Traducerea oficiala in limba romana de la HMRC , pentru imigrantii care vor sa ramana in UK dupa Brexit

Mai multe detalii

Solicitați înscrierea la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit (statut de rezident permanent și statut de stabilire provizorie): ROMÂNĂ traducere

Ghid de îndrumare pentru cetățenii Uniunii Europene, ai Spațiului Economic European și cetățenii elvețieni, precum și pentru membrii familiilor acestora care solicită noul statut de rezident pe teritoriul Marii Britanii.Published 30 Martie 2019 
Last updated 3 Aprilie 2019 — see all updatesFrom:Home Office şi UK Visas and Immigration

Contents

 1. Prezentare generală
 2. Cine ar trebui să facă cerere
 3. Ce veți obține
 4. De ce aveți nevoie pentru a face cerere
 5. Faceți cerere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit
 6. Dacă nu sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian
 7. Dacă aveți permis de rezidență permanentă sau permis de şedere pe o perioadă nedeterminată pentru a intra sau a rămâne
 8. Dacă aplicați pentru copilul
 9. Dacă încetați să mai lucrați sau veți începe să lucrați într-o altă țară din Uniunea Europeană
 10. După ce ați făcut cerere

Prezentare generală

Dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian, dumneavoastră și familia dumneavoastră puteți solicita înscrierea la Programul de înregistrare a cetățenilor Uniunii Europene pentru a continua să trăiți în Regatul Unit după 30 iunie 2021. Dacă solicitarea vă este aprobată, dumneavoastră veți obține fie statutul de rezident permanent, fie statutul de stabilire provizorie.

Spațiul Economic European include țările din Uniunea Europeană, precum și Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Veți putea rămâne în Regatul Unit fără să faceți cerere – de exemplu dacă sunteți cetățean irlandez sau dețineți permis de rezidență permanentă.

Înscrieți-vă pentru actualizări prin e-mail despre acest sistem.

Când puteți solicita înscrierea

Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit este deschis. Dumneavoastră puteți facere cerere acum dacă îndepliniți criteriile.

Termenul limită pentru depunere cererilor este 30 iunie 2021.

Ce statut veți obține poate depinde de momentul în care faceți cerere.

Dacă Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană fără o înțelegere

Va trebui să locuiți în Regatul Unit până la 12 aprilie 2019 pentru a vă depune cererea. Termenul de depunere a cererilor va fi data de 31 decembrie 2020.

Taxe

Solicitarea înscrierii la acest sistem este gratuită.

Dacă ați plătit o taxă atunci când ați solicitat înscrierea la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit vi se va restitui.

Cine ar trebui să facă cerere

Cu excepția câtorva cazuri, dumneavoastră trebuie să faceți cerere dacă:

Spațiul Economic European include țările din Uniunea Europeană, precum și Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Aceasta înseamnă, ca va trebui să faceți cerere, chiar dacă:

 • v-ați născut în Regatul Unit, dar nu sunteți cetățean britanic – dumneavoastră puteți verifica dacă sunteți cetățean britanic dacă nu sunteți sigur/ ă
 • aveți un “document de ședere permanentă” în Regatul Unit
 • sunteți membru al familiei unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau a unui cetățean elvețian care nu trebuie să facă cerere – inclusiv dacă aceștia sunt din Irlanda
 • sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian, care are un membru de familie care este cetățean britanic

Cine mai poate face cerere

Este posibil să puteți face cerere dacă nu sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian, dar:

 • ați avut un membru al familiei cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian care locuia în Marea Britanie (dar v-ați despărțit sau a decedat)
 • sunteți membru de familie al unui cetățean britanic și ați trăit împreună în afara Regatului Unit într-o țară din Spațiul Economic European
 • Sunteți îngrijitorul primar al unui cetățean britanic, al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau al unui cetățean elvețian
 • sunteți copilul unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau al unui cetățean elvețian care a trăit și a lucrat în Regatul Unit sau al cărui îngrijitor primar al copilului

Citiți instrucțiunile despre cum să faceți cerere dacă nu sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian.

Cine nu trebuie să facă cerere

Nu va trebui să faceți cerere dacă dețineți:

Dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian și v-ați mutat în Regatul Unit înainte de aderarea la Uniunea Europeană

Va trebui să faceți cerere numai dacă nu aveți permis de ședere pe o perioadă nedeterminată. Dacă aveți permis de ședere pe o perioadă nedeterminată, veți avea, de obicei, o ștampilă în pașaport sau o adresă de la Ministerul de Interne care să ateste acest lucru.

Dacă lucrați în Regatul Unit, dar nu locuiți aici (‘frontier worker’ – lucrător de peste hotare)

Nu va trebui să faceți cerere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit dacă sunteți (‘frontier worker’ – lucrător de peste hotare)

Citiți ghidul pentru ‘frontier workers’ – lucrătorii de peste hotare pentru a afla mai multe:

 • dacă vă calificați ca să fiți ‘frontier worker’ – lucrător de peste hotare
 • care vor fi drepturile dumneavoastră
 • ceea ce membrii familiei dumneavoastră trebuie să facă pentru a rămâne în Regatul Unit

Dacă sunteți scutit de controlul imigrației

Nu puteți face cerere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană Nu trebuie să faceți nimic pentru a continua să trăiți în Regatul Unit în timp ce sunteți scutit/ ă de controlul imigrației.

Vi s-a spus dacă sunteți scutit / ă de controlul imigrației, pentru că sunteți de exemplu:

 • un diplomat străin detașat în Regatul Unit
 • un membru al NATO

Dacă nu mai sunteți scutit/ ă, de exemplu dacă aveți un nou loc de muncă, va trebui, de obicei, să vă faceți cerere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit în termen de 90 de zile. Veți putea face cerere după termenul limită de 30 iunie 2021, atâta timp cât locuiți în Regatul Unit înainte de 31 decembrie 2020.

Ce veți obține

Drepturile și statutul cetățenilor Uniunii Europene, ai Spațiului Economic European și ai cetățenilor elvețieni care trăiesc în Regatul Unit vor rămâne neschimbate până la data de 30 iunie 2021 dacă Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană cu un acord.

Spațiul Economic European include țările din Uniunea Europeană, precum și Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Dacă solicitarea dumneavoastră de înscriere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit (EU Settlement Scheme) este aprobată, veți putea trăi și a munci în continuare în Regatul Unit după data de 30 iunie 2021.

Veți primi fie:

 • statut de rezident permanent
 • statut de stabilire provizorie

Nu vi se va cere să alegeți pentru care dintre cele două veți face cerere. Statutul pe care îl veți primi primiți va depinde de perioada de timp de când trăiți în Regatul Unit la momentul la care faceți cererea. Drepturile dumneavoastră vor fi diferite în funcție de statutul pe care îl veți primi.

Statut de rezident permanent

Veți primi statut de rezident permanent, de obicei, dacă:

 • ați început să locuiți în Regatul Unit înainte de data de 31 decembrie 2020 (sau până la 12 aprilie 2019 dacă Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană fără un acord)
 • ați locuit în Regatul Unit pentru o perioadă continuă de 5 ani (cunoscută ca “reședință neîntreruptă”)

Cinci ani de ședere continuă înseamnă că, timp de 5 ani la rând, ați fost în Regatul Unit, Insulele Anglo-Normande sau Insula Man pentru o perioadă de cel puțin 6 luni în orice perioadă de 12 luni. Excepțiile sunt:

 • interval de timp de până la 12 luni dintr-un motiv important (de exemplu, naștere, boală gravă, studii, formare profesională sau detașare peste hotare în interes de serviciu)
 • serviciul militar obligatoriu de orice durată
 • timpul petrecut în străinătate în calitate de funcționar al Coroanei sau ca membru al familiei unui funcționar al Coroanei
 • timpul petrecut în străinătate în forțele armate sau în calitate de membru al familiei cuiva din forțele armate

Puteți rămâne în Regatul Unit cât timp doriți dacă obțineți noul statut de rezident. De asemenea, veți putea solicita cetățenia britanică dacă sunteți eligibil.

Statut de stabilire provizorie

Dacă nu aveți 5 ani de ședere continuă atunci când faceți cerere, veți primi, de obicei, statutul de stabilire provizorie. Trebuie să fi început să locuiți în Regatul Unit înainte de 31 decembrie 2020 (sau până la 12 aprilie 2019 dacă Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană fără un acord).

Apoi, puteți face cerere pentru a schimba acest statut de stabilire provizorie în noul statut de rezident permanent după ce veți fi avut 5 ani de ședere continuă.

Dacă se împlinesc 5 ani de reședință neîntreruptă înainte de data de 30 decembrie 2020, puteți alege să așteptați pentru a face cerere atunci când se vor împlini 5 ani de ședere continuă. Aceasta înseamnă că, dacă cererea dumneavoastră va fi aprobată, veți obține noul statut de rezident permanent fără a mai trebui să solicitați mai întâi statutul de stabilire provizorie.

Puteți rămâne în Regatul Unit pentru o perioadă de încă 5 ani de la data primirii statutului de stabilire provizorie.

Drepturile dumneavoastră cu noul statut de rezident permanent sau cu statutul de stabilire provizorie

Veți putea:

 • să lucrați în Regatul Unit
 • să folosiți Sistemul Național de Sănătate (NHS)
 • să vă înscrieți în programe de învățământ sau să vă continuați studiile
 • să accesați fonduri publice, cum ar fi asistență socială de stat și pensii, dacă aveți dreptul la acestea
 • să călătoriți în și din Regatul Unit

Dacă doriți să petreceți timp în afara Regatului Unit

Dacă ați aveți noul statut de rezident permanent, ar trebui să puteți petrece până la 5 ani consecutiv în afara Regatului Unit fără a vă pierde statutul. Acest lucru nu a fost încă aprobat de Parlament.

Dacă sunteți cetățean elvețian, dumneavoastră și membrii familiei dumneavoastră ar trebui să puteți petrece până la 4 ani la rând în afara Regatului Unit fără a vă pierde statutul. Acest lucru nu a fost încă aprobat de Parlament.

Dacă ați aveți statutul de stabilire provizorie, ar trebui să puteți petrece până la 2 ani consecutivi în afara Regatului Unit fără a vă pierde statutul. Va trebui să vă mențineți reședința neîntreruptă dacă doriți să obțineți noul statut de rezident permanent.

Dacă veți avea copii după ce ați făcut cerere

Dacă obțineți noul statut de rezident permanent, toți copiii născuți în Regatul Unit în timp ce dumneavoastră locuiți aici vor fi în mod automat cetățeni britanici.

Dacă obțineți statutul de stabilire provizorie, toți copiii născuți în Regatul Unit vor avea dreptul automat la statutul de stabilire provizorie. Ei vor putea deveni cetățeni britanici numai dacă se califică pentru acest lucru prin intermediul celuilalt părinte.

Dacă doriți să aduceți în Regatul Unit membrii ai familiei

Membrii apropiați ai familiei vi se pot alătura în Regatul Unit înainte de data de 31 decembrie 2020. Ei vor trebui să solicite noul statut de rezident (EU Settlement Scheme) de îndată ce sunt aici.

Dacă Regatul Unit Britanie va părăsi Uniunea Europeană cu un acord veți putea aduce membrii apropiați ai familiei în Regatul Unit după 31 decembrie 2020, dacă se aplică ambele:

 • relația dumneavoastră a început înainte de data de 31 decembrie 2020
 • mai aveți încă o relație cu ei atunci când aceștia fac cerere ca să vi se alăture

Dacă Regatul Unit Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără un acord termenul limită pentru ca membrii familiei să vi se alăture în Regatul Unit este data de 30 martie 2022.

 • Nu îi veți putea aduce aici potrivit prevederilor noului statut de rezident dacă relația dumneavoastră cu ei a început după 31 decembrie 2020 Ei vor putea veni aici folosind o altă metodă, spre exemplu sistemul de viză pentru familie.

De ce aveți nevoie pentru a face cerere

Când depuneți solicitarea, veți avea nevoie de dovadă pentru:

 • identitatea dumneavoastră
 • reședința dumneavoastră în Regatul Unit, cu excepția cazului în care aveți un document de ședere permanent valabil sau un permis de ședere pe durată nedeterminată pentru a rămâne sau a intra în Regatul Unit

Dovadă de identitate

Aveți nevoie de un pașaport valabil sau de o carte de identitate națională. De asemenea, trebuie să furnizați o fotografie digitală a feței dumneavoastră.

Dacă nu aveți niciunul dintre aceste documente, ați putea folosi alte dovezi în anumite situații. Utilizați formularul de contact pentru Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit dacă nu aveți un document de identitate.

Când faceți cerere, puteți fie:

 • să folosiți ‘EU Exit: ID Document Check’ aplicația ”ID Document Check” pentru a scana documentul și pentru a trimite fotografia – trebuie să utilizați un telefon cu sistem de operare Android pentru a face acest lucru
 • să trimiteți documentul prin poștă și să încărcați fotografia utilizând aplicația online (puteți să faceți singur/ă acest lucru)

Puteți utiliza telefonul cu sistem de operare Android al altcuiva pentru a vă dovedi identitatea. Puteți, de asemenea, vizita una dintre organizații care oferă servicii de scanare pentru documentul dumneavoastră. Va trebui să faceți o programare și este posibil să plătiți o taxă.

Dovada de ședere neîntreruptă

Pentru a avea dreptul la noul statut de rezident permanent trebuie să fie locuit în Regatul Unit, Insulele Anglo-Normande sau Insula Man pentru o perioadă de cel puțin 6 luni în orice perioadă de 12 luni, timp de 5 ani consecutiv. Trebuie să faceți dovada acestui lucru atunci când faceți cerere.

Dacă nu ați locuit aici pentru o perioadă de timp de 5 ani consecutivi, încă puteți avea dreptul să faceți cerere pentru statutul de stabilire provizorie.

Puteți furniza numărul dumneavoastră de asigurări sociale pentru a permite efectuarea unei verificări automatizate a șederii dumneavoastră pe baza îevidențelor fiscale și a unor evidențe de asistență socială.

Dacă această verificare are succes, nu va trebui să furnizați documente pentru a dovedi șederea. Va trebui să furnizați documente doar dacă nu există suficiente date pentru a confirma că ați fost aici pentru o perioadă de timp de 5 ani consecutiv.

Ministerul de Interne vă va comunica imediat după ce ați făcut cerere dacă trebuie să furnizați alte documente. Veți putea trimite fotografii sau scanări ale documentelor prin intermediul formularului de solicitare online.

Citiți despre ce documente puteți furniza Ministerului de Interne în cazul în care vi se cere să furnizați mai multe dovezi.

Dacă aveți condamnări în dosare penale

Dacă aveți 18 ani sau peste, Ministerul de Interne va verifica dacă nu ați comis infracțiuni grave sau repetate și că nu reprezentați o amenințare la adresa securității.

Veți fi întrebat despre cazierul dumneavoastră judiciar din Regatul Unit și din străinătate. Se vor efectua verificări în ceea ce vă privește și în bazele de date referitoare la criminalitate din Regatul Unit.

Dacă ați fost condamnat numai pentru o infracțiune minoră, de exemplu ați primit o amendă pentru depășirea limitei de viteză, veți avea în continuare dreptul la noul statul de rezident permanent sau la statutul de stabilire provizorie.

Puteți obține noul statul de rezident permanent sau statutul de stabilire provizorie chiar dacă aveți alte condamnări. Acest aspect va fi evaluat pentru fiecare caz în parte.

Dacă ați fost în închisoare, aveți de obicei nevoie de perioadă de 5 ani de ședere continuă din ziua în care ați fost liberat pentru a fi luat/ă în considerare pentru noul statut de rezident permanent.

Dacă nu sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian

De obicei, va trebui să furnizați dovada relației dumneavoastră cu membrul familiei din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European sau Elveția.

Spațiul Economic European include țările din Uniunea Europeană, precum și Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Faceți cerere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit

Sistemul este deschis – puteți face cerere acum dacă aveți dreptul.

Puteți, de asemenea să alegeți să faceți cerere mai târziu, în funcție de circumstanțele dumneavoastră.

Termenul de depunere a cererilor va fi data de 30 iunie 2021, sau 31 decembrie 2020 dacă Regatul Unit vă părăsi Uniunea Europeană fără un acord.

Puteți face cerere utilizând orice dispozitiv, de exemplu, un laptop, dispozitiv Android sau iPhone.

Începeți acum

Ministerul de Interne va folosi datele personale pe care le furnizați pentru a decide dacă vă aprobă cererea. Aflați mai multe despre modul în care Ministerul de Interne vă va procesa datele.

Când trebuie să utilizați formularul de hârtie

Nu puteți utiliza serviciul online pentru a aplica la Sistemul de Înregistrare dacă aplicați ca:

 • membru al familiei unui cetățean britanic, dumneavoastră ați locuit în Elveția sau într-o țară din Uniunea Europeană sau din Spațiul Economic European care nu să nu fie Regatul Unit
 • membrul familiei unui cetățean britanic care are și cetățenie a unui stat din Uniunea Europeană sau din Spațiul Economic European sau Elveția și care a trăit în Regatul Unit ca cetățean al Uniunii Europeane sau al Spațiului Economic European sau Elveției înainte de a obține cetățenia britanică
 • îngrijitorul primar al unui cetățean britanic, al Uniunii Europeane sau al Spațiului Economic European sau al unui cetățean elvețian
 • sunteți copilul unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau al unui cetățean elvețian care a trăit și a lucrat în Regatul Unit sau al cărui îngrijitor primar al copilului De asemenea, trebuie să utilizați formularul de hârtie dacă nu puteți furniza un pașaport sau un carte de identitate națională pentru a vă dovedi identitatea.

Solicitați un formular de hârtie pentru a face cerere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit.

Taxe

Solicitarea înscrierii la acest sistem este gratuită.

Dacă ați plătit o taxă atunci când ați solicitat înscrierea la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit vi se va restitui.

Obțineți asistență

Puteți obține ajutor în legătură cu solicitarea dumneavoastră la telefon sau online. Numărul de telefon este diferit dacă reprezentați un consiliu local sau o altă organizație care ajută alte persoane să facă cerere.

Dacă vă aflați în Regatul Unit

Telefon: 0300 123 7379

De luni până vineri (cu excepția sărbătorilor legale) între orele 8:00 și 20:00

Sâmbăta și duminica, între orele 9:30și 16:30

Aflați mai multe despre tarifele pentru apelurile telefonice la

Dacă vă aflați în afara Regatul Unit

Telefon: +44 (0)203 080 0010

De luni până vineri (cu excepția sărbătorilor legale) între orele 8:00 și 20:00

Sâmbăta și duminica, între orele 9:30 și 16:30

Dacă sunteți o organizație care ajută alte persoane să facă cerere

Telefon: 0300 790 0566

De luni până vineri (cu excepția sărbătorilor legale) între orele 8:00 și 20:00

Sâmbăta și duminica, între orele 9:30și 16:30

Aflați mai multe despre tarifele pentru apelurile telefonice la

Folosiți formularul de contact pentru Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit pentru a obține ajutor online.

Puteți să obțineți asistență prin telefon sau în persoană dacă aveți nevoie de ajutor pentru a face anumite lucruri online.

Dacă nu sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian

Este posibil să puteți să faceți cerere:

 • dacă sunteți un membru al familiei unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau a unui cetățean elvețian
 • sunteți membru de familie al unui cetățean britanic și ați trăit împreună în afara Regatului Unit într-o țară din Spațiul Economic European împreună
 • membrul familiei unui cetățean britanic care are și cetățenie a unui stat din Uniunea Europeană sau din Spațiul Economic European sau Elveția și care a trăit în Regatul Unit ca cetățean al Uniunii Europeane sau al Spațiului Economic European sau Elveției înainte de a obține cetățenia britanică
 • ați avut un membru al familiei cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian care locuia în Marea Britanie
 • sunteți îngrijitorul primar al unui cetățean britanic, al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau al unui cetățean elvețian
 • sunteți copilul unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau al unui cetățean elvețian care a trăit și a lucrat în Regatul Unit sau al cărui îngrijitor primar al copilului

Spațiul Economic European include țările din Uniunea Europeană, precum și Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Dacă sunteți un membru al familiei unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau a unui cetățean elvețian

Puteți face cerere dacă aveți o relație cu un cetățean din Uniunea Europeană, din Spațiul Economic European sau cetățean elvețian în calitate de soț/ soție, partener civil sau partener necăsătorit.

Puteți face cerere dacă sunteți rudă cu un cetățean din Uniunea Europeană, din Spațiul Economic European sau cetățean elvețian, soțul/ soția sau partener civil al acestora.

 • copil, nepot/ nepoată sau strănepot/ strănepoată cu vârsta mai mică de 21 de ani
 • copil aflat în întreținere cu vârsta de peste 21 de ani
 • părinte, bunic/ă sau străbunic/ă aflat/ă în întreținere
 • rude aflate în întreținere

Membrii ai familiei care sunt cetățeni ai Uniunii Europene, ai Spațiului Economic European sau cetățeni elvețieni în mod normal vor trebui, de asemenea, să facă cerere.

Puteți face cerere dacă sunteți membru al familiei unui cetățean irlandez, chiar dacă acesta nu trebuie să facă cerere.

Dacă sunteți eligibil pentru că sunteți un membru al familiei unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European, puteți face cerere folosind serviciul online.

Dacă membrul dumneavoastră de familie este un cetățean britanic (cererile de tip ‘Surinder Singh’)

Poate că sunteți eligibil dacă ați trăit în afara Regatului Unit într-o țară din Uniunea Europeană sau din Spațiul Economic European (sau Elveția) împreună cu membrul familiei dumneavoastră și sunteți:

 • sunteți căsătorit sau într-un parteneriat civil cu acesta
 • cu vârsta mai mică de 21 de ani și sunteți copil, sau nepot / nepoată acestuia
 • cu vârsta peste 21 de ani și sunteți copilul sau nepotul / nepoată aflat / ă în întreținere
 • părintele sau bunicul/ bunica aflat/ ă în întreținere

Țara în care ați locuit împreună să fi fost reședința principală. Membrul dumneavoastră de familie britanic trebuie, de asemenea, să fi lucrat, studiat sau să se fi putut autofinanța în țară cât timp ce se afla se afla acolo.

Nu puteți utiliza serviciul online pentru a face cerere, dacă acesta este modul în care vă calificați pentru acest sistem – va trebui să utilizați în schimb un formular de hârtie.

Solicitați un formular de hârtie pentru a face cerere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit.

Dacă ați avut un membru al familiei, cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau a unui cetățean elvețian care a locuit în Regatul Unit.

Este posibil să puteți să faceți cerere dacă ați avut un membru de familie care alocuit în Regatul Unit. Aceasta se numește “drept de ședere menținut”.

Dacă sunteți eligibil pentru că aveți drepturi de ședere menținute, puteți face cerere folosing serviciul online.

Dacă studiați în Regatul Unit

Puteți face cerere dacă studiați în Regatul Unit, și una dintre următoarele afirmații este adevărată:

 • sunteți copilul unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau al unui cetățean elvețian care a părăsit Regatul Unit sau care a decedat
 • dacă unul dintre părinți este soțul/ soția sau partenerul civil al unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau al unui cetățean elvețian care a părăsit Regatul Unit sau care a decedat
 • dacă unul dintre părinți a fost soțul/ soția sau partenerul civil al unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau al unui cetățean elvețian care a părăsit Regatul Unit sau care a decedat

Dacă vă calificați prin oricare dintre aceste circumstanțe, părintele dumneavoastră este, de asemenea, eligibil, cu condiția ca acesta să aibă custodia dumneavoastră.

Dacă membrul al familiei dumneavoastră a decedat

Puteți, de asemenea, să faceți cerere, în cazul în care membrul dumneavoastră de familie a decedat și ați trăit în mod continuu în Regatul Unit ca membru al familiei al acestora pentru cel puțin un an imediat înainte de decesul lor.

Dacă ați fost căsătorit/ ă sau într-un parteneriat civil cu acesta.

Puteți face cerere dacă căsătoria sau parteneriatul civil cu un cetățean din Uniunea Europeană, din Spațiul Economic European sau cetățean elvețian, s-a terminat cu un divorț, anulare sau dizolvare și ați locuit în Regatul Unit când s-a încheiat.

One dintre următoarele trebuie, de asemenea, să se aplice:

 • căsătoria sau parteneriatul civil a durat cel puțin 3 ani și amândoi ați locuit în Regatul Unit pentru cel puțin un an în acea perioadă
 • aveți custodia copilului unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian
 • vi s-a acordat dreptul de acces in Regatul Unit pentru copilul cetățeanului din Uniunea Europenă, din Spațiul Economic European sau din Elveția – copilul trebuie să aibă vârsta sub 18 ani
 • aveți dreptul să locuiți în Regatul Unit pentru că ați fost victima abuzului domestic în căsătorie sau parteneriat civil

Sunteți ”îngrijitorul primar” al unui cetățean britanic, al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau al unui cetățean elvețian

Este posibil să puteți aplica dacă sunteți ”îngrijitorul primar” al unui cetățean britanic, al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau al unui cetățean elvețian care locuiește în Regatul Unit. Orice copii aflați în întreținere pe care îi aveți pot, de asemenea, să facă cerere.

Pentru a fi îngrijitorul principal al cuiva, trebuie să fiți atât:

 • responsabile pentru îngrijirea zilnică, inclusiv luarea deciziilor privind educația, sănătatea și finanțele
 • un membru al familiei sau un tutore legal

Puteți împărți aceste responsabilități cu altcineva.

Nu puteți utiliza serviciul online pentru a face cerere, dacă acesta este modul în care vă calificați pentru acest sistem – va trebui să utilizați în schimb un formular de hârtie.

Solicitați un formular de hârtie pentru a face cerere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit.

Dacă sunteți îngrijitorul principal al unui adult

Puteți face cerere dacă sunteți ”îngrijitorul principal” al unui adult aflat în întreținere care este și cetățean britanic.

Dacă sunteți îngrijitorul principal al unui copil

Puteți face cerere dacă sunteți ”îngrijitorul principal” al unui copil britanic, sau al unui copil din Uniunea Europeană, din Spațiul Economic European sau din ELveția care este din punct de vedere financiar, independent.

Puteți face cerere dacă sunteți ”îngrijitorul principal” al unui copil din Uniunea Europeană, din Spațiul Economic European sau din Elveția care:

 • care studiază în Regatul Unit
 • are unul dintre părinți din Uniunea Europeană, din Spațiul Economic European sau din Elveția care a lucrat în Regatul Unit atunci când copilul a locuit în Regatul Unit
 • are unul dintre părinți din Uniunea Europeană, din Spațiul Economic European sau din Elveția care a locuit în Regatul Unit atunci când copilul a studiat în Regatul Unit
 • are unul dintre părinți din Uniunea Europeană, din Spațiul Economic European sau din Elveția care a încetat să mai lucreze în Regatul Unit sau a părăsit Regatul Unit

De ce aveți nevoie pentru a face cerere

Trebuie să faceți dovada relației dumneavoastră cu privire la membrii familiei care sunt cetățeni ai Uniunii Europene, ai Spațiului Economic European sau cetățeni elvețieni – de exemplu, un certificat de naștere, de căsătorie sau parteneriat civil sau un permis de ședere. Puteți scana și trimite acest lucru prin formularul de cerere online.

Dacă faceți cerere înainte ca membrii familiei să facă acest lucru, va trebui, de asemenea, să furnizați dovezi de identitate și de ședere.

Nu aveți nevoie să furnizați vreo dovadă dacă aveți un “document valabil de ședere permanentă în Regatul Unit”.

Dacă nu aveți un card de ședere biometric, vi se va cere să faceți o programare la UK Visa and Citizenship Application Services (UKVCAS) (Servicii de solicitare a vizelor și cetățenie) pentru a furniza informațiile dumneavoastră biometrice (amprentele digitale și o fotografie sau o fotografie dacă aveți mai puțin de 5 ani) atunci când aplicați

Când trebuie să oferiți mai multe dovezi

În unele cazuri, va trebui, de asemenea, să furnizați aceleași documente ca și în cazul cererilor pentru un card de rezidență.

Verificați ce documente ați furniza pentru o cerere de card de rezidență dacă:

Când să faceți cerere

Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit este deschis. Termenul limită pentru depunere cererilor este 30 iunie 2021, cu excepția câtorva cazuri.

Probabil veți obține o decizie mai rapid dacă faceți cerere în același timp sau după ce fac cerere membrii familiei.

Membrii familiei dumneavoastră vor primi un număr de cerere atunci când fac cerere. Puteți folosi acest număr pentru a “conexa” cererea dumneavoastră de cererile lor, astfel încât cererile dumneavoastră să fie procesate împreună.

Dacă sunteți îngrijitorul principal al unui cetățean britanic

Puteți face cerere începând cu data de 1 mai 2019.

Dacă sunteți un membru al familiei unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau a unui cetățean elvețian care a decedat.

S-ar putea să aveți dreptul la noul statut de rezident permanent înainte de a fi locuit în Regatul Unit pentru o perioadă de 5 ani.

Membrul familiei trebuie să fi lucrat sau să fi desfășurat o activitate independentă în Regatul Unit, Insulele Anglo-Normande sau Insula Man la momentul decesului lor. De asemenea, trebuie să fi trăit cu ei chiar înainte de moartea acestora și, fie:

 • ei au trăit în mod continuu în Regatul Unit, Insulele Anglo-Normande sau Insula Man, pentru o perioadă de cel puțin 2 ani înainte de decesul lor
 • moartea lor a fost rezultatul unui accident de muncă sau al unei boli profesionale

Dacă sunteți în străinătate și sunteți un membru al familiei unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau a unui cetățean elvețian care locuiește în Regatul Unit.

Dacă Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană cu un acord și dumneavoastră nu locuiți în Regatul Unit până la data de 31 decembrie 2020, veți putea face cerere pentru a vă reuni cu membrii familiei dumneavoastră după data respectivă, dacă sunt îndeplinite toate condițiile următoare:

 • membrul familiei deține fie statutul de rezident permanent, fie statutul de stabilire provizorie
 • relația dumneavoastră a început înainte de data de 31 decembrie 2020
 • continuați să fiți un membru apropiat al familiei, de exemplu un soț, o soție, un partener civil, un partener necăsătorit, un copil aflat în întreținere sau un nepot/nepoată sau un părinte sau bunic/bunică aflat/ă în întreținere

Dacă Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană fără un acord, termenul limită pentru a vă alătura membrului dumneavoastră de familie în Marea Britanie este 30 martie 2022.

Dacă aveți permis de rezidență permanentă sau permis de şedere pe o perioadă nedeterminată pentru a intra sau a rămâne

Procesul de depunere a cererii la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit este diferit dacă aveți un document de ședere permanentă sau un permis de ședere pe durată nedeterminată.

Dacă aveți un “document valabil de ședere permanentă în Regatul Unit”

Dacă aveți un “document valabil de ședere permanentă în Regatul Unit”, veți avea unul dintre următoarele:

 • un certificat în interiorul permisului albastre de “documentație de ședere” (sau roz, dacă sunteți cetățean elvețian)
 • un certificat în pașaport
 • un permis de ședere biometric care să confirme reședința permanentă (numai dacă nu sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian)

Documentul dumneavoastră nu este un document de ședere permanentă dacă are un “certificat de înregistrare” scris pe acesta.

Dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau al Elveției, documentul dumneavoastră de reședință permanentă va spune “Document de certificare a șederii permanente”.

Dacă nu sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian, permisul dumneavoastră biometric de rezidență va indica “statutul de ședere permanentă”

Spațiul Economic European include țările din Uniunea Europeană, precum și Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Ce trebuie să faceți

Ca să continuați să locuiți și să munciți în Regatul Unit după data de 30 iunie 2021 trebuie să:

 • faceți cerere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit – nu va trebui să dovediți că aveți o perioadă de 5 ani de ședere continuă
 • să faceți cerere pentru cetățenie înainte de data de 30 iunie 2021 (sau 31 decembrie 2020 dacă Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană fără un acord)

Dacă permis de şedere pe o perioadă nedeterminată pentru a intra sau a rămâne

Permisul de şedere pe o perioadă nedeterminată (ILR) este un tip de statut de imigrare.

În mod normal, veți fi făcut cerere pentru permisul de şedere pe o perioadă nedeterminată.

Veți avea de obicei o ștampilă în pașaport sau o scrisoare de la Ministerul de Interne care să ateste acest lucru. De asemenea, puteți avea o “vinietă” (autocolant) sau un permis de ședere biometric.

Puteți continua să locuiți în Regatul Unit fără să faceți cerere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit dacă aveți un permis de ședere pe durată nedeterminată pentru a rămâne sau a intra în Regatul Unit. Cu toate acestea, dacă alegeți să faceți cerere (și îndepliniți toate celelalte condiții), veți primi “permis de ședere pe durată nedeterminată în cadrul Sistemului de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit” – cunoscut și ca noul statut de rezident permanent.

Aceasta înseamnă că ar trebui să puteți petrece până la 5 ani la rând în afara Regatului Unit fără a vă pierde statutul de rezident (în loc de 2 ani cu permis de ședere pe durată nedeterminată pentru a rămâne sau a intra în Regatul Unit pe care îl aveți acum).

Perioada pe care o puteți petrece în afara Regatului Unit nu a fost încă aprobată de Parlament.

Nu va trebui să dovediți că aveți 5 ani de ședere continuă

Dacă v-ați mutat în Regatul Unit înainte de aderarea la Uniunea Europeană la data de 01 Ianuarie 1973.

S-ar putea să vi fi oferit permisul de ședere pe perioadă nedeterminată (ILR) în mod automat dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian care a trăit în Marea Britanie înainte de 1973. Dacă acesta este cazul, atunci nu va mai trebui să solicitați noul statut de rezident (EU Settlement Scheme) ca să rămâneți în Regatul Unit după data de iunie 2021.

Dacă nu aveți un document care să confirme statutul de ILR permisul de ședere pe perioadă nedeterminată, puteți:

Dacă sunteți din Malta sau Cipru, puteți face cerere și pentru cetățenia britanică prin intermediul Sistemului Windrush.

Cererile pentru oricare dintre sisteme sunt gratuite.

Dacă aplicați pentru copilul

Puteți face cerere pentru noul statut de rezident permanent sau pentru statutul de stabilire provizorie pentru copilul dumneavoastră dacă acesta are aveți vârsta mai mică de 21 de ani și fie:

 • și este cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian
 • nu sunt cetățeni ai Uniunii Europene, ai Spațiului Economic European sau cetățeni elvețieni, dar dumneavoastră, soțul/ soția sau partenerul civil este

Spațiul Economic European include țările din Uniunea Europeană, precum și Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Copilul dumneavoastră poate de asemenea să facă cerere în nume propriu.

Dacă ați făcut cerere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit

Veți putea să “conectați” cererea copilului dumneavoastră cu cererea dumneavoastră, folosind numărul cererii pe care l-ați primit atunci când ați solicitat.

Puteți face acest lucru în orice moment după ce ați depus cererea, nu trebuie să așteptați să se ia o decizie.

Puteți să utilizați propria dumneavoastră adresă de e-mail în cerere dacă copilul nu are una.

Dacă cererea dumneavoastră este aprobată, copilul va obține obține același statut ca și dumneavoastră.

Va trebui să faceți acest lucru pentru fiecare copil pentru care doriți să faceți cerere.

De ce dovezi aveți nevoie

Trebuie să faceți dovada relației față de copilul dumneavoastră atunci când faceți cerere.

Nu veți avea nevoie să furnizați dovada rezidenței copilului în Regatul Unit împreună cu cererea acestuia. Cu toate acestea, Ministerul de Interne vă poate solicita o dovadă a rezidenței înainte de a lua o decizie cu privire la cererea dumneavoastră

Dacăați făcut cerere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit

Dacă dumneavoastră aveți dreptul să faceți cerere la acest Sistem, poate fi mai ușor pentru dumneavoastră să depuneți propria dumneavoastră cerere înainte să depuneți cerere pentru copilul dumneavoastră.

În caz contrar, va trebui să oferiți dovada că aveți 5 ani de ședere continuă în Regatul Unit pentru a avea dreptul la noul statut de rezident permanent – sau copilul trebuie să facă cerere în nume propriu.

Dacă nu a locuit în Regatul Unit pentru o perioadă continuă de 5 ani, poate avea dreptul la statul de stabilire provizorie.

Dacă nu sunteți eligibil pentru acest sistem schemă, dar copilul dumneavoastră este, de exemplu, pentru că locuiește în Regatul Unit și nu locuiți, puteți aplica în continuare în numele copilului. Trebuie să faceți dovada șederii lui/ ei în Regatul Unit.

Dacă sunteți cetățean irlandez

Nu va trebui să faceți cerere pentru obținerea noului statut de rezident sau statului de stabilire provizorie dacă, sunteți cetățean irlandez.

Cu toate acestea, dacă sunteți cetățean irlandez și copilul dumneavoastră nu este cetățean britanic, acesta va fi eligibil pentru oricare dintre ele:

 • același statut pe care dumneavoastră îl puteți obține, în funcție de cât timp a locuit în Regatul Unit
 • noul statut de rezident permanent sau statul de stabilire provizorie, pe baza șederii lor

Dacă încetați să mai lucrați sau veți începe să lucrați într-o altă țară din Uniunea Europeană

Dumneavoastră și membrii familiei dumneavoastră puteți obține noul statut de rezident permanent sau statutul de stabilire provizorie cu o perioadă de ședere mai mică de 5 ani în anumite situații.

Dacă trebuie să încetați lucrul

Dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian, puteți obține noul statut de rezident permanent sau statutul de stabilire provizorie chiar dacă trebuie încetați lucrul sau activitatea pe cont propriu pe motiv de accident sau boală (cunoscută sub numele de “incapacitate permanentă”).

Spațiul Economic European include țările din Uniunea Europeană, precum și Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Puteți obține noul statut de rezidență permanentă dacă:

 • ați locuit în mod continuu în Regatul Unit pentru o perioadă de 2 ani înainte
 • incapacitate permanentă a fost rezultatul unui accident de muncă sau al unei boli profesionale care vă dă dreptul la o pensie de la o instituție din Regatul Unit

De asemenea, puteți obține noul statut de rezident permanent dacă sunteți căsătorit sau într-un parteneriat civil cu un cetățean britanic.

Dacă sunteți membrul familiei unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau a unui cetățean elvețian în momentul în care a încetat să lucreze, puteți, de asemenea, să aveți dreptul la noul statut de rezident permanent.

Dacă ajungeți la vârsta de pensionare prevăzută de lege sau dacă vă pensionați anticipat

Dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian, puteți obține noul statut de rezident permanent dacă ați ajuns la vârsta de pensionare prevăzută de lege sau dacă vă pensionați anticipat.

Dacă sunteți membrul familieil unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau a unui cetățean elvețian în momentul în care a ajuns la vârsta de pensionare prevăzută de lege sau dacă s-a pensionați anticipat, puteți, de asemenea, să aveți dreptul la noul statut de rezident permanent.

Dacă ajungeți la vârsta de pensionare prevăzută de lege

Dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian, puteți obține noul statut de rezident permanent dacă ați încetat să lucrați atunci când ați ajuns la vârsta de pensionare prevăzută de lege și fie:

 • ați lucrat în mod continuu sau ați desfășurat activități pe cont propriu timp de 1 an înainte și ați trăit continuu în Regatul Unit timp de 3 ani
 • soțul/soția sau partenerul dumneavoastră civil este cetățean britanic

Dacă vă pensionați anticipat

Dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian, puteți obține noul statut de rezident permanent dacă vă pensionați anticipat și fie:

 • ați lucrat în mod continuu (pentru altcineva decât pentru dumneavoastră) sau ați desfășurat activități pe cont propriu timp de 1 an înainte și ați trăit continuu în Regatul Unit timp de 3 ani
 • soțul/soția sau partenerul dumneavoastră civil este cetățean britanic

Dacă începeți să lucrați sau să desfășurați o activitate independentă într-o altă țară din Uniunea Europeană

Dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian, puteți obține noul statut de rezident permanent dacă începeți să lucrați sau să desfășurați o activitate independentă într-o altă țară din Uniunea Europeană, și:

 • ați lucrat în mod continuu sau ați desfășurat activități pe cont propriu în Regatul Unit pentru o perioadă de timp de 3 ani în mod continuu
 • reveniți de obicei la domiciliul dumneavoastră din Regatul Unit o dată pe săptămână

Dacă sunteți membrul familieil unui cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau a unui cetățean elvețian în momentul în care a început să lucreze sau să desfășoare o activitate independentă într-o altă țară din Uniunea Europeană, puteți, de asemenea, să aveți dreptul la noul statut de rezident permanent.

După ce ați făcut cerere

Dacă cererea este aprobată, dumneavoastră veți obține fie statutul de rezident permanent, fie statut de stabilire provizorie. Aflați ce drepturi dobândiți pentru fiecare statut.

Vizualizarea și demonstrarea statutului dumneavoastră

Puteți vizualiza statutul dumneavoastră online de îndată ce primiți o decizie cu privire la cererea dumneavoastră.

Nu veți obține un document fizic dacă nu se îndeplinesc ambele criterii:

Vă puteți dovedi în continuare drepturile în Regatul Unit până la data de 31 decembrie 2020 cu pașaportul sau cartea de identitate națională (dacă sunteți cetățean al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau cetățean elvețian) sau cu documentul biometric de rezidență.

Actualizarea datelor dumneavoastră

Dumneavoastră trebuie să vă actualizați datele, de exemplu dacă vi se emite un pașaport nou.

Solicitare pentru cetățenie

De obicei, dumneavoastră veți putea face cerere pentru cetățenie după 12 luni după ce ați dobândit noul statut de rezident permanent.

Dacă ați plătit pentru cererea dumneavoastră

Dacă ați plătit o taxă atunci când ați solicitat înscrierea la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit vi se va restitui.

Dacă Ministerul de Interne va găsi o eroare în cererea dumneavoastră

Ministerul de Interne vă va contacta înainte de a lua o decizie cu privire la cererea dumneavoastră, astfel încât să puteți corecta eroarea.

De asemenea, vă vor înştiinţa dacă sunt necesare mai multe dovezi, înainte de a se lua o decizie.

Dacă cererea nu este aprobată

Este posibil să puteți să solicitați o revizuire administrativă a deciziei.

La momentul actual, nu puteți contesta decizia.

Puteți face cerere din nou oricând până la data de 30 iunie 2021, sau până la 31 decembrie 2020 dacă Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană fără un acord.

Dacă aveți deja o cerere de imigrare în curs de derulare

În majoritatea cazurilor, cererea dumneavoastră de imigrare în curs de desfășurare nu va fi luată în considerare dacă faceți cerere la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit. Taxa achitată pentru cererea dumneavoastră în curs de derulare vi se va restitui.

Contactați UK Visas and Immigration (Biroul Britanic de Imigrare şi Vize)pentru a afla cum va fi afectată cererea dumneavoastră de imigrare în curs de derulare.

Mai multe instrucțiuni mai detaliate sunt disponibile la.Published 30 Martie 2019 
Last updated 3 Aprilie 2019 + show all updatesConținut

Is this page useful?

Yesthis page is usefulNothis page is not usefulIs there anything wrong with this page?

Prepare for EU Exit

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.