Cum citim Biblia ? -1 –

M-am hotarat sa incep cu acest comentariu de la o postare anterioara fiindca am observat ca fratii si surorile nu citesc Biblia , sau , daca o citesc, nu pun seama deloc pe ce este scris ci se ghideaza in gandire dupa teologiile imbatranite ale cultelor din care au provenit .
Vreau ca in aceasta serie de articole sa va atrag atentia sa puteti observa ca exista diferenta fata de o lectura obisnuita , fiindca Mesajul orei ne-a fost dat ca o ultima trezire crestina la realitatea Cuvantului vorbit de Dumnezeu , care a fost consemnat de-a lungul anilor si condensat in Sfintele Scripturi .
Apostolul Ioan a zis ca acest Mesaj al Scripturilor este pentru generatia de la sfarsitul veacurilor
Vreau sa fiti atenti, ca o data zic : nu voi mai ingadui comentarii aiurea, de genul celor facute in ultima vreme de numitul „Dan „( fara bostan )
Cine nu-i in stare sa urmeze subiectul , mai bine sa steie linistit in banca lui .

Hai sa mergem iarasi la scoala sa invatam sa citim si sa invatam sa scriem si sa gandim asa cum am citit
Deci, Geneza , capitolul 2 :
Citim aici , in primul rand, ca Dumnezeu si-a sfarsit lucrarea in ziua a saptea ( subliniat ziua a saptea ) Apoi citim ca omul a fost facut din tarana ca si prima lucrare , inainte de vegetatie ,inainte de vietuitoarele marii, de pasari , de dobitoace si de orice fiinta vie , pe pamant . Numai dupa ce trupul facut din tarana a primit suflare de viata si a devenit un suflet viu, Dumnezeu a facut sa incolteasca samanta plantelor, pe un pamant pe care nu a plouat niciodata inainte si pe care n-a cazut ploaie pana in vremea lui Noe
Dupa aceea , Domnul a vazut ca omul era nemultumit cu singuratatea si de aceea a inceput sa creeze vietuitoarele ( zic eu, prin cuvantul care le chema pe nume , rostit prin gura omului, dupa viziunea data omului , mai intai ” ca sa vada cum are sa le numeasca „ Viziunea animalelor destinate a-i fi de ajutor omul a avut-o fiind treaz si constient de ce se intampla, fiindca fiecarei vedenii el punea un nume , cu care Dumnezeu era de acord ” si orice nume pe care-l dadea omul fiecarei vietuitoare, acela-i era numele.”
Dar, vezi ca omul nu a fost multumit de nici o vietuitoare si atunci Dumnezeu a schimbat tactica ! A anulat orice consultatie cu omul treaz, l-a adormit si a facut femeia doar asa cum a vrut El , apoi l-a desteptat si i-a pus-o inainte (” Poftim, aceasta-ti este consoarta , nu mai ai nimic de ales , gata cu mofturile ! „) Si omul n-a avu altceva de facut decat sa fie bucuros ,s-a grabit sa-i puna si numele, exclamand cu gura mare ; ” Asta-i VIATA ! ”
Sa ne oprim putin aici si sa cercetam daca in alte scrieri din Biblie se confirma intelegerea asa cum am citit, sau gasim ca ar fi altfel . Ok.? astept contributia ta sau a altor cititori la dialog

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Cum citim Biblia ? -1 –

 1. Incep eu primul comentariu, la articol ( ca si exemplu de comentariu la subiect ) referitor la ziua a saptea . De ce n-a fost ziua a sasea aceea in care sa-si fi sfarsit Dumnezeu lucrarea, asa cum invata teologii ? De ce este ziua in a saptea chiar si inceputul, nu numai sfarsitul lucrarilor lui Dumnezeu facute pe Pamantul pe care, atunci cand l-a facut pe om din tarana nu exista inca nimic viu ?
  ” nu era inca pe pamant niciun copacel de camp si nicio iarba de pe camp nu incoltea inca: fiindca Domnul Dumnezeu nu daduse inca ploaie pe pamant si nu era niciun om ca sa lucreze pamantul. ”
  Raspunsul meu va fi in urmatorul comentariu

 2. cherie zice:

  Chiar nu inteleg cum citesti biblia.’Doar scrie clar”
  Vieţuitoarele mării
  20 Dumnezeu a zis: „Să mişune apele de vieţuitoare şi să zboare păsări deasupra pământului pe întinderea cerului.”
  21 Dumnezeu* a făcut peştii cei mari şi toate vieţuitoarele care se mişcă şi de care mişună apele, după soiurile lor; a făcut şi orice pasăre înaripată după soiul ei. Dumnezeu a văzut că erau bune.
  * Gen 6:20; Gen 7:14; Gen 8:19; Ps 104:26;
  22 Dumnezeu le-a binecuvântat şi a zis: „Creşteţi*, înmulţiţi-vă şi umpleţi apele mărilor; să se înmulţească şi păsările pe pământ.”
  * Gen 8:17;
  23 Astfel a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a cincea.
  Vieţuitoarele pământului
  24 Dumnezeu a zis: „Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor; vite, târâtoare şi fiare pământeşti după soiul lor.” Şi aşa a fost.
  25 Dumnezeu a făcut fiarele pământului după soiul lor, vitele după soiul lor şi toate târâtoarele pământului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bune.
  26 Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem* om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească** peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”
  * Gen 5:1; Gen 9:6; Ps 100:3; Ecl 7:29; Fapte 17:26; Fapte 17:28; Fapte 17:29; 1 Cor 11:7; Efes 4:24; Col 3:10; Iac 3:9; ** Gen 9:2; Ps 8:6;
  27 Dumnezeu a făcut pe om după chipul* Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească** şi parte femeiască i-a făcut.
  * 1 Cor 11:7; ** Gen 5:2; Mal 2:15; Mat 19:4; Marc 10:6;
  28 Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi*, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”
  * Gen 9:1; Gen 9:7; Lev 26:9; Ps 127:3; Ps 128:3; Ps 128:4;
  29 Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana* voastră.
  * Gen 9:3; Iov 36:31; Ps 104:14; Ps 104:15; Ps 136:25; Ps 146:7; Fapte 14:17;
  30 Iar tuturor* fiarelor pământului, tuturor păsărilor** cerului şi tuturor vietăţilor care se mişcă pe pământ, care au în ele o suflare de viaţă, le-am dat ca hrană toată iarba verde.” Şi aşa a fost.
  * Ps 145:15; Ps 145:16; Ps 147:9; ** Iov 38:41;
  31 Dumnezeu S-a uitat* la tot ce făcuse şi iată că erau foarte bune. Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a şasea.
  * Ps 104:24; 1 Tim 4:4;
  Geneza, capitolul 1

  Apoi in biblie se face o completare, un desfasurator la cum a facut omul, Ziua a sasea nu este o zi de 8 sau 24 de ore ci o istorie.
  Versetul zilei

 3. Dan zice:

  Felul de a citi Biblia: Extract_
  Cade-se a se reţine însă că versetul (ca şi capitolul, de altfel) e doar o unitate convenţională, iar nu o unitate dogmatică în sine; el nu se constituie într`un univers închis, ci, dimpotrivă, cu foarte multe ferestre către marele univers al Sfintei Scripturi. Adevărata lectură şi dreapta tâlcuire a Bibliei se fac numai prin relaţia text-context, adică citind şi gândind textul (versetul) în funcţie de ceea ce se spune înainte şi după el, ca şi în funcţie de legăturile lui cu texte asemănătoare foarte îndepărtate. Niciodată partea nu poate fi despărţită de întreg. Dacă un savant din zilele noastre, de exemplu, pretindea că opera sa nu poate fi înţeleasă decât dacă e citită integral, cu atât mai mult – şi incomparabil mai mult – Biblia sau Sfânta Scriptură.

 4. Dan zice:

  Bineinteles, deci sa ascultam integral ce ai de zis, altfel asta mi s-ar considera o nedreptate !

 5. Dan zice:

  dar se pare ca deocamdata atat vrei sa spui, deci:
  Sti ca orice contributie sau comentariu implica o anumita analiza retorica, dar si o confruntare a ceea ce ai spus. Se poate face asta fara sa te superi pentru incercarea de a ne lamurii ? Citez din textul tau:
  „Dupa aceea , Domnul a vazut ca omul era nemultumit cu singuratatea si de aceea a inceput sa creeze vietuitoarele ( zic eu, prin cuvantul care le chema pe nume , rostit prin gura omului, dupa viziunea data omului ”
  Intrebare cine a inceput sa creeze vietuitoare, omul ? De unde si nemultumirea !
  Intreb ca nu este specificat, Problema este ca crearea lucrurilor si prezentate in cap 2 au fost facute inainte de intrarea pacatului in lume.
  Si de aceea, atunci cand vietuitoarele au fost facute si prezentate in cap 2, ca de cap 2 vorberbim, pacatul nefiind in lume, sunt convins ca, si reiese ca: Omul a fost cat se poate de multumitor de lucrurile create. numai ca a fost singur.
  Da mai intai a fost facut Adam si apoi Eva. Si era si normal sa fie asa .
  Notiunea despre viata sub semnificatia ascunsa :mama tuturor celor vii” Dumnezeu i-a dat-o lui Adam si aratata prin Eva.

 6. Dan zice:

  20…Dar, pentru om, nu s-a găsit niciun ajutor care să i se potrivească.(atat in intocmire cat si alcatuirea lucrurilor dinlauntru cat si a cele din afara_nu este cazul sa le mentionez pe acestea, Scriptura potrivit zidirii le marturiseste)
  21 Atunci, Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei. 22 Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om. 23 Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi ‘femeie’2, pentru că a fost luată din om.”
  Dar nu cumva spune ca si „suflare din suflarea lui” ca a fost scoasa din IŞ ?
  Dumnezeu a frant trupul lui Adam de carne si a descoperit taina lui Adam, in Eva si pe Sine Insusi Harul vietii si Dumnezeirea lucrarii Lui in ambii deopotriva.
  Acelasi Nemaipomenit Har si Dumnezeirea ce ne-a dat, intregii omeniri in Samanta si Preiubitul Lui Hristos Isus inainte de vecinicii, ca prin El sa ne facem in nadejdie mostenitorii ai vietii vecnice! M.S L !
  Suflarea de viata este proorocirea, Duhul de viata este nemurirea!

 7. Dan zice:

  Cat priveste „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! ” dupa lungi si anevoioase zile de slujire sub vechiul Legamant, vedem cum in zilele de pe urma, dupa ce zice in prooroci : Iata voi face un legamant nou cu voi, voi pune cuvintele Mele in voi , 8 Căci ca o mustrare a zis Dumnezeu lui Israel: „Iată, vin zile”, zice Domnul, „când voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legământ nou,
  9 nu ca legământul pe care l-am făcut cu părinţii lor în ziua când i-am apucat de mână ca să-i scot din ţara Egiptului. Pentru că n-au rămas în legământul Meu şi nici Mie nu Mi-a păsat de ei”, zice Domnul.
  10 „Dar iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel după acele zile”, zice Domnul: „Voi pune legile Mele în mintea lor şi le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu.”_ Asa ca sa desavarseasca „in sfarsit” dupa cum a zis si a proorocit Adam, pe aceea care este „os din oasele Mele si carne din carnea Mea” adica Biserica , Mireasa Mielului.
  Si nu din trupul lui Hristos a iesit Ea, cand Domnul a zis: „Luati mancati, acesta este trupul Meu, care se frange pentru voi” ?

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.