Isus a fost pus în mormânt Joi. Cei ce spun că Vineri, rapandesc o minciuna

http://adevaratulcrestin.blogspot.com/2016/

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

54 de răspunsuri la Isus a fost pus în mormânt Joi. Cei ce spun că Vineri, rapandesc o minciuna

 1. Dan zice:

  Pentru cei ce nu stiu ce sa creada daca vineri sau joi, o dovada in privinta aceasta si anume despre ziua pregatirii poate fi cercetat. Raspunsul il da Scriptura foarte clar dupa cum s-a intamplat. Voi cum intelegeti?
  Pecetluirea mormântului
  62 A doua zi care vine după Ziua Pregătirii, preoţii cei mai de seamă şi fariseii s-au dus împreună la Pilat
  63 şi i-au zis: „Doamne, ne-am adus aminte că înşelătorul acela, pe când era încă în viaţă, a zis: ‘După trei zile voi învia.’
  64 Dă poruncă dar ca mormântul să fie păzit bine până a treia zi, ca nu cumva să vină ucenicii Lui noaptea să-I fure trupul şi să spună norodului: ‘A înviat din morţi!’ Atunci, înşelăciunea aceasta din urmă ar fi mai rea decât cea dintâi.”
  65 Pilat le-a zis: „Aveţi o strajă; duceţi-vă de păziţi cum puteţi.”
  66 Ei au plecat şi au întărit mormântul, pecetluind piatra şi punând strajă.
  _De asemenea Marcu
  _15:42 Când s-a înserat, fiindcă era Ziua Pregătirii, adică ziua dinaintea Sabatului,…
  Luca spune acelasi lucru_ 23:54 Era Ziua Pregătirii şi începea ziua Sabatului….
  La fel si Ioan
  _19:14 Era ziua pregătirii Paştelor, cam pe la ceasul al şaselea. Pilat a zis iudeilor: „Iată Împăratul vostru!”
  Ioan 19:31 De frică să nu rămână trupurile pe cruce în timpul Sabatului – căci era ziua Pregătirii, şi ziua aceea de Sabat era o zi mare –, iudeii au rugat pe Pilat să zdrobească fluierele picioarelor celor răstigniţi şi să fie luaţi de pe cruce.
  Ioan 19:42 Din pricină că era ziua Pregătirii iudeilor, pentru că mormântul era aproape, au pus acolo pe Isus.

  Ajunge cu minciunile!

 2. Dan zice:

  Sunt convins ca adevaratulcrestin are intentii bune, chiar daca unele amanunte ii scapa; suntem oameni si oricine este supus greselii, mai ales facand in graba lucrul…
  Si apoi articolul a fost publicat in 2016. Poate ca pana acuma si-a schimbat parerea.
  L-ai intrebat oare inainte de a republica articolul pentru aprobare, frate?
  Sau si eu gresesc? Se poate, in unele privinte sa gresesc!
  Nimeni nu osandeste cu moartea pe nimeni. Nici eu nu judec, am zis numai.

  • Ca a fost rastignit vineri, joi, sau pomarti, ce rol joaca asta in mantuirea noastra?

   Eu in schimb imi permit sa ii judec, caci asa a facut si fratale Behaitului, de ce sa nu am si eu aceleasi drepturi?

   In loc sa fie rascunoscatori ca Cineva s-a rastignit pentru ei, ei gasesc potrivit sa critice si sa se aseze mai sus de „prostimea” care crede ca rastignirea a avut loc de Sfanta Vineri… Caci altcumva, cum de si-ar pune cineva numele „Adevaratul Crestin”, daca EGO-ul acestuia nu s-ar simtii simte mai presus de „crestinii de doi bani”???

   Si exact aceasta natura (orgolioasa) este atrasa de aceeasi natura mostenita de la Preasfintia Sa „Fratele Branham”. Si el se considera „Adevaratul Crestin”, ce atata „crestin”, el era chiar Dumnezeul crestinilor… Era „Vulturul” care plutea mult deasupra „gainilor denominationale”, asa ca isi permitea sa le judece si sa le condamne cum vroia pana lui…

   Nu beu mai mira asadar, ca Behaitul este mereu atras de tot ce tine de orgoliu, ego, conspiratii si alte flecarii fara rost. Asa am fost noi programati de „Mizeria Orei”. Unii au reusit sa se „reseteze”, in timp ce altii mai orbecaie in continuare in aceasta…

   • Dan zice:

    Corect Abel! Dar pe undeva te cunosc mai bine si as zice ca nu te bazezi intru totul pe aceasta afirmare asta, care pare a fi legala, Dar nu dreapta noastra ne mantuieste ci indurarea lui Dumnezeu as zice. !
    Insa nu trec pe lista pe nimeni, macar ca as vrea pe toti!
    Dar sti si asta. Contextul este mai larg. Dar deocamdata da asa este.
    Pai, as putea spune ca are, ca nu degeaba a fost in „ziua pregatirii”!
    Are o mare semnificatie intradevar!
    Fie ca toti sa aiba parte de ziua pregatirii si nu numai!
    Nu vreau sa par ca stiu ci decat ce intrezaresc de departe.
    N-am studiat Scriptura indeaproape.

   • Dan zice:

    Or fi mancat din moastele lui Parascheva sau ce or numi=o ei!

  • Vad ca nu ai avut rabdare sa citesti tot ce este scris . Mai citeste inca o data si vezi ca spune despre trei zile de sabat la rand, ceea ce este un lucru rar intalnit, dar real a fost ” zi de sabat „, adica zi de odihna . decretata de Dumnezeu si ziua de joi, si cea de vineri, vineri a fost ” o zi mare „, iar sambata a fost sabatul obisnuit
   Trei sabate la rand, primul sarbatorit de Isus impreuna cu ucenicii , la Cina cea de taina , cand a facut Noul Legamant iar celelalte doua sarbatorite de Dumnezeu in Fiul Sau Isus Hristos , dupa ce si-a ispravit lucrarea de mantuire De atunci , toti crestinii au intrare sloboda in odihna lui Dumnezeu , si Cuvantul lui Dumnezeu este dovedit adevarat pe de-a’ntregul !

 3. Dan zice:

  Si apoi, fie joi fie vineri, ca zilele au fost schimbate „aatat” de mult. vorbesc celor firesti, un fapt este sigur si anume ca _aşa cum am primit şi eu, că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi,
  4 că a fost îngropat şi a înviat a treia zi, după Scripturi,
  Generalizez, bineinteles_1
  Romani 6:17 Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, pentru că, după ce aţi fost robi ai păcatului, aţi ascultat acum din inimă de dreptarul învăţăturii pe care aţi primit-o.
  Galateni 6:16 Şi peste toţi cei ce vor umbla după dreptarul acesta şi peste Israelul lui Dumnezeu să fie pace şi îndurare!
  Amin, Vin-o Doamne Isus, Hristosul !

  • Cine crezi tu ca ar fi ” Israelul lui Dumnezeu ” ?

   • Dan zice:

    in nici un caz tu !

    • As putea sa fiu eu, ai putea sa fii tu .apostolul Pavel a profetit asa :
     ” Fratilor, pentru ca sa nu va socotiti singuri intelepti, nu vreau sa nu stiti taina aceasta: o parte din Israel a cazut intr-o impietrire care va tine pana va intra numarul deplin al Neamurilor.. Si atunci tot Israelul va fi mantuit, dupa cum este scris: „Izbavitorul va veni din Sion si va indeparta toate nelegiuirile de la Iacov.”
     Ce a zis Pavel ? Unde sa intre numarul deplin al Neamurilor ? Ca atunci cand se va pocai ultimul crestin ales de Dumnezeu dintre Natiuni ( precum a zis si Iacov, citindu-l pe Petru (Fapt.15:14), acela va fi cel care va implini numarul Israelului Lui Dumnezeu nascuti in tarile dinafara Palestinei , cum era si Pavel ( nascut in Tarsul Ciliciei, in Turcia ) Partea din Israel cazuta in impietrire este Iuda, Beniamin si o parte din Levi , si acestia vor fi treziti prin Evanghelie doar cand ultimul Israelit din celelalte 9 si jumatate care si-au pierdut urma printre Natiuni, emigrand din Asia spre Europa si apoi in lumea intrega , dupa s-a destramat Imperiul Asirian , cand ultimul fiu al Lui Abraham ,adevarata samanta fagaduita, va urma chemarea lui Isus Hristos si va intra in Staulul Pastorului cel Bun, ca oaie a Lui.
     Mai multe amanunte, pot sa va dau, la cerere ..

 4. Dan zice:

  Imi pare ca joi, inaintea fariseilor si intr-un cuvant al lor desigur, Isus era deja osandit in ceeace priveste credinta in Dumnezeu. de aceea ei nici nu au mai avut parte, potrivit judecatii rostite de ei, de ziua urmatoare, si anume ziua pregatirii pentru impartasirea fertfei de rascumparare, cat timp nu au crezut in El ca fiind.
  Chiar mai mult as zice in ziua de Sabat, si acela fiind unul foarte mare si de mare insemnatate, de ce nu ma intreba ca nu stiu, poate ca toate vremile se implineau in el, au mers impreuna mai marii noroadelor la Pilat sa ceara pecetluirea mormantului lui Isus, reiesind ca pentru ei si „Sabatul” lor Isus este mort.
  Totusi inainte de disdedimineata zilei dintai si sosirea femeilor la mormant El nu mai era in mormant, ceeace denota ca Farisei judecand ca este mort in ziua de Sabat, au gresit, neavand cunostinta nici de invierea lui deasemenea, nu numai de puterea vecinica a Sabatului Domnului Hristos.
  Bine, incerc sa vorbesc de insemnatatea zilelor : a celor trei.
  Si taina celor trei zile ce eu nu o pot deslusi, mai bine zis.
  Ca intr-o parte zice Scriptura „dupa trei zile voi invia” si a treia zi, dupa Scripturi.
  Pentru unii pare diferit, dar tot aceiasi minune este.
  Depinde, acum cand cade a treia zi si de atunci vecinicia.
  Deci parerea mea, cele trei zile deocamdata, credinta, pocainta si Botezul in moartea si invierea lui Isus, Hristosul lui Dumnezeu coincid cu cele trei.
  Poate nu chiar asa pentru unii! Desigur ca cunosc mai mult.

  • Dan zice:

   Ca, anume fariseii „nu au avut parte de impartasirea jertfei de rascumparare” ma refer la doctrina lor, ci nu la rascumpararea lor.
   De rascumparare in aceiasi jertfa a lui Isus, se poate , chiar foarte sa fi avut parte! Cum asa? este mai complicat, dar Domnul poate totul.
   Am auzit de multi ca l-au primit .dela Ioan, in Evanghelia dupa Ioan.
   Se poate sa fiu gresit; pentru unii.

 5. Dan zice:

  Sunt aceleasi trei zile despre care vorbeste Domnul Dumnezeu lui Moise astfel:
  Exodul 3; Du-te, strânge pe bătrânii lui Israel şi spune-le: ‘Mi s-a arătat Domnul Dumnezeul părinţilor voştri, Dumnezeul lui Avraam, lui Isaac şi lui Iacov. El a zis: «V-am văzut şi am văzut ce vi se face în Egipt
  17 şi am zis: Vă voi scoate din suferinţa Egiptului şi vă voi duce în ţara canaaniţilor, hetiţilor, amoriţilor, fereziţilor, heviţilor şi iebusiţilor, într-o ţară unde curge lapte şi miere.»’
  18 Ei vor asculta de glasul tău şi te vei duce, tu şi bătrânii lui Israel, la împăratul Egiptului şi îi veţi spune: ‘Domnul Dumnezeul evreilor S-a întâlnit cu noi. Dă-ne voie să mergem cale de trei zile în pustie, ca să aducem jertfe Domnului Dumnezeului nostru.’

  Deci are mare insemnatate, chiar daca noi nu o cunoastem. Robii Lui insa o cunosc. Calea celor trei zile ale Domnului poruncita robilor Sai sa o faca.
  Chiar si cei fara minte nu pot sa se ratacesca. Daca vrea El care are puterea sa mantuiasca.

 6. Mai omule, in articol nu se discuta parabole si interpretari ale imaginatiei omenesti, ci despre o realitate scrisa in Biblie , aratata cu citate clare . Se poate ca aceasta sa fie numai pentru unii , nu pentru toti care citesc ?
  Implinirea profetiilor despre cele trei zile si trei nopti este la fel de reala si corecta descoperirea ca si fagaduinta Domnului Isus facuta talharului de pe cruce : https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2016/05/09/adevarat-iti-spun-ca-astazi-vei-fi-cu-mine-in-rai-luc-2343/

 7. Dan zice:

  Intamplarea cu Moise este o parabola pentru tine si interpretari ale imaginatiei omenesti,? Este ingrozitor cat putem ratacii dela una la alta>
  Asta nu este dela Dumnezeu.
  Sa ai zi buna . si un drum bun.

 8. Dan zice:

  Si apoi dupa audierea a 3000 de ore de lectura a unuia dintre cei mai „luminati”
  dar sa nu gresesc si „subestimez” _ singurul dupa cum zice el_ este greu sa mai ai vro conversatie cu cineva ce traieste in „intuneric” si foarte departe de invatatorul lui.

 9. Dan zice:

  _acum uite de exemplu tema paginii _cei ce spun ca Isus a fost ingropat vineri, mint” Macar ca este evidenta eroarea asa zisului crestin „adevarat” , ei nu vor sa admita, iar daca le pui in fata Scriptura. te plimba pe te miri unde, fara nici o legatura cu tema sub evidenta „oroare” ce o sustin.
  Desfintand astfel tot ce este evdent pentru orisice cititor chiar incepetor al Scripturii. Si cel dela gredinita ar intelege, dar ei, nu!
  Cica trebuie inteles spiritual, Totusi Legea si chiar lucrurile firesti nu le desfiinteaza. Ei mai rau, merg impotriva fiirii!
  Nu stiu de ce ii mai condamna pe homosexuali, precurvia si curvia.
  _ Sau poate se pune mai degraba intrebarea: oare sunt ei impotriva?

  Eu as zice ca da, dar este o oarecare ratacire raspandita cand se apuca ca argumenteze. Asa ca o sa am rabdare in astfel de imprejurare.
  Poate punand mai intai sens in cele firesti, numai pe urma poate, daca va voi Dumnezeu, ne vom impartasi si cu cele Duhovnicesti. Deocamdata se pare ca nu.

  • Daca mai condamna ei homosexualii?

   Pai din cate stiu eu, fara a lectura 3000 de ore de bezna mintii (caci in ziua de azi exista digitalizare, indexare si mijloace mult mai eficiente de cautare), marele Luminat al secolului XX (care practic umbla cu Lumina dupa el, si se lauda pretutindeni cu ea), nu a condamnat niciodata nici un homosexual. Dar stii ce-i aia niciodata? Niciodata!. Ba chiar a promovat-o, prezentand sondaje pozitive (despre numarul lor in crestere)

   Curvia si Preacurvia daaaa, ce-a mai condamnat-o! Dar numa pe aia „spirituala”. Adica niste femei evlavioase, care mergeau la biserica, dar nu asa cum isi inchipuia Inchipuitul Orei ca trebuie sa fie, cu fuste si cu parul lung.

   Aiaiaiiiii, ce le mai condamna, si nu s-a multumit doar cu femeile, a condamnat si barbatii, de la cei simpli pana la marii evanghelisti ai vremii, i-a facut gaini si prostituate si in toate felurile, pana la extaz (in Duhul, evident) 😛

 10. Dan zice:

  _”Interpretarea este atunci cand iei un text si incerci sa-l potrivesti acolo unde vor muschii tai , dupa imaginatia ta, ”
  Oare eu am pus intelepciune in toate lucrurile si le-am intocmit?

  Da, imaginatia este o problema. Si nu degaba Dumnezeu a dat o porunca in Legea lui Moise_Sa nu-ti faci un dumnezeu turnat!

  In acel ceva, de aceea e si uraciune, n-are nici intelepciunea si nici intocmirea Dumnezeiasca, in urmare nici viata. Comprendez, _what ever that means !

 11. Dan zice:

  intelesul lasat de Dumnezeu?
  Mai mult face viata decat orice inteles! Inteles este egal cu zero, domnule!
  Si une este „viata” acolo… si Dumnezeu! El nu se supune nici intelepciunii tale, gunoaie este pentru El „intelesuri” ale tale si ale mele desigur, care vor pierii in ziua venirii Sale. Pana atunci bine ar fi sa ne debarasam de ele si sa traim_ este limbajul pe care Dumnezeu il vrea dela noi in Domnu!
  Cine va istet o sa zica _ si care este Domnul?
  Si iar sa incepem cu baliverne si gunoaie, de este istet.
  Asta este meseria lui: GUNOIER ! Si le aduna.: ce eu ca tu, sper ca nici tu si nici eu. Dar „EU_L parca da, este mai susceptibil, mai influentabil.

 12. Dan zice:

  Toata explicatia si dezvaluirea lor_ numai niste legaturi „subtire” ca ipsosul depe perete care acopera zidulgata sa se prabuseasca.

  si leg asta in context cu fraza urmatoare sa vad daca are sens
  _strecurati tantarul si inghitim camila (adica prostia ca nici tantarul nu le scapa). Ca realitatea o lasam undeva departe, lund seama la „imaginatie”.
  Apoi zicem nauciti de neinteles _ Frate. tu esti prooroc. Iata o noua prorocie.

 13. Vai, vai…. cata Prostie si Necunoastere este pe lumea asta… exact vorba poeziei Eminesciene: Când nimic nu ai a spune, Insirând cuvinte goale Ce din coada au sa sune…….” „ Critici voi, cu flori desarte, Care roade n-ati adus, E usor a scrie versuri Când nimic nu ai de spus.”

 14. Dan zice:

  Vai, vai…
  Ai auzit mai omule, cata „cata Prostie si Necunoastere este pe lumea asta…”

  Lumea nu cunoaste pe Eminescu…! vai vai…
  (totusi nu stiu de ce de doua ori vai, poate unul pentru Eminescu si altul pentru …Branham? ../dar nu l-a mentionat, de ce oare?)

  • Vai, vai… Dane, ca nu intelegi arta! 😛

   Cred ca era o forma poetica de a metaforiza prin personificarea „Prostiei” si a „Necunoasterii” a doi profani ca si noi, ce nu fac parte din clubul poetilor reaparuti (Bine ai revenit Angelyca!).

   Ma astept si de la Behaitul sa ne mai incânte (sau descânte) cu niscai versuri, caci si lui ii este usor a scrie… cand nu are ce spune… (in aceasi ordine de idei) 😀

 15. Da, foarte bine, corect, esti invidios?

 16. Dan zice:

  Astazi este sabat si nu vreau sa aprid focul in ziua de sabat, macar ca toate zilele, pentru unii sunt la fel, porunca atunci ramane pentru toate zilele. (sau trece dela o zi la alta, aceiasi)
  Si pornind dela citatul pe car l-ai dat al Apostolului Pavel, despre care spui ca s-a nascut in Tarsul Ciliciei dar din semintia lui Beniamin, parinti de Israel ; locul in care s-a nascut i-a conferit doar cetatenia romana in schimbul unei sume de bani, nu si nationalitatea de nastere. Corect? ” Fratilor, pentru ca sa nu va socotiti singuri intelepti, nu vreau sa nu stiti taina aceasta: o parte din Israel a cazut intr-o impietrire care va tine pana va intra numarul deplin al Neamurilor.. Si atunci tot Israelul va fi mantuit,” _si zice ca o parte din Israel a cazut intr-o impietrire, el fiind din Israel. Eu nu pot spune asta: eu, „tăiat împrejur a opta zi, din neamul lui Israel, din seminţia lui Beniamin, evreu din evrei; în ceea ce priveşte Legea, fariseu; 6 în ceea ce priveşte râvna, prigonitor al Bisericii; cu privire la neprihănirea pe care o dă Legea, fără prihană.”
  Deci Apostol Pavel nascut din Israelul dupa trup, dar venit la credinta in Acelasi Dumnezeu al parintilor lui, prin credinta in Mesia Ishua(cei ce sunt evrei sa ma corecteze) si pe care Neamurile L-au cunoscut(auzit de el) sub numele de Isus, din care si eu iau si sunt parte.
  Caci in privinta mea este asa: in ceeace priveste trupul nascut din neamuri intre Neamuri, iar in ceeace priveste duhul(credintei) prin afilire si alipire la credinta propovaduita si data de Dumnezeu Sfintilor Sai Israel odata pentru totdeauna.
  (aici m-am laudat in sine? Nu, pentru ca este porunca data spre pocainta si credinta pentru tot popoarele, avand ca chip al lui Hristos o parte neimpietrita din Israelul lui Dumnezeu) .
  In Scriptura vei vedea adesea vorbindu-se despre „robul Domnului” „trimesul Domnului” , aratand astfel ca „trimesul Domnului” era inaintea Domnului inainte de nastere, nasterea anuntand numai venirea celui ce era, exista deja.
  (asemenea Robului Sau Isus tot asa in acelasi chip si sfintii lui Dumnezeu, Israel, din a caruia „o parte a cazut intr-o impietrire”)
  Citat: Dumnezeu a inchis pe toti oameni sub neascultare, ca sa aiba parte de toti.”

 17. Dan zice:

  Citez di comentariul tau

  „si acestia vor fi treziti prin Evanghelie doar cand ultimul Israelit din celelalte 9 si jumatate care si-au pierdut urma printre Natiuni, emigrand din Asia spre Europa si apoi in lumea intrega , dupa s-a destramat Imperiul Asirian , cand ultimul fiu al Lui Abraham ,adevarata samanta fagaduita, va urma chemarea lui Isus Hristos si va intra in Staulul Pastorului cel Bun, ca oaie a Lui.”

  Dar tu generalizezi prea mult, ma refer la „oaie”
  Proorocul Domnului, vechiului Legamant nu se exprima asa!

 18. Dan zice:

  Geneza 32:28 „Apoi a zis: „Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel (Cel ce luptă cu Dumnezeu), căci ai luptat cu Dumnezeu şi cu oameni şi ai fost biruitor.””
  Dupa insemnatatea cuvantului „israel” si componenta lui_ ma refer la „is” „ra” si „el” , _ tradus ca „cel ce lupta cu Dumnezeu” este o notiune cam generala.
  Insa „is” „ra” si „el”, se poate traduce separat si luat in ansamblu ca insemnatate?
  … Aceste cuvinte se gasesc integrate in alte cuvinte si nume propri ca de exemplu parintele si patriarhul Avraam si asa mai departe, conferind notiunea despre omul luptator in intelepciunea lui Dumnezeu.
  _Abel , „a” si „b” sunt litere ale inceputului alfabetului evreiesc, poporul lui Dumnezeu? Intreb, nu stiu !

 19. Dan zice:

  Iacov_”celce tine de calcai”- cum se traduce? Cum adica_celce tine de calcai!
  Insemnatatea numelui lui este mare pentru ca a tinut de calcai pe fratele lui Esau?
  Nu numai, dar are o insemnatate si mai mare, si macar ca a avut, Dumnezeu ii schimba si infaluieste numele intr-o insemnatate si mai mare cand il numeste Israel. Sau poate de fapt este o dezvaluire a celui ce se numeste intradevar Iacov?

 20. Dan zice:

  Mai mult, ma refer la Moise, Legea lui Moise si tot ce este scris despre Moise, ca si el face parte din Israelul (celce lupta, duce lupta lui Dumnezeu in casa lui si tine de calcâi)
  … Slava lui Dumnezeu stă în ascunderea lucrurilor, dar slava împăraţilor stă în cercetarea lucrurilor; (neamurile nu prea le-au cercetat)
  3 inălţimea cerurilor, adâncimea pământului şi inima împăraţilor sunt nepătrunse, scoate zgura din argint şi argintarul va face din el un vas ales!
  5 Scoate şi pe cel rău dinaintea împăratului şi scaunul lui de domnie se va întări prin neprihănire. (si nici nu s-a luptat)

  Pentru asta a fost data si Legea lui Moise despre care Scriptura zice: ” Domnul S-a coborât în stâlpul de nor şi a stat la uşa cortului. A chemat pe Aaron şi pe Maria, şi ei s-au apropiat amândoi.
  6 Şi a zis: „Ascultaţi bine ce vă spun! Când va fi printre voi un prooroc, Eu, Domnul, Mă voi descoperi lui într-o vedenie sau îi voi vorbi într-un vis.
  7 Nu tot aşa este însă cu robul Meu Moise. El este credincios în toată casa Mea.
  8 Eu îi vorbesc gură către gură, Mă descopăr lui nu prin lucruri greu de înţeles, ci el vede chipul Domnului. (adica Israel, spre desavarsirea lor)

 21. Dan zice:

  Cat prtiveste intrebarea „Unde sa intre numarul deplin al Neamurilor ? ”
  – In gloata mare…in imparatie.

  • Raspuns gresit !
   Nu in gloata mare, ci in trupul lui Hristos , in Israelul lui Dumnezeu, in cetatea Dumnezeului celui Viu, Ierusalimul ceresc, in Biserica celor intai nascuti, care sunt scrisi in ceruri, de Dumnezeu, Toate aceste denumiri ( si mai multe, inca ) sunt date Templului Duhului Sfant , care este construit din pietre vii, si aceste pietre cu inima de carne sunt toti cei nascuti din samanta lui Abraham, in care sunt binecuvantate toate neamurile Pamantului.
   Abraham este numit parintele credintei acea credinta data sfintilor doar „odata si pentru totdeauna” care a fost identificata in Evrei 11.1, despre care Petru a spus ca este ” de acelasi pret cu a noastra prin dreptatea Dumnezeului si Mantuitorului nostru Isus Hristos: (2Pet.1:1)” si care a fost si este inca mostenita de toti urmasii lui, proveniti din cele 12 triburi ale lui Israel, prin legaturi de casatorie si printr-o nastere din nou, diferita de aceea naturala , care nu se realizeaza prin voia vre-unui om, ci direct din Duhul lui Dumnezeu , in Ungerea Lui =Hristos

   • Dan zice:

    Pai stai putin, inainte de orice alt raspuns, as dori sa ma lamuresti si pe mine, poate lucrul asta iti va fi de folos si tie: ori intri in Israel ori in Ierusalim, si sa nu zici ca Ierusalimul este in Israel ?; caci iata ca multi din Israel nu au ajuns sa intre in partile si locurile cele mai sfinte ale Ierusalimului.
    Dar sa incerc sa te intreb acelasi lucru in alta forma poate ma vei intelege:
    Israel este in cetatea dupa cum zici tu ?
    _ „Israelul lui Dumnezeu, in cetatea Dumnezeului celui Viu, Ierusalimul ceresc, in Biserica celor intai nascuti, care sunt scrisi in ceruri, de Dumnezeu, Toate aceste denumiri ( si mai multe, inca ) sunt date Templului Duhului Sfant , care este construit din pietre vii, si aceste pietre cu inima de carne sunt toti cei nascuti din samanta lui Abraham, in care sunt binecuvantate toate neamurile Pamantului.”
    Tare mult ar fi, si asta o binecuvantare, daca tu ai fi zidit ca piatra vie pe meleagurile locurilor tale, unde te-ai nascut si ai venit la Domnul, fratioare!

    Lasa Israelul si Ierusalimul ca_s pentru altii !

 22. Dane, m-ai lamurit ! Tu cunosti Scripturile doar ” pe sarite”, nu prea ai fost interesat sa le crezi prin descoperire, in totalitate si doar cum este scris si verificat de ochii taI , citit cu saruinta si dorinta sincera de cunoastere spre implinire in trairea ta a Cuvantului lui Dumnezeu .
  Intentinoat nu am numerotat citatele care le-am folosit in comentariu, cum fac de obicei, ca sa vad cum si pe unde stai tu ( pe loc) in aceasta privinta
  Intelepciunea lui Dumnezeu ne-a vorbit prin persoana lui Solomon „Descoperirea cuvintelor Tale da lumina, da pricepere celor fara rautate. (Ps.119:130)

 23. Vinerea Mare zice:

  Ai spus in titlu ca „Cei ce spun că Vineri, rapandesc o minciuna”. Bun.
  Deci si profetul tau Branham a raspandit aceasta minciuna. Sau lui nu i se pune deoarece pe el il cheama William Branham si nah, Cuvantul nu are puterea asupra lui. El este acel geu de profet adevarat care poate minti mult deoarece Dumnezeu ii permite sa minta mult, dar totusi El vrea ca noi sa il numim profet adevarat pe profetul mincinos.

  • Titlul l-am pus dupa cuvintele din a doua fraza din acel articol, daca vrea sa stie Vinerea Mare ( cu buricu’ pe spinare), care probabil ca nu a citit decat titlul si comentariile facute aiurea de unii cititori
   Fratele Branham, iarasi zic, daca vrea cineva sa stie , este trimisul lui Dumnezeu la biserica Laodicea, cu un mesaj de Exod pentru poporul lui Dumnezeu , din biserica apostata spre Epoca Duhului Sfant, in care se presupune ca va avea loc unirea Miresei lui Hristos cu Domnul nostru Isus, la revenirea Lui pe norul de slava .
   Fratele Branham a pretins ca Mesajul lui are ca tel reasezarea din nou a tuturor lucrurilor . El a plecat la Domnul, dar Mesajul a ramas si continua sa ne prezinte noi si noi revelatii ale Cuvantului. Fratele Branham a zis intr-o predica din ciclul Epocilor Bisericii ca este convins de faptul ca daca ar mai trai oricat de multi ani, Domnul ar avea mereu de aratat lucruri noi , Cuvantul Lui fiind infinit de bogat in realitati minunate pe care sa le cunoastem prin scurgerea vremurilor .
   Asa este si cu asa zisa Vinere Mare, preluata de biserici prin traditie, fiindca descoperirea Adevarului vine numai la vremea potrivita .
   Adevarata identitate a Domnului Isus a fost descoperita ucenicilor abia dupa invierea Sa, nu in timpul cand traia pe Pamant , desi El le-a vorbit despre El Insusi in multe situatii si cu multe cuvinte. Dar planul Sau era sa ramana ascuns de ochii lor spirituali pana cand vor primi fagaduinta minunata a prezentei lu Dumnezeu in inima lor, ca Duh Sfant , dupa Botezul in El , precum citim
   : ” Mai am sa va spun multe lucruri, dar acum nu le puteti purta.Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare. El Ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi.
   Tot ce are Tatal este al Meu; de aceea am zis ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi.Peste putina vreme, nu Ma veti mai vedea; apoi iarasi, peste putina vreme, Ma veti vedea, pentru ca Ma duc la Tatal.”
   Cine a ascultat sau a citit traducerile Epocilor Bisericii, stie ca toti reformatorii au prezentat descoperiri ale Cuvantului, dar au si ramas cu multe traditii vechi, care nu au fost inlaturate in vremea lor, ci doar in epocile urmatoare . Tot asa si cu epoca Laodicea, a carei mesager a fost William Branham . Abia in aceasta noua si ultima epoca a Duhului Sfant descoperirea vine in plinatate si toti aceea care-L primesc vor fi curatiti, albiti si lamuriti, gata pentru plecare in vesnicie cat timp sunt inca vii pe Pamant

   • Vinerea Mare zice:

    Faptul ca vor veni lucruri noi, este chiar normal, dar ceva nou nu trebuie sa fie contradictoriu cu ce e vechi. Daca aceste lucruri noi vor dovedi ca Branham a fost eronat, nu ar trebui sa vedeti limpede asta?
    Pe alti crestini voi ii numiti falsi pentru mult mai putine erori decat toate lucrurile gresite de la William Branham.

  • Dumnezeu sa te binecuvanteze, draga Vinerea Mare, ca tare bine ai pus punctul pe i. Evident, Branham are dreptul sa sarbatoreasca Vinerea, dar si Craciunul, chiar cu un bradut (pe care il declara pagan si pacatos). Mai are si alte drepturi, prinre altele, dreptul de a acuza si a condamna femeile si fratii din culte crestine in timp ce tolereaza niste poponari in propria-i tabara…

   Dar, eu zic ca si Behaitul a punctat bine, dupa parerea mea, in doua locuri:

   Fratele Branham, iarasi zic, daca vrea cineva sa stie , este trimisul lui Dumnezeu la biserica Laodicea, cu un mesaj de Exod pentru poporul lui Dumnezeu , din biserica apostata spre Epoca Duhului Sfant, in care se PRESUPUNE ca va avea loc unirea Miresei lui Hristos cu Domnul nostru Isus, la revenirea Lui pe norul de slava .

   Fratele Branham a PRETINS ca Mesajul lui are ca tel reasezarea din nou a tuturor lucrurilor.

   Vezi? Se pare ca oaia a inteles corect esenta „mesajului”, pe ce anume se bazeaza totul:

   1) PRESUPUNERI
   2) PRETENTII

   Nu merita asta aprecierile noastre? Traiasca familia ta, oaie!… 😛

   I-a mai scapat un punct; si pentru ca tot a amintit la final de „Epocile Bisericilor”, vreau sa il mentionez eu, ca sa fie trinitatea completa. Orice lucru ca sa fie desavarsit, trebuie sa aiba trei piloni:

   1) PRESUPUNERI
   2) PRETENTII
   3) PLAGIAT

   Ce ziceti, fratilor (si surori dragi)? 😀

   • Ce sa zicem ? Conform unor cuvinte ale acestui comentariu, se dovedeste ca fiind adevarate aceste cuvinte din Biblie :
    „Cand sunt placute Domnului caile cuiva, ii face prieteni chiar si pe vrajmasii lui. „– (Prov.16:7)

    • Si ce daca a pretins ? pretentiile lui au fost confirmate de Ingerul Domnului !
     Si ce daca se presupune ca unii dintre noi nu vor gusta moartea ? Au fost si altii care au avut astfel de ganduri cu mult inaintea noastra si lucrurile acestea nu deterioreaza cu nimic promisiunile Domnului nostru Isus Hristos si nici pe noi nu ne injosesc sub privirea Lui
     Si ce daca cineva striga ” plagiat” cu gura pana la urechi ? Este scris : ” Daca vorbeste cineva, sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu ” Dumnezeu nu blameaza nici pe cine le-a spus prima data si nici pe cine le repeta , fiindca tot de la El provin .
     Pentru un crestin autentic, ” din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie slava in veci! Amin. ”
     „. Fiindca Dumnezeu a inchis pe toti oamenii in neascultare, ca sa aiba indurare de toti.
     O, adancul bogatiei, intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu! Cat de nepatrunse sunt judecatile Lui si cat de neintelese sunt caile Lui! Si, in adevar, „cine a cunoscut gandul Domnului? Sau cine a fost sfetnicul Lui? Cine I-a dat ceva intai, ca sa aiba de primit inapoi?”
     Iaca, a gasit si naufragiatul Abel ( cel care a cazut din corabia Mesajului orei ) paiul de care sa se agate , in marea tulbure si zbuciumata a gandurilor lui innecate in frustrare

     • Si ce daca a pretins, ce nu i se cuvenea?
      Si ce daca si-a dat cu presupusul, unde nu se pricepea?
      Si ce daca a plagiat si a furat de la altii, si nu a recunoscut?
      Si ce daca a permis sa fie ghidat de niste homosexuali?
      Si ce daca a acuzat si a condamnat pe toata lumea, si pe cei ce il iubeau?
      Si ce daca s-a purtat necrestineste in relatia cu familia si semenii sai?
      Si ce daca e ticalas, orb si gol, cum bine l-a definit Isus pe „Ingerul al saptelea”?

      „Acuma nu mai pot să dau înapoi, trebuie s-o țin întruna așa cum am început”

      Tine-o tot asa, oaie!

      • Dan zice:

       Poate a fost un ghinion, o data de doua ori.
       Odata Kovesi, acum Lazar. ghinionul il paste la orice vreme deacum .
       Doar no fi fost si Branham vro veriga dintr-o grupare nazista?
       Ghinionul toate casele s-au dus! A mai ramas una corectionala.

       • Mi se pare mie, sau Branham si Iohanis tocmai isi iau amandoi… „opinia anti”?

        Ce coincidentente, amandoi se pare ca nu mai #rezista prea mult… 😀

        Ba da, Branham fu si el veriga importanta in gruparea nazista „Ku Klux Klan”. Branham era practic marioneta mentorului sau, Roy Davis

  • Ups, am strincat fengshuiul la formatare. Mai incerc odata:

   Dumnezeu sa te binecuvanteze, draga Vinerea Mare, ca tare bine ai pus punctul pe i. Evident, Branham are dreptul sa sarbatoreasca Vinerea, dar si Craciunul, chiar cu un bradut (pe care il declara pagan si pacatos). Mai are si alte drepturi, prinre altele, dreptul de a acuza si a condamna femeile si fratii din culte crestine in timp ce tolereaza niste poponari in propria-i tabara…

   Dar, eu zic ca si Behaitul a punctat bine, dupa parerea mea, in doua locuri:

   Fratele Branham, iarasi zic, daca vrea cineva sa stie , este trimisul lui Dumnezeu la biserica Laodicea, cu un mesaj de Exod pentru poporul lui Dumnezeu , din biserica apostata spre Epoca Duhului Sfant, in care se PRESUPUNE ca va avea loc unirea Miresei lui Hristos cu Domnul nostru Isus, la revenirea Lui pe norul de slava .

   Fratele Branham a PRETINS ca Mesajul lui are ca tel reasezarea din nou a tuturor lucrurilor.

   Vezi? Se pare ca oaia a inteles corect esenta „mesajului”, pe ce anume se bazeaza totul:

   1) PRESUPUNERI
   2) PRETENTII

   Nu merita asta aprecierile noastre? Traiasca familia ta, oaie!… 😛

   I-a mai scapat un punct; si pentru ca tot a amintit la final de „Epocile Bisericilor”, vreau sa il mentionez eu, ca sa fie trinitatea completa. Orice lucru ca sa fie desavarsit, trebuie sa aiba trei piloni:

   1) PRESUPUNERI
   2) PRETENTII
   3) PLAGIAT

   Ce ziceti, fratilor (si surori dragi)? 😀

   • Vinerea Mare zice:

    Superb Abel! Ai patruns la baza si la temelia Mesajului lui William Branham si ne-ai aratat din ce este compusa din insasi explicatiile urmasilor lui.

    1) PRESUPUNERI
    2) PRETENTII
    3) PLAGIAT

    Esti inzestrat cu har, agerime spirituala si cu intelepciune cereasca, Abel. Iti multumesc.

    • Apropo la comentariile de mai sus :
     A fost odata – ca niciodata – un imparat despre care este scris ca ” Intr-o zi anumita, …. s-a imbracat cu hainele lui imparatesti, a sezut pe scaunul lui imparatesc si le vorbea.
     . Norodul a strigat: „Glas de Dumnezeu, nu de om!”
     Indata l-a lovit un inger al Domnului, pentru ca nu daduse slava lui Dumnezeu. Si a murit mancat de viermi. Insa Cuvantul lui Dumnezeu se raspandea tot mai mult, si numarul ucenicilor se marea.

     • Ce minunate sunt Cuvintele Scripturii!

      Doar ca in cazul asta, imparatului Branham i se potriveste o alta poveste…

      https://ro.wikisource.org/wiki/Hainele_cele_noi_ale_%C3%AEmp%C4%83ratului

      …Împăratul mergea acum sub baldachin și toți oamenii de pe străzi și de la ferestre spuneau: „Ce minunate haine are împăratul! Ce trenă strașnică! Ce bine îi vin!” Nici unul nu voia să spună că nu vede nimic; fiindcă atunci lumea ar fi zis că nu-i priceput în slujbă sau că-i prost de dă în gropi. Nici o haină de-a împăratului nu stârnise atâta bucurie printre oameni.

      Împăratul e dezbrăcat! a spus deodată un copil.

      – Asta-i vocea nevinovăției! a zis tatăl copilului și a spus în șoaptă altora ce vorbise copilul.

      E dezbrăcat! a strigat tot poporul.

      Împăratul a auzit și i s-a părut și lui că poporul are dreptate, dar s-a gândit: „Acuma nu mai pot să dau înapoi, trebuie s-o țin întruna așa cum am început”. Și curtenii au mers înainte și au dus trena pe care n-o vedea nimeni fiindcă nu era nici o trenă.

      Si ce sa vezi? Si povestea asta isi are originea in Cuvantul Sf]ant!

      Pentru că zici: „Sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic” şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol… (Apoc 3:17)

      „Acuma nu mai pot să dau înapoi, trebuie s-o țin întruna așa cum am început”

      Intrebare: Nu te regasesti in asta, oaie?

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.