Iata cum arata o interpretare teOLOAGA a Bibliei ( schiopatand cu amandoua picioarele , vorba lui Ilie Tisbitul )

cine a citit blogul Infomesa.ro  fara seriozitate nu va putea niciodata sa faca diferenta  intre adevarul exprimat prin Cuvantul vorbit  si minciuna   introdusa prin predicile denominationale in adunarile oarbe, laodiceene . 

Si predica lui Lazar Gog incepe cu o minciuna  : el zice ca Domnul Isus Hristos a fost ” evreu „. ! Un orb calauzeste alti orbi, ca sa se implineasca  ce zice Scriptura ! Dar, daca ar fi numai aceasta interpretare gresita, mai treaca, mearga , dar mai sunt  si altele facute dupa pareri omenesti , ccea ce ne arata ca ascultatorii ( oaspetii ) lui sunt calauziti prin vaile locuintei mortilor . Nici chiar el nu stie ca acolo unde predica sunt mortii 
 (Prov.9:18)

 Chiar daca spune multe lucruri  bune ca invatatura, din Biblie, Lazar Gog prezinta si invatatura  lui  falsa  folosind sss-itul  Sarpelui ce vechi  ,sustinand invatatura trinitara a proorocilor zeului trinitar Baal cu  3 S  : scandal, spirit , surogat . Care  spirit  l-a calauzit  sa predice  asa ? In orice caz, nu Acela  pe care pretinde a-L avea  , ci unul omenesc , dracesc  !

Iata o alta invatatura spiritista  care  se foloseste de interpretarea omeneasca a Bibliei  crestine :

https://wow.bzi.ro/12-12-2018-ce-se-intampla-la-aceasta-data-7598

Ce lucruri frumoase s-ar putea primi maine ( sau oricand  altcandva) printr-o rugaciune  fara  credinta  si care nu se face in Numele Domnului Isus Hristos ? Nici un cuvant din articol nu  arata  Calea  spre Adevar si Viata ,  despre care ne vorbeste Dumnezeu in Scriptura
 (Ioan.14:6) ,spunandu-ne  cum sa ne prezentam  cererile inaintea Lui 
. (Ioan.15:16)
. (Ioan.14:13)(Col.3:17)

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

29 de răspunsuri la Iata cum arata o interpretare teOLOAGA a Bibliei ( schiopatand cu amandoua picioarele , vorba lui Ilie Tisbitul )

 1. Iudeul Isus zice:

  21 „Femeie”, i-a zis Isus, „crede-Mă că vine ceasul când* nu vă veţi închina Tatălui nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim.
  22 Voi vă închinaţi la ce* nu cunoaşteţi, noi ne închinăm la ce cunoaştem, căci** mântuirea vine de la iudei.
  In verset 22 Isus se identifica ca fiind iudeu.
  Si dupa trup gasim ca se trage din David chiar mergand pe linie pana la Adam.

  • Este scris si ar fi trebuit sa nu-ti treaca neobservat acest amanunt , din Evanghelia lui Luca ; Isus era fiul lui Iosif
   ” dupa cum se credea ” In toate timpurile au fost si inca mai sunt oameni care au incredintari gresite bazate pe informatii neadevarate sau amestecate cu neadevaruri in continutul lor
   Mantuirea vine de la iudei fiindca ” femeia va fi mantuita prin nasterea de fii „. Dupa Scripturi ( vezi profetia lui Isaia ) femeia este simbolul poporului Israel si a Bisericii lui Hristos, care nu este altul decat acelasi popor raspandit intre popoarele pamantului . Dar, dintre cele 12 semintii ale lui Israel, semintia lui Iuda a fost aleasa de Dumnezeu ca sa fie adus in lume fiul Sau printr-o fecioara si un barbat cap de familie din acea spita de neam Domnul isus a numit-o ” femeie ” fiindca, dupa nasterea lui, Maria a mai avut si alti baieti si fete evrei, de la barbatul ei, Iosif . Si Maria si Iosif erau din aceeasi spita de neam , prin urmasi diferiti ai fiilor regelui David asa cum o prezinta unul care cunoaste bine istoria poporului evreu, Jonathan Kahn, conform evangheliilor lui Matei si Luca,
   Bine ar fi sa te straduiesti sa obtii mai multe informatii inainte ca sa-ti cimentezi definitiv opiniile

 2. Domnul Isus Hristos nu a fost evreu ! Sangele Lui poate fi dovada absoluta . Daca s-ar fi nascut cu sange , mostenit de la oricare barbat de pe pamant, fie el venit chiar din neamul lui Abraham, nu ar fi fost o nastere fara pacat fiindca amestecul sangelui provocat de Eva in Eden s-a raspandit la toti neamul omenesc nascuti prin femeie ( Eva este mama tuturor celor vii )
  In Biblie este scris ca Dumnezeu ne-a rascumparat prin varsarea sangelui Sau si ca Tatal omului Isus este Dumnezeu Apostolul Petru a spus iudeilor care erau in curtea Templului in ziua cincizecimii ca ” Dumnezeu a facut Domn si Hristos pe acest Isus, pe care cL-ati rastignit voi ”
  Legatura lui cu samanta lui Abraham este in alt fel decat o descrie popa denominational Lazar Gog , este asa cum o arata rabinul mesianicJonathan Khann in predicile care se pot citi pe blogul www. infomesaj.ro

  • Iudeul Isus zice:

   Daca nu a fost om, atunci nu a fost nici iudeu.
   Daca a fost om a fost si iudeu. El a avut o mama, pe fecioara Maria, care era si ea evreica. Vrei sa-mi zici ca o mama evreica nu naste un evreu?
   El a fost om, a avut sange de om, trup de om, a fost nascut din femeie pentru doar asa putea sa fie Rascumparatorul rudenie promis in vechile profetii.
   In vers 22 de mai sus El se identifica 100% ca fiind iudeu.

   Faptul ca in El era ascunsa plinatatea Dumnezeirii, nu inseamna ca originile Sale pamantesti nu sunt adevarate.

   • Dupa felul in care gandesti, Domnul nu a spus adevarul ,cand a zis unora dintre iudeii din vremea Sa : ” „Voi sunteti de jos”, le-a zis El, „Eu sunt de sus: voi sunteti din lumea aceasta, Eu nu sunt din lumea aceasta. (Ioan.8:23)
    Probabil ca nu ti-a spus nimeni ( sau ai uitat ) lucrul acesta : Isus Hristos a fost oglindirea slavei lui Dumnezeu si intiparirea fiintei Lui El este Chipul Dumnezeului Celui Nevazut , este chiar Marele nostru Dumnezeu si Mantuitor .
    Nicidecum sa fie evreu , insa El l-a ales pe Abraham ca sa faca din el un popor care sa-I poarte Numele , prin faptul ca a vrut si vrea sa locuiasca in mijlocul oamenilor anume chiar in inima lor, . El a zis ” Voi fi cu voi si in voi, pana la sfarsitul veacurilor ” iar unul din apostoli a scris : avem nadejdea slavei daca Hristos locuieste in noi ” Hristos ”
    este ungerea noastra cu Duhul Sfant in acelasi fel in care Dumnezeu L-a uns pe Isus si La facut Domn si Hristos Citeste (Fapt.10:38) si (2Cor.1:21)
    Duhul Sfant este Dumnezeu, caci Unul singur este Dumnezeul Duh si Sfant si cine se inchina Lui trebuie sa fie si ei in Duh si in Adevar . Daca mergem cu intelegerea si mai adanca a Scripturilor, vom vedea deslusit felul in care Domnul Isus Hristos este Calea, Adevarul si Viata, asa cum a priceput lucrul acesta si Filip, cand Isus i-a zis : Cine M-a vazut pe Mine, L-a vazut pe Tatal , fiindca Tatal locuieste in Fiul si , la fel,, prin descoperire divina inteles, locuieste in fiecare madular al Trupului lui Hristos .

    • Iudeul Isus zice:

     Oh, aceasta ignoranta de tip sectant…speram sa te maturizezi la 60 de ani.
     Am spus o data, dar se pare ca nu urmaresti sa discuti despre un subiect frumos, ci cauti, ca intotdeauna, doar sa iti dai singur dreptate.
     Am spus ca divinitatea Lui nu face ca umanitatea Lui sa fie neadevarata. Si umanitatea Sa era subiectul nostru in contextul in care el se identifica ca fiind evreu, lucru spus de predicatorul de sus, pe care tu in mod violent si agresiv l-ai combatut fara dovezi biblice.
     Repet. Faptul ca El este Domnul Dumnezeu nu face ca originea Sa pamanteasca sa fie gresita. Tu asta faci sa para, neavand intelepciunea si rabdarea necesara studierii unui subiect atat de frumos si bogat. Esti repezit.
     Secretul unui dialog crestinesc si biblic, in acest caz, este sa cauti sa intelegi umanitatea si divinatea Lui, nu sa te apuci sa incerci sa iti dai dreptate la una din realitati.

     • Despre ce ” origine pamanteasca ” vorbesti, contrazicand Cuvantul scris ? Vrei sa-L faci pe Dumnezu mincinos? El a zis ” Eu nu sunt din lumea aceasta „. si a zis, de asemenea : „Am iesit de la Tatal si am venit in lume; acum las lumea si Ma duc la Tatal.” (Ioan.16:28)
      In versetele precedente, Isus a zis :” V-am spus aceste lucruri in pilde. Vine ceasul cand nu va voi mai vorbi in pilde, ci va voi vorbi deslusit despre Tatal.
      In ziua aceea, veti cere in Numele Meu, si nu va zic ca voi ruga pe Tatal pentru voi.
      Caci Tatal insusi va iubeste, pentru ca M-ati iubit si ati crezut ca am iesit de la Dumnezeu.”
      Iar in cele care urmeaza, , ucenicii au zis , la randul lor : „Iata ca acum vorbesti deslusit si nu spui nicio pilda.
      Acum cunoastem ca stii toate lucrurile si n-ai nevoie sa Te intrebe cineva; de aceea credem ca ai iesit de la Dumnezeu.” „Acum credeti?”, le-a raspuns Isus.
      Inca o data te intreb , de unde ai scos tu acele cuvinte ” originea pamanteasca” ? ca, numai din Biblie nu sunt !
      Mai este un Cuvant care aduce lumina in privinta originii Domnului Isus , ca om , aratandu-ne faptul ca ” primul om este din pamant, Omul al doilea este din cer” ”
      De aceea este scris: „Omul dintai, Adam, a fost facut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost facut un duh datator de viata. (1Cor.15:45)
      Daca as intra in amanunte in ce priveste descoperirea care ne-a fost data prin Mesajul orei, as putea sa umplu tot spatiul alocat acestui blog , dintr-o data
      Cine citeste insa cu atentie, va vedea ca incet si cu treaba buna, blogul se umple cu aceasta descoperire a tainei lui Dumnezeu, care este Hristos

      • Logica fireasca ne permite sa ne facem orice imaginatie cu privire la Dumnezeu, insa Logica Divina, nu ne permite sa folosim cuvinte de-ale noastre , ci sa vorbim si implicit sa scriem doar cuvintele lui Dumnezeu , daca nu este scris, , nu este, si nimeni ( in afara de o inima rea si necredincioasa ) nu ne poate obliga sa credem ce zic oamenii

   • Referitor la originile pamantesti ale Lui Isus , este scris : ca obarsia Lui ” se suie pana in vremuri stravechi, pana in zilele vesniciei.” (Mica.5:2), deci, nu se opreste nici la Abraham, nici la Adam, chiar Isus a zis ca El este inainte ca sa se nasca Abraham .si ca prin El si pentru El sunt toate lucrurile ” El este inainte de toate, Dumnezeu binecuvantat in veci. Amin ! . Poti tu, care te consideri ( dar nu esti , dupa cum se vede din ceea ce scrii ) Iudeul Isus , sa zici Amin ! la Cuvantul lui Dumnezeu ? daca da, te rog sa nu mai comentezi aiurea-n tramvai, cum face cel cesi zice Abel ben Adam
    Prin ceea ce comentezi te identifici cu Puiul de om, nu cu un Miel al lui Du,mnezeu .

 3. Lazar Gog, impreuna cu toti predicatorii denominationali , a lepadat cunostinta divina si s-a apucat de istorisiri inchipuite ( nu sunt scrise in Biblie, zice el , dar totusi le prezinta de bune , dupa capul lui in care sss….ie gandurile sarpelui cel vechi , pline de inteligenta draceasca )

  • Iudeul Isus zice:

   Am inteles ca a-ti da tie dreptate este singurul scop pe care il ai. Omule draga tu nu ai inteles inca nimic. Asa ca ma retrag.

   Poate cand vei implinii 70 de ani, vom putea dezbate un subiect atat de frumos si bogat precum este acela legat de UMANITATEA SI DIVINITATEA LUI in spirit de dezbatere si cercetare, nu de discordie.
   (Umanitatea Sa nu inseamna doar acel Copil ci mult mai mult.)

   As fi scris lucruri foarte interesante si mai ales 100% biblice, dar se pare ca tu te-ai imbogatit deja si nu duci lipsa de nimic si nu ai nevoie de nimic. Faca-ti-se dupa trufia ta.

   P.S. – Si daca tot ai amintit despre istorisiri inchipuite, sa-mi fie cu iertare, dar mai multe istorisiri inchipuite decat are Branham si voi, nimeni nu are.

   • Bla bla bla … ca as vrea si c-as putea ….
    Vorba ceea : Daca si cu Poate s-au dus sa se scalde ( in alta varianta : Poate si cu Daca
    s-au suit in barca ). Daca DACA nu era , poate POATE se-‘nneca !
    Daca-ai vrea cu adevarat, si daca ar fi ganduri din partea lui Dumnezeu, ce te-ar putea impiedica sa scrii ce vrei sa exprimi ?
    Am citit si eu acea carte teologica a unui frate ( Gprdon Maguire ?) scrisa in franceza , Poate poate o voi posta in curand ; daca Daca o mai gasesc in bibloiteca mi se pare ca are titlul Divinitatea lui isus Hristos

    • Iudeul Isus zice:

     Da de ce sa-ti dau margaritalele?
     Tu ai dovedit in ultimii ani ca ai o pofta bolnava de a calca totul in picioare. Te satisface sa fi mereu pe contra. Asta e o boala grava.
     Probabil ai fost abuzat in copilarie si inca esti afectat, nu vreau sa te judec, insa nu am timp de pierdut cu oameni care nu sunt intreresati sa exploreze frumusetile si bogatiile duhovnicesti.

     • Dan zice:

      …Ingaduinta poate fi deasemenea o margaritara
      Numai daca te lapezi de margaritarele tale ce ti-a dat Domnul si le arunci, nepretuindu-le, le arunci inaintea porcilor si cuvantul si calea Domnului este vorbita de rau.

      Insa a propovadui ce ti s-a incredintat inaintea oamenilor, fie ca vor fi unii care nu vor crede, asta nu inseamna ca arunci margaritarele tale porcilor spre a fi calcate in picioare. Nimeni nu te poate opri sa de bucuri de frumusetile si bogatiile duhovnicesti incredintate tie, frate daca esti iudeu !
      Apoi una este sa dai si alta este sa arunci.
      Daca le arunci, vor fi calcate !
      Daca vei ramane tare in marturisire vei birui si bucura!
      Altfel cum veti implini indrumarea Domnului care ne indeamna la fapte bune?
      Numai o neintelegere poate fi.
      2 Corinteni 8:7 „După cum sporiţi în toate lucrurile: în credinţă, în cuvânt, în cunoştinţă, în orice râvnă şi în dragostea voastră pentru noi, căutaţi să sporiţi şi în această binefacere.”

      • Iudeul Isus zice:

       Multumesc pentru indemn dar nu am timp de pierdut cu incapatanati de genul asta.
       Behaitul nu recunoaste ce este scris in Cuvant, daca ceea ce scrie nu se incadreaza in etalonul sau antepregatit mai de dinainte.
       Frate, impartasesti lucruri de valoare cu oameni care le doresc, altfel nu e nici o bucurie pentru nimeni. Este ca si intr-o relatie de dragoste. Nu merge uns daca unul din parteneri este mereu nevrotic si pus pe contre si cearta in ciuda argumentelor evidente.
       Timpul este pretios si este cea mai valoroasa resursa de viata pe care o avem. Behaitul stie ca Branham a mintit de zeci de ori dar nu ii pasa, insa il face mincinos pe un predicator care a spus un lucru care poate fi dovedit biblic: Isus ca OM este evreu, din semintia lui Iuda, nascut din femeie, cu carne, sange si oase, locuitor in Nazaret, nascut in Betlehem. Pana si limba pe care o vorbea El ne arata ca era un om de o anumita nationalitate.

       • Dan zice:

        …Ma gandeam ca daca ti-ai inceput ideia, poti s-o duci pana la capat, de s-ar opune cineva afara de tine.
        Cu ceeace ai spus pana acum sunt de acord, Biblia o sustine !
        Sa ai zi buna si parte de binecuvantare si pe mai nainte! Bucuros de impartasirea credintei, frate! Si bucuria asta nu ti-o poate lua nimeni.
        Si ne zidim in ceace este scris la care noi putin ne-am luptat dupa cum zice Domnul ” Eu v-am trimis să seceraţi acolo unde nu voi v-aţi ostenit; alţii s-au ostenit, şi voi aţi intrat în osteneala lor.”
        Ce zice ea deci? „Cuvântul este aproape de tine: în gura ta şi în inima ta.” Şi cuvântul acesta este cuvântul credinţei, pe care-l propovăduim noi.
        1 Corinteni 1:23 dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru iudei este o pricină de poticnire, şi pentru neamuri o nebunie,
        1 Corinteni 2:6 Totuşi ceea ce propovăduim noi printre cei desăvârşiţi este o înţelepciune, dar nu a veacului .acestuia…Si_ Dar câtă vreme moştenitorul este nevârstnic, eu spun că nu se deosebeşte cu nimic de un rob, măcar că este stăpân pe tot.
        2 Ci este sub epitropi şi îngrijitori până la vremea rânduită de tatăl său.
        3 Tot aşa şi noi, când eram nevârstnici, eram sub robia învăţăturilor începătoare ale lumii.
        4 Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege,
        5 ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea. (Si Israel era sub Lege)
        6 Şi pentru că sunteţi fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său, (din Neamul Lui suntem) care strigă: „Ava!”, adică „Tată!”

        Zic si eu asa…poate autorul blogului a incercat sa spuna ca nu este de acelasi neam de Israelit pamantean? Daca ar avea ceva de zis, sigur o va spune el dupa masura intelepciunea data lui in Domnul.

 4. Dan zice:

  „Iudeu Isus” in comentariul sau a zis bine, si anume :
  _Isus se identifica ca fiind iudeu. Si dupa trup gasim ca se trage din David chiar mergand pe linie pana la Adam.
  Dar nu scriu acest comentariu sa dovedesc ca unul sau altul are dreptate, dar in privinta asta este adevarat ceeace a zis „Iudeu Isus” .
  Vedeti voi, in caz ca nu ati observat, si de aceea si confruntarea creata, pecand unul vorbeste „in ceace priveste trupul” altul vorbeste „in ceeace priveste Duhul” !

  cam asta este cazul intre voi doi….
  Isus era, ramane Iudeul in ambele cazuri. Problema este cum sa intelegem asa ceva?
  Eu zic ca macar ca El este si Fiul lui David si Copilul lui Dumnezeu sunt insusiri diferite ce i-au fost date de Dumnezeu. Una in ceeace priveste Duhul si alta in ceace priveste trupul dupa cum a scris si „Isus Iudeul” si trimetere dupa Scripturii in privinta asta spune marele nostru Apostol Pavel _ Romani 1;1-4
  Deci Isus, Fiul lui David, iudeul, dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu prin inviere din morti, PROSLAVIT in veci Amin!
  (ca nu este Amin pentru toti, asta este alceva, dar a fost crezut in lume…si inaltat in Slava potrivit cu taina Evlaviei)

 5. Dan zice:

  Hai sa rectific in caz ca un altul nu vede nici o taina in aceste lucruri:
  si anume rectific in loc de „insusiri” reformulez_ Puteri si Slava= Proslavire peste toata creatia , a lucrurilor pamantesti dar si a celor Ceresti!
  (Dupa cum este scris si pretins de nimeni altul decat de unul singur, Isus dupa inviere:””Datu-mi-s-a toata puterea in cer si pe pamant…””)

 6. Dan zice:

  Si puterea si Slava ce o are nu sta numai in faptul ca moartea si nimic alt lucru n-are nici o putere asupra Lui si ca a fost imbracat in nemurire, ci si ca are toata puterea dupa cum spune Scriptura sa mantuiasca pe orisicine doreste sa se apropie prin El de Dumnezeu. Caci el cu nimic nu a intrecut pe orisice pamantean prin firea pamanteasca, ci datorita evlaviei lui a ajuns unde a ajuns si nu „sangelui special” dupa cum vorbesc unii ce nu au vazut nimic.
  _7 El este Acela care, în zilele vieţii Sale pământeşti, aducând rugăciuni şi cereri cu strigăte mari şi cu lacrimi către Cel ce putea să-L izbăvească de la moarte şi fiind ascultat din pricina evlaviei Lui,
  8 măcar că era Fiu, a învăţat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.
  9 Şi, după ce a fost făcut desăvârşit, S-a făcut pentru toţi cei ce-L ascultă urzitorul unei mântuiri veşnice,_
  In Maleahi El zice_8 Se cade să înşele un om pe Dumnezeu cum Mă înşelaţi voi? Dar voi întrebaţi: ‘Cu ce Te-am înşelat?’ Cu zeciuielile şi darurile de mâncare.
  9 Sunteţi blestemaţi câtă vreme căutaţi să Mă înşelaţi, tot poporul în întregime!
  10 Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare”, zice Domnul oştirilor, „şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare.
  11 Şi voi mustra pentru voi pe cel ce mănâncă (lăcusta) şi nu vă va nimici roadele pământului, şi viţa nu va fi neroditoare în câmpiile voastre”, zice Domnul oştirilor.
  12 „Toate neamurile vă vor ferici atunci, căci veţi fi o ţară plăcută”, zice Domnul oştirilor._
  Puneti asa dar pe Domnul la incercare si aduceti EVLAVIA ca zeciueala si daruri de mancare in Casa Domnului, si veti vedea sangele lui Isus ce rascumpara din pacat, dupa cum zice si Legea ! „Ştefan era plin de har şi de putere şi făcea minuni şi semne mari în norod.” si fiind si traind plin de Duhul Sfânt, şi-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu şi pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu 56 şi a zis: „Iată, văd cerurile deschise şi pe Fiul omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu.”

  O fi inplinit Dumnezeu fata de Stefan, fagaduinta facuta si amintita prin Maleahi?
  Da, ceea Cereasca!

 7. Taina evlaviei consta in faptul ca ne descopera cine este Cel care a fost aratat in trup . Verserul anterior , in care ne spune ca trebuie sa stim cum sa ne purtam in Casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui Viu, Stalpul si Temelia adevarului. face parte din acea taina descoperita a evlaviei . Traducerea corecta spune taina divinitatii
  o explicatie corecta o gasim citind in epistola lui Pavel, cand se refera si la rudele trupesti ale apostolului :”simt o mare intristare si am o durere necurmata in inima.
  Caci aproape sa doresc sa fiu eu insumi anatema, despartit de Hristos, pentru fratii mei, rudele mele trupesti.
  Ei sunt israeliti, au infierea, slava, legamintele, darea Legii, slujba dumnezeiasca, fagaduintele,
  patriarhii, si din ei a iesit, dupa trup, Hristosul, care este mai presus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvantat in veci. Amin!
  Dupa cum vedem insa, nici aici nu ni se spune ca Isus a fost evreu . Cine ar vrea sa inteleaga asa, ar trebui sa stearga versetul de mai sus, pe care l-am scris ingrosat
  Fiindca Dumnezeu ESTE prin El Insusi, nu a iesit din altcineva existent inaintea Lui .
  Trupul in care locuieste Duhul cel Vesnic in plinatatea Sa a fost adus in Lume, si dupa ce S-a dezbracat de slava si
  a luat un chip de rob, ,ne-a aratat Omul , Barbatul Isus care exprima partea masculina a Chipului Sau (dupa care l-a creat pe Adam partea feminina fiind Biserica ) Cum facut Dumnezeu aceasta ? printr-o nastere imaculata
  Apostolul Pavel a scris despre Evanghelia pe care o propovaduia el :
  ” Pavel, rob al lui Isus Hristos, chemat sa fie apostol, pus deoparte ca sa vesteasca Evanghelia lui Dumnezeu,
  pe care o fagaduise mai inainte prin prorocii Sai in Sfintele Scripturi.
  Ea priveste pe Fiul Sau, nascut din samanta lui David, in ce priveste trupul,
  iar in ce priveste duhul sfinteniei, dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu, prin invierea mortilor; adica pe Isus Hristos, Domnul nostru,”
  Pavel a spus, intr-o alta scrisoare adresata tocmai evreilor :”. Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostri prin proroci, in multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu, la sfarsitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus mostenitor al tuturor lucrurilor si prin care a facut si veacurile.
  El, care este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui si care tine toate lucrurile cu cuvantul puterii Lui, a facut curatarea pacatelor si a sezut la dreapta Maririi in locurile preainalte, ” Oare nu vad eu bine, ce citesc ? Scrie undeva in Scripturi ca Fiul lui Dumnezeu este evreu ? Dumnezeul adevarat este , desigur, Dumnezeul evreilor , dar nu cred ca asta ne indreptateste sa zicem ca este evreu
  Aceasta este cea mai mare controversa a istoriei omenirii de astazi : Cine este Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu ?
  Intrebarea este una largita , fiindca daca intrebam doar ” Cine este Isus Hristos” ? se poate raspunde ” Este Fiul Omului ” sau ” Este Fiul lui David ” sau ” Este Fiul lui Dumnezeu „. Iar daca intrebam asa : ” Cine este Ful lui Dumnezeu ? ” se poate raspunde fara greseala cu numele lui Isus Hristos din Nazret
  Dar in Biblie gasim un raspuns complet la intrebarea completa, raspuns dat de catre apostolul Ioan ; , care a zis ca stie sa raspunda asa : „Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe Cel ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica. (1Ioan.5:20)
  Oare de ce insista unii sa raspunda ” El este un evreu ” ? doar fiindca asa vor ei sa inteleaga ceea ce nu este scris in felul acesta .

  • Dan zice:

   Hai sa vorbim mai simplu sa ne intelegem cu totii.
   Ce vrea sa spuna Apostolul Pavel , bine ce vrea sa spuna spune si ma tem ca nu inteleg intrutotul, dar pe langa acestea parca mie imi spune ca taina evlaviei se descopera celui ce traieste cu evlavie dupa cum spune Domnul_ cautati mai intai neprihanirea si Imparatia …cine cauta i se va deschide, celui ce bate i se va deschide…fara evlavie , nu!
   37 Nu judecaţi, şi nu veţi fi judecaţi; nu osândiţi, şi nu veţi fi osândiţi; iertaţi, şi vi se va ierta. Cheia_evlavia din nou! (se descopera?)
   38 Daţi , şi vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura.”
   Nu in asta sta descoperirea Evlaviei inaintea tuturor, in trairea ei! Si cine o poate descoperi daca nu traieste si nu iubeste ci uraste?
   Chiar daca traieste sub Lege sau sub Har, ce zice ea, Evlavia?
   Pazeste porunca si traieste-o! Harul nu spune acelasi lucru? Mai mult!
   Dragostea este tinta poruncii: Evlavia!

   Nimeni nu poate afirma, oh orice mincinos poate afirma orice vrea, daca nu traieste potrivit poruncii si ea iti va descoperi calea!
   Deci este ori minciuna ori adevarul sub pretextul implinirii poruncii.

  • Dan zice:

   Ei nu raspund ca el, Isus este evreu ca vor ei, ci adevarul te obliga sa spui adevarul. _Fiul Omului n-are unde isi pleca capul…
   Chiar atunci cand adevarul nu_l vedem intrutotul ceeace vedem din adevar, acea si spunem si ne rezumam. Ce trece peste e ca si peste gard.
   Intelegi?
   Sa incerc acum sa spun ceva si sa vad daca reusesc_ Divinitatea este una cu neprihanirea Dumnezeiasca, Sfintenia este puritatea ei. (loc sfant si preasfant)
   Si aici nu are a face cu carnea si sangele. Dupa cum zice si Legea: cel ce pazeste Legea va trai prin ea, fie legea pamantesca fie Legea Dumnezeiasca. Legea Fiului lui Dumnezeu le implineste pe toate caci
   EL ESTE NASCUT DIN DUMNEZEU. Nici Dumnezeu nu strica porunca Legii oricare ar fi ea ci o implineste si nici nu o desfiinteaza.
   Cel infiat poate de asemenea, prin credinta si mijlocirile care sunt in Isus. (Singurul nascut din Tatal )

   Diferenta intre om si oameni_

 8. Dan zice:

  Iudeul Isus zice:
  decembrie 12, 2018 la 12:50 pm
  21 „Femeie”, i-a zis Isus, „crede-Mă că vine ceasul când* nu vă veţi închina Tatălui nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim.
  22 Voi vă închinaţi la ce* nu cunoaşteţi, noi ne închinăm la ce cunoaştem, căci** mântuirea vine de la iudei.
  In verset 22 Isus se identifica ca fiind iudeu.

  Frate , Sigur ca Isus se identifica fii(nd)lor iudeu, dar in neputinta lui de a se lauda pe Sine, se identifica ca „Mantuirea” !
  Bine zis-ai oare eu?
  Bineinteles ca este iudeu si multi ii spuneau, insa el Isus le spunea celor ce credeau in el ca fiind iudeu_”voi nu ma cunoasteti!” Asa dar nu in privinta ca este iudeu le vorbea ci cu mult mai mult si important pentru ei dar si noi.
  El s-a asemanat atat de mult cu noi zicand_”credinta ta te-a mantuit!”
  Mariei chiar, mamei lui Isus se adresa uneori numai „Femeie” insa in majoritatea timpului el Isus ii era Mariei mamei lui supus ca fiu din simplul motiv ca era si fiul Mariei dupa cum si al lui Iosif. Dar ei nu sau poate ca da, sa-l cunoasca de Fiul fagaduit lui David dupa cum spus este prin Natan proorocul.
  Si despre care farisei nu stiau de ce David, daca este „fiul lui” iL numeste Domn.
  (adica numindu-l Domn punandu_l mai presus de el. Si cum cel nascut din carne nu este tot carne? Ba da. Atunci cum?)
  Da taina lui Dumnezeu si descoperirea ei, mare taina si cine o va faca cunoscuta Doamne asa cum trebuie facuta cunoscuta _Dumnezeiasca!

 9. Dan zice:

  CItez din comentariul tau_

  Ei sunt israeliti, au infierea, slava, legamintele, darea Legii, slujba dumnezeiasca, fagaduintele,
  patriarhii, si din ei a iesit, dupa trup, Hristosul, care este mai presus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvantat in veci. Amin!

  „”Dupa cum vedem insa, nici aici nu ni se spune ca Isus a fost evreu””

  Da si noi vedem ca acolo este scris ca „Hristosul s-a revelat, iesit din Israelitii”
  Cuvantul „evreu” nu are nicio legatura cu contextul dat. Nu ma mira ca Apostolul Pavel nici nu la folosit in acel context.
  Daca te referi la text , din text rezulta ce Isus e Israelit. Mai ales ca lui i-au fost incredintate spre administrarea si slujire toate.

  • Dan zice:

   Dar asta nu inseamna ca Dumnezeu a lasat fara nadejdea mantuirii Neamurile sa nu se bucure impreuna cu poporul Sau Israel cunoscut de mai dinainte. Ba chiar mai mult as zice , dupa cum prin infiiere multi au fost rascumparati din pacat, tot asa multe neamuri au fost prin infiiere stramutate in Imparatia Lui impreuna cu poporul Lui Israel.
   Ba chiar de acum noi ce altadata eram din fire neamurii, ne bucuram de binecuvintarile date poporului Lui Israel. facuti israeliti oarecum prin infiere si nastere din nou. Da , prin credinta in Isus, Hristos Mantuitorul tuturor oamenilor. Slava Lui in veci Amin.

 10. Dan zice:

  Teologia nu este chiar oloaga, decat pentru ceice n-au ajuns inca, prin puterea credintei in Numele lui Isus sa se scoale din pacat si sa mearga pe Calea ei.
  Sunt convins ca te lupti in rugaciune pentru ei descoperind taina evlaviei,

 11. Dan, Iudeul, degeaba va puneti cu prostul. Pe el nu il intereseaza adevarul (poate decat acela personal) si sa arate doar falsitati, fie ca sunt adevarurile altora pe care el le crede minciuni, fie ca sunt falsitatile altora (de ex. pamantul plat) sau Minciuna Orei, pe care le considera adevaruri.

  Cum o dai, numai de gunoaie dai, pe care oaia le deverseaza pe acest blog al carui nume deja reveleaza coeficient de inteligenta IQ subunitar al autorului… 😀

 12. Dan zice:

  Lasa frate Abel, nu-i nici o problema! Adevarul straluceste cu cat mai mult peste gunoaie si nu numai printre comorile cele mai stralucite si pretioase.
  Sa zica ce vrea si ce crede!
  Poate se va ajunge cumva sa se cunoasca si deosebirea intre Isus Fiul Omului si Hristosul lui Dumnezeu. Caci dupa cum se zice ca unul Isus s-a nascut, despre Hristos se zice ca a venit in trup.
  Cine este dar fara inceput si sfarsit al zilelor, dar care a fost aratat la vremea cuvenita in timpul vietii lui pamantesti in Isus. El a fost omorit in trup, dar a fost inviat in Duh. Si acesta, ce reprezinta o mica masura a cunostiintei adevarului ni s-a adeverit pentru ca unii dinaintea noastra au crezut despre El Hristosul inainte de a veni, iar alti au crezut ca El este dupa ce a venit si s-a facut cunoscut luand trup si traind in trup ca Isus, Fiul Lui. Dumnezeu a dat pe Singurul Sau cel nascut inainte de intemeierea lumii ca Fiu, omenirii intregi, ca si noi astfel in El sa fim infiiati, prin credinta. Si sa traim ca fii ai Lui, intocmai Fiului si chipului Lui Adoptati fiind in Imparatia Sa prin jertfa Fiului Sau.
  Dar desigur ca, dupa cum zice Isaia_”un Copil ni s-a nascut, (tuturor) un Fiu ni s-a dat…” Cel ce Este ca ni s-a facut mare Har sa iL cunoastem, slava Dumnezeului Binecuvantat!
  Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a coborât din cer, adică Fiul omului, care este în cer. (daca vrem sa intelegem cine este Fiul omului, oricarui om)
  Efeseni 4:10 Cel ce S-a coborât este acelaşi cu Cel ce S-a suit mai presus de toate cerurile, ca să umple toate lucrurile._zice la Efeseni!
  Sa fi gresit el oare ca nu a mentionat „si acelasi cu cel ce a trait pe pamant” ?
  Nu cred! Fiul nu este om, parca reiese, chiar daca are infatisare de om.
  Ce am gresit si am scris pune in seama mea.
  Asa vad eu lucrurile…

 13. Dan zice:

  Si as fi de acord cu el si sa nu zicem ca Isus era evreu si Israelit dupa cum zice El insusi despre Natanael. Daca nu insusi Isus ar fi venit sa vesteasca Israelului pamantean reasezarea lui cereasca si pe Israelului pamantean sa-i dea o nastere din nou, cereasca si nascut din Acelasi, Tatal !
  Si impreuna cu Israel viata Neamurilor dupa indurarea Sa..

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.