Aurel Gheorghe , analistul politic al Bibliei, din nou la inaltime cu comentariul lui .

El insa a blocat orice comentariu pe care cineva il are asupra comentariilor lui . Desigur, fiind tot timpul preocupat de politica lui, nu mai are cand sa asculte si ce ar avea si altii de spus , nicidecum sa-si piarda timp pretios sa le mai si raspunda la eventuale amendamente. Trebuie insa sa recunoastem ca ” ce-i a lui, este a lui ! ” ( adica , partea de deasupra a iceberg-ului, neacordand prea mare atentie la partea de dedesuptul apei . Ma gandesc ca se poate sa fie prea tarziu pentru el cand se vor scufunda corabiile denominationale in Ecumenism, precum Titanicul in Marea Nordului , fiindca ei toti se lovesc de Piatra de poticnire identificata de Scrupturi a fi Domnul Dumnezeu insusi, venit sa locuiasca in oamenii placuti Lui, aceia binecuvantati cu pace prin Ingerul care a anumtat prezenta in lume a Mantuitorului rascumparator ( Luca 2.14 ) descris in srierile profetice (Isa.49:26) (Isa.54:5)

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Aurel Gheorghe , analistul politic al Bibliei, din nou la inaltime cu comentariul lui .

 1. cherie zice:

  Interesanta analiza politica si militara.Nu prea am inteles cum este cu pocainta si cu nasterea din nou… dar… in aceasta situatie internationala am impresia ca voi afla repede tot ce nu imi este clar …

 2. Dan zice:

  Prorocie împotriva lui Gog
  1 Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel:
  2 „Fiul omului, întoarce-te cu faţa spre Gog, din ţara lui Magog, spre domnul Roşului, Meşecului şi Tubalului, şi proroceşte împotriva lui!
  3 Şi spune: ‘Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: «Iată, am necaz pe tine, Gog, domnul Roşului, Meşecului şi Tubalului!
  4 Te voi târî şi-ţi voi pune un cârlig în fălci; te voi scoate, pe tine şi toată oastea ta, cai şi călăreţi, toţi îmbrăcaţi în chip strălucit, ceată mare de popor, care poartă scut şi pavăză şi care toţi mânuiesc sabia;
  5 împreună cu ei voi scoate pe cei din Persia, Etiopia şi Put, toţi cu scut şi coif,
  6 Gomerul cu toate oştile lui, ţara Togarmei, din fundul miazănopţii, cu toate oştile sale, popoare multe împreună cu tine! 7 Pregăteşte-te dar, fii gata, tu şi toată mulţimea adunată în jurul tău! Fii căpetenia lor!
  8 După multe zile, vei fi în fruntea lor; în vremea de apoi, vei merge împotriva ţării, ai cărei locuitori, scăpaţi de sabie, vor fi strânşi dintre mai multe popoare pe munţii lui Israel, care multă vreme fuseseră pustii, dar, fiind scoşi din mijlocul popoarelor, vor fi liniştiţi în locuinţele lor.

  Poate stie cineva, de cand Israel scapati de sabie si stransi au fost dintre mai multe popoare pe muntii lui Israe lsi linistiti in locuintele lor, ca sa vina Gog in fruntea lui Magog impreuna cu multe popoare impotriva lor_ dupa cum spune Aurel Gheorghe?
  Dupa cate stiu, CNN news n-a anuntat nici o stire despre asa ceva!
  Si nici nu stie asa ceva. de cand s-a infiintat Israel in 1948.
  Sau poate ar afirma asa ceva dar asta ar fi o minciuna. Chiar toate interpretare a acestui fapt ca implinire a proorociei, n-ar fi decat amagire.

 3. cherie zice:

  Am inteles cum este politica dar intrebam ce legatura are razboiul lui Gog si Magog, sau chiar sfarsitul lumii cu pocainta. Pare ca cineva ameninta ca trebuie sa ne pocaim inainte de a fi prea tarziu adica inainte de a veni apocalipsa,,,,
  Eu stiu ca sunt muritor si s-ar putea sa mor peste o ora asa ca poate nici nu mai am timp sa astept APOCALIPSA. Eu trebuie sa fiu pocaita inainte de a muri caci cu siguranta voi muri si fara apocalipsa,
  Dar pocainta este in sufletul meu de crestin si nu se face la comanda caci pocainta nu inseamna ca trebuie sa trec la o noua religie ci sa fiu eu o persoana asa cum cer cuvintele lui Cristos. Adica un om cu mila de semenii sai, corect, lipsit de manie, si de dorinta de razbunare, etc…
  Oamenii care cred in Cristos trebuie sa creada in cuvintele lui si in importanta a ceea ce li se cere pentru ca viata pe pamant sa nu degenereze in apocalipsa. Este in interesul nostru sa traim aici pe pamant conform perceptelor biblice si dupa parerea mea … nu pentru ce va fi dupa ce murim…
  Eu nu ma uit la ce spun preotii sau predicatorii caci pe ei ii intereseaza salariul si sa bage frica in oile lor…. Eu am o convingere facuta in decursul unei vieti….nu dictata de un interes sau de o sperietura de conunctura… Mi se pare cam nepotrivita amenintatea cu pocainta alaturi de apocalipsa.

  • Superbe observatii, cherie!

   As mai adauga, spunand ca acest „apocalipticism” made in USA (by William Miller, Ellen White and Company) este un gretos program de manipulare. De vreo 200 ani incoace se predica aceleasi lozinci, si se vor mai predica inca sute de ani de acum incolo… De fiecare data se gasesc prosti care nu isi dau seama ca tot ce s-a spus, s-a mai spus, si s-a ras-spus, dar… nu s-a implinit niciodata…

  • Pocainta este o relatie spirituala intima, personala cu Dumnezeu . In Biblie, pentru mintea ingusta a oamenilor care vor sa inteleaga rostul vietii, este comparata cu relatia de casatorie ( casatoria fiind modul firesc de perpetuare a vietii omenesti traita sub blestemul pacatului originar ) Biblia intreaga contine toate explicatiile necesare pentru cei care sunt predestinati a trai aici si acum aceasta relatie . Am zis ” predestinati ” fiindca numai Dumnezeu, comparat cu ” Barbatul = Mirele ” este Cel care alege si decide cui sa-i ceara acordul de as se uni spiritual cu El , iar relatia se manifesta prin cunoasterea si intelegerea Cuvantului lui Dumnezeu , in scopul de a aplica corect principiile Lui in modul nostru de viata pe Pamant .
   Pentru a se realiza acest deziderat, Dumnezeu ” S-a imbracat ” in chip = trup omenesc ( Biblia zice ca ” s-a dezbracat de slava Sa si a luat un chip asemanator oamenilor” si a locuit in Palestina , invatand pe ucenicii Lui toate lucrurile , acestea fiind ” taine ” pe care nu le pot cunoaste decat ” cei alesi de El ” . Nu este insa problema ca nu le pot auzi si invata toti oamenii, problema este puterea de a infaptui aceste invataturi, care au fost date sub forma de ” porunci ” Astfel, numai cei alesi pot sa ” moara fata de sinea lor ” dobandita prin nasterea prin sex si sa primeasca o alta natura prin ceea ce se numeste ” nastere din nou ” numai prin aceasta natura noua fiind posibila transformarea spirituala, mai intai, incepand din aceasta viata, si apoi si transformarea fizicului, in clipa cand Dumnezeul crestinilor, Domnul Isus Hristos, va deveni iarasi vizibil fizic pe Pamant .
   Cum stin daca am intrat sau nu in relatie cu Dumnezeu ?
   Una din ” incercarile ” prin care putem sti ca suntem ” in credinta ” adevarata , ( cum a zis apostolul Pavel 2Cor.13:5) este faptul ca s-a implinit aceasta fagaduinta fata de noi : „Peste putina vreme, lumea nu Ma va mai vedea, dar voi Ma veti vedea; pentru ca Eu traiesc, si voi veti trai. (Ioan.14:19)
   Detaliile acestei descoperiri a lui Isus Hristos traind , viu, printre oameni , asa cum a promis El inainte da inaltare, ” Nu va voi lasa orfani, Ma voi intoarce la voi.” (Ioan.14:18)
   Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.” Amin. (Mat.28:20) le putem afla doar daca se intampla ce a zis apostolul „Cand Se va arata Hristos, viata voastra, atunci va veti arata si voi impreuna cu El in slava. (Col.3:4), Cuvant care trebuie inteles ca trebuie sa traim si noi cum a trait El ( citeste (1Ioan.2:6) Partea a doua a versetului , care zice „ atunci va veti arata si voi impreuna cu El in slava „ se poate intelege citind iarasi vorbele apostolului : „Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr-o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului. (2Cor.3:18)
   Inchei aceasta scurta prezentare la modul general, cu aceste cuvinte prin care Domnul Isus si-a incheiat discutia cu ucenicii Lui, cand a parasit cu trupul fizic , omenesc, Pamantul , fagaduind ca va reveni , in acelasi chip uman , la vremea judecatii tuturor oamenilor, in ce priveste implinirea poruncilor pe care ni le-a dat :
   ” Cei unsprezece ucenici s-au dus in Galileea, pe muntele unde le poruncise Isus sa mearga.
   Cand L-au vazut ei, I s-au inchinat, dar unii s-au indoit.
   Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: „Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.” Amin.

 4. Dan zice:

  Nu, nu cred ca este o amenintare, ci o instiintare ca cel rau va murii negresit si asta sigur de monent ce Dumnezeu a hotarat sa termine cu ei, toti aceia nemultumitori, neincrezatori si nestatornici in toate caile lor (curvari si precurvari).
  Si macar ca stiu ca vor termina rau, ei se razvratesc tot mai rau si socotesc de buni pe cei ce le fac si se razvratesc impotriva Domnului.(zicala este cunoscuta)
  E bine ca nu te sperii de ce spun alti despre pedeapsa, insuti cuvintele iti stau ca marturie. Si nu sunt prea sigur in ce ai nadejde in invierea mortilor, sau numai o convingere a ta.(dobandita in viata ta)
  Interesul tau care este? „sa traiesti aici pe pamant conform perceptelor biblice si dupa parerea mea … nu pentru ce va fi dupa ce murim…”
  poti sa explici, chiar ca este confuz?
  Pai daca ai murit ce sa mai fie, daca va fi, mai conteaza ceva pentru tine? Si daca ar fi dupa moartea ta, iti va folosi la ceva? Si ai trait dupa niste percepte si te-ai abtinut si luptat, ce ai castigat? Sunt covins ca nu asta vrei sa spui! Si sunt curios. Asta inseamna a trai in zadar si fara nadejdea mantuirii.

  Sincer vorbind gandul acesta ma sperie. Baga groaza in mine!
  Iov 3:16 „Sau n-aş mai fi în viaţă, aş fi ca o stârpitură îngropată, ca nişte copii care n-au văzut lumina! ” Insa confuzia este si mai groaznica pentru ca zici ca ai vazut lumina! Ce lumina sa fie asta?
  Vorbim mai incolo despre ce zice Aurel Gheorghe de indata ce ne vom intelege.
  in privinta asta si vom ajunge si la pocainta cu voia Domnului.
  Multumesc.

 5. Dan zice:

  Se cade cel priceput sa raspunda cum raspunde Abel care pe toate le vede pe dos? Sau hai sa zic, de ce atunci se intampla toate asa cum le prezinti ?
  (nebuneste) Dar tu esti destept, fa efortul asta de a ne explica: ..
  „”De fiecare data se gasesc prosti care nu isi dau seama ca tot ce s-a spus, s-a mai spus, si s-a ras-spus, dar… nu s-a implinit niciodata…””
  Eu vad ca s-a intamplat. daca ai fi mai calm si domol poate ai mai intelege ca impotriva lui Dumnezeu nu te poti lupta, nici iesi biruitor!
  ..Sunt înconjurat de batjocoritori, şi ochiul meu trebuie să privească spre ocările lor.
  3 Pune-Te singur zălog pentru mine înaintea ta; altfel, cine ar putea răspunde pentru mine?
  – Doamne ei nu vad ca le-ai încuiat inima în faţa priceperii. De aceea nici nu-i vei lăsa să biruiască.
  5 Cine dă pe prieteni să fie prădaţi, copiilor aceluia li se vor topi ochii.
  (ca Iuda)

 6. Dan zice:

  asa e! tu nu esti un invatator, ci demagog…!
  (zic asa numai sa ramanem in tema)
  Orice explicatie ai avea sau parere, nu inseamna si constatare, caci daca este eronata, chiar tie la ce ti-ar folosi?

 7. Dan zice:

  Si am sa spun si ince consta demagogia ta, ca ar fi inconclusiv.

  1) -Ioan 8:31 „Isus a zis iudeilor care crezuseră în El: „Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei;32 veţi cunoaşte adevărul , şi adevărul vă va face slobozi.”
  33 Ei I-au răspuns: „Noi suntem sămânţa lui Avraam şi n-am fost niciodată robii nimănui. Cum zici Tu: ‘Veţi fi slobozi’?””
  …Si tu, AbelBenAdam zici: De fiecare data se gasesc prosti care nu isi dau seama ca tot ce s-a spus, s-a mai spus, si s-a ras-spus, dar… nu s-a implinit niciodata…

  2) – Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”
  13 La auzul acestor vorbe, fariseii I-au zis: „Tu mărturiseşti despre Tine Însuţi: deci mărturia Ta nu este adevărată.”
  …Iar tu A.B.A pseudonimul tau zice: _De fiecare data se gasesc prosti care nu isi dau seama ca tot ce s-a spus, s-a mai spus, si s-a ras-spus, dar… nu s-a implinit niciodata…

  3) -Ioan 6:63 „Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă.
  Nu crezi că Eu sunt în Tatăl şi Tatăl este în Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine, ci Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.
  11 Credeţi-Mă că Eu sunt în Tatăl şi Tatăl este în Mine; credeţi cel puţin pentru lucrările acestea.”
  …_Si tu, AbelBenAdam zici: „De fiecare data se gasesc prosti care nu isi dau seama ca tot ce s-a spus, s-a mai spus, si s-a ras-spus, dar… nu s-a implinit niciodata…”

  _tu ori desavarsesti ce au spus iudei care s-au impotrivit, ori marturisesti ca Cuvantul n-a gasit credinta si ca asupra ta _”nu s-a intamplat nimic”.
  Inclin sa cred ca este si una si cealalta si ca nu esti decat un demagog. Orice constatare a ta este egala cu anatema.

 8. Dan zice:

  … 42 Isus le-a zis: „Dacă ar fi Dumnezeu Tatăl vostru, M-aţi iubi şi pe Mine, căci Eu am ieşit şi vin de la Dumnezeu; n-am venit de la Mine Însumi, ci El M-a trimis.
  43 Pentru ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Pentru că nu puteţi asculta Cuvântul Meu. 44 Voi aveţi de tată pe diavolul şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii. 45 Iar pe Mine, pentru că spun adevărul, nu Mă credeţi.

  _nu pe mine , pe Isus.
  I hope, sper, din toata inima despre tine ca nu este asa!

 9. Dan zice:

  Isus zicand acestea nu respinge pe nimeni, ci dimpotriva spune ca acela pe care il numesc ei „tata” si adoptat nu le este caci s-au inselat : „să împliniţi poftele carnii tatălui vostru”. . ! Dandu-le astfel puterea sa fie rascumparati!

 10. Apreciez analiza si observatiile tale amanuntite, insa dincolo de faptul ca nu aspir sa fiu adoptat si nu am nevoie sa fiu rascumparat de nimeni (intrucat nu sunt sclav in lanturi), constat ca acele „semne” si minciuni speculate zilnic de „profetii doomsday” (apocaliptici), nu s-au implinit in ultimii 200 ani pana acum. In caz ca armaghedonul, apocalipsa, rapirea sau Jesus Himself a venit totusi, ori nu am auzit eu, fiind plecat din localitate, ori s-au intamplat intr-un univers paralel, in nici un caz in acela in care traiesc eu.

 11. Dan zice:

  Nu am facut nicio referire la doctrine ale niciunei denominatiuni, ci la ceeace este scris in Sfanta Scriptura, fratele meu!
  Nu sunt in masura sa vorbesc in numele altuia ci a credintei mele dupa masura ce mi-a fost data. Nu ma refer la „acele „semne” si minciuni speculate zilnic de „profetii doomsday” (apocaliptici), nu s-au implinit in ultimii 200 ani pana acum. In caz ca armaghedonul, apocalipsa, rapirea sau Jesus Himself a venit totusi, ori nu am auzit eu, fiind plecat din localitate, ori s-au intamplat intr-un univers paralel, in nici un caz in acela in care traiesc eu.” Aici iti dau dreptate.

 12. Dan zice:

  Nu este nici o analiza ci e in linii mari de undeva de la inceputul lucrarii lui.
  Si fericit este „”… dacă ascultă cineva Cuvântul şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om care îşi priveşte faţa firească într-o oglindă
  24 şi, după ce s-a privit, pleacă şi uită îndată cum era.
  25 Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.””
  _Si sa demontezi niste minciuni_ spor la lucru! Fa numai, mai clar argumentul ca sa nu se inteleaga gresit despre ce si impotriva a ce graiesti!
  Zici ca toti sa stie tinta. dar nu impreuna cu toti mincinosii si inselatorii sa nimicesti si credinta. Cred ca te-am inteles mai demult, eu cel putin in parte, macar ca nu vrei sa fi explicit; n-am nimic impotriva.
  Si nu socotesc pe nimenii anatema_
  Insa in privinta dupa cum spui _”insa dincolo de faptul ca nu aspir sa fiu adoptat si nu am nevoie sa fiu rascumparat de nimeni ” ma dezamagesti complect.
  In privinta temei, zice proorocul Ezechel dela Domnul_ ” Te voi târî şi-ţi voi pune un cârlig în fălci; te voi scoate, pe tine şi toată oastea ta, cai şi călăreţi, toţi îmbrăcaţi în chip strălucit, ceată mare de popor, care poartă scut şi pavăză şi care toţi mânuiesc sabia;” sa lupti „impotriva unui popor care traieste linistit pe muntii lui Israel” ….Se pare ca „carligul” este in falcile tale!
  dar tu nu poti lupta impotriva poporului Sau, esti nepregatit.
  Dumnezeu va apara pe poporul Sau. nicio problema.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.