Un raspuns la comentarii nechibzuite

Ai dreptate atunci cand le numesti ” povesti frumoase”,( predicile fratelui Branham, adica ) fiindca Cel implicat in ele este Minunat !. Insa de la frumusete la fantezie si falsitate nu poate sa te duca decat imaginatia ta bolnava de o maladie incurabila : necredinta
Branham m-a invatat multe lucruri bune, pentru viata naturala , dar si secrete privitoare la continuarea ei in vesnicie, langa Domnul nostru Isus Hristos . Cel mai important lucru , despre care vorbeste Cuvantul scris in Biblie, este viata vesnica si Isus a spus ca Viata vesnica este conditionata de cunoasterea lui Dumnezeu ca „singurul Dumnezeu adevarat ” si cunoaterea trimisului Sau Isus Hristos .
Dumnezeu a ales si a trimes de-a lungul timpului multi oameni care sa -i invete pe cei din generatia lor despre viata vesnica data celor care au fost predestinati sa-L cunoasca prin Cuvantul Sau vorbit de acei trimisi .
Dintre toti acei trimisi insa, numai despre cunoasterea lui Isus Hristos a spus Dumnezeu ca este Viata vesnica . De ce este numai El viata vesnica ? Este scris ca ” viata era la Tatal si ne-a fost aratata „, apostolul a spus ca cei din generatia lui au luat contact cu ea fizic, au vazut-o si au pipait-o . Daca Isus Hristos este acelasi si azi si niciodata nu se va mai schimba , daca El a umblat printre oameni cu 2000 de ani in urma si a promis ca va reveni pe pamant in acelasi chip omenesc ( ba mai mult decat acea promisiune, El a afirmat ca locuieste in oameni, adica are o prezenta continua in viata noastra zilnica, , atunci, ai cui fii suntem noi, aceia care nu avem habar de ce ne vorbeste El ?
A fost primit cu blandete Cuvantul sadit in noi si a iesit viata din El la lumina vietii noastre pamantesti, sau a fost lepadata in timpul gestatiei ?

Pe voi insiva incercati-va daca sunteti in credinta. Pe voi insiva incercati-va. Nu recunoasteti voi ca Isus Hristos este in voi? Afara numai daca sunteti lepadati.” (2Cor.13:5) Nu mai tot bateti in piua alte Seminte, pe Branham sau pe altcineva, fiecare are vremea lui de crecetare Nu este Branham viata vesnica , nici nu este el motiv de acceptare sau contestare ,De fapt, voi, prin ce sustineti, nu faceti decat diversiune de la Adevar .dovediti ca nu credeti Biblia ca fiind Cuvantul divin desavarsit , asa cum vorbeste si fratele Branham despre El
Pe acest blog eu am prezentat ca Adevar NUMAI O PERSOANA DIVINA UNICA, AL CARUI NUME ESTE DOMNUL iSUS hRISTOS . Dupa ochii cu care citesc eu ACUM Biblia, NU AM VAZUT NICI UN CUVANT CARE SA EXPRIME O DIVINITATE REALA TRINITARA . Trei sunt zeii Baali ai popoarelor rasaritene care cred alte scrieri , nu Biblia, si trei sunt si dumnezeii occidentalilor, care interpreteaza Biblia dupa capul lor . Dumnezeul lui Israel si al crestinilor este Unic . Si mahomedanii se inchina la un idol unic, dar au si ei o alta carte de capatai . Nici una din celelalte scrieri nu spun ca garanteaza o viata eterna cu Dumnezeu pe Pamant . Biblia spune , fiindca Omul Isus Hristos a dovedit aceasta pretentie prin viata pe care a traito si prin invierea trupului Sau .
Am inteles din Mesajul lui Branham ca viata mea viitoare nu poate sa aiba alta baza decat cunoasterea prin vedere si pipaire a lui Isus Hristos .Cel viu in vecii vecilor , locuind si astazi in lume . Cum ? Aceasta este unica taina a lui Dumnezeu , pe care El n-o divulga decat copiilor Sai, prin descoperire personala ., punctand intelegerea prin Cuvantul scris in Biblie .
Asa a zis Isus : ” voua v-a fost dat sa cunoasteti tainele „… iar premergatorul Lui, despre care a zis ca toti care mostenesc Imparatia sunt mai mari decat el a martutrisit si el : „Omul nu poate primi decat ce-i este dat din cer. (Ioan.3:27)
Acestea fiind zise dupa cum este scris de asemenea , voi, cititorilor, cercetati-va si voi bine, daca sunteti sau nu in credinta adevarata , fiindca este prezisa o mare dezamagire intr-o zi anumita pentru aceia care au fost lenesi si neroditori in ceea ce priveste cunostinta deplina a Domnului nostru Isus Hristos .

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

103 răspunsuri la Un raspuns la comentarii nechibzuite

 1. ex-mesaj zice:

  Ai zis:

  „Am inteles din Mesajul lui Branham ca viata mea viitoare nu poate sa aiba alta baza decat cunoasterea prin vedere si pipaire a lui Isus Hristos .Cel viu in vecii vecilor , locuind si astazi in lume . Cum ? Aceasta este unica taina a lui Dumnezeu , pe care El n-o divulga decat copiilor Sai, prin descoperire personala ., punctand intelegerea prin Cuvantul scris in Biblie .” Este falsa afirmatia.

  Nimeni nu poate fi mantuit prin cunoasterea explicatiei lui Branham, destul de haotica si contradictorie, despre divinitatea lui Isus fie trinitara fie unitariana.

  Taina unica si ascunsa a lui Dumnezeu era ca El are un Fiu pregatit ca Jertfa pentru omenire, Pe Isus Cristos, care surpriza, era insusi Logosul, adica exprimarea in timp a lui Elohim.

  Aceasta TAINA UNICA A FOST DESCOPERITA ACUM 2000 DE ANI si este valabila pana in eternitate.

  Cat de penibil si superficial trebuie sa fie omul si credinta lui ca prin anumite explicatii pe care el pretinde ca le intelege, va avea viata vesnica, iar ceilalti care nu inteleg explicatia lui Pește despre o tema sau alta, nu are parte ca si el. Maxim de ridicol, penibil si superficial, insa mai ales NEBIBLIC.

 2. ex-mesaj zice:

  „Taina ţinută ascunsă de veacuri şi de generaţii, dar descoperită acum sfinţilor Săi.” FIUL SAU!
  Coloseni 1:26

  32. El, care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, impreuna cu El, toate lucrurile?

  4 Şi* , după cum a înălţat Moise şarpele în pustie, tot aşa trebuie** să fie înălţat şi Fiul omului,
  15 pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa* veşnică.
  16 Fiindcă* atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

  17 Dumnezeu, în adevăr, n-a* trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.

  18 Oricine* crede în El nu este judecat, dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.

  BIBLIA NU EXPLICA NICI CA TRINITARI NICI CA UNITARII. BIBLIA SPUNE ADEVARUL. Sa ramem la taina descoperita.

  • ex-mesaj zice:

   28 Pe El Îl propovăduim noi şi sfătuim* pe orice om şi învăţăm pe orice om în toată înţelepciunea, ca** să înfăţişăm pe orice om desăvârşit în Hristos Isus.

 3. ex-mesaj zice:

  Ai zis

  „Si mahomedanii se inchina la un idol unic, dar au si ei o alta carte de capatai ”

  Se pare ca nu stii sau te faci ca nu stii ca BRANHAM, da, acel Branham, a spus ca Mahomedanii si crestinii au acelasi DUMNEZEU. WOOAW! Ce revelatia a avut domnul Branham. Asta o crezi?

  Deci Dumnezeul lui Branham este acel idol unic de care zici tu sau din nou Branham a mintit sau tu minti, sau care e treaba?

  Stii cum a zis tiganul ala? Domnule dumneata nu știi că-care i treaba :)))

  • Dan zice:

   Ex-mesaj!
   Se pare ca tu ai iesit cu bata si cu sabia si ai prins pe Isus si ai ajuns la cunoasterea lui Hristosului lui Dumnezeu care consta in ai judeca pe unii si osandi pe …majoritatea ! Gresesc oare?

   • ex-mesaj zice:

    @Dan.
    Nu asta am vrut. Imi cer scuze daca asa ai inteles.
    Am vrut doar sa arata ca aroganta, falsa cunoastere si falsa impresia a descoperirir a celor de la mesaj.
    Din cand in cand e bine ca cineva sa le arate ca lucrurile in realiatte nu sunt deloc asa cum IMPRESIA LOR E.

  • Desteptule, ce treaba am eu cu ce a spus Branham? Insa daca el a predicat conform Scripturilor ,nu ai autoritatea sa -mi interzici a-i da dreptate , zicandu-mi ca este mincinos in ochii tai
   Eu sunt interesat de Cuvantul lui Dumnezeu in primul rand . Si Biblia spune ca Ismael, stramosul arabilor, are acelasi tata ca si Israelul, si crestinii, pe Abraham , adica sunt din samanta lui . Toti ar fi trebuit sa-L recunoasca pe Dumnezeul lui Abraham, dar El a fost si este recunoscut si adorat doar de urmasii lui prin fiul Isaac
   Insa, la un moment dat in istorie , Ismael a fost salvat de un inger, la fel si Lot, nepotul lui Abraham . Insa toti urmasii lui Abraham care au mostenit credinta lui in Iahweh sunt mantuiti de Isus Hristos . El trebuie sa fie Domnul nostru, al tuturor, crestinii nu au nimic din afaceri trinitare cu cei tari la cerbice ( vorba martirului Stefan )
   Pe de ata parte, toti oamenii au , chiar daca nu vor sau nu au puterea sa recunoasca , acelasi Creator divin ,despre care este iarasi scris „N-avem toti un singur Tata? Nu ne-a facut un singur Dumnezeu? Pentru ce, dar, suntem asa de necredinciosi unul fata de altul, pangarind astfel legamantul parintilor nostri? (Mal.2:10):Este un singur Dumnezeu si Tata al tuturor, care este mai presus de toti, care lucreaza prin toti si care este in toti. (Efes.4:6)
   Branham nu a mintit. Eu cred ca mi-am exprimat gresit convingerile, ar fi trebuit sa scriu ca mahomedanii se inchina la dumnezeu sub un nume fals, ei neprimind descoperirea adevaratului Dumnezeu si a Numelui Sau pe care ar fi trebuit sa-L cheme in inchinarea lor El fiind unicul Salvator de la pieirea prin moarte .

   • Prin acest blog eu depun toate eforturile sa -mi conving cititorii sa lepede inchinarea la Dumnezeul nostru folosind nume false, si sa accepte s-o faca in adevaratul Nume al Dumnezeului adevarat, care este El Insusi Viata vesnica , dupa cum ne-a scris apostolul Sau iubit, numit Ioan Evanghelistul :
    „Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe Cel ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica. (1Ioan.5:20) Copilasilor, paziti-va de idoli . Allah , Buda, Trinitatea , sunt IDOLI ! Dumnezei scorniti in mintea unor necredinciosi si preluati in inchinare de urmasii acelora

    • ex-mesaj zice:

     Care este fals? Tatal? Fiul sau Duhul Sfant?

     • Falsitatea consta in imaginile prin care sunt prezentate aceste trei atribute ale lui Dumnezeu prin invatatura nicolaitilor ( mosul, tanarul si porumbelul pusi in rama aceluiasi tablou )

      • ex-mesaj zice:

       Deci daca nici Tatul nici Fiul si nici Duhul Sfant nu sunt falsi lasa- asa cum si Biblia ii lasa. Nu poti pune Tatal acolo unde scrie Fiul si nici invers si nici Duhul Sfant.

       Daca vreun om fie unitarian sau trinitarian pretinde ca EL ARE INTREAGA REVELATIE E DUMNEZEIRII DOMNULUI ACELA E mandru si arogant.

       Dumnezeu ne-a facut de cunoscuta taina tinuta ascunsa: DUMNEZEU ERA IN HRISTOS IMPACAND LUMEA CU SINE care inseamna ca Dumnezeu a dat pe singurului Lui Fiu, nascut din Duhul Sau cel vesnic. De aceea nu poti spune ca Fiul este Tatal. Biblia ne arata ca Isus s-a rugat Tatalui si Acesta i-a raspuns din Cer. Fiind acelasi DUmnezeu nu este aceeasi personalitate totusi. Dumnezeu nu joaca teatru.

       Explicatia este cu mult dincolo de cea trinitara sau unitara insa fiecare au in ele elemente foarte credibile deoarece au versete biblice FOARTE EVIDENTE care ii ajuta.
       Dumnezeu nu este interesat de explicatiile lor ci de modul in care traiesti.

       NU ESTE CIUDAT CA ISUS VA ALUNGA DE LA EL OAMENI CARE IN NUMELE LUI AU FACUT MULTE MINUNI SI SEMNE DAR NICAIERI NU SPUNE CA ALUNGA PE CEI CARE AU FACUT LUCRURI IN NUMELE TATALUI, FIULUI SI DUHULUI SFANT…ORI…FI ATENT, POATE CA PENTRU EL INSEAMNA ACELASI LUCRU.

 4. Dan zice:

  Eu sunt mai greu la minte decat voi. asa ca nu m-as grabi a trage concluziile inca in ceace priveste trinitatea.
  As tinde sa cred ca „trinitate” macar ca Scriptura tradusa cum a fost tradusa folosind cuvintele pe care le-au ales, nu foloseste cuvantul „trinitate”.
  Totusi as zice ca trinitatea este, dar sunt unii care neavand rabdare de a asculta pana la sfarsit argumentul, destorsioneaza toata intelegerea cuvantului tainic zicand acuzator:
  – Cum , tu crezi in trei Dumnezei, Esti nebun ,si pe cale gresita, ratacit si sortit pierzarii!

  Dar cine zice de trei Dumnezei sau trei persoane?
  …tot ei care au nascocit si de acuza de lucruri pe care nu le-ai spus.
  Trinitatea nu defineste multitudine. ci mai degraba o unitate a Dumnezeirii,
  dupa cum zicea cineva: Cine nu are pe Fiul nu are pe Tatal. citez:
  1 Ioan 5:12 Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa.
  2 Ioan 1:9 Oricine o ia înainte şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta are pe Tatăl şi pe Fiul.
  Si multe astfel de versete intareste Cuvintul lui Dumnezeu si Dumnezeirea si Imparatia Sa.

  • Un copil al lui Dumnezeu dovedeste ca-L cunoaste si ca-L iubeste prin faptul ca se tine de Biblie ,( aceasta fiind invatatura lui Hristos, fiindca Scripturile marturisesc despre El( Ioan 5.39 ) si face legaturi corecte intre cuvintele scrise , fara sa genereze contradictii intre ele si este gata oricand sa raspunda oricui ii cere socoteala de nadejdea care este in el ( 1 Petru 3.15 )
   De exemplu, daca este scris : „Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa. „, si de asemenea ” Oricine marturiseste pe Fiul are si pe Tatal. ”
   cum ar trebui sa intelegem afirmatia apostolului Ioan „pentru ca viata a fost aratata, si noi am vazut-o si marturisim despre ea si va vestim viata vesnica, viata care era la Tatal si care ne-a fost aratata – (1Ioan.1:2) ?
   Daca cineva a primit Duhul Sfant , descoperirea fagaduita de El este o continua calauzire in intelegerea corecta a ceea ce a vorbit Dumnezeu .
   „Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau. (1Ioan.5:11) Deci, dupa cum a spus Fiul : ” „De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: „Arata-ne pe Tatal”? (Ioan.14:9) si asa cum a explicat Pavel : ” Dumnezeu era in Hristos , impacand lumea cu Sine ” Fiul nu este un ” altul ” , nu este o alta ( a doua persoana ) asa cum este scris in crezurile doctrinale denominatiunilor , ci Emanuel, Dumnezeu insusi intre oameni , aratandu-se in tr-un chip asemenea noua , dupa cum a fost proorocit din vechime :
   De aceea poporul Meu va cunoaste Numele Meu; de aceea va sti in ziua aceea ca Eu vorbesc si zic: „Iata-Ma!” (Isa.52:6) Care a spus Petru in ziua Rusaliilor ca este Numele Mantuitorului , in care trebuie implinita porunca data conform Matei 28.19)?
   Domnul Isus Hristos
   Apostolul Pavel a spus si el sa sfintim in inimile noastre pe Hristos ca Domn ( cum oare trebuie sa o facem ? ) fiindca n-a fost dat oamenilor nici un alt Nume in care trebuie sa fie mantuiti .
   Unicitatea lui Dumnezeu este intr-un singur fel In Numele Domnului Isus Hristos
   Nicidecum in titlurile prin care exprima falsii crestini trinitatea dupa capul lor de natarai, netinand cont de nici o descoperire data de Dumnezeu prin trimisii Sai ( apostolii )

   • Dan zice:

    Poate ca zice de a doua persoana de unde au citit la Galateni 3:20 Dar mijlocitorul nu este mijlocitorul unei singure părţi, pe când Dumnezeu este unul singur.
    1 Timotei 2:5 Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos,
    De aceea si Dumnezeu I-a dat Slava si Oglindirea intiparirea Fiintei Lui!
    De unde si tendinta oamenilor de a starui si indupleca pe Mijlocitor si capata ingaduinta si bunavointa Singurului Dumnezeu, Mantuitorul tuturor prin Mijlocitorul tuturor oamenilor.
    Depinde frate la ce subiect vrei sa te alipesti in abordarea Evangheliei.

    Sper ca nu confund Chipul Slavei Dumnezeului Nevazut cu Cel ce este Singurul nascut din Tatal! Altfel cum ar fi un Mijlocitor care sa faca ispasire pentru norod in toate lucrurile privitoare la Dumnezeu?
    Chiar daca confund nu sunt departe as zice de Dumnezeu.
    Căci trebuie ca El să împărăţească până va pune pe toţi vrăjmaşii sub picioarele Sale. 26 Vrăjmaşul cel din urmă care va fi nimicit va fi moartea.
    27 Dumnezeu, în adevăr, „a pus totul sub picioarele Lui”. Dar când zice că totul I-a fost supus, se înţelege că afară de Cel ce I-a supus totul.
    28 Şi când toate lucrurile Îi vor fi supuse, atunci chiar şi Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu să fie totul în toţi.
    Deci,,,: În urmă, va veni sfârşitul, când El va da Împărăţia în mâinile lui Dumnezeu Tatăl, după ce va fi nimicit orice domnie, orice stăpânire şi orice putere. (aceasta fiind vecnicia, „atunci chiar şi Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu să fie totul în toţi „)

    • Dane, ar trebui , cred eu, sa ceri de la Dumnezeu descoperirea aceea care sa nu mai puna contradictii in Cuvant
     Unde ai gasit tu scris ca Fiul Isus nu a fost supus in toate lucrurile, cat a locuit cu oamenii ? Numai daca gasesti un lucru in care nu a fost supus, ai fi indreptatit sa-i atribui lui versetul cu supunerea de la urma . Insa in acel verset Fiul nu este Isus ( El este Capul
     trupului ), ci ai putea sa fii chiar tu , unul din acei „toti „, adica madular al trupului Sau .
     Pe de alta parte, dupa ce am acceptat pocainta in mintea si inima noastra , avem de luptat pentru a ne supune tot trupul acestei dedicari . Asa cum a zis Pavel :
     „dar vad in madularele mele o alta lege care se lupta impotriva legii primite de mintea mea si ma tine rob legii pacatului care este in madularele mele. (Rom.7:23)
     Unde este acel ” cel din urma vramas ” care trebuie nimicit ? Unde s-a instalat vrajmasul dupa caderea in pacat ? In trupul nostru ! Chiar din momentul nasterii noastre in firea pamanteasca „De aceea, dupa cum printr-un singur om a intrat pacatul in lume, si prin pacat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina ca toti au pacatuit…” (Rom.5:12) Pacatul lui Adam este ca el a acceptat inmultirea prin sex, care a facut ca toti oamenii sa fie zamisliti in pacat . Unul singur este fara pacat, Isus, fiind zamislit pritr-o fecioara .
     Unucitatea lui Dumnezeu consta in Cuvantul datator de viata, pe care El L-a raspandit in oamenii placuti Lui , intre care si-a pus pacea si odihna
     Numai o gandire duhovniceasca primita prin descoperire poate sa-ti dea cunostinta deplina a lui Dumnezeu in Hristos si in Mireasa Lui
     Gandeste-te la aceste cuvinte ale lui Isus , si nu le face prea complicate pentru tine :

     ” Tot asa si voi: acum sunteti plini de intristare; dar Eu va voi vedea iarasi, inima vi se va bucura, si nimeni nu va va rapi bucuria voastra.
     In ziua aceea, nu Ma veti mai intreba de nimic. Adevarat, adevarat va spun ca orice veti cere de la Tatal, in Numele Meu, va va da.
     Pana acum n-ati cerut nimic in Numele Meu : cereti, si veti capata, pentru ca bucuria voastra sa fie deplina. ( ati cerut in titlurile prin care v-ati imaginat un dumnezeu fals, Trinitatea )
     V-am spus aceste lucruri in pilde. Vine ceasul cand nu va voi mai vorbi in pilde, ci va voi vorbi deslusit despre Tatal. In ziua aceea, veti cere in Numele Meu, si nu va zic ca voi ruga pe Tatal pentru voi.
     Caci Tatal insusi va iubeste, pentru ca M-ati iubit si ati crezut ca am iesit de la Dumnezeu.
     Am iesit de la Tatal si am venit in lume; acum las lumea si Ma duc la Tatal.”
     Ucenicii Sai I-au zis: „Iata ca acum vorbesti deslusit si nu spui nicio pilda.
     Acum cunoastem ca stii toate lucrurile si n-ai nevoie sa Te intrebe cineva; de aceea credem ca ai iesit de la Dumnezeu.”
     „Acum credeti?”, le-a raspuns Isus.
     Crezi si tu ca Isus cunoaste toate intrebarile tale si ca El iti va da raspunsul corect , daca-i ceri ?
     Cuvantul lui Isus este plin de putere si se intoarce inapoi la El cu lucrarea indeplinita .
     ” Aprozii au raspuns: „Niciodata n-a vorbit vreun om ca Omul acesta.” (Ioan.7:46) Ei erau uimiti de invatatura Lui, pentru ca vorbea cu putere. (Luc.4:32) Biblia ne spune , totusi puterea Cuvantului Sau nu se manifesta fata de toti oamenii
     Cuvantul nostru insa este inca slab, iese si de multe ori nu se mai intoarce cu rezultatul dorit . De aceea trebuie sa ascultam si noi, precum ucenicii odinioara , sfatul Domnului „Si iata ca voi trimite peste voi fagaduinta Tatalui Meu; dar ramaneti in cetate pana veti fi imbracati cu putere de sus.” (Luc.24:49)

    • Venind vorba de Mijlocitor, Dane, trebuie iarasi corectata intelegerea capatata de la invatatura falsa despre trinitate .
     Daca cineva te supara , trebuie sa ajungi la situatia de a-l impaca cu SINEA ta . El nu are nimic de-a face cu impacarea, fiindca este inconstient de greseala facuta fata de tine . Care este , in acest caz, ” mijlocitorul ” intre tine si el, afara de Persoana ta ? Ori ca mergi sa vorbesti ” personal ” cu el , ori ca-i trimiti o scrisoare sau pe altcineva, trebuie sa ai un mijloc de comunicare , prin care parerea ta sa fie exprimata
     Este scris : ” . Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El
     si sa impace totul cu Sine prin El, atat ce este pe pamant, cat si ce este in ceruri, facand pace prin sangele crucii Lui.
     Si pe voi, care odinioara erati straini si vrajmasi prin gandurile si prin faptele voastre rele, El v-a impacat acum
     prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sa va faca sa va infatisati inaintea Lui sfinti, fara prihana si fara vina;”( Col. 1.19-22)
     Este ” sinea” ta o alta „persoana ” decat trupul tau de carne ? . Locuieste sufletul tau numai pe jumatate in ” persoana ta ” ? Sau numai a treia parte, si mai ai inca alte 2 persoane care sa ti-o exprime ( sinea ) ?
     O alta intrebare : Inaintea cui crezi tu ca trebuie sa ne infatisam in vederea judecatii finale , ca sfinti si fara vina , daca este scris ca ” toata judecata a dat-o Fiului ? ” Cine va sta pe scaunul de judecata al lui Dumnezeu, si cate scaune de Domnie zice Biblia ca i-au fost aratate lui Ioan ?

     • Dan zice:

      Parerea mea e ca nu poate fi corectata o intelegere a unei doctrine false.
      Orisicat ai incerca tot falsa doctrina va fi.
      Cat priveste mijlocirea unuia cu sine, a te teme de Domnul, Dumnezeu si a face ce este poruncit, in esenta a avea dragoste de Dumnezeu si de aproape, este cam jertfa de lepadare de sine, de fapt.
      Insa vorbeam de Mijlocirea inaintea lui Dumnezeu facuta de Singurul Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni, omul Isus Hristos in care le avem cam pe toate infatisate!
      Bineinteles ca „sinea” unei persoane este altceva. Ca omul nu este decat trupul de carne, avand in vedere ca nu e mort…dar ne distragem dela subiect.

      Al doilea rand in ceace priveste Judecata mica sau mare, oameni nu se vor infatisa la Judecata, ci vor fi infatisati, nu inaintea vrunui alt scaun de Domnie (ca cel ce domneste nu poate domni daca n-are minte si judecata). decat al Domnului Hristas Isus caruia i-a fost data si nu conteaza cate scaune de judecata sunt, macar ca fiecare are un scop. Chiar si inaintea portii vom fi judecati. (acum si viitoare)
      Daca invierea din morti e in puterea ta le vei face pe toate, dar nu este de aceea ti s-a dat un Mijlocitor si care va avea grija de asta sa implineasca, ca asa vrea Dumnezeu.
      Deci tu vorbesti despre o masura si unitate a omului, dar eu vorbeam de unul Sigurul Dumnezeu ce a intocmit facut si creat pe toate in trup dupa
      masura si asemanarea Sa, prin Mijlocitorul Sau, ca e preot sau profet, sau Domn si Carmuitor, Isus Hristos in vederea iertarii pacatelor si impacarea cu Dumnezeu spre mantuire si viata vecnica.
      (scuza-ma c-am scris prea mult)

 5. Dan zice:

  Zic pentru cine nu a observat:
  1 Ioan 5:12 Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa.
  Ioan in versetul de mai sus arata taina trinitatii cand zice si marturiseste
  pe „Dumnezeu”, pe Fiul Sau si al treilea rand „viata”
  Si prin faptul ca zice : cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, nu are viata, poate cineva spune ca i-L are pe Dumnezeu afara de Fiul?
  Deci , Isus zicea: Eu si Tatal una suntem , macar ca ar fi putut spune sau pate ca a spus Eu si Tatal una sunt!

  Dar ce este viata, ca in verset „sunt” amintit : Dumnezeu,
  Fiul lui Dumnezeu
  si viata?
  Poate ca celalalt verset ca referinta, poate aduce lumina acelei vieti , daca-i una cu invatatura…!
  (macar ca si el marturiseste acelas trei)

 6. Dan zice:

  Nu trebuie sa-mi ceri scuze , frate ci Domnului, nu..ca EL te-a rascumparat.!
  …Uite cum este situatia, ce reiese din pilda invatatorului Legii, a samariteanului milostiv, avand ca punct culminant iertarea femeii prinse in precurvie!
  Dar el, (invatatorul Legii) care voia să se îndreptăţească, a zis lui Isus: „Şi cine-i,
  el, aproapele meu?”
  30 Isus a luat din nou cuvântul şi a zis: „Un om se cobora din Ierusalim la Ierihon. A căzut între nişte tâlhari, care l-au dezbrăcat, l-au jefuit de tot, l-au bătut zdravăn, au plecat şi l-au lăsat aproape mort.
  … 33 Dar un samaritean , ce era în călătorie, a venit în locul unde era el şi, când l-a văzut, i s-a făcut milă de el. S-a apropiat de i-a legat rănile şi a turnat peste ele untdelemn şi vin, apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han şi a îngrijit de el.
  35 A doua zi, când a pornit la drum, a scos doi lei, i-a dat hangiului şi i-a zis: ‘Ai grijă de el, şi orice vei mai cheltui, îţi voi da înapoi la întoarcere.’
  36 Care dintre aceştia trei ţi se pare că a dat dovadă că este aproapele celui ce căzuse între tâlhari?”

  Intentia e buna, poate si idea nu e rea,
  Si e bine ca te-ai oprit, dar mai intai de te-ai fi apropiat frate…! Ca dela departare pare ca dai cu pietre!
  Dar mai rau ca ele amandoua este ceeace a iesit spre intinare si nu ajutorare.
  Caci Geneza 4:7 „Nu-i aşa? Dacă faci bine, vei fi bine primit, dar, dacă faci rău, păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpâneşti.””
  _Dupa Lege imi esti aproape, dupa har imi esti mai mult decat un frate!
  Totusi iata ce supune CEl ce Este sub HAR:
  Atunci, S-a ridicat în sus; şi, când n-a mai văzut pe nimeni decât pe femeie, Isus i-a zis: „Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nimeni nu te-a osândit?”
  11 „Nimeni, Doamne”, I-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis: „Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti.”
  (El in asa fel face si primeste nu numai pe celce face bine, dar chiar si pe pacatos, ce facu odinioara rautate !
  (Mare este Taria si Bunatatea Ta, Doamne!))
  Si „apoi” ce bine ai facut daca oamenii continua sa faca raul?

 7. Dan zice:

  Trinitatea lui Dumnezeu?
  Dar isus a raspuns: voi nu ati vazut niciodata pe Tatal!…Deci intelegi:
  2 Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului,
  23 pentru ca toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinsteşte pe Fiul nu cinsteşte pe Tatăl, care L-a trimis.
  24 Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.
  25 Adevărat, adevărat vă spun că vine ceasul, şi acum a şi venit, când cei morţi vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu şi cei ce-l vor asculta vor învia.
  26 Căci, după cum Tatăl are viaţa în Sine, tot aşa a dat şi Fiului să aibă viaţa în Sine.
  27 Şi I-a dat putere să judece, întrucât este Fiu al omului.
  28 Nu vă miraţi de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui
  29 şi vor ieşi afară din ele. Cei ce au făcut binele vor învia pentru viaţă, iar cei ce au făcut răul vor învia pentru judecată.
  30 Eu nu pot face nimic de la Mine Însumi: judec după cum aud; şi judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis.

 8. Zsolt zice:

  Daca cineva va citi Marturiile sf. Augustin, va cunoste faptul ca el a fost persoana principala care a lucrat cel mai mult la formarea doctrinei trinitatii. Augustin a lucrat la aceasta timp de 25 de ani. A fost o munca asidua, pana cand invatatura lui a fost finisata si acceptata in asa masura incat toti termenii cu privire la Dumnezeire sa fie conform limbajului filosofic al vremii. Daca va veti aprofunda sa cunoasteti cum s-a nascut aceasta doctrina, va veti da seama ca nu a fost de o inspiratie divina. Augustin a fost la inceput un om tare usuratic. A avut o concubina pe ascuns, si nu mai sant sigur dar dupa cate imi aduc aminte a avut si un copil din aceasta convietuire pacatoasa. Desigur, ca el s-a convertit apoi la crestinism, insa eu nu cred ca Dumnezeu ar fi inspirat un astfel de om sa aduca o invatura ca aceasta. Mai degraba cred, ca fiecare barbat care a trait o viata de curvie a adus o invatatura falsa in crestinism. Uitati-va la acesti evanghelisti moderni, multi dintre ei pana la urma au fost descoperiti de a fi avut o relatie extraconjugala. Par example: Evald Frank. Dumnezeu sa aibe mila de el, insa nu cred ca pe taramul Mesajului a fost cineva care sa fi adus mai multa paguba ca el.
  Cam asta e. Trinitatea este o dogma absolut satanica care a aparut nu prin descoperire ci prin rationare filosofica.

 9. Zsolt zice:

  Sf. Augustin a fost cel mai influent filosof al crestinismului. In filosofia crestina a implantat tot ce a gandit el ca a fost mai bun din filosofia seculara: de la Cicero, de la Platon, din filosofia stoica si neoplatonica. Cand trateaza subiecte ca harul si predestinarea, el practic se foloseste de filosofia platonica. Cu alte cuvinte, filosofia in gandirea lui era superioara Cuvantului Lui Dumnezeu. O astfel de minte cum putea sa fie limpede atunci cand se gandea la Dumnezeu? Termenii folositi de el in explicarea Sfintei Treimi sant termeni si denumiri filosofice.
  Cand eram tanar doream sa devin un teolog si am inceput sa citesc carti de teologie. Pe vremea aceea eram inca in biserica baptista si nu stiam nimic de Mesaj si nu auzisem inca numele lui Branham. Citind cartile de teologie mi-a sarit in ochi incompatibilitatea acelor carti cu Scriptura. Cand am citi in ele despre Trinitate, autorii au recunoscut ca acesta este un termen extrabiblic si ca nu exista nici un text biblic din care sa putem citi clar aceasta invatatura, totusi, spuneau ei NOI DEDUCEM din Scriptura aceasta invatatura si o credem ca fiind esentiala. Oricine respinge aceasta invatatura este excomunicat din biserica, – asa scriau ei.
  Atunci pentru mine asta a fost deajuns si din acea clipa teologia baptista a inceput sa se incline intr-o parte pana s-a prabusit.
  Cam in aceasi vreme dadusem peste o alta carte despre Duhul Sfant, darurile si lucrarea Duhului Sfant in biserica. Cartea aceasta a fost pentru mine benzina pe foc. In ea am gasit insemnare despre o conventie a bisericilor nepenticostale din europa, din anii ’60, o conventie in care acesti capi ai bisericilor au semnat o declaratie in care ei denunta lucrarea duhului Sfant din bisericile penticostale ca fiind demonice si venind direct din iad.
  Fiind tanar si cautator al adevarului, am dat peste tot felul de frati din diferite organizatii si fiecare tinea sus si tare ca doar biserica lui are adevarul. Desigur ca eram confuz. Cine nu ar fi fost? Fie ca veti crede, fie ca nu, L-am cautat pe Dumnezeu si L-am rugat sa ma calauzeasca sa gasesc adevarul. In inima mea eu am primit un fel de descoperire, asa as zice, o inspiratie, ca noi trebuie sa ne intoarcem inapoi la credinta apostolilor si eu inca nu stiam nimic de Maleahi 4. Doar dupa cateva luni de rugaciune si mult post, Dumnezeu a calauzit pe un frate la mine care mi-a vorbit pentru prima data din Scriptura in asa fel in care nu am mai auzit pe nimeni. Mi-a amintit si numele Lui Branham, dar asta nu imi spunea nimic si nici nu m-a interesat pe moment. I-am cerut literatura, si mi-a dat predicile fratelui Branham. Inca nu ma interesa autorul. Insa le citeam cu o foame de nestavilit. Atunci din nou mi-am pus intrebarea despre trinitate si una noua despre botezul biblic. Tineti minte, inca nu stiam nimic de Branham. Pot sa va marturisesc, ca pe mine nu m-a ademenit nimeni la Mesaj, caci eu eram deja unul de la Mesaj, inainte sa stiu ca acesta exista. Caci Mesajul nu a facut altceva decat sa-mi confirme dorinta inimii. Deaceea, eu pana cand nu dadusem pe internet de acesti exmesagisti, niciodata nu mi-am pus intrebari despre incoerente din Mesaj. Si nici acum. Pentru mine Mesajul este corect si toata armata exmesagistitilor nu ma tulbura si nu ma vor abate de la credinta mea.

  • Zsolt zice:

   Cautati termenul din discutie pe Wikipedia
   https://ro.wikipedia.org/wiki/Trinitate
   si veti gasi confirmarea celor scrise de mine.
   In ciuda tuturor faptelor, si dovezilor contra trinitatii, aceasta doctrina s-a imbibat atat de profund in cultura crestina de pana acum incat este cu neputinta sa aduci vre-o corectare. Pe wikipedia veti gasi data cu aproximatie de cand au acceptat doctrina aceasta. Teologii recunosc faptul ca apostolii niciodata nu au intentionat sa schimbe unitatea Dumnezeirii intr-una trinitara. Fara filosofie este cu neputinta. A fost nevoie de un om al carei minte sa fie infestata de filosofia lumii, sa poata inventa o astfel de invatatura distrugatoare. Daca cca 300 de ani crestinii au trait fara o astfel de invatatura, de ce am avut noi nevoie de ea? Pai acesti filosofi erau ei mai destepti decat Pavel si ceilalti apostoli?
   Oamenii au ratacit de la adevar atat de curand si timp de aproape 2000 de ani au fost tinuti in ignoranta de liderii care stiu adevarul. Teologii moderni stiu cu exactitate ca trinitatea nu este corecta, insa nu vor s-o mai schimbe. Ei au toate dovezile in mainile lor, dar pentru a tine pe oameni sub control, ei ascund adevarul.
   Voi ex-mes, nu va este deajuns sa imi aratati cateva citate biblice pentru a va confirma greseala, caci Istoria vorbeste impotriva voastra. Dar vou va este mai confortabil sa credeti o minciuna, decat sa luptati pentru adevar.
   Insa eu Il slavesc pe Dumnezeu ca ne-a trimis un profet, care ne-a chemat inapoi la credinta apostolilor. Daca apostolii nu au crezut in trinitate, nici eu nu voi crede intr-o eroare atat de grosolana. Daca apostolii au botezat in Numele Domnului Isus Cristos, eu marturisesc deasemenea ca nici o alta formula nu este corecta decat asta una singura, si nici nu este acceptata de Dumnezeu.
   Iar unii ca Abel ben Adam care l-a tradat pe Dumnezeu, care l-a extirpat din viata lui sa ma scuze cu comentariile lor fara sens.

   • ex-mesaj zice:

    @Zsolt
    Si atunci de ce Branham a invatat si predicat trinitatea? De ce uneori a apus ca e de la diavolul si alteori s-a tugat explicit la Sfanta Treime? De ce?

    Iti zic eu de ce.

    A fost fals si contradictoriu si duplicitar, de aceea.

 10. ex-mesaj zice:

  Teologii moderni stiu ca trinitatea este gresita? Nu e adevarat ce spui. Ei spun ca teoria e incompleta, nu ca e gresita. Asta e cu totul altceva. Dar si unitarieni tot la fel, daca sunt corecti si sinceri vor recunoaste ca si ei au o explicatie a dumnezeirii care NU ESTE COMPLETA deoarece Biblia vorbeste clar despre un Dumnezeu ca Duh vesnic fara inceput, fara sfarsit, iar Isus a avut un inceput. Nu este acelasi lucru. Nu poti spune ca e aceeasi persoana.

  Atat timp cat Biblia vorbeste clar despre TATAL FIUL SI DUHUL SFANT, nici un trinitar nu are de ce sa isi faca griji.

  Maleahi 4,5 este Ilie care vina la Israel, nu are de-a face cu evanghelistul american Branham.

  Daca anumite explicatii unitariene par mai credibile sau mai logice decat altele trinitariene, nu inseamna ca Branham este profet sau ca el ar fi descoperit. Dimpotriva inainte ca el sa se nasca deja multi oameni se botezau in Numele Domnului si negau trinitatea.

  Cearta unitarienilor cu trinitarii este doar duh de cearta si mandrie. In final ambii cred la fel insa explica diferit. Atata tot.

  Dumnezeu nu mantuieste pe cineva pe baza explicatiilor, ci a credintei in Cristos.

  • O cearta bazata pe orgolii EGO-iste, lucru de care Branham suferea cel mai mult dintre toti:

   „Dumnezeul meu e mai bun decat dumnezeul tau…”

   In final, nici una din teorii nu e corecta, intrucat:

   „Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care Sunt sus în ceruri sau jos pe pământ sau în apele mai de jos decât pământul!”

   • Dan zice:

    Corect, spune in Legea lui Moise, dar tot el, Moise parca spune:
    _ Domnul Dumnezeu va va trimete un prooroc ca mine, de El sa ascultati in toate lucrurile ._sfarsit de citat
    Si ma gandesc ca va spune si calauzi in si despre aratarea infatisarii adevarate a tuturor lucrurilor, nu? Si daca e adevarat ca nu trebuie sa-ti faci nicio infatisare , de ce au facut cortul si infatisat slujba Dumnezeiasca?

    Ca altfel cum se intelege ceeace spune Ioan::
    4 Ce aţi auzit de la început, aceea să rămână în voi. Dacă rămâne în voi ce aţi auzit de la început, şi voi veţi rămâne în Fiul şi în Tatăl.
    25 Şi făgăduinţa pe care ne-a făcut-o El este aceasta: viaţa veşnică.
    26 V-am scris aceste lucruri în vederea celor ce caută să vă rătăcească.
    27 Cât despre voi, ungerea pe care aţi primit-o de la El rămâne în voi şi n-aveţi trebuinţă să vă înveţe cineva; ci, după cum ungerea Lui vă învaţă despre toate lucrurile şi este adevărată şi nu este o minciună, rămâneţi în El, după cum v-a învăţat ea.
    Si din nou_ Şi noi am văzut şi mărturisim că Tatăl a trimis pe Fiul ca să fie Mântuitorul lumii.
    15 Cine va mărturisi că Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în el, şi el, în Dumnezeu.
    16 Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el.
    ;;;ca trei sunt care marturisesc …si acesti trei sunt una in marturisirea lor.
    Notat!
    Daca poate sa-mi spuna cineva cand a fost nascut Fiul, atunci are un inceput si sfarsit, si Ex-mesaj si alti ca el au dreptate.
    Noi, sa nu zic ei, nu cunoaste nici zilele lui Isus!

    • Dan zice:

     Si nu e vorba de ego ci de a cunoaste viata care a fost pregatita pentru zic
     noi, si toate neamurile. Nu e mandrie ci e dreptatea si bunatatea lui Dumnezeu. E cei adevarat o pricina de mandrie sau cearta si chiar destramare cand e inteleasa gresit.

   • Zsolt zice:

    Abel, sa stii trebuie sa fim fermi si cu cunostinte temeinice pe Biblie. Caci este singura carte care este inspirata de Dumnezeu. Toate celelalte, precum Kabala, sant de inspiratie filosofica sau diabolica.
    Noi nu avem nevoie de traditie, sau de doctrine filosofice ci de descoperirea Divina. Doar Biblia este cea care descopera un Dumnezeu real si adevarat. Alte asa numite divinitati, precum SURSA, sant o inchinare la Satan.
    Noi, doar noi crestinii avem un Dumnezeu real, care ni s-a descoperit prin Isus. Oricine nu crede astfel, si il refuza pe Cristos ca mantuitor, este deja pierdut.

    • Omule, tu nu ai inteles? Poti sa scrii cat vrei, EGO-ul tau uflat de mândrie nu ma va mai putea convinge vreodata de ceea ce crezi tu.

     Bine ca tu ai un Dumnezeu „real”, inchina-te in continuare lui, fii bucuros si lasa-ma pe mine asa cum sunt, sa fiu „pierdut” cu tot cu inspiratia mea „filosofica sau diabolica”. Mie asa imi place mai bine, ce treaba ai tu sa ma condamni?

     Poate pe altii poti sa ii mai sperii, dar la mine nu ma tine…

  • Zsolt zice:

   Cand spui TEORIE, sper sa stii ce inseamna asta. Nu pun la indoiala, fiindca vad ca esti un om citit. Totusi hai sa citez ce spune dexonline.ro despre aceasta notiune:
   „-Răspuns sau soluție la o chestiune filosofică sau științifică, bazată pe dovezi și coordonată sistematic cu alte răspunsuri într-un întreg doctrinar; interpretare bine întemeiată a dovezilor.
   -Sistem de principii, obținut prin generalizarea experienței, care constituie baza unei științe, a unei arte, a unei concepții despre lume; ansamblu de idei pe baza cărora se interpretează și se explică fapte, fenomene sau evenimente care aparțin anumitor domenii de cercetare.”
   Daca accepti aceste definitii, atunci trebuie sa intelegi ca o teorie nu poate avea atributul de a fi incomplet. Ori ai folosit notiunea de TEORIE in mod neglijent. Teoria trinitara nu poate fi incompleta. Ea ori este corecta ori este gresita, insa incompleta niciodata.
   Pe dealta parte DOCTRINA in interpretarea aceleiasi surseeste urmatoarea:
   „Totalitatea principiilor unui sistem politic, științific, religios…”
   Iata ce inseamna PRINCIPIU, aceasi sursa:
   „Element fundamental, idee, lege de bază pe care se întemeiază o teorie științifică, un sistem politic, juridic, o normă de conduită etc.”
   _______________________________________
   Tragem linie si facem insumarea. Punem cap la cap lucrurile cu ajutorul definitiilor.
   Prinurmare, Teoria, sau Doctrina Trinitatii este (sau cel putin ar trebui sa fie) totalitatea PRINCIPIILOR sistemului religios crestin.
   Cu alte cuvinte doctrina din discutie trebuie sa fi compatibila cu intregul sistem religios crestin. Daca facem substituirea cuv. PRINCIPII din definitia de mai sus, atunci avem urmatoarele:
   Teoria, sau Doctrina Trinitatii este (sau cel putin ar trebui sa fie) totalitatea elementelor fundamentale, ideilor, legilor de bază pe care se întemeiază sistemului religios crestin.
   Un principiu nu poate fi ceva incomplet, el este defapt o lege.
   Deci daca avem o teorie de acest tip, de a fi incompleta atunci ea nu poate sa se bazeze pe legi fixe. Este doar o fictiune, sau doar o presupunere filosofica. Iar filosofia lumeasca este una fara Dumnezeu.
   Coloseni 2
   8. Luaţi seama* ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă după datina** oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii†, şi nu după Hristos.
   * Ier 29:8; Rom 16:17; Efes 5:6; Col 2:18; Evr 13:9; ** Mat 15:2; Gal 1:14; Col 2:22; † Gal 4:3; Gal 4:9; Col 2:20;
   9. Căci în El* locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii.
   * Ioan 1:14; Col 1:19;
   Teoria sau doctrina trinitatii nu poate fi numita pe drept astfel, fiindca nu se bazeaza decat pe supuneri si nicidecum pe legi fundamentale.

 11. Dan zice:

  Si problema teologilor moderni in desvaluirea tainei „Trinitati” ar fi ca ei nici nu tin cont despre ce spune Moise in Lege despre porunca Domnului in vederea facerii Cortului Intalnirii!
  ca de fapt si Cortul Intalnirii, avand infatisarea adevaratei zidiri si a lucrurilor ceresti a fost intocmit dupa cum spune Apostolul Pavel catre Evrei Evrei 8:5 „Ei fac o slujbă care este chipul şi umbra lucrurilor cereşti, după poruncile primite de Moise de la Dumnezeu, când avea să facă cortul: „Ia seama”, i s-a zis, „să faci totul după chipul care ţi-a fost arătat pe munte.””

  Si a fost ca Legământul dintâi avea şi el porunci privitoare la slujba dumnezeiască şi la un locaş pământesc de închinare.
  2 În adevăr, s-a făcut un cort. În partea dinainte, numită „Locul Sfânt”, erau sfeşnicul, masa şi pâinile pentru punerea înaintea Domnului;
  3 după perdeaua a doua se afla partea cortului care se chema „Locul Preasfânt”1.
  4 El avea un altar de aur pentru tămâie şi chivotul legământului, ferecat peste tot cu aur. În chivot erau un vas de aur cu mană, toiagul lui Aaron, care înfrunzise, şi tablele legământului.
  5 Deasupra erau heruvimii slavei, care acopereau capacul ispăşirii2 cu umbra lor. Nu este vremea să vorbim acum cu de-amănuntul despre aceste lucruri.
  6 Şi după ce au fost întocmite astfel lucrurile acestea, preoţii care fac slujbele, intră totdeauna în partea dintâi a cortului.
  7 Dar în partea a doua intră numai marele preot, o dată pe an, şi nu fără sânge, pe care îl aduce pentru sine însuşi şi pentru păcatele din neştiinţă ale norodului.

  Dar partea a treia, curtea cortului Intalnirii Domnului data Neamurilor…dar ei vor sa intre intr-un loc unde nu este ingaduit decat celui pentru ce a fost intocmit.
  din cele trei…
  TREI din nou…

 12. Dan zice:

  Si „Adevarul Dumnezeu L=a facut Cort al intalnirii…si impartit intre oameni, si Dumnezeu a locuit in mijlocul lor…

 13. Dan zice:

  Curios sa fie si nestiut de voi? Dar se pare ca nu!

  „”A fost primit cu blandete, Cuvantul sadit in noi; si a iesit viata…
  Din El la lumina vietii noastre pamantesti, si firea a fost lepadata in timpul gestatiei ?””
  _ macar ca e sub semnul intrebarii, din pricina indoielii, cunoastem!
  (citat din articolul paginal, putin modificat)

 14. Zsolt zice:

  Subiectul din discutie, Trinitatea, m-a provocat in asa masura incat am cautat pe internet multe articole ale diferitelor denominatiuni „crestine”. Pot sa spun ca domneste o stare dezolanta. Aproape ca nu gasesti dou dintre ele care sa zica la fel. D-le ex-mesaj, aici nu mai poate fi vorba de nici o teorie incompleta. Din moment ce sant explicatii atat de diferite, si fiecare sustine ca are adevarul, si are pretentie la intaietate, se vede atat de clar, ca niciuna dintre ele nu are descoperire. Fiindca nu l-au pastrat pe Dumnezeu in cugetul lor, Dumnezeu i-a lasat prada mintii lor, vezi Romani 1.
  Toate denominatiunile sant in aceasta stare. Ei nu se mai inchina Dumnezeului adevarat ci unei inchipuiri. Gasesti contradictii chiar in sanul aceleiasi grupari religioase cu privire la Dumnezeu. Cum poate cineva sa gaseasca deci o cale biblica in harababura asta filosofico-religioasa?
  Chiar daca nu credeti, totusi eu sustin, ca noi am avut nevoie de Maleahi 4, de Ilie care sa ne intoarca inapoi la credinta apostolica:
  Isus, Fiul, il numetse pe Tatal ca Singurul Dumnezeu, deci el se exclude pe sine din Dumnezeire:
  Ioan17. 3  Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.
  Pavel spune la fel, practic il repeta pe Isus:
  1 Corinteni 8:5  Căci chiar dacă ar fi aşa numiţi „dumnezei”, fie în cer, fie pe pământ (cum şi sunt în adevăr mulţi „dumnezei” şi mulţi „domni”),
  6  totuşi pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate lucrurile şi pentru care trăim şi noi, şi un singur domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile şi prin El şi noi.
  Efeseni 4:6  Este un singur Dumnezeu şi Tată al tuturor, care este mai presus de toţi, care lucrează prin toţi şi care este în toţi.
  1 Timotei 2:5  Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos.
  Dar versiunea corectata si adaugata al denominatiunilor este urmatoarea:
  1 Corinteni 8:6 totuşi pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl… Fiul… si Duhul Sfant.
  Scriptura niciodata nu spune: Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant.
  Totul este doar deductie:
  Definitie. Deductia este o forma fundamentala de rationament in planul conceptelor in care concluzia decurge cu necesitate din premise.
  Iar premisa este: Afirmație din care decurge o concluzie; idee de bază; punct de plecare. (DEX).
  Gata, m-am pierdut. E pura filosofie fara cea mai mica urma de descoperire.
  Dumnezeu s-a revelat Lui Moise fara nicio explicatie. De ce avem nevoie de acesti filosofi netaiat imprejur cu inima? Sant cu totii fara Duhul Sfant, si prinurmare fara inspiratie divina.

 15. Tot pe loc din colt în colt, sub cupola pi-ra-mi-dei,”Exodul” nu-i pentru toti, este inversarea paradigmei. ! )

 16. Dan zice:

  >>Scriptura niciodata nu spune: Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant.<<
  zici?
  Poate ai uitat Romani Romani 9:5 "patriarhii, şi din ei a ieşit, după trup, Hristosul, care este mai presus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvântat în veci. Amin!"
  Sau 1 Ioan 5:20 "Ştim că Fiul lui Dumnezeu a venit şi ne-a dat pricepere să cunoaştem pe Cel ce este adevărat. Şi noi suntem în Cel ce este adevărat, adică în Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevărat şi viaţa veşnică."

  …asa numai daca ai alta traducere, si totusinu poate fi atat de substantial diferita, Zslot Harului Domnului!
  Singura modificare a vers 1 Ioan 5;20 ce as zice este ca nu e nevoie in fraza cuvantul "adica" : Şi "noi" suntem în Cel ce este Adevărat în Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevărat şi viaţa veşnică."
  – in propozitie "Tatal" fiind "Cel Adevarat" – cei trei fiind UNUL,
  Singurul Dumnezeu, as zice.
  Mai mult in Lege si prooroci este scris de multe ori "Domnul, Dumnezeu" si
  "Domnul Dumnezeu" fara virgula intre Domnul si Dumnezeu.
  Ce sa fie oare asta? Adevarul ascuns in Hristos _

 17. Dan zice:

  Pe dealta parte DOCTRINA in interpretarea aceleiasi surseeste urmatoarea:
  „Totalitatea principiilor unui sistem politic, științific, religios…”

  …daca este sa vorbim de trinitatea doctrinei, nu ar fi chiar cele trei citate in dictionar stiinta fiind in Tatal, ar urma pentru noi_ religios politic executiv. in cer si pe pamant.
  precum Cortului lui Dumnezeu puterile, in rasarit miazazi apus si maiaza noapte.

  • Zsolt zice:

   Dane, ar trebui sa citesti cu atentie ce am scris eu, si sa nu citesti prin filtrul gandirii tale trinitariene. Eu am scris clar, ca in Scripturi nu vei gasi scris nicaieri Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant. Pentru ca Isus, Fiul nu este Dumnezeu Fiul ci Fiul Lui Dumnezeu. Nu ai voie sa inversezi. Nu este tot una. Dupa aceea, Sa nu-mi spuna mie nimeni ca Duhul Sfant si Duhul Tatalui sant doua entitati diferite, doua persoane dupa explicarea filosofica. Duhul Sfant este insasi Dumnezeu Tatal. Insa cand vorbim de Domnul Isus Cristos, este o alta chestiune. Isus Fiul este omul mijlocitor intre Dumnezeu si om. Daca dupa scripturi avem un singur Dumnezeu, adica pe Tatal, omul Isus este mijlocitorul. Nu noi avem probleme cu intelegerea, ci voi trinitarienii. Credinta in singurul Dumnezeu Tatal afost mai intai, timp de milenii, de la primul om. Iar trinitatea a fost o inventie filosofica. Ce este greu in asta sa intelegeti?
   Eu nu am probleme cu intelegerea. Cand spui Domnul Dumnezeu, asta inseamna ca avem un singur Dumnezeu si un singur Domn, prinurmare Domnul Dumnezeu este insusi Isus Cristos. Pentru ca Isus din noul testament este Iehova al vechiului testament.
   Isus a fost cortul pamantesc de locuit al Dumnezeului Tata. Prin urmare, fiul Nu putea fi Dumnezeu si om inacelasi timp. Fiul Lui Dumnezeu era prezenta materiala in lumea noastra tridimensionala, iar Duhul, adica Tatal, era in lumea spirituala. Fiul era un om supus tuturor legilor lumii in care s-a nascut. Iar daca S-A NASCUT nu avea cum sa fie coetern si coegal cu Tatal decat intr-un singur mod, pe care voi nu-l veti accepta si anume, in forma Cuvantului care locuia chiar in inima Lui Dumnezeu, dar acesta nu era o distinctie de persoane. Fiul nu avea cum sa apara decat intr-o alta lume, intr-o alta dimensiune. Deaceea a creat Dumnezeu lumile (dimensiunile) pentru a putea iesi Fiul, Cuvantul, Samanta din Inima Lui Dumnezeu.
   Problema trinitarienilor este ca ei vor sa aseze aparentele persoane in aceasi dimensiune.
   Eu cred intr-o trinitate Biblica, dar nu intr-una athanasiana. Cred intr-un Dumnezeu care in dimensiune cea mai inalta este Tatal, in dimensiunea spirituala creata este Duhul Sfant iar in lumea noastra materiala el a fost Fiul. Asa da. Tatal nu are cum sa paraseasca dimensiunea Lui in care locuieste. Duhul Sfant nu se poate materializa. A fost Nevoie de Fiul, care a fost nascut prin pantecele Mariei, si care a venit in lumea noastra materiala. Insa felul in care enunta doctrina trinitatii, ca Fiul a preexistat inaintea nasterii sale, este fals. Fiul a existat doar ca si o samanta, un gand, un plan in Inima Lui Dumnezeu. Pentru a exista Fiul a trebuit ca acea sammanta sa fie semanata. Pentru asta Dumnezeu a trebuit sa creeze o lume materiala si un pantece de femeie, iar pentru aceasta a trebuit scurgerea unei perioade de timp.
   In momentul in care noi vom pasi dincolo de perdeau timpului vom vedea o sigura persoana: Domnul Isus Cristos. Fiindca noi vom pasi in dimensiunea spirituala si vom avea acelasi trup ca a Lui. Dar niciodata nu il vom Vedea pe Tatal, pentru ca noi insine ar tebui sa fim coeeterni cu el in dimensiunea lui. Dar dupa cum scriptura spune, ca in El, adica in Isus locuieste toata plinatatea Lui Dumnezeu, unde oare vom cauta noi alte persoane? Domnul Isus Hristos in cer este o persoana cu un trup care are limite, cum este trupul ingerilor, insa Duhul Sau depaseste fiecare DIMENSUNE. Duhul sau este nelimitat, care poate fi impartit in copii sai, care este prezent peste tot, care este omniscient, insa nu este o alta persoana, ci acelasi cu al domnului Isus Cristos.
   Cristos se va Materializa din nou, caci va locui cu noi pe Pamant etern. Deasemenea si noi vom avea un trup materializat asemenea Lui.

   • Dan zice:

    Scriptura nu se mai talcuieste si nici nu trebuie talmacita.
    Este talcuita si talmacita gata!
    S-a sfarsit cu teoriile, este scris: legea si prooroci au tinut pana la Ioan de atunci se propovaduieste, deci ce scrie ?
    Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu.
    Daca Hristosul, mai presus de toate lucrurile este Dumnezeu Binecuvantat, nu despre Fiul, care este nascut din Dumnezeu Tatal vorbim?

 18. Dan zice:

  Eu n-am inversat nimic, ti-am dat niste referinte biblice, nici nu am filozofat vro intelegere a celor scrise in versetele date ca referinta, calm down!
  Deci ce parere ai despre romani cap 9 cand Apostolul Pavel scrie : „…Hristosul, care este mai presus de toate lucrurile Dumnezeu Binecuvantat in veci”

  Pentru tine Dumnezeu Tatal este un lucru?

  • Zsolt zice:

   Eu inteleg bine, cine este Hristosul: Singurul si unicul Dumnezeu. Nu a doua persoana din trinitate, ci singurul, Unicul Dumnezeu.
   Dar nu inteleg la ce te referi in intrebarea ta.

   • Dan zice:

    Despre unicul si Singurul Dumnezeu Tatal vorbeste El, Hristos Domnul.
    Noi cu ingaduinta lui prin indurarea lui ucenici!
    Si eu ca tine, am avut numai o intrebare in urma a ceeace se spune Dumnezeu Fiul nu scrie in Biblie si iata referinta Romani 9 si Apostolul Pavel pe cine numeste Dumnezeu?

    • Zsolt zice:

     Amin frate, asa este. Hristosul este binecuvantatul si singurul si adevaratul Dumnezeu in veci.

     • Dan zice:

      Domnul sa te binecuvinteze, dar sa nu te superi, iti dau din nou referinta Apostolului de la Romani, nu spune :\”SINGURUL”/
      _ca zice El, Tatal este intotdeuna cu mine!

      Dar bine , om mai vorbi dar acum vom rezuma!
      Harul Domnului Hristos!
      2 Corinteni 13:14
      „Harul Domnului Isus Hristos
      şi dragostea lui Dumnezeu
      şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi! Amin.”

     • ex-mesaj zice:

      @Zsolt

      Branham te contrazice.

      EXPERIENŢE SPIRITUALE TIMPURII, 52-0713A
      E-66 … Într-adevăr, noi nu suntem mult în această lume, noi ne uităm în jos la ea, dar Dumnezeu, noi credem că suntem acceptaţi în Cristos Isus, şi în schimb, avem Duhul Sfânt. Noi îl iubim pe El, acea a treia Persoană a Trinităţii Care arde prin inimile noastre. Şi noi Îl iubim. O Duh Sfânt.

      DUMNEZEU MĂRTURISIND DESPRE DARURILE SALE, 52-0713E
      E-38 … Atunci Isus Cristos vine în Biserica Sa, la oamenii Săi, să se manifeste prin oameni, în timp ce El Însuşi stă la dreapta Tatălui, trimiţând înapoi Duhul Sfânt, a treia Persoană a Trinităţii, pentru a trăi în fiinţe umane, să lucreze prin acestea, să arate aceleaşi lucrări pe care El le-a făcut la început, făcându-L „Acelaşi ieri, azi şi în veci.”

      • Dan zice:

       Cat priveste Fiul lui Dumneze, Fiul celui Preainalt toti stim ca Era Cuvantul care s-a facut trup, si Cuvantul era Dumnezeu.
       Insa ce spune Sfanta Scriptura despre Duhul Sant,
       Purcede:=precede
       come before (something) in time.
       synonyms: go/come before, go in advance of, lead up to, lead to, pave the way for, prepare the way for, set the scene for
       …as zice ca si Duhul Sfant era la inceput cu Dumnezeu dupa cum revelat in Hristos, Domnul.
       Ioan 15:26 „Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine.”
       Ioan 16:13 „Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul, căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare.”

       Si cum ar calauzi Mangaietorul daca nu ar fi fost si nu „era” sa fi auzit si sa descopere lucrurile viitoare?
       Asa ca ce mai ramane din ceeace spun ca nu sunt TREI=
       Tatal, Fiul si Duhul Sfant una?

      • Zsolt zice:

       Tu ai fost candva un credincios la Mesaj. S-ar putea sa fi auzit faptul ca descoperirea a venit in mod progresiv la Fratele Branham. In timpul slujbei sale de evanghelist desigur ca el a crezut multe lucruri asa cum el a invatat de la fratii slujitori din bisericile vremii sale. Multi ani el a lucrat impreauna cu ei si vestea Evanghelia asa cum vesteau si altii. Nu ma surprinde ca el a crezut in trinitate. Dar in predicile sale mai tarzii el condamna acele invataturi. Vezi Unsii din timpul sfarsitului.
       Desigur, daca iei unele predici de la inceputul slujirii sale si le compari cu cele tarzii vei gasi multe neconcordante. Dar asta nu ma deranjeaza.
       Pe de alta parte nu inteleg, voi cei care ziceti ca ati parasit Mesajul, de ce va place voua ca sa ne contraziceti mereu? Ati convins voi pe cineva sa paraseasca Mesajul si i-ati oferit ceva mai bun? Vezi-l pe Abel ben Adam, unde se afla el acum? Isi gaseste placerea in ezoterism, lucruri condamnate de Biblie, si totusi vine aici sa ne contrazica pe noi? Pai daca nu crede in ce credem noi de ce ne mai acuza? Nici macar nu stam pe acelasi nivel. Si sant multi altii ca el. Sa nu mai vorbim de diferitele linii prin care fratii au fost dusi in ratacire.

      • @Zsolt, cu toata dragostea, spune-mi si mie, unde ma aflu eu????

       Sau esti tu oare niscai dumnezeu-amator, poate chiar a patra parte a trinitatii, ca sa ma cunosti si sa stii in ce imi gasesc eu placerea?

       EXPERIENŢE SPIRITUALE TIMPURII, 52-0713A
       E-66 … Într-adevăr, noi nu suntem mult în această lume, noi ne uităm în jos la ea, dar Dumnezeu, noi credem că suntem acceptaţi în Cristos Isus, şi în schimb, avem Duhul Sfânt. Noi îl iubim pe El, acea a treia Persoană a Trinităţii Care arde prin inimile noastre. Şi noi Îl iubim. O Duh Sfânt.

       PREGĂTIREA LUI DUMNEZEU, 54-0401
       E-18 … Acum, Tată, ia Cuvântul şi fie ca Duhul Sfânt, a treia Persoană a Trinităţii să vină, să ia Cuvântul lui Dumnezeu şi să-l frângă afară la oameni, şi să îl pună în fiecare inimă unde este nevoie, unde Dumnezeu îl va trimite. Pentru că noi ne rugăm în Numele lui Isus. Amin.

       UŞĂ CĂTRE INIMĂ, 58-0316E
       E-59 … Să-l lăsăm pe El să ne deschidă ochii. El este Duhul Sfânt, a treia Persoană a Trinităţii aici în seara aceasta ca să ne ungă ochii cu alifia lui Dumnezeu: deschideţi-vă ochii.

       ABRAHAM, 61-0211
       E-56 … Atunci acelaşi Cuvânt, făgăduinţa, Duhul Sfânt, voi îl numiţi „a treia Persoană a Trinităţii” – aceasta este în ordine – aceasta este ce este. Cristos, Duhul Sfânt în voi. El era într-un Stâlp de Foc odinioară. Apoi El a venit, a fost făcut trup. Acum el vine în trupul vostru.

       PRIVEŞTE, 63-0428
       71 Acum, când a venit Isus, El nu era doar un om. El nu era doar a treia Persoană a trinităţii. El, El era Dumnezeu. El era Dumnezeu Însuşi. El, El era Emanuel. Şi noi am fost învăţaţi în Biblie că „Noi am fost salvaţi prin Sângele lui Dumnezeu.”

       ARBEH, IELEC, HASIL ŞI GAZAM, 59-0823
       154 Voi spuneţi: „Sfânta Trinitate binecuvântată”. Găsiţi-mi cuvântul „trinitate” undeva în paginile Bibliei lui Dumnezeu. Este o schemă a unui om nebun, o veche cârpă murdară de biserică înfăşurată care ia locul liniei de sevă a Duhului lui Dumnezeu. Nu există astfel de lucru. Nu există astfel de lucru. Găsiţi-l şi apoi veniţi la mine. Voi sunteţi obligaţi să o faceţi ca şi creştini, dacă voi o să-l găsiţi. Nu este în Scrierile sfinte ale lui Dumnezeu. Şi „Tată, Fiu şi Duh Sfânt” este urzit din iad. Nu există un astfel de lucru, trei Dumnezei.

       https://mesajul.blogspot.com/2014/05/exista-trinitate-in-mesaj-sau-nu.html

       Oaie, tu nu intelegi pentru ca esti mai nou pe-aici la stâna… Sau poate ca, fiind la un nivel mult peste al nostru, astia ex-mesaj, poate nici nu ne bagi in seama, ca pe furnicile pe care le calci fara sa iti dai seama…

       Daca nu intelegi, iti spun eu, ca si lui Behaitul: Noi, eu cel putin, nu vin aici pentru ca imi place sa ma contrazic cu voi sau sa il acuz pe Branha. Dimpotriva, tu ai mereu aceasta perceptie, intrucat esti conditionat de aceasta maniera, intrucat idolul vostru facea asta.
       Si in al doile rand, nu vin pe-aici in asteptarea de a va convinge ca cerul e albastru, pamnantul e rotund si apa e uda… 😛 Cu voi nu se poate ajunge la nici o intelegere, asta e clar de ani de zile.

       Eu vin aici ca sa raspund porcariilor si ipocriziilor pe care niste fanatici religiosi, inrobiti spiritual si cu mintea innodata le debiteaza. Pentru ca in afara de voi, mai sunt si unii oameni cu neuroni functionali care citesc acest blog isi pun intrebari serioase. Voi sunteti „virusii”, „bacteriile” care raspandesc molime sufletesti, iar noi nu venim ca sa va „ucidem” pe voi (cum vi se pare voua sau vreti sa va victimizati)… Noi ii vaccinam pe cei care inca nu au fost pervertiti total de „Mesaj” (Minciuna Orei). Sau, in caz mai fericit, cei ce deja au gustat si au fost „imbatati” de vinul curviei voastre branhamiste sa se poate dezmetici si apoi sa se elibereze singur.

       Ai pricipit acuma? De aia nu ma intereseaza deloc argumentele voastre infantile, nici sa port vreun dialog constructiv pe voi. Scopul meu este daramarea idolului Branham prin a-i prezenta toxicitatea si bolnaviciunea sa psihopata, asa ca ALTII sa nu fie INFESTATI.

       Asa ca, cu cat mai mult scrii tu, sau Behaitul, cu atat mai de folos sunteti pentru cei NORMALI. Cu cat se inmultesc „microbii”, cu atat de mult le dam (nu voua) ALTORA mai mult vaccin.

       E clar acuma? Nu iti mai pune atatea intrebari si nu mai judeca atat de mult ceea ce nu cunosti…

       • Auzi acolo, „descoperire progresiva”…

        Cat de fatarnic pervers sa fii sa inventezi asa ceva? Normal ca am auzit noi de asta, pentru ca asta era „linia” de propagare a „Mesajului” prin care trebuiau explicate aceste condtradictii si pe alocuri si lipsa de educatie a „Profetului”.

        Dar intreb inca o data: Cat de ipocrit, cat de parsiv si cat de hidos sa fii, sa poti sustine asa o mizerie? Ce caractere intunecate sunteti, si va permiteti totusi sa va dati dumnezei amatori, atotstiutori si atot-condamnatori. Pai nu suneti voi pe dinafara „Ingeri de Lumina”, dar pe dinauntru este doar mizerie si intuneric?

        Hai nu ne mai innebuni cu lectii de morala, daca tot esti la un nivel mult mai mare, atunci da exemplu de smerenie si iubire, ca altfel o sa iti iei o ploaie de huiduieli si rosii stricate (virtual vorbind)…

        • Dan zice:

         Unde esti Abel, iarasi esti pe ICloud /?

        • Zsolt zice:

         Pentru abel:
         Ai un limbaj de mahala, iar eu nu pot vorbi pe limba ta. Scuza-ma ca nu-ti pot raspunde.

        • Iar tu ai un caracter de fariseu ipocrit si orgolios, inalt prea-sfintia voastra!

         Placerea e de partea mea, ca nu poti a-mi raspunde, intrucat nu avem de gand sa intru in dialog cu tine…

        • Sa stie toata lumea:

         Nu imi raspunzi pentru ca nu mai ai ce sa imi raspunzi. Mai intai ma iei cu „prietene”, dar vezi ca nu „musc”, apoi ma iei cu kabbala, cu diabolisme, esoterisme, faci pe psihologul atot-cunoscator.
         Dupa aia iti dau una de nu te vezi (eu nu sunt asa de diplomat ca ex-mesaj sa iti faca jocul intrand in discutii teologice fara sens). Dupa care pishi ochii (ca sa folosesc un limbaj de mahala, daca ti l-ai dorit) si de rushine sa nu ti se vada putza, ca nu ai ce sa raspunzi dupa ce ti-am dat greu, te faci ca esti prea-sfant si ti-e rusine sa vorbesti pe limba mea.

         Nu ai ce sa vorbesti, asta e adevarul, vai de tine si de capul tau…

        • Eu ti-am zis ( te-am numit ) ” fecior de lele si viteaz ca o muiere ” , dupa vorbele lui Toma Alimos ( sper ca nu ti-ai baut toata cerneala cand sedeai bine-mersi pe bancile scolii elementare, ca sa nu mai stii cine era si ce i s-a facut lui Toma a lui Mosu ) intr-un comentariu anterior, dar se vede ca nu mai esti ” de lapte ” ca sa te prinzi ca despre tine era vorba, Abel !

        • Si daca fratele este mai fin si mai retinut cu replicile, eu sunt o fire mai berbec-cu-oasa si vreau sa-ti spun ca-mi vine sa te compar cu un tip pe care l-am cunoscut si eu, lucrand in Londra . Un prieten al lui zicea despre el ca si la lucru si la locuinta pe care o imparteau , era toata ziua ” cu carnea in gura ” Stii de ce ?- m-a intrebat el . Fiindca el nu avea asa ceva ,( au zis-o mai multi ) si ca sa nu se descopere situatia lui jenanta pentru un barbat in toata firea ( sotia l-a parasit ), facea tot timpul pe grozavu’
         N-a ca m-am luat dupa tine si am deraiat si eu de la Evanghelie, precum popa din povestea lui Ion Creanga . Insa , sa nu ai nici o teama ca nu te intrec, si am constatat ca nici macar sa te ajung nu am vreo sansa, Abele-tu ! ( fiindca drumul meu duce in directia opusa celei pe care ai apucat-o -tu ! )

        • Draga Oaie, daca aspiri cumva la niste „plaute suedeze” – pe care philosophul tarii, Liiceanu, in apologetica sa le-a elogiat si pe care presedintele tarii le-a declarat „opinie anti” – spune-ne, ca nu e nici o problema, putem rezolva cumva… 😛

         Na, ca m-a luat si pe mine valul… si te-am pocnit cu ceaslovul lui Creanga… 😉

         Asa iti trebe, daca te bagi ca musca in laptele acru al lui Zsolt… 😛

        • „placute”, de fapt… „plăcuţe” – rectific

       • „placute”, de fapt… „plăcuţe” – rectific

   • Exmesaj zice:

    @zsolt
    Isus are Tată?

    • Zsolt zice:

     Cred ca am scris cu claritate despre acest subiect. Iti mai aduci aminte, scrisesem mai sus ca cred intr-o trinitate biblica. Un singur Dumnezeu in trei dimensiuni. Sau vrei sa introduc aici notiunile de fizica cuantica? Ei vorbesc de prezenta unei entitati in mai multe dimensiuni. Daca stiinta vorbeste despre acest lucru, atunci Lui Dumnezeu nu ii este cu putinta?
     Vezi Ioan 3.13 spune: „Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a coborât din cer, adică Fiul omului, care este în cer.
     Isus vorbea cu Nicodin si ii spunea ca El este prezent dialogand cu Nicodin si in acelasi timp El era in cer.
     Cu multi ani in urma am ascultat pe Fratele Iosif Ton despre multitudinea dimensiunilor. Care deasemenea spunea ca oamenii de stiinta vorbesc despre multe dimensiuni. Deci nu este o noutate. Mai demult oamenii incercau sa aseze (cum scrisesem mai sus) trei persoane intr-o singura dimensiune in acelasi timp. Asa da, atunci vedem trei persoane. Faptul ca avem o reprezentare in cer, o teofanie, nu inseamna ca santem doua persoane. Ci unul si acelasi in doua dimensiuni. Daca Fiul ar fi fost Dumnezeu ce rost mai avea sa se roage la sine insusi? Ar fi fost non sens. Daca Fiul era atotstiutor, nu ar fi spus ca unele lucruri numai Tatal le stie.
     Am putea argumenta la infinit si fiecare ar crede asa cum vrea.
     Cine are cea mai mare autoritate, Biblia sau inventia catolicismului? Daca nici Isus, nici Pavel nu ne-au invatat despre trei persoane, nu sant obligat sa cred o asemenea invatatura nebiblica. De ce ar fi ascuns Isus un asemenea adevar? Daca Noul Testament il numeste pe Tatal ca fiind singurul Dumnezeu, cine are dreptul sa faca din Fiu un al doilea Dumnezeu si din Duhul Sfant un al treilea Dumnezeu?
     Catolicii au inventat asta si au numit-o taina mare ce nu poate fi explicata insa este esenta crestinismului si nimeni nu are dreptul sa puna la indoilala ci trebuie sa o creada asa, ca de nu este excomunicat. No asta am simtit eu pe pielea mea, biserica baptisat (o alta forma a catolicismului) m-a excomunicat cand au aflat ca eu nu cred in sfanta treime. Si nici nu eram un branhamist macar pe vremea aceea. Apoi, cand am inceput sa merg intr-o biserica penticostala (o alta forma de catolicism), si pastorul a aflat ca eu nu cred in sfanta treime a interzis tuturor credinciosilor sa mai stea de vorba cu mine.
     Asta a facut doctrina trinitatii cu oamenii, i-a despartit pe unii de altii.

     • Dan zice:

      Asa e fratele meu!
      Nu putem tine decat ce este Scris, nu ce spune doctrina catolica, sunt de acord!
      Iar, cumva in ceva, intamplator de nu suntem de acord, nu voi manca carne, sa nu cumva sa fiu pricina de poticnire pentru fratele meu.

     • Exmesaj zice:

      @zsolt
      Deci nu poți răspunde la o așa simpla întrebare biblica la care exista răspunsuri biblice cu zecile.

    • ex-mesaj zice:

     @Zsolt
     Doar ca sa aperi ideile unitariene nu vrei sa recunoaste ce spune Cuvantul? Asta ester tradare domnule Zsolt. Biblia spune de zeci de ori ca ISUS ARE UN TATĂ. Si apostolii au vestit la fel. Totul tine doar de modul in care interpretam acesta adevar. De ce apostolul Pavel nu a zis ca tine ca Isus e singurul Dumnezeu ci a formulat asa:
     „Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovnicești, în locurile cerești…”

     • Zsolt zice:

      Nu stiu cum te numesti. Fie ca iti place fie ca nu iti voi spune Lica. Presupun ca acesta ti-e numele. Cu abel nu am ce sa mai discut. Dumnezeu sa ma fereasca sa ma intalnesc cu el ca m-ar si impusca.
      Dar ma gandesc ca cu tine as pute schimba unele idei. Scopul nostru nu este de a-l reduce pe celalalt la tacere si sa ne autoproclamam invingatori, ci scopul este ca sa schimbam intre noi idei si sa avem amandoi de castigat. Ai citit cartea lui Stephen R. Covey – Cele 7 Obisnuinte Ale Persoanelor Extraordinar De Eficace?
      Iti propun s-o citesti. In relatiile noastre cu oamenii putem sa ne afisam o atitudine in care noi sa iesim totdeauna invingatori, dar asta nu inseamna ca noi santem corecti. Ce a castigat Abel din atitudinea lui de buldozer? A calcat in picioare demnitatea fiecaruia dintre noi folosind un limbaj de mahala. Asa nu se poate purta o discutie normala, egala de la om la om.
      Atitudinea corecta este sa castigam amandoi si sa purtam o discutie care este ziditoare.
      Hai ca ne-am spus cateva apelative unul altuia care nu se cuvenea. Dar inca putem schimba limbajul intr-unul corect si sa stam la o masa rotunda la care avem fiecare drept egal la cuvant, la opinie, la credinta, la convingere. Cei mai multi am adoptat o atitudine incorecta unul fata de celalalt, noi de la Mesaj fata de voi care ati renuntat la acesta. Nu este corect. Eu recunosc ca nu este corect din partea mea.
      No, atunci sa revenim la subiectul nostru:
      Probabil ca ai citit pe sarite ce am scris. Nu am negat paterniatatea Tatalui in relatia cu Isus, si nici nu am de gand asa ceva.
      Gandeste-te acum la urmatoarea intrebare: Unde il localizezi tu pe Dumnezeu Tatal in prezent? –este o intrebare importanta pentru mine, ca sa pot continua ce am de spus. Trebuie sa invatam sa punem corect intrebarile ca celalalt sa aibe oportunitatea de a se exprima si de a ne intelege unul pe celalalt.

 19. Dan zice:

  Domnul sa te binecuvinteze, dar sa nu te superi, iti dau din nou referinta Apostolului de la Romani, nu spune :\”SINGURUL”/
  _ca zice El, Tatal este intotdeuna cu mine!

  Dar bine , om mai vorbi dar acum vom rezuma!
  Harul Domnului Hristos!
  2 Corinteni 13:14
  „Harul Domnului Isus Hristos
  şi Dragostea lui Dumnezeu
  şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi! Amin.”

 20. Dan zice:

  Vreau s-o iau inaintea lui Zslot si sa evit sa nu cada in cursa lui Ex-mesaj!
  Daca imi ingaduie Zsolt, pot raspunde eu intrebarii puse de Exmesaj prin urmatoarele referinte Biblice despre Isus ca inceput, in privinta raspunsului intrebarii puse fiind clar raspunsul decurgand dela sine:
  Faptele apostolilor 4:27 În adevăr, împotriva Robului Tău celui sfânt, Isus, pe care L-ai uns Tu, s-au însoţit în cetatea aceasta Irod şi Pilat din Pont cu neamurile şi cu noroadele lui Israel,
  Faptele apostolilor 4:30 şi întinde-Ţi mâna, ca să se facă tămăduiri, minuni şi semne prin Numele Robului Tău celui sfânt, Isus.
  Isus atunci numit Robul Domnului, Si Scriptura nu poate fi defintata, intrebarea puse este cu privire la tatal lui Isus ar fi Iosif.
  (dar bineinteles ca Zslot iti poate raspunde)

 21. Exmesaj zice:

  Biblia și Isus personal ne vorbesc foarte clar despre Tatăl Domnului nostru Isus Cristos. EL A FOST ÎNAINTE DE ÎNCEPUT însă Isus a fost născut din El, doar la început. Pe Cel născut din Dumnezeu noi îl numim Iahve, Logos, Cuvântul, iar trinitarii insistă pe denumirea Fiul lui Dumnezeu dar cu toții ne referim la aceleași persoana. Noi spunem ca Fiul a fost doar de la naștere pe Pământ dar există versete biblice clare care spun și de nașterea Lui din Tatăl în Cer.
  Singura diferența este modul de a explica același lucru.

  • Singura diferenta? Nu-i adevarat ce zici ! Dar daca tu nu vezi carul de diferente, cat de mare poate sa fie, oare, barna din ochii tai, frate ex-mesaj ?
   Probabil ca te-ai apropiat odata prea mult de carul plin al carui continut era legat cu o ” ruda ” ( cuvant ardelenesc pentru barna care se pune deasupra incarcaturii cosite pentru a o sustine ) si, din pacate, ai dat cu ochiul in ea !

   • ex-mesaj zice:

    @behaitul
    Daca zici ca nu e adevarat trebuie sa prezinti dovezi asa cum am prezentat eu. Sa zici doar ca nu e adevareat ca sa isi linistesti constiinta nu are valoare nici pentru Dumnezeu nici pentru oameni. Iti gadili singur orgoliul. Acele timpuri au apus demult, ar trebui sa stii dej asta.

    Totul trebuie sa fie bazat pe Cuvant sau nu are valoare spirituala biblica.
    Poate fi o parere, dar atat.

    Biblia vorbeste clar despre TATAL DOMNULUI ISUS. DACA TE FACI CA NU VEZI E DECIZIA TA INSA EU NU VOI NEGA NICI O SCRIPTURA CA SA FAC PE PLACUL LUI BRANHAM, FRANK SAU ALT UNITARIAN confuz si contradictoriu.

    Tatal este Duhul cel vesnic, asa a fost este si va fi. Biblia spune ca din El a iesit Fiul Sau care a fost astfel chipul vizibil al Celui nevazut.
    El, Isus, mereu a numit Tatal pe Acela din care s-a nascut. Si normal ca Isus este Dumnezeu, deoarece a fost NASCUT DIN TATAL, spune Biblia. Cum ar putea fi altceva?

    El a purtat dialog cu Tatal Sau, a mai spus ca Tatal Lui L-a trimis cu mesajul Evangheliei si a mai spus ca Tatal este chiar si in El, insa NICIODATA nu a zis ca EL ESTE TATAL. A zis ca Tatal este in El si asta este AMIN si biblic, insa asta este diferit fata de doctrina Jesus Only din care Branham s-a inspirat in mare parte.

    Poti spune multumiri fie aduse Tatl Domnului nostru Isus Cristos ca si apostolul Pavel?

    • Desigur ca pot spune ! Si pot sa spun si mai mult, pentru cine nu are inca credinta data sfintilor, finndca necunoasterea prin descoperire divina a sensului adevarat si complet al vorbelor lui Dumnezeu exprimate de oamenii alesi de El ca aceia sa le talmaceasca pentru firea noastra pamanteasca duce la rtacire de la Calea ingusta ce duce la mantuire , pe care astazi sunt din ce in ce mai mult ” putini ce care o afla ”
     Se vede ca tu stii ca Fiul a iesit din Dumnezeu si a venit in lume. Ma intreb insa cum de nu stii ca El S-a si intors la Dumnezeu .
     Cuvantul care S-a facut trup S-a intors de unde a iesit, adica inapoi in Gura lui Dumnezeu, inapoi in Duhul cel vesnic, inapoi in Unicitatea lui Dumnezeu, asa ca acuma nu mai sunt doi ( asa cum suntem noi ). Daca te straduiesti sa intelegi, vei cauta si vei gasi versetele care explica faptul acesta , iar daca nu, le ai ” pe farfurie ” in Mesajul fratelui Branham
     Dintre acelea multe, iti citez p,e acelea care ne spun ca, pentru a le intelege bine, trebuie sa ai o intalnire fata in fata cu El , Cuvantul lui Dumnezeu reantors in eternitate , precum L-a vazut si La prezentat apostolul Pavel zicand despre El : ” Isus Hristos este Acelasi, ieri si azi si in veci ” Dar sa auzin ce a relatat evanghelistul :
     „. Tot asa si voi: acum sunteti plini de intristare; dar Eu va voi vedea iarasi, inima vi se va bucura, si nimeni nu va va rapi bucuria voastra.
     In ziua aceea, nu Ma veti mai intreba de nimic. Adevarat, adevarat va spun ca orice veti cere de la Tatal, in Numele Meu, va va da.
     . Pana acum n-ati cerut nimic in Numele Meu: cereti, si veti capata, pentru ca bucuria voastra sa fie deplina.
     . V-am spus aceste lucruri in pilde. Vine ceasul cand nu va voi mai vorbi in pilde, ci va voi vorbi deslusit despre Tatal.
     In ziua aceea, veti cere in Numele Meu, si nu va zic ca voi ruga pe Tatal pentru voi. ( ziua aceea ar putea veni si pentru tine, cand El se va putea descoperi inimii tale, dupa ce va fi dezpietrita , sau schimbata cu una de carne in care Duhul Lui sa poata locui )
     . Caci Tatal insusi va iubeste, pentru ca M-ati iubit si ati crezut ca am iesit de la Dumnezeu.
     Am iesit de la Tatal si am venit in lume; acum las lumea si Ma duc la Tatal.”
     Ucenicii Sai I-au zis: „Iata ca acum vorbesti deslusit si nu spui nicio pilda. ”
     Se intelege ca ucenicilor le-au fost deschisi ochii, precum lui Filip, care i-a cerut lui Isus ” Arata-ne pe Tatal si ne este de ajuns ”
     Daca tie nu ti se vor deschide nici dupa aceasta cercetare ( daca , bineinteles, nu vei amana s-o faci cat mai repede si mai bine ), voi reveni cu alte citate ilustratoare a Unicitatii lui Dumnezeu , dupa descoperirea divina, nu dupa gruparile religioase ale vremurilor trecute, cand inca nu rasarise Luceafarul diminetii in inimile tuturor credinciosilor

 22. Sa stie toata lumea !
  Abel nu este interesat de cum si ce gandeste persoana interpelata de el, ci vrea ca raspunsurile primite sa fie exact ca intrebarile pe care le pune , adica, dupa capul lui .
  That d’ont work, my frend !

  • ex-mesaj zice:

   Exact asa esti tu!
   Exista sute, da sute de dovezi ca Branham a mintit, a creat haos, a plagiat, a inventat povesti false, a adus invataturi mincinoase, dar mereu iti dai tu singur dreptate, desi NU EXISTA NICI O SINGURA DOVADA CA BRANHAM A FOST EXACT CINE A PRETINS SI MINTIT CA EL ESTE.

   Asta va face si pe voi exact ceea ce Branham a fost.
   Shalom

   • Stii tu cate sute, da sute de dovezi ca Isus a fost un pacatos au gasit fariseii , cu toata convingerea ca au dreptate ca sa-L poata judeca si condamna la moarte pe Domnul meu ?. Da , ei au facut-o . Si tu faci la fel ca ei , fiindca este scris :
    ” Caci cei ce au fost luminati odata – si au gustat darul ceresc, si s-au facut partasi Duhului Sfant, si au gustat Cuvantul cel bun al lui Dumnezeu si puterile veacului viitor -si care totusi au cazut, este cu neputinta sa fie innoiti iarasi si adusi la pocainta, fiindca ei rastignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu si-L dau sa fie batjocorit.”

    • ex-mesaj zice:

     Nu e adevarat.
     Ar trebui iti fie rusine ca il compari pe mincinosul de Branham cu adevaratul profet si Domn al domnilor Isus Cristos. Ce orbire mare aveti si ce sentimente ieftine false va domina viata.

     Exact asta e diferenta intre un profet fals si un adevarat. Unul IMPLINESTE SCRIPTURILE in mod real iar celalalt pretinde doar si isi asuma in mod fraudulos si nerusinat anumite scripturi in favoarea lui.

     Isus a venit sa slujeasca si sa ne invete iubirea, mantuirea, bunatatea, respectul insa Branham a venit sa ne spuna ca daca il urmam ajungem la cer cand vine rapirea. Un inselator. A mintit toata viata lui. Cu Ilie, cu norul, cu lumina, cu Epocile, cu Pecetile.

     Numai un mincinos cronic si bolnav psihic poate mintii cu nerusinare, de exemplu ca a fost in jurul lumii de 7 ori si ca a vizitat mormitele fondatorilor marilor religii cand colo EL NU A FACUT ASTA NICIODATA.

     In jurul lumii imaginare bolnave a lui Branham

     https://mesajul.blogspot.com/2019/02/branham-de-7-ori-in-jurul-lumii.html

   • Fratele Branham a vorbit Cuvantul inspirat din Scripturi si asta ma face si pe mine exact ceea ce Branham a fost : un copil iubit de Dumnezeu, Tatal lui si al meu
    Nu are importanta faptul ca lumea nu ne cunoaste caci nu suntem din ea. Tu si abel si peter si altii, nu sunteti frati cu Branham, , nu puteti fi nici cu mine .
    Tatal meu este Domnul Isus, Barbatul Divin desavarsit in vorbire ; al vostru este un transgender : Sfanta Treime ( ea , cu pretentie de a fi El )

    • Ei la dracu… Tocmai ca noi astia care nu suntem frati cu Branham, il cunoastem mai bine decat voi, pupatorii lui in… anus 😛

    • ex-mesaj zice:

     Egoistule si orgoliosule.
     Asa sunteti voi. Ati vrea sa il confiscati pe Dumnezeu numai pentru voi. Cata ratacire!
     Isus ne-a invatat Tatal nostru… nu tatal meu…

     • Ioan Dascal zice:

      Tatal meu este singular . Tatal vostru este plural ?
      Tatal meu este Barbatul |Isus Hristos . (Isa.54:5) Tatal vostru este Sfanta treime ? (transsexual)

     • Ioan Dascal zice:

      Cum de nu mi-am dat eu seama mai demult ca am de-a face cu Gomor-isti ?

      • ex-mesaj zice:

       Esti fals acuzator…ca si tatal tau…Domnul Insusi ne-a invatat rugaciunea Tatal nostru,m nu e inventia mea… desigur ca tupeul lui Branham de a fi impotriva Cuvantului este si la tine….si decat sa spui ce spune Biblia mai bine sa mori blestemat ca profetul tau fals.

       Apropo de Gomora si Sodoma….Branham, nimeni altul, a fost acela care a umblat in munti in vacanta cu doi sodomiti activi, pe care ii si platea din banii bisericii ca ei sa inregistreze benzile si de la care s-a inspirat sa predice multe predici spunand ca Duhul Sfant i-a inspirat.

       Iata deci pe cine urmezi tu cu adevarat. Razi de altul, acuzi pe altii, dar daca ai ANAL-iza mai bine ai vedea cate bube sunt pe FUND-ul vostru. :)))

       • Aşa-i, să ştii! Se pare că muilţi branhamisti nu au făcut încă o ANAL-iza PRO-FUND-ă a Mesajului, ci s-au mulţumuit în a-l pupa pe BĂS pe prietenul POPO-narilor care au adus UNGerea pe benzi… 😛

        PAC-PAC 😛

        • am vrut să scriu MULŢI, dar a ieşit… ce a ieşit, asta e, îmi asum… (serios acuma) 🙂

        • Ioan Dascal zice:

         Pe mine aceasta poza ma face sa ma gandesc ca fratele Branham lasa sa se inteleaga faptul ca cei doi ar merita sa fie impuscati , dupa judecata omeneasca . El tine cu multa seriozitate pistoalele pregatite, ca un serif gata sa se intoarca spre fabricatorii zambitori, care se cred stapani pe situatie . Extrapoland , putem sa va punem linistiti pe voi doi in locul lor

       • Ioan Dascal zice:

        Bubele sunt doar in capul tau de derbedeu, pe care nu-l duce mintea decat la si in fundul iadului , si acele bube puturoase au si inceput sa-ti iasa pe gura, ca si fratelui tau,
        si el de asemenea un nesimtit fara frontiere . Sunteti o echipa buna de dus la toaleta si tras repede apa , sa nu se raspandeasca par-fumul vostru gretos din cale afara . Zis si facut, am scapat de voi ! Pot sa va faca cruce ceilalti cititori

      • Bine dacă ţi-ai dar şi tu seama. Noi ne-am dat seama mai de mult de ce ANAL-işti erau în jurul lui Billy Boy 😉

     • Dan zice:

      @ Ex-mesaj !
      Ne-a invatat si tatal nostru…! Te contrazici degeaba caci Lucrarea Tatalui Ceresc in Fiul este foarte mare..!
      Da, Domnul Hristos fiind partasi sangelui si carnii deopotriva, totul ne-a invatat in ceea ce priveste ascultarea si smerenia ca astfel impodobiti in smerenia , podoaba noastra ” să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.” 1 Petru 3:4
      … nu numai a Tatalui Ceresc dar si inaintea parintilor pamantesti, fie el si tata.
      El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine Însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.
      8 La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce.9 De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult şi I-a dat Numele care este mai presus de orice nume; pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ
      11 şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.25 De aceea şi poate să mântuiască în chip desăvârşit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăieşte pururea ca să mijlocească pentru ei.
      26 Şi tocmai un astfel de Mare Preot (si Mijlocitor) ne trebuia: sfânt, nevinovat, fără pată, despărţit de păcătoşi şi înălţat mai presus de ceruri,
      pentru ispasirea păcatelor şi pentru păcatele norodului, căci lucrul acesta l-a făcut o dată pentru totdeauna, când S-a adus jertfă pe Sine Însuşi.
      Fie pentru tata, parinti, fie pentru toti oamenii in oricat de mare numar ii va chema Dumnezeu. AMIN !

      • ex-mesaj zice:

       @Dan

       In ce consta contradictia mea?

       • Dan zice:

        Nu stiu, in nici un caz intr-un cuvant fie ca este scris cu T, capital sau lower case.
        Poate in felul in care vrei sa evidentiezi un fapt inaintea ta insuti!
        Sunt tot felul de „tata”, unii plin de dragoste chiar de fata si cu fii pe care ii infiaza, macar ca nu sunt nascuti din acelasi tata.
        Ca si fii de altfel.

        • Dan zice:

         Si nici nu pot deslusi gandurile cuiva, Dumnezeu le cunoaste pe toate.
         Eu insa doar am mentionat ceva!
         De la El vine toata binecuvantarea catre toti!

 23. Zsolt zice:

  Frate Nelu, te rog eu cat se poate de frumos si convingator, sterge-mi fiecare comentariu pe care l-am postat aici. Nici macar numele sa nu-mi apara alaturi de astia doi. Mi-e rusine mie ca am intrat de vorba cu ei. Te rog inca odata, am sa-i ocolesc de la o posta iti promit, ca deja ma deranjeaza felul lor inexprimabil de a fi. Dumnezeu sa ma ierte ca am aruncat margaritarele la porci. Si sa-mi fie de invatatura pentru altadata ca asemenea oameni sant incirogibili. Pe orice blog au aparut au facut la fel. Dumnezeu sa aibe mila de ei in ziua judecatii, caci nu as dori sa fiu in pielea lor. Si té rog nu te mai ocupa decei caci iti incarci numai constiinta cu ei

  • ex-mesaj zice:

   @Zsolt.

   Faptul ca crezi minciunile lui Branham si ca traiesti in minciuna si falsitate nu te deranjeaza Zsolt?
   Nu te deranjeaza adevarul ca Branham a umblat zilnic cu doi homosexuali care ii inregistrau benzile?
   Nu te deranjeaza ca Branham nu a descoperit nici o taina ci a plagiat si furat aproape toate ideile si invataturile?
   Astea nu te derajeaza…si stii dece? Pentru ca asa este sufletul tau Zsolt.
   Te deranjeaza cand oamenii spun adevarul. Ciudat, nu?

   Se pare ca nu ai citit deprinderea nr 5 din partea a 3-a a cartii despre care mi-ai spus anterior. Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace…

   Aceasta spune ” INCEARCA MAI INTAI SA INTELEGI SI APOI SA FII INTELES.”

   Branham a mintit. Asta il face mincinos. Voi stiti ca a mintit si continuati cu minciunile. Ce va face asta pe voi?

  • @Zsolt, eşti o mironosiţă execrabilă.

   În tot ceea ce postezi vrei doar să te ridici deasupra altora, să te mândreşti înaintea EGO-ului propriu de cât de „sfânt” şi „neprihănit” eşti. Dacă cineva te-ar fi băgat în seamă, aşa cum ţi-ai dorit, nu cereai ştergerea răspunsurilor.

   Păstrează-ţi mila pentru tine, TU o să ai nevoie de ea, nu noi! Plange-ti asadar singur de mila.

  • Am venit de la lucru sa-mi fac toaleta si gata ! Am tras apa !
   De acuma inainte duca-se fiecare pe cANALul lui , cu analizele si analizatorii lui cu tot , ca de cand mi-au imputit blogul s-au imputit , pardon inmultit si ei, ca mustele la rahat ,astazi statisticile aratand recordul acestui an la cititorii dintr-o zi
   P.s . Cine se simte cu musca pe caciula, daca vrea sa si-o pastreze, este numai treaba lui !

 24. Dan zice:

  Catre Zsolt!
  Frate , daca imi permiti a te numii frate,
  Sa Nu iti para rau de toate comentariile pe care le-ai facut in dragostea ta pentru Numele Domnului Hristos Isus, si Tatal nostru cel Ceresc, si nici sa nu-ti fie rusine! CHIAR DACA AI FI GRESIT CUMVA CEVA PE COLO SI PE COLO,
  aducandu-I lauda si multumiri lui Dumnezeu in Numele Fiului Sau Isus, Hristos Domnul!
  Caci El iti va primi jertfa de multumire si lauda, macar ca nu ar fi desavarsita ,
  El are si puterea s-a desavarsasca in Ziua aceea,
  Don’t worry about nothing of that sort!
  Domnul se va ingriji de toate!

 25. Cine vrea sa navigheze impreuna cu cei doi ex-ploratori ai Mesajului, , urmasi dem(o)ni de inaintasii lor de religie catolica care au descoperit si colonizat America si Indiile de Rasarit cu metode asemanatoare ( taind si spanzurand pe bastinasi ) sunt invitati sa se mute in barcile lor, ale caror urme au ramas si pe acest blog, in comentariile depuse de respectivii .
  Fiindca destinatia acestui blog nu corespunde cu idealurile lor

 26. Timotei zice:

  Zsolt, se pare ca ai uitat de comentariul pe care l-ai scris pe „Slujba incincita”, care a fost postat si pe acest blog:
  https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2019/04/24/un-sfat-fratesc/
  Ar fi bine sa recitesti, si sa-ti aduci aminte de propriile tale cuvinte:
  NU UITATI !!! niciodata sa nu va certati cu cei de alta credinta. Caci “Muntele acesta dumnezeu i-a dat-o Lui Esau”.
  Nu vezi ca nu are rost sa te certi cu ei? Doar profetul in care crezi spune asta. Au iesit de la Mesaj (de parca au fost vreodata pe acolo, sa nu-i crezi) si au devenit de 7 ori mai rai. Lasa-i si nu-i mai baga in seama, ca numai iti incarci constiinta. Acest exmesaj- nu e altcineva decat Vasile Nemes. Un mare coaching, care altora poate sa tina prelegeri intr-un limbaj frumos, iar pe bloguri este mereu antimesaj. E om citit, dar toate cunostintele nu l-au ajutat sa aibe un caracter demn de un crestin.

  • Citind interpretarea Scripturilor asa cum Duhul Sfant l-a calauzit pe apostolul Pavel s-o faca , ” s-a zis Rebecai: „Cel mai mare va fi rob celui mai mic”, dupa cum este scris: „Pe Iacov l-am iubit, iar pe Esau l-am urat.”
   Deci ce vom zice? Nu cumva este nedreptate in Dumnezeu? Nicidecum!” ( Romani 9.13)
   m-am gandit sa aflu cum l-a urat Dumnezeu pe Esau . Si nu am gasit altceva afara de versetul l-a care s-a referit Zolt , acela cu muntele pe care i l-a dat in stapanire .
   Numai o astfel de ura de-am avea si noi fata de toti aceia care ar putea sa ne faca vre-un rau, intr-un fel sau altul !( prin vorbire si comportament )

 27. Dan zice:

  … Bine zise-si Timotei, insa ce vreau sa adaug ar fi ca Zsolt nu ar crede in alt profet decat in Numele lui Isus Hristos, in Dumnezeu! (poate sa ma corecteze daca gresesc)
  Cat priveste orice slujitor al Evangheliei in cazul asta Branham,nu sunt judecator, un intermediar pentru un timp,
  (pentru familie, rude neamuri, aproape sau departe si semen)
  Nu poate nega nimeni ca lui Zsolt i-a fost de ajutor. Nu crede ca Nemes, dar tot de aceiasi credinta in Dumnezeu vorbim in credinta Hristosului lui Dumnezeu.
  Nu pot spune acelasi lucru si despre Nemes, dar ai afirmat-o si tu de fapt.
  Multumim pentru interventie si claritatea lucrurilor facute Timotei,
  Domnul sa te binecuvanteze

  Acu poate fi si e-xmesaj lamurit asupra contradictiei ce a generat si de care se intreba!
  …foarte triiiist ! … ce sentimente de ura, comentariile lui a degenerat in altii care i-au apreciat punctul de vedere. (nu chiar crestinesc)

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.