe https://tatonari.wordpress.com/2019/07/12/gradina-interioara/

   • Dan zice:

    Nu este Scriptura suficienta pentru a calauzi pe cineva in descoperirea tainei acesteia a evlaviei!
    British Bible Society pretinde a fi autorul Legal a traducerii Cornilescu.
    (Vezi Resurse biblice)
    Dar tu nu dai dovada de evlavie, ca nu esti decat un batjocoritor.
    „”…Biblia ne adevereste ca fata lui Dumnezeu , care nu putea fi vazuta de oamenirea pacatoasa este chipul lui Isus Hristos prin a carui sange varsat la Calvar pacatul omenirii a fost spalat si indepartat de la toti cei alesi de El ca sa creada si sa-L vada chiar in timpul in care ei traiesc in aceasta lume. Pe aceasta tema am scris cateva comentarii „”
    …poate ca invatatorul tau zice asa, al meu nu!
    …”toti cei alesi” …”sa creada si sa vada chiar in timpul in care traiesc in aceasta lume…” _ de unde le tot nascocesti ca Scriptura nu spune asa?
    Tu sau voi care ati tradus pe Branham, ati citit vro data macar Biblia?

    Foarte ingust pentru un om trecut prin scoli si presupus cultivat si deprins cu cititul?
    Vrei sa-ti dau cateva citate Biblice sa vezi ca ce spui nu-i tocmai asa?
    Dar you can’t stand The Scriptura !

    • Esti si tu un Toma, Dane ? Iata citatul potrivit cu ce am scris eu : ( sper ca nu te vei incurca printre cuvinte in asa fel ca descoperirea sa nu poata patrunde in inima ta , obisnuita doar cu citate lungi si fara legatura cu subiectul dezbatut . Aici este vorba de a-L vedea pe Dumnezeu in chipul lui Isus, care ne-a zis ca daca -L vom vedea, nu va mai fi necesar sa zica ” MA voi ruga Tatalui pentru voi ” fiindca „Ma intorc inapoi in imbracamintea de slava din care am iesit atunci cand am venit printe voi imbracat intr-un trup de carne umana „)
     „Peste putina vreme, nu Ma veti mai vedea; apoi iarasi, peste putina vreme, Ma veti vedea, pentru ca Ma duc la Tatal.”
     La auzul acestor vorbe, unii din ucenicii Lui au zis intre ei: „Ce inseamna cuvintele acestea: „Peste putina vreme, nu Ma veti mai vedea” si: „Apoi iarasi, peste putina vreme, Ma veti vedea” si: „Pentru ca Ma duc la Tatal”?”
     Ei ziceau deci: „Ce inseamna aceasta: „Peste putina vreme”? Nu stim ce vrea sa spuna.” (
     Isus a cunoscut ca voiau sa-L intrebe si le-a zis: „Va intrebati intre voi ce inseamna cuvintele: „Peste putina vreme, nu Ma veti mai vedea” si: „Apoi iarasi, peste putina vreme, Ma veti vedea”?
     . Adevarat, adevarat va spun ca voi veti plange si va veti tangui, iar lumea se va bucura; va veti intrista, dar intristarea voastra se va preface in bucurie.
     Femeia, cand este in durerile nasterii, se intristeaza, pentru ca i-a sosit ceasul; dar, dupa ce a nascut pruncul, nu-si mai aduce aminte de suferinta, de bucurie ca s-a nascut un om pe lume.
     Tot asa si voi: acum sunteti plini de intristare; dar Eu va voi vedea iarasi, inima vi se va bucura, si nimeni nu va va rapi bucuria voastra.
     In ziua aceea, nu Ma veti mai intreba de nimic. Adevarat, adevarat va spun ca orice veti cere de la Tatal, in Numele Meu, va va da.
     Pana acum n-ati cerut nimic in Numele Meu: cereti, si veti capata, pentru ca bucuria voastra sa fie deplina.
     V-am spus aceste lucruri in pilde. Vine ceasul cand nu va voi mai vorbi in pilde, ci va voi vorbi deslusit despre Tatal.
     In ziua aceea, veti cere in Numele Meu, si nu va zic ca voi ruga pe Tatal pentru voi.
     . Caci Tatal insusi va iubeste, pentru ca M-ati iubit si ati crezut ca am iesit de la Dumnezeu.
     . Am iesit de la Tatal si am venit in lume; acum las lumea si Ma duc la Tatal.”
     Ucenicii Sai I-au zis: „Iata ca acum vorbesti deslusit si nu spui nicio pilda.
     Acum cunoastem ca stii toate lucrurile si n-ai nevoie sa Te intrebe cineva; de aceea credem ca ai iesit de la Dumnezeu.”
     „Acum credeti?”, le-a raspuns Isus. Peste putina vreme, lumea nu Ma va mai vedea, dar voi Ma veti vedea; pentru ca Eu traiesc, si voi veti trai. ”
     Dane, testul acesta este menit sa te verifice si pe tine daca apartii lui Dumnezeu sau doar lumii acesteia. Citeste cu toata atentia si aceste cuvinte spuse de Pavel , si straduieste-te sa le prinzi intelesul , conform descoperirii pe care a primit-o si el :
     . Asa ca, de acum incolo, nu mai cunoastem pe nimeni in felul lumii; si, chiar daca am cunoscut pe Hristos in felul lumii, totusi acum nu-L mai cunoastem in felul acesta.
     Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.
     Si toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a impacat cu El prin Isus Hristos si ne-a incredintat slujba impacarii;
     ca adica, Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor, si ne-a incredintat noua propovaduirea acestei impacari.
     Noi, dar, suntem trimisi imputerniciti ai lui Hristos; si, ca si cum Dumnezeu ar indemna prin noi, va rugam fierbinte, in Numele lui Hristos: impacati-va cu Dumnezeu!
     . Pe Cel ce n-a cunoscut niciun pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El.”
     Sinea lui Dumnezeu este chipul trupului Omului Isus Hristos, nascut ca sa fie cea dintai locuinta a Lui pe Pamant . David a stiut ca ” Dumnezeu nu locuieste in case facute de om „, totusi el a vrut ca Dumnezeu sa poata fi intalnit intr-un loc mai stabil decat Cortul facut de Moise , unde Dumnezeu venea doar cand era chemat in ajutor ( dupa ce pleca, stralucirea fetei lui Moise disparea si ea . Dupa ce Isus S-a inaltat la cer, Templul a fost daramat .) dar apoi El a revenit iarasi, ca sa locuiasca in Biserica Lui, in madularele care se formeaza dintr-o nastere speciala, facuta de El insusi, fara ajutorul sau vointa vreunui om .. De aceea, chipul lui Dumnezeu pe Pamant este astazi alcatuit din Madularele Trupului Sau , adica din crestinii autentici, in care Cuvantul lui Dumnezeu lucreaza desavarsirea , dupa ce am fost sfintiti prin acelasi Cuvant venit in Trup si numit Hristos , precum este iarasi scris : „. Vreau sa zic: taina tinuta ascunsa din vesnicii si in toate veacurile, dar descoperita acum sfintilor Lui,
     carora Dumnezeu a voit sa le faca cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia intre Neamuri, si anume: Hristos in voi, nadejdea slavei.

     • Dan zice:

      …””Aici este vorba de a-L vedea pe Dumnezeu in chipul lui Isus, care ne-a zis ca daca -L vom vedea, nu va mai fi necesar sa zica ” MA voi ruga Tatalui pentru voi ””
      _ „Aici”…in Imparatia lui Hristos Domnul vorbea despre vecinicie…!
      Ziua a saptea inca nu s-a sfarsit…! Si ea a fost inchinata Lui.

    • Cu adevarat , pentru crestinii autentici si pentru mine, de cand am primit Mesajul orei, Biblia este o Carte Noua, complet diferita de acea tiparita si predicata de cultele de religie crestina , desi raman mereu aceleasi cuvinte de citit, insa cu un inteles mult mai clar si mai profund, care leaga impreuna, intr-o armonie deplina, toate cele 66 Carti din care este compusa.
     Acest lucru este dovada ca lucrurile pe care le- au spus cele sapte tunete in auzul apostolului Ioan pot sa fie astazi destainuite si cunoscute de cei ce vor cu adevarat sa aiba parte in Imparatia lui Dumnezeu si primiti acolo, prin rapirea fagaduita Miresei lui Isus Hristos si numai ei , inainte de necazul cel mare care a aparut deja la orizont in fata omenirii nepocaite . Amin !

     • Dan zice:

      Cei sapte ingeri alesi si cele sapte zile, Si bubuitul lor lucrarea Lui in decursul celor sapte zile…si sfarsitul miilor de ani pentru El, o mie de ani este ca o zi…
      una mai stralucitoare decat alta!
      Rapirea din necazul zilei…Zaharia 8:6 Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: ‘Dacă lucrul acesta va părea de mirat în ochii rămăşiţei poporului acestuia, în zilele acelea, va fi de mirat oare şi în ochii Mei?’, zice Domnul oştirilor.
      Matei 24:22 Şi dacă zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scăpa; dar , din pricina celor aleşi, zilele acelea vor fi scurtate.
      Marcu 13:20 Şi dacă n-ar fi scurtat Domnul zilele acelea, nimeni n-ar scăpa, dar le-a scurtat din pricina celor aleşi.
      ( pentru lucrarea de mantuirea de care toti vor avea parte)

      Iosif a zis bine{…}

 12. Iosif zice:

  SI TU, BRUTUS ?!…

 13. PROBABIL CA SUNTEM „SINGURII” … AICI … SLAVA DOMNULUI!

 14. Dan zice:

  Pentru cel nepocait, necazul nu-i va folosi, ca tot nu se va intelepti !
  (si va sfarsi nepocait)

  • Despre tine vorbesti aici, sau despre altul ?

   • Dan zice:

    – Nu vorbesc nici despre mine si nici despre altul, pentru ca sfarsitul n-a sosit inca, dar e aproape. ca ce este omul zicea cineva:
    „Ce este omul ca să-Ţi pese atât de mult de el, ca să iei seama la el, ” Iov 7:17 :18 să-l cercetezi (sa-l certi) în toate dimineţile şi să-l încerci în toate clipele?
    1 Binecuvântat să fie Domnul, Stânca mea, care-mi deprinde mâinile la luptă, degetele la bătălie,
    2 Binefăcătorul meu şi Cetăţuia mea, Turnul meu de scăpare şi Izbăvitorul meu, Scutul meu de adăpost, care-mi supune pe poporul meu!
    3 Doamne, ce este omul ca să iei cunoştinţă de el, fiul omului, ca să iei seama la el?
    4 Omul este ca o suflare, zilele lui sunt ca umbra care trece.
    5 Pleacă cerurile, Doamne, şi coboară-Te! Atinge munţii, ca să fumege!
    6 Fulgeră şi risipeşte pe vrăjmaşii mei! Aruncă-Ţi săgeţile şi pune-i pe fugă!
    7 Întinde-Ţi mâinile de sus, izbăveşte-mă şi scapă-mă din apele cele mari, din mâna fiilor celui străin,
    8 a căror gură spune neadevăruri şi a căror dreaptă este o dreaptă mincinoasă!

    Dar e bine ca ma certi !

    • Dan zice:

     _ Inca o data:
     … Nu, Dumnezeu nu leapădă pe omul fără prihană şi nu ocroteşte pe cei răi.
     Iov 36:5 Dumnezeu este puternic, dar nu leapădă pe nimeni şi este puternic prin tăria priceperii Lui. 6 El nu lasă pe cel rău (ce-i rau) să trăiască şi face dreptate celui nenorocit.7 Nu-Şi întoarce ochii de la cei fără prihană şi-i pune pe scaunul de domnie împăraţii, îi aşază pentru totdeauna ca să domnească.
     8 Se întâmplă să cadă în lanţuri şi să fie prinşi în legăturile nenorocirii?
     9 Le pune înainte faptele lor, fărădelegile lor, mândria lor.
     10 Îi înştiinţează ca să se îndrepte, îi îndeamnă să se întoarcă de la nelegiuire.
     11 Dacă ascultă şi se supun, îşi sfârşesc zilele în fericire şi anii în bucurie.
     12 Dacă n-ascultă, pier ucişi de sabie, mor în orbirea lor.
     13 Nelegiuiţii (nelegiuirea) se mânie, nu strigă către Dumnezeu când îi înlănţuie; 14 îşi pierd viaţa în tinereţe, mor ca cei desfrânaţi.
     15 Dar Dumnezeu scapă pe cel nenorocit prin nenorocirea lui şi prin suferinţă îl înştiinţează.
     16 Şi pe tine te va scoate din strâmtoare, ca să te pună la loc larg, în slobozenie deplină, şi masa ta va fi încărcată cu bucate gustoase.
     17 Dar, dacă-ţi aperi pricina ca un nelegiuit, pedeapsa este nedezlipită de pricina ta.
     18 Supărarea să nu te împingă la batjocură şi mărimea preţului răscumpărării să nu te ducă în rătăcire!
     19 Oare ar ajunge strigătele tale să te scoată din necaz şi chiar toate puterile pe care le-ai putea desfăşura?
     20 Nu suspina după noapte, care ia popoarele din locul lor.
     21 Fereşte-te să faci rău, căci suferinţa te îndeamnă la rău.
     (si batjocora)

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.