Dupa calendar, traim prima zi dintr-un an nou , dar ce fel de oameni suntem noi ? Sunt Oameni si…oameni . Lumina din ochiul tau te defineste (Ioan.9:41)

  • „Daca ati fi orbi”, le-a raspuns Isus, „n-ati avea pacat; dar acum ziceti: „Vedem.” Tocmai de aceea, pacatul vostru ramane. (Ioan.9:41) Ochiul este lumina trupului. Daca ochiul tau este sanatos, tot trupul tau va fi plin de lumina; dar daca ochiul tau este rau, tot trupul tau va fi plin de intuneric. Asa ca, daca lumina care este in tine este intuneric, cat de mare trebuie sa fie intunericul acesta! (Mat.6:22-23) https://youtu.be/ah0EGAMrdK4

Ascultand cu rabdare si atentie aceste prezentari ale cunostintelor acumulate de-a lungul veacurilor , prin studiu inteligent al aspectului fizic al oamenilor, in mai multe interviuri cu Suada Agachi, veti intelege mai bine si Mesajul orei, in care Dumnezeu ne-a descoperit si mai aproape de adevar multe taine ascunse in infatisarea oamenilor si vom pricepe de ce a zis Domnul Isus Hristos ca trebuie sa ne nastem din nou   si  ca    trebuie sa  primim un nume nou  pentru a fi vrednici sa fim cetateni ai Imparatiei lui Dumnezeu

Apostolul Pavel ne-a spus ca ” ori de cate ori vreunul se intoarce la Domnul – adica , daca avem ( primit de la El ) un nou inceput, intr-o viata innoita – dovada este aceea a chipului nostru, a infatisarii noastre schimbate de El asa ca, avand fata descoperita ne putem privi in oglinda lui Dumnezeu = Biblia , vom vedea slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului. (2Cor.3:18) Explicand situatia si aratand prin ce evenimente trebuie sa trecem, el ne-a spus , intr-o alta scrisoare : „Copilasii mei, pentru care iarasi simt durerile nasterii, pana ce va lua Hristos chip in voi! (Gal.4:19) El ne-a indemnat : „Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin innoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavarsita. (Rom.12:2) si sa va imbracati in omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul. (Efes.4:24)

Prin scrisoarea lui Pavel trimisa Bisericii din Colose, Dumnezeu ne sfatuieste si pe noi, referindu-se la nasterea noastra din nou ca invierea impreuna cu Hristos , asa „

 Daca deci ati inviat impreuna cu Hristos, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu.Ganditi-va la lucrurile de sus, nu la cele de pe pamant.Caci voi ati murit, si viata voastra este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu. Cand Se va arata Hristos, viata voastra, atunci va veti arata si voi impreuna cu El in slava.De aceea, omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este o inchinare la idoli. Din pricina acestor lucruri vine mania lui Dumnezeu peste fiii neascultarii. Din numarul lor erati si voi odinioara, cand traiati in aceste pacate. Dar acum lasati-va de toate aceste lucruri: de manie, de vrajmasie, de rautate, de clevetire, de vorbele rusinoase care v-ar putea iesi din gura. Nu va mintiti unii pe altii, intrucat v-ati dezbracat de omul cel vechi cu faptele lui, si v-ati imbracat cu omul cel nou, care se innoieste spre cunostinta, dupa chipul Celui ce l-a facut.Aici nu mai este nici grec, nici iudeu, nici taiere imprejur, nici netaiere imprejur, nici barbar, nici scit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul si in toti. Astfel, dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si preaiubiti, imbracati-va cu o inima plina de indurare, cu bunatate, cu smerenie, cu blandete, cu indelunga rabdare. Ingaduiti-va unii pe altii, si daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi.Dar mai presus de toate acestea, imbracati-va cu dragostea, care este legatura desavarsirii. Pacea lui Hristos, la care ati fost chemati, ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca in inimile voastre, si fiti recunoscatori.Cuvantul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, cantand lui Dumnezeu cu multumire in inima voastra. Si orice faceti, cu cuvantul sau cu fapta, sa faceti totul in Numele Domnului Isus si multumiti, prin El, lui Dumnezeu Tatal. Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostri, cum se cuvine in Domnul.Barbatilor, iubiti-va nevestele si nu tineti necaz pe ele. Copii, ascultati de parintii vostri in toate lucrurile, caci lucrul acesta place Domnului. Parintilor, nu intaratati pe copiii vostri, ca sa nu-si piarda nadejdea. Robilor, ascultati in toate lucrurile pe stapanii vostri pamantesti; nu numai cand sunteti sub ochii lor, ca cei ce cauta sa placa oamenilor, ci cu curatie de inima, ca unii care va temeti de Domnul. Orice faceti sa faceti din toata inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care stiti ca veti primi de la Domnul rasplata mostenirii. Voi slujiti Domnului Hristos. Caci cine umbla cu strambatate isi va primi plata dupa strambatatea pe care a facut-o; si nu se are in vedere fata omului.

Intelegand Scripturile, noi putem sa stim bine , nu doar sa credem ( vorba Suadei Agachi auzita in video , care se pare ca inca nu stie ) motivul pentru care ” inaintea lui Dumnezeu nu se are in vedere fata omului. (Rom.2:11)”. Daca impliniti Legea imparateasca, potrivit Scripturii: „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”, bine faceti. Dar, daca aveti in vedere fata omului, faceti un pacat si sunteti osanditi de Lege ca niste calcatori de Lege.  Cine umbla cu strambatate isi va primi plata dupa strambatatea pe care a facut-o; si nu se are in vedere fata omului. (Col.3:25) Fratii mei, sa nu tineti credinta Domnului nostru Isus Hristos, Domnul slavei, cautand la fata omului. (Iac.2:1)

” fata omului ” in versetele de mai sus are si o alta semnuficatie, aceea in care interlocutorul prezinta pozitia si aspectul care doreste sa fie luat in seama , ca de exemplu aceea de ” sef la locul de munca ” in zilele noastre „Si voi, stapanilor, purtati-va la fel cu ei; feriti-va de amenintari, ca unii care stiti ca Stapanul lor si al vostru este in cer si ca inaintea Lui nu se are in vedere fata omului. (Efes.6:9)

Concluzia acestui articol as vrea sa fie aceea ca Dumnezeu nu schimba chipul nostru firesc, care , oricum, este trecator si a carui infatisare se schimba cu varsta , ci E l schimba lumina din ochii nostri  facand ca aceasta sa  vina  de la inima
 Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Luisi sa va lumineze ochii inimii ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui, care este bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti (Efes.1:18)

Domnul Isus a poruncit tuturor celor care-L urmeaza , zicand : „ Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa. Si oamenii n-aprind lumina ca s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa. Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri.

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s