Preocupat de intelegerea profetiilor – Aurel Gheorghe

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Preocupat de intelegerea profetiilor – Aurel Gheorghe

 1. Dan zice:

  – Preocupat de intelegerea lui Aurel gheorghe a profetiilor si oarecum ingrijorat,
  _vrei sa zici?
  Sau este doar o afirmatie constatare de fapt pe care o faci despre Aurel?
  Sau te intereseaza profetia lui Ezechel cu privire la lucrurile scrise si amintite de el?

 2. cherie zice:

  De ce cântăresc arginți pentru ceva ce nu satură? pentru că …. mai scrie undeva ca omul se hranește nu doar ca să sature stomacul… că omul se hrănește și spiritual iar oamenii nu se limitează doar la o singură carte ca hrană pentru spirit…
  Chiar dacă biblia este cea mai mare carte in lume există multe alte cărți lăsate de dumnezeu pentru oameni …. dar si… altele multe …(.lăsate tot de dumnezeu ) ….. pentru hrana sufletului.
  Dacă nu cinstești și apreciezi tot ce a creat Dumnezeu pentru om… îl jignim pe CREATOR !

  • Ioan Dascal zice:

   In Biblie este scris ca atunci cand S-a facut Mantuitorul nostru . ( citeste Isa.63:8), prin casatorie cu natura umana ,(citeste Isa.54:5) Creatorul a zis : „Ferice de cei flamanzi si insetati dupa neprihanire, caci ei vor fi saturati! (Mat.5:6)

   • Dan zice:

    Am incercat printr-o scurta intrebare sa am o cat mai exacta referinta la preocuparea intelegerii profetiei..si restaurarea lui Israel.
    Nu stiu in ce scop..nadajduieste fiecare dintre noi, dar nu mai insist…
    … Insa cu privire la ” casatorie cu natura umana ,(citeste Isa.54:5) Creatorul a zis : „Ferice de cei flamanzi si insetati dupa neprihanire, caci ei vor fi saturat”
    _natura umana nici nu va fi saturata dupa preferinta ei!
    Caci de asemenea este scris: 31 Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: ‘Ce vom mânca?’ sau: ‘Ce vom bea?’ sau: ‘Cu ce ne vom îmbrăca?’
    32 Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele.
    33 Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
    34 Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei.

    Deci cum ramane ca „Ioan Dascal zice:
    iunie 20, 2019 la 7:00 am
    In Biblie este scris ca atunci cand S-a facut Mantuitorul nostru . ( citeste Isa.63:8), prin casatorie cu natura umana ,”
    Atunci si ideia lui Aurel ar fi indreptatita si prin urmare sa se spuna ca profetia lui Ezechel s-ar referi la prosperitatea Israelului de azi.

    (dar sa nu trecem dela judecarea unei idei si evaluarea ei, sau al vrunei sfatuirii ca ar fi sau nu buna , la judecarea si calificari de persoane, in cazul de fata al lui Aurel)
    Priviti discutia ca pe o consultare, constatarea in lumina Scripturii a unui fapt al credintei, si nu intriga si inversunare impotriva Duhului.

    • Cuvantul „ neprihanire „ pe care-l gasim exclusiv in traducerea romaneasca a Bibliei, ( nicaieri altundeva, intr-o vorbire obisnuita ) de aceea romanii nu cunosc insemnatatea lui , este de fapt un neologism inventat la traducere si inseamna ” indreptatire ” . Oare ce fel de indreptatire ne cere Dumnezeu sa cautam, stiind ca mantuirea este prin har, noi neputand sa avem nici un merit ?
     Eu cred ca este aceea despre care a scris apostolul Ioan, incheind cartea Descoperirii pe care i-a dat-o Dumnezeu : „Ferice de cei ce isi spala hainele, ca sa aiba drept la pomul vietii si sa intre pe porti in cetate! (Apoc.22:14)
     Deci, daca vrei cu adevarat, poti capata neprihanirea !

     • Dan zice:

      Dar „neprihanirea” pe care o da Dumnezeu si de care vorbeste Scripturile este cuvantul lui. Si cine este cel socotit neprihanit daca nu cel ce a crezut si primit cuvantul marturiei lui Dumnezeu despre Fiul Sau?
      Tot acelasi este cel ce marturiseste ca traieste prin credinta in fapta botezului sub calauzirea Duhului Sfant.
      Si asta nu prin fapteleLegii, ci prin credinta in Neprihanirea Numele lui Isus Hristos inviat din morti.
      Si Avraam, fiindcă n-a fost slab în credinţă, el nu s-a uitat la trupul său, care era îmbătrânit – avea aproape o sută de ani – nici la faptul că Sara nu mai putea să aibă copii.
      {daca atunci Dumnezeu a facut pe cel imbatranit totusi sa nasca, cat mai mare poate fi Puterea Lui inviind pe Isus, (Avraam a vazut ziua Mea, a vazut-o si s-a bucurat) nu izbavindu-l de durerile si neputintele batranetii, ci de sub puterea si legaturile mortii!}
      20 El nu s-a îndoit de făgăduinţa lui Dumnezeu, prin necredinţă, ci, întărit prin credinţa lui, a dat slavă lui Dumnezeu,
      21 deplin încredinţat că El ce făgăduieşte poate să şi împlinească.
      22 De aceea, credinţa aceasta „i-a fost socotită ca neprihănire”.
      23 Dar nu numai pentru el este scris că „i-a fost socotită ca neprihănire”,
      24 ci este scris şi pentru noi, cărora, de asemenea, ne va fi socotită,
      (impreuna cu ei partasi aceleiasi neprihanirii ai Imparatiei lui Dumnezeu)
      nouă, celor ce credem în Cel ce a înviat din morţi pe Isus Hristos, Domnul nostru, 25 care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre şi a înviat din pricină că am fost socotiţi neprihăniţi. (crezut in invierea Lui)

      Intrebati pe ortodocsii iudei daca este vreunul dintre ei care a crezut in jertfa si invierea lui Isus?
      Ehi, ei s-or crede neprihaniti in urma curatirii de intinaciunea lor prin faptele Legii. Dar in fiecare an…?

      • Omule al lui Dumnezeu, tu gandesti prea mult si nu mai ai timp sa pricepi bine ce este credinta ! Daca este scris ca Abraham este ” parintele credintei ” care duce la mantuire, asta nu inseamna oare ca totul a inceput de la el, atunci cand Dumnezeu i-a vorbit lui si i-a promis ” marea cu sarea ” ? ( adica tot ce omeneste era imposibil de realizat )
       Si ce erau aceste promisiuni ? Descoperiri a lucrurilor care urmau sa vina in existenta in viitor . Abraham a inteles bine ce a zis Dumnezeu si atunci a inceput sa lucreze in inima lui dorinta de a le vedea asa cum i s-a spus ca vor fi . Nu degeaba a zis Pavel : ” credinta este substanta lucrurilor nadajduite, incredintarea puternica despre existenta lucrurilor care nu se vad ( inca ) . Si Pavel a mai zis ca Abraham nu a vazut in realitate tot ce i-a fost promis, fiindca Dumnezeu avea in vedere ceva si mai bun pentru urmasii lui .
       Deci, credinta este o descoperire primita de la Dumnezeu , pe care o are fiecare copil al Lui, separat, pentru ( si numai pentru ) el insusi ,
       Dovada nasterii din nou este acea substanta magica aparuta in trupul nostru muritor care are puterea sa schimbe orice lucru in directia implinirii promisiunilor lui Dumnezeu , care ne-au fost date fiecaruia , separat de multime . ( Pavel a zis ca fiecare madular al trupului are o lucrare cu o destinatie speciala , de aceea daca cineva nu recunoaste ca Hristos este in el, acelea s-ar putea sa fi fost lepadat – adica nu a respirat niciodata Duhul Sfant .
       Degeaba insiri, tu, Dane ( vorba lui Eminescu ) ” din condei, cuvinte multe, cand nimic nu ai a spune „ ( numai ca sa umpli rubrica de comentarii a blogului si sa muti in alta parte- de la subiectul articolelor – atentia altor cititori, asa cum au facut intotdeauna alde Abel si altii de teapa lui )
       Straduieste-te , decui, sa citesti mai cu atentie articolele si comentariile mele, si incearca sa primesti si tu descoperirea lucrurilor despre care este vorba in ele

       • Dan zice:

        Abraham NU ESTE ” parintele credintei ” care duce la mantuire,

        dupa cum tu nu esti copilul lui Dumnezeu!

        • Dan zice:

         Si nici al credintei, dupa cum se vede esti preocupat de altceva.
         Dar lucrurile astea vor fi si raman ascunse de ochiul tai!
         Pacat !

        • Daca nu este, de ce incepe cu el Cartea neamului lui Isus Hristos ?
         Dane, vezi ca iarasi ti-ai luat prea mare avant si ai aterizat in cealalta parte a calului !
         Nu se poate sa nu fi citit versetele urmatoare, eu cred mai degraba ca memoria ta iti face feste ! Ar trebui sa iei si tu cate o lingura de ulei dein, zilnic, ca mine , fiindca are omega 3, substanta care ajuta creierul sa se regenereze , cu memorie cu tot
         ” Ferice de omul caruia nu-i tine Domnul in seama pacatul!”
         Fericirea aceasta este numai pentru cei taiati imprejur sau si pentru cei netaiati imprejur? Caci zicem ca lui Avraam credinta „i-a fost socotita ca neprihanire.”
         Dar cum i-a fost socotita? Dupa sau inainte de taierea lui imprejur? Nu cand era taiat imprejur, ci cand era netaiat imprejur.
         Apoi a primit ca semn taierea imprejur, ca o pecete a acelei neprihaniri pe care o capatase prin credinta, cand era netaiat imprejur. Si aceasta, pentru ca sa fie tatal tuturor celor care cred, macar ca nu sunt taiati imprejur; ca, adica, sa li se socoteasca si lor neprihanirea aceasta;”
         In adevar, fagaduinta facuta lui Avraam sau semintei lui, ca va mosteni lumea, n-a fost facuta pe temeiul Legii, ci pe temeiul acelei neprihaniri care se capata prin credinta.
         Vezi acuma ca eu nu am scris gresit ? Ce am scris este corect hundred percent . Incearca si tu sa mai absol(vest)i ( http://cumsescrie.ro/conjugarea-verbului-a-absolvi/ ) cel putin o clasa de Scoala Biblica, inainte sa sari cu gura la mine , asa, ” in draga cinste ” ! ( o vorba ardeleneasca ,- de la tara mea – care inseamna ” pe degeaba „, sau „fara motiv „)

 3. Dan zice:

  Prin Decretul sionist dela Basel, Elvetia, constituit de suburbii locuite de francezi si germani , obiceiurile neamurilor cu ajutorul US zionisti s-a instaurat in Israelul de azi, pe care iudeii ortodocsi si nu numai il contesta pe care Aurel nu le vede!
  (am dat cateva videouri pe blog in privinta asta)

 4. Dan zice:

  Simplu_
  … pentru ca credinta este in Unul Singur Dumnezeu, Tatal si ea, credinta in Cuvantul Lui descoperit in Isus, Fiul lui David in ceeace priveste trupul, iar in ceea ce priveste Duhul, dovedit prin invierea din morti Fiul lui Dumnezeu: potrivit cu fagaduinta data de Dumnezeu parintilor nostri, fie Avraam caruia a zis: „Tie si samantei tale voi da tara in stapanire, si neamurile vor fi binecuvantate in Samanta ta, caci Samanta era Hristos. Fie potrivit fagaduintei date imparatului David : iti voi da un Fiu care va iesi din trupul tau si va sta pe scaunul tau de domnie si va imparatii peste casa lui Israel in veci.
  Rascumpararea si mantuirea lui Iehova de care toti ceice cred vor avea parte datorita indurarii Lui potrivit fagaduintei Lui. fie el chiar parintele nostru al tuturor credinciosilor, chiar iesiti dintre neamuri, fie imparatul David.
  caci inainte de Avraam era Dumnezeu si Cuvantul Lui, credinta noastra.

  Avraam nu este parintele credintei, caci credinta era inainte de Avraam.

  • Ce credinta era inainte de Abraham ? Era numai idolatria = trinitatea in toata lumea . Insa tu, Dane, se poate sa stii mai multe chiar decat Dumnezeu , care a zis femeii ce venise sa ia apa la fantana din Samaria : „Voi va inchinati la ce nu cunoasteti; noi ne inchinam la ce cunoastem, caci Mantuirea vine de la iudei. ”
   Chiar daca te incapatanezi sa negi ce a spus Adevarul , credinta de mantuire vine de la iudei , al caror spita de neam a inceput cu Abraham si in care Dumnezeu a finalizat lucrarea de rascumparare din pacat. Tine minte insa si faptul ca Isus a identificat si o altfel de samanta in unii dintre aceia care se pretindeau mostenitori fara sa aiba si credinta celui pe care-l luau drept parinte ( Ioan 8.39-45 )

 5. Dan zice:

  Se pare ca nu poti distinge diferenta de opinie intre cele doua termene care implica idei diferitei si anume
  parinte, tata, in credinta si tata a credintei.
  Sunt doua chestiuni diferite. Dar ca sa eviti sa stabilesti pentru tine diferenta te aventurezi intr-o alta discutie acum si anume:
  Ce credinta era inainte de Abraham ? Era numai idolatria.

  Deci credinta ta este in Avraam. daca te-ar auzi Avraam te-ar bate de te-ar asculta cu urechea. tare gol esti!

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.