Ce inseamna acest slogan scris pe brosurile care contin predicile Mesajului : ” Cuvantul vorbit este Samanta originala ” ?

Acesta este un articol scurt, pe care m-am gandit sa-l pun ca o paranteza in ciclul de articole inceput cu cel anterior , fiindca vremea mantuirii este la sfarsit, vedem implinita profetia facuta prin fratele Branham despre ” truda sufletului ” adica instalarea nepasarii oamenilor fata de soarta lor insisi si de a celorlalti si prin urmare lipsa lor de vointa de a mai intelege corect voia si Planul lui Dumnezeu cu omenirea .

Apostolul Pavel a scris fratilor evrei , spunandu-le ” Prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu, asa ca tot ce se vede n-a fost facut din lucruri care se vad.” (Evr.11:3)
Si apostolul Ioan a zis acelasi lucru : ” La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu.Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut n-a fost facut fara El (Ioan.1:3)
In El era viata, si viata era lumina oamenilor.
Citind in capitolul unu al cartii Geneza, aflam ca toate plantele si toate vietuitoarele au samanta in ele iar experienta ne-a invatat si a probat faptul ca samanta se formeaza numai la o anumita vreme , n-o gasim decat in stadiul de maturitate al creatiei lui Dumnezeu .
Cineva a formulat o intrebare ” inteligenta ” cu scopul ca sa puna in dilema adevarul exprimat de Dumnezeu , zicand : „ Cine a fost mai intai, oul, sau gaina ?
Modul de gandire firesc ne duce la ingradire intr-un labirint fara iesire asigurata , insa ceea ce numim Credinta ne poate deschide drumul in oricare zona a acelui labirint intortocheat . Iar credinta capatata prin Cuvantul original al lui Dumnezeu ne spune ca la inceput a fost Gaina si Cocosul
La inceput, cand omul era singur pe Pamant, Dumnezeu i-a aratat in viziune fiecare vietuitoare in parte , iar cand Adam , vazandu-le, a zis ” Gaina „, Dumnezeu a facut sa iasa gaina direct din pamant, in fata lui Adam . Si cand Adam a zis ” Cocos ” cocosul a aparut si el langa Gaina, ca si parte barbateasca a speciei .
Astfel, cuvantul vorbit de Duhul lui Dumnezeu prin Adam a fost acea samanta originala prin care Dumnezeu a facut sa poata avea loc o crestere si o inmultire a vietii pe Pamant . Altfel, de ce sa-l fi facut Dumnezeu pe om dupa chipul si asemanarea Lui, tocmai din tarana Pamantului ?
tot ce se vede n-a fost facut din lucruri care se vad
” a zis Pavel , fiindca – stim si noi acuma – Cuvantul lui Dumnezeu nu se vede decat dupa ce este manifestat , intai prin imaginea creata prin vorbire, apoi direct din materialele pamantului pe care locuim .
Dupa ce Dumnezeu a creat samanta originala, toate celelalte se aflau in ea, inclusiv in om.
Pe de alta parte, adevarul Cuvantului lui Dumnezeu este demonstrat si prin cunostintele acumulate de om prin observare, de-a lungul veacurilor , a faptului ca materia, la nivel de celula se poate vedea cu ochiul doar prin instrumente de marire ( microscop) iar la nivel de componente ale atomului nu se poate vedea decat cu mijloace mai speciale

Ioan a zis despre Cuvant ” In El era viata si viata ere lumina oamenilor
Dumnezeu a pus acea viata-lumina in inima oamenilor ” Caci Dumnezeu, care a zis: „Sa lumineze lumina din intuneric”, ne-a luminat inimile, pentru ca sa facem sa straluceasca lumina cunostintei slavei lui Dumnezeu pe fata lui Isus Hristos. (2Cor.4:6)
Un verset semnificativ este si acesta : ” Isus le-a vorbit din nou si a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii.” (Ioan.8:12)
Numai cine are Ungerea lui Dumnezeu in inima lui , adica pe Hristos , probeaza calitatea de fiu de Dumnezeu si poate pricepe despre ce scriu aici , ” dupa Scripturi „

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Ce inseamna acest slogan scris pe brosurile care contin predicile Mesajului : ” Cuvantul vorbit este Samanta originala ” ?

 1. cherie zice:

  Sper să nu te supăr dar…. să vedem ce se intreaba omul. Ce a fost mai întăi oul sau găina, ?
  Iată. tu spui că mai întâi a fost cuvantul cocoș și găină… Adica conceptul de apariție a vieții, un cuplu prin care Dumnezeu a creat oul.. Dar cuvintele au fost create de la incepui lumii așa spune Ioan și îl credem. Și iar trebuie să credem că desi cuvintele au existat de la inceputul lumii adica concepția, planul lui Dumnezeu a fost dinainte de a crea ceva, doar Adam a dat numele tuturorlucrurilor si ființelor pe măsură ce le cunostea. Cuvântul exista, planul lui Dumnezeu exista, dar numele , adica asocierea cuvântului cu ceea ce insemna acest cuvânt a fost făcută de omul Adam, Eu înțeleg că omul Adam a primit cuvintele care existau si a dat numele, adică graiul, limbajul, care este diferit de la om la om, adica după nationalități…..

 2. Graiul este diferit doar de la Turnul Babel incoace , la inceput nu a fost asa. Atunci ” Tot pamantul avea o singura limba si aceleasi cuvinte.” (Fac.11:1)
  Sa ne amintim si faptul ca Adam a invatat vorbirea de la Tatal sau, , ca mama nu a avut

 3. Dan zice:

  Dar numai ca sa le reuneasca din nou intr-o singura limba de foc la Rusalii in ziua cincizecimii,in zilele din urma, printr-o singura limba de foc si Duh in Evanghelie.

 4. Dan zice:

  Iata sloganul Domnului cu privire la strangerea lui Israel si a Neamurilor intr-o singura limba_ tare plictisitoare sunt discutiile pe acest blog, apropo_
  Ieremia 3;12 Du-te de strigă aceste cuvinte spre miazănoapte şi zi: ‘Întoarce-te, necredincioasă Israel’, zice Domnul. ‘Nu voi arunca o privire întunecoasă împotriva voastră, căci sunt milostiv’, zice Domnul, ‘şi nu ţin mânie pe vecie.
  13 Recunoaşte-ţi numai nelegiuirea, recunoaşte că ai fost necredincioasă Domnului Dumnezeului tău, că ai alergat încoace şi încolo la dumnezei străini, sub orice copac verde, şi că n-ai ascultat glasul Meu’, zice Domnul.
  14 Întoarceţi-vă, copii răzvrătiţi”, zice Domnul, „căci Eu sunt Stăpânul vostru, Eu vă voi lua pe unul dintr-o cetate, pe doi dintr-o familie şi vă voi aduce înapoi, în Sion. 15 Vă voi da păstori după inima Mea şi vă vor paşte cu pricepere şi cu înţelepciune.
  16 Când vă veţi înmulţi şi veţi creşte în ţară, în zilele acelea”, zice Domnul, „nu se va mai vorbi de chivotul legământului Domnului şi nu-i va mai veni nimănui în gând, nu-şi vor mai aduce aminte de el, nu-i vor mai simţi lipsa şi nici nu vor mai face altul. 17 În vremea aceea, Ierusalimul se va numi scaunul de domnie al Domnului; toate neamurile se vor strânge la Ierusalim în Numele Domnului şi nu vor mai urma pornirile inimii lor rele.
  18 În zilele acelea, casa lui Iuda va umbla cu casa lui Israel şi vor veni împreună din ţara de la miazănoapte în ţara pe care am dat-o în stăpânire părinţilor voştri.
  19 Eu ziceam: ‘Cum să te pun printre copiii Mei şi să-ţi dau o ţară plăcută, o moştenire, podoabă între podoabele neamurilor?’ Mă gândeam că Mă vei chema: ‘Tată!’ şi nu te vei mai abate de la Mine.
  20 Dar, cum este necredincioasă iubitului său o femeie, aşa Mi-aţi fost necredincioşi voi, casa lui Israel”, zice Domnul.

 5. Dan zice:

  In ziua cincizecimii, chiar in ziua cand Duhul s-a pogorat, temeliile altarului Domnului a fost pus din nou, si a fost ridicat, temeliile cetatii Ierusalimului si zidirea zidului cetatii au fost puse si incepute, chiar portile cetatii ridicate, dupa cum spune Domnul, toate prin __Cuvantul Evanghelie!__
  1 În Ziua Cincizecimii, erau toţi împreună în acelaşi loc.
  2 Deodată, a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic şi a umplut toată casa unde şedeau ei. 3 Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei.
  4 Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească.
  5 Şi se aflau atunci în Ierusalim iudei, oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer. 6 Când s-a auzit sunetul acela, mulţimea s-a adunat şi a rămas încremenită, pentru că fiecare îi auzea vorbind în limba lui.
  7 Toţi se mirau, se minunau şi ziceau unii către alţii: „Toţi aceştia care vorbesc nu sunt galileeni? Cum dar îi auzim vorbind fiecăruia din noi în limba noastră, în care ne-am născut? Parţi, mezi, elamiţi, locuitori din Mesopotamia, Iudeea, Capadocia, Pont, Asia, Frigia, Pamfilia, Egipt, părţile Libiei dinspre Cirene, oaspeţi din Roma, iudei sau prozeliţi, cretani şi arabi, îi auzim vorbind în limbile noastre lucrurile minunate ale lui Dumnezeu!” Toţi erau uimiţi, nu ştiau ce să creadă şi ziceau unii către alţii: „Ce vrea să zică aceasta?” Dar alţii îşi băteau joc şi ziceau: „Sunt plini de must!”

  14 Atunci, Petru s-a sculat în picioare cu cei unsprezece, a ridicat glasul şi le-a zis: „Bărbaţi iudei şi voi toţi cei care locuiţi în Ierusalim, să ştiţi lucrul acesta şi ascultaţi cuvintele mele!
  15 Oamenii aceştia nu sunt beţi, cum vă închipuiţi voi, căci nu este decât al treilea ceas din zi. Ci aceasta este ce a fost spus prin prorocul Ioel:
  17 ‘În zilele de pe urmă’, zice Dumnezeu, ‘voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor proroci, tinerii voştri vor avea vedenii şi bătrânii voştri vor visa visuri!
  18 Da, chiar şi peste robii Mei şi peste roabele Mele voi turna, în zilele acelea, din Duhul Meu şi vor proroci.
  19 Voi face să se arate semne sus în cer şi minuni jos pe pământ, sânge, foc şi un vârtej de fum; soarele se va preface în întuneric, şi luna, în sânge înainte ca să vină ziua Domnului, ziua aceea mare şi strălucită.
  21 Atunci, oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.’

 6. Dan zice:

  Cat despre Chivotul Legamantului, dupa cum zice Domnul prin Ieremia_
  „nu se va mai vorbi de chivotul legământului Domnului şi nu-i va mai veni nimănui în gând, nu-şi vor mai aduce aminte de el, nu-i vor mai simţi lipsa şi nici nu vor mai face altul. ” Cuvantul Evangheliei va fi pazit cu sfintenie_si va tine loc de Chivot ! In Hristos Domnul avem totul, in Duh si prin Duh vom si trai, Marire Lui, in veci !

 7. Dan zice:

  Uite cum implineste Domnul totul, si fagaduinta si rugaciunea robului Sau… asupra Casei Sale si rezidirea Templului dela Ierusalim, in Isus_ totul Da si Amin! Rezidirea Zidurilor Ierusalimului, Casei lui Israel si Bucuria intregului pamant !
  4 Astfel, ai ţinut cuvântul dat robului Tău David, tatăl meu, şi ce ai spus cu gura Ta împlineşti în ziua aceasta cu puterea Ta.
  25 Acum, Doamne, Dumnezeul lui Israel, ţine făgăduinţa pe care ai făcut-o tatălui meu, David, când ai zis: ‘Nu vei fi lipsit niciodată înaintea Mea de un urmaş care să şadă pe scaunul de domnie al lui Israel, numai fiii tăi să ia seama la calea lor şi să umble înaintea Mea cum ai umblat tu înaintea Mea.’
  26 O, Dumnezeul lui Israel, împlinească-se făgăduinţa pe care ai făcut-o robului Tău David, tatăl meu!
  27 Dar ce! Va locui oare cu adevărat Dumnezeu pe pământ? Iată că cerurile şi cerurile cerurilor nu pot să Te cuprindă, cu cât mai puţin casa aceasta pe care Ţi-am zidit-o eu!
  28 Totuşi, Doamne, Dumnezeul meu, ia aminte la rugăciunea robului Tău şi la cererea lui; ascultă strigătul şi rugăciunea pe care Ţi-o face astăzi robul Tău.
  29 Ochii Tăi să fie zi şi noapte deschişi asupra casei acesteia, asupra locului despre care ai zis: ‘Acolo va fi Numele Meu!’ Ascultă rugăciunea pe care Ţi-o face robul Tău în locul acesta.
  30 Binevoieşte şi ascultă cererea robului Tău şi a poporului Tău Israel, când se vor ruga în locul acesta! Ascultă-i din locul locuinţei Tale, din ceruri, ascultă-i şi iartă-i!
  31 Dacă va păcătui cineva împotriva aproapelui său şi va fi silit să facă un jurământ şi va veni să jure înaintea altarului Tău, în casa aceasta,
  32 ascultă-l din ceruri, lucrează şi fă dreptate robilor Tăi; osândeşte pe cel vinovat şi întoarce vina purtării lui asupra capului lui; dă dreptate celui nevinovat şi fă-i după nevinovăţia lui!

 8. Dan zice:

  Despre ” truda sufletului ”
  „dă dreptate celui nevinovat şi fă-i după nevinovăţia lui!” se intelege ca, prin Dreptate Dumnezeu da odihna, odata socotiti neprihaniti prin Har, prin credinta.
  …fiindcă n-aţi ajuns încă în locul de odihnă şi în moştenirea pe care v-o dă Domnul Dumnezeul vostru. _1 Să luăm dar bine seama ca, atâta vreme cât rămâne în picioare făgăduinţa intrării în odihna Lui, niciunul din voi să nu se pomenească venit prea târziu. Căci şi nouă ni s-a adus o veste bună ca şi lor, dar lor cuvântul care le-a fost propovăduit nu le-a ajutat la nimic, pentru că n-a găsit credinţă la cei ce l-au auzit; pe când noi fiindcă am crezut, intrăm în „odihna” despre care a vorbit El când a zis: „Am jurat în mânia Mea că nu vor intra în odihna Mea!” măcar că lucrările Lui fuseseră isprăvite încă de la întemeierea lumii. 4 Căci într-un loc a vorbit astfel despre ziua a şaptea: „Dumnezeu S-a odihnit în ziua a şaptea de toate lucrările Lui.”
  5 dar aici este zis iarăşi: „Nu vor intra în odihna Mea!”
  6 Deci, fiindcă rămâne ca să intre unii în odihna aceasta şi pentru că aceia cărora li s-a vestit întâi vestea bună n-au intrat în ea din pricina neascultării lor, El hotărăşte din nou o zi: „Astăzi”, zicând, în David, după atâta vreme, cum s-a spus mai sus: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile!”
  8 Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi. Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.
  10 Fiindcă cine intră în odihna Lui se odihneşte şi el de lucrările lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale.
  Isaia 55:7 „Să se lase cel rău de calea lui şi omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu oboseşte iertând.” _ar fi primul pas in truda spre odihna de sabat.

 9. Truda sufletului ” inseamna a fi ingrijorat de soarta altor oameni pacatosi,inseamna dorinta pusa de Dumnezeu in inimile copiilor Sai de a-i ajuta pe toti ceilalti oamenisa gaseasca si ei Calea mantuirii
  .Despre asta ne-a spus Dumnezeu prin Mesajul orei ca se va sfarsi in vremea rapirii , la fel cum s-a sfarsit si aceea a
  neprihanitului Lot .atunci cand homosexualii au dat buzna la usa casei lui voind sa faca sex cu ingerii ( trimisii lui Dumnezeu )
  Dumnezeu ne-a aratat aceasta in scrisoarea apostolului Petru : ” Caci daca n-a crutat Dumnezeu pe ingerii care au pacatuit, ci i-a aruncat in Adanc, unde stau inconjurati de intuneric, legati cu lanturi si pastrati pentru judecata;
  daca n-a crutat El lumea veche, ci a scapat pe Noe, acest propovaduitor al neprihanirii, impreuna cu alti sapte insi, cand a trimis potopul peste o lume de nelegiuiti;
  daca a osandit El la pieire si a prefacut in cenusa cetatile Sodoma si Gomora, ca sa slujeasca de pilda celor ce vor trai in nelegiuire, si daca a scapat pe neprihanitul Lot, care era foarte intristat de viata destrabalata a acestor stricati; (caci neprihanitul acesta, care locuia in mijlocul lor, isi chinuia in toate zilele sufletul lui neprihanit, din pricina celor ce vedea si auzea din faptele lor nelegiuite)
  inseamna ca Domnul stie sa izbaveasca din incercare pe oamenii cucernici si sa pastreze pe cei nelegiuiti, ca sa fie pedepsiti in ziua judecatii: mai ales pe cei ce, in pofta lor necurata, umbla poftind trupul altuia si dispretuiesc stapanirea. ”
  Este aici o instiintare identica aceleia facuta de Domnul Isus Hristos, asa cum a relatat-o evanghelistul Luca in cap. 17.26-30
  Dane draga, tu nu cunosti Mesajul orei si este pacatul tau doar daca vei rata clipa despre care a vorbit apostolul Neamurilor in epistola i Cor 15 47-53 , fiindca descoperirea tainelor , precum aceasta, doar Mesajul orei le detine ( si, bineinteles, aceia care recunosc acest Mesaj )

 10. Dan zice:

  Awful. You’re an awful long way from the truth.
  Si nici nu pot sa inteleg cum poti sa folosesti un astfel de context biblic sa-ti justifici ideia ca _Truda sufletului ” inseamna a fi ingrijorat de soarta altor oameni pacatosi,inseamna dorinta pusa de Dumnezeu in inimile copiilor Sai de a-i ajuta pe toti ceilalti oamenisa gaseasca si ei Calea mantuirii_ fara succes.
  In textul amintit, potrivit mesajului orei, vezi tu cumva ca Petru asta a vrut sa transmita generatiilor viitoare, ca Lot la asta s-a straduit?
  Nu este mai degraba nestramutarea hotararii lui Dumnezeu ca ceice vor trai potrivit pildei cetatilor Sodomei si Gomorei vor sfarsi ca si ei?
  Mie mi se pare ca da!
  Vai si amar de mesaj_ descoperirea tainelor , precum aceasta, doar Mesajul orei le detine ( si, bineinteles, aceia care recunosc acest Mesaj ) Da, asa este!
  Daca n-ai fi atat de vehement as mai trece cu vederea si nici n-as aminti acest lucru. Ma bucur totusi ca pana la urma ti-ai dat seama ca mesajul orei daca l-as cunoaste, ar fi pacatul meu. dar nu-l cunosc!
  Si cu ajutorul tau imi dau seama ce este acest mesaj, si te contrazici in toate cele ce spui.

  • Te-ai intrebat vreodata de ce sedea Lot la poarta cetatii atunci cand au venit la el trimisii lui Dumnezeu ? Daca nu, te intreb eu acuma, sa vad ce raspuns dai, Dane .

   • Dan zice:

    Eu nu m-am intrebat niciodata de ce! Dar oare vei citi ?
    Dar stiu ca orice as avea nevoie sa stiu, Domnul imi va descoperi!
    Cat priveste „poarta cetatii” fiecare dintr noi sedem la poarta cetatii, dar fiecare in dreptul cetatii pe care o alege si draga sufletului lui.
    Sti ca suntem instiintati pe undeva in cartea catre Evrei_ Căci noi n-avem aici o cetate stătătoare, ci suntem în căutarea celei viitoare.
    tot asa si cu poarta cetatii, pentru fiecare este alta de unde isi trage si numele, dreptatea si virtutea neprihanirii in numele caruia unii sunt instare sa te omoare. dar tot Domnul spune _nu va fie frica de ei! …
    Aduceţi-vă aminte de cei ce sunt în lanţuri, ca şi cum aţi fi şi voi legaţi cu ei; de cei chinuiţi, ca unii care şi voi sunteţi în trup.( in cazul asta de Lot)
    4 Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari.
    5 Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El Însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”
    6 Aşa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?”
    Poarta cetatii lui Lot nu este foarte mult diferita decat a ta, iar daca este diferita este in inchipuirea ta, dupa cum a fost diferita in ochi celor din Sodoma. Dar nu zic prin asta ca inchipuirea ta este aceiasi cu a celor din Sodoma. Este o asemanare numai in ceace priveste poarta orisicarei cetati, caci toti se lauda cu poarta cetatii lor, ospitalitatea, cucernicia si neprihanirea lor. De unde si zice_ hai sa ne impreunam. (in dragoste_ bine ar fi in dragostea de Dumnezeu care nu este dragoste fireasca.
    Cei ce se aprind in poftele lor, parte barbateasca cu parte barbatesca si cea femeiasca cu cea femeiasca, asta nici nu mai este fireasca, ci draceasca si impotriva firii_ uraciune dupa obarsia cetatilor lor din care se trag) Cel ce nu voieste, sufera la poarta cetatii dupa cum si Lot a suferit, dupa cum zice Scriptura_neprihanitul Lot, care era foarte intristat de viata destrabalata a acestor stricati; şi Isus, ca să sfinţească norodul cu însuşi sângele Său, a pătimit dincolo de poartă.(adica Isus a sfintit ceeace Lot a facut, sau felul lui de vietuire) Dar poate tu ai alta ideie! Insa eu zic:
    De asta a sezut si Lot la poarta cetatii si potivit sangelui Legamantului a suferit _Evrei 13:9 „Să nu vă lăsaţi amăgiţi de orice fel de învăţături străine, căci este bine ca inima să fie întărită prin har, nu prin mâncăruri, care n-au slujit la nimic celor ce le-au păzit.” şi Isus, ca să sfinţească norodul cu însuşi sângele Său, a pătimit dincolo de poartă.13 Să ieşim dar afară din tabără (aici ar fi scris „cetate”) la El şi să suferim ocara Lui. căci noi n-avem aici o cetate stătătoare, ci suntem în căutarea celei viitoare.
    15 Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui. Şi să nu daţi uitării binefacerea şi dărnicia, căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac.
    Dumnezeul păcii, care, prin sângele legământului celui veşnic, a sculat din morţi pe Domnul nostru Isus, marele Păstor al oilor,
    21 să vă facă desăvârşiţi în orice lucru bun, ca să faceţi voia Lui şi să lucreze în noi ce-I este plăcut, prin Isus Hristos. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin.

    • Ce, ar fi oare asa greu sa ne potrivim gandurile dupa Scripturi ?
     Lot nu era doar” un om de rand „, adica un oarecare , in Sodoma , el era un jjudecator . In vechime, scunul de judecata era la portile cetatilor . (Fac.14:12) |Boaz, ca sa poata cere dreptul de rascumparare pentru RUT, A TREBUIT SA MEARGA LA POARTA CETATII, ca sa-l intalneasca pe omul care era in drept inaintea lui, in fata judecatorilor care sedeau acolo . Iov rea si el un judecator, de asemenea .. Judecatorii erau aceia care cunosteau toate problemele din cetate , fiindca toate pricinile oamenilor erau aduse inaintea lor.l. Lot nu sedea la poarta fara rost, doar ca sa-i treaca timpul si motivele lui de intristare erau intemeiate pe ceea ce auzea de la parasi si pe ceea ce vedea in comportarea oamenilor care veneau la el ca sa-i judece . De aceea citim si aceasta vorba in Scriptura, spusa de unul dintre oamenii aceia rai, agresorii care voiau sa-i forteze usa acei oameni urau pe cei ce-i mustrau la poarta cetatii (vorba lui (Amos.5:10+12+15) „Omul acesta a venit sa locuiasca aici ca un strain, si acum vrea sa faca pe judecatorul. Ei bine, o sa-ti facem mai rau decat lor.” Si, impingand pe Lot cu sila, s-au apropiat sa sparga usa. (Fac.19:9)
     Lot era un om bogat, el nu trebuia sa munceasca, pentru a-si castiga existenta, fiindca dupa ce s-a despartit de Abraham ” Lot a locuit in cetatile din campie si si-a intins corturile pana la Sodoma. (Fac.13:12) Asta inseamna ca el avea multe turme de animale si multi slujitori care le pasteau si locuiau in corturi, pe cand el locuia in cetate (Fac.14:12) Lot nu era doar bogat, el era si intelept si de buna credinta,, lururi care se cereau de la un judecator , ca si astazi de altfel, adica in zilele noastre . Dumnezeu l-a salvat din robie si de la incendiu, din pricina neprihanirii lui , totusi aceasta nu i-a fost de ajuns fiindca el s-a departat de Abraham din pricina inmultirii averii si nu a mai putut sa urce si celelalte trepte : sfintirea si botezul cu Duhul Sfant . pentru a fi un adevarat copil de Dumnezeu , asemenea unchiului sau .

     • Dan zice:

      In intamplarea din zilele lui Lot, Domnul ne descopera in parte lucruri privitoare la Planul Sau ca de exemplu taina neprihanirii, stramtorarea celui neprihanit si izbavirea din vremea sfarsitului. Pe cand pilda lui Iov este cu mult mai aprofundata.
      Cat priveste Boaz, taina dreptului de mijlocire in vederea rascumpararii din pacat spre mantuire. El, Boaz a avut drept de rascumparare ca cel dintai rod si nu l-a cerut dela poarta cetatii. Poarta cetatii numai i-a recunoscut acest fapt, dupa ce cel dinaintea lui nu l-a exersat.-ca n-a avut credinta.
      Orice lucru care a fost savarsit, a fost savarsit prin credinta si cei cu credinta au fost placuti lui Dumnezeu si laudati pentru credinta lor.
      Eu ti-am spus ce nu ai stiut despre poarta cetatii in ce priveste neprihanirea la care am fost chemati prin Isus Hristos, Harul lui Dumnezeu. Apoi cel ce a refuzat sa rascumpere pe Rut, a avut el credinta? Poate in altele. Si macar ca s-au prezentat in fata batranilor la poarta cetatii, la judecata totusi au fost gasiti diferiti. Tot astfel, poarta judecatii cetatii a fost alta pentru fiecare in parte; cat si sfintirea in Duhul prin sangele lui Isus.

 11. Dan zice:

  Cat priveste truda sufletului, puteai oare sa mentionezi cel mai cunoscut text si adecvat al Scripturii in plinatatea adevarului ei si anume
  Isaia 53;5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră, a tuturor.
  7 Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
  8 El a fost luat prin apăsare şi judecată, dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu? 9 Groapa Lui a fost pusă între cei răi, şi mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârşise nicio nelegiuire şi nu se găsise niciun vicleşug în gura Lui. 10 Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă… Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.
  11 „Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune1 pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
  12 De aceea Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari şi va împărţi prada cu cei puternici, pentru că S-a dat pe Sine Însuşi la moarte şi a fost pus în numărul celor fărădelege, pentru că a purtat păcatele multora şi S-a rugat pentru cei vinovaţi.”
  …Auzi totusi ce zice Domnul despre Sodoma si Gomora_Isaia 1:9 De nu ne-ar fi lăsat Domnul oştirilor o mică rămăşiţă, am fi ajuns ca Sodoma şi ne-am fi asemănat cu Gomora.
  Isaia 13:19 Şi astfel Babilonul, podoaba împăraţilor, falnica mândrie a caldeenilor, va fi ca Sodoma şi Gomora, pe care le-a nimicit Dumnezeu.
  Ieremia 23:14 Dar si în prorocii Ierusalimului am văzut lucruri grozave. Sunt preacurvari, trăiesc în minciună, întăresc mâinile celor răi, aşa că niciunul nu se mai întoarce de la răutatea lui; toţi sunt înaintea Mea ca Sodoma şi locuitorii Ierusalimului, ca Gomora.” Ieremia 49:18 Ca şi Sodoma şi Gomora şi cetăţile vecine care au fost nimicite”, zice Domnul, „nici el nu va mai fi locuit şi nimeni nu se va mai aşeza acolo…Ieremia 50:40 Ca şi Sodoma şi Gomora şi cetăţile vecine pe care le-a nimicit Dumnezeu”, zice Domnul, „aşa nu va mai fi locuit nici el şi nimeni nu se va mai aşeza acolo.
  Amos 4:11 „V-am nimicit ca pe Sodoma şi Gomora, pe care le-a nimicit Dumnezeu, şi aţi fost ca un tăciune scos din foc. Cu toate acestea, tot nu v-aţi întors la Mine”, zice Domnul.
  Tefania 2:9 De aceea, pe viaţa Mea”, zice Domnul oştirilor, Dumnezeul lui Israel, „că Moabul va fi ca si Sodoma, şi copiii lui Amon, ca Gomora: un loc acoperit cu mărăcini, o groapă de sare, un pustiu veşnic; rămăşiţa poporului Meu îi va jefui, rămăşiţa neamului Meu îi va stăpâni.”
  Ce ar putea sa stapanesca „ramasita neamului Meu” si sa jefuiasca din Sodoma, Gomora sau Moab si copiilor lui Amon?
  Mesajul orei? Nu cred! Nu va folosi nimanui decat pana la un anumit punct si atat. Too low!

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.