„….. tu nu pricepi acum, dar vei pricepe dupa aceea.” (Ioan.13:7)…..

…..ce inseamna „Daca nu te spal Eu, nu vei avea parte deloc cu Mine.” Pentru ca – a spus Mantuitorul, ” „Cine s-a scaldat n-are trebuinta sa-si spele decat picioarele, ca sa fie curat de tot; ”

Aceasta relatare biblica despre Cina pascala in timpul careia Dumnezeu a stabilit un nou Legamant cu poporul Sau Israel despre care El stia ca se va extinde in toate Natiunile unde urma sa fie risipit dupa ce jertfa Lui mantuitoare va fi depusa pe altarul pamantesc al crucii ridicata pe Golgota , ne aduce in prim plan si ne descopera o taina de care depinde viitorul vesnic al fiecarui muritor .
Continuare….

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la „….. tu nu pricepi acum, dar vei pricepe dupa aceea.” (Ioan.13:7)…..

 1. cherie zice:

  Iisus spune că NU PRICEPI ACUM, DAR VEI PICEPE… Zici ca este valabil pentru noi toți?
  Adică eu daca înțeleg așa, este bine ?…
  Cel care s-a scăldat (a fost botezai), n-are trebuinta sa-si spele decat picioarele, ca sa fie curat de tot; ” (adica să facă fapte bune, curătitoare in drumul sau care nu murdărește decăt piciorul …. ?)

  • Despre botez este scris „ nu este o curatire de intinaciunile trupesti ” ci este marturia unui cuget curat . Curatirea cugetului se face prin pocainta , recunoasterea faptelor gresite prin care am crezut ca ne inchinam inaintea lui Dumnezeu ( Fapte 2,22-23 ) (1Cor.2.:4-8)
   Prin comparatia facuta de Isus putem imtelege mai bine ce a spus Petru in cap.1 din a doaua scrisoare , despre omul care a uitat ca a fost curatit de vechile lui pacate Citeste 2 Petru 1.5.11 )
   Spalatul picioarelor ( pentru a fi complet curati in ochii lui Dumnezeu ) ne da de inteles mai degraba ca avem nevoie de a uita tot trecutul .
   Ceea ce inca ne mai vine in minte ne avertizeaza ca avem pacate nemarturisite si acelea n-au fost inca iertate . Sau , ca nu am depus ” marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Isus Hristos ” (1Pet.3:21)
   Si Pavel a scris, in aceasta idee : „Noi deci, prin botezul in moartea Lui, am fost ingropati impreuna cu El, pentru ca, dupa cum Hristos a inviat din morti, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua. (Rom.6:4) Nu ne putem naste din nou decat dupa ce am murit fata de trecut, si am ingropat toate greselile facute in timpul vietii fara Dumnezeu
   Pacatul , oricare ar fi, nu murdareste doar piciorul, ci trupul intreg ., inclusv constiinta noastra „si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se dezvinovatesc intre ele. (Rom.2:15)

   Cuvintele lui Isus ” daca nu te spal Eu ” se pot intelege ” daca nu iti iert Eu pacatele ” nu le vei uita niciodata

   • Dan zice:

    Frate, poate sunt multe lucruri cu care as fi de acord in privinta comentariului tau, insa ca Botezul nu mantuieste, cu asta nu pot fi de acord si iti spun cu riscul de a te supara.
    Invatatura despre botez a oamenilor in general nu este adevarata si vad ca o susti si tu in acelasi fel.
    Este de fapt si zic numai in comentariul recent facut de tine, daca il urmaresti mai indeaproape rezulta din cele scrise de tine o contradictie.
    Dupa ce zici ca Botezul nu mantuieste, treci la versetul lui Pavel, Apostolul care, botezul intareste.
    Si daca „cugetul lor si gandurile lor dovedesc ca ei sunt sub pacat, ceea ce este lucrarea Legii, tot nu vezi ca este pentru ca nu au primit Botezul in Numele lui Isus/ Mie mi se pare ca da!
    Pentru ca nu au primit icoana mantuitoare care este Botezul, cugetul curat capatat in urma Botezului in Numele lui Isus Hristos spre iertarea pacatelor.
    Intelegerea versetului 1 Petru 3;21 trebuie revizuita.
    Citeste si intelege ce spune Petru in context cu ce spune la Evrei cap 9 ;
    Petru vorbea celor ce erau sub Legea lui Moise care credeau ca „curatirea de intinaciunile trupesti se face dupa Lege, dupa cum erau invatati si nu potrivit Botezului pe care il primisera de curand. Si a carui putere nu o cunoasteau. Ci ei stiau ca dupa Lege totul este curatit prin sange si fara varsare de sange nu este iertare. Si faceau asta an dupa an si in fiecare an aducand jertfe. Evrei 9:10 „Ele sunt doar nişte porunci pământeşti, date ca toate cele privitoare la mâncăruri, băuturi şi felurite spălături, până la o vreme de îndreptare.” Si nimeni nu contesta faptul ca asa cum spune si la Evrei cap. 9; 18 De aceea şi întâiul legământ n-a fost sfinţit fără sânge. 19 Şi, într-adevăr, Moise, după ce a rostit înaintea întregului norod toate poruncile Legii, a luat sânge de viţei şi de ţapi, cu apă, lână stacojie şi isop, a stropit cartea şi tot norodul

    Atentie !!! Nu vreau sa schimb cursivitatea intelegerii Scripturii, ci dimpotriva !
    _13 Căci, dacă sângele taurilor şi al ţapilor şi cenuşa unei vaci, stropite peste cei întinaţi, îi sfinţesc şi le aduc curăţirea trupului(,>>>intinaciunile trupesti>>>(daca vrei sa intelegi dupa cum zice Petru.)
    14 cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine Însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţi cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui viu!
    15 Şi tocmai de aceea este El Mijlocitorul unui legământ nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru răscumpărarea din abaterile făptuite sub legământul dintâi, cei ce au fost chemaţi să capete veşnica moştenire care le-a fost făgăduită. _adica BotezuL IN NUMELE LUI ISUS HRISTOS !
    11 Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare şi mai desăvârşit, care nu este făcut de mâini, adică nu este din zidirea aceasta, şi a intrat, o dată pentru totdeauna, în Locul Preasfânt nu cu sânge de ţapi şi de viţei, ci cu însuşi sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veşnică.
    De aceea nu sunt de acord cu parte din mesajul tau.

    • Dan zice:

     Alta intrebare cu toate ca noi uram intrebarile la care nu avem raspuns, dar trebuie pusa?
     Tu frate, sau eu, sau alti. cu botez am fost botezati?
     Nu cu Botezul in moartea lui Isus Hristos?
     Numai daca ai fost botezat „in numele tatalui a fiului si duhului sfant”
     tu sau eu sau altul nu poate fi botezat decat in Numele lui Isus Hristos, pentru ca chiar de ar fi TATAL sau DUHUL SFANT, noi nu am auzit de El decat prin ISUS , de aceea am si fost botezati in moartea lui, dar cunoscut ca El ESTE, dupa moartea, invierea si Inaltarea Lui.
     Deci iarasi zic_ Botezul in Moartea lui mai intai, ca sa ajungem la cunoasterea LUI .
     Pot spune ca nu Botezat in Numele Lui, ci in Botezat in moartea lui Isus, ca sa urmeza astfel fara ezitare si inviere in EL si impreuna cu El.
     Sper sa nu zici din nou_ tare intortocheat mai vorbesti !
     Nu dau o porunca, decat aceea care a fost data, acea care a spus-o Apostolul Pavel si Petru de asemenea cu privire la Botez, si anume:
     18_ Porunca pe care ţi-o dau, fiule Timotei, după prorociile făcute mai înainte despre tine, este ca prin ele să te lupţi lupta cea bună
     19 şi să păstrezi credinţa şi un cuget curat, pe care unii le-au pierdut şi au căzut din credinţă.
     20 Din numărul lor sunt Imeneu şi Alexandru, pe care i-am dat pe mâna Satanei, ca să se înveţe să nu hulească.

    • Dane, este curios pentru mine faptul ca reusesti mereu sa te scarpini dupa ureche cu mana din partea opusa

     • Dan zice:

      4 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
      5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,
      6 nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,
      Dar se pare ca pe tine nu te intereseaza___adevarul si nici lucrarea Lui.

     • Dan zice:

      Daca Botezul nu te mantuieste , esti pierdut !
      Este un alt subiect la care trebuie sa cugeti, da , iarasi, si sa dai raspuns!
      Si sa pui sub cercetare daca ce ti s-a spus si ai luat de bine este asa.
      Sa mentionez versetul „cine va crede si se va boteza va fi mantuit” si alte si alte versete? Iarasi vei zice sa nu mai copy and paste?
      Oridecate ori zici asta este ca nu ai inteles referintele biblice.
      Eu nu vorbesc despre ceeace au facut cei nelegiuiti si necredinciosi, care se boteaza si nu tine cont de legamantul facut si promisiunea lor facuta.
      ci vorbesc despre Botez si implinirea lui. Ca referinta repede_Galateni 6:16 „Şi peste toţi cei ce vor umbla după dreptarul acesta şi peste Israelul lui Dumnezeu să fie pace şi îndurare!”
      Slavit sa fie Domnul Hristos Amin !

      • Dan zice:

       Dar nu te-ai referit la cei neimplinitori, ci la Petru care ar spune ca Botezul nu te mantuieste. Si ce spun este ca: nu ai inteles. 3;21
       Poate scarpinatul dupa ureche ti-ar folosi. Si sa stai sa te gandesti din nou daca este asa dupa cum ai crezut . Sa fie oare chiar asa?
       Cat priveste 2 Petru 1.5.11 Petru se refera celor care dupa ce au primit curatirea, Botezului si cugetului curat prin credinta in Jertfa lui Isus Hristos, si care totusi se intorc la Legea jertfelor dupa curatire. Astfel el Petru nu desfinteaza Botezul cum crezi tu.
       Poate ca ar trebui sa indreptam erorile facute pentru a primi adevarul si intelege celelalte versete.
       Pavel vorbeste si mustra pentru acelasi fel de comportament al Galatenilor, cand le vorbeste despre Lege.
       Asa de nechibzuiti sunteti, zice el. Si nici Apostolul Pavel nu strica astfel , dupa cum mi se pare ca zici botezul_ temelia credintei si lucrurile cladite in Hristos.

       • Este clar pentru mine ca vrei neaparat sa cauti si sa gasesti nod in papura
        Spune, cand si unde anume am zis eu ca botezul nu mantuieste? ( de ai luat si tu atitudinea preotilor la rastignirea lui Isus , cerand lui Pilat sa stearga ce a dat ordin sa fie scrie pe pancrda de sub cruce )

        • Dan zice:

         Slava Domnului ca dupa atatea insistente ai raspuns!
         Pentru ca zici ca curatirea cugetului se face prin pocainta.

         behaitul oilor si Glasul Pastorului zice:
         iulie 22, 2018 la 9:23 am
         Despre botez este scris „ nu este o curatire de intinaciunile trupesti ” ci este marturia unui cuget curat . Curatirea cugetului se face prin pocainta”

 2. Dan zice:

  Sigur si fara fara nici o indoiala. Cherie !
  Isus s-a adresat tuturor celor ce au venit si au ramas chiar cu el ca: „nu pricepi acum, dar vei pricepe..” El este Invatatorul.” Doamne tu pe toate le sti” zice ucenicul .
  Dar asta poate fi valabil chiar si pentru cei ce inca nu au venit la el, adica nu au crezut in El , acum, cand stapanitorul lumii acesteia l-a prins sa-i faca voia.
  Dar va pricepe; Si mai mult, ca este scris „orice ochi IL va vedea, chiar si cei ce L-au strapuns.” Cand, se pune intrebarea?
  Ioan 8:28 „Isus deci le-a zis: „Când veţi înălţa pe Fiul omului, atunci veţi cunoaşte că Eu sunt şi că nu fac nimic de la Mine Însumi, ci vorbesc după cum M-a învăţat Tatăl Meu.” si ca „29 Cel ce M-a trimis este cu Mine; Tatăl nu M-a lăsat singur, pentru că totdeauna fac ce-I este plăcut.”
  Cel ce traieste in pacat, sau oarecum dupa pofta firii pamantesti si poftei dupa mersul lumii acesteia se ghideaza, nu i place ce face Domnul, nici macar unul din lucrarile Lui, zicand dupa cum stie: „dar de ce, sa nu-mi traiesc viata mea si sa nu ma bucur de ea?” O viata mi-a dat Dumnezeu si sa nu o traiesc?
  El nu stie ca, calea ce o urmeaza duce la pierzare si multi sunt cei ce vor merge pe ea. Va veni insa o zi cand va fi scturat de pe ea. va fi dureros si nici atunci nu va intelege, de ce asa?
  Atunci cand nu vei intelege, si a sosit ceasul, nu-ti pierde nadejdea si increde-te in cuvintele Lui, nu-ti pierde inima si vei pricepe. Atunci veti inalta pe Domnul si veti canta cantarea lui Moise si a Mielului: precum cei 144 de mii.
  13 Atunci, fetele se vor veseli la joc, tinerii şi bătrânii se vor bucura şi ei; le voi preface jalea în veselie şi-i voi mângâia, le voi da bucurie după necazurile lor.
  14 Voi sătura de grăsime sufletul preoţilor şi poporul Meu se va sătura de bunătăţile Mele”, zice Domnul. Isaia 63:7 „Voi vesti îndurările Domnului, faptele Lui minunate, după tot ce a făcut Domnul pentru noi! Voi spune marea Lui bunătate faţă de casa lui Israel, căci i-a făcut după îndurările şi bogăţia dragostei Lui.” 9 În toate necazurile lor, n-au fost fără ajutor şi Îngerul care este înaintea Feţei Lui i-a mântuit; El Însuşi i-a răscumpărat, în dragostea şi îndurarea Lui, şi necurmat i-a sprijinit şi i-a purtat în zilele din vechime.”
  Da, vei pricepe insa: Exodul 23:21 „Fii cu ochii în patru înaintea Lui şi ascultă glasul Lui; să nu te împotriveşti Lui, pentru că nu vă va ierta păcatele, căci Numele Meu este în El.”
  Noi inca nu L-am inaltat inca si de aceea inca nu pricepem ce face El pentru mantuirea noastra. Si ceea ce a facut pentru noi pana acum. Si multe lucruri nu ne convin. ca inca suntem copii si alti nascuti de curand.

  • ” inaltarea ” in acest context inseamna ” rastignire ” Dane ! Cat ai fi tu de ” copil”, nu se poate sa faci confuzie

   • Dan zice:

    Oare numai pana pe cruce a fost el inaltat? Sti lucrul asta pana unde a rasunat!
    Ba mai mult, si hai sa vorbim de cele pamantesti.
    Pe cruce a fost rastignit si alti doi, unul la dreapta si altul la stanga lui, ca sa numai vorbim dealungul miilio de ani.
    Totusi numai crucea lui Isus a fost inaltata si luata ca puterea lui Dumnezeu de mantuire, ca sa vorbesc cat de cat in termenii tai!
    Oare nu pot face acesta diferenta?
    Cred ca da! Slavit sa fie Dumnezeu.

    • Dan zice:

     Da, inaltat prin rastignire, prin cruce, prin care a biruit pacatul, moartea si pe satana. Si S-a facut pentru noi chezasul unei mantuirii vecinice!
     Este mult, deajuns si atat, acum.

 3. cherie zice:

  Cred ca de aceea Iisus nu a explicat ce spune decat in rare pilde, fiecare înțelege vorbele lui după sufletul și nevoile sale.

  • Eu stiu ca toate pildele au fost explicate de Domnul Isus si mai stiu ca o scrisoare de dragoste va fi perfect inteleasa numai de acela caruia-i este destinata , caci asa este scris : ” El le-a raspuns: „Voua v-a fost dat sa cunoasteti tainele Imparatiei lui Dumnezeu, dar celorlalti li se vorbeste in pilde, ca „macar ca vad, sa nu vada, si macar ca aud, sa nu inteleaga.” (Luc.8:10)

  • Asa este ( nu-i numai o parere ce a zis Cherie : ” fiecare intelege vorbele lui Isus dupa sufletul si nevoike sale ” Ceea ce nu este insa nici bine ,nici biblic ( zic eu), este faptul ca multi oameni se lupta cu Scriptura dupa metoda lui Mircea cel Batran :” aparandu-si saracia ( spirituala ) si nevoile si neamul „( de teologi farisei in invataturile carora a imbatranit , ca de maturizat….nevoie mare ! ( vorba lui Eminescu , parafrazat ) in loc sa primeasca cu inima larg deschisa comorile de intelepciune ( Proverbe 2. 1-8) care ne sunt oferite astazi prin descoperirea Cuvantului vorbit de El

 4. Dan zice:

  Sti cum este cu intelegerea Sfintelor Scripturi, dar lasand la o parte, Eminescu, Mirea C B si alti care nu au fost scrisi intre cei sfinti la Ierusalim, zic ca nu ii vad inca in Scriptura. doar la ortodocsi ?
  Este ca toata lumina prorociei ce se iveste printre norii cerului, ca si Curcubeul ce se zareste dupa o zi de soare in sarbatoare in cele sapte culori asa de minunate deasupra muntilor!
  Ca si glasul care se rasfrange intre muntii Lui Dumnezeu, care, cand unul vine si se aude de sapte ori, ca ecoul ce produce zarva unei mari multimi !
  Un sfant intreba si altul ii raspunde,
  Şi îngerul care vorbea cu mine a înaintat, şi un alt înger i-a ieşit înainte.
  4 El i-a zis: „Aleargă de vorbeşte tânărului acestuia şi spune-i:
  Daniel 8:13 „Am auzit pe un sfânt vorbind şi un alt sfânt a întrebat pe cel ce vorbea: „În câtă vreme se va împlini vedenia despre desfiinţarea jertfei necurmate şi despre urâciunea pustiirii? Până când vor fi călcate în picioare Sfântul Locaş şi oştirea?””
  _pana ce toti vor fi lamuriti _

 5. Dan zice:

  Tu nu pricepi acum, dar vei pricepe…!
  1 La auzul acestor lucruri îmi tremură inima de tot şi sare din locul ei.
  2 Ascultaţi, ascultaţi trăsnetul tunetului Său, bubuitul care iese din gura Lui!
  3 Îl rostogoleşte pe toată întinderea cerurilor şi fulgerul Lui luminează până la marginile pământului.
  4 Apoi se aude un bubuit, tună cu glasul Lui măreţ, şi nu mai opreşte fulgerul de îndată ce răsună glasul Lui.
  5 Dumnezeu tună cu glasul Lui în chip minunat; face lucruri mari pe care noi nu le înţelegem.
  6 El zice zăpezii: ‘Cazi pe pământ!’ Zice acelaşi lucru ploii, chiar şi celor mai puternice ploi. pecetluieşte mâna tuturor oamenilor, pentru ca toţi să se recunoască de făpturi ale Lui.
  8 Fiara sălbatică se trage într-o peşteră şi se culcă în vizuina ei.
  9 Vijelia vine de la miazăzi şi frigul, din vânturile de la miazănoapte.
  10 Dumnezeu, prin suflarea Lui, face gheaţa şi micşorează locul apelor mari.
  11 Încarcă norii cu aburi şi-i risipeşte scânteietori; mişcarea lor se îndreaptă după planurile Lui, pentru împlinirea a tot ce le porunceşte El pe faţa pământului locuit.
  13 Îi face să pară ca o nuia cu care loveşte pământul sau ca un semn al dragostei Lui.
  …14 Iov, ia aminte la aceste lucruri! Priveşte liniştit minunile lui Dumnezeu!
  15 Ştii cum cârmuieşte Dumnezeu norii şi cum face să strălucească din ei fulgerul Său? Înţelegi tu plutirea norilor, minunile Aceluia a cărui ştiinţă este desăvârşită?
  17 Ştii pentru ce ţi se încălzesc veşmintele când se odihneşte pământul de vântul de miazăzi? Poţi tu să întinzi cerurile ca El, tari ca o oglindă turnată?
  19 Arată-ne ce trebuie să-I spunem. Căci suntem prea neştiutori ca să-I putem vorbi. Si Cine-I va da de veste că Îi voi vorbi? Dar care este omul care-şi doreşte pierderea?
  21 Acum, fireşte, nu putem vedea lumina soarelui care străluceşte în dosul norilor, dar va trece un vânt şi-l va curăţi.
  22 De la miazănoapte ne vine aurora şi ce înfricoşată este măreţia care înconjoară pe Dumnezeu!
  23 Pe Cel Atotputernic nu-L putem ajunge, căci este mare în tărie, dar dreptul şi dreptatea deplină El nu le frânge.
  24 De aceea, oamenii trebuie să se teamă de El; El nu-Şi îndreaptă privirile spre cei ce se cred înţelepţi.”

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.