Lupta pentru PACE

Aceste doua cuvinte, ” lupta ” si „pace ” , luate individual, sunt antagonisme, insa daca le punem o punte de legatura , asa ca in acest titlu de articol, situatia se schimba in mod dramatic ( apropo la expresia ” lovitura de teatru ” ). De fapt mai pe inteles este a spune ” Lupta pentru apararea pacii ”

De ce este necesara si cum se desfasoara lupta pentru pace ?

In lume, lupta pentru apararea pacii este la ordinea zilei la toate popoarele , si modul in care se duce garanteaza orice, numai pacea, nu , fiindca nu elimina amenintarile cu razboiul intre parti , dimpotriva, le inteteste pe masura inaintarii pregatirilor pentru aparare . In scriptura este proorocit ca tocmai atunci cand toti oameniii vor zice ” pace si securitate ” atunci o prapadenie neasteptata va veni peste ei, ca durerile nasterii peste femeia insarcinata; si nu va fi chip de scapare. (1Tes.5:3)

De aceea Domnul Isus Hristos a zis ucenicilor Lui, celor care cred in puterea Cuvantului lui Dumnezeu ” Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante. (Ioan.14:27)

Cuvantul lui Dumnezeu nu ne indeamna sa luptam pentru a dobandi sau a ne mentine pacea Lui, ci ne indeamna sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor , fiindca imposibilul devine real si posibil numai prin credinta in promisiunile lui Dumnezeu . Pacea lumii este in domeniul fizic, material , iar pacea lui Isus este in cel spiritual , deci, daca pacea lumii comporta o anihilare fizica a agresorului, pacea lui Isus determina schimbarea gandiriii si a comportamentului aceluia , pentru ca sufletul lui sa traiasca in pace eliminand dorinta de a detine controlul de orice fel asupra altora , drept care apartine exclusiv Creatorului omenirii

In scrisoarea apostolului Pavel primim invatatura cum sa ne comportam pentru a evita orice contradictie care poate pune in pericol pacea lui Dumnezeu care intrece orice pricepere, ( intelectuala ) si care va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus. (Filip.4:7) daca meditati cu bagare de seama in special la cuvintele scrise cu litere ingrosate :

   

2 Corinteni 6

1. Ca unii care lucram impreuna cu Dumnezeu, va sfatuim sa faceti asa ca sa nu fi primit in zadar harul lui Dumnezeu.

2. Caci El zice: „La vremea potrivita, te-am ascultat; in ziua mantuirii, te-am ajutat. Iata ca acum este vremea potrivita; iata ca acum este ziua mantuirii.”

3. Noi nu dam nimanui niciun prilej de poticnire, pentru ca slujba noastra sa nu fie defaimata.

4. Ci, in toate privintele, aratam ca suntem niste vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin multa rabdare, in necazuri, in nevoi, in stramtorari,

5. in batai, in temnite, in rascoale, in osteneli, in vegheri, in posturi;

6. prin curatie, prin intelepciune, prin indelunga rabdare, prin bunatate, prin Duhul Sfant, printr-o dragoste neprefacuta,

7. prin cuvantul adevarului, prin puterea lui Dumnezeu, prin armele de lovire si de aparare pe care le da neprihanirea;

Trebuie sa stim la ce fel de arme se refera Pavel aici fiindca el ni le-a prezentat in versetele 4,5,6 si 7a, precum si in alte epistole ( cum este aceea catre Efeseni, cap.6 )

8. in slava si in ocara, in vorbire de rau si in vorbire de bine. Suntem priviti ca niste inselatori, macar ca spunem adevarul;

9. ca niste necunoscuti, macar ca suntem bine cunoscuti; ca unii care murim, si iata ca traim; ca niste pedepsiti, macar ca nu suntem omorati;

10. ca niste intristati, si totdeauna suntem veseli; ca niste saraci, si totusi imbogatim pe multi; ca neavand nimic, si totusi stapanind toate lucrurile.

11. Am dat drumul gurii fata de voi, corintenilor! Ni s-a largit inima.

12. Voi nu sunteti la stramtorare in noi; dar inima voastra s-a strans pentru noi.

13. Faceti-ne si voi la fel – va vorbesc ca unor copii ai mei – largiti-va si voi!

14. Nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunericul?

15. Ce intelegere poate fi intre Hristos si Belial? Sau ce legatura are cel credincios cu cel necredincios?

16. Cum se impaca templul lui Dumnezeu cu idolii? Caci noi suntem templul Dumnezeului celui Viu, cum a zis Dumnezeu: „Eu voi locui si voi umbla in mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu.”

17. De aceea: „Iesiti din mijlocul lor si despartiti-va de ei, zice Domnul; nu va atingeti de ce este necurat, si va voi primi.

18. Eu va voi fi Tata, si voi Imi veti fi fii si fiice, zice Domnul cel Atotputernic.”

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.