Ce il impiedica pe om sa faca tot ce si-a pus in gand ? ( Geneza 11.6 )

Relatarea biblica   descopera gandul care s-a nascut  in inima oamenilor  in timpurile  imediat urmatoare potopului ,  acela de a-si uni fortele la constructia unei cetati  in care sa incapa toti pentru a locui impreuna pe Pamantul plat  Ei nu mai voiau sa fie imprastiati pe toata fata  Pamantului . Dar acesta nu era  totul, ei mai voiau sa  construiasca un turn al carui varf sa atinga  bolta cerului . Probabil ca  cineva voia inca de atunci  sa  poata supraveghea  din varful lui  pe toti locuitorii , asa cum  este pe cale sa fie  in zilele noastre

Astazi, oamenilor le-a fost inoculat gandul ca Pamantul este o sfera  solida  care se  invarteste  intr-un spatiu fara  granite solide,  in care forte electromagnetice tin la  distante una de alta  alte  corpuri solide sub forma de glob, pe care omul ar putea sa ” coboare ” dintr-un turn special  cu varf ascutit  numit ” racheta „

Revenind  la titlul articolului si la intrebarea  continuta,  fiind constienti de  revolutia  tehnica  si cunostintele  acumulate in toate domeniile vietii pamantesti, am putea spune ca  numai  necunoasterea  gandurilor si a  limbajului in care ne vorbeste Dumnezeu  ne poate  face sa ne impiedicam in realizarea acelui gand al vesniciei  pe care l-a pus Dumnezeu  in inimile noastre 


 •  Am vazut la ce indeletnicire supune Dumnezeu pe fiii oamenilor. 
 • El a facut ca toti oamenii, iesiti dintr-unul singur, sa locuiasca pe toata fata pamantului; le-a asezat anumite vremuri si a pus anumite hotare locuintei lor, (Fapt.17:26)
   ca ei sa caute pe Dumnezeu si sa se sileasca sa-L gaseasca bajbaind, macar ca nu este departe de fiecare din noi.
 •          Orice lucru El il face frumos la vremea lui; a pus in inima lor chiar si gandul vesniciei, macar ca omul nu poate cuprinde, de la inceput pana la sfarsit, lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu. (Ecl.3:11)

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Ce il impiedica pe om sa faca tot ce si-a pus in gand ? ( Geneza 11.6 )

 1. Dan zice:

  Si care -i gandul veciniciei, ce a pus Dumnezeu in inimile lor, nu ?
  Dela inceput pana la sfarsit, lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu, nu?
  Si le-a asezat anumite vremi si a pus anumite hotare locuintei lor, care sunt acelea ca invatatura? Fara sa jignesc pe nimeni: ca pamantul este glob dupa cum zice Nasa, sau plat dupa cum zic ceice s-au abatut dela adevar ?
  Toti acestia si-au parasit si pierdut vremea si hotarul locuintei sale nu il mai cunoaste. As zice ca si unii si alti dar nu ceice traiesc prin credinta.
  Dar credinta se dobandeste cu mare truda si osteneala si necaz intradevar .
  Pe cand toti acestea si-au deschis ochi indata si intr-o clipa au ajuns savanti.
  Nu prea imi vine sa cred ca au capatat intelepciunea, imi pare rau!

  • Poate sa-ti para cat de rau , ca nu-L cunosti pe Dumnezeu ! (se vede dupa cum gandesti si nu vrei sa te pocaiesti, fiindca nu stii ca gresesti scriind fara sa citesti nici articolele, nici ce scrii tu referitor la ele . Comentezi fara cap si fara coada, adica aiurea-n tramvai .)
   Pamantul este plat si capul tau este glob plin cu lava arzatoare , de aceea care sustine focul pentru fantana adancului , Sa nu te miri atunci cand vei incepe sa te prapadesti

   • Dan zice:

    Dar eu nu imi trag invatatura din articolele tale si sa raspund corespunzator la intrebari!
    Tu nu esti departe de obiceiurile partidelor Advetist si Iehoviste, care la randul lor expun inaintea membrilor lor materiale si ii supun unor intrebari si raspunsuri, iar daca nu se conformeaza sunt dati ca hrana si spre ucidere Fiarei. Excudandu-i , lepadandu-se de ei sub pretext ca …si gasesc multe pretexte, crede-ma?

 2. Dan zice:

  …….Dar ca sa ramanem in tema, intentia mea dela inceput, as raspunde cu pasaj din Iacov 3 despre aceea prin ce a fost creat pamantul si cerurile:
  _6 Limba este şi ea un foc, este o lume de nelegiuiri.
  Ea este acela dintre mădularele noastre care întinează tot trupul ;
  sau aprinde roata vieţii, când este aprinsă de focul gheenei.
  7 Toate soiurile de fiare, de păsări, de târâtoare, de vieţuitoare de mare se îmblânzesc şi au fost îmblânzite de neamul omenesc,
  8 dar limba niciun om n-o poate îmblânzi. Ea este un rău care nu se poate înfrâna, este plină de o otravă de moarte.
  9 Cu ea binecuvântăm pe Domnul şi Tatăl nostru şi tot cu ea blestemăm pe oameni, care sunt făcuţi după asemănarea lui Dumnezeu.
  10 Din aceeaşi gură ies şi binecuvântarea, şi blestemul! Nu trebuie să fie aşa, fraţii mei!
  11 Oare din aceeaşi vână a izvorului ţâşneşte şi apă dulce, şi apă amară?
  12 Fraţii mei, poate oare un smochin să facă măsline sau o viţă să facă smochine? Nici apa sărată nu poate da apă dulce.
  13 Cine dintre voi este înţelept şi priceput? Să-şi arate, prin purtarea lui bună, faptele făcute cu blândeţea înţelepciunii!
  14 Dar, dacă aveţi în inima voastră pizmă amară şi un duh de ceartă, să nu vă lăudaţi şi să nu minţiţi împotriva adevărului.
  15 Înţelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, firească1, drăcească.
  16 Căci, acolo unde este pizmă şi duh de ceartă, este tulburare şi tot felul de fapte rele.
  17 Înţelepciunea care vine de sus este întâi curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică.
  18 Şi roada neprihănirii este semănată în pace pentru cei ce fac pace.

 3. Cine sare la bataie cand scriu eu ceva pe foaie ? Cine se impotriveste cand arat ce se greseste ?
  Numai cine se pripeste comentand si nu citeste cu gandul sa cerceteze ce se spune ; sa-nteleaga , de ureche sa se traga si sa spuna :” Doamne mare, multumesc pentru mustrare!”
  Ca, si strabunicul Iov cu-ai sai prieteni de ceaslov ; cum de el a priceput tot ce Domnul a facut , dar cei 4 intelepti au ramas toti corigenti ?
  Cine vrea sa stie bine sa asculte ce se spune intr-o mica adunare care-a fost inregistrata pentru fiii care au Tata . Fiii nascuti din curvie sa se duca pe pustie unde nu-i paine , nici apa , ci numai nisip si colb pentru ochii de om orb ! De se socotesc nevrednici si se arata potrivnici, n-au ce cauta pe blog !
  http://tabernacolulbaiasprie.ro/
  La rubrica Arhive, predicile din 2, 3, 4 noembrie 2018

 4. Dan zice:

  Eu nu sar la bataie ci in ajutor daca e nevoie. Limba este un impediment.
  Si am vazut ca voi, zic prieteni ca tine nu sunteti in tema cu gandul veciniciei, vremi si hotare ce le-a pus Dumnezeu oamenilor sa-L caute si sa-L gaseasca bajbaind.
  Voi nu stiti sau poate n-ati plecat urechea ca gandul Lui e potrivit cu Lucrarea Lui cea descoperita in Hristos Isus.
  Pana si Legea si Proorocii, afara de Branham, nu ca as avea ceva impotriva, spune ca indata de dupa potopul lui Noe, Dumnezeu a pus, ca semn al Legamantului Sau in nori, curcubeul & sapte culori ca semn al vremilor, citez: „Fac un legământ cu voi că nicio făptură nu va mai fi nimicită de apele potopului şi nu va mai veni potop, ca să pustiască pământul.”12 Şi Dumnezeu a zis: „Iată semnul legământului pe care-l fac între Mine şi voi şi între toate vieţuitoarele care sunt cu voi, pentru toate neamurile de oameni în veci:13 curcubeul Meu, pe care l-am aşezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine şi pământ.
  14 Când voi strânge nori deasupra pământului, curcubeul se va arăta în nor,
  15 şi Eu Îmi voi aduce aminte de legământul dintre Mine şi voi şi dintre toate vieţuitoarele de orice trup; şi apele nu se vor mai face un potop, ca să nimicească orice făptură.” Cat despre hotare cele zece ale lui Israel despre care Moise vorbeste.
  Imparatul Nebucadnetar s-a umilit el inaintea lui Dumnezeu, inainte de a trece peste el sapte vremii?
  Dar te las pe tine mai departe ca sa te certi, eu nu cert pe nimeni, chhiar daca nu sunt de acord cu ce spui asupra unor lucruri.

  Si asta este masura in care Dumnezeu a facut cerurile si pamantul, plat sau glob, dupa cum crede ca este fiecare.
  Dar fiara dela miazanoapte are o alta parere, cea cu sapte… si zece…alt gand.

 5. Dan zice:

  Concluzie_ ce il impiedica pe om sa-si duca la sfarsit(spre desavarsire) gandul?
  Si presupun ca te referi la gandul veciniciei, pus de Dumnezeu si randuit oricarui om venind in lume. Raspuns in comentariul de mai sus.

  • Dan zice:

   Comentariul de mai jos este spre rezolvarea conflictelor si de gasit in Scriptura, citez, resursa crestina, Hristos – Mielul nostru de Paşte
   1Cor.cap 5_
   6 Nu vă lăudaţi bine. Nu ştiţi că puţin aluat dospeşte toată plămădeala?
   7 Măturaţi aluatul cel vechi, ca să fiţi o plămădeală nouă, cum şi sunteţi, fără aluat, căci Hristos, Paştele noastre, a fost jertfit.
   8 Să prăznuim dar praznicul nu cu un aluat vechi, nici cu un aluat de răutate şi viclenie, ci cu azimile curăţiei şi adevărului.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.