Originea lui Cain

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Originea lui Cain

 1. mihaela zice:

  ce zici de revelatia lui Pavel si anume aceea ca iudeii si neamurile sunt una?

 2. Sunt una in Hristos , eu cred ca Pavel nu a tinut cont de vorba romaneasca ” suntem nean de la Eva si Adam ”
  Am scris, in mai multe articole opinia mea despre aceasta ipoteza ,dupa cum am inteles eu ce zice in epistola catre Efeseni , cap.3 , anume ca Neamurile , mai bine zis crestinii dintre Neamuri sunt oamenii in care Dumnezeu si-a implinit fagaduinta data lui Abraham „ in samanta ta vor fi binecuvantate toate Neamurile ” si ei nu sunt altii ( nu sunt dintre pagani ) decat oile pierdute ale Casei lui Israel, , adica urmasii nascuti in diaspora de cele 10 triburi care au iesit din Asiria si carora li s-a pierdut urma in istorie
  M-am bazat si pe textul din Galateni, unde spune ca ” nu sunt mai multe seminte ” ci una singura, care este Hristos . Isus a spus, de asemenea, ca a fost trimes numai la oile pierdute , si Isaia a profetit despre copiii celei parasite ca vor fi mai multi decat ai celei cu barbat ( vorbea despre Israel si Iuda .) Multi , adica toti, predica despre crestini ca sunt ” Israelul spiritual „, eu indraznesc sa zic ca sunt mult mai mult decat atat , fiindca toata Biblia si toate fagaduintele sunt destinate Semintei lui Abraham, celor taiati imprejur si si celor care nu sunt taiati imprejur . Dumnezeu l-a facut pe Pavel ” lumina Neamurilor, nu pe Isus , fiindca Pavel era din Casa lui Iuda, dar a fost nascut in Diaspora , adica era iudeu dintre Neamuri ,pe teritoriul Turciei, cetatean in Imperiul Roman .
  Fratele Chad Lamb a predicat despre casatorie, aratand in partea spirituala ca alegerea dragostei lui Dumnezeu se face pe criteriul de origine si de apartenenta , fiindca asa cum la creatia veche ,femeia a fost luata din barbat, si Mireasa lui Hristos este luata din Dumnezeu, prin nasterea din nou in Hristos, avand aceeasi origine spirituala : Duhul Sfant si aceeasi origine fizica : spita de neam a lui Abraham . Chiar si fagaduinta spuse de Petru la Cincizecime, cand s-a adresat barbatilor israeliti nascuti in diferite neamuri, care au venit atunci sa se inchine in Ierusalim, a zis ca Dumnezeu , a dat-o pentru ei si pentru copiii lor si copiii copiilor lor in oricat de mare numar ii va chema Domnul, Dumnezeul lui Israel
  Aceasta era taina lui Hristos, despre care a zis Pavel, taina care a fost ascunsa in toate celelalte veacuri si descoperita acum sfintilor Lui apostoli si prooroci nou -testamentari ( Efeseni 3 4+5), zicand despre Neamuri ,, smochinul salbatic altoit – prin legaturi de casatorie, in smochinul originar, Israel ca sa formeze un singur trup si sa aiba parte de aceeasi fagaduinta in Hristos Isus .
  Poate ca aceasta idee sa fie luata drept sovinism, dar mie nu imi pasa , fiindca, pe langa aceste cateva versete, mai sunt si altele in Scripturi si in istorie
  prin care Cuvantul lui Dumnezeu o adevereste pe deplin

 3. mihaela zice:

  „Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.”

  sa inteleg ca tu nu ai mai ramas barbat din momentul in care ai devenit una in Hristos?

  Lasand gluma la o parte mi se pare o teorie elitista si Dumnezeu nu e elitist. Dimpotriva chiar.

  • Zice ca Dumnezeu nu tine cont de starea omului pe care-l cheama la mantuire ,nu priveste dupa fata lui, dupa gen sau dupa locul nasterii sau starea civila De ce interpretezi Cuvantul dupa mintea ta ?
   In Scripturi este scris :” . Daca cineva a fost chemat pe cand era taiat imprejur, sa ramana taiat imprejur. Daca cineva a fost chemat pe cand era netaiat imprejur, sa nu se taie imprejur. Taierea imprejur nu este nimic, si netaierea imprejur nu este nimic, ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu.
   Fiecare sa ramana in chemarea pe care o avea cand a fost chemat. Ai fost chemat cand erai rob? Sa nu te nelinistesti de lucrul acesta; dar, daca poti sa ajungi slobod, foloseste-te.
   Caci robul chemat in Domnul este un slobozit al Domnului. Tot asa, cel slobod care a fost chemat este un rob al lui Hristos.
   Voi ati fost cumparati cu un pret. Nu va faceti, dar, robi oamenilor.
   Fiecare, fratilor, sa ramana cu Dumnezeu in starea in care era cand a fost chemat.
   Cat despre fecioare, n-am o porunca din partea Domnului. Le dau insa un sfat, ca unul care am capatat de la Domnul harul sa fiu vrednic de crezare.
   Iata, dar, ce cred eu ca este bine, avand in vedere stramtorarea de acum: este bine pentru fiecare sa ramana asa cum este.
   Esti legat de o nevasta? Nu cauta sa fii dezlegat. Nu esti legat de o nevasta? Nu cauta nevasta.
   Insa, daca te insori, nu pacatuiesti. Daca fecioara se marita, nu pacatuieste. Dar fiintele acestea vor avea necazuri pamantesti, si eu as vrea sa vi le crut.

   Iata ce vreau sa spun, fratilor: de acum vremea s-a scurtat. Spun lucrul acesta pentru ca cei ce au neveste sa fie ca si cum n-ar avea;
   cei ce plang, ca si cum n-ar plange; cei ce se bucura, ca si cum nu s-ar bucura; cei ce cumpara, ca si cum n-ar stapani;
   cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca si cum nu s-ar folosi de ea; caci chipul lumii acesteia trece.
   Insa poporul lui Dumnezeu este un popor de elita si Dumnezeul lui Abraham este Unul de elita ! Nu este altul ca El, nici Dumnezeu, nici popor !

   • Dan zice:

    AMIN!
    Slavit sa fie Dumnezeu prin Isus Hristos in veci!
    Elita Domnului sunteti voi care v-a rascumparat prin sangele scump al crucii Lui. Atat de dragi ii sunteti Lui ca Si-a dat viata pentru voi, marire Lui ! Si care suferiti batjocora pentru ca stati aproape si care va alipiti cat mai mult de El ! Si El se va ingriji de voi.

    Zaharia 11:16 „Căci iată că voi ridica în ţară un păstor căruia nu-i va păsa de oile care pier; nu se va duce să caute pe cele mai tinere, nu va vindeca pe cele rănite, nu va îngriji de cele sănătoase, ci va mânca din carnea celor mai grase şi nu le va mai lăsa decât copitele!”

   • ” a Lui sa fie slava in Biserica si in Hristos Isus, din neam in neam, in vecii vecilor! Amin. „(Efes.3:21)

 4. Dan zice:

  Am sa insir cateva versete din nou, dupa ce am aratat in comentariile precedente in ce priveste ideia ca „Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.” Si ca toti cati au crezut si au botezati in Numele lui Isus Hristos sunt una deoarece in numele lui au fost si socotiti neprivaniti mai intai.
  1_ au crezut intr-unul Singur Isus Hristos si primit au fost de Dumnezeu.
  2- primit nu numai propovaduirea lui Isus dar mai intai si propovaduirea pocaintei tot in Numele lui Isus.
  3- Au fost botezati in Numele lui Isus spre iiertarea pacatelor.
  4 Au primit darul Duhului Sfant in Numele lui Hristos
  5 In El aducem Mulţumiri şi îndemnam pe orice om la unire (a fi UNA in Hristos)
  Mulţumesc Dumnezeului meu totdeauna, cu privire la voi, pentru harul lui Dumnezeu, care v-a fost dat în Isus Hristos.
  5 Căci în El aţi fost îmbogăţiţi în toate privinţele, cu orice vorbire şi cu orice cunoştinţă.
  6 În felul acesta, mărturia despre Hristos a fost bine întărită în mijlocul vostru;
  7 aşa că nu duceţi lipsă de niciun fel de dar în aşteptarea arătării Domnului nostru Isus Hristos.
  8 El vă va întări până la sfârşit, în aşa fel ca să fiţi fără vină în ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos.
  9 Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la părtăşia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru.
  10 Vă îndemn, fraţilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi dezbinări între voi, ci să fiţi uniţi în chip desăvârşit într-un gând şi o simţire.Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.”

  se pare ca evrei nu vor sa primeasca pe Isus sa nu cumva sa fie pe picior egal cu Neamurile , ei care cauta intaietatea.
  Elita dupa cum zicea Mihaela, ei care se uita la eeace izbeste ochiul.
  (daca ea intoarce vorba , o voi intoarce si eu, sub alta forma totusi)
  – si nu e gluma in comparatie cu ce zice ea!

 5. Dan zice:

  Cate unii desigur se pot intreba; cum socotit neprihanit in Numele lui Isus?
  Pentru ca au primit adevarul si staruiesc in cuvintele si invatatura lui.
  Isus le-a răspuns: „Învăţătura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis pe Mine.
  17 Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învăţătura este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine.
  18 Cine vorbeşte de la sine caută slava lui însuşi; dar cine caută slava Celui ce l-a trimis, acela este adevărat şi în el nu este strâmbătate.
  1 Şi la aceasta aţi fost chemaţi, fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui.
  22 „El n-a făcut păcat şi în gura Lui nu s-a găsit vicleşug.”

  Cine altul poate fagadui aceste lucruri sau macar apropia cu slava si marire unul macar din lucrurile cu care este inaltat de Dumnezeu ISUS?
  Moise , sau Adam, sau Iosua, Aaron, sau unul dintre prooroci sau dintre Imparatii lui Iuda sau Israel ?
  Unul Singur si acesta este Isus Hristos!
  Sau caruia dintre Ingeri a zis Dumnezeu vrodata- „sezi la dreapta Mea pana voi pune vrajmasi tai asternut al picioarelor tale”

  Asghenaz, sefardi, kabala…niciunuia!
  Toate Neamurile sa se teama de Numele LUI si toti ingerii lui Dumnezeu sa I se inchine!
  Da Isus Hristos Domnul cerurilor si al pamantului, slava Lui in veci amin !

  • Iaca eu nu ma tem de Isus. Ce facem acum? 😀

   Alah Akbar!

   • Ce sa facem ? Il iubim, fiindca este scris ca „In dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentru ca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme n-a ajuns desavarsit in dragoste. (1Ioan.4:18)
    Nu ne bazam pe o incapatanare prosteasca, numai de dragul ciorovaielii.
    Pe allah il lasam mahomedanilor, pe buda , cacaciosilor, pe zeus , elinilor , si pe toti ceilalti dumnezei inexistenti ( fara trup ) , paganilor care i-au confectionat cu mainile lor , in care si-au luat singuri viata , lepadandu-se cu buna stiinta de vesnicia oferita de Domnul nostru Isus Hristos , atunci cand li s-a propovaduit Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu .Si ne tinem de invatatura apostolilor : „Duhul lui Dumnezeu sa-L cunoasteti dupa aceasta: orice duh care marturiseste ca Isus Hristos a venit in trup este de la Dumnezeu; (1Ioan.4:2). si orice duh care nu marturiseste pe Isus nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a carui venire ati auzit. El chiar este in lume acum.

 6. Dan zice:

  Abel!
  Sper sa putem comunica si mai pe departe, mi-a facut placere in ciuda dezacordurilor sau neintelegerilor ce sunt intre noi.
  Marit sa fie Domnul, Dumnezeu!
  Dar nici tu nu m-ai inteles pe mine. toti pe care i-am mentionat, imparati, proroci si preoti Leviti, Moise… pretuiesc si pentru mine mai mult decat mine insumi pentru mine. Datorez enorm respect si recunostiinta , doar sunt recunoscuti de intreaga lume! Vorbiti de rau si neapreciati de catre unii, dar multumesc lui Dumnezeu pentru credinta lor. Da vorbesc despre evrei..!
  Ei sunt israeliţi, au înfierea, slava, legămintele, darea Legii, slujba dumnezeiască, făgăduinţele, 5 patriarhii, şi din ei a ieşit, după trup, Hristosul, care este mai presus de toate lucrurile, Dumnezeul Binecuvântat în veci. Amin!
  (si cred ca si tu)

  Si totusi au marit pe Cel ce Este si pe care cerul cerurilor nu IL poate cuprinde!
  Sa fi facut vro gresala cand am zis „Marit sa fie Domnul1” ?
  (daca am gresit cu ceva, nu te mira si supara, pune in seama mea)
  Insa daca continui asa nu ne mai putem certa asa ca continua te rog ce ai de spus!
  Ascult. Scrie, spune, vorbeste ce ai pe inima Abel!

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.