Totul despre evrei

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

56 de răspunsuri la Totul despre evrei

 1. Hopaaa….
  Behaitul a dat-o pe Kabbalah. Asta chiar ca ma uimeste… 🙂

 2. Eu am vazut ca adevarul din Mesajul adus de W Branham este superior ( deasupra ) Kabbalah, fiindca corecteaza , dupa Scripturi, unele din invataturile ei, aratate si in alte video deversate pe canalul respectiv

  • Si care anume invataturi din Kabbalah le corecteaza W.Branham?
   (Nu vreau sa vorbesc acum despre „Adevarul” propovaduit timp de 30 ani de acest om…)

   • In predicile fratelui Branham, pe care le citim sau le ascultam si pe blogul infomesaj . ro , traduse in limba romana, gasim felul in care interpreteaza Dumnezeu Cuvantul Sau scris in Scripturi . Citindu-le , intelegem Biblia intr-un mod diferit de toate invataturile omenesti, si intr-un fel in care Cuvantul nu mai poate sa fie uitat.
    In felul acesta , in care a vorbit insusi Domnul prin Ingerul Legamantului, catre fratele Branham, asa cum a vorbit si cu Moise , putem sa observam usor unde deviaza de la adevar oricare invatatura omeneasca .
    Invataura Kabalei ne spune ca acei fiii ai lui Dumnezeu care si-au luat neveste pe fiicele oamenilor, ar fi fost fiinte din alta lume ( ingeri veghetori ) care au format familii inumane . Ingerul Domnului i-a aratat fratelui Branham eroarea acestei invataturi , spunandu-i ca Eva a nascut un om , cu ajutorul Domnului , si Cain a fost nascut ca ” om „, in carne si oase , insa la nasterea lui, Domnul Dumnezeu a trimis sufletul ( natura unui duh ) de animal, acela al tatalui sau, care era Diavolul . De aceea , Cain a devenit un asasin cu sange rece , cu sange de sarpe . El nu avea sange cald, nu avea inima omului creat de Dumnezeu , ci una hibrida, in care viata vesnica era lipsa principala . Fratele Branham ne-a spus ca Eva nu a mai avut de la Adam decat fete , pentru o lunga perioada de timp, in care oamenii din neamul lui Cain s-au inmultit mult si au creat civilizatia , asa cum este scris in Geneza 4 .Doar dupa cateva generatii nascute din Cain , a avut Adam un alt baiat , pe Set, dupa chipul si asemanare lui. Aceasta precizare ne arata faptul ca ,( virgula ) Cain nu era fiul lui, ci avea o alta natura , insa, fiind nascut de Eva, avea infatisare omeneasca .
    In Cartea neamului lui Isus Hristos , este numit doar Set ca si fiul lui Adam, fiul lui Dumnezeu , si asa stim ca Set si fiii lui erau fiii lui Dumnezeu , iar fetele oamenilor erau fiicele lui Cain . Porunca lui Dumnezeu a fost sa nu fie nici un amestec de samanta intre fiii lui Dumnezeu si fiicele oamenilor , insa, odata ce amestecul s-a produs, prin casatorie ( sexualitate), s-au nascut copiii cu adn si sangele amestecat si din ce in ce mai uniform la toate fiintele umane .
    Acest amestec L-a determinat pe Domnul Dumnezeu sa vina El insusi intre oameni ,Duhul Sfant in chipul uman al omului Isus Hristos , cu puterea transformatoare a nasterii din nou, cu puterea de curatire a vietii din sangele Lui . Multe texte din Biblie ne spun – scris negru pe alb – ca Isus Hristos este Domnul, adevaratul Dumnezeu care are viata vesnica si poate sa o deie tuturor copiilor Sai ,fiii si fiicele Lui care erau in gandurile Lui inainte de intemeierea lumii
    Este de mirare faptul ca ca oamenii au perpetuat invatatura pe care Domnul Isus Hristos a desfiintat-o , zicand fariseilor kabalisti din timpul acela ” Caci dupa ce vor invia din morti, nici nu se vor insura, nici nu se vor marita, ci vor fi ca ingerii in ceruri. (Marc.12:25)
    Pentru ca nici nu vor putea muri, caci vor fi ca ingerii. Si vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai invierii. (Luc.20:36).
    Insa pentru fiii lui Dumnezeu care au primit descoperirea ” Cne este Domnul Isus Hristos,” nu mai este de nici o mirare , fiindca ei au fost informati cu privire la toate uneltirile Diavolului si pot sa iasa victoriosi prin Cuvantul lui Dumnezeu, in lupta cu fiii veacului acesta , care pretind si ei ca ar fi fiii lui Adam

    • Oamenii sunt astazi tot mai mult indoctrinati sa creada ca extraterestrii sunt fiinte inteligente din alte lumi, care ne viziteaza si care au de gand sa puna stapanire pe omenire , cand va atinge un nivel mai inalt de dezvoltare .
     Dupa Biblie, insa, nu este nici o fiinta comparabila cu omul si cu Dumnezeu , fiindca din toata creatia universala, numai omul a fost facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu . Numai in fiintele umane poate sa salasluiasca si binele si raul impreuna, pana la momentul in care Dumnezeu a decis sa faca acea separare definitiva , urmata de distrugerea totala a tot ceea ce El a desemnat a fi ” rau ”
     Separarea a inceput sa fie facuta in cer, atunci cand Domnul si-a inceput procesul de exteriorizare, prin creatie, a tuturor insusirilor Lui, intre care era si aceea pe care omul o cunoaste ca fiind „raul ” din ziua in care se spune ca ” a mancat fructul oparit „

   • Tu nu vrei sa vorbesti fiindca negi cu vehementa ca el a vorbit ce este scris in Cuvant.
    Dar eu vreau, fiindca eu cred ca descoperirea Cuvantului predicat de fratela Branham este dupa voia lui Dumnezeu

 3. Totul despre evrei
  https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2019/03/02/totul-despre-evrei

  Nu am vrut sa vorbesc eu primul, intrucat am vrut sa vad priceperea ta pe care o ai cu privire la ce a spus Prof. Chaim Misloschi, pe care ni l-ai prezentat aici, sau despre Kabbalah in general.

  Pentru ca intamplarea face ca eu stiu cate ceva despre Kabbalah, si nu doar asta, ci mai stiu sa fac si diferenta intre cea „kosher” si cea in care s-a amestecat „drojdie”… 🙂

  Aceasta nu inseamna ca aluatul cu drojdie ar fi nesanatos, la fel cum si carnea si brânza sunt bune, insa doar atunci cand nu le consumi impreuna… (conform lui Moise Legiuitorul, ele mai sunt „kosher” atunci).

  Tot asa, nici expunerea lui Misloschi nu este intru-totul „kosher”, ceea ce nu ma impiedica sa extrag ingredientele „nutritive” si sa le las in oala pe cele de care nu am nevoie (extraterestrii, Nimrod, reptilienii si „pamantul plat”). Cu siguranta se vor gasi flamanzi care le vor mânca cu pofta si pe acestea… 😀

  Asa ca, decat sa ma plâng de ceea ce consider „ne-kosher” sau anumite vederi puerile ale unor asa zisi „Profesori de Kabbalah” care nu imi satisfac gusturile, am zis ar fi mai folositor sa extrag si sa pun in lumina reflectoarelor nestematele din expunerea lui Mislovschi. Dupa ce am ascultat expunerea ma asteptam sa faci tu acest lucru; cel putin sa speri macar ca cititorii tai le vor gasi singuri. Asa ca o voi face eu, prezentand cateva lucruri care imi sunt foarte dragi si care mi-au completat tabloul. Sunt constient de riscul ca sa fiu sfasaiat de cei care nu vor perle adevarate (poate doar „perle” de alte natura) 🙂

  Citez din 3 locuri diferite:

  „Ever” inseamna „Cel de dincolo”, „Cel care a trecut dincolo”, cel care s-a conectat cu o ALTA DIMENSIUNE. Nu dincolo de Eufrat, asa cum cred teologii, ci dincolo de ce izbeste ochiul. „Ever” a fost cel care a reusit sa treaca si sa se conecteze cu lumile spirituale, dincolo de bariera boltii cerului. „Ever”, mai tarziu „Evreii” sunt oamenii care SE CONECTEAZA DINCOLO, sunt cei care trec dincolo de albastrul cerului. Nu au trebuinta de tehnologie pentru a sparge bariera, n-au trebuinta de nici un Turn Babel si nici mai tarziu de rachete nucleare, ei trec dincolo CU SPIRITUL. Fac aceasta prin MEDITATIE. Evreii cunosc ca acest trup este limitat si destinat sferei materialitatii, de aceea traiesc aici, in acest corp, cu bucurie. „Evreii” sunt oameni care iubesc, in a caror inima se gaseste COMPASIUNEA si mila, dragostea si dorul de a se INTOARCE ACASA, dorul de gradina Eden, de acea DIMENSIUNE UNDE AU FOST CANDVA. „Evreii” NU SUNT cei de „dincolo de Râu”, nu sunt evreii pe care noi ii numim „Evrei” astazi, doar pentru ca locuiesc intr-un anume tinut, sau vorbesc o anumita limba. „Evreu” esti TU SI EU, daca in inima ta sau daca in inima mea este DRAGOSTEA DE AROAPE, INTELEGERE si COMPASIUNE. „Evreu” poate sa fie ORICINE RIDICA pe aproapele sau in necaz. „Evreu” este tot acela care devine constient ca este aici, aici pe acest pamant, cu un singur obiectiv: G’MAR TIKUN (corectarea lumilor), sau asa cum spunea Isaac Luria, un kabbalist al sec. XVI: „pentru a ridica scanteile de lumina spre locul de unde au cazut”. (Citat de la minutele 9:46 – 12:00)

  „Israel” este compus din doua cuvinte: Yashar EL, care inseamna „Direct spre EL”, adica „Cel care merge direct spre Dumnezeu”. „Evreu”, spuneam ca inseamna sa te conectezi cu lumile spirituale, sa treci dincolo. Dar nu este indeajuns doar sa treci, este necesar sa mergi spre EL, spre Dumnezeul tau. (Citat de la minutele 14:45 – 15:12)

  „Iuda” (Yichud, Yehudah) in limba ebraica inseamna UNITATE. Cine sunt deci „Iudeii”? Iudeii sunt cei care LUPTA PENTRU UNITATE. Sunt cei care TE RIDICA ATUNCI CAND ESTI CAZUT. Sunt cei care PLANG CU CEI CE PLANG. Sunt cei carora LE PASA atunci cand ramai in urma, pentru ca „iudeii” (Yichud), doar in UNITATE putem merge spre EL. Doar UNITI putem forma vasul intregului Israel. Cine poate fi „Iudeu”? Oricine isi doreste unitatea. Cine este „Copil al lui Israel”? Yashar EL. Oricine merge spre Dumnezeu in dragoste si IUBIRE FATA DE OAMENI, fata de semeni. Cine este „Evreu”? Acela care se conecteaza DINCOLO in spiritul sau, prin meditatie. (Citat de la minutele 17:30 – 18:30)

  Aceasta, dragul meu, este Kabbalah autentica, nu ceea ce crezi tu ca stii. Si da, ea nu este in nici un punct compatibila cu ceea ce predica „Profetul” tau, care doar a citit sau a auzit niste legende Zoharice pentru care nu a avut destula Da’at (cunostinta) pentru a le si interpreta corect.

  Ceea ce am extras si expus eu mai sus este chiar imboldul si forta ce are capacitatea de a rupe lanturile minciunii si a distruge inchisoarea Mesajului Branahmist. In mine chiar a produs acest lucru. Dar in ce consta aceasta forta?

  1. Mesajul te ingradeste, te limiteaza si te constrange. Poti gasi „har si trecere inaintea lui Dumnezeu” doar daca accepti „slujba lui Branham” si te conformezi unui set de doctrine si oranduieli impuse de acel om. In schimb, Kabbalah ofera acest HAR la ORISICINE. Indiferent ca esti Crestin (de orice confesiune), Evreu (ca etnie), Musulman, Hindus, Budist sau chiar Ateu, Kabbalah spune ca esti „Evreu” atunci cand „TRECI DINCOLO”, cand traiesti conectat la lumea de dincolo (o DIMENSIUNE a SPIRITULUI). Si esti „Copil al lui Israel” atunci cand te „indrepti spre ELohim). Si esti in acelasi timp si „Iudeu” atunci cand cauti Unitatea. O unitate in toate, atat cu Dumnezeu, dar mai ales cu SEMENII tai: „Beni Ha’ADAM” (Fiii lui ADAM). De fapt, aceasta nici macar nu o exprima Kabbalah, ci insusi limbajul Biblic, prin termenii limbii ebraice.

  2. Kabbalah vorbeste despre a manifeste DRAGOSTE de aproape, INTELEGERE si COMPASIUNE. Aceste calitati (care si la Crestinii sunt considerate inalte virtuti) le sunt insa straine celor din cadrul „Mesajului” adus de catre William Marrion Branham. Urmasii diferitelor „linii” si „liniute” (sa le numim mai degraba „secte”) nu doar ca dispretuiesc, eticheteaza si condamna pe toti credinciosii crestini din alte confesiuni, cu care nici nu vor sa aiba vreo legatura, dar ei nici macar intre ei nu se inteleg, ci sunt cel mai dezbinat popor. In loc sa isi dea mâna in DRAGOSTE si UNITATE, se judeca, se blastama si se exclud intre ei. Fiecare pretinde ca detine „Adevarul absolut”, lucru pe care Kabbalah niciodata nu il pretinde.

  3. Obiectivul (practic) al unui Kabbalist autentic este acela de a RECTIFICA, de a CORECTA, de REPARA „Lumile”. Branham (si urmasii sai) si-au facut un obicei prost de a critica si de a condamna Omenirea, fie ca e buna, rea, credincioasa sau nu, chiar si Crestina. Kabbalah este activa si cere efort, angajament, dragoste si optimism. Branhamismul in schimb este pesimist, pasiv, dezinteresat de soarta planetei si a semenilor. Pentru un Branhamist, omenirea in totalitatea ei (si cea mai mare parte a lumii Crestine in special) este considerata „carne de tun”. Nu doar Branhamistii, toate sectele „apocaliptice” asteapta „necazul”, bucurandu-se de faptul ca ei (cei „alesi”) vor fi rasplatiti, in timp ce majoritatea Omanirii va fi anihilata intr-un Armaghedon si o serie de cataclisme naturale provocate de un dumnezeu excesiv de mânios si pus pe razbunare…

 4. Dan zice:

  In Kabala, ce este acel bun care zace?
  CItez, ceva , doar intrebi: „Dar poate ca in final mi-am dat seama, ca in „Mesaj” nu zace nimic bun?” Pai tu ar trebui sa ai raspunsul la acea intrebare!

  Ben, Ben, Ben, fiule! Si apoi vorbind_dar_ cum ai putut sa cazi in miraja lui Branham in primul rand, tare ma intreb?
  oh ai studiat, da! Si a meritat?
  Dar si despre Kabala ascultand la opinia altora asupra subiectului, ai alta parere, asa ca as zice ca nu urmezi nici Kabala!

  • Oamenii de astazi , prin buna stiinta si cunostinta, amesteca , intr-o veselie, binele cu raul , iar atunci cand unii vor sa le separe, , dupa mintea lor proprie apare razboiul contradictiilor in valmaseala caruia nimeni nu scapa cu mintea intreaga . De aceea , cred eu, este mai bine ca fiecare sa ramana intre granitele mintii lui, dupa cat il duce capul , daca nu doreste sa fie invatat si corectat de Cuvantul lui Dumnezeu descoperit la vremea lui de viata pamanteasca .
   Bine zicea o vorba invatata in copilarie : „ Pace, pace, intre doua dobitoace ! ” Si mai bine ar fi sa ajungem la acea stare de constiinta in care era apostolul Pavel, atunci cand a zis , concluzionand gandul sau cu privire la lucrarea lui Hristos Isus :” dintre care cel dintai sunt eu. (1Tim.1:15
   ” …. macar ca mai inainte eram un hulitor, un prigonitor si batjocoritor. Dar am capatat indurare, pentru ca lucram din nestiinta, in necredinta!. Dar am capatat indurare, pentru ca Isus Hristos sa-Si arate in mine, cel dintai, toata indelunga Lui rabdare, ca o pilda celor ce ar crede in El, in urma, ca sa capete viata vesnica.
   . A Imparatului vesniciilor, a nemuritorului, nevazutului si singurului Dumnezeu, sa fie cinstea si slava in vecii vecilor! Amin.”

  • Dan, Dan, Dan, care te numesti „Judecator”! Studiaza si tu, daca vrei sa descoperi…

   Dar cine spune ca eu urmez Kabbala? Eu am spus doar ca ma pricep, oaresicat… La fel cum ma pricep si la Branhamism, Crestinism. Dar nu sunt un practicant!

 5. 1.In ce ma priveste, Mesajul nu ma ingradit, sunt libera sa fac ce vreau, sa merg oriunde, nu am nici o doctrina, mai libera si mai confortabila ca acum nu am fost niciodata. Asta datorita Harului Sau, dar nu inseamna ca nu am totusi un principiu bazat pe Cuvantul lui Dumnezeu, e foarte simplu, daca Cuvantul (gena) lui Dumnezeu este in tine toata trairea vine de la sine… Si pe zi ce trece parca totul e schimbat in jurul meu… vad oamenii minunati, lucruri minunate si totul e minunat… bineinteles incercarile, probleme fel de fel nu lipsesc din peisaj, fara ele viata pe pamant nu ar avea sens… Si ma gandesc ca nu am fost suficient de intelegatoare, iubitoare, iertatoare cu cei din jur, zilele, ani ce au trecut… Imi doresc sa nu fi fost asa… dar asta este, suntem oameni, traind inca in imparatia lui Satanael…
  2. Ce spune Kabbalah… spune Cuvantul lui Dumnezeu, deci de ce m-as complica cu scrieri, cuvine, diferite expresii din Ebraica? Cuvantul lui Dumnezeu ma invata la fel, INTELEGERE, COMPASIUNE,DRAGOSTE, INTELEPCIUNE, UNITATE, etc. cine nu le vede si nu le practica e treaba lor nu a mea, cine ma pus judecator peste ei?
  Chiar asa dragule Abel, daca tot vorbesti despre aceste lucruri frumoase si adevarate, de ce nu incerci sa te schimbi, dezici de felul tau de pana acum, sa nu mai critici pe Branham, branhamisti si restul, ca oricum tu, eu altii nu potem schimba pe oameni din contra iti faci si ne facem rau noua insine. Nu incerc sa te perii si doar mi-as dori niste discutii constructive, sa ne completam unii pe altii, sa dovedim ca suntem oameni maturi trecuti prin viata si avem suficienta capacitate sa ne comportam ca atare, valabil pentru toti cei ce ne intalnim pe aici, bineinteles daca vor…
  BUNUL DUMNEZEU SA NE DE-A PRICEPERE SI INTELEPSIUNE pe mai departe!
  SHALOM!

  • 1. Poate tu nu esti ingradita, poate eu nu am fost suficient de explicit. Nu m-am referit la faptul ca poti sa faci sau nu ce vrei (in limitele moralei si ale principiilor divine). M-am referit la faptul ca Mesajul in particular, da si o religie in general (crestina, islamica, chiar iudaica) ingradeste sau restrange accesul la ceea ce ei considera „mantuire”, „rascumparare” sau „viata eterna”. Acest „drept de a te numi copil al lui Dumnezeu” este conditionat de fel si fel de lucruri, idei, apartenete, marturisiri sau actiuni.

   Hai sa o spunem pe sleau: Branhamismul spune: „Daca crezi Mesajul, esti Mireasa (sau ai mari sanse sa faci parte din aceasta, daca nu o dai in bara intre timp)”. Crestinismul spune: „Daca crezi in Isus Hristos, esti iertat, rascumparat, spalat de pacate si ai mari sanse sa iti petreci eternitatea in cer”. Evreul spune: „Daca te tai imprejur si respecti o mie si una de porunci, esti un veritabil copil al lui Israel”. Bun, treaba sta bine, cel putin pentru cei care adera, se ataseaza si respecta cerintele impuse de religia respectiva. In schimb, Kabbalah, de fapt Torah autentica (nu cea ingraditoare, „Legea”), spune urmatoarele (bazat pe sensul original al cuvintelor ebraice). „Oricine este EVREU, care are dorinta de a se conecta (si o face intr-un fel sau altul) cu dimensiunea spirituala”. „Oricine este Israel, care are ca obiectiv indreptarea spre Dumnezeu”. Si „Oricine este Iudeu, cine urmareste UNITATEA si REPARAREA vasului spart si sfaramat in 600.000 fragmente” (numar desigur simbolic). Stiu ca am tot repetat si voi repeta in continuare aceste lucruri, pana se va intelege.

   2. De ce sa ne complicam cu ebraica? Pentru ca fara ebraica nu am cunoaste sensul corect (biblic) al termenilor. Ar fi ca si cand am citi o carte in limba turca (ma gandesc acum ca noi astia de aici cunoastem putin spre deloc limba turca). Putem deslusi de bine de rau literele, dar nu avem nici o idee despre ce inseamna. Asa este si cand citesti o Biblie tradusa, chiar daca crezi ca stii niste cuvinte, in limba ta natala, tot „analfabet” esti… Si da, Biblia ne invata despre intelegere, compasiune, dragoste etc… dar Kabbalah merge un pas mai inainte, ea revarsa aceste virtuti si meritele peste toti oamenii, nu doar peste adeptii unui oarecare sistem religios.

   Revenind din nou la pct. 1 (cu ingradirea), acum iti dau exemplu practic: Evreul (dupa trup) va spune: „Crestinii si musulmanii nu sunt taiati imprejur, nu cred in Moise, nu tin Sabatul, nu tin toata legea, mananca orice ca porcul, deci sunt niste GOYIM (pagani)”. Crestinul pe de alta parte ce spune? „Evreii sunt sub Lege, nu sub Har, ei sunt sub blestem, sunt adormiti, impietriti, au un voal pe ochi, nu vad ADEVARUL NOSTRU ABSOLUT”. Si asta se intampla nu de acum, ci de 2000 ani, pentru ca toti citesc in acelasi „Cuvant al lui Dumnezeu”, care – nu-i asa? – ne spune aceasta? Iar noi, Crestinii, (sau Mireasa lui Branham) suntem miezul din dodoasca si cireasa de pe tort, si stim totul…

   Nu stim absolut nimic! Acolo scrie ce scrie, de exmeplu despre „Evreu” si despre „Grec”, dar ce sa facem, daca suntem analfabeti, si nu stim nici ebraica nici greaca? Ia haideti sa aplicam acum cateva din cheile oferite de Kabbalah si sa vedem ce obtinem?

   „Evreu” este cel care se conecteaza cu Divinitatea (prin meditatie, rugaciune, post, etc.) „Grec” ce este? Este latura mai putin spirituala a omului. La ce se pricepeau grecii? La matematica, stiintele naturii, arhitectura, in general arta, filosofie, politica… Daca „Evreu” poate fi deci ORICINE, atunci cand desfasoara activitati spirituale, meditative, atunci si „Grec” poate fi ORICINE, atunci cand desfasoara activitati mai „lumesti”. Ca doar nu o sa stai naibii 24/7 numa in meditatie, post si rugsaciune? Mai trebuie sa construiasca careva cladiri, (auto)strazi, spitale, mai compune careva niste poeme, muzica, si trebuie sa mai fie si niste parlamentari care sa ne conduca, in cel mai bun caz, intr-un mod cat mai „DEMOCRATIC” (doamne fereste, nu vrem CALIFAT).

   Asa ca, pentru Pavel, si pentru Dumnezeu nu mai exista deosebire intre „Evreu” („Iudeu”) si „Grec”. Nu in sensul de „multicultural” cum se propaga astazi prin lume unde se sterg identitatile cu totul. Ci in sensul ca „Nu mai este nici Grec, nici Iudeu, nici taiere imprejur (spiritualitate) nici netaiere (restul treburilor lumesti), pentru ca toti impreuna il compun pe HRISTOS” (Galateni 3:11)

   Ce este atunci cu „Evreul impietrit, orbit, cu voal pe ochi”? Sunt cumva acei farisei care l-au rastignit pe Hristos acum 2000 ani? Da si ei sunt printre ei. Dar si toti (ABSOLUT TOTI) acei Fii ai lui ADAM de pe aceasta planeta minunata, care dintr-un motiv sau altul nu prea se mai conecteaza cu Divinul, nu merg DIRECT spre Dumnezeu si nu urmeaza Unitatea. Ci traiesc prea mult in zona Greciei (sau Egiptului), fac prea multa arta, prea multe autostrazi, prea inalte piramide sau zgarie nori, prea multe telefoane, tablete si laptopuri ca sa isi piarda vremea pe Facebook sa isi dea Like unul altuia si sa se uite la filme cu caini si pisici… Astia sunt „Prostituata de Israel”, nu EVREII, nu GRECII, EGIPTENII, ARABII sau BABILONIENII CA NATIUNEA.

   Kabbalah KOSHER vorbeste intotdeauna despre laturile (aspectele) din OM. Din ACELASI OM. Religiile vorbesc despre DIFERITI OAMANI: Cei buni (NOI) si cei rai (care nu sunt ca noi). Kabbalah (nu este o religie!) ci este o cale a UNITATII, si a ECHILIBRULUI (ca si alte cai, nu este unica). De aceea, ea se adreseaza in special Evreului dupa trup, caci el intelege cel mai bine limba sa natala, dar nu doar lui. Ea se adreseaza EVREULUI UNIVERSAL, EVREULUI care zace in oricare om de pe aceasta planeta, si este intr-o masura mai mare sau mica „sub voal”. Ai inteles Behaitule? Nu mai cauta Evreii si triburi de Evrei dati disparuti prin lumea asta. Este absolut EGAL daca mai exista si cine sunt ei. Biblia nu se adreseaza LOR, nici Crestinilor, ci se adreseaza NOUA TUTUROR. Kabbalah doar aduce lumina si are ca scop trezirea „Evreului” si echilibrarea celor doua aspecte (Evreu/Grec).

   Asa inteleg eu Biblia, dar „analfabetii” sau cei ce nu au Duhul Sfant vor intelege altfel: „Noi suntem Evrei, ei sunt Greci, ailalalti sunt Crestini. Suntem diferiti de ei, NOI suntem sfinti, drepti si buni, deoarece… (a,b,c,d…). Ei sunt GOYIM. Ba nu, celilalti sunt sub Blestem. Noi suntem „semintiile pierdute”… Adevaratii evrei sunt „Khazari”… Nu nu, aia sunt Reptilieni… Ba chiar urmasii lui Cain, al Sarpelui cel vechi…”

   Ba chiar au dezvoltat sisteme defensive ca atunci cand le vorbesti despre TOTUL IN TOTI (Gal. 3:11) de ECHILIBRU, ASMONIE si UNITATE (in sensul Kabbalei si al Bibliei), sa iti spuna ca acesta este de fapt un plan meschin, o conspiratie a diavolului, care lucreaza prin supusii sai, pentru a unii pe toata lumea, toate religiile, toata politica, pentru a „creaa icoana fiarei” care sa slujeasca lui Antihrist.

   Angelyca, ti se pare ca aceasta discutie este altceva decat constructiva?

 6. Da e constructiva dar complici lucrurile, Dumnezeu spune ca nici un „prost” nu se poate rataci pe Calea Sa, Cuvantul Lui e simplu pe intelesul oricui Il doreste!
  Cum am mai spus daca esti Gena din Dumnezeu, tot ce Este EL, Esti Tu. Totul n-i se Descopera la timpul potrivit si bineinteles Dumnezeu lucreaza prin oameni, in vechime si de lungul epocilor Dumnezeu sa descoperit in multe feluri prin profeti, intelepti… de ce nu ar fi putut sa se descopere si lui Branham? De ce esti rautacios? Hai sa avem gandiri si vorbiri pozitive! Sa mergem putin in Scripturi sa vedem un tablou:
  Fapte 5; 34-39,
  34. Dar un fariseu, numit Gamaliel, un invatator al Legii pretuit de tot norodul, s-a sculat in picioare in sobor si a poruncit sa scoata putin afara pe apostoli.
  35. Apoi le-a zis: „Barbati israeliti, luati seama bine ce aveti de gand sa faceti oamenilor acestora.
  36. Caci nu demult s-a ivit Teuda, care zicea ca el este ceva, si la care s-au alipit aproape patru sute de barbati. El a fost omorat, si toti cei ce il urmasera au fost risipiti si nimiciti.
  37. Dupa el s-a ivit Iuda galileeanul, pe vremea inscrierii, si a tras mult norod de partea lui: a pierit si el, si toti cei ce-l urmasera au fost risipiti.
  38. Si acum eu va spun: „Nu mai necajiti pe oamenii acestia, si lasati-i in pace! Daca incercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici;
  39. dar daca este de la Dumnezeu, n-o veti putea nimici. Sa nu va pomeniti ca luptati impotriva lui Dumnezeu.”
  Deci nu ai vrea sa procedam la fel? De ce atata ura, sa ii lasam pe altii care nu au Gena lui Dumnezeu sa fie, sa faca ce vor, sa urasca sa barfeasca caci toate acestea se rasfrang asupra persoanelor respective cu fel de fel de probleme…
  Vreau sa-ti fac o marturisire: ce-a spus Branham, bineinteles tot ce se refera la Cuvant, nu povestioare, Acele lucruri erau in mine, nu stiu daca ma intelegi? A fost bucuria vietii mele sa pot vedea ca lucrurile care erau in mine, erau reale spuse si de altii! Dar un lucru gandeste ca in locul lui Branham erai tu sau ori care alta persoana, nu conteaza prin cine vin lucrurile, a folosit Dumnezeu o magarita, dar cun nu omul! Dumnezeu trebuia sa aduca la vedere toate lucrurile, trebuia ca cineva sa faca declicul, Dumnezeu inca este acelasi inca Vorbeste personal omului care are timp sa-L asculte!
  Hei si noi am avea multe lucruri frumoase sa ne spunem dar la fel ne trebuie timp sa ne intelegem unul pe altul! SHALOM!

  • Angelyca, apreciez ce ai scris, si ca doresti o discutie bazata pe ganduri si vorbiri pozitive!

   Vreau sa iti spun ca si eu am avut aaceste trairi, cand il ascultam pe fratele Branham si ma identificam cu ceea ce spune, simtind ca si cand ar scoate la iveala lucruri ce existau deja in mine dintotdeauna. Acelasi lucru insa il pot spune si despre diversi alti invatatori, atat din Kabbalah dar si din alte parti. Mai tarziu, am vazut si alte lucruri la Branham, cu care am simtit ca nu ma identific si despre care am scris suficient, stim cu totii, nu este necesar sa mai repet.

   Acum, daca e sa gandim si sa vorbim pozitiv, tu ai scris acolo ceva de „Gena din Dumnezeu”. Eu voi incerca sa fiu un pic mai pozitiv si sa corectez cele scrise de tine:

   1: „Daca esti Gena din Dumnezeu” este o conditionare puternica, un cârlig infipt in subconstient, de care cei rauvoitori (manipulatorii) pot agata usor fel de fel de lucruri pentru a te tine in robie.

   2: „Daca esti Gena din Dumnezeu” duce la concluzia ca doar o parte din omenire este din Dumnezeu, creatia lui Dumnezeu, si doar aceasta parte beneficieaza de „mantuire” si „har divin”.

   3: „Daca esti Gena din Dumnezeu” ma face sa ma gandesc cu adanca mâhnire la ceilalti, cei care nu sunt „Gena din Dumnezeu”, care nu au nici o vina, ca Dumnezeu nu a pus nimic din sine in acestia si ca atare trebuie sa isi suporte destinul fatal pe care nici nu si-l pot schimba vreodata.

   4: „Daca esti Gena din Dumnezeu” poate conduce foarte usor la aroganta si exaltare din partea membrilor unui grup care se pretinde ca are adevarul absolut, revelatie, autoritate si adeverire divina (prin diverse „semne si minuni”). Si in acaleasi timp la respingerea, dispretul si condamnarea altor grupuri ce nu impartasesc aceleasi idei.

   Si exemplele pot continua… Dar hai mai bine sa explic cum vad eu lucrurile, bazat pe ceea ce spune Cuvantul lui Dumnezeu, Torah si Kabbalah:

   In primul rand, termenul de „Gena” nu este potrivit. Este un termen ce se refera strict la viata biologica a universului material. O „gena” este o portiune a ADN-ulu care contine un cod, un program sau o matrice care detemina ce tip de proteine trebuiesc sintetizate, pentru a creea diverse tipuri de celule. „Gena” nu poarta informatii ce tin de spiritual, asa se face ca poti sa fii un om cu „Gena din Dumnezeu” (cum zici tu) si sa primesti un organ sau sange de la orice persoana compatibila biologic. Persoana poate fi un ateu, dar aceasta nu te va schimba pe tine, la fel cum nici daca tu donezi ateului un organ sau sange, aceasta nu il va transforma pe ateu in om spritual…

   Cred ca Biblia vorbeste de „Suflare de viata” (nu de „gena”), cand este vorba de a induce sau introduce dimensiunea spirituala, in omul biologic ADAM (din pamantul ADAMAH, format din calciu, magneziu, potasiu, carbon sau hidrogen…), cred ca est de-acord cu mine, de fapt nu o spun eu, ci insasi Torah.

   Eu te inteleg pe tine, daca ai auzit de la Branham ca exista o „Gena din Dumnezeu”, (putea sa o numeasca oricum altfel), aceasta informatie cu efect vibrational (indiferent ca e corecta dpdv. biologic) a trezit in tine ceva. A rezonat cu acea „Suflare de viata” purtatoare de informatie din vastul tarâm spiritual, din „lumea lui Dumnezeu”.

   Na ca m-am cam luat cu vorba, hai sa trecem mai bine la subiect:

   Fapt este ca nu doar UNII se pot considera „norocosi” pentru faptul ca au „Gena din Dumnezeu” care le deschide calea catre mantuire si viata vesnica impreuna cu Dumnezeu. TOTI OAMENII SUNT LA FEL! TOTI OAMENII SUNT „GENA DIN DUMNEZEU”. TOTI OAMENII AU SUFLARE DE VIATA (NESHAMAH in Ebraica)!

   Dar nu TOTI oamenii raspund sau rezoneaza in aceeasi masura cand aud aceasta informatie despre ei, intrucat nu sunt inca acordati la frecventa vibrationala ca sa „trezeasca” acea „GENA”. Dar asa cum ORICE om are in el inima, plamani, ficat, rinichi, (fara ele nu ar fi om in sensul biologic), tot asa ORICE OM are in el ceea ce Biblia a spuns ca Dumnezeu i-a INSUFLAT. Altfel nu ar mai fi OM.

   Unii oameni sunt din fire mai constienti si inclinati catre spiritual, in timp ce altii sunt mai mult sau cu totul inclinati spre material (nu doar bani, avere, ci si reputatie, faima, ratiune, cauzalitate, explicatii, stiinta, etc.) Asta datorita faptului ca spiritualul (suflarea de viata) este ceva imaterial, invizibil, ceva ce nu se poate masura, cantari sau pipai, este „ca un abur” sau chiar ceva si mai subtil. Oamenii nu il vad asa ca au pierdut legatura cu acesta. Dar NICIODATA nu inseamna ca au pierdut spiritualul, ei sunt doar mult prea coplesiti de diversitatea si stralucirea (vizibilitatea mare) a lucrurilor materiale.

   In fine, aici e diferenta intre mine si tine, intre un Kabbalist si un evreu ortodox sau un crestin protestant. Cel cu religia percepe latura sa spirituala (oricare i-ar fi forma), dar tinde sa o exalte, sa o exagereze. Si mai rau, cu cat o mareste pe a sa, cu atat mai mica o vede pe cea a altuia. Kabbalistul nu face greseala aceasta, el vede potentialul si sansele egale in fiecare fiu de OM. Toti au fost creati cu aceleasi calitati de catre UN SINGUR Dumnezeu. Acesta nu a fost nici nedrept (sa le dea doar unora) si nici impotent sau neatent, incat sa ii scape ceva din vedere, asa cum pretinde povestea stupida a lui Branham despre Sarpele care si-a bagat coada (sau ADN-ul) in creatia perfecta a lui Dumnezeu. Este doar un mod ieftin de a-si justifica superioritatea si a se diferentia, a se delimita si a se dezice de alte grupuri care nu il accepta sau pe care nu il accepta.

   Tu poti, fireste, sa crezi in continuare aceasta, este dreptul legitim al tau, dar atunci sa nu zici ca eu mereu vorbesc „de rau”, cand eu de fapt vorbesc numai „de bine” tot timpul, pentru ca acord sanse egale si dreptul depline la „mantuire” si viata eterna in glorie si bucurie alaturi de Dumnezeu LA FIECARE OM.

   Da, te inteleg, Branham iti poate spune lucruri frumoase, ce pot trezi si starni dragostea de spiritual. Nu am nici o problema cu aceasta. Dar pe langa aceste lucruri, Branham mai spune multe alte lucruri nu prea bune, implantandu-ti diverse cârlige si capcane in subconstient, care mai apoi te fac sa te vezi pe tine mai diferit decat pe altii (ex. cu „gena”). Este un fapt bine stiut ca adeptii „Mesajului” au o parere exaltata si deformata despre ei insisi. Este ok, cand se vad pe ei „aproape” sau „una” cu Dumnezeu, nu am nici o problema cu asta. Insa subconstientul lor este un teren minat, si ei nici habar nu au de aceasta. De aceea, eu nu doar il „ponegresc” pe Branham, ci arat pericolele care deriva din acest Mesaj pe care el insusi nu l-a inteles cu totul.

   • Dragul meu prieten Abel, eu chiar imi doresc oameni care sa gandeasca sa vorbeasca pozitiv. Degeaba spui ca mai apreciat, daca in tot ce am spus mai contrazis. Eu o sa ma repet, vad ca nu m-ai inteles.
    1, Eu nu m-am identificat cu f.Branham ci doar cu Cuvantul Descoperit care este Cristos Domnul, nimic mai mult.
    Nu ma pot identifica cu Kabbalah decat daca ce spune,si cat spune din Cuvantul lui Dumnezeu nimic mai mult si tot asa oricine ar fi.
    Eu nu anulez nu desfiintez si nu vreau si nu trebuie sa vorbesc de rau pe nici unia, iau ce este bun si plec mai departe si ma bucur de Cuvant!
    In tot si toate este un sambure de Adevar, numai ca trebuie sa-L vezi pe acel sambure! ( numai ca se intampla de multe ori cu multi oameni ca in loc sa veda frantura de adevar, vad restul, amalgamul, ghiveciul, )
    Ce, Kabbalah si restul… nu au greseli? De ce numai pe Branham il vezi sau il vat toti ceilalti ca e gresit? Exact cum spunea chiar el (daca manaci placinta cu cirese și gasesti un sambure arunci placinta?)
    Exact asa cu toate invataturile, ei doar ce corespunde Singurei Invataturi ale lui Dumnezeu.
    2. Gena lui Dumnezeu, nu este conditionare, Esti sau nu punct.
    Ea este libertate in Cristos, nu manipulare, nu robie… Se pare ca vedem diferit! (Exemplu lui Moise si Faraon stim ca amandoi se uitau pe aceiasi fereastra dar vedeau difetit, de ce? Stim.)
    3, Gena lui Dumnezeu, da corect, numai o parte din omenire este din Dumnezeu si numa aceasta beneficiaza de Har Divin! restul care nu au asculat si nu au crezut si recunoscut pe Dumnezeu vor fi judecati de El, nu de mine pentru ca nu imi este dat mie asa ceva si nici nu putem cunoaste cine ce este!
    Reiau ce ai spus tu: ( Dumnezeu nu a pus nimic din sine in acestia si ca atare trebuie sa isi suporte destinul fatal pe care nici nu si-l pot schimba vreodata.) Da exact asa este, Dumnezeu nu a pus nimic in ei pentru ca a fost respins, Isus Cristos spune: „ nu ma rog pentru lume, ci pentru aceia ce mi i-ai dat…”
    Ioan 17. 6-10
    6.„Am facut cunoscut Numele Tau oamenilor pe care Mi i-ai dat din lume. Ai Tai erau, si Tu Mi i-ai dat; si ei au pazit Cuvantul Tau.
    7. Acum au cunoscut ca tot ce Mi-ai dat Tu vine de la Tine.
    8. Caci le-am dat cuvintele pe care Mi le-ai dat Tu. Ei le-au primit si au cunoscut cu adevarat ca de la Tine am iesit si au crezut ca Tu M-ai trimis.
    9. Pentru ei Ma rog. Nu Ma rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru ca sunt ai Tai: –
    10. tot ce este al Meu este al Tau, si ce este al Tau este al Meu – si Eu sunt proslavit in ei.”
    Ceilalti sunt samanta lui Cain,se cunoaste…
    Sa-ti dau un mic exemplu: daca ai o gradina de zarzavat sau de flori, nu smulgi buruienile? Nu vrei ca gradina ta sa-ti dea doar ce ai pus tu in ea si sa creasca frumos si sanatos? …
    4. Gena lui Dumnezeu nu are cum fi aroganta, nu dispretuieste si tot ce spui, daca este asa, inseamna ca nu esti Gena din Dumnezeu, El este Drept si Adevarat si Gena Lui nu poate fi altfel… tu le-ai inversat pe toate!.
    5. Ce spui despre „termenul de Gena” este si nu prea adevarat, citez din tine:
    „Gena” nu poarta informatii ce tin de spiritual, (ba da) asa se face ca poti sa fii un om cu „Gena din Dumnezeu” (cum zici tu) si sa primesti un organ sau sange de la orice persoana compatibila biologic. Persoana poate fi un ateu, dar aceasta nu te va schimba pe tine, la fel cum nici daca tu donezi ateului un organ sau sange, aceasta nu il va transforma pe ateu in om ”,
    Deci Gena lui Dumnezeu este in noi fizic si spiritual, de aceia o transfuzie nu poate schimba omul spiritual in ateu si invers…
    6. Suflare de viata este una si Gena lui Dumnezeu cu totul altceva
    Suflare de viata au si animalele si toate vietatile.
    Gena lui Dumnezeu poate fi gasita doar la om!
    Despre Gena lui Dumnezeu am auzit si de la oameni de stiinta care habar nu au de Branham…
    Vad ca tu le cam amesteci
    -Gena lui Dumnezeu este una si
    -Suflarea de viata e alta!
    -La fel Spiritualul nu are legatura cu Suflarea de viata!
    7. Ce spui despre Kabbalist nu mi se pare corect, el se vrea a fi mai bun ca Dumnezeu daca se poate deasupra lui Dumnezeu!
    Faci ce faci si te raportezi la Branham cand e vorba de traire, in conformitate cu Cuvantul lui Dumnezeu.
    Iar „povestea stupida a lui Branham cu Samanta sarpelui” cum spui tu, vine din spate mult…
    Te citez: „ sa nu zici ca eu mereu vorbesc „de rau”, cand eu de fapt vorbesc numai „de bine” tot timpul, pentru ca acord sanse egale si dreptul depline la „mantuire” si viata eterna in glorie si bucurie alaturi de Dumnezeu LA FIECARE OM.”
    Tu te auzi ce spui? Tu acorzi sanse egale si drepturi depline… ?În cazul asta te ridici deasupra lui Dumnezeu!
    Nu crezi ca exact ce spui:- „ Branham mai spune multe alte lucruri nu prea bune, implantandu-ti diverse cârlige si capcane in subconstient, care mai apoi te fac sa te vezi pe tine mai diferit decat pe altii (ex. cu „gena”)”
    La fel sunt si cei ce tu ii gasesti de bine Kabbalah si restu…
    Acum daca am sta sa analizam oamenii, religiile si mai stiu eu ce, nu am termina nici odata!
    Mai este un Cuvant care spune: citez din minte „ce treaba ai tu (si eu) cu robul altuia daca sta in picioare sau cade, va sta daca vrea Stapanul!
    Pericolul nu numai in Mesj este ci peste tot, trebuie sa recunoastem!
    Deci asa gandesc eu, nu depind de nimeni si nimic decat de Dumnezeu si Cuvantul Sau.
    Daca te-am ranit…in orgoliul tau de barbat cunoscatot de Kabbalah si restu religiilor imi cer scuze, o spun ca de la prieten la prieten, eu nu am prea multe cunostinte despre ele, si nici nu mi-ar folosi prea mult, doar ca cunostinte intelectuale…
    Dumnezeu nu are in vedere fata omulu, fie barbat, femeie si orice natie sau religie, El ne porunceste sa ne pocaim!
    Daca esti Gena lui Dumnezeu nu cauti nod in papura, ci asculti si implinesti Cuvantul Sau.
    Shalom!

    • Draga Angelyca, nu te-am contrazis in „TOT” ce ai spus (dar daca tii neaparat, pot sa o fac 😀 ). Am comentat doar cu privire la expresia „Daca esti Gena din Dumnezeu…” si mi-am exprimat parerea (sau parerile) referitor la una si la alta, care, cum era de asteptat, nu sunt asemanatoare cu ale tale. Nici nu trebuie, scopul meu nu este sa ii scot cuiva din cap o conceptie (credinta) pentru ca sa ii implementez alta (credinta mea), ci pentru a-i oferi omului cateva perspective despre CUM sa gandeasca (nu CE anume).

     Totusi, apreciez in continuare ca mi-ai raspsuns si ai expus foarte detaliat diferite aspecte, la care eu astazi din lipsa de timp nu o sa mai pot raspunde. Ai facut un lucru minunat ca ti-ai luat timp si ai elaborat punct cu punct, de aceea nu vreau sa raspund la repezeala, ci voi incerca sa parcurg si sa meditez mai mult la cele scrise.

     Ramane sa mai discutam (pozitiv) in respect si cu prietenie.

 7. Dan zice:

  Abel Galateni 3;11 nu spune ceeace ai spus tu.
  Si nici ca evrei sunt sub blestem ci Apostolul Pavel spune si citez Galateni cu incepere dela 9 ca sa avem o intelegere a textului si nu intelegerea ce o dai tu textului:
  _9 Aşa că cei ce se bizuiesc pe credinţă sunt binecuvântaţi împreună cu Avraam cel credincios.
  10 Căci toţi cei ce se bizuiesc pe faptele Legii sunt sub blestem, pentru că este scris: „Blestemat este oricine nu stăruieşte în toate lucrurile scrise în cartea Legii, ca să le facă.”
  11 Şi că nimeni nu este socotit neprihănit înaintea lui Dumnezeu prin Lege este învederat, căci „cel neprihănit prin credinţă va trăi”.
  12 Însă Legea nu se întemeiază pe credinţă, ci ea zice: „Cine va face aceste lucruri va trăi prin ele.”
  13 Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi, fiindcă este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn”,
  14 pentru ca binecuvântarea vestită lui Avraam să vină peste neamuri în Hristos Isus, aşa ca, prin credinţă, noi să primim Duhul făgăduit.

  Ce spune apostolul Pavel dupa cat inteleg eu este ca prin credinta in jertfa lui Isus , cel ce crede este iertat de \\ si rascumparat din pacat si adus la viata, intrand astfel in binecuvantarea vestita lui Avraam.
  Nu prin jertfele aduse dupa lege dupa cum spune in lege, prinos si daruri de mancare, sau jertfe de bautura. Ci cei ce sunt sub aceste lucruri , sunt sub blestem.
  De mentionat ca in Lege Moise spune poporului Israel: ti-am pus inainte binele si raul binecuvantarea si blestemul. Asa ca binele trebuie urmat pentru a fi rascumparat de sub blestem. Isus si numai jertfa lui Isus ridica blestemul pentru toti ceice cred in jertfa si sangele lui rascumparator si nu cel de tap sau cenusa unei vaci… Fa te rog diferenta si apoi informeaza lumea dupa adevarul care este scris.
  caci odata cu blestemul ridicat, a fost totodata si raul ispasit pentru toti cei ce vor trai si urmari traiul si Duhul de viata care este in isus, Hristos Domnul vietii.
  Daca Isus a ridicat si isbavit de sub blestemul Legii, asta nu inseamna ca porunca Legii nu este pentru noi, ci dimpotriva cum zice Apostolul Pavel catre Romani_
  cap8; 3 Căci – lucru cu neputinţă Legii, întrucât firea pământească1 o făcea fără putere – Dumnezeu a osândit păcatul în firea pământească, trimiţând, din pricina păcatului, pe Însuşi Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului,
  4 pentru ca porunca Legii să fie împlinită în noi, care trăim nu după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului.
  5 În adevăr, cei ce trăiesc după îndemnurile firii pământeşti umblă după lucrurile firii pământeşti, pe când cei ce trăiesc după îndemnurile Duhului umblă după lucrurile Duhului. 6 Şi umblarea după lucrurile firii pământeşti este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viaţă şi pace.

  Marit sa fie Dumnezeu, Amin!

  • Dane, ai scris multe (si marunte) aici, dar nu cred ca m-ai inteles… Eu nu am spus ce spune Apostolul Pavel, nici cum ar trebui sa se inteleaga corect ce scrie el, ci am scris cum arata situatia „in the real world today”. Mai exact, am vorbit din perspectiva omului „de rand”. Si repet ce am spus, mai pe scurt sau reformuland:

   Evreul spune: „Crestinii sunt GOYIM”.
   Musulmanul spune: „Alah Akbar, daca nu va convertiti acum la Islam, ma detonez”.
   Iar Crestinul ce spune?: „Cine tine Legea, si nu crede in Isus este sub blestem!”
   Pot sa mai zic una?: „Cine nu se pocaieste si il primeste pe Isus, va fi nimict de acesta, la venirea sa”.
   Cu ce se deosebeste EMOTIA TRAITA de acesta din urma de EMOTIA celui cu bomba la cingatoare?

   Atentionez, ca sa nu fie discutii, sa ma intelegi iar gresit:
   Nu ma refer la calitatea informatiei, la comparateia ca Dumnezeu va judeca lumea sau Talibanul ii va judeca (in Numele lui Alah).
   Ma refer strict la nivelul de vibratie al emotiei celor doi. Eu zic ca de multe ori, simte acelul. Doar ca crestinului de multe ori ii lipsesc cojones ca sa puna mana pe mitraliera (desi au facut-o), si se bucura ca va veni Isus ca sa II SATISFACA EGOUL si sa ii implineasca dorintele de RAZBUNARE pe celalalt grup cu care este mereu in conflict.

   Ai pricipit? Este foarte simplu deci.

   Ce spun eu?

   Sunteti bine toti, asa cum sunteti, in Crestinism, Iudaism sau Islam… Dar nu va credeti mai cu mot, si lasati-i in pace pe celalalti acolo unde sunt ei, si nu ii mai ingraditi si conditionati.

   P.S. Crezi ca era necesar sa il „maresti pe Dumnezeu”? Crezi ca el are un EGO care trebuie sa il satisfaci tu prin vorbarie desarta? Crezi ca Dumnezeu nu stie singur ca e INFINIT de MARE si ca vorbele nu il vor MARI mai mult? 😉

   • Dan zice:

    Incerc sa acordez alauta si chimvalul. Cantarea o cunoasteti, frate!
    Dar nu inteleg gandirea ta: Isus nu satisface EGO-ul nimania, nici cat a trait pe pamant, si nici la venirea Sa a doua oara ca Mantuitor si Mesia, Hristos! Cum as putea nadajdui asa ceva?
    Nu, mai bine sa ma opresc aici, vad ca te-am intristat cumva!

 8. Dan zice:

  Tu trebuie sa inveti din nou ce este Legea si din ce este alcatuita ea. Legea are porunci privitoare la jertfe si aducerea lor dar si porunci date de Dumnezeu pentru traire vietuire si convietuire cu aproapele sau, revelata cu tarie si puterea Duhului lui Dumnezeu in Jertfa lui Isus Hristos Singurul Fiu al Sau ce s-a dat pe Sine Insusi pentru noi. Si acesta este:Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi, fiindcă este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn”, 14 pentru ca binecuvântarea vestită lui Avraam să vină peste neamuri în Hristos Isus, aşa ca, prin credinţă, noi să primim Duhul făgăduit.

  You know Avraam, evreul si fagaduinta data lui de catre Insusi AtotPuternicul Dumnezeu ?

 9. Dan zice:

  Isus nu este numai Jertfa de ispasire a pacatului Adamic dar si o si singura Jertfa prin care omul isi poate ispasi pacatele savarsite nu numai fata de Dumnezeu dar si fata de aproapele sau. Prin Jertfa lui Isus isi ispaseste omul pacatele savarsite, dupa cum zicea cineva tot Apostol: aur si argint nu am; dar ce am iti dau in Numele Puterii in Isus scoala-te si umbla!

  Fie ca te scoli din groapa pieirii din fundul macirlei. din lanturile faradelegii si a pacatului, fie din morti, SCOALA-TE ! zice El si fi spalat de pacatele tale chemand Numele Domnului care te-a rascumparat si dat viata!
  Slava Glorie si Marire LUI in veci de veci, Aleluia, Amin!
  Ca ti-a dat putere!

  • Dan zice:

   Ceace vreau sa zic in incheiere este ca nu celce se conecteaza cu divinitatea este evreu ci dimpotriva evreu este evreu facut de Dumnezeu rascumparat de El prin jertfa mielului Sau, si inviat din morti…Si le-a pregatit o Cetate…! Statatoare a carui Ziditor este El.
   Si iarasi Apostolul pe care Dumnezeu ni-l da ca Invatator si pilda spune:
   „Pentru ca astfel avem in El o mare nadejdie, noi nu cadem de oboseala…!
   Slava Lui pentru Harul Sau dat si noua in Isus Hristos!

  • Dan zice:

   Preaiubitilor! si de mine dar cu mult mai mult de Dumnezeu prin Isus Hristos!
   Asa ca pe drept pot spune atat mai mult :

   _ Preaiubitilor ai lui Dumnezeu in Hristos Iata!

   • Dan zice:

    Despre ce si cum spune Apostolul ca nu mai este iudeu, grec, barbar schit….parte femeiasca si parte barbateasca…
    21 Atunci oare Legea este împotriva făgăduinţelor lui Dumnezeu? Nicidecum! Dacă s-ar fi dat o Lege care să poată da viaţa, într-adevăr, neprihănirea ar veni din Lege.
    22 Dar Scriptura a închis totul sub păcat, pentru ca făgăduinţa să fie dată celor ce cred, prin credinţa în Isus Hristos.
    23 Înainte de venirea credinţei, noi eram sub paza Legii, închişi pentru credinţa care trebuia să fie descoperită.
    24 Astfel, Legea ne-a fost un îndrumător1 spre Hristos, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţă.
    25 După ce a venit credinţa, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta.
    26 Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu prin credinţa în Hristos Isus.
    27 Toţi care aţi fost botezaţi pentru Hristos v-aţi îmbrăcat cu Hristos.
    28 Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.
    29 Şi dacă sunteţi ai lui Hristos, sunteţi „sămânţa” lui Avraam, moştenitori prin făgăduinţă. ( Evreul)

 10. Dan zice:

  Uite dar, citez din ceva din cate ai scris:
  „Sunteti bine toti, asa cum sunteti, in Crestinism, Iudaism sau Islam… Dar nu va credeti mai cu mot, si lasati-i in pace pe celalalti acolo unde sunt ei, si nu ii mai ingraditi si conditionati.”
  Vrei sa pui asta in seama mea ca as gandi asa?
  Nu-s de acord nici cu asta.

  • Daca nu gandesti asa, e bine. Ai admiratia mea!

   Eu nu am treaba cu unul sau cu altul (tu, Beha, Angelyca) ca persoana individuala, ci cu ideea in sine, cu felul deformat al UNORA (la modul general, fara sa specific, doar in caz ca respectivul/respectiva a scris undeva ceva iar eu pot cita cuvintrele lui/ei). Spre exemplu, este o realitate ceea ce am scris mai sus, ca Evreii ii considera pe Crestini „Goyim” iar Crestinii se cred „mai cu mot” mai avantajati iar pe Evrei ii considera „impietriti”, sau „sub Lege (blestem)”. Ei incearca chiar sa ii „converteasca” la credinta lor. Eu in principiu ma lupt si bombardez astfel de idei, dar nu am in plan sa lovesc vreo persoana, chiar daca cineva percepe asta. Poate ca se simte in postura aia („cu musca pe caciula” 😀 ). Eu nu doresc sa stârpesc persoana care crede o idee, ci sa stârpesc ideea, aratând toate monstruozitatile care decurg din aceasta (un exemplu ar fi ideea despre „Samanta Sarpelui” care daca e dusa consecvent la capat conduce la vederi si poate si comportament de tip nazist. Nu am treaba cu Branham sau cu adeptul care crede aceasta idee. El poate fi un om bun si evlavios, un „bun crestin”. Totusi, ideea este toxica si poate produce ravagii. Poate nu in acel om bun si iubitor, care era asa si inainte de a fi auzit de Branham, dar ideea sigur va gasi gandva pe cineva, undeva, pe care il va schimba din rau in mai rau… Este ca si cu expunerea la soare (radiatii UV) sau fumatul: Se stie ca au efecte negativ, dar asta nu inseamna ca TOTI vor face cancer de piele sau pulmonar.

   Cam atat deocamdata, daca te-am ranit in vreun fel, imi cer iertare, incerc sa fiu mai atent pe viitor.

   • Abel, ma simt iarasi ,ne-voit, sa-ti pun bete in roate fiindca vad caruta ta la o azvarlitura de bat de prapastie .
    Dumnezeu a zis Evei : ” samanta ta va zdrobi samanta lui „. Dupa gandurile tale, felul cum prezinti lucrurile, rezulta ca in Biblie este predat un comportament de tip nazist . Se vede ca tu nu stii ce vorbesti si nici de ce duh esti calauzit . Degeaba vrei sa te arati a fi om bun si evlavios, in ideea ta de fiu al omului firesc ( Adam ) – ai afirmat undeva ca nu te consideri cre(s)tin – felul cum prezinti in cuvinte imaginea ta, aceasta lasa mult de dorit . Nici Kabala nu o intelegi, din moment ce zici ca o invatatura rergasita si in ea, aceea a semintei sarpelui , este o idee toxica si poate produce ravagii .
    Practic, in capul tau este actual un amalgam de idei fara cap si fara coada, in interiorul carora te zvarcolesti ca pestele pe uscat
    P.S.
    In Biblie, cand este vorba de batalia spirituala intrre bine si rau, nu se spune nimic de ranire spirituala, ci de zdrobire, pur si simplu . Cui nu-i convine, sa stea pe fundul lui, la vatra, si sa nu mearga la razboi Biblia ne invata sa ne aparam pricina, aratand dovezile cele mai tari (Isa.41:21)

 11. Dan zice:

  Chiar daca, ceeace nu cred, nu-i nici o problema ! Totusi sa nu zici ca o spun in nume de rau_ zic: considerat si acceptat din toata inima, rugamintea si cererea !
  … Am incercat in discutia mea sa nu ma bazez si nici sa-mi intemeiez comentariile pe seama zvonurilor, certurilor, diverse neintelegeri dintre partide, religiioase, si grupari sociale chiar si dintre cele politice ca e psd liberali comunisti etc. cat ma duce capul.

  Apoi revenind la ceeace zici _””Evreii ii considera pe Crestini „Goyim” iar Crestinii se cred „mai cu mot” mai avantajati iar pe Evrei ii considera „impietriti”, sau „sub Lege (blestem)”. Ei incearca chiar sa ii „converteasca” la credinta lor. „”

  Facand abstractie de evrei si crestini, sa zicem doua persoane necunoscute se cearta in felul asta, care dintre ei comite o fapta mai grava, Abel?
  Ne cunoscand traditia si nici obiceiurile celor doua „persoane” nu ma pot pronunta. Adica vorbind in felul gandirii mele, un blestem oricare ar fi el poate fi ridicat si indepartat si persoana respectiva binecuvantata si rascumparata.
  Insumi nu cred ca evrei sunt blestemati sau sub blestem pentru ca sunt sub Lege.
  _Daca unul sau mai multi sustin asa ceva sunt gresiti. Nu poti osandi traditia cand ea este interpretata gresit. ba mai mult inseamna a crede niste martori cand ei cu viclenie sunt mincinosi devorand si transformand pe ignorant un impostor inaintea unui Judecator. _ inchei expunerea.
  Si lucrul acesta(binecuvantarea) ii doresc si cred de mare folos si fara alte repercursiuni suferite, fie eu fie altul.
  Nu stiu cum este cu goym si ce il poate astepta. Asa ca nu ma pot pronunta daca fapta este aceiasi si are vro asemanare intre ele sau care este mai grava.

 12. Dane, tu esti absolut OK, nu am treaba cu tine. Sau cu Oaia, sau cu Angelyca. Imi sunteti dragi toti.

  Eu am treaba cu IDEI ca ACESTEA:

  Cuvantul Sf. Ioan Gura de Aur despre iudei: popor blestemat ce se inchina satanei, iar sinagoga lor este casa de desfrau

  – sinagoga jidovilor (evreilor) e casa de desfrau, inchinare la idoli si pestera de talhari, inca de pe vremea Profetilor Vechiului Testament si a Mantuitorului;

  – iudeii nu se inchina lui Dumnezeu ci satanei (vezi Ioan 8,44: voi sunteti din tatal minciunii,iar tatal vostru e diavolul);

  – viclenia iudeilor e nemasurata, ei trag mereu la pierzare pe crestini (relateaza o intamplare dramatica);

  – iudeii au devenit din popor ales, popor blestemat prin rastignirea Mantuitorului lumii. Cuvantul de la Matei 27:25 e explicat de Sf. Parinti ca moment al blestemului jidovilor: “Sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri!”. Blestemul nu dispare decat prin increstinare totala si sincera la crestinism (vezi cazul lui Steinhardt);

  – credinta noastra nu trebuie sa fie amestecta cu influente pagane, iudaice si sectare (un semnal de alarma contra ecumenismului si sincretismului actual);

  – iudeii nu au nimic bun in ei caci nu sunt pagani nestiutori de Hristos, de Dumnezeu ci stiu Legea, au auzit de Mesia dar nu cred in El (pacat impotriva Duhului Sfant ce nu se iarta!; pacat impotriva evidentei si credintei);

  – sinagoga e mai cumplita si mai vatamatoare ca templele paganesti, caci nu se jetfesc oi si tauri ci chiar sufletele oamenilor (ducandu-le la pierzare prin minciunile evreilor).

  Nici un iudeu nu se inchina lui Dumnezeu.
  – Cine spune asta?
  – Fiul lui Dumnezeu! „Daca ati sti pe Tatal Meu, spune El, M-ati sti si pe Mine; dar nici pe Mine nu Ma stiti, nici pe Tatal Meu nu-L stiti” . Ce marturie mai vrednica de credinta decat aceasta sa-ti aduc?

  iudeii ii infricoseaza pe crestinii care nu sunt destul de tari in credinta. Cum poate fi infricosatoare sinagoga iudeilor, cand ea este plina de rusine si de ras, cand iudeii sunt niste izgoniti, niste invinsi, niste osanditi?

  … Dar, mai bine spus, sinagoga este mai necinstita chiar decat crasma! Sinagoga nu este numai locuinta de talhari si de crasmari, ci locuinta de demoni. Dar, mai bine spus, nu numai sinagogile ci chiar si sufletele iudeilor. Si asta voi incerca s-o arat la sfarsitul cuvantului.

  Eu tocmai pentru asta mai cu seama urasc sinagoga si imi provoaca dezgust, pentru ca iudeii ii au pe profeti, dar nu cred in profeti, pentru ca citesc cartile, dar nu primesc marturiile.

  Spune-mi, nu-i oare loc de necredinta, chiar daca nu-s idoli acolo, locul in care locuiesc demoni? Nu-i oare mai mare vatamarea sufleteasca in locul acela unde se aduna ucigasii lui Hristos, unde este izgonita crucea, unde este hulit Dumnezeu, unde nu se cunoaste Tatal, unde se ocaraste Fiul, unde se leapada harul Sfantului Duh, dar, mai bine spus, unde sunt chiar demonii? In templul idolilor necredinta e vadita si descoperita; nu poate momi cu usurinta si nici nu poate insela pe un om cu minte si intelept; in sinagoga iudeii spun ca se slujeste lui Dumnezeu, ca sunt urati idolii, ca sunt cinstiti profetii; prin aceste cuvinte pregatesc momeala si ii prind in laturile lor pe crestinii simpli si nepriceputi.

  Prin urmare, sunt la fel de necredinciosi si iudeii, si paganii, dar inselaciunea savarsita de iudei e mai cumplita. In sinagoga lor se afla un jertfelnic, jertfelnic nevazut de inselaciune! Pe el nu se jertfesc oi si tauri, ci suflete de oameni.
  Este insa timpul sa arat ca si demonii locuiesc acolo nu numai in sinagoga, ci chiar in sufletele iudeilor…

  (din Cuvantul I impotriva iudeilor)

  https://www.apologeticum.ro/2011/04/cuvantul-sf-ioan-gura-de-aur-despre-iudei-popor-blestemat-ce-se-inchina-satanei-iar-sinagoga-lor-este-casa-de-desfrau/

  Si credeti-ma, eu pana acum 10 minute nu stiam cine e „Sfantul Ioan Gura Spurcata” asta. (sa ma ierte ortodocsii, dar nu am cum sa il numesc altfel). Auzisem de el asa ca nume, dar nu stiam cu ce se mananca (acum stiu insa ce a mancat, ca sa nu spun acum multe vulgaritati)…

  A fost primul rezultat din google la cautarea . M-am cutremurat!

  Acum vor zice unii, ca Ioan Auritul (mai degraba Aiuritul!) asta a fost in secolul 4-5, ca era antisemit, ca biserica s-a impacat de mult cu evreii. Dar credeti-ma, cuvintele astea plantate acum 1600 ani s-au impregnat si cimentat intr-atata in subconstientul Crestinismului (de orice soi), le aud mereu intr-o forma sau alta cand vine vorba de a scoate in evidenta „valorile inalte” ale crestinismuilui fata de „legea primitiva a jidanilor”. Scriu in ghilimele, intrucat acele valori se regasesc nu doar la crestini, iar primitiv nu este doar religia lui Moise.

  Si de obicei am auzit aceste idei in diverse discutii cu prieteni sau fosti frati in ale credintei (eu nemaiputându-ma numi „crestin”). Atat timp cat le spui ce le place si vor sa auda este ok. Poti sa le spui si despre Evrei, ce minunati sunt ei, cum se intorc ei la Dumnezeu (Isus) si cum vor implini ei voia divina construind al treilea templu… Dar de fiecare data cand am avut o discutie in care am scos in evidenta valoarea scrierilor Vechiului Testament, indeosebi intelegerea tainelor ascunse in numere si in termenii ebraici, in cel mai bun caz a fost ca oamenii sa ramana surpsinsi, dar nu trecea mult timp pana ce sa zica: Da, ceea ce zici tu, sau Rabinul Cutare este foarte frumos, dar… Si incepeau cu lozinci ca: „Evreii vad in parte, ei nu au plinatatea descoperirii, caci il resping pe Hristos…” Dar si mai nasoale ca de ex: „Evreii sunt foarte priceputi, au o minte agera, dar intrucat nu vad ca Hristos este Salvatorul, Dumnezeu ii lasa sa rataceasta”. Poti sa le arat oricat de multe lucruri minunate, crestintul inca este indoctrinat de „Ioan Aiuritul” si urmasii lui si la momentul potrivit va scoate replici ca atare.

  Haideti, fiti acum sinceri, cati dintre voi nu ganditi sau ati gandit vreodata macar una din afirmatiile din citatul de mai sus?

  Dar aveti grija: Daca e asa ca EVREI sunt cei care au o legatura spirituala, prin urmare, oricine poate fi EVREU, atunci sa avem grija cu ce vorbim de rau despre EVREI. Ca pana la urma ne trezim ca ne osandim pe noi insine, blestemele se vor indrepta asupra noastra…

  Cata diferenta intre „Ioan A(i)uritul” si „Profesorul Kabbalah” (despre care consider ca e pistol cu apa pe langa un Kabbalist real. 🙂 Dar totusi a reusit sa ma faca sa apreciez cele expuse in ACEL filmulet de mai sus.

 13. Nu, Oaie, Biblia nu preda un comportament Nazist, dar acesta poate deriva din ea. De aceea, as zice ca Biblia ar trebui fie citita doar impreuna cu cineva care detine cheile pentru a o intelege corect, fie interzisa publicului larg.

  Antisemitismul a pornit de la „Ioan A(i)uritul (printre altele), a fost perpetuat de-a lungul secolelor, si apoi a fost pus in practica de Hitler si gashca lui.

  Daca acceptam macar una din tezele Aiuritului, in timp vom ajunge sa dispretuim tot mai mult pe evrei, si sa fim convinsi ca facem un serviciu lui Dumnezeu prin a-i extermina.

  Tot asa este si cu „Samanta Sarpelui” in versiunea lui Branham Aiuritul: Daca intelegem literal ceea ce pentru Kabbalisti era o metafora si o legenda, (si inca una neesentiala, caci eu in 8 ani nu am auzit niciodata pe vreun Kabbalist vorbind despre ea), ajungem sa credem ca ANUMITE grupuri de oameni sunt mai prejos, mai vrednice de dispret, decat ALTE grupuri. Poate grupul ALES nu va trece la masuri de lichidare gen Auschwitz, dar macar in gand, daca nu in cuvinte, tot o lichidare se numeste, sau cum ziceti voi?

  As putea continua zeci de ani in a-l expune pe Ioan Aiuritul sau pe Branham Mincinosul. Si pe oricare alt generator de idei toxice. Nu ma intereseaza cine este, cum il cheama, cat de iubit este de adeptii sai si nici chir faptul ca eu insusi l-am apreciat si pretuit. Ma intereseaza si sunt atent insa cand ideile pe care si le expune se depun in subconstient si incet incet transforma pe oameni in brute. Ii dezumanizeaza si ii transforma in creaturi josnice, ce se cred presus buricul pamantului iar pe cei „necredinciosi” ii dispretuiesc si ii condamna necontenit. Nu am eu destul timp cat as vrea sa le scot la lumina josniciile, asa cum nici Branham nu a avut timp destul sa calce cu cizmele pe femei, pe bisericile surori si in fond pe toata civilizatia.

  Intelegi dara odata ca scopul meu nu e de a-i „ponegri” ci de a anula influentele nefaste, a „dezinfecta” omenirea de mizeriile naziste sau anti-semite. Daca eu Branham „ponegresc”, atunci ce a facut tatelul Branham? Vreau sa imi arate cineva o predica, una macar din 1200, in care sa nu critice, sa nu judece, sa nu se isterizeze, sa nu acuze pe careva. Apoi aratati-mi o singura predica a unui crestin veritabil (precum Wurmbrand) in care sa fi criticat pe cineva, nu doar pe crestin, dar chiar pe tortionarii care il schingiuiau. Pai daca Branham a urlat mereu impotriva fratilor crestini, care l-au iubit, sau au iubit pe Dumnezeu, va dati seama ce ar fi facut daca statea 14 ani la Jilava in beci si Visinescu era „pazitorul” lui?

  Asa ca mai terminati odata cu „eu vorbesc mereu impotriva lui branham” si ca „eu nu apreciez nimic din ce a spus el de bine”. Mai bine luati-va de Branham sau de Ioan Gura Aiurita, care nici eu nu au avut NICIODATA nimic bun de spus de ceilalti care nu credeau ca ei (Crestini, Evrei)

 14. Dan zice:

  Mare esti Tu Doamne si Mare Invatator esti Tu; nu te uiti la fata oamenilor, Ti-ai dat viata ca pret de rascumparare pentru multi, Marire Tie Doamne!

  Domnul Isus Hristos, da, cu Adevarat DOMN !

 15. IMI PARE RAU… PACAT… CREDEAM chiar, ca nu o sa mai aud rautacisme din partea ta prietene Abel! De ani de zile spui acelea-si lucruri, oare nu te-ai saturat, nu ti sa acrit suficient sufletul?
  Din partea mea nu-i bai „TEMELIA MEA” inca „TINE” poti sa ii dai inainte… dar ma tem ca vine o zi cand s-or gata cu rautacismele tale prietene si ce o sa mai spui?
  Chiar credeam ca o sa fie placut sa ne intalnim pe aci cu lucruri constructive… dar m-am inselat…
  Nu mai vreau sa comentez toate spusele tale, nu are rost, nu se ajunge nicaieri.

  Doua tipuri de caractere care se pot intalni la oameni, (fara directie) care s-ar ilustra cam asa:
  1.O albine intr-o gradina, ea va cauta rapid florile si va incepe sa culeaga polenul si sa absoarba parfumul; 2. O musca in gradina, ea va ignora frumusetea si aroma florilor si va cauta vreo mortaciune sau vreo gramada de gunoi…
  Este doar o ilustrare…
  Comportamentul este diferit pentru ca si natura lor este diferita… ..
  ..SA AUZIM DOAR DE BINE,,DACA SE POATE!
  SHALOM!

  • 1. Vai, Angelyca, cum poti sa spui despre mine ca spun „rautacisme”? Nu spun eu, normal ca nu spun, altii spun rautacisme… (vorba unuia :D).
   Daca eu spun rautacisme, atunci William Marrion Buratino sau Ioan Gura Spurcata ce spun…? Monstruozitati…?

   2. Eu spun aceleasi lucruri de mai multi ani? Pai cum asta, din moment ce sunt abia vreo 3 zile de cand am aflat pentru prima data de spurcaciunile iesite din gura aurita a presupusului „Sfant Ioan”? Iata, eu nu spun rautacisme doar despre Branham, ci despre oricine, atunci cand aflu de ele, si bineinteles, acestea se incadreaza in subiectele deschise pe acest blog.

   3. Draga albinuta suava si minunata, ce zbori din floare in floare, admirand frumosul, culegand polenul si absorbind parfumul placut, am o veste proasta pentru tine: Mustele sunt si ele ACOLO, in gradina ta cu flori, intrucat TOT ACOLO (mai catre fundul gradinii) se afla si haznaua de gunoi numita „Spurcaciunea Orei”. Dan a pus o intrebare interesanta: „Care dintre ele sa moara si sa fie distrusa”? Pai hai sa moara musca, ti-ar place asa? (Angelycai ma adresez)… Stiu ca iti este greu sa vezi legatura; cineva care se considera „Gena din Dumnezeu” cu siguranta ca „nu stie si nici nu il intereseaza” (vorba unui fost primar) biologia… Iar vederea ta unilaterala, conditionata, cu doar doua nuante (alb si negru) nu iti ofera posibilitatea sa cuprinzi ideea ca ambele insecte au fost create de Dumnezeu, fiecare din ele cu cate un scop tot atat de nobil: Daca nu ar veni musca sa curete gradina de excrementele (fie si iesite ele din guri „aurite” si „adeverite”) ale asa-zisilor „profeti” si „sfinti”, daca nu ar fi mustele alea urate, negre, infecte si scarboase, albinutele cele minunate si suave curate dar obediente, cautatoare de frumusete si aroma a florilor, s-ar sufoca in cel mai scurt timp in duhoarea insuportabila ce se ridica din groapa septica in care acesti „prea-alesi oameni ai lui Dumnezeu” si-au facut nevoile de sute sau mii de ani incoace…

   Cred ca ne intelegem, sau?

   • Gura aiurita , gura spurcacita …. Gura , ca gura , se vede pe dinafara cum este si ce mananca, dar sa nu uitam ca ” din prisosul inimii vorbeste gura ” O, vai, cat de putreda este inima si ce prisos are in ea cand scoate la iveala cuvinte de calibrul celor din comentariul cumatrului care crede ca cunoaste ceva din circuitul cc..ului in closet. Musca moarta (prea)marita mutata de” maestrul ” ( in ale mestecatului in mocirla ) pe masa musafirilor ( acestui blog)merita sa-i fie menita ca medalie pe mantaua de mutare in memoria maiasilor ( al caror calendar s-a oparit in 2012 )

    • Rasfoind articole mai vechi, in legatura cu tema pacii, pentru a evita sa ma repet in noul articol, am dat astazi de un articol (” Sabia cu doua taisuri si gandul nemuririi „) in care am scris asa :
     Apropo la gandul vesniciei pe care Dumnezeu l-a pus in inimi omenesti Omul nu are de lucru in ceea ce priveste SAMANTA , aceasta are puterea de incoltire si de crestere in ea insasi si aceasta putere vine de la Duhul Sfant ” Dumnezeul nadejdii sa va umple de toata bucuria si pacea pe care o da credinta, pentru ca, prin puterea Duhului Sfant, sa fiti tari in nadejde! (Rom.15:13) ” Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efes.2:8)”
     Ceea ce avem noi de ingrijit este trupul acelei seminte : fiindca „Dumnezeu ii da un trup, dupa cum voieste; si fiecarei seminte ii da un trup al ei. (1Cor.15:38) Si care sunt buruienile pe care trebuie sa le smulgem , decat cuvintele care exprima lucruri lumesti vulgare si obscene, amenintari si blesteme, acuzatii nefondate si ganduri amare, puse in inima prin intermediul duhurilor rele care vin peste noi din timp in timp, ca sa ne tulbure linistea data de pacea lui Dumnezeu ?
     Ma gandesc ca acest comentariu este mult mai potrivit ( fata de cel anterior ) ca raspuns la gandurile lui Abel puse din condei pe aceasta pagina .

    • Si tu te-ai oprit ca Mutul la litera M?
     Mesajul = Minciuna = Manipulare = Moarte:)

     • Nu poti sa ai parte de inviere daca nu treci prin moarte , mai intai . Daca nu stii sa mori cu Hristos, nu vei sti nici ce este invierea impreuna cu El, oricat ai vrea sa inveti pe de rost ce a zis apostolul Pavel
      „Si daca, prin minciuna mea, adevarul lui Dumnezeu straluceste si mai mult spre slava Lui, de ce mai sunt eu insumi judecat ca pacatos? (Rom.3:7)
      Stim ca traiesc azi printre noi si urmasi ai lui Tertul si ai lui Festus , oamenii care s-au impotrivit lui Pavel si l-au prezentat ca manipulator si mincinos in ochiii dregatorului Felix si ai imparatului Agripa , dar nu au putut sa se impotriveasca raspandirii Evangheliei pe care Dumnezeu i-a poruncit s-o propovaduiasca . Sa fii tu oare unul dintre ei ?

      • Nu, Multumesc, nu stiu sa Mor cu nimeni si nici nu imi doresc. Dar daca tu tii neaparat (nu te indemn eu), atunci Mori tu impreuna cu Hristos al tau si al Mincinosului de Pavel si al Mincinosului cel Mare: Branham.

       (Stiam de ceva timp ca Pavel era un Mincinos, dar sa imi fie dat sa citesc ca el insusi zice despre el ca vorbeste Minciuna…? Asa ceva…. 😀

       • Este un fapt deja dovedit prin comportamentul reprobabil al mai multor oameni despre care s-a crezut odinioara ca sunt frati, ca toti aceia care au fost corupti de la credinta in adevarul propovaduit de Mesajul orei ajung sa si declare pe fata si fara remuscari si lepadarea de Hristos si de jertfa Lui salvatoare de la pedeapsa divinitatii pentru nesocotirea Cuvantului Creatorului nostru , transmis prin Mesagerii Lui la fiecare generatie in parte

        • Mesajul e inutil, la fel cum si „Jertfa salvatoare” inventata de Pavel e inutila….

         Asta e, traim vremurile din urma, trebuie sa vina lepadarea de „credinta”… 😀

         Sau sa fie lepadarea de Minciuna? 😉

 16. Dan zice:

  Doamne fereste, nu compar aceste lucruri cu oamenii!
  Cine vrea sa se certe nimeni nu-l poate impiedica! (Sau sa dispretuiasca)
  Aveti putina rabdare si ingaduinta, chiar daca se pare ca vorbesc la prima vedere altceva; ma gandeam la ce vrea sa ne spuna ea!
  Este, sau zic „aplicabil” in orice impas ivit chiar in imprejurarea in care ne aflam.
  CE? _ asta e prostie, ar zice cineva! Dar parte infim de mica din procesul creatiei.
  Angelyca a prezentat prin pilda albinei si a unei muste (nu glumesc) doua feluri de comportamente incompatibile una cu alta,
  Ce ziceti care dintre ele sa moara si sa fie distruse?
  Totusi ea zic a incercat mai degraba sa prezinte o rezolvare, gandind in termen de sustenabilitate.
  De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  O vedere a Pământului din spațiu (Dumnezeieste?)
  Realizarea (a incepe cu constientizarea) sustenabilității va permite pământului să continue să sprijine viața umană (care a fost creata)
  Sustenabilitatea este capacitatea de a dura. (as zice mai degraba mentine)
  Ca definiție (nu e chiar definitia mea, Evanghelia da!), în Dicționarul explicativ al limbii române, sustenabilitatea este calitatea unei activități antropice de a se desfășura fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, deci fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor generațiilor următoare.

  Ma gandesc in termenii acestea potrivit celor doua Legaminte, Vechi si Noul.
  Dupa ce Dumnezeu a facut cerurile si pamantul si toate lucrurile din ele,
  dupa cum a aratat Moise, Dumnezeu, dupa ce le-a intocmit si creat, Le-a dat Legii de indrumare si functionare regasite in Legea poruncilor lui Moise.
  Apostolul Pavel zice_ Dumnezeiasca lui Putere se vede lamurit inca dela Facere… lipsea ceva din toata Descoperirea, macar ca era acolo, in privinta Facerii…? Adica ce?
  El este totul! Si Sustenabilitatea este capacitatea de a dura. (as zice indura, suferi..ierta si ispasi)
  Totul altfel ar fi distrus. (am trecut printr-o ordine poate bizara, inculta, insuficienta pentru unii, scuze dar! …asa e)

 17. Poarta secreta catre Eden?

  Priveste aici si te minuneaza:

  https://www.trezireainteligentei.ro/the-secret-gate-to-eden/

  Specificari:
  1. Prin aceasta postare il copiez pe Behaitul, care prezinta filme tampite, cu care nici el macar nu este de acord. (In cazul meu este o exceptie, de obicei prezint ceea ce si sustin)
  2. Nici in acest film nu se prezinta Kabbalah reala, desi se fac 188.000 referinte la ea. O mare abureala…
  3. Oricum, chiar si aceste aberatii (aburite si aiurite) cu privire la „Sex in Eden” sunt cu mult mai zdravene la cap decat elucubratiile marelui frate Billy Boy 😛

  • Nimic nou, pentru un crestin autentic, in ce vrea sa intipareasca Satana in mintea oamenilor prin aceasta invatatura .Gnosticismul care a generat acest video este o evanghelie perversa , merge paralel cu Evanghelia Mesajului orei, si rateaza PODUL creat de CRUCEA LUI HRISTOS , asezand in loc crucea subreda a sexualitatii, adica aceeasi minciuna cu care a venit Sarpele la Eva .
   Am fost avertizati cu privire la aceasta frauda ( in care ai cazut si tu, Abele ) inca de la inceputul crestinismului, de catre apostolul Pavel ” Dar ma tem ca, dupa cum sarpele a amagit pe Eva cu siretlicul lui, tot asa si gandurile voastre sa nu se strice de la curatia si credinciosia care este fata de Hristos. (2Cor.11:3)
   Am si eu cunostinte in gnosticism, unul dintre fratii nevestei mele este casatorit cu o profesoara de gnosticism si au plecat ca misionari in tarile Americii latine . Am citit vreo doua carti din biblioteca lor in care Kundalini este scos in evidenta, preamarind sexul fara ejaculare, pretinzand ca ei pot sa evite pierderea de energie prin dirijarea aceleia catre creier . Ceea ce ei nu spun insa tuturor, este faptul ca daca, dupa sapte ani de practica a felului respectiv de sex, daca respectivii credinciosi nu primesc pretinsa ” iluminare ” trebuie sa stie , adica sa recunoasca ca nu sunt buni de nimic , ca nu au nici un rost in viata aceasta, eventual vor trebui sa revina intr-o alta fiinta, intr-o alta viata , fie aceea chiar de animal . altfel, vor dispare in neant .
   Ei au in vitrina ceva scris, in interiorul unei carti postale ca o felicitare, in care este scris ceva , de genul : ” Cheama-ma , si voi veni. Dar baga de seama ce-mi ceri, fiindca voi implini neaparat dorinta ta, chiar daca aceea va fi pentru vai-ul tau, facandu-ti cel mai mare rau . Asa ca, baga de seama ca eu nu glumesc si nu vin pe degeaba la tine !
   Daca exista undeva o avertizare demna de luat in seama din partea unui ” inger de lumina „, apoi aceasta este una autentica !
   Inainte de casatorie a fost antrenat de o alta femeie gnostica din Romania, care avea un copil cu alt barbat si apoi s-a casatorit cu actuala sotie dupa aprox trei ani de ” studiu” , dar nici acuma, dupa mai bine de 10 ani, nu au copii, ca urmasi al familiei lor ., ceea ce este un rezultat vizibil al unei invataturi dracesti care are ca scop distrugerea familiei instaurata prin Cuvantul lui Dumnezeu , asa cum este si homosexualitatea, sora geamana a gnosticismului. Din pacate, dupa cate stim pana acum, ei nici nu au dorinta de a se ocupa cu cresterea unui copil infiat , asa cum fac homoseualii care nu au invatatura evitarii orgasmului ( fapt pentru care Biblia numeste relatia homosexualilor :” scarbosenie „)

   • Eu nu cred acele aberatii ale acelor asa zisi „cunoscatori” (gnostici). Am pus filmul doar pentru simplul fapt ca prezenta o alta perspectiva asupra „pacatului” din Eden. Si mai spun inca odata, aceasta nu este nici o Kabbalah, chiar daca ei pretind asta si vin in completare cu tot felul de expresii ebraice despre care nu au habar ce inseamna.

    Singurul lucru pozitiv in acel film era idea ca acel „act” din Eden nu trebuie interpretat strict literal. Asa cum „cunoscatorii” au gasit diverse intelesuri spirituale (chiar daca nu sunt corecte), tot asa nici Kabbalistii autentici (evrei) nu au inteles niciodata relatarea din Geneza ca pe un act fizic intre niscai oameni si reptile umanoide.

    Povestile gnosticile pot fi neadevarate, nostime, in cel mai rau caz absurde. Spre deosebire, lucrurile la Branham sunt cu mult mai groaznice si mai periculoase. Acea „Samanta a SarpeluI” in viziunea lui este mai degraba o samanta fascistoida, care conduce la dispret si ura de rasa (in cazul acesta, „rasa” le reprezinta „curvele denominationale”, „gainile”, „ricketii si ricketele” si cum i-a mai etichetat marele „Profet”.

 18. „Isus, Legea si Noul Legamant”
  Auziti si va minunati:

  Spre deosebire de filmul anterior (al „gnosticilor”), sustin 100% cele expuse aici!

  • Asta-i doar politica religioasa , vorbitorul nu face altceva decat sa ” bata apa in piua” . etalandu-si o presupusa intelepciune. Se vede insa clar ca nu are habar de crestinismul originar , ci numai vagi informatii despre apostazia acestor vremuri ” moderne „, in care „lumea crestina ” ( nu este vorba de crestinii spirituali, care se inchina lui Dumnezeu in duh si in adevar ) imbatata de vinul curviei spirituale, vede cel putin dublu, doi dumnezei , diferentiind pe Dumnezeul evreilor de Acela la care se inchina crestinii . Noi insa stim ca apostolul Pavel a profetit lucrul acesta, de aceea nimic nu ne poate lua prin surprindere si sa ne abata de la dreapta credinta . Pavel ne-a aratat prin Cuvant, in scrisoarea catre Corinteni
   ” Caci chiar daca ar fi asa numiti „dumnezei” fie in cer, fie pe pamant (cum si sunt in adevar multi „dumnezei” si multi „domni”), (1Cor.8:5) totusi pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu: Tatal, de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile, si prin El si noi.
   Dar nu toti au cunostinta aceasta. ”
   \Mai mult decat aceasta afirmatie, care are la baza o descoperire divina, Pavel ne-a prezentat aceasta si mai deslusit, in scrisoarea catre Filipeni:
   „. Sa aveti in voi gandul acesta care era si in Hristos Isus:
   El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, – nu a fost facut dupa chipul lui Dumnezeu, precum a fost omul Adam, ci avea, chiar acel unic chip arata oamenilor adevarata fata a lui Dumnezeu – totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, – Isus nu a prezentat identitatea lui ca o gluma neserioasa,( CA UN LUCRU DE APUCAT ) ci El a spus-o cu toata seriozitatea , de mai multe ori , in evenimente consemnate in Evanghelii. De altfel, principala acuzatie care i-a fost adusa la judecata preotilor a fost aceea ca are pretentia ca este Dumnezeu insusi , asa cum El a demonstrat tuturor in nenumarate ocazii, descoperind gandurile si sentimentele tainuite zicand ca iarta pacatele , vindecand toate bolile si inviind mortii -.
   ci S-a dezbracat pe Sine insusi si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor.
   La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce.
   De aceea si Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si I-a dat Numele care este mai presus de orice nume;
   pentru ca, in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant,
   si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Hristos este Domnul.
   Isus Hristos Domnul , apostolul Pavel si fratele Branham au marturisit si demonstrat oamenilor acelasi lucru, anume ADEVARUL ABSOLUT ca Isus Hristos este Domnul, atat al vechiului cat si al noului Legamant si ca nu exista un alt dumnezeu afara de El . Asa au spus proorocii vechiului Legamant , de aceea crestinii considera intreaga Biblie fiind Cuvantul lui Dumnezeu care ne-a fost transmis nealterat din generatie in generatie, sub directa calauzire si paza a Unicului Dumnezeu care a coborat pe Pamant sub Numele si chipul omenesc al lui Isus Hristos din Nazaret . Imnscriptia pusa de guvernatorul roman Pilat din Pont la locul rastignirii a fost o puternica marturie a acestui adevar, prin cuvintele scrise in limba ebraica pe care le contine : Ioshuah Hanotrim Wemelech Hiahudim = Isus Nazarineanul este Regele Iudeilor
   Aceasta inscriptie a fost pusa ca sa se implineasca cuvintele lui Isus : ” Cand veti inalta pe Fiul omului, atunci veti recunoaste ca EU SUNT CEL CE de la inceput va spun ca SUNT .” Si cine nu crede ca Eu Sunt, va muri in pacatele lui .

 19. Dan zice:

  The Department of Near Eastern Studies presented a Mendenhall Symposium at the University of Michigan – Law, Society, and Religion on October 6, 2016 at 7:00pm. Professor Bart Ehrman was the Keynote speaker, with the subject title: Jesus, the Law, and a „New” Covenant. The symposium took place at the Rackham Auditorium in Ann Arbor, Michigan. The Mendenhall Symposium and Keynote Lecture are made possible by the George E. Mendenhall Fund.
  He finds that… Jesus of Nazareth was a Torah-observant Jewish teacher whose followers, after his death, came to adopt a variety of attitudes toward the Law of Moses. Some of them insisted on strict observance; others argued that only parts of the Law needed to be observed; and yet others claimed that Law had never been part of God’s plan. These early Christian groups did, however, agree on one point: Jesus’ own words were to form the basis for his followers’ ethical and communal lives. This lecture will examine how the Christian faith moved from embracing the “old” covenant focused on Torah to adopting a “new” covenant centered on the life, death, and teachings of Jesus.

  *pentru cei care nu inteleg engleza, folositi google translate.
  Cum prezinta Professor Bart Ehrman lucrurile este potrivit principiului de invatamant al oricarei universitati sau scoli publice care prezinta studentilor anumite informati istorice in cazul asta, dar lasa la aprecierea studentului sa traga concluzia.
  El nu concluzioneaza decat in linii mari si vag evenimentele si diferentele de doctrina adoptate de cei din timpul acela dupa cum spun istoricii, fara sa intre decat superficial in cercetarea Scripturii.
  Nu poate spune cineva : sunt de acord 100% cu tot ce spune Este neconcludent
  si apoi sa adauge :precum Abel ben Adam :
  martie 13, 2019 la 10:55 pm
  Mesajul e inutil, la fel cum si „Jertfa salvatoare” inventata de Pavel e inutila….

  Profesorul Bart Ehrman nu a spus asta, cel putin in videoul prezentat, dar spune ca nu intelege de ce Pavel propovaduieste crucea lui Isus ca jertfa ispasitoare.

  • Prezentarea profesorului de religii nu aduce nimic bun pentru un crestin care a luat aminte la avertismentul lui Dumnezeu : „Luati seama ca nimeni sa nu va fure cu filozofia si cu o amagire desarta, dupa datina oamenilor, dupa invataturile incepatoare ale lumii, si nu dupa Hristos „. (Col.2:8)

  • Sa va raspund la fiecare in parte:

   Behaitule, o dai iar pe aratura si apoi in propaganda religioasa.
   Prof. Bart Ehrman tocmai ca nu a fost nici om politic nici om al religiei, ci un om de stiinta. El prezinta studentilor rezultate obiective bazate pe cercetari istorice si lingvistice, ca poi studentii sa isi faca o parere si sa aleaga daca sa creada sau nu ce li se spune la scoala duminicala (care nu este o scoala in sensul stiintific, ci un loc unde se propaga idei religioasa, credinte, care trebuie insusite mai degraba de catre „elevi”, decat cercetate.

   Dane, apreciez raspunsul tau foarte onest si obiectiv.
   Precizez ca afirmatia mea despre „Jertfa salvatoare” care este „inutila” este opinia mea personala, nicidecum ce a spus Ehrman in tot ce am auzit eu pana acum la el (2-3 prelegeri maxim). Eu mi-am format-o deja acum vreo 5 ani, inainte de a fi auzit de Bart Ehrman. In unele locuri am si explicat de ce vad lucrurile in felul acesta (cred ca era pe blogul Mihaelei). Doresc doar sa discut cu voi, sa imi expun opiniile, nu sa vi le impun pe ale mele. Sper ca si ceilalti au aceeasi dorinta.

   Ceea ce as fi dorit sa se inteleeaga (nu neaparat si creada) din toata prelegerea lui Ehrman era ca exista discrepante destul de mari intre Evanghelii (chiar si intre ele patru) si invatatura lui Pavel. Si intre invataturile lui Pavel si cele ale lui Ioan, Iacov, Iuda (Epistole). Dar… asta e, fiecare este liber sa creada ce doreste…

   P.S. Behaitule, munca lui Ehrman chiar aduce foarte multe lucruri, dar probabil ca nu pentru tine, care nu ai flexibilitatea de a intoarce capul (sau macar privirea) dincolo de orizontul ingust pe care ti l-au format „Pastorii, Invatatorii, Apostolii, Evanghelistii si Profetii” si sa vezi si ce mai este in lumea de afara. In starea in care te afli acum, esti practici „impietrit” (ca femeia lui Lot), blocat si inchistat. Este ok, e alegerea ta…

   • Ehrman vorbeste unor habarnisti in ale Scripturii si nu face decat sa -i imbete cu ceea ce nu intelege nici el. Tu , Abel, ar trebui sa stii ca multi cititori ai acestui blog sun buni cunoscatori ai Scripturilor si ca le inteleg perfect in tot ce este scris, fiindca ei nu au luat Mesajul ” ca un lucru de apucat ” ( cum ai facut tu ) ci prin credinta descoperita de Duhul Sfant. . In aceasta credinta, Isus nu este Jewish , ci este insusi Domnul si Dumnezeul intregii omeniri .Pentru crestinii cunoscatori ai Mesajului orei nu este nici o discrepanta intre Evanghelii si nici intre Lege si invatatura profesorului Pavel sau a celorlalti apostoli care au contribuit la Biblia scrisa . ci mai degraba o completare in armonie deesavarsita intre toate Cartile care compun Biblia .
    Dupa intelegerea mea, dintre toate invataturile religioase care se pretind a fi crestine, numai Mesajul orei a reusit sa prezinte , atat pe intelesul omului simplu cat si al celor super-educati -la propriu – acea armonie deplina in Cuvantul vorbit care numai prin Duhul Sfant poate sa fie atinsa de mintea omeneasca .
    Cine nu a ajuns sa creada corect Biblia pana acuma, ar fi bine sa ia aminte la aceasta predica
    http://www.infomesaj.ro/slujba-incincita/william-marrion-branham-biserica-a-ales-legea-in-locul-harului/

 20. Invatatura corecta, simpla si usor de inteles pentru un copil de Dumnezeu devenit crestin nu este aceea a prof. Ehrman si nici aceea a Cabalei evreiesti ci invatatura Biblica data de apostolul Pavel in scrisoarea catre Efeseni , cap. 2 : ” Voi erati morti in greselile si in pacatele voastre
  in care traiati odinioara, dupa mersul lumii acesteia, dupa domnul puterii vazduhului, a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii.
  Intre ei eram si noi toti odinioara, cand traiam in poftele firii noastre pamantesti, cand faceam voile firii pamantesti si ale gandurilor noastre si eram din fire copii ai maniei, ca si ceilalti.
  Dar Dumnezeu, care este bogat in indurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, macar ca eram morti in greselile noastre, ne-a adus la viata impreuna cu Hristos (prin har sunteti mantuiti).
  El ne-a inviat impreuna si ne-a pus sa sedem impreuna in locurile ceresti, in Hristos Isus,
  ca sa arate in veacurile viitoare nemarginita bogatie a harului Sau, in bunatatea Lui fata de noi in Hristos Isus.
  Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
  Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.
  Caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi in Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam in ele.
  De aceea, voi, care altadata erati Neamuri din nastere, numiti netaiati imprejur de catre aceia care se cheama taiati imprejur, si care sunt taiati imprejur in trup de mana omului: aduceti-va aminte ca in vremea aceea erati fara Hristos, fara drept de cetatenie in Israel, straini de legamintele fagaduintei, fara nadejde si fara Dumnezeu in lume.
  Dar acum, in Hristos Isus, voi, care odinioara erati departati, ati fost apropiati prin sangele lui Hristos.
  Caci El este pacea noastra care din doi a facut unul si a surpat zidul de la mijloc care-i despartea, si, in trupul Lui, a inlaturat vrajmasia dintre ei, Legea poruncilor, in oranduirile ei, ca sa faca pe cei doi sa fie in El insusi un singur om nou, facand astfel pace; si a impacat pe cei doi cu Dumnezeu intr-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrajmasia.
  El a venit astfel sa aduca vestea buna a pacii voua, celor ce erati departe, si pace celor ce erau aproape.
  Caci, prin El, si unii si altii avem intrare la Tatal, intr-un Duh.
  Asadar, voi nu mai sunteti nici straini, nici oaspeti ai casei, ci sunteti impreuna cetateni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu,
  fiind ziditi pe temelia apostolilor si prorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos.
  In El toata cladirea, bine inchegata, creste ca sa fie un Templu sfant in Domnul.
  Si prin El si voi sunteti ziditi impreuna, ca sa fiti un locas al lui Dumnezeu, prin Duhul.

 21. Dan zice:

  Abel, sunt atat de multe dovezi impotriva sau afirmatiei tale, dar
  Extragerea catorva indrumari, necesita si cere ca unii dintre noi sa reconsidere starea de lucru in care se afla: si ceea ce face, daca ne angajam in discutii: sa nu necajesc pe cei ce zidesc!
  Citeste mai indeaproape, este foarte important! Depinde, sau, in cumpana este viata ta si laolalta cu a ta, aproapelui!
  Toti Apostolii s-au adunat laolalta in multe randuri cu privire la multe neintelegeri si au cazut cu totii de acord in privinta invataturii si propovaduirii Evangheliei mantuirii oamenilor in Numele si jertfa lui Isus Hristos.ca e in ebraica sau limba altor neamuri, este Acelasi pentru toti.
  Pavel a vorbit despre Petru si ceilalti Presbiteri ai Bisericii dela Ierusalim,
  Iar ei la randul lor a incuvintat si intarit spusele lui Pavel si i-a dat mana dreapta de insotire. vezi Galateni , Faptele Apostolilor 15, Epistola lui Petru. https://biblia.resursecrestine.ro/2-petru/3#verset-15
  Proorocia de asemenea este in concordanta 2 Cronici 2:6 Dar cine poate să-I zidească o Casă, când cerurile şi cerurile cerurilor nu-L pot cuprinde? Şi cine sunt eu, ca să-I zidesc o casă, decât doar ca să ard tămâie înaintea Lui? (casa este randuit a fi fiecare dintre noi, casa si templu al Duhului Sfant ! )
  Neemia zice ca si instiintare mai dinainte, despre cei ce nu se vor supune,
  cap 4;5 „Nu le ierta fărădelegea, şi păcatul lor să nu fie şters dinaintea Ta, ca au necăjit pe cei ce zidesc.”
  (vorbesc intai de Hristos si de cei ce propovaduiesc zidirea lui Dumnezeu, pe Hristos)
  Romani 15:20 Şi am căutat să vestesc Evanghelia acolo unde Hristos nu fusese vestit, ca să nu zidesc pe temelia pusă de altul,
  Faptele apostolilor 26:20 Ci (Pavel, Duhul Apostoliei lui Hristos) am propovăduit întâi celor din Damasc, apoi în Ierusalim, în toată Iudeea şi la neamuri, să se pocăiască şi să se întoarcă la Dumnezeu şi să facă fapte vrednice de pocăinţa lor.

  1 Corinteni 15:1 Vă fac cunoscută, fraţilor, Evanghelia pe care v-am propovăduit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas
  1 Corinteni 15:2 şi prin care sunteţi mântuiţi, dacă o ţineţi aşa după cum v-am propovăduit-o; altfel, degeaba aţi crezut.
  2 Corinteni 11:4 În adevăr, dacă vine cineva să vă propovăduiască un alt Isus, pe care noi nu L-am propovăduit, sau dacă este vorba să primiţi un alt duh pe care nu l-aţi primit, sau o altă evanghelie, pe care n-aţi primit-o, o, cum îl îngăduiţi de bine!
  Galateni 1:8 Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o evanghelie deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema! (foarte puternic, clar si imperativ)
  Galateni 4:13 Dimpotrivă, ştiţi că în neputinţa trupului v-am propovăduit Evanghelia (Puterii lui Dumnezeu) întâias dată.!
  Coloseni 1:23 negreşit, (dacă) (sa)* rămâneţi şi mai departe întemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, fără să vă abateţi de la nădejdea Evangheliei pe care aţi auzit-o, care a fost propovăduită oricărei făpturi de sub cer şi al cărei slujitor am fost făcut eu, Pavel. 1 Tesaloniceni 1:5 În adevăr, Evanghelia noastră v-a fost propovăduită nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfânt şi cu o mare îndrăzneală. Căci ştiţi că, din dragoste pentru voi, am fost aşa printre voi
  .(vorbea de Puterea de a suferi pentru ei (noi) sa fie mantuiti)
  1 Timotei 2:7 şi Propovăduitorul şi Apostolul Lui am fost pus eu – spun adevărul în Hristos, nu mint – ca să învăţ pe neamuri Credinţa şi Adevărul.
  2 Timotei 1:11 Propovăduitorul şi Apostolul ei am fost pus eu Pavel şi Invăţător al neamurilor.(inclusiv evreilor risipiti printre neamuri si traiesc ca straini,
  …( carora si Petru, Apostolul in a-i randui si zidii, le-a scris)
  VS
  prelegerea lui Ehrman era ca exista discrepante destul de mari intre Evanghelii (chiar si intre ele patru) si invatatura lui Pavel. Si intre invataturile lui Pavel si cele ale lui Ioan, Iacov, Iuda (Epistole).
  _Nu este in acord cu Duhul care a insuflat Scriptura, atata tot.
  Este doar pledoaria lui !
  (un alt punct de vedere nu sa contrazica ci sa intareasca referinta Biblica ce a amintitt-o Ioan_ Efeseni 2)

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.