A venit timpul Miresei lui Hristos, timpul intelegerii Glasurilor celor sapte tunete

„Şi glasul pe care-l auzisem din cer mi-a vorbit din nou şi mi-a zis: „Du-te de ia cărticica deschisă din mâna îngerului care stă în picioare pe mare şi pe pământ!”

M-am dus la înger şi i-am cerut să-mi dea cărticica. „Ia-o”, mi-a zis el, „şi mănânc-o; ea îţi va amărî pântecele, dar în gura ta va fi dulce ca mierea.”

Am luat cărticica din mâna îngerului şi am mâncat-o: în gura mea a fost dulce ca mierea, dar, după ce am mâncat-o, mi s-a umplut pântecele de amărăciune.

Apoi mi-a zis: „Trebuie să proroceşti din nou cu privire la multe noroade, neamuri, limbi şi împăraţi.” (v. 8-11).

Noi l-am văzut pe fratele Branham făcând aceasta după deschiderea Peceţilor. A luat Cartea, a intrat în slujbă şi a continuat să predice, dar acest verset se împlineşte şi cu Mireasa. Sub ce ungere va veni Ea? Sub aceeaşi Manta. „Trebuie să proroceşti din nou.” De ce? Pentru că mărturia, martorul ocular, prima mărturie oculară, mărturia lui Isus Hristos este Duhul prorociei.

Ştiţi ce nu este Duhul prorociei în Mireasă? Pot să vă spun ce nu este. Dacă credem că Mireasa va proroci din nou şi mergem la Apocalipsa 19.10, unde scrie că „mărturia lui Isus este Duhul prorociei”, prorocia în Mireasa care mănâncă această Carte devenind una cu Ea, nu este: „Dumnezeu a trimis un profet şi se făceau minuni, erau rânduri de rugăciune şi mulţi oameni au fost vindecaţi; existau vedenii, daruri care lucrau în biserică şi se petreceau lucruri măreţe pretutindeni.” Aceasta nu este o prorocie, nu este Duhul prorociei, fiindcă Duhul prorociei este mărturia lui Isus Hristos, este mărturia voastră despre Isus Hristos.

Prieteni, voi nu aţi fost acolo şi nu aţi văzut acele lucruri; nu aţi fost în rândul de rugăciune şi nu aţi fost martori la ceea ce s-a petrecut atunci, deci trebuie să aveţi propria voastră mărturie. Înţelegeţi? Dacă intraţi în Duhul prorociei, nu trebuie să folosiţi mărturia profetului, ci trebuie să aveţi propria voastră mărturie.

Voi spuneţi: „Am mâncat Cartea, iar Ea a fost dulce în gura mea şi amară în pântecul meu.” Nu în pântecul profetului, ci în pântecul meu a fost amară. Eu am trăit aceasta şi am intrat într-o prigoană amară, eu am trăit acest Cuvânt dulce, dar când ajung să arăt Viaţa din El, totul se preface în amărăciune pentru că sunt prigonit şi respins, neînţeles. Eu am mărturia. Apoi, iau cuvintele, le pun pe buzele mele şi văd lucrurile manifestându-se. Mă rog pentru cei dragi ai mei să fie salvaţi, îmi pun mâinile peste bolnavi şi ei sunt vindecaţi, mă rog rugăciunea credinţei şi ei se fac bine. Dar aceasta nu este ceea ce a spus profetul, ci este mărturia mea, este mărturia mea oculară, este ceea ce pot duce în boxa martorilor, într-o Curte de judecată şi să spun ceea ce am văzut eu. De ce? Pentru că am mâncat Cărticica şi trebuie să prorocesc din nou. ( fragment citat din http://www.infomesaj.ro/slujba-incincita/chad-lamb-slujba-lui-elisei/ )

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

40 de răspunsuri la A venit timpul Miresei lui Hristos, timpul intelegerii Glasurilor celor sapte tunete

 1. Haideți oilor, proorociți ceva sa vedem dacă se împlinește. Dar cred că am așteptări prea mari… Branham este Proorocul fără nici o proorocii (reală) așa că nu am la ce să mă aștept de la acest „Mesaj”…

  Acest Mesaj nu e unul pentru suflet, ci unul care hrănește EGO-ul: „vai de mine, ce prigoană amară trăiesc, cat de neînțeles, cât de respins și de prigonit mai sunt….”

  O spune oaia mâncătoare de rahat pe pită din America, tara cea mai liberă şi care nu a cunoscut vreodată persecuția religioasă și nici de vre-un alt fel…

  Cuvântul lui Dumnezeu hrănește sufletul, Vărsătura Orei hrănește Firea Pământească aducă EGO-ul. Să îi spună cineva lui Charlie Lambo despre ce înseamnă prigoana adevărată şi cum a reacționat un suflet cu adevărat nobil şi matur ca Richard Wutmbrand și alți preoți și oameni sfinți. În nici un caz să se victimizează.

  Dar americanii ăștia, săracii de ei, vai ce prigoniți și neînțeleși mai sunt sunt…. Ce stofă nobilă mai e și Putreziciunea Orei…

  • Te exprimi ca un om fara discernamant , cumetre Abel !( vorba lui Ion Creanga din povestea Capra cu tri iezi )

  • Eu nu sunt după cum mă exprim, asta e doar percepția matale… În cazul ăsta chiar am discernământ, că tocmai ce m-a „lovit” revelația…

   Eu aș zice că matale te exprimi în spiritul întâiului ales al țării, președintele Iohannis, care a zis: „Nu știu și nici nu mă interesează…” și: „Niște penali atacă justiția…”

   Așa că o să mă exprim altfel, ca să mă înțelegi:

   Majestatea Voastră, Sfântă Sămânță Regală, Preafericită Mireasă aleasă, ne pare deosebit de rău că v-am necăjit criticându-vă și şi punând la îndoială prea-înțeleptele și întru-totul adevăratele cuvinte ale Divinului Profet William Marrion Branham și ale destoinicului Său slujitor Chad Lamb. Aveți perfectă dreptate, sunteți într-adevăr foarte prigoniți, încolțiți și hăituiți din toate părțile de haitele de lupi flămânzi care vă mușcă și vă mănâncă cu deosebită cruzime. De când există Creștinismul pe lumea asta nu s-a mai pomenit un necaz și o prigoană mai mare decât cea prin care treceți chiar acum. Forțele întunericului și-au dezlănțuit cele mai teribile forțe demonice pentru a vă anihila în totalitate…

   Dar în ceea ce privește deranjamentele digestive, nu e vina noastră…. Va sfătuim ca pe viitor să nu mai consumați cărți crude cu tot cu coperți…. Mai ales când aveți o fiere leneșă ca cea a domnului președinte, despre a cărui digestie știm prea bine că nu este cea mai rapidă de când ne-a spus: „Am să o citesc până o să o înțeleg…” Așa că lăsați-vă timp, nu vă grăbiți, căci Domnul nu va veni atât de curând, iată ca de mai bine de jumătate de veac vă așteaptă pe toți (ca să vă reveniți… 😅)

   E bine așa pentru toată lumea?

   • Abel, cand am scris ” discernamant ” am gandit conform intelesului spiritual biblic, nu acela al oamenilor firesti ( din DEX), ci asa cum a zis apostolul Pavel ” Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin innoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavarsita. (Rom.12:2) Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecaruia dintre voi sa nu aiba despre sine o parere mai inalta decat se cuvine; ci sa aiba simtiri cumpatate despre sine, potrivit cu masura de credinta pe care a impartit-o Dumnezeu fiecaruia. „* vers.3) si in continuare, Pavel descrie in cuvinte care este voia lui Dumnezeu
    Oricum , un crestin nu asteapta lauda de la oameni, fiindca Dumnezeu insusi il lauda mult mai bine , asa cum a facut lui Iov, zicandu-le prietenilor lui : : ” Luati acum sapte vitei si sapte berbeci, duceti-va la robul Meu Iov si aduceti o ardere de tot pentru voi. Robul Meu Iov sa se roage pentru voi, si numai in vederea lui nu va voi face dupa nebunia voastra; caci n-ati vorbit asa de drept despre Mine, cum a vorbit robul Meu Iov.” (Iov.42:8)

 2. Dan zice:

  1 Fraţilor, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greşeală (fie in fapta sau gandire asupra celor spuse si scrise despre Duhul blândeţii.), voi, care sunteţi duhovniceşti, să-l ridicaţi cu duhul blândeţii. …Şi ia seama la tine însuţi ca să nu fii ispitit şi tu. 2 Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel Legea lui Hristos!
  Dacă vreunul crede că este ceva, măcar că nu este nimic, se înşală singur.
  4 Fiecare să-şi cerceteze fapta lui, si atunci (in ziua aceea) va avea cu ce să se laude numai în ceea ce-l priveşte pe el, şi nu cu privire la alţii; (si va primi rasplata dupa binele sau raul pe care l-ar fi savarsit) 5 căci fiecare îşi va purta sarcina lui însuşi. _(si acum si atunci)
  -2- Fiţi dar îndelung răbdători, fraţilor, până la venirea Domnului. Iată că plugarul aşteaptă roada scumpă a pământului, şi o aşteaptă cu răbdare până primeşte ploaie timpurie şi târzie. 8 Fiţi şi voi îndelung răbdători, întăriţi-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape…. Nu vă plângeţi unii împotriva altora, fraţilor, ca să nu fiţi judecaţi; iată că Judecătorul este chiar la uşă.
  … 10 Fraţii mei, luaţi ca pildă de suferinţă şi de răbdare pe prorocii care au vorbit în Numele Domnului. 11 Iată, noi numim fericiţi pe cei ce au răbdat. Si Aţi auzit vorbindu-se despre răbdarea lui Iov şi aţi văzut ce sfârşit i-a dat Domnul şi cum Domnul este plin de milă şi de îndurare. (nu numai pentru cel neprihanit , ci si pentru cel ce sufera din pricina pacatului ce la savarsit si de care a fost prins. Dar netagaduit este cuvantul acesta: „el (cel ce sufera pentru neprihanire si nu ca a facut raul) este un vas pe care l-am ales ca să ducă Numele Meu înaintea neamurilor , înaintea împăraţilor şi înaintea fiilor lui Israel; şi îi voi arăta tot ce trebuie să sufere pentru Numele Meu.” Sa dea Domnul In acelasi chip si ceilalti ce si-au pus nadejdea in Harul vietii care va va fi adus la venirea Domnului) Daca suferiti pentru Numele Lui, ferice de voi! Dar fiecare, in Domnul isi are harul lui, dupa cum ii este dat, unuia intr-un fel, altuia intr-alt fel in mijlocul neamului lui, de unde si amaraciunea pantecelui, dar nu a sufletului viu si insetat dupa neprihanirea si Imparatia lui Dumnezeu)

  • Sfaturi bune si frumoase date in privinta fratilor in Hristos, Dane, dar ce cuvinte ai folosi tu ca sa exprimi aceste sfaturi biblice : ” Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu sameni si tu cu el.Raspunde insa nebunului dupa nebunia luica sa nu se creada intelept (Prov. 26.4-5)

   • Dan zice:

    Nu este datoria mea sa critic si calific pe aproapele meu, frate al lui Hristos inaintea lui Dumnezeu….
    El stie mai bine…! _Si nici pe oameni nu sfatuiesc!
    Datoria mea fata de tine frate , oameni si Dumnezeu este sa umblu in Hristos, Dragostea Lui si sa pazesc poruncile Lui ca si primii ucenici: ce, „Şi, cu multe alte cuvinte, mărturisea, îi îndemna şi zicea: „Mântuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos.”
    41 Cei ce au primit propovăduirea lui au fost botezaţi; şi în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete.
    42 Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii şi în rugăciuni.”
    Cine iubeste viata si vrea sa aiba zile fericite, s-o faca!

    • Datoria ta, Dane, intr-adevar ca nu este sa critici, dar este sa nu fugi de raspunderea pe care o ai in fata lui Dumnezeu, conform (Ezec.33:8)

     • Dan zice:

      Si cum vei face si pe asta, nu pazind poruncile Lui?
      Ba da! Si cuvantul va fi intarit prin fapta.
      de aceea : „Ei stăruiau în „Invăţătura Apostolilor”, legătura frăţească, frângerea pâinii şi rugăciuni.”_ ca este un Singur Duh.
      Cine iubeste viata si vrea sa aiba zile fericite, s-o faca!
      Ma mir ca nu ai vazut folosul staruintei in Duh!

 3. Dan zice:

  Dimpotriva , eu nu vad pe nimeni nebun, ca nebun este cel ce nu crede in Dumnezeu! Dupa cum ai afirmat si tu , sfaturile bune sunt pentru frati. dintre care si eu si voi.
  Dar si pentru cel ce nu ar crede sau este mai putin increzator in Domnul plin de indurare si bunatate, pentru toti oamenii spre viata si insanatosire, daca ar fi cazut cineva in desnadejdie din pricina anumitelor imprejurari sau lipsuri sau pofte ale pantecelui intre oameni ce n-au incredere in Dumnezeu. (adica samanta nu trebuie sa cada intre spini si nici pe Calea neprihanirii, ci deplinii increzatori ca Cel ce a facut Fagaduinta poate sa si implineasca.
  Daca cineva cerceteaza sa cunoasca mai deaproape cuvintele vietii si nu crede orisice, asta nu il face nebun. Este doar mai greu de inteles un astfel de om.
  Asa ca sunt atent ce vorbesc si despre cine vorbesc. Sa nu mai zic ca cine spune fratelui sau nebun, nu stiu care dintre ei mai poate avea fata curata.
  Un alt sfat bun spunea cineva cam asa :’ nu faceti ca binele vostru sa fie grait de rau”! Si daca nu crede pe fratele tau cineva, te va crede pe tine care zici ca esti fratele lui? N-am zis ca fratele, oricare ar fi el, este nebun.

  • Dan zice:

   Cand Scriptura indeamna prin intelepciunea proverbelor: ” Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu sameni si tu cu el. Raspunde insa nebunului dupa nebunia lui ca sa nu se creada intelept (Prov. 26.4-5)
   _se refera la sfatul nebun care se strcoara chiar si printre sfaturile celor mai intelepti! Deci nu se refera la om, daca Dumnezeu a creat toate pentru om. Fereste-te dar de sfaturile nebune ca de camasa minjita de carne cu sange, ca sa nu-ti devina insasi femeia (viata) nebuna, ca atunci si nevasta de linga tine, care te indrageste atat de mult ar rade de tine
   Sa nu mai zic de copii de care ti se rupe sufletul.

 4. Pe mine va rog sa ma iertați, eu nu sunt preasfant ca voi, eu răspund nebunului după nebunia lui… 😆

  Nebunul în cazul acesta este oaia damblagita din America care s-a pus pastor peste alte oi, după ce „fratii” l-au paradit pe adevăratul Pastor…

  Chad Lamb (în traducere copil de oaie) însuși zice despre sine ca e nebun precum Profetul, asa ca cine este Abel ca sa îl contrazică??

  https://mesajul.blogspot.com/2015/04/ce-este-minciuna-de-pe-munte-ii.html

  „Vreau să înţelegeţi …. nu ştiu cum să explic … are cumva de a face … nici nu înţeleg complet… poate mă credeţi nebun, dar aşa a spus Branham… Sunt nebun ca şi Profetul … Ce perfect, ce copleşitor … veţi vedea mai departe.”

  • Dan zice:

   Abel ben Adam zice:
   august 30, 2018 la 3:05 pm
   Pe mine va rog sa ma iertați, >>eu nu sunt preasfant ca voi<<, eu răspund nebunului după nebunia lui… 😆

   Se pare ca sunt in afara subiectului sau neintelegerii voastre din launtrul partidei din care se pare ca odata ati facut amandoi parte.. Asa ca ma abtine. Si as spune prosti daca m-as pronunta asupra vreunui aspect al ei. Nu o cunosc. Nici afiliat. Dar vad ca nici tu !

 5. mihaela zice:

  ma bag si eu ca musca-n lapte dar nu ma pot abtine 🙂

  Cine ne-a asemanat prima data cu o turma de oi? Isus. De ce? pentru ca avem multe in comun 🙂

  Oile traiesc in turma (biserica) , au un lider (pastor), pe care oile din turma il urmeaza orbeste. In caz de pericol acesta decide daca oile ataca 🙂 (da! se intampla si asa ceva 🙂 ) sau daca se retrag. Oile il urmeaza fara sa gandeasca. In interiorul turmei sunt mereu lupte pentru putere caci fiecare oaie vrea sa devina lider 🙂 Si ar mai fi multe de spus… dar cel care a spus asta intr-o predica nu era nici fermier si nici veterinar. Dar un crescator de oi ar sti cu siguranta mai multe despre firea umana, pardon despre oi.

  • Dan zice:

   Dumnezeu sa te binecuvinteze Mihaela, ca de ar fi vro binecuvantare de la El ar fi in Hristos.
   Oile nu i-L urmeaza daca nu gandesc. (ca nu sunt chiar „oi”
   Si pentru asta si Pastorul s-a dat pe sine insusi pentru „oile” Sale. Dar un crescator de oi sau animale cu siguranta nu cunoaste mult despre firea umana, ca e crescator de animale! Isus nu este primul care ne-a asemanat cu niste oi, ci El este atat Mielul lui Dumnezeu cat si hrana „oilor” ,Pastorul care si-a dat viata pentru „oi” dupa cum spun proorocii de mai inainte. Cartea lui Enoh vorbeste despre oi nu stiu cate capitole.(nu le-am numarat)
   Dar astea sunt amanunte nu fara insemnatate totusi.
   Se pare insa ca dezbaterea intre ei este cine este aceea : „Majestatea Voastră, Sfântă Sămânță Regală si Preafericită Mireasă aleasă”
   Am inteles insa ca Iohanis nu se incadreaza nicidecum! Asa am crezut si eu, dar Nici nu i-l condamn.. Politica m-a intereseaza catusi de putin.
   Abel le-a pus pe toate insa in context la un loc. Poate ca este o turma mica si un Pastor. Si ca Branham nu ar face parte dintre nici una si nici cealalta, enumerate de el. Dar ca mai este si o rafuiala de mai inainte intre ei.este de asemenea posibil si o vor rezolva in public. Corect. Succes! Poate invatam si noi ceva de folos.
   Deci in consecinta pe cand unul se crede ceva, celalalt pare ca si-a pierdut nadejdea cu totul, simtindu-se inselat loveste in toate. Dar cu siguranta ca m-a insel. Situatia nu este chiar asa de simpla.

   • Dane, ( si toti ceilalti, cititorii)
    „Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu! ( si nu numai ca ” sa ne numim” dar ) Si suntem. ( nu doar ca ” ne credem ” ci credem cu adevarat ca asa este ) Lumea nu ne cunoaste, pentru ca nu L-a cunoscut nici pe El. (1Ioan.3:1) . Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este.
    Oricine are nadejdea aceasta in El se curata, dupa cum El este curat.

    Deci, zica Abel ( sau oricine) ce o vrea, eu o tin asa, pe-a mea ! ( credinta, nadejdea si dragostea ) Fiindca fagaduinta ( aceea din fraza subliniata cu litere ingrosate ) mi-a fost data mie

    • Dan zice:

     Amin , Slavit sa fie Dumnezeu, asa este ! Si dupa cum zice si intareste si El , Cel ce mijloceste pentru noi : Isus, Hristos , Fiul Sau, dupa voia lui Dumnezeu _fa asa si vei avea viata vecinica! Si daca El mijloceste, mijloceste prin slujitorii Lui.
     Matei 15:28 „Atunci, Isus i-a zis: „O, femeie, mare este credinţa Ta! Facă-ţi-se cum voieşti.” Şi fiica ei s-a tămăduit chiar în ceasul acela.”
     Context_ Căci ştiu că lucrul acesta se va întoarce spre mântuirea mea prin rugăciunile voastre şi prin ajutorul Duhului lui Isus Hristos.
     20 Mă aştept şi nădăjduiesc cu tărie că nu voi fi dat de ruşine cu nimic, ci că acum, ca totdeauna, Hristos va fi proslăvit cu îndrăzneală în trupul meu, fie prin viaţa mea, fie prin moartea mea.
     21 Căci, pentru mine, a trăi este Hristos şi a muri este un câştig.
     22 Dar, dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; şi nu ştiu ce trebuie să aleg. 23 Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine,
     24 dar, pentru voi, este mai de trebuinţă să rămân în trup.
     25 Şi sunt încredinţat şi ştiu că voi rămâne şi voi trăi cu voi toţi pentru înaintarea şi bucuria credinţei voastre,
     26 pentru ca, prin întoarcerea mea la voi, să aveţi în mine o mare pricină de laudă în Isus Hristos.
     27 Numai purtaţi-vă într-un chip vrednic de Evanghelia lui Hristos, pentru ca, fie că voi veni să vă văd, fie că voi rămâne departe de voi, să aud despre voi că rămâneţi tari în acelaşi duh şi că luptaţi cu un suflet pentru credinţa Evangheliei,
     28 fără să vă lăsaţi înspăimântaţi de potrivnici; lucrul acesta este pentru ei o dovadă de pierzare şi de mântuirea voastră, şi aceasta de la Dumnezeu.
     29 Căci cu privire la Hristos, vouă vi s-a dat harul nu numai să credeţi în El, ci să şi pătimiţi pentru El
     30 şi să şi duceţi, cum şi faceţi, aceeaşi luptă pe care aţi văzut-o la mine şi pe care auziţi că o duc şi acum.

   • Dane, îți răspund foarte telegrafic ca nu sunt acasa si mai am și alta treaba decât sa butonez pe un telefon cat o cutie de țigări…

    Cu oamenii ma port omenește, dar știu sa vorbesc și pe limba pe care o înțeleg animalele. La nevoie ma pot coborî și mai jos 😆

    Aia cu Majestatea și Sămânța Regală nu sunt decât citate din Branham, cu alte cuvinte am vorbit asa ca sa ma înțeleagă behaitorul cu blogul sau… Eu m-am exclus din acest grup de elitiști numiți „‘Mireasă” și nu am aspirații de nunti cerești sau „rapiri”…

    Asemănarea cu situația politica din România (pe care o urmăresc foarte curios din afara tarii) este izbitoare. Branhamistii urla și se zvarcolesc în chinuri ca si procurorii cat de „prigoniti” și cat de „atacati” sunt ei… Ei, statul de drept sau al „celor drepti” sunt chipurile atacați de niște penali.  Tocmai ei, vorbesc de liderii sectei care șed pe sute de milioane precum Iohanis pe casele sale, sunt cei cărora li se face mare nedreptate în tara maximelor libertăți… Pe bune????

    Pe mine ma doare fix în pix de credințele care mai de care mai ridicole ale Behaitului, și nu sunt dornic de vreo rafuiala sau sa par mai deștept. Singurul lucru in care lovesc este prostia, când se înmulțește, precum omul de la deratizare în paraziți. Behaitului ii doresc mai departe somn ușor al rațiunii, dar poate mai sunt și oameni aici care citesc, cu mai multi neuroni funcționali, care însă trebuie angrenați și antrenați sa gândească. Pentru asta însă ei au nevoie de informații,  iar eu nu vreau sa nu le-o pun la dispoziție…

    • Dan zice:

     Bine Abel, de acord, Cand vei avea timp vom mai vorbi.
     …Dar tot pe scurt vreau sa te intreb, si fie vorba intre noi, fara sa amintim mereu si mereu de Branham si adeptii interpretarii Scripturilor in felul lui. Daca Branham este gresit, atunci si la auzul behaitului oilor, mila nu ti s-ar starnii? (nu dau nume ci vorbesc in general)
     Totusi ceice inca nu au primit lumina ca Branham interpreteaza, ei in necunostiinta lor totusi traiesc in baza cuvintelor scrise si a credintei in mila si indurarea aratata in Isus, Si nu ambii au aceiasi vina. si tu nu-i poti trata pe ambii la fel.
     Sa sustragi pe cineva de sub orisice interpretare a celor scrise ar fi un lucru bun, insa a sustrage pe cineva de sub puterea credintei cuvantului scris al Scripturii ar fi un lucrul cel mai de nedorit. Caci pe baza cuvintelor lui Isus, Duhul proorociei, Branham interpreteaza.
     Altfel cum vor capata vrodata cineva lumina fara cuvintele Scripturii?
     Apoi dupa parerea mea, mai bine credinta in Isus de ochi lumii decat fara credinta de nici un fel. Si cei de sub vechiul Legamant sub Lege si tot sunt mai buni, daca in nebunie cineva ar indrasni a compara.

     • Nu stiu daca inteleg la ce te referi, iti raspund la ce inteleg eu:

      Nu, nu mi-e mila cand citesc ce scriu behaitoarele, si nu mi-e mila nici de cei care il urrmeaza in continuare pe Branham sau pe propovaduitorii acestuia, dupa ce li s-au aratat tone de dovezi ca acesta era un sarlatan si un mincinos. In cazul acesta, isi merita soarta si nu e slujba mea sa ii „indrept”. Este alegerea lor!

      • Dan zice:

       Da, inteleg si asta. Insa nu ti-ar ajunge viata asta pe care ti-a dat-o Dumnezeu sa-i demasti pe toti.
       Este atat de scurta, daca ai timp sa prinzi un crampei de adevar din ce este cu adevarat de folos in viata. Iata ca nu toti au cunostinta si cei ce o au, nu au ajuns cum sa cunoasca_zicea cineva!
       Si atunci cine te opreste sa nu spui ?

  • Mihaela, este putin spus ” lider ” Apostolul Pavel m-a invatat o altfel de lupta . dusa pe ” o cale nespus mai buna „, aceea dusa cu scopul de ” a intregi Cuvantul lui Dumnezeu ”
   El a lasat in scris aceasta marturie : ” Vreau sa zic: taina tinuta ascunsa din vesnicii si in toate veacurile, dar descoperita acum sfintilor Lui,, carora Dumnezeu a voit sa le faca cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia intre Neamuri, si anume: Hristos in voi, nadejdea slavei.
   Pe El Il propovaduim noi, si sfatuim pe orice om, si invatam pe orice om in toata intelepciunea, ca sa infatisam pe orice om desavarsit in Hristos Isus.
   Iata la ce lucrez eu si ma lupt dupa lucrarea puterii Lui care lucreaza cu tarie in mine. ”
   „Calcati pe urmele mele, intrucat si eu calc pe urmele lui Hristos. „

   • A intregi Cuvantul lui Dumnezeu inseamna a face sa locuiasca Duhul lui Dumnezeu in fiecare madular al Trupului lui Hristos, care este Biserica
    ( observa diferenta intre trupul lui Isus si trupul lui Hristos )
    In ce-l priveste pe Abel, ma intristez sa-l vad ca pe o mladita taiata ….dar daca el se considera asa, , este alegerea lui , cine se poate impotrivi ?

 6. Dan zice:

  Cartea Înţelepciunii lui Isus, Fiul lui Sirah
  -DESPRE PRIGONIRII (pentru a nu fi interpretat ca o pricina de cadere si necaz)
  1 Fiule, dacă ți-ai pus în gând să-L slujești pe Domnul,
  pregătește-ți sufletul pentru încercări.
  2 Încordează-ți inima și fii tare, iar la vreme de necaz să nu te tulburi.
  3 Lipește-te de El și nu te’ndepărta, pentru ca’n ziua ta din urmă să fii înălțat.
  4 Tot ce ți se’ntâmplă, primește cu plăcere, iar în necazurile smereniei tale fii răbdător;
  5 căci în foc se lămurește aurul, iar oamenii plăcuți [Domnului], în cuptorul umilinței.
  6 Crede în El, iar El te va ajuta; îndreaptă-ți căile și nădăjduiește în El.

 7. Isus Sirah este omul in care se incred si pe care-l propovaduiesc Mormonii. Este” un alt Isus,” asa cum ne-a aratat Pavel Citeste 2Cor.11:4

  • Dan zice:

   Partide din nou… Adevarul este ceea ce trebuie sa cauti frate! Insa se pare ca un alt subiect a devenit pentru tine o mare poticnire.
   Poate ar trebui sa te lasi frate de tot ce este scris in biblie, pentru ca multi sectanti si culturi au socat omenirea, folosind biblia sa omoare in masa prin sinucidere adeptii lor insisi. Dupa cate se stie de majoritatea, mormonii_ este un cult fondat destul de recent, putin mai vechi insa de Branhamisti. _Si ei folosesc biblia, chiar amintesc si despre Isus fiul lui David, nu am stiut…
   Doar nu voi fi atat de nebun ca sa nu mai citesc Scripturile din cauza unora ca ei.(dupa cum insinuezi tu)
   Isus este singurul Fiu al lui Dumnezeu dat tuturor, ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vecinica, inclusiv tu sau Sirah.
   Vezi tu, este o virgula dupa „Isus” :Cartea Înţelepciunii lui Isus, Fiul lui Sirah, facadu_l pe Isus Fiul lui Sirah. Iar cartea este despre intelepciunea lui Isus. Daca tu nu crezi ca si el, Sirah vorbeste despre Intelepciunea Fiului lui Dumnezeu, sau ca nu poti concepe asa ceva, asta este o alta problema. Credinta ta te-a mantuit, pe tine nu pe mine!
   Acelasi Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu este si Fiul lui Sirah.desigur dupa intelepciunea data lui Sirah de catre Dumnezeu..
   Intrega Biblie marturiseste. Cartea lui de asemenea. Si multe din aceasta carte sunt regasite in Psalmi, Eclesiatul, Proverbele lui Solomon, intr-un cuvant al intelepciunii, in toata Scriptura le vei regasi, daca o vei cerceta.
   Septuaginta este traducerea care are inclusa cartea in cauza, inainte de a fi traducerea Cornilescu care este King James text masoretic.
   Si care parca Kalvin Luther si fostul catolic german a scos-o, printre altele. Cu cat mai putine dovezi, cu atat mai mare si ratacirea. De aceea au scos cat mai multe carti si au inventat King James version.
   Eu nu ma socotesc Calvinist, nici macar. Internetul ti-ar folosi in o apreciere mai exacta a ceeace am amintit. Nu cauta despre mine pe internet, ci despre texte.(sper sa nu ma intelegi gresit)
   Remarca ta a fost totusi una benefica pentru mine. Merci!

 8. Dan zice:

  How are Martin Luther and John Calvin similar?
  The 16th century was marked by two great leaders, Martin Luther and John Calvin, who represented the stepping stones for the Protestant Reformation. … Luther was the founder of a group which is today known as the Lutherans. Both were very similar and at the same time different, each of them influenced Europe in a way.
  Lutheran theology stresses that salvation is independent of merit and worthiness, arguing that it is a gift of God’s sovereign grace. … Calvinism salvation belief is that of predestination (chosen few) whereas Lutheranism believes any one can attain salvation through faith.
  Numai daca te cofunzi in apa botezului, prin Cuvant vei vedea ca adevarul este mult mai adanc, tainic ascuns, totusi in fata tuturor si fermecator.
  Dupa cum spune cineva „balsam vindecator”_slujba apostolului _Cel ce mijloceste pentru noi : Isus, Hristos , Fiul Sau, dupa voia lui Dumnezeu _fa asa si vei avea viata vecinica! Si daca El mijloceste, mijloceste prin slujitorii Lui.
  14 Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruinţă în Hristos şi care răspândeşte prin noi în orice loc mireasma cunoştinţei Lui. 15 În adevăr, noi suntem înaintea lui Dumnezeu o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii şi printre cei ce sunt pe calea pierzării:
  16 pentru aceştia, o mireasmă de la moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasmă de la viaţă spre viaţă. Şi cine este de ajuns pentru aceste lucruri?
  17 Căci noi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulţi, ci vorbim cu inimă curată, din partea lui Dumnezeu, înaintea lui Dumnezeu, în Hristos.

  Ca este vorba de timpul Miresei si al Harului lui Hristos, Domnul;
  si Carul Sau de biruinta pentru toti cei ce vor crede in Numele Lui spre rascumparare si mantuire. Proverbele 17:6 „Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor şi părinţii sunt slava copiilor lor. „1 Tesaloniceni 2:19 „Căci cine este, în adevăr, nădejdea sau bucuria sau cununa noastră de slavă? Nu sunteţi voi înaintea Domnului nostru Isus Hristos, la venirea Lui? Da, voi sunteţi slava şi bucuria noastră…”
  Pricina amânării venirii, pentru ca Abel ben Adam spune ca , citez ca nu pot fi de acord, noi nu avem aceiasi fire ca si presedintele Iohanis, spunand asta Abel ne jigneste pe toti? Victima colaterala poate, prin consecinta indirecta posibil.
  ( Mai ales când aveți o fiere (fire, sau poate „fiere” asa cum a scris a si gandit ca firea lenesa devine chiar si fiere amara. Cam are dreptate Abel ben Adam) leneșă ca cea a domnului președinte, despre a cărui digestie știm prea bine că nu este cea mai rapidă de când ne-a spus: „Am să o citesc până o să o înțeleg…” Așa că lăsați-vă timp, nu vă grăbiți, căci Domnul nu va veni atât de curând, iată ca de mai bine de jumătate de veac vă așteaptă pe toți (ca să vă reveniți… 😅)
  23 Iau pe Dumnezeu martor faţă de sufletul meu că n-am mai venit până acum la Corint tocmai ca să vă cruţ.
  24 Nu doar că am avea stăpânire peste credinţa voastră, dar vrem să lucrăm şi noi împreună la bucuria voastră, căci staţi tari în credinţă.
  (ne spune Apostolul Pavel, Apostol al Neamurilor si Slujitor pentru nevoile noastre)

 9. Citind maldarul de comentarii, am constatat ( cu tristete in suflet) ca nu ati reusit sa intrati in duhul ( nu ati inteles , adica ) temei propusa in textul articolului ca sa fie des-batuta , adica sa prezentati marturia voastra despre cunoasterea personala a Domnului Isus Hristos, asa cum este prezentata de Dumnezeu generatiei noastre ca si Cuvantul descoperit in Mireasa Fiului lui Dumnezeu , adica Glasurile celor sapte tunete

  • Cui te adresezi? De la cine vrei sa auzi marturia personala despre cunoasterea lui Isus Hristos asa cum este prezentata de Branham? De la cineva care nu mai da 2 bani pe Branham (sa nu ma exprim mai urat)? De la cei/cele care nici habar nu au de Branham?

   Singurul branhamist de aici (sau branhamista) e Angelyca, dar ea se cam sfieste sa comenteze, probabil pentru ca femeia trebuie sa fie supusa si tacuta, cum zice Branham… (Singurele comentarii sunt „impul e aproape…” si „Doamne ai mila!”

   Deci oaie, la ce te astepti de la noi, astia 3-4 care suntem pe aici, Dan, Cherie, Mihaela? Eu iti mai scriu din cand in cand sa iti reamintesc ca Branham a fost Sarlatanul secolului XX si predicatorii sai sunt niste paiate, precum Chad Lamb, care este una din cele mai descreierate ffinte de pe planeta, si am dovedit acest lucru, de fapt se dovedeste singur.

   • Mereu te inseli in aprecieri, Abel, nu este asa cum ai impresia. Daca ai putea sa vezi statisticile blogului, ai vedea ca cititorii nu sunt numai aceia pe care-i stii ca comenteaza Am frati care citesc blogul pe toate continentele, si sunt la numar intre 20 ( zilnic) si peste 100 ,( de multe ori ) Ei nu sunt interesati in comentarii, ci mai degraba in a prinde esenta Mesajului din fiecare articol

 10. Dragul de tine Abel, cred ca am mai spus-o: imi este mila de tine, sa nu tina Domnul in seama batjocura care o aduci Cuvantului Sau! Poate daca mai este timp, o sa te trezesti din orbirea satanei si sa crezi Cuvantul, nu musai pe Branham, Lamb etc Isus Cristos a murit penrtu tine pentru mine pentru toti… nimeni altcineva!
  Stii cum esti tu in scurta mea vedere de „femeie” sau oricum vrei tu sa-mi zici, esti inversul proverbului „branza buna in burduf de caine”.. !!!
  .Binecuvantarea Domnului sa fie cu noi toti!
  Shalom!

  • Drăguţă, nu este nevoie să te repeţi, şi eu cred că ţi-am mai spus că nu trebuie să îţi fie milă de mine, din moment ce la modul cel mai conştient am luat o decizie pentru viaţa mea. Nu o voi schimba de dragul „milei” tale, sau de frica pe care încerci să mi-o induci.

   Mila se manifesta atunci cand pornirile noastre empatice pleaca din emotii negative (tristete, parere de rau, vinovatie, frica… dar si de superioritate!) Sunt emotiile tale pe care incerci sa le proiectezi asupra altora. Eu iti zic „Nu, multumesc, nu le accept!”

   http://entuziasm.ro/dezvoltare-personala/diferenta-intre-mila-si-compasiune/

   • Dan zice:

    Abel adresa de mai sus pe care o folosesti sa confirme spusele tale ca
    _ „Mila se manifesta atunci cand pornirile noastre empatice pleaca din emotii negative (tristete, parere de rau, vinovatie, frica… dar si de superioritate!)” este tocmai buna .
    Insa nu de adevarata mila face referire Scriptura.
    Poate ca Angelica nu s-a exprimat chiar corect incluzand ideile expuse si evaluarile lucrurilor si persoanelor in adevaratul context, dar, din nou referinta web ce ai dat-o este pentru omul necredincios si neincrezator in Dumnezeu, care nu este nicidecum o pilda de urmat. …
    De acolo si …pornirile si emotiile negative de care vorbesti….
    Nu trebuie sa primesti nici o astfel de „mila” dela nimeni.
    Decat un singur lucru trebuieste: Aceia care vine dela Dumnezeu.
    O cunosti si o ai si nu trebuie sa ti-o dea nimeni; ca El ti-a facut parte de ea. Ca te folosesti de ea este la aprecierea ta si a fiecaruia sa umble in ea intrucat ii este unuia cu putinta. Nu este nimeni impotriva ta, exceptie facand persoana in cauza, adica tu!
    Este o parere nu_i menita ca insulta_ daca este gresita, este in paguba mea.( ca eu am facut-o, exceland mila)

   • COMPASIÚNE ~i f. livr. Sentiment de înțelegere și de compătimire față de suferințele și nenorocirile cuiva; milă; compătimire; milostenie. [G.-D. compasiunii; Sil. -si-u-] /<fr. compassion
    Femeia aceea psih-oloaga vorbeste doar " discutii", dupa gandurile filozofice din capul ei .,Compasiunea este doar o alta exprimare a cuvantului " mila", si este denumit SINONÍM, -Ă, sinonimi, -e, adj., s. n. 1. Adj. (Despre cuvinte, expresii, afixe etc.) Care are (aproape) același înțeles cu alt cuvânt, cu altă expresie, cu alt afix etc. ♦ P. gener. Asemănător, identic, similar; corespunzător. 2. S. n. Cuvânt, expresie, afix etc. care are același (sau aproape același) înțeles cu alt cuvânt, cu altă expresie, cu alt afix etc. – Din fr. synonyme.

  • Si mai stii ceva? Gusturile nu se discuta. Nu le stabilesti tu! Poate ca chinezul savureaza branza buna in burduf de caine…? Care e problema ta? Ei sunt oricum majoritatea covarsitoare a populatiei…

 11. Dan zice:

  Am excelat „mila” fara sa fie adresata catre cineva!
  Si asta sa nu jignesc pe nimeni.

 12. Dan zice:

  Israelitii au cerut lui Samuel un imparat. Poate ca semn de mila dela Dumnezeu in vederea judecatilor ce erau intre ei. Si l-au ales pe Saul.
  Mila asta insa nu a durat pentru ei prea mult, dar a insemnat pentru ei ceva.
  Nu aceiasi parere a avut Domnul despre aceiasi dorinta a lor, judecand-o ca o lepadare. Totusi Dumnezeu este Cel ce are dreptate, totusi a ingaduit-o.
  Multe pilde de acelasi sens sunt in mai toata Scriptura.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.