Se va schimba Istoria biblica a omenirii ?

Dumnezeu ne-a spus ca primul om si singurul pe care l-a creat din tarana pamantului a fost Adam . A existat , totusi, o omenire pre-adamica ? A ajuns omul modern sa stie mai multe decat Dumnezeu ?

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

27 de răspunsuri la Se va schimba Istoria biblica a omenirii ?

 1. Orice ar fi si s-ar gasi si orice s-ar povesti, as crede si-as cerceta chiar de este impotriva a tot ce mi-e de folos , de s-ar putea demonstra viata fara Hristos
  Cata vreme viata aceasta este inca trecatoare , resping orice incercare ( de minciuna) de-a nega adevarul ce-l sustine Cartea sfanta, Biblia
  Demonstratiile de vindecare divina prin credinta ,care sunt arvuna tineretii fara batranete si a vietii fara de moarte sunt facute si astazi, dupa ce ne-a fost descoperit Mesajul orei pentru vremurile de pe urma , vindecare pe care si eu am experimentat-o pe propria piele, ma tin tare pe aceasta temelie , fiindca nimeni nu poate demonstra ca ” poate pune o alta temelie decat cea care a fost pusa si care este Isus Hristos. „(1Cor.3:11)
  Ceea ce pot simturile mele sa-mi demonstreze stiu ca este corect si adevarat, fiindca de cand sunt eu si au fost strabunicii mei ( pe care i-am prins in viata ) pe lume,in fiecare an vad cum „iarba se usuca, floarea cade; dar cuvantul Dumnezeului nostru ramane in veac.” (Isa.40:8)

  • Dan zice:

   Interesant, nu zice altfel decat „viata trecatoare”!
   Si macar ca o numeste „trecatoare” dar nu in intelesul firesc al lucrurilor, totusi zice ca este viata, nu „pieritoare”!
   Si spune intralta parte „nu o irosi fara de folos” sa nu devina o pricina de poticnire pentru „om” spre pierzare si nu „trecatoare”?
   Dar in ambele cazuri e „trecatoare”, pentru unii spre moarte vecinica iar pentru alti spre viata vecinica, determinand-o contextul Scripturii sau al vietii fara Dumnezeu.
   …dar viata fara cunostinta de Dumnezeu, nici nu o mai numeste „trecatoare” ca cel fara cunostinta de Dumnezeu este mort deja si in moarte si de moarte infasurat si inghitit.
   Viata trecatoare, Calea, Adevarul, puntea si cobabia Legamantului:
   Oamenii, ce-i drept, obişnuiesc să jure pe cineva mai mare; jurământul este o chezăşie care pune capăt oricărei neînţelegeri dintre ei.
   17 De aceea şi Dumnezeu, fiindcă voia să dovedească cu mai multă tărie moştenitorilor făgăduinţei nestrămutarea hotărârii Lui, a venit cu un jurământ,
   18 pentru ca, prin două lucruri care nu se pot schimba şi în care este cu neputinţă ca Dumnezeu să mintă, să găsim o puternică îmbărbătare noi, a căror scăpare a fost să apucăm nădejdea care ne era pusă înainte,
   19 pe care o avem ca o ancoră a sufletului; o nădejde tare şi neclintită, care pătrunde dincolo de perdeaua dinăuntrul Templului,
   20 unde Isus a intrat pentru noi ca înainte-mergător, când a fost făcut „Mare Preot în veac, după rânduiala lui Melhisedec”.

   • Dan zice:

    Si ” nestrămutarea hotărârii Lui” se vede in temelia de nezguduit si neclatinat a fapturii lucrurilor create in Intelepciune si taria priceperii credinciosiei Lui.

 2. Iosif zice:

  Da, Cuvântul lui Dumnezeu ramâne în veac, însa este viu si lucrator, activ, puternic, taietor, însa respins tintuit în ceata si în nor, de baciul cei modern înselator, care nu ia în seama foame si setea turmelor, dupa cunoasterea ADEVARULUI absolut, atemporal, ELIBERATOR.

 3. Dan zice:

  ATEMPORALITÁTE s. f. interpretare obiectivistă, în afara cadrului concret istoric, a fenomenelor istorico-sociale.
  Iata un termen care da multa bataie de cap filozofilor conteporani.
  si insasi definitia cuvantului defineste si filozofia, din start.
  si ma gandesc cum ar putea acea filozofie sa fie de vrun ajutor celor ce traiesc in oricare zi facuta in Domnul, ieri sau azi?
  Caci El a zis „Eu sunt cel ce sunt” , inteles „Iata Eu sunt”
  Si cum ar putea cunoaste cineva pe „CEL ce Este” daca Este „atemporal”
  Pe cand „ateporalitatea” nu are poate fi atribuita cuiva, neputand fi infatisata?
  (in zilele noastre, ar fi)
  Dupa ce vom murii?
  Dar noi trebuie sa cunoastem pe „Cel ce este” acum !!!
  („acum” fiind in zilele pribegiei noastre pe pamant dupa anii si zilele pe care El le-a facut sa traim in ele, si asta e strans legata de evenimente, zile si creatie- temporal, pana a trece ca iarba, cum zice Isaia)

 4. Dan zice:

  Daca te gandesti lund in considerare ce spune Apostolul Pavel si nu numai, indemnat de Duhul: „1 Timotei 6:7 „Căci noi n-am adus nimic în lume şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea.”
  – atunci ce „ramane” se pune intrebarea? Sau cine din ce-i temporal, nu?
  ca Iosif zice: „Eliberator” !
  Dar daca Este ‘atemporal” nu ar Fi in zilele noastre! Dar asta este exclus si neadevarat ca El nu se tagaduieste nici „ieri, astazi sau maine”. „maine ” totdeauna fiind inaintea noastra in eternitate, nu?

 5. Dan zice:

  Atunci cum ramane cu „Atemporal”?

 6. Dan zice:

  Atunci cum ramane cu a fi „Atemporal” daca „noi nu am adus nimic in lume si nici nu putem lua nimic din ea”?
  _ca asta nu poate spune decat cel ce a vazut viata vecnica!

  • Dan zice:

   …si cel ce a vazut viata vecinica, eu cred ca este temporal acum, astazi si in veci acelasi! Si de va trece Iordanul, ramane la aprecierea credintei lui in (a) Dumnezeul(ui) Vecniciilor!

 7. Dan zice:

  In consecinta, ce spune in video, e pe departe vro descoperire Dumnezeiasca, dar foarte aproape de inselaciune.

 8. John zice:

  Nu e ceva nou când e vorba de teoria asta cu civilizație pre-adamica. Și Clarence Larkin în cartea Adevărul Dispensational amintește de ceva asemănător.

  • Dan zice:

   „nu e ceva nou” in sensul si „Puterea noului Legamant”?
   Ca de ar fi ceva chiar vechi sau aproape de pieire, nu este si „pierit” .
   Chiar „teorie noua” de ar fi, ar fi din traista si punga celui rau in pilda lui Iuda zis si Iscarioteanul.

   Ce inseamna de fapt „Iscarioteanul” stie cineva?… ca venii vorba.de cartea Adevărului Dispensational…

   • John zice:

    Dane, ți-a zis cineva că scrii mult și pe lângă subiect? Dacă nu, îți spun acum. Ce treabă are Iuda Iscarioteanul cu , cartea amintită? Poate la alții le place umplutură cu postări „kilometrice”, dar cine stă să ți le citească?

    • Dan zice:

     Eu nu scriu pe langa subiect, ci voi sunteti pe langa subiect, si dupa pilda lui Iscarioteanu, macar ca nu cunoasteti insemnatatea Cuvantului scris, nici macar al meu.Cam asta e minunea lui Dumnezeu. Noi propovaduim pe Hristos…
     (pe care voi nu o vedeti, ar fi!… dupa cum cu stalpul calauzitor despre care vorbeste Moise, pe care egipteni nu il putea vedea.)
     Cel ce trebuie sa inteleaga, va intelege, doar a zis Domnul:Eu sunt
     Acesta va fi pentru Domnul oştirilor un semn şi o mărturie în ţara Egiptului. Ei vor striga către Domnul din pricina asupritorilor, şi El le va trimite un mântuitor şi un apărător, care să-i izbăvească.

     (dar voi nu intelegeti cum, ce si nu e de mirare, pentru ceata voastra)

 9. Dan zice:

  Fanny ca atunci cand invatotorul Legii, sau un fruntas zic eu al Legii si tanar bogat, au intrebat „ce sa fac sa mostenesc viata vecinica”, Isus le-a raspuns fiecaruia dintre ei, pas cu pas ce sa faca.
  Adevarul dispensional, ca expresie, nici nu exista in limba romana!
  si ce inseamna de fapt?
  …si singurul cuvant aproape de el ar fi : Scutire de o obligație, de o îndatorire. 2 Lipsire de ceva. 3 (Rar) Renunțare la ceva.

  Deci Isus nu a scutit pe nimeni de nimic, ci dimpotriva zicea el, _dar Eu va spun…

 10. Revenind la subiectul articolului, in care se presupune o civilizatie venita pe Pamant din Cosmos, eu presupun, mai degraba , ca pot sa fie vestigii ale acelei civilizatii pamantene din vremea lui Noe , care a fost nimicita de Dumnezeu prin Potop . Probabil ca in alte parti ale pamantului apele au astupat cu noroi tot ce a fost construit rudimentar, dar acolo Dumnezeu a revarsat oceanul peste ei si apoi l-a inghetat instant .
  Ce ma mira pe mine este modul in care au reusit americanii ( daca totul s-ar putea dovedi ca nu-i minciuna gogonata si doar imagini calculate pe computere )sa elimine acea uriasa cantitate de apa apa de sub gheata ( pe care zic ei ca au topit-o cu tehnologie laser ) ca doar nu au facut toata treaba lucrand din interiorul navelor submarine .
  Si, daca toti boss-ii lumii au facut excursii in Antarctica, nu-i nimic de mirare sau de interpretat conspirativ, ca doar si eu as face asa daca as avea mijloace financiare si suport politic care sa -mi deie aceasta posibilitate .

 11. Iosif zice:

  Bagati de seama sa nu va însele cineva perceptia si rationamentul cu lumini si umbre artificiale, cu holograme si seriale, ce curg pe toate lungimile de unda, frecvente si canale, ducându-i pe cei lesne crezatori în moarte si eroare ! 🙂

 12. Iosif zice:

  Raspunsul absolut, la titlul acestei postari:
  DA … pentru cei treziti, care au primit Adevarul în inima, au fost „unsi” si illuminati de Lumina Divina a lumii.
  NU…pentru cei ce dorm în obscuritatea noptii mintii, în confortul religiilor, miilor de credinte relative, trecatoare, schimbatoare, incerte, daunatoare sufletelor ratacitoare prin labirintul Legilor moarte înselatoare, idolatre si neroditoare. 😉

 13. cherie zice:

  Ce este cu aiureala asta cu extraterestrii? Biblia este scrisa de oameni inspirati de adevar si adevarul este Dumnezeu. Din punct de vedere al adevarului meu personal Iisus a fost un om (cred ca nu isi inchipuie decat nebunii ca a fost extraterestru) si oamenii sunt copiii lui Dumnezeu. Cei care au trait alaturi de Iisus au scris ce au simtit si din sinceritatea oamenilor a iesit adevarul comun Orice om are adevarul lui personl diferit de adevarul altui om dar suma adevarurilor lor personale este adevarul real …
  Si inchei repetand ca asta este adevarul meu personal nu adevarul real, asa spus adevarat care este rezultat din suma adevarurilor noastre personale. 🙂 🙂 🙂
  Repet, asta este parerea mea personala … deci cine este extraterestru?

 14. @Iosif: Foarte tare raspunsul la intrebarea din titlu!

  @cherie: Noi suntem extraterestrii, intrucat originea noastra nu e pe TERRA 🙂

  @John: Lui Branham ii placea Larkin (si il si copia des)… 🙂 Oare credea si Branham in civilizatiile pre-adamice?

  @Berbecule: De unde tot gasesti povestile astea de adormire? Daca vrei „hrana tare”, atunci asculta asta:

  • cherie zice:

   Imi plac povestile SF dar din toate cele expuse stiu doar ca exista o zona cu un drum in care daca scoteai masina din viteza si o lasai libera o lua la deal nu la vale din cauza unei anomalii magnetice existente si in alte regiuni ale pamantului… De asemenea mai cred ca din acele tuneluri s-a sos o masa (adica o bucata de metal) de care se stia mai de mult ca este bogata in minereuri importante si a fost scoasa din tara… Am auzit si mai cred ca s-ar fi gasit oase sau doar un singur os …. urias
   Majoritatea povestiilor lui Cinamar par insa … un SF… frumos ! Nu prea le cred…

  • Doar inchipuirile mintii, nimic de ” Doamne ajuta „in acele carti SFAsa cum scrie pe video si pe carte : viitorul din capul mortului . Mult mai de pret este sfatul regelui David :
   „Si tu, fiule Solomoane, cunoaste pe Dumnezeul tatalui tau si slujeste-I cu toata inima si cu un suflet binevoitor; caci Domnul cerceteaza toate inimile si patrunde toate inchipuirile si toate gandurile. Daca-L vei cauta, Se va lasa gasit de tine; dar daca-L vei parasi, te va lepada si El pe vecie. (1Cron.28:9)
   Noi, crestinii care am inteles Mesajul pe care ni l-a trimis Dumnezeu prin fratele William Branham, zicem ca si apostolul Pavel : ” Macar ca traim in firea pamanteasca, totusi nu ne luptam calauziti de firea pamanteasca.
   . Caci armele cu care ne luptam noi nu sunt supuse firii pamantesti, ci sunt puternice, intarite de Dumnezeu ca sa surpe intariturile.
   Noi rasturnam izvodirile mintii si orice inaltime care se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu; si orice gand il facem rob ascultarii de Hristos. ”
   Scopul meu cu aceste prezentari pretinse a fi ” stiintifice ” este sa demasc toate uneltirile Diavolului in lupta lui nedreapta si miseleasca impotriva copiilor lui Dumnezeu,, fiindca Cea mai mare batalie se da in aceste zile din urma in mintea oamenilor , asa cum a aratat Branham in predica cu acest titlu
   https://branham.org/en/messagestream/ROM=62-0311

 15. Iosif zice:

  Slava Domnului, ca am ajuns vremea profetita de Fiul omului, sa aud strigatul…”pietrelor” ! 😉
  „Va spun ca, daca vor tacea ei, pietrele vor striga.” – Hristos IIsus –

 16. cherie zice:

  🙂 Adevarat ! Asa este ! Si eu banuiesc ca originea noastra a oamenilor este extraterestra…
  Dar nu ma gandeam ca asta va fi revelatia care afecteaza credibilitatea bibliei… Chiar ca eram… „extraterestra”. Nu intelesesem despre ce era vorba…

  • John zice:

   Întâlnim de toate pe net , universuri paralele, a 5-a dimensiune, extratereștrii ce stau pe partea întunecată a lunii, copii indigo, cum papa , Ceaușescu ,Apolo 11 au avut legătură cu extratereștrii. :))? Avem di tăti

 17. Iosif zice:

  Poate ascultând acest material, veti pricepe mai în profunzime sistemul „Matrix” 🙂

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.