Ce ” taina ” este ascunsa in Cina Domnului ?

” Pe cand mancau, Isus a luat o paine; si, dupa ce a binecuvantat, a frant-o si le-a dat, zicand: „Luati, mancati, acesta este trupul Meu.” (Marc.14:22)
„Isus le-a zis: „Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva. (Ioan.6:53)
„Dupa cum Tatal, care este viu, M-a trimis pe Mine, si Eu traiesc prin Tatal, tot asa, cine Ma mananca pe Mine va trai si el prin Mine. (Ioan.6:57)

Cine mai stie ce inseamna, cum si de ce sa manancam trupul Domnului ?
( raspunsul corect, in comentariu, sa fie dat in versete biblice )

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Ce ” taina ” este ascunsa in Cina Domnului ?

 1. Un indiciu ( proba in procesul de gandire ) este si botezul Domnului , cand El a zis lui Ioan Botezatorul : Drept raspuns, Isus i-a zis: „Lasa-Ma acum, caci asa se cade sa implinim tot ce trebuie implinit.” Atunci Ioan L-a lasat. (Mat.3:15)
  In ce postura , sau ce calitate avea Isus atunci cand a mers la Ioan ca sa fie botezat ? Aceea de jerfa pentru pacat .(Isa.53:10)
  Dupa Lege, jertfa trebuia sa fie spalata Daca citim cu atentie textul biblic, observam ca acesta era motivul si lucrarea principala pe care a avut-o Ioan Botezatorul, din porunca lui Dumnezeu, de facut, in privinta botezului in apa
  . Si ei l-au intrebat: „Dar cine esti? Esti Ilie?” Si el a zis: „Nu sunt!” „Esti prorocul?” Si el a raspuns: „Nu!”
  Atunci i-au zis: „Dar cine esti? Ca sa dam un raspuns celor ce ne-au trimis. Ce zici tu despre tine insuti?”
  „Eu”, a zis el, „sunt glasul celui ce striga in pustiu: „Neteziti calea Domnului!”, cum a zis prorocul Isaia.”
  Trimisii erau din partea fariseilor.
  Ei i-au mai pus urmatoarea intrebare: „Atunci de ce botezi daca nu esti Hristosul, nici Ilie, nici prorocul?”
  Drept raspuns, Ioan le-a zis: „Eu botez cu apa; dar in mijlocul vostru sta Unul pe care voi nu-L cunoasteti.
  El este Acela care vine dupa mine – si care este inaintea mea – eu nu sunt vrednic sa-I dezleg cureaua incaltamintei Lui.”
  Aceste lucruri s-au petrecut in Betabara, dincolo de Iordan, unde boteza Ioan.
  A doua zi, Ioan a vazut pe Isus venind la el si a zis: „Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii! (Ioan.1:29)
  . El este Acela despre care ziceam: „Dupa mine vine un Om care este inaintea mea, caci era inainte de mine.
  . Eu nu-L cunosteam, dar tocmai pentru aceasta am venit sa botez cu apa: ca El sa fie facut cunoscut lui Israel.”

  Daca vrem sa fim mantuiti, trebuie sa ne supunem neprihanirii pe care o da Dumnezeu, si trebuie sa stim cum lucreaza aceasta neptihanire , dupa cum ne-a invatat apostolul Neamurilor lui Israel , in epistola adresata Romanilor ”
  ” Fratilor, dorinta inimii mele si rugaciunea mea catre Dumnezeu pentru israeliti este sa fie mantuiti.
  Le marturisesc ca ei au ravna pentru Dumnezeu, dar fara pricepere:
  pentru ca, intrucat n-au cunoscut neprihanirea pe care o da Dumnezeu, au cautat sa-si puna inainte o neprihanire a lor insisi si nu s-au supus astfel neprihanirii pe care o da Dumnezeu.
  Caci Hristos este sfarsitul Legii, pentru ca oricine crede in El sa poata capata neprihanirea.

  Deci, daca ” Hristos este sfarsitul Legii „, care era , dupa Lege, destinatia finala a mielului jertfit la sarbatoarea pascala ?

 2. Dan zice:

  Etapele procesului de gandire sta deci numai in botez. Icoana aceasta va mantuieste acum pe voi, Deci nu ma mira faptul ca sunt unii care sustin ca botezul nu te mantuieste. Si in argumentarea lor, asta fiind parte din procesul lor de gandire, folosindu-se chiar de o parte din acest verset, cugetul lor este intinat si asta din pricina necunoasterii in care se afla sau neintelegerii lor. Si astfel procesul lor de gandire este compromis prin faptul ca nu accepta marturiile oamenilor, in cazul de fata _marturia lui Ioan Botezatorul, Solul Legamantului celui Nou, care zice: „eu sunt glasul celui ce striga in pustie” si in cele intamplate avem o invatatura in privinta asta, cu lux de amanunte;
  „”Dar când a văzut pe mulţi din farisei şi din saduchei că vin să primească botezul lui, le-a zis: „Pui de năpârci, cine v-a învăţat să fugiţi de mânia viitoare?
  8 Faceţi dar roade vrednice de pocăinţa voastră.
  9 Şi să nu credeţi că puteţi zice în voi înşivă: ‘Avem ca tată pe Avraam!’ Căci vă spun că Dumnezeu din pietrele acestea poate să ridice fii lui Avraam.
  10 Iată că securea a şi fost înfiptă la rădăcina pomilor: deci orice pom care nu face rod bun va fi tăiat şi aruncat în foc.
  11 Cât despre mine, eu vă botez cu apă, spre pocăinţă; dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine, şi eu nu sunt vrednic să-I duc încălţămintea. El vă va boteza cu Duhul Sfânt şi cu foc.
  12 Acela Îşi are lopata în mână, Îşi va curăţi cu desăvârşire aria şi Îşi va strânge grâul în grânar, dar pleava o va arde într-un foc care nu se stinge.””
  Vede cineva. cat de cat, procesul lui Ioan de gandire ?
  Cu cat de mai cu lux de amanunt este al Isus si care macar ca este, zice lui Ioan botezatorul_ „Lasă-Mă acum, căci aşa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit.”? Atunci, Ioan L-a lăsat._ si se supune botezului lui Ioan spre invatatura noastra sa nu trecem peste nimic din ce este scris, ca vorbeam de etapele gandirii a omului nascut din nou si neprihanirea lui. . Botezul, da!
  Evrei 5:7 „El este Acela care, în zilele vieţii Sale pământeşti, aducând rugăciuni şi cereri cu strigăte mari şi cu lacrimi către Cel ce putea să-L izbăvească de la moarte şi fiind ascultat din pricina evlaviei Lui, 8 măcar că era Fiu, a învăţat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit_9 Şi, după ce a fost făcut desăvârşit, S-a făcut pentru toţi cei ce-L ascultă urzitorul unei mântuiri veşnice, căci a fost numit de Dumnezeu Mare Preot „după rânduiala lui Melhisedec”.
  11 Asupra celor de mai sus, avem multe de zis şi lucruri grele de tâlcuit, fiindcă v-aţi făcut greoi la pricepere.
  12 În adevăr, voi, care de mult trebuia să fiţi învăţători, aveţi iarăşi trebuinţă de cineva să vă înveţe cele dintâi adevăruri ale cuvintelor lui Dumnezeu şi aţi ajuns să aveţi nevoie de lapte, nu de hrană tare.
  13 Şi oricine nu se hrăneşte decât cu lapte nu este obişnuit cu cuvântul despre neprihănire, căci este un prunc.
  14 Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a căror judecată s-a deprins, prin întrebuinţare, să deosebească binele şi răul.
  Tare si frumoasa este Scriptura! Zic eu in necunostinta mea.
  Cat de tare este pentru cel ce a primit intelepciune Insa ?
  Apoi dupa cum a facut lui Isus asa a facut si lui Ioan botezatorul.
  Cine? Oamenii, ingerii, Dumnezeu.

 3. Taina pe care Domnul Isus ne- a dezvaluit-o la Cina Pascala cand a poruncit ucenicilor doua lucruri – spalarea picioarelor si mancarea trupului Sau – este in legatura stransa cu botezul in apa . Este vorba de aceste trei fapte de credinta , care aduc din partea nosatra dovada ca am intors spatele faptelor firii pamantesti si am devenit copii ai lui Dumnezeu , calauziti in Cuvantul Lui prin Duhul Sfant, nu ” dupa vechea slova „- vorba lui Pavel in scrisoarea catre Romani 7.6 .
  Cine se considera el insusi a fi crestin si nu are la activ aceste trei fapte de credinta :
  1. Botezul constient in apa curgatoare , facut in Numele Domnului Isus Hristos
  2. Spalarea picioarelor altor frati , ca dovada de acceptare a unei pozitii de umilinta a ” eu”-lui care s-a considerat in trecut ” cel mai tare in parcare ”
  3 . Impartasirea cu trupil si sangele Domnului in simbolul painii si al vinului
  se poate considera falimentar in credinta lui .
  Privind la tainele simbolurilor prezentate in Scripturi, intelegem clar ce a spus Isus , cand a dat ucenicilor sa manance painea franta de El si sa bea vinul pe care El l-a turnat intr-un singur pahar, cerandu-le sa bea toti din el – apropo la obiceiul gresit adoptat de crestinii ” parati” de a folosi multe paharele –
  Isus a spus despre Persoana Lui ” Acesta este trupul Meu care se frange pentru voi , spre iertarea pacatelor voastre „, nu despre paine , caci ar fi trebuit sa zica ” aceasta „.
  Este de stiut ca „Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine ” . (2Cor.5:19),prin urmare, acolo era Duhul lui Dumnezeu care a vorbit, adeverind faptul ca Omul Isus Hristos este Trupul Lui, precum a zis si Pavel ” El este Chipul Dumnezeului Cel Nevazut ”
  Painea franta si vinul varsat in pahar sunt doar simboluri firesti pentru adevaruri spirituale .
  Si ADEVARUL spiritual patrunde si mai complet in intelegerea noastra , cand realizam faptul ca Omul Isus era Mielul de jjertfa pentru pacat oferit de Insusi Dumnezeu , care a fost pregatit prin spalare in Iordan de catre Ioan Botezatorul , a fost jertfit decatre Marele Preot din acea vreme , prin mana guvernatorului si soldatilor Romei – mana celor fara delege , asa cum a fost profetit . (Fapt.2:23), si urma sa fie mancat in intregime (Exod.12:11)de cei care mostenesc viata vesnica (Marc.10:17)
  Asa a zis Domnul Isus Hristos : ” Daca nu mancati trupul Meu si nu beti sangele Meu, nu aveti viata in voi insiva ”
  Aceste cuvinte ne spun, cu claritate, ca , daca nu aveti partasie prin Botez, Cina si Spalarea picioarelor , cu Biserica, adica cu fratii si surorile pe care Dumnezeu i-a adeverit a fi Templul Trupului Sau , este o dovada simpla si vazuta cu ochiul liber ca sunteti inca afara , daca nu chiar lepadati din Imparatia lui Dumnezeu , cu alte cuvinte, Imparatia este oriunde in alta parte, numai in inima voastra , NU !

 4. Dan zice:

  Nu as spune ca Ioan Botezatorul a pregatit jertfa pentru pacatul lumii, prin spalare, ci trebuie sa zic dupa cum el spune : „eu va botez cu apa spre pocainta”
  caci pocainta se capata in Numele Lui Isus!
  Si dupa cum spune iarasi in mai multe chipuri: „eu am vazut toate aceste lucruri si am marturisit ca el (Isus) sa fie facut cunoscut lui Israel’ Nu numai in multe randuri si cu dovezi, marturiseste ca Duhul Sfant s-a pogorat si oprit peste el in chip de porumbel. Nu! Poporul nu a vazut lucrul si minunea aceea, ci numai Ioan Botezatorul. Si totusi, macar ca… in privinta aceasta el spune lui Isus „eu am trebuita sa fiu botezat de tine si tu vi la mine?” Daca Isus a fost botezat de Ioan, a fost ca sa adevereasca botezul lui Ioan in fata norodului, intrand si iesind din apa, ca cei ce vor crede in apa botezului sa se apropie de Isus ce era in mijlocul lor, dar pe care ei nu iL cunosteau. Asa intareste si implineste tot ceace este de implinit si ce le spunea dela inceput „pocaiti-va caci Imparatia lui Dumnezeu este aproape” sau „s-a apropiat de voi” !
  Ei au primit botezul lui Ioan in apa, ca pe o marturisire, marturisire si de o parte si de alta sa fie implinita.
  Si nici ca Isus ar fi avut nevoie de apa spre pocainta, ci norodul, dupa cum spunea: „am o marturisire mai mare decat a lui Ioan” In aceasta marturisire dorea Ioan Botezatorul sa privesca si sa fie Botezat de Isus.
  Caci Isus a venit nu numai cu apa, ci cu apa si cu sange. Si Duhul este Cel ce marturiseste lucrul acesta Deci Dumnezeu care face marturisirea, a marturisit si pentru unul cat si pentru celalalt spre mantuirea noastra.
  Da si prorocii de mai inainte, cu incepere dela Moise au marturisit despre ISUS, cat si Ioan Botezatorul . Si in concluzie cu privire la apa de spalare si curatire a btezului, de ce Elisei spune lui Naman _”du-te si scalda-te in apa Iordanului de sapte ori si vei fi curat”?
  Sper sa nu inteleaga cineva ca sunt sapte botezuri !!!
  Si nici ca ceice au primit Botezul in Numele lui Isus, sunt in afara Imparatiei lui Dumnezeu, macar ca gresim si nu cunoastem multe intru totul.
  Dumnezeu este milostiv si doreste ca niciunul sa nu piara si are o indelunga rabdare pentru voi, noi, ma rog! Si este in cu totul binevoitor !
  Mai depinde insa si de noi intru cat va voi fiecare sa se silesca.
  El doreste si ravna noastra pentru Imparatia Lui, desigur.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.