Despre inteligenta artificiala . A ajuns ,oare, omul sa fie ca Dumnezeu ?

Cine citeste blogul THE FIVEFOLD MINISTRY – SLUJBA INCINCITA poate sa-si deie seama ca traim un timp identic cu acela cand Domnul Isus Hristos a calatorit cu doi ucenici ai Sai pe drumul spre Emaus si a purtat o conversatie cu ei despre enenimentele petrecute cu cateva zile in urma , fara ca ei sa-L recunoasca cine este El . In Biblie nu ni se spune ce chip a purtat Dumnezeu imediat dupa inviere , incat ucenicii aceia , care erau nepriceputi si zabavnici cu inima sa creada tot ce au zis proorocii despre El sa nu-si deie seama cu cine vorbesc , dar apostolul Pavel ne-a invatat ca Dumnezeu a mai vorbit si in vechime , prin prooroci, in multe randuri si in multe chipuri  Si noi putem astazi sa intelegem pe cine ascultam atunci cand recunoastem  adevarul lui Dumnezeu intr-o predica pe care o citim sau o ascultam .

 Pentru ca, asa cum am invatat din lectiile Mesajului orei ,un predicator al Evangheliei originale este un prooroc al lui Hristos 

Lucrul important in acea conversatie a fost faptul ca le-a deschis mintea pentru ca ei sa inteleaga Scripturile

Inspiratia mea pentru a scrie acest articol a inceput cand ascultam o predica a fratelui Chad Lamb citita de robot , dupa o adaptare realizata de fratele Zsolt .Cred ca stiti ca una dintre cele mai mari realizari tehnice ale omenirii contemporane este robotul humanoid numit SOFIA ,https://www.youtube.com/watch?v=sB-uNzVB2M8 care a fost prezentata lumii in mai multe tari, si a fost adusa si in Bucuresti , unde a fost tratata ca un om adevarat si i-a fost dat un card bancar incarcat cu o suma de bani . Urmarind video realizat atunci, putem sa ne minunam de inteligenta pe care oamenii au pus-o intr-o masinarie fabricata din fier si siliciu, adica din pulberea pamantului prin puterea de creatie care i-a fost data omului contemporan . Multe ganduri ar fi sa fie exprimate in scris pe aceasta tema, dar eu vreau sa prezit doar cateva care sunt in legatura cu Scripturile , incepand cu ce este scris in cartea Geneza : ” Domnul Dumnezeu a zis: „Iata ca omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscand binele si raul. Sa-l impiedicam, dar, acum ca nu cumva sa-si intinda mana, sa ia si din pomul vietii, sa manance din el si sa traiasca in veci.” (Fac.3:22)

Vreau sa subliniez aici si faptul ca un aspect al identificarii cu Dumnezeu este „ cunoscand binele si raul „, dar aceasta nu valoreaza absolut nimic in comparatie cu „ mancarea din pomul vietii prin care se traieste in veci . Aceasta mancare , numita in Biblie  trupul si sangele Domnului a fost interzisa ” omului ” care a nesocotit porunca de a ingriji si pazi gradina lui Dumnezeu si a lasat sa fie adusa in lume samanta Sarpelui cel vechi sub forma umana .

Creatia lumii noastre a inceput atunci cand Duhul lui Dumnezeu a vorbit , exprimandu-se pe Sine prin Cuvant , asa cum a scris apostolul Ioan : ” La inceput era Cuvantul si cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu . Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi …”   Lumea religioasa a crestinismului sarbatoreste o falsa interpretare a acestui paragraf Biblic sub denumirea de ” seara Craciunului „. Interpretarea falsa consta in ideia ca Dumnezeu este o Fiinta vesnica tripersonala si Fiul lui Dumnezeu este a doua persoana dintre ” NOI „- vezi textul din Geneza scris in paragraful precedent -,cat si timpul in care se presupune ca Dumnezeul copil a coborat pe Pamant .. Se spune ca Satana a pus aceste ganduri false in mintea oamenilor, dar si aceasta ideie este gresita , fiindca in Biblie scrie ca toate lucrurile isi au originea in Dumnezeu , Singurul Creator si mai scrie ca gandurile oamenilor sunt diferite de gandurile lui Dumnezeu printr-o comparatie cu distanta de la Cer la Paamant  

Measjul lui Dumnezeu vorbit prin fratele William Branham ne-a invatat felul in care se exprima Cuvantul lui Dumnezeu si felul corect in care trebuie sa-L inteleaga ” copiii Lui „, adica oamenii pe care Dumnezeu i-a ales sa fie ca si El, adica sa aiba parte de o viata vesnica dupa ce vor trece prin experienta mortii fizice , naturale . Si Dumnezeu a explicat faptic cum stau lucrurile, prin viata, moartea si invierea lui Isus Hristos , in care locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii (Col.2:9)    Cine este Isus Hristos ? Dumnezeu l-a facut pe om dupa Chipul Sau, parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut omului . Este Capul si Trupul , un tot unitar, fiecare MADULAR asezat corect in   Casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui Viu, Stalpul si Temelia adevarului. (1Tim.3:15) Despre aceasta Casa a lui Dumnezeu impartita in doua , anume Casa lui Israel si Casa lui Iuda, una pierduta printre popoarele lumii ( Fapte 15.14 ) si alta orbita pentru o vreme ( Romani 11.25) si despre Cel care este Capul Familiei , Barbatul, ne vorbeste Cuvantul cand a zis „NOI”  (Isa.54:5)  

Este scris ca atunci cand a intrat pacatul in lume, Eva a nascut un om, cu ajutorul Domnului si acesta a fost numit Cain . Si spita de neam a lui Cain , detaliata in capitolul 4 al cartii Geneza a creat civilizatia a carei culme a fost atinsa acum, cand oamenii au construit o masinarie inteligenta cu chip uman care poate sa vorbeasca Cuvantul lui Dumnezeu ne-a spus ca tatal lui Cain nu a fost Adam, ci Sarpele cel vechi , o fiara a campului care avea inteligenta si cunostea taina reproducerii  . Si ne-a mai spus ca in vremea de pe urma oamenii, locuitorii pamantului, vor face un chip al Fiarei , o icoana

” I s-a dat putere sa dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei sa vorbeasca si sa faca sa fie omorati toti cei ce nu se vor inchina icoanei fiarei. Si a facut ca toti, mici si mari, bogati si saraci, slobozi si robi, sa primeasca un semn pe mana dreapta sau pe frunte, si nimeni sa nu poata cumpara sau vinde fara sa aiba semnul acesta, adica numele fiarei sau numarul numelui ei. Aici e intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei. Caci este un numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.

Observati ce vreau sa va arat ? Recunoastei ora despre care ne vorbeste Mesajul lui Dumnezeu ? Imitatia aproape perfecta a Cuvantului de creatie al lui Dumnezeu , descrisa in capitolul 13 din cartea Apocalipsa :

” Si au inceput sa se inchine balaurului, pentru ca daduse puterea lui fiarei. Si au inceput sa se inchine fiarei, zicand: „Cine se poate asemana cu fiara si cine se poate lupta cu ea?” I s-a dat o gura care rostea vorbe mari si hule. Si i s-a dat putere sa lucreze patruzeci si doua de luni. Ea si-a deschis gura si a inceput sa rosteasca hule impotriva lui Dumnezeu, sa-I huleasca Numele, cortul si pe cei ce locuiesc in cer. ( vezi Efeseni 2.6) I s-a dat sa faca razboi cu sfintii si sa-i biruie. Si i s-a dat stapanire peste orice semintie, peste orice norod, peste orice limba si peste orice neam. Si toti locuitorii pamantului i se vor inchina, toti aceia al caror nume n-a fost scris, de la intemeierea lumii, in cartea vietii Mielului care a fost junghiat.

Cine are urechi sa auda!

Un articol oarecum negativ despre robotul inteligent se poate citi aici : http://www.pt.ro/scamatoria-sophia-robotul-umanoid-care-vorbeste-dar-aparent-nu-gandeste/

Nu gandeste, dar spune intentiile celor ce l-au facut : sa distruga omenirea ! Asta da , schimbare radicala .

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.