Sa stie bine, dar, toata casa lui Israel, …..” (Fapt.2:36a)

Cred ca este timpul sa prezint aceasta descoperire in care Dumnezeu ne spune cine este Biserica, Poporul pe care El l-a ales sa-I poarte Numele , partea feminina din El , taina facerii omului dupa chipul si asemanarea Lui . ” Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut. (Fac.1:27) Domnul Isus a promis ucenicilor Sai ca dupa moartea Sa , peste putina vreme se va intoarce  si va fi  Mangaietorul lor pana la sfarsitul veacuri-lor 

Scriu acest articol pentru cunoscatorii Cuvantului lui Dumnezeu .Veti observa versetele din Biblie incluse in fraze si sunteti invitati sa va amintiti contextul in care au fost vorbite pentru a intelege ce vreau sa va transmit . Este posibil sa va amintiti si altele, care spun acelasi lucru, privit din alt plan.

Incepand cu prima parte a versetului din care am pus titlul articolului, am inteles ca in ziua de Rusalii apostolul Petru s-a adresat unei multimi de oameni , dar nu le-a vorbit tuturor , ci doar celor care erau israeliti. Zicand ” toata casa lui Israel”, a delimitat pe toti urmasii lui Abraham , prin Isaac si prin Iacov, caruia Dumnezeu i-a dat un nume nou : Israel , nume care ne spune ca i-a schimbat chiar si caracterul , facand dintr-un fricos inselator de frate un luptator cu Dumnezeu . Am scris mai multe articole pe aceasta tema si le voi aduna in acesta, pe cat posibil . Ideea pe care vreau sa o adeveresc in Scripturi este ca numai cei nascuti in familia Parintelui credintei numit Abraham pot sa fie mostenitori ai Imparatiei lui Dumnezeu

continuare……si maine este o dimineata !

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Sa stie bine, dar, toata casa lui Israel, …..” (Fapt.2:36a)

 1. Dan zice:

  Foarte interesanta si launtric puternica taina aceasta care framanta inima ori si cui cauta, se apropie si iubeste pe Dumnezeu. Iar cei miscati de ea o vor cauta cu toata inima si insistenta, dupa cum si ucenicii Sai _ Luca 24:32 „Şi au zis unul către altul: „Nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum şi ne deschidea Scripturile?””
  Luca 24:31 „Atunci li s-au deschis ochii şi L-au cunoscut, dar El S-a făcut nevăzut dinaintea lor.”
  Tare curios lucreaza Domnul, cand te gandesti! Tocmai in clipa cand li s-au deschis ochii, El s-a facut nevazut dinaintea lor. De ce oare?
  …Dar nu vreau sa te abat dela gandul ce vrei sa-l transmiti.
  Totusi, oare nu cunosteau ei Scripturile si tot ce era scris in ele dela Moise si pana la cel din urma prooroc al Domnului, si totusi ei spun_ nu ne ardea inima in noi?
  Daca nu te copleseste dragostea si dorul nu te mistuie ca o flacara de foc pentru Dumnezeu, atuncea ce?
  Curios ca vorbesti de barbat si femeie, dar parca ca de o fecioara indragostita de barbatul ei, ca de o fermecatoare taina! Si pe cand cei doi trebuie sa se cunoasca unul pe altul, multi care sunt laolalta se bucura nespus in inima lor pentru ei cand vad petrecandu-se aceste lucruri!. Si aceasta zic ca este dela Dumnezeu.
  Intrebarea se pune: ce a spus Apostolul Petru la toata Casa lui Israel in ziua pogorarii Duhului Sfant? …Nu dar in parte.
  Bine a zis Apostolul: Coloseni 2:8 „Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos.” si Evrei 13: „Să nu vă lăsaţi amăgiţi de orice fel de învăţături străine, căci este bine ca inima să fie întărită prin Har, nu prin mâncăruri, care n-au slujit la nimic celor ce le-au păzit.”

 2. cherie zice:

  zici… de Rusalii apostolul Petru s-a adresat unei multimi de oameni , dar nu le-a vorbit tuturor , ci doar celor care erau israeliti.
  Dar in Fapele Apostolilor. la pct.2 dece se spune ca umpluti de Duhul Sfant ucenicii au inceput sa vorbeasca in limba tuturor celor ce erau prezenti in piata si la pct. 2.5 arata ca erau atunci acolo din toate neamurile ce sunt sub cer. Nu pentru toate neamurile au vorbit ceilalti ucenici ai lui Iisus ?
  Daca num dece le-a dat Duhul Sfant vorbe? Ei nu au vorbit?

  • Care neam de sub cer iubeste astazi pe israeliti pana acolo ca sa mearga sa se inchine impreuna cu ei , la una dintre sarbatorile lor vechi testamentare ? Daca nici astazi nu poate fi aratat cu degetul, crezi tu ca atunci, in Imperiul Roman vechi exista vreunul ?
   Citeste cu mai multa atentie capitolul 2 si vei intelege ca la Ierusalim nu mergea nimeni sa se inchine Dumnezeului lui Abraham, Isaac si Iacov afara de oamenii cucernici al caror stramos era Abraham . Ei veneau din toate neamurile fiindca era deja de atunci inceputa implinirea promisiunii pe care Domnul o facuse lui Abraham : „ in samanta ta ( observa faptul ca este in, nu prin )vor fi binecuvantate toate neamurile pamantului „Iti voi inmulti samanta, ca stelele cerului; voi da semintei tale toate tinuturile acestea; si toate neamurile pamantului vor fi binecuvantate in samanta ta, ca rasplata, (Fac.26:4)
   Cati israeliti cunoscuti de lume ar putea sa fi trait pe pamant de cand aprox 2 milioane au trecut Iordanul sub conducerea lui Iosua ? In nici un caz nu sunt prea\ aproape de timpul in care sa poata spune ca au auns ca stelele ceruluii de multi , cu toti mortii impreuna . Acei doua milioane s-au facut din doar 70, cati au intrat in Egipt pe timpul foametei in Orientul Milociu , si asta pe parcursul a 400 de ani de robie . in care s-au perindat probabil 6 generatii Am zis asa despre israelitii cunoscuti de lume. , dar lumea nu stie nimic despre ce stia apostolul Pavel , adica ce i-a aratat Dumnezeu atunci cand l-a ” rapit in al treilea cer ” Iar Pavel a ” presarat ” descoperirea in scrisorile lui catre Bisericile din Diaspora si catre Evreii ramasi in Palestina

   • Dan zice:

    Acel neam care a primit Legea data prin Moise si taierea imprejur si dupa randuiala pusa in poporul sau, sarbatoresc potrivit Legii..
    legea si prooroci mentioneaza de multi din acestea dintre neamuri care s-au alipit de poporul acesta Israel. Famenul etiopian era israelit, sau Cornelius? Sau chiar Felix era el „strain” de Legea lui Moise cand nevasta lui era iudeica? Nu nimeni nu s-ar uni cu poporul acesta, asa e!

    Si sub Noul Legamant taierea dupa Lege a ajuns trairea in Duh prin credinta in Hristos..

    • Dan zice:

     Cum dar îi auzim vorbind fiecăruia din noi în limba noastră, în care ne-am născut? Parţi, mezi, elamiţi, locuitori din Mesopotamia, Iudeea, Capadocia, Pont, Asia, Frigia, Pamfilia, Egipt, părţile Libiei dinspre Cirene, oaspeţi din Roma, iudei sau prozeliţi,
     11 cretani şi arabi, îi auzim vorbind în limbile noastre lucrurile minunate ale lui Dumnezeu!”
     Deuteronomul 7:26 „Să nu aduci niciun lucru urâcios în casa ta, ca să nu fii nimicit cu desăvârşire, tu şi lucrul acela; să-ţi fie groază de el, să-ţi fie scârbă de el, căci este un lucru blestemat.”
     Cum au ajuns iudei iudei? Sau intr-un cuvant Israel Israel?
     De unde?
     De unde si credinta, acolo si bunavointa lui.

 3. Dan zice:

  Eh bine trebuia sa inceapa de undeva! Si s-a adresat Casei in fata multor neamuri, pe de o parte sa puna capat intaietatii dupa care multi din Casa cu mandrie pana la rautate si-o insuseau_ as zice eu!

 4. Dan zice:

  Si pentru ca nu a ramas numai la vorbe ci a trecut peste vorbele tuturor, Dumnezeu a aratat din plinatate cu dovada de netagaduit a pogorarii Duhului, nestramutarea hotararii si judecatii Lui.

 5. Dan zice:

  Oh Doamne, de am putea recantarii aceste cuvinte scrise, ca tare le-am luat cu usurinta!

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.